מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זה מותר?מרים18/06/2007
האם מותר לאכול ללא הגבלה פיצוחים(גרעינים פיסטוקים קבוקים וכו') בדיאטת אטקינס??.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברור שלא
ד''ר רוני חרמון19/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בספקמרים18/06/2007
לי בבית קרם גבינה לבנה עם 5% שומן ואני לא יודעת אם זה מספיק שומן גבוה בשביל דיאטת אטקינס אז מה אומר האם אוכל לאכול מהגבינה הנ"ל ????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומן באטקינס מ- 15% ומעלה רצוי 30%
ד''ר רוני חרמון19/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דםorange17/06/2007
1. מהיא משמעות תוצאות הבדיקה ?
2. כיצד ניתן להעלות מיידית, דרסטית, את רמות הברזל ?
ערך בפועל נורמה
Na 146-136 134
Protein total B 6.6-8.3 8.5
Fe iron 60-180 34
Esr 0-20 40
Rbc 3.8-5.3 3.75
Hemoglobin 11.7-16 10.9
Hematocrit 35-47 33.3
Img g 700-1600 2230
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם
מוניקה קרן17/06/2007שלום אריאלה,
על תוצאות הבדיקה עלייך להתיעץ עם הרופא המטפל שלך. הוא מכיר אותך ויכול להתיחס לתמונה הכללית של מצבך הבריאותי נוסף לבדיקות הדם.
מהבדיקות עצמן דומה שאת אנמית, כנראה מחוסר ברזל. מקורות הברזל בתזונה הם בשר בקר, הודו אדום, חלק מהדגים, דגני בוקר מועשרים וירקות עליים ירוקים. כדאי לשקול בחיוב שימוש בתוסף ברזל.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה נכונהליאל17/06/2007
אני חיילת בת 19 ומאוד מקפידה לאיכול בריא ,פירות ירקות דגנים מלאים ברנפלקס וכדומה ,השאלה שלי אם מאכילה מרובה של ירקות אפשר להגיע למצב של השמנה ? אני יודעת שלפי שומריי משקל מותר לאכול כמה שרוצים ואני אוכלת ממש הרבה בערך 3מלפפונים 5 עגבניות 3 קולורבי רבע ראש כרוב ליום ולעתים אף יותר מזה ,ועוד שאלה לגילי כמה קלוריות אני צריכ לצרוך והאם לחשב את כמות הקלוריות של הירקות בצריכה היומית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילה נכונה
מוניקה קרן17/06/2007שלום ליאל,
אכילת ירקות רבים היא מבורכת, אך כמו עם כל דבר אחר, לא כדאי להגזים. צריכה מוגזמת של ירקות עלולה לגרום לקשיי עיכול (עצירות, שילשול) או שעלולה לפגוע בספיגת רכיבי תזונה אחרים כמו סידן.
ירקות הם בעלי ערך קלורי נמוך ולרוב ניתן לא לספור את ערכם הקלורי בחישוב היומי. אך אם אוכלים הרבה ירקות, גם מעט קלוריות יכולות להצטבר ולכן במקרה כזה צריך להוסיף אותן לחישוב היומי.
מספר הקלוריות המומלץ בגילך הוא כ- 30 קלוריות לכל קילוגרם משקל גוף.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת אם זה קשור אליכם אבל......17/06/2007
יש לי נשירת שיער.. כלומר השיער שלי נושר ודי הרבה... רציתי לדעת אם יש קשר לתזונה?!
אולי אתם יודעים על איזה אוכל מסויים שמחזק את השיער/ שורשי השיער... או משהו כזה...
תודה מראש........* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודעת אם קשור
מוניקה קרן18/06/2007שלום,
נשירת שיער מוגברת מושפעת מגורמים גופניים ונפשיים. מצבים של מתח ולחץ, זרימת דם לא תקינה לקרקפת, תקופות שונות בחיים כמו הריון או הנקה מגבירים את נשירת השיער. התזונה משפיעה בהחלט על השיער. חסרים של רכיבי תזונה שונים כמו חלבונים, ויטמינים (כמו ויטמין E, ויטמין C, ויטמין B12) ומירלים (כמו אבץ, ברזל) מסוימים יכולים לגרום לנשירת שיער.
מומלץ לבצע בדיקות דם לבדיקת חסרים, אם קיימים.
כדאי לאכול תזונה עשירה בירקות, פירות, דגנים מלאים, קטניות ומיני בשר, כדי לקבל את כל רכיבי התזונה החסרים.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני עשיתי כבר בדיקת דם כללית לפני
...19/06/2007כמה זמן... סתם בדיקת דם שיגרתית ולא אמרו לי שמשהו לא בסדר...
בדיוק בעניין של מחסור בויטמינים הגורמים לנשירת שיער רציתי לדעת איזה ויטמין (או דבר אחר) ככה קשור ביותר לנשירת שיער ולגעת איזה אוכל כדאי לאכול כדי שיהיה את הויטמין הזה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני עשיתי
מוניקה קרן19/06/2007שוב שלום,
נשירת נשיער אינה קשורה לויטמין בודד, כזה או אחר. היא יכולהלהיות קשורה, מבחינת התזונה לכמה גורמים. בבדיקות הדם צריך להסתכל על ויטמין B12, ברזל, אבץ. הפני את תשומת ליבו של הרופא המטפל לבעיית נשירת השיער. הוא ידע לתשאל אותך, ולהפנותך לבדיקות הרלוונטיות.
מבחינת התזונה, כמו שכתבתי בתשובתי הקודמת. העיקר הוא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכנה? או אין שום בעיה?מרים17/06/2007
מה זה אומר אם לאדם יש יציאות רק לעיתים רחוקות????????.
מה זה מהווה ? סכנה? בעיה במערכת העיכול? אי תזונה??
אשמח אם תפרט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדירות מערכת העיכול
ד''ר רוני חרמון19/06/2007מערכת העיכול חייבת להיות מסודרת כפי שאוכל נכנס שאריות צריכות לצאת לכן אם אין סדירות חייבים לגשת לבדיקה רפואית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזון במקרה של שילשולים דמייםיפית16/06/2007
שלום ,
הייתי מועוניינת לדעת מאיזה מזון רצוי להימנע כאשר סובלים מכאבי בטן עזים ומהתקפי שילשולים 5-6 ביום שחלקן מלוות בדימום והפרשה רירית.
בנוסף ,איזה בדיקות דם רצוי לבצע במידה ומדובר במחלת מעי IBD
ועל מה מעיד שתן עכור ובועות אויר בשתן??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילשולים דמיים
מוניקה קרן17/06/2007שלום,
קודם כל גשי לרופא המטפל שלך. דרכו תוכלי לקבל טיפול ותופני לכל הבירורים שעלייך לעשות, כולל טיפול תזונתי.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני סטודנטית לתזונה..
יפית17/06/2007כסטודנטית לתזונה אני מעוניינת לדעת...זאת הסיבה שפניתי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסטודנטית
מוניקה קרן17/06/2007שלום יונית,
התזונה המומלצת לשילשולים היא כלכלה עוצרת: שעיקריה דלה בסיבים תזונתיים ודלה בלאקטוז.
אצל חולה עם IBD, צריך לברר רמות חלבונים, המוגלובין ויש להתייחס לחסרים נוספים שעלולים להווצר כתוצאה מחוסרים תזונתיים עקב תת ספיגה.
שתן עכור יכול להצביע על דלקת בדרכי השתן.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה..
יפית18/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לשנות הרגלי אכילה אצל ילד בן 4יעל16/06/2007
שלום,
אני אם לילד בן 3 ו9 חודשים. בני מהיום שנולד היה ילד גדול הוא נולד 4.100 ו59 סמ והמשיך למרות דעת הרופאים ותמיד הוא באחוזון 95. עד גיל שנה הוא אכל הכל ומאז הוא לא מוכן לאכול שום דבר חוץ מהבאים: בורקס גבינה, שניצל, טוסטים ציפס אקטימל באדי תות פיצה וגחנון וכל מה שמתוק בעיקר שוקולד והרבה. את המתוק הוא יכול מהבוקר עד הערב את השאר שציינתי ממש מעט. היום הוא שוקל 24 קילו וגובהו 110 סמ. אני מאוד רוצה להקנות לו הרגלי אכילה נכונים אבל כל דבר ניתקל בעקשנות נוראית והוא לא מוכן לאכול עד שאני נשברת. אני מבקשת עזרה כי אני בעבר סבלתי מעודף משקל ולא הייתי רוצה את החיים האלו לבני. עצות בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגלי אכילה לילדים
מוניקה קרן17/06/2007שלום יעל,
בנך סובל מהשמנה. לא נורא קיצונית, אך זה בהחלט כך.
הסיבה שהוא ממשיך לאכול כמו שאת מתארת זה בגלל שהוא למד שאת נשברת. למה את נשברת? מה יקרה אם לא תתני לו לאכול ממתקים? מה אוכלים שאר בני הבית?
שינוי הרגלי אכילה היא עניין רציני, לא קל וכרוך בהתמדה ארוכה. מי כמוך יודע. עלייך לדאוג לתזונה בריאה בבית, הכוללת את כל רכיבי התזונה. ולהתאזר בה-מ-ו-ן סבלנות. תזכרי שאת פועלת לטובת הבריאות של הבן שלך.
חשוב שתגייסי גם את הסביבה: גן הילדים, הסבתות וכד'.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיית מיםסיוון16/06/2007
היי
אני בת 21 ואני שותה בסביבות ה- 4 ליטר מים ביום...
בעקבות שתיית המים המרובה, הבטן שלי ממש מתנפחת ורק בבוקר למחרת
הנפיחות יורדת..
אני שותה ככה כבר הרבה זמן(יותר מחצי שנה), רבים אמרו לי שיכול להיות שזה לא בריא
ושאני שותה יותר מידי...
האם זה נכון? האם כדאי לי להפחית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיית מים
מוניקה קרן17/06/2007שלום סיוון,
מים הם הבסיס לחיים ומהווים כשני שליש מהגוף. לכן חשוב מאוד לשתות מספיק. ישנן המלצות שונות לגבי שתיית מים והן קשורות בגיל, במין, במשקל וכו'. איני יודעת הרבה מהפרטים עלייך, אך 4 ליטר מים זה קצת גבולי. כמה שתית קודם? למה התחלת לשתות יותר מים?
בטנך מתנפחת, כנראה, בגלל הנוכחות של המים ושל מזון שאת אוכלת במשך היום. המים פיזית תופסים מקום בקיבה ולכן הנפיחות. האם לפני חצי שנה המצב היה שונה?
ישנם מקרים של הרעלת מים. שתיתת מים רבים מדי עלולים לגרום לחוסר איזון של המלחים בגוף ומכאן להפרעות באיברים שונים, אך מדובר בכמויות גדולות יותר לרוב.
תספרי עוד קצת פרטים ואוכל לענות יותר במדויק
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכלליםמרים15/06/2007
מהם הכללים לפי ד"ר אטקינס
כמה עולה הספר שלו.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הספר נמצא בסטימצקי
ד''ר רוני חרמון17/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכללי אטקינס
ליאורה18/06/2007ד.נ.
עפ"י ספר אטקינס, מתברר שהוא "מפצה" על הנזקים (העלולים להיגרם
למי שאוכל לפי הדיאטה שלו) ע"י תוספים רבים, שונים ומשונים עליהם הוא ממליץ - נוסחת ויטמינים/מינרלים בסיסית, חומרים מזינים חיוניים לבריאות הלב וכלי דם, לרמות גבוהות של כולסטרול, לטיפול ב-יל"ד, בהידלדלות העצם, לקדם-סוכרתיים, להרזיה, למוח ועוד. יש לי בעניין זה 2 שאלות:
א. האם הבינותי נכון את עיקרי הדיאטה שלו, כאמור?
ב. האם אכן עפ"י המלצותיו נחוץ ליטול את התוספים השונים החיוניים, לדעתו, לבריאות הלב, כלי הדם וכו', וזאת בנוסף לנוסחתו ה"בסיסית", כפי שהוא מגדיר ומפרט אותה?
תודה, אלמוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבינהמרים15/06/2007
האם מותר לצרוך בדיאטת אטקינס גבינה לבנה 3% את כול הקופסא שיש בזה 3.2 פחמימות ל100 גרם וסה"כ יש בקופסא 250 גרם גבינה 3%
שזה יוצא בערך 7-8 פחמימות<?
2. האם מותר לאכול גבינה צהובה ללא הגבלה??????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבינות באטקינס
ד''ר רוני חרמון17/06/2007צריך לאכול גבינו כמה שיותר שמנות כלומר עם % שומן גבוה לא חשוב אם הגבינה לבנה או צהובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי דיאטת אטינקס ?בת 1415/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
*אטקינס
בת 1415/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיאטת אטקינס
מוניקה קרן15/06/2007
עקרונות דיאטת אטקינס כוללים איסור על אכילת פחמימות, ואכילה כמעט בלתי מוגבלת של חלבונים ושומנים. התפריט יכול להכיל בשר, דגים, גבינות, ביצים, מיונז בכל צורות הבישול. אין לאכול סוכר, דבש, קמח ומוצריו, עמילן, תפוחי אדמה ואורז לבן. בשלב הראשון מותר לאכול כ-20 גר' פחמימות ביום ובשלב השני מותר להעלות את צריכת הפחמימות ל-40 גר' ביום.
הדיאטה יעילה מאוד בירידה במשקל ויוצרת תחושת שובע. יחד עם זאת היא חד גונית, קשה להתמיד בה, גורמת להשתנה מרובה ולאיבוד מלחים. עודף חלבונים בדיאטה עלול לגרום לנזק בכליות, בעיקר בקרב אנשים עם בעיה קלה או סמויה בכליות. עודף חלבון עלול לפגוע במבנה העצם ולבריחת סידן. הדיאטה עתירת שומן רווי וכולסטרול, המזיקים לכלי הדם וללב וחסרה במרכיבים חיוניים כמו סיבים תזונתיים וויטמינים.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מודדיםשני14/06/2007
איך מודדים 40% פחממות מכל מה שאכלתי באותו יום ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך מודדים
מוניקה קרן14/06/2007שלום שני,
40% מהפחמימות פירושו, ש-40% מהקלוריות שאת אוכלת צריכות להיות פחמימות. לדוגמה, אם צריכת הקלוריות היומית שלך היא 1300 קלוריות, אז 520 קלוריות צריכות לבוא ממקור של פחמימות. כל גרם פחמימה מספקת כ- 4 קלוריות, לכן התפריט צריך לכלול עד 130 גרם פחמימות.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה אטקינסמרים14/06/2007
מה אסור לאכול בדיאטת אטקינס???????
1.האם מותר לאכול ללא הגבלה ביצים?
2. בדיאטת אטקינס מה עדיף טונה עם מים או עם שמן?
3. לאכול מיונז בדיאטת אטקינס מותר????
4. מה אסור אם כן לאכול בדיאטת אטקינס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באטקינס
ד''ר רוני חרמון14/06/2007אסור לאכול פחממות מכול סוג
מותר ביצים
עדיף טונה בשמן וסרדינים
מותר מיונז בכמות מוגבלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאיפה הבאת את התפריט לדיאטת מס 8
ורד25/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחממותשני14/06/2007
אני בת 16,
גובה 1.68 לפני הדיאטה שקלתי 64 לא מדדתי משקל מאז,
אבל ירדתי 2,3 ס"מ בהקיפים.
השאלה שלי היא כמה גרם פחמימות אני צריכה לאכול ביום ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחמימות
ד''ר רוני חרמון14/06/2007כמות הפחמימות צריכה להיות 40% מהצריכה הכוללת ליום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)