מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נקודות אדומות קטנות על הרגלייםתמר20/07/2008
אני בת 36. היום גיליתי שהרגליים התכסו בנקודות אדומות קטנות (בעיקר באזור השוקיים והקרסוליים). כמו כן הורידים בכפות הרגליים נעשו בולטים יותר מהרגיל. לכל אלו מלווה תחושה של לחץ בכף רגל שמאל ובשוק השמאלית. במה מדובר? לאיזה רופא עלי לפנות על מנת לברר את התופעה? תודה רבה, תמר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקדות אדומות קטנות על הרגלים
ד''ר ארנון קורן30/07/2008שלום רב
יש לשלול בעיה ורידים או לחילופין תגובה לתרופות במגע עם השמש.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידים בולטיםרינה20/07/2008
ילדתי לפני כחודשיים ומאז ההריון והלידה נשארו לי המון ורידים בולטים ברגליים. אני מרגישה גם כאבים ברגל אחרי עמידה ארוכה או כשאני קמה ממצב של ישיבה לעמידה אחרי שישבתי הרבה זמן. רציתי לדעת אם ורידים בולטים זה מסוכן בריאותית או שמדובר רק בבעיה אסתטית? בעיקרון לא חשבתי לטפל בזה, ואני לא יודעת אם הכאבים נובעים מזה או שסתם הזדקנתי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים בולטים
ד''ר ארנון קורן30/07/2008שלום רב
עליך לעבור בירור על ידי אורטופד גב ולאחר מכן כירורג כלי דם
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב של ורידים בולטים ברגלייםמשה15/07/2008
אדם בן 83, די בריא בד"כ, ב bmi עודף משקל דרגה 2 ואולי יותר, מאד לא פעיל בעיקר עקב כאבי רגליים בהליכה לאורך הרגל (לא כאבים באזור הורידים דווקא). השאלה היא כדלקמן: מדובר בורידי רגליים בולטים הקיימים כבר שנים רבות אך לא כאבו. לאחר שהיה בבריכת מלח ליד ים המלח החלו הורידים האלה לכאוב. כלומר הורידים האלה עצמם כואבים, בישיבה כאשר הרגליים מונחות על הריצפה. הכאב פוחת כשהרגליים מורמות לגובה שולחן. 1. האם סביר שהגורם הוא שהיה בבריכת מי ים המלח? 2. מה עושים במצב הכאבים הזה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בורידים בולטים
ד''ר ארנון קורן19/07/2008שלום רב
המים החמים הם אלה שגרמו לכאבים.החום גורם להרחבת הורידים וההרחבה היא מקור הכאב.כטיפול ראשוני עליך לגרוב גרביים אלסטיים בהמשך לעבור דופלקס ורידים ולטפל לפי הממצאים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בגרבי לחץמאיר בן14/07/2008
אני סובל מאי ספיקת ורידים בשתי הרגליים והטיפול הוא ניתוח בנתיים אני עם גרביים והם עושים לי מהלחץ סימנים כחולים ברגליים האם זה מסוכן? האם להמשיך איתם?מפחיד אותי שזה לא יעביר כרישי דם למוח?.. איך להיתייחס לזה? תודה מראש מאיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרביים אלסטיים
הגרב משמשת רק כטיפול מעבר .איננה יכולה לגרום לכל נזק.עליך להחליט רק על טכניקת הטיפול בורידים ועל המנתח.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבבקשה !!!!!!!!!!;רותי13/07/2008
שלום רב, זה למלעה משנה אני סובלת מהירדמות בכפות רגליים, בעת ישיבה בהצלבה, לאחרונה כפות הרגליים נעשות כחולות והרגשת נימול, בערב כאשר אני ישנה - הרגלים כאילו "בוערות" למרות פניות רבות לרופא ולמרות בדיקות דם תקינות נמסר כי הכל בסדר. לאחרונה כפות הידיים התחילו להירדם עד אשר אני מרימהאותן כדי "להתעורר" אני יוצאת מדעתי עברתי לפני כשנתיים דופלקס ודופלר ואמרו שהכל תקין. אזה איפה הבעיה אנא עזרתכם תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה ספינלית
עליך לפנות לבדיקת אורטופד גב.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הירדמות גפייםשאלה קצרה..11/07/2008
אני בת 18 וזה כבר יותר משנה לדעתי שהגפיים שלי נרדמות כמעט בכל תנוחה שאני נשארת בה ליותר מבערך 10 דקות. ממה זה יכול לנבוע? לחץ דם נמוך אולי? מהאנמיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמות הרגלים
תחושת ההרדמות הינה גירוי עצבי.עליך להתיעץ עם אורופד עמוד שידרה בשאלת לחץ בעמוד שידרה מותני.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה כנראה בכלי הדםשרון10/07/2008
ד"ר שלום! שמי שרון אנוכי בן 28 סובל מזה כלמעלה מ10 שנים . יש לי נפיחות ברגליים מברכיים ומטה בשתי הרגליים . ובכפות הרגליים יש פצעים יבשים לא ברורים. כשאני ישן וקם בבוקר הנפיחות יורדת אבל במהלך הבוקר הנפיחות חוזרת,לפעמיים יש כאבים בצד(פנדציט) האם היא קשורה לכלי דם? לאבא שלי יש את אותו בעיה כיום הוא לא הולך והרגליים קשות למראה ,מה הטיפול הנדרש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקות ברגלים
ד''ר ארנון קורן10/07/2008שלום רב
עליך לעבור בדיקת דופלקס לורידי הרגלים ולהבדק על ידי כירור לכלי דם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקות ברגלייםאורטל09/07/2008
שלום רב, כבר 4 שבועות ברציפות אני סובלת מבצקות ברגליים, החל מכפות רגליים ועד השוקיים. בעבר סבלתי מבצקות רק לאחר מאמץ גופני, או לאחר ישיבה ממושכת אך כעת הבצקות לא עוברות, אני קמה איתם בבוקר והולכת לישון איתם בלילה. כתוצאה מכך אני סובלת מלחץ וצריבה בכפות רגליים. תוצאות בדיקות הדם ואיסוף השתן תקינות. מה ניתן לעשות? ממה זה יכול לנבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקות ברגלים
ד''ר ארנון קורן09/07/2008שלום רב
עליך לעבור בירור על ידי דופלקס ורידים.במידה והבדיקה תקינה יש לבצע לימפוגרפיה איזוטופית.הבירור יעשה על ידי כירורג כלי דם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להוצאת ורידמירי08/07/2008
שלום רב, בעלי בן 34 סובל זמן רב מכאבים ברגל ימין. הכאב מלובה בשטף דם באזור הברך. לאחר בדיקת דופלר הרופא נתן לו מס אופציות: 1. לעבור ניתוח בבי"ח להוצאת הוריד 2. לעבור ניתוח אנדוסקופ באופן פרטי 3. הזרקת קצף. האופציות הרלוונטיות להיום הן 1 ו-2. השאלה שלי היא האם קיימות אופציות נוספות ומה ההבדל בין שתי האופציות שציינתי (חוץ מהמחיר). בתודה מראש, מירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דליות עם אי ספיקה
ניתוח להוצאת הוריד שייך לעבר בשל תוצאות כושלות של 80% הצלחה בלבד.בניתוח אנדולייזר מדובר על 98% הצלחה.הטיפול נעשה בהרדמה מקומית,ללא צלקות ,ללא אישפוז,ללא צלקות עם שיחרור מידי הביתה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימלול, לחץ וכאב בפניםשאול07/07/2008
ד"ר שלום רב. אני בן 22, בריא בד"כ. לפני כ-9 חודשים התחילה לי הרגשה מוזרה מסביב לעיניים, כאילו לא זורם לשם מספיק דם (נימלול). התחושה היא מעין כאב שהוא יותר לחץ. עם הזמן ההרגשה התפשתה לאף, לחלק העליון של הלחיים, רקות ומצח. 24 שעות ביממה ללא הפסקה!! מקום התחושה ועוצמתה משתנים אחרי מספר שניות כשאני משנה תנוחה מעמידה, ישיבה ושכיבה (ואפילו שאני משנה את תנוחת הראש בזמן השכיבה), כאילו משהו משחק וזז לי בקדמת הפנים. עשיתי CT ונתגלו 3 ציסטות בסינוסים. עברתי אא"ג, נוירולוג, ניורואופטימולוג ופה ולסת. כמובן שהרופאים אמרו כי ממצא זה חסר חשיבות, אך אני חושב כי עלול להיות איזשהו קשר לבעיה. בנוסף נשלל סינוסיטיס, טנשן טייפ, מחלה נוירולוגית והעיניים נמצאו תקינות. אני נואש... הפסקתי את החיים-לא לומד לא עובד. מה עלי לעשות? לאיזה סוג של רפואה לפנות? איזה בדיקות חסרות לי? האם יכול להיות שאחת הציסטות לוחצת על כלי דם וגורמת לעצירה חלקית במעבר הדם? מצטער על המכתב הארוך. אודה לך מאוד אם תוכל לעזור. בכבוד רב, שאול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימלול, לחץ וכאב בפנים
אנא הפנה שאלתך לנאורולוג
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום כתוצאה מפצע בכף הרגלשרון07/07/2008
שלום, אבא שלי חולה סוכרת ומאושפז בבי"ח לאחר שהגיע עם פצע מזוהם בכף רגלו השמאלית באזור הבוהן. לאחר שכרתו את הבוהן והעצם הבולטת המקום לא הגליד ומפריש מוגלה ללא הרף. היום עבר צינתור לאחר שהרופא קבע כי באזור הפצע אין זרימה של כלי דם. האם נכון לאשפז את אבא שלי בשיקום האורטופדי או במחלקת כירורגית כלי דם? ועד לאן זה יכול להמשך? אני פוחדת שלא נותנים לו את הטיפול המתאים והמצב מדרדר ללא הרף. אשמח אם תוכל לתת חוות דעת לאור הנתונים הנ"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום כתוצאה מפצע בכף הרגל
פצע סוכרתי ללא הספקת דם וסילוק הזיהום לא יכל להתרפא.אין זה משנה היכן יתאשפז,חשוב לזכות בשני הטיפולים הנ"ל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידים ודליותקרן05/07/2008
שלום רב אני בת 25 ולפני כשלוש שנים החלו להופיע על רגלי ורידים בולטים ודליות. השנה המצב ממש החמיר והופיעו לי הרבה דליות על הירכיים עד למצב שאני מתביישת ללכת עם מיכנס קצר. מה לעשות??? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים ודליות
עליך לפנות לכירורג כלי דם המומחה בטיפולי ורידים ודליות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לייזר וקרישיות יתרמורן04/07/2008
אני סובלת מקרישיות יתר, ואי ספיקה בורידים השטחיים. בחודשים האחרונים התחילו לי כאבי שוקיים שהשביתו אותי מפעילות ספורטיבית. הומלץ לי לעבור ניתוח לייזר. האם יש סיכון בטיפול כזה מבחינת קרישיות יתר (היוצרות קרישי דם)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לייזר וקרישיות יתר
יש לטפל בזריקות קלקסן לאחר ניתוח לייזר במשך 5 ימים .אין בעיה לבצע טיפול זה בנוכחות קרישיות יתר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה כרונית ומדאיגהשרית04/07/2008
אבי, מזה 4 שנים, סובל מיתר קרישיות בדם. ב- 4 שנים הללו עבר אינספור צינתורים וכ-6 נתוחי מעקפים בגפיים התחתונות כולל ניתוחים במפשעות. קרישי הדם נוצרים אצלו ברגליים. בראשית ה"דרך" אובחנה מחלת כלי דם שאינני בטוחה בשמה ומאז רק חותכים אותו ועושים מעקפים. המצב החמיר מאוד בחצי שנה האחרונה. בתוך 6 חודשים הוא נותח 4 פעמים להוצאת קרישים לאחר שצינתורים לא הצליחו. הרופא המומחה/ המנתח (בבי"ח בנהריה) אף פעם לא נמצא עלמנת לתת הסבר מלא ולא קיבלנו הדרכה והנחיה לגבי המשך החיים עם המחלה. אני נורא מודאגת ורוצה לדעת מהם הטיפולים המונעים. מה בדיוק צריכה להרכיב התזונה למניעת היווצרות קרישים, והאם ישנן דרכים נוספות להימנע מניתוחים נוספים? היכן אפשר לבדוק מה הסיבה לתדירות הגבוהה בהיווצרות קרישים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוחי כלי דם חוזרים
ד''ר ארנון קורן10/07/2008שלום רב
מדובר במחלה החוסמת את כלי הדם עצמם או גורמת ליצירת קרישי דם.יש לעבור בירור לקרישיות יתר ,לתת תרופת אשר מונעות קרישת דם.לעיתים החסימות וההרס בכלי הדם הוא כזה שלא ניתן לעזור עוד.כאשר הספקת הדם תקינה מומלץ ללכת הרבה ולייצר כלי דם חלופיים לרגע בו לא ניתן לפתוח את הספקת הדם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקות ברגלייםשירין02/07/2008
שלום לדוקטור לאחרונה אני סובלת מתחושה בצקתית בכפות הרגליים בעיקר אחרי ישיבה אבל גם אחרי הליכה ספורטיבית.גם אצבעות הידיים מתנפחות.כשאני קמה מישיבה הרגליים כואבות (בעיקר הברכיים והשוקיים) וכואב מאד לדרוך. כמו כן בשנתיים האחרונות התפתחו אצלי מאד דליות בשוקיים.אציין שאני בת 58 ,לוקחת הורמונים כ3 חודשים .האם זה מרמז על בעיה רפואית בכלי דם?
ד''ר ארנון קורן03/07/2008שלום רב
דליות ברגלים בהחלט יכולות להיות סיבה לבצקות אולם גם טיפול הורמונלי יכל להיות הסיבה.עליך לעבור בירור מדוקדק לבצקות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)