מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרגשת קור מתמדת בעיקר בידים וברגליםנועה27/11/2008
שלום רב, אני סובלת מכפות ידיים ורגלים קרות, גם כאשר טמפ החדר אינה נמוכה מהרגיל. לפעמים הדבר יוצר כאבים במיוחד בהליכה, למרות שאני משתדלת לגרוב גרביים עבות, תחושת הקור בכף הרגל נותנת תחושה שכף הרגל נרדמה. האם זה מציע על בעיה במחזור הדם? כיצד ניתן לטפל בנושא או לפחות לשפר ? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשת קור מתמדת בעיקר בידים וברגלים
ד''ר ארנון קורן30/11/2008שלום רב
ממליץ לבצע שתי בדיקות במעבדה לאיבחון מחלות כלי דם:
1.בדיקת לחצים במנוחה ומאמץ
2.פוטופלטיסמוגרפיה בטמפרטורת חדר ובמי קרח.
לאחר ביצוע הבדיקות ממליץ על בדיקת כירורג כלי דם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בעקבות תרומת דםארז26/11/2008
שלום. לפני שבוע תרמת דם ויום למחרת מתחת למקום התרומה ומעליו הופיעו כתמים סגולים גדולים ומאז אינני יכול לישר את היד או לעשות תנועות מסויימות איתה. בלילה אני לא ישן ללא משכך כאבים. בבדיקת אולטרסאונד נשללה פסאודואנאוריזמה, מה יכולה להיות הסיבה והאם זה יעבור? תודה מראש ארז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המטומה בעקבות תרומת דם
מדובר בהמטומה או שטף דם.ניתן לטפל בקומפרסים קרים.בכל מקרה המצב ישתפר עם הזמן
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ספיקה בורידי הרגלייםמיקי25/11/2008
בתוצאות בדיקת דופלר שנעשתה לי בגפיים התחתונות אובחן: ברגל ימין - אי ספיקה בספנה הארוכה באזור השוק. ישנה אי ספיקה בספנה הקצרה. ברגל שמאל - אי ספיקה בספנה הארוכה מגובה שליש עליון של הירך ובקולטרלים באיזור השוק. ספנה קצרה תקינה. אשמח לקבל הסבר לגבי התוצאות והמונחים ואפשרויות הטיפול בבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי ספיקה בורידי הרגליים
מדובר במחלה ורידית מפושטת במערכת הורידים השטחית של הגפים.הטיפול הינו בהוצאת הורידים או בחסימתם.ההוצאה נקראת ניתוח סטריפינג עם אחוזי הצלחה עד 80% .הסגירה נעשת בניתוח אנדולייזר או בהזרקת קצף.אני עצמי מעדיף ניתוח אנדולייזר בהרדמה מקומית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםבחור23/11/2008
הרבה זמן סבלתי מתופעה מאוד קשה שכל הבדיקות שעשיתי כולל סיטי ואמרי לא מצאו כלום. הלכתי לאירדאולוגית ואח"כ לעוד משהו שאמרו לי שאני סובל מוריד נפוח בחלק האחורי של המוח. מה שקורה שבגלל זה מאותו וריד הדם לא זורם מספיק לכווין המוח והוא מצתבר לו שם באיזה שהוא מקום. וזה גם משפיע על הלחק הימני של הגוף. מה שאני מרגיש למעשה זה איזה שהם זרימות שכל הזמן רצות לי בראש בלי הפסקה וזה אפילו משפיע על האצבע ברגל ימין שלי שכל הזמן זזה. עוד אני מרגיש נחסם לי היכולת להסתכל כמו שצריך בעניים - קשה לי לתאר את ההרגשה הזאת במילים.האם משהו יכול פחות או יתר להבין מה יש לי. ואם יש איזה שהם בדיקות שאפשר לאתר את הבעיה כי עד עכשיו כל שאר הבדיקת שעשיתי לא מצאו כלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפניה לבירור נאורולוג
ד''ר ארנון קורן24/11/2008שלום רב
עליך להפנות שאלתך לנאורולוג מומחה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירה23/11/2008
שלום רב, אולי אתה במקרה יודע. לאימי יש אבן גדולה בכיס המרה אשר רוצים להוציאה. אימי בת 67 ,עברה אירוע של נמק במעי ואחרי כריתה מאוד גדולה של המעי הדק היא נשארה היום עם 1.10 מאורכו . לאורך תקופה של שנתיים היא הייתה עם סטומה ומחוברת ל t.p.n ,מצבה עדיין לא השתפר מאוד ולאחרונה התווספו כאבים בגלל האבן בכיס המרה. היא מיועדת לניתוח. הרופאים דנו בטיפול שלה,ומצאו שדיי נדיר מה שיש לה ושלנתח אותה זה דיי מסוכן במצבה. הציעו לנו כפרון במקום לנתח פשוט להחדיר איזשהו חומר שהם שמעו עליו מאיזה תחקיר שנעשה בבית חולים בחו'ל,אשר מחדירים אותו דרך נקז כלשהו במחובר לגוף והוא מעין מועך מרסק את האבן הזו. פשוט מחדירים ושואבים כמה פעמים עד שהאבן נעלמת לה. אשמח לדעת את דעתך בנושא ואם בכלל אפשר לדעתך לנתח במצב כזה של חוסר במעי הדק בגוף,למיטב ידיעתי המעי בכלל לא מחובר לכיס המרה אז מה הבעיה פה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפניה לבדיקת רופא גאסטרו
עליך לפנות לרופא גאסטרו בשאלת פפילוטומיהERCP
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגליים כבדות ותחושת נמנום ברגלייםnina19/11/2008
שלום אני בת 25, ובשנה אחרונה סובלת מרגליים כבדות ,עייפות (גם כאשר אני קמה בבוקר) ותחושת נמנום. ברצוני לציין כמה עובדות לפני זה שבאתה תקופה הנני הפסקתי לקחת הורמונים(לטיפול בשחלות פוליציסטיות) , הופיעו לי הרבה נמים קטנים על פני הרגליים וכמו כן יש לי תחושת כובד בצד השמלי של החזה (ישנם כאבי בצד הלב- נעשו בדיקות והן סבירות). ברצוני לדעת מה יכול לגרום לתופעות אלו, וכמו כן איוכל לטפל בהן. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפניה לבירור רופא נשים
עליך לבדוק את הממצאים בעזרת רופא נשים מומחה ויתכן ותצטרכי הורמונים חלופיים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת קצף לורידBBB18/11/2008
שלום, אובחן אצלי אגם דם ורידי ברגל. רציתי לשאול אותך מה המשמעות וכיצד ניתן לטפל? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגם ורידי ברגל
אגם ורידי שטחי אשר שייך למערכת הורידים השטחית מהוה בעיה כמו כל הרחבה ורידית אחרת.יש לטפל בממצאים בדרך רגילה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוית16/11/2008
כבר כמה חודשים שאני עושה צרכים בשרותים כואב לי בפי הטבעת (כאילו החור צר) וזה ממש מוזר וכואב, רוב הזמן יוצא לי דם כשאני עושה צואה מה זה? מה עושים נגד זה? זה מסוכן? יעבור? לידע כללי- אני בת 23, בתולה, בלי מחלות ב"ה, בתת משקל (שוקלת 39 קילו) תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה פרוקטולוגית
ד''ר ארנון קורן16/11/2008שלום רב
אנא הפני שאלתך לפרוקטולוג
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופלקס מערכת ורידיםבגפיים התחתונותשי13/11/2008
לאחר בדיקת דופלקס המסקנות: אי ספיקה של וריד הפמוראלי המשותף דו-צדדי. מה המשמעות ומה הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי ספיקה עמוקה
הבדיקה אבחנה אי ספיקה ורידית עמוקה.במצב זה ניתן לטפל באגידה אלסטית בלבד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצרות העורקים הוורטברלייםשושי12/11/2008
שלום דר' אמי בת 65 מאושפזת כרגע בבי"ח במחלקה הנויורולוגית וזאת לאחר שעברה כנראה אירוע מוחי שהתבטא בסחרחורות חזקות הקאות וחולשה כללית (היא שבוע בבי"ח ועדיין לא קמה מהמיטה לצערי הרב). דיברנו עם הרופאים ומה שקורה הם עשו בדיקת CT
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך השאלה שלי
שושי12/11/2008הם עשו CT צוואר וגילו בצד שמאל הצרות בעורקים הוורטברליים יש לציין שאמי חולת סכרת ויתר לחץ דם, בנוסף עברה בשנת 99 ניתוח מעקפים כאשר אחוז הסתימה בעורק היה 70% בערך. מאז היו לה כמה "אירועים" שבאו לידי ביטוי בפגיעה בצד מסוים של הגוף ובחוסר תחושה מלא עד לאישפוז וטיפול וחזרה לתפקוד מלא לאחר שבוע ימים בערך. בפעם הזו האירוע כנראה יותר קשה והתגובות הפיזיולוגיות והנפשיות שלו קשות יותר. מצטערת שאני מאריכה אבל חשוב לי לתת את כל המידע שאלתי היא: מה לדעתך הטיפול הטוב ביותר לבעיית זו בהתחשב במצבה הרפואי של אמי האהובה היא מקבלת טיפול בקודאין שלדברי הרופאים ניתן לה בשל הפרעות בקצב הלב (פירפור) שהיא סובלת מהם. האם לדעתך הטיפול יכול לעזור ? כמה זמן לדעתך עשויה להמשך האחלמה של אמי והאם היא תחזור לתפקוד מלא לדעתך? תודה רבה בת מודאגת ואוהבת שושי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארוע מוחי ממקור ורטברלי
כרגע הטיפול היחיד באמך הוא מנוחה ותרופות לדילול הדם.חשוב לעבור הערכה נאורולוגית בכדי להבין מיהו העורק הבעיתי והאם באמת הוא אחראי לתלונו.בהצרויות קשות בעורקי הקרוטיס הטיפול הוא ניתוחי.לגבי העורקים הורטברלים הניסיון פחות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהנ.12/11/2008
שלום רב ד"ר ! אני בת 19, נוטלת נורמטין 25 מ"ג ליום עקב סינוס טכיקרדיה. לעיתים קרובות הורידים בידים (שמאל וימין) מתרחבים\מתנפחים לי ואני מרגישה כמו לחץ בידיים. יש לציין שאני מרימה את היד למעלה זה נעלם ושאני מחזירה אותה למצב הרגיל זה חוזר שוב. ציתי לדעת ממה זה נובע? תודה והמשך יום טוב :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי ספיקה ורידית בידיים
ד''ר ארנון קורן17/11/2008שלום רב
ממליץ לבצע בדיקת דופלקס לורידי הידיים ובדיקת CT ANGIO לבית החזה.עם הבדיקות עליך לפנות לכירורג כלי דם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- dvtnav adc08/11/2008
לאמי - בת 86- הוחדרה אמברלה )מטריה) לפני כשנה, ומאז היא סובלת מפקקת קשה -dvt - היא מטופלת כרגע בקלקסן לדילול הדם- אך למרות זאת רגליה נפוחות רוב הזמן ובנגיעה בהן יש קשיות. יש להניח שמדובר בבצקות תמידיות. עלי לציין שבהתייעצות עם רופא מומחה לכלי דם נאמר לה שעליה לשכב רוב הזמן עם רגליים מורמות. שאלתי: האם יש פתרון לבעייה או שעליה לסבול עד סוף ימיה? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומברלה ובצקות ברגלים
ד''ר ארנון קורן09/11/2008שלום רב
אימך עברה פעולה אשר הצילה את חייה.המחיר שהיא משלמת כרגע הן הבצקות.עליה לגרוב גרבים אלסטיים וללכת עד כמה שאפשר.שכיבה במיטה איננה מומלצת.בלילה עליה לישון עם רגלים מורמות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לאחר ניתוח בעורק התרדמה (קרוטישאולי06/11/2008
אמי בת 75 ועברה לפני שבוע ניתוח בעורק התרדמה (קרוטיס). היום כשבוע לאחר הניתוח הדיבור שלה אינו תקין. לאחר שיחה עם הרופא המנתח ובדיקה ויזואלית הלשון שלה פונה לכיוון הצד המנותח (ימין) ומכאן הדיבור המעוות. לדברי הרופא המנתח עקב "עבודה קשה" דרך חלל הפה לניקוי עורק התרדמה, ייתכן כי העצב נתפס והוא אמור להשתחרר עם הזמן. השאלות שלי הן: 1. האם באמת ישנה אפשרות שזה רק עצב שנתפס וישתחרר מעצמו עם הזמן, ואם כן כמה זמן צריך להמתין?? 2. באם העצב נתפס האם ישנה אפשרות לזירוז השחרור שלו ע"י פעולה כלשהי? 3. האם יכול להיווצר מצב שהעצב נפגע והדיבור המעוות יישאר כך לתמיד? בתודה מראש הבן הדואג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק לעצב ההיפוגלוסוס
מדובר בסיבוך מוכר אך לא שכיח.בניתוחים מורכבים לעיתים קיים נזק לעצב אשר גורם לעיוות הדיבור בשל סטית הלשון.כאשר הנזק כתוצאה מלחץ על העצב התופעה חולפת.כאשר יש נזק קבוע גם העיוות ישאר.נקווה שהממצא ישתפר עם הזמן כפי שזה בדרך כלל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ספיקה של הוריד הפמוראלי בהריוןא04/11/2008
שלום אני בת 35.5, בהריון ראשון שבוע 23. בחודש האחרון סובלת מלחץ דם גבוה, נפיחות ברגליים ובעיות בתפקודי כבד. כחלק מהמעקב הרפואי נשלחתי לבדיקת דופלקס מערכת ורידית שטחית ועמוקה בגפיים תחתונו על מנת לשלול DVT. במסקנת התוצאות שקיבלתי נכתב: "אי ספיקה של וריד הפמוראלי המשותף מימין. אודה על קבלת הסבר במה מדובר? האם הבעיה יכולה לגרום נזק להריון? האם יש משהו שניתן לעשות על מנת להפחית את הסיכון? קודם לכן למיטב ידיעתי לא סבלתי מבעיות ורידים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ על הורידים בהריון
ההריון איננו מצב העוזר לורידים ולעיתים גם גורם לנזק.הטיפול המומלץ היחיד הינו גרבים אלסטיים.במנוחה אין צורך בגרבים.מומלצת בדיקת כירורג כלי דם 3 חודשים לאחר הלידה.בשלב זה רוב הבעיות נסוגות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירי04/11/2008
שלום רב, אני סובלת מיתר לחץ דם ולוקחת תרופות לטיפול. הייתי רוצה לדעת אילו מזונות ידועים כמורידים לחץ דם. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר לחץ דם
אנא הפני שאלתך למומחה ליתר לחץ דם (נפרולוג)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)