מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת בבוהן רגל ימיןשלומי01/09/2008
זה כשנה וחצי אני סובל בכאבים עזיםבבוהן רגל ימין ,מצילומי MRI שעשיתי עולה שיש בצקת ונפיחות במח העצם ,הדבר מתבטא בנפיחות האצבע וכאבים עזים במהלך שעות היום ,נרשמה לי תרופה בשם XEFO אך היא רק שיכחה את הכאב ולמרות 2 מחזורי של נטילת הכדורים הכאבים חזרו מיד עם סיומם של הכדורים... אף רופא לא ידע למקד אותי לאן ללכת ,לאיזה רופא לפנות .. אנא את עזרתך. שלומי. נ.ב שקלתי ללכת לרפואה אלטרנטיבית ,האם יש המלצה גם פה לאן ללכת??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בבוהן רגל ימין
ד''ר ארנון קורן07/09/2008שלום רב
ממליץ בדיקת חומצה אורית בדם לשלילת מחלת גאוט.יעוץ ראומטולוג באותה שאלה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת US - דופלקס של עורקי צוואררבקה01/09/2008
לדר' קורן שלום! בתאריך 24.08.08 שלחתי בפקס אל המרפאה שלך בדיקה ואני מקווה שחומרת התוצאות שהתגלו בה תגרום להקדמת הטור לביקור אצלך להתיעצות בקשר להמשך הטיפול. מתוך דף התוצאות של הבדיקה אני מעתיקה את הכתוב בה: מצד ימין- ביפורמציה בגובה רגיל עורק משותף- לא נראתה הפרעה המודינמית. עורק חיצוני- ניראו פלקים מעטים במוצא העורק ללא הפרעה המודינמית. עורק פנימי- פלקים במוצא העורק הגורמים להיצרות של כ- 20-40%. עורק החוליות- כיוון וזרימה תקינים. מצד שמאל- ביפורמציה בגובה רגיל. עורק משותף- לא נראתה הפרעה המודינמית. עורק חיצוני- ניראו פלקים מסוידים במוצא העורק המטילים צל וחוסמים את הלומן בכ- 20-40%. עורק פנימי- ניראו פלקים מסוידים ומרובים במוצא העורק וכן הודגמה זרימה גבוהה במוצא שמיד אחריה ירידה משמעותית בזרימה וקיים חשד להיצרות של כ- 99%. עורק החוליות- כיוון וזרימה תקינים. אני מודאגת מאוד ומצפה לתגובתך או להקדמת הביקור אצלך אם אפשר עוד השבוע ביום ג'. בתודה רבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצרות 99% בקרוטיס הפנימי
מדובר בממצא שיכל לגרום לארוע מוחי.ממליץ בדיקת דופלקס חוזרת במעבדה אחרת לאימות הממצא ולאחר מכן יעוץ כירורג כלי דם לפני ניתוח.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום ורידים אחרי כימותרפיהחסוי01/09/2008
רציתי לדעת האם יש איזושהי דרך לשקם את הורידים לאחר כימותרפיה. אני כשנתיים וחצי אחרי כימותרפיה של 5 חודשים + הרצפטין לשנה, ניתן לקחת דם רק מיד אחת , בעקבות סרטן שד והוצאת לימפה מהצד המנותח. וכל בדיקת דם פשוטה היא עבורי סיוט. איך אפשר לטפל או להקל בעניין? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום ורידים אחרי כימותרפיה
ד''ר ארנון קורן01/09/2008שלום רב
לא ניתן לשקם ורידים.החומר שהוזרק גורם להרס בלתי הפיך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דליותירין31/08/2008
שלום דוקטור, מה השיטה הטובה ביותר לטיפול בדליות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דליות
זוהי שאלה מאד כוללנית וקשה לענות מבלי לבדוק את החולה.ישנם סוגים רבים של דליות או ורידים.התשובה לשאלתך שחיבים להגיע לטיפול לרופא אשר מכיר את כל הטכניקות וכך יוכל להתאים את הטיפול הנכון לבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי לטפל?גל31/08/2008
יש לי ברגל וריד קצת בולט שאינו מפריע לי ואינו כואב. האם לעזוב או לטפל עכשיו כדי שלא אצטרך אחר כך טיפול רציני יותר? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריד בולט
במידה והוריד איננו מפריע מבחינה תפקודית או אסטטתית לא חיבים מיד לטפל.הייתי משלים רק את התמונה בדופלקס ורידים בכדי לשלול שלא מדובר בקצה קרחון של בעיה מורכבת יותר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחנן28/08/2008
שלום רב, לאשתי החלו להתפתח דליות ברגליים. אפשר בבקשה לשמוע מה הם דרכי הטיפול המקובלות בדליות כיום? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דליות ברגלים
קימות היום מספר טכניקות טיפול שלא היו בעבר.הטכניקה המובילה נקראת אנדולייזר.לפני כל טיפול עליה לעבור דופלקס לורידים.בדיקה זו אמורה לעזור לכירורג להחליט במה לבחור.ממליץ לפנות לרופא השולט בכל הטכניקות ולא מקובע בטכניקה אחת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריד נפוח בצד הפנימי של ירךרון25/08/2008
שלום דר' אני חייל בן 22 לפני כחצי שנה החלתי להרגיש שישנו וריד נפוח בצד הפנימי של ירך שמאל לא רואים אותו אך ניתן להרגיש אותו נפוח לאורך כל הירך הפנימית מין וריד מתוח כזה בעיקר לאחר עמידה חום או מאמץ לעיתים מורגש גם כאב קל פניתי לבית חולים תל השומר נבדקתי על ידי דופלקס ועל ידי רופא בכיר בכלי דם וכאמור נאמר לי שהכל תקין יש לציין שברגל השנייה היו לי דליות בשוק ובוצע שם הזרקות באותה מחלקה בתל השומר שאלתי היא מזה יכול להיות? האם וריד מורחב או סתם וריד נפוח כשאני מתאמץ אז הוא מורגש כמו שיש בידיים אחרי אימון ודברים כאלה אני מפחד שלא יהיו לי דליות גם ברגל זו הודה לך אם תענה או תיתן את חוות דעתך על פי מה שרשמתי כאן.. בתודה ובכבוד רב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריד ברגל
אני מניח שבתל השומר מכירים את בעיות הורידים.במידה ולא נראת לך התשובה תבקש להתיעץ בבית חולים אחר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המון סימנים כחולים ללא סיבהאינה22/08/2008
שלום יצאו המון סימנים כחולים ברגליים ולהם טיפה נפח למרות שלא קיבלתי מכה. בדיקות דם כלליות יצאו תקינות. קיבלתי לעשות בדיקות דם נוספות. אני לוקחת זריקת אבונקס פעם בשבוע בשל מחלה טרשת נפוצה. בנוסף לאחרונה עברתי ניתוח אסטטי בהרדמה מלאה. האם יש קשר לתרופה או להרדמה כללית? בהנחה שקיימת בעיה מה הטיפול שניתן? תודה מראש אינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים כחולים
ראשית חיבים לזהות האם מדובר בהמטומות תת עוריות בשל כשל של מערכת הקרישה.לאחר מכן במידה וזו הבעיה חיבים לזהות את הגורם.המלצתי לפנות להמטולוג.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המנגיומה/גידול מתחת לעור וסקולריכרמית22/08/2008
בני בן שנה וארבעה חודשים כיום, בגיל שבועיים יצאו לו 2 נקודות כמו פצעון על עכוז שמאל, בצבע אדום היום זה כחול סגול, שהלכו וגדלו עם הזמן והתחברו, בתחילה נחשד כהמנגיומה מתחת לעור, בהמשך הופננו ע"י רופא עור לאוטרסאונד עם דופלר ובדיקת mri . לפי חחו"ד של מס' רופאים לא יכולים להגיע לאבחנה ולכן לא הוחלט על הטיפול המתאים. הרושם שלנו שזה ממשיך לגדול וזה לא המנגיומה. למי עלינו לפנות? באיזה התמחות? יש לציין שזה כואב לו מאוד , בולט וחם מאוד(בגלל הווסקולריות}
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המנגיומה/גידול מתחת לעור וסקולרי
חם ,אדום וכואב על העור מעיד על אבסס.יש להמתין ולראות לאיזה כיוון יתפתח.ממליץ בדיקת כירורג ילדים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח ורידיםאביטל21/08/2008
לפני 6 שנים עשישיתי ניתוח ורידים לאחר חודש התגלה לי מפרצת במוח וזאת בשל רגל שהיה ניתוח במקום ורגגלי היתה נפחוחה היום אני מרגישה את הרגליים כמו סמרטוט איני יכולה לעמוד על הרגלים האם אפשר כיום לקבל הזרקות לחיזוק הרגלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח ורידים
שאלתך איננה ברורה.הבנתי שעברת ניתוח ורידים שלאחריו נמצאה מפרצת במח,לאחר מכן בצקת ברגל האם מדובר בפקקת עמוקה.אינני מכיר זריקות לחיזוק הרגלים.האם כונתך זריקות לורידי הרגלים.אנא כתבי מחדש וברור.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסקוליטיסריקי18/08/2008
שלום, אבי בן 67 ,ללא הסטוריה של מחלות .מקבל מידי שנה בקיץ מעין פריחה אדומה במקומות שונים בגוף שנעלמים. השנה התופעה החמירה - האדמומיות מאוד חזקה ונראית כמו כוויה מאוד גדולה ומפושטת +בצקת ברגל ,מופיע גם מידי פעם בידיים . (החל להשתמש בויאגרה לפני חצי שנה - יש קשר ?) רופאת עור אבחנה היום וסקוליטיס ואמרה בינתיים להפסיק את הויאגרה ונתנה לו טלפאסט נגד אלרגיות +בדיקות דם . מה הטפול הנכון במקרה זה ? ממה זה נובע? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסקוליטיס
ממליץ להמשיך בירור על ידי רופא עור ורופא ראומטולוג .במקרה של וסקולטיס מתחילים בשלב החריף בטיפול בסטרואידים.ההמשך במעקב ונסיון מציאת הגורם .לא תמיד ניתן למצא את הגורם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה כספיתסיליה17/08/2008
שלום, אני בת 20 ועדיין בצבא ויש לי בעית אי ספיקת דם ברגל ימין, שמעתי שיש טיפול חדשני יחסית בעזרת סיב אופטי שיכול מאוד לעזור אבל כשהתקשרתי, נודע לי שכל פגישה עם רופא היא מאוד יקרה. אין אילו שהם עזרים כספיים לחיילים שאינם ניתנים תחת שום מסגרת רפואית תומכת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לייזר תוך ורידי לחיליים
ד''ר ארנון קורן17/08/2008שלום רב
הדרך הטובה ביותר הינה לגייס את הרופאים למילואים ובמסגרת זו יבצעו את הטיפולים החדשניים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידים ברגלייםאסנת14/08/2008
אני בחורה בת 25. לא עברתי הריונות. מגיל צעיר הופיעו לי ורידים ונימים בולטים ברגליים. לאחרונה התופעה גדלה והם החלו גם לכאוב. מה הפתרונות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים ברגליים
עליך לעבור בדיקת דופלקס לורידים על ידי כירורג כלי דם ולאחר מכן ניתן לבחון את אופציות הטיפול:זריקות לנימים,אנדולייזר לורידים בולטים ולספנות,מיניפלבקטומיה לקולטראלים מורחבים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וכאב ברגלשרונה13/08/2008
שלום רב אני בת 36, הריון ראשון - שבוע 36 במהלך ההריון קרע ברישתית העין (בשבוע 28) שטופל ע"י לייזר ובנוסף ברור טרומבופיליה בגלל סיפור משפחתי (לאימי היתה טרומבוזה ברגל לאחר לידתה אותי) נמצאתי הומוזיגותית ל MTHFR , מזה כחודש מרגישה בעיקר ברגל שמאל כאב כמעט בכל הרגל, ובמפשעה, לאחר שהייתי גם אצל הגניקולוג וגם בהריון בסיכון בבי"ח הוא הסתכל על הרגל ולא ראה שום צורך לשלוח אותי לברור. היום בבוקר קמתי עם הרגשת חולשה ברגל , אני חייבת לציין כי במהלך ההריון הגעתי גם למצב של חוסר B12 ומזה חודש אני לוקחת B12 מתחת ללשון , ברזל, ולאחרונה טריקרדיה. כמו כן בארבע שנים האחרונות סובלת מפיברומיאלגיה בצורה קלה , הכאב ברגל דיי מזכיר לי כאבים של הפיברומיאלגיה אבל.... בכל זאת אני חוששת שאולי יש לי קריש דם ברגל. האם החשש שלי מוצדק והאם ישנה הצדקה להמשך ברור ובדיקות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון וכאב ברגל
הדרך הקלה והבטוחה לאיבחון קריש דם ברגל הינה בדופלקס ורידים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטפי דםשרון11/08/2008
שלום רב, אחת לכמה חודשים מופיעים על רגלי סימנים כחולים (כמו שטפי דם), באיזור השוק. עכשיו למשל מופיעים אצלי 9 סימנים כאלו. זה קורה רק ברגל שמאל ומבלי שאקבל מכה כלשהי. מדוע זה קורה? ברצוני לציין כי מיזה שנים רבות אני ישנה עם גרב אלסטית בכף רגלי השמאלית, המכסה את איזור הקרסול ולמעלה ממנו עקב כאבים עזים שפשרם לא התברר. יתכן וזה קשור? האם אני עוצרת לעצמי את זרימת הדם ולכן מופיעים אחת לכמה זמן סימנים אלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
שרון11/08/2008עדכון קטן- מופיעים סימנים באיזורים שונים בגופי- גם ברגל הימנית, באיזור הישבן- נמצא בבדיקה רפואית. האם צריך להיוועץ בהמטולוג או פשוט להניח לזה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשטפי דם תת עוריים
עליך לעבור בירור קרישיות על ידי המטולוג.לא מומלץ לישון עם גרב אלסטית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)