מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה יותר מסוכן, זריקות או לזר?שרה זהבי28/11/2007
יש לי דליות ואי ספיקה של ורידים בולטים ברגל ימין, ושטפי דם ואי ספיקה ברגל שמאל, התיעצתי עם רופא פרטי המומחה בשיטת הזריקות, מאחר וחששתי שבתהליך ההחלמה יחדור גביש דם למחזור הדם, החלטתי להתיעץ עם מומחה קופ"ח, הוא לא המליץ על שיטת ההזרקה ועודד אותי בשיטת הליזר, מאחר ומדובר בשני רופאים שהם עושים את העבודה באופן פרטי, וכל אחד מומחה בתחומו, יצאתי מבולבלת, שמה כל אחד ממליץ את התחום בו הוא מומחה,
אבקש את עצתך ד"ר, כי אני מאוד פוחדת מנזקים העלולים להתהוות מטיפול זה או אחר, אני חיה עם הוורידים כבר חמישים שנה, לאחרונה אני סובלת מהתקווצויות קשות ברגליים, האם יש קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה יותר מסוכן, זריקות או לזר?
ד''ר ארנון קורן30/11/2007שלום רב
המלצתי לפנות לרופא המבצע את כל שיטות הטיפול בורידים ולכן מסוגל לבחון איזה מהטיפולים מתאים לכל חולה וחולה.רופא המטפל בכל החולים בשיטה אחת איננו מסוגל לשפוט בצורה אמיתית מהו הטיפול האופטימלי לחולה שלו.ניתן לדעת על כישורי הרופאים מאתרי האיטרנט וממקומות העבודה שלהם.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחותעדי27/11/2007
שמי עדי ואני בן 30. לאחרונה בעת מאמץ גופני והליכה במהירות לא מאוד מהירה מופיעה לי נפיחות של וריד בצד החיצוני של הרגל כ-20 ס"מ מתחת לברך.
הנפיחות מופיעה לי באותו מקום בשתי הרגליים. לאחר המאמץ הנפיחות יורדת, אף שבתנוחות מסוימות הוריד עדיין בולט.
לאחרונה התחלתי להתעמל בהליכה בשיפוע וחשבתי שאולי יש קשר ושאולי הכבדתי מדי על השריר. בכל מקרה, היום כבר בכל הליכה רגילה מופיעה אותה תופעה המלווה בכאב קל ברגל (בהתאם למידת המאמץ).
השאלה שלי היא האם לעשות משהו בנדון או שזה יעבור מאליו. ואם כן - האם בינתיים עד לסיום הבירור מותר לי להמשיך לעשות ספורט (למשל, היום קבענו לכדורגל).
תודה,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה במעטפת השרירים
ד''ר ארנון קורן28/11/2007שלום רב
לא מדובר בורידים אלא בהרניה במעטפת השרירים.יש להפנות את השאלה לאורטופד.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידים סתומיםאמיר25/11/2007
שלום רב,
אשמח לקבל תשובה בנוגע לבעיה שממנה סובלת אשתי.
בעקבות כימוטרפיה שעברה, לפני מסםר שנים, ורידיה נעשו צרים ולכן כל בדיקת דם מהווה בעיה אמיתית.
שאלתי, האם ניתן לפתור , או לפחות לשפר משמעותית את הבעיה באמצעות פעילות אירובית?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים סתומים לאחר כימוטרפיה
ההרס בורידים לאחר כימוטרפיה משתפר בעצמו לאחר מספר שנים.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוחליאת25/11/2007
שלום רב
לאבי התגלתה סתימת וורידים באזור הצוואר 70-90% (בדיקת דופלקס)שהשפיע על הראייה טשטוש והבזקים שחורים בראייה.
היום בבדיקה אצל כירורג כלי דם הוחלט שעליו לעבור ניתוח דחוף.
1.האם יש אופציה אחרת במקום ניתוח?
2.מהם הסיכונים בניתוח? שכיחות הניתוח והצלחתו?
3.כמה זמן התאוששות מהניתוח?
תודה מראש על המידע וההסבר.
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצרויות בעורקי הקרוטיס
ניתוח קרוטיס בשל הצרויות קשות הוא בעל סיכוי לסיבוכים ב-2% .אופצית הסטנט היא עדין מסוכנת יותר.התאוששות מהניתוח היא בדרך כלל מספר ימים.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפוצצויות של ורידיםירדן25/11/2007
לאחרונה מתקשים לקחת לי בדיקות דם עקב התפוצצויות של הורידים , אני בת 48 ,מטופלת בתרופות שונות כמו אימורן ופלקוויניל.
שאלתי, האם התרופות הם הגורם לתופעה זו, או התפתחות של מחלה כל שהיא?
תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בשאיבת דם
יש לשקול שימוש ב"פרפרית" ללקיחת הדם או להזמין אדם מיומן יותר. בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי זרימת דם ביד ימיןרחלי23/11/2007
ערב טוב,
מזה שבועיים אני סובלת מכך שבאמצע הלילה ,בשינה כל יד ימין נרדמת לי (כולל האצבעות) ואני ממש לא יכולה להזיז אותה.
היום בבוקר במשך שעה היד היתה רדומה ,גם לאחר המקלחת. היא ממש היתה משותקת. האם תוכלו להגיד לי מה זה ומה עושים?
אני אודה לכם מאוד.
תודה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ על העצב המדיאני בכף היד
ד''ר ארנון קורן24/11/2007שלום רב
התאור מתאים ללחץ על העצב המדיאני בכף היד (CTS )ולא על חוסר הספקת דם.אני ממליץ צעל בדיקת אלקטרומיוגרפיה לידיים ובדיקת אורטופד כף יד.המלצתי דר' איגו גולדברג .
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך ,אך שכחתי להוסיף
רחלי24/11/2007שיש לי כאבים גם בשריר למעלה מעל המרפק כבר למעלה משבוע וגם בשבוע שעבר הלכתי לעשות בדיקת דם ולא יצא דם מהווריד האם זה קשור?
תודה ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המקום כואב בנגיעה וכשאני מותחת את כף הידהדס22/11/2007
ד"ר קורן, שלום!
החל מאתמול התנפח לי וריד (כך נראה לי כי הוא כחול) בפנים כף היד מתחת לאצבע. המקום כואב בנגיעה וכשאני מותחת את כף היד- דבר שמקשה עלי בפעולות יומיומיות. לא קיבלתי שום מכה או משהו בסגנון. מה לעשות? למה זה קרה?
תודה, הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריד נפוח בכף היד
ד''ר ארנון קורן24/11/2007שלום רב
ראשית אני ממליץ להמתין בשל האפשרות שאולי כן היתה חבלה והוריד יעלם מעצמו.במידה ולא יש לבדוק האם הופיעו ורידים נוספים והאם קימת הפרעה בניקוז הורידי של היד.הבדיקה המומלצת הינה דופלקס ורידים ובדיקת כירורג כלי דם.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח או טיפול לייזר לבעיית דליות?ליאור21/11/2007
שלום לד"ר,
אני בן 27 וקיימת אצלי בעיית ורידים שכרוכה בנפיחות, כבדות וכאב רגליים.
שאלתי היא האם שיטת טיפול הלייזר בורידים עדיפה מניתוח המקובל?
בנוסף, האם הד"ר יכול לתת חוות דעת על ביצוע ניתוח בבית חולים הלל יפה?
תודה,
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח או טיפול לייזר לבעיית דליות?
ד''ר ארנון קורן21/11/2007שלום רב
בכל מקרה בו ניתן לבצע טיפול בלייזר ולא לבצע ניתוח ורידים הרי זה עדיף בשל אחוזי ההצלחה השונים בין הניתוחים.בניתוח ורידים רגיל מדובר ב-80% הצלחה ובניתוח לייזר מדובר ב-97% הצלחה.קימות סיבות נוספות להעדפת ניתוח ליזר כמו:הרדמה מקומית,מוביליזציה מהירה,ללא צלקות ושחרור מידי הביתה.
אינני יודע מה קורה בבית החולים הלל יפה ולכן לא אוכל לתת את דעתי בנושא.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאבי21/11/2007
לאמא שלי יש בעיות דליות ברגליים חמורה. זה נראה נורא.
היום אישתי בהריון עם בת וחשבתי לתומי לשאול האם הדליות יכולות לעבור בירושה?
תודה רבה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דליות ברגלים
האם שאלתך מתכונת שיש העברה תורשה בין אימך לבין אשתך.התשובה היא -לא.הריון גורם לבעיות ורידים ברגלים באחוז גבוה מהנשים והוא מהווה את הגורם השכיח ביותר לדליות מורחבות בנשים.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דופלקס של עורקי הצוארהראל ברוריה19/11/2007
שלום דוקטור,
הנני אישה בת 59 סובלת מיתר לחץ דם. ובעבר היה לי פרפור פרוזדורים. אני נוטלת 5מ"ג קרדילוק.
בבדיקת דופלקס של עורקי הצוואר נמצא כי העורקים הפנימיים המרוחקים בצד ימין וצד שמאל כפופים ולא ניתן להבחין ברבדים זרימת דם מוגברת עקב פיתול. כל שאר ממצאי הבדיקה תקינים.
הומלץ להיות במעקב דופלקס.
אבקש לדעת מה משמעות הבדיקה וכל כמה זמן עלי לעבור בדיקה דופלקס צווארי?
בתודה
ברוריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דופלקס של עורקי הצואר
הבדיקה מעידה על עורקים פתוחים אולם קימת הפרעה בזרימה בשל נוכחות כיפוף בעורק.בדיקה כזו איננה מהווה אידקציה לניתוח
בברכה
ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידיםכרמי18/11/2007
שלום רב ד"ר קורן,
יש לי התקן תוך רחמי "מירנה" האם הדבר מגביר ורידים ונימים (בשל ההורמונים?)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים והורמונים נשיים
ד''ר ארנון קורן18/11/2007שלום רב
בהחלט יש קשר בין נטילת הורמונים לנימים וורידים ברגלים.אולם אסור לנו לשכח שהורמונים נשיים קימים אצל כל אישה עד גיל 50 ובמצב זה גם כן קיים הקשר.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידיםח15/11/2007
שלום!
אם יש צורך לטפל בורידים ע"י זריקות אחרי טיפול בליזר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקות אחרי טיפול בליזר ?
ד''ר ארנון קורן15/11/2007שלום רב
טיפול בזריקות לאחר טיפול בלייזר נעשה רק באותם מקרים בהם יש צורך בטיפול אסטתי לנימים. טיפול בלייזר תוך ורידי נותן מענה לכל הורידים הבולטים ולורידים באי ספיקה שלעיתים לא נראים.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב,רונית15/11/2007
מיזה כמספר חודשים אני מרגישה מדיי פעם דקירות חזקות בירך, במקום מאוד ספציפי, זה נראה כאילו כלי הדם באזור בולטים וגדלים ונראים כמו עץ עם ענפים מסתעפים, אחרי הכאב המקום רדום.
מה זה אומר והאם עלי לגשת לטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירות חזקות בירך
ד''ר ארנון קורן15/11/2007שלום רב
לא נראה לי שיש קשר בין הנימים לבין הדקירות ברגל.עליך לעבור בדיקת אורטופד גב וטיפול בנימים על ידי כירורג כלי דם.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רונית16/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר לא קיבלתי תשובה לשאלתי מטה...נדב15/11/2007
רציתי לדעת האם עקב המחלה לא טוב שאתחיל לעבוד בחדר כושר או להיפך???????
האם יש דברים טובים שישפרו את המחלה כגון:ריצה,הליכה,סאונה,ג'קוזי,כדורגל ספורט וכו'
ומה לא טוב ...?!
אשמח לקבל תשובה מפורטת כי זה חשוב לי ..
בכבוד רב.
נדב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים וכושר גופני
ד''ר ארנון קורן18/11/2007שלום רב
המלצתי לביצוע כושר גופני עם גרב אלסטית.הדבר היחיד שיכל לעזור לורידים זהו אחד הטיפולים כמו ניתוח ,הזרקות או אנדולייזר.כל שאר הדברים שמניתה לא עוזרים.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טבור מדמםשירי14/11/2007
בימים האחרונים לבעלי יש בטבור סימני דם כאילו הוא דימם מהאזור
אנחנו לא יודעים למה ולאיזה כיוון לפנות
מקווה שהגעתי לפורום הנכון
נשמח לקבל כיוון מה זה יכול להיות או באיזה פורום נוכל לקבל תשובות
אנא עזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טבור מדמם
ד''ר ארנון קורן14/11/2007שלום רב
עליך להפנות את בעלך לבדיקת כירורג כללי.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)