מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקהתה תה14/11/2007
מה זה בדיקת דופלר prg ברגל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דופלר
ד''ר ארנון קורן14/11/2007שלום רב
בדיקת כלי הדם העורקיים או הורידיים ברגלים.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
תה תה15/11/2007תודה לך ד"ר ארנון קורן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר ארנוןנדב14/11/2007
שלום רב ד"ר,
שמי נדב בן 22 חייל משוחרר..בעבר הייתי מטופל אצלך במסגרת צבאית.
הנני סובל מדליות ברגל שמאל וקצת בצקות בכף רגל ועברתי כבר ניתוח אחד.
מעבר לזה,זה בסדר אם לא אעבור ניתוח אפשר לחיות עם זה כל החיים לא יהיה הפרעות ללב או לדברים אחרים/אחרות (כמו כריתת הרגל למשל)
רציתי לדעת האם עקב המחלה לא טוב שאתחיל לעבוד בחדר כושר או להיפך?!
האם יש דברים טובים שישפרו את המחלה כגון:ריצה,הליכה,סאונה,ג'קוזי,כדורגל ספורט וכו'
ומה לא טוב ...?!
אשמח לקבל תשובה מפורטת כי זה חשוב לי ..
בכבוד רב.
נדב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים מורחבים ברגל
ד''ר ארנון קורן14/11/2007שלום רב
במידה והומלץ לך להנתח בשתי הרגלים הרי המלצתי שתתמיד בהמלצה.אין סכנה ממשית לגפה אך מדובר בהופעת גרד ,כתמים או פצעים ברגל מוזנחת.יש לזכור שכאזרח תוכל לעבור ניתוח לייזר תוך ורידי אשר הינו קל משמעותית מהניתוח שעברת.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהאורי08/11/2007
לאחרונה יש לי תחושת כבדות רבה ברגליים. מאיזור הברך ומטה.שום דבר לא השתנה : לא משקלי, לא הליכה מרובה יותר ולא פגיעה כלשהי. מהיכן להתחיל לבדוק זאת? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת כבדות רבה ברגליים
ד''ר ארנון קורן08/11/2007שלום רב
עליך לעבור בדיקת EMG ולהבדק על ידי אורטופד
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידים מורחביםח06/11/2007
שלום!
עברתי לפני חודש ליזר בורידים מורחבים חזרתי לבקורת אתמול והרופא בדק את הורידים באולטרסאונד הורידים הצטמקו בברך רק וריד אחד נשאר מורחב הרופא אמר אין צורך בליזר נוסף ושהוא סגר את הוריד.אני חוזרת אליו לזריקות בעוד חודש.
מה דעתך על הוריד המורחב?
מה עושים אם ורידים בכף רגל העליונה ?
מה קורה אם יהיה הריון האם זה יפתח את הורידים שטופלו בליזר?
ומה קורה במידה ואני לא מטפלת בורידים שעל כף הרגל העליונה האם זה יחמיר ויכאב בהריון?
תודה מראש.
נ.ב הרמה של הליזר היתה 30 האם זה רמה גבוהה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליזר בורידים מורחבים
עליך לפנות עם השאלות הנ"ל למנתח.אינני יודע מה זה רמת 30 בלייזר.הורידים שנסגרים לא יכולים להפתח ותוך 4 חודשים לא נראים גם בדופלקס.ורידים באזור כף הרגל מטופלים בכריתות או הזרקות קצף.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסימה בעורק קרוטידשי06/11/2007
אימי בת 76 סובלת מסוכרת,יתר לחץ דם מטופלת ומאוזנת ע"י אינסולין וכדורים.עברה CVA קל ללא נזק .ב-2004 עברה צינתור עקב מחלת לב אסכמית.
בבדיקת דופלקס עורקי צוואר נתגלתה לאחרונה -הפרעה חסימתית קשה של 90% בעורק
קרוטיד פנימי מימין והומלץ ע"י קרדיולוג לבצע צינתור לפתיחת העורק אך הוסבר לנו גם כי קיים סיכון כי במהלך הצינתור יגיע קריש דם למוח ויגרום למוות מידי.
שאלתי:
האם הסיכון הכרוך בביצוע הצינתור לאור מחלות הרקע והגיל המבוגר גדול מהסיכון הכרוך בהותרת המצב כפי שהוא?
האם יש טיפולים אחרים בעלי רמת סיכון נמוכה יותר ?
האם יש צורך להתייעץ עם מומחה לכירורגית כלי דם ולא רק עם קרדיולוג?
אודה בעבור תשובותיך בהקדם.
שי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסימה בעורק קרוטיד
טיפול בעורקי הקרוטיס היא נחלתם של הכירורגים לכלי דם ולא של הקרדיולוגים.עליך להתיעץ עם כירורג כלי דם אשר ימליץ על ניתוח.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלתי לעבוד בתור רוקחאמיר05/11/2007
אני עובד בקופת חולים כללית בתור רוקח, בזמן האחרון שמעתי על תנאי העסקה בעמידה ועל כך שאנשים מתלוננים על בעיות ורידים ורגלים נפוחות וכואבות בסוף יום עבודה של 8 שעות.
אני מודאג! אני עובד במקצוע שיהרוס לי את הבריאות? וחוץ מזה, אני מאוד אוהב לרוץ, האם עליי לוותר על ריצה לעבור לענף ספורט אחר בגלל המקצוע שלי?
אני מאוד מתוסכל! איך לא חשבתי על זה לפני שהתחלתי ללמוד?
אשמח לשמוע תגובה ממך.
אמיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה בעמידה
עבודה בעמידה איננה גורמת לנזק ברגלים .עמידה ממושכת בנוכחות פגיעה ורידית יכולה להחמיר את המצב.אל לך לדאוג מעבודתך במיוחד כאשר אתה נוהג להרבות בספורט.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופלקס עורקי כליהרועי גרדי04/11/2007
אני בן 29, אך למרות זאת יש לי לחץ דם גבוה בצורה חריגה. נשלחתי ע"י רופא המשפחה שלי לעשות בדיקות רבות וביניהם בדיקת "דופלקס עורקי כליה". אני די בלחץ מכל הבדיקות ומתוצאותיהן. תוכל לומר לי מה בדיוק עושים לי בבדיקה הזאת ומה רוצים לבדוק בדיוק?
תודה מראש, רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופלקס עורקי כליה
ד''ר ארנון קורן05/11/2007שלום רב
משתמשים במכשיר דופלראולטראסאונד בכדי לזהות את כלי הדם ולמדוד בו את הזרימה.תוצאות אלו נותנות מידע על מידת ההצרות בכלי הדם של הכיליה .בדופן עורקי הכיליה נמצא המנגנון העיקרי לוויסות לחץ הדם.מנגנון זה מופרע כתוצאה מהצרויות ואז נימדדים ערכים גבוהים מהרגיל.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהם הערכים הנורמליים ואילו החורגים
איגנץ23/03/2009בתוצאות דופלר עורק כליי מהו הערך הנורמלי ומה לא ?? מהו הטווח בו יש להתחיל לדאוג?? האם כל יל"ד נגרר עי עורק הכלייה או דופן הכלייה ?? מהו הטווח של יל"ד בו יש להתחיל לדאוג??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהם הערכים הנורמליים ואילו החורגים
ד''ר ארנון קורן25/03/2009שלום רב
לא מדובר רק בערכם אלא בסוג תרשים הזרימה,גוון הזרימה,אינדקס בין עורקי הכיליה לאאורטה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות ושאלות- סתימה קשה בICAעמי03/11/2007
סבי בן 82.
סובל מאסתמה כרונית, סוכר גבוה בדם( למרות שלא צורך סוכר-צרך בטרואידים תקופה ארוכה מאוד)
החל להבחין בפגיעות פתאומציות בראיה.
לפני מס' ימים התגלתה מבדיקת C.T כי הוא סובל מסתימה בשיעור של 90% - קשה בעורק התרדמה הפנימי.
ברצוני לשאול מס' שאלות לאור החרדה של המשפחה כולה בנדון:
1. מהם השלבים חוץ מבדיקת סי.טי שיש לעבור טרם מכריעים בהליך הטיפולי?
2. מהו ההליך הניתוחי ומהם הסיכונים הנובעים ממנו?
3. האם אין מניעה מניתוח? ואם יש אז מהן האלטרנטיבות הטיפוליות?
4. מה הסיכון במידה ולא מנתחים?
5. האם יש סכנה בלנתח בעצם ההרדמה טרם הניתוח? ועקב מחלות הרקע של סבי?
בתודה מראש.
הנכד המודאג והמשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימה קשה בICA
הסבא צריך לעבור בדיקת דופלקס קרוטיס שיאשר או ישלול את הממצא בCT.במידה והממצא נכון יש לשקול את מחלות הרקע והסיכון הניתוחי לעומת השארת הממצא ללא ניתוח.מקובל לחשב 1-2% סיבוכים בניתוח.ממליץ בדיקת כירורג כלי דם לאחר הדופלקס.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אך השאלה המרכזית שהתכוונתי..
עמי05/11/2007האם צינתור יכול להיות אלטרנטיבה מוצלחת לטיפול בהיסתמות העורק הנ"ל בסדר גודל שכזה - 90 אחוז?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטרוסקלרוטייעל03/11/2007
לאבי יש סכרת , כלייה אחת לא מתפקדת ובשנייה רוסקו אבנים קטנות ,בנוסף הוא מעשן לאחרונה (כבר 3 חודשים ) יש לו פצעים מגרדים בכף רגל ובכפות ידיים - קראתי קצת באינטרנט והבנתי שיכול להיות שזה כתוצאה מהסתיידות העורקים , האמנם ? איזה בדיקה צריך ללעשות , ולאיזה רופא עליו לקבוע תור?< ( פודיאטור אמר שזה לא פצע סוכרתי)
האם הסתיידות זה מצב בלתי הפיך ? האם יש בדיקה שיכולה להעיד על הסתיידות העורקים ?
האם יש טיפול למצב של הסתיידות ? מה עליו לשנות באורך חיים חוץ מלהפסיק עישון ?
ספורט? שתייה ? להרבות באכילת מזונות מסוימים ? תוספי מזון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים ברגלים בחולה סוכרתי
אביך זקוק לבדיקת כירורג כלי דם בהקדם אשר יעשה את האבחנה וימליץ על הטיפול.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנגיוגרפיה בהשוואה לסי טי אנגיויאיר ל30/10/2007
בבדיקת דופלקס של עורקי הצוואר בקרוטיס הפנימי הודגמה אצלי הצרות קשה במוצא העורקת דיסטלית יותר קיימת זרימה מינימלית המחשידה לחסימה תוך מוחית.
בקרוטיס החיצוני הודגם פראק במוצא הגורם להיצרות של 95% .
קרוטיס משותף ללא הפרעה
המודינמית וכך גם הורטברליס.
לאור הנ"ל אני מועמד לניתוח
בעורק זה.
עקב החשש לחסימה הגבוהה
(קרי מח) מומלץ על ידי
רופא אחד טרם קבלת החלטה לניתוח לבצע
בדיקת אנגיורפיה
ועל ידי רופא אחר לבצע
סי טי אנגיו
האם בדיקה אחרונה זו יכולה להוות תחליף לבדיקת האנגיוגרפיה.
כמי שסובל מסוכרת
(בבדיקת דם מה3.10
גלוקוז 180MG\DL* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנגיוגרפיה בהשוואה לסי טי אנגיו
אנגיוגרפיה מהווה את בדיקת הבחירה הטובה ביותר להדגמת כלי דם בגוף.CT ANGIO מהווה חידוש מרענן ועם פחות סיבוכים ,אולם בחלק מהמרכזים עדין לא יודעים לפענח זאת ולכן קימות טעויות.אין לי ספק שרופא המבקש בדיקה זו יודע כי התוצאות מהימנות.המלצתי להמשיך ולזרום עם הרופא המנתח.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 14 עם ורידים בולטיםK.K27/10/2007
ד"ר ארנון שלום .
הבעיה שלי כזאת ... אני עוד מעט בת 15 .
לפני כשנה שמתי לב לורידים ברגליים [מאחורי הברך ליד השוק ניראלי]
הורידים לא ממש בולטים [הכוונה אי אפשר ממש להרגיש אותם על העור]
אבל רואים אותם ,ובגלל צבהן הכהה ,זה ממש בולט .
אומנם יש לי צבע גוף לא בהיר ,בכל זאת רואים אותם !!!
על שתי הרגליים !
אני תמיד מתלוננת לאמא שלי והיא עונה לי : "זה בגלל שהעור שלך דק"
האם זה הגיוני ?
והאם זה עובר בתורשה ?
וכל פעם שאני מעלה את הנושא היא אומרת שזה לא נורא ושזה יעבור .
הייתכן ?!
ודווקא לי זה מציק מאוד ,קשה לי ללכת עם מכנסים קצרים בלי שמישהו יזרוק לי תגובה מגעילה .
ובנוסף ,כשאני עומדת זמן רב או הולכת הורידים מאוד כואבים לי כיאלו הם שורפים לי .
מה אפשר לעשות ? ובבקשה תענה על כל השאלות ששאלתי !
תודה מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 14 עם ורידים בולטים
ד''ר ארנון קורן28/10/2007שלום רב
מדובר בנימים המופיעים בחלק מהנשים עם הופעת המחזור החודשי הראשון.לכן זוהי ההוכחה שהנימים קשורים לשינויים ההורמונלים שגופך עובר.הם לא יעלמו בעצמם ובעתיד אם התופעה תפריע לך ניתן יהיה להזריק ולהעלים את הנימים.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אצלכם קיים טיפול ברוטורקס?העוקב המעשן23/10/2007
אם כן מוכרת לך השיטה ,אשצח לקבל פרטים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוטורקס
ד''ר ארנון קורן24/10/2007לום רב
אייני מכיר את הנושא.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיית טיפול בוריד בולטאולגה21/10/2007
יש לי וריד בולט ברגל. אם הוא לא מטופל הוא יהיה יותר גרוע או שהמצב יכול להישאר כמו שהוא ואני יכולה לדחות את הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מועד המתאים ביותר לטיפול
ד''ר ארנון קורן22/10/2007שלום רב
רק לאחר בדיקת דופלקס לורידים ניתן להחליט על הדחיפות בטיפול .
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחית טיפול בוריד בולט
ד''ר ארנון קורן24/10/2007שלום רב
דחית הטיפול תוביל לפיתרון יותר מורכב בעתיד.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים וכתמים בשוקיים לאחר מאמץ הליכקינן בנצי19/10/2007
לאחר מאמץ הליכה שבו אני חש כאבים בכפות הרגליים/שוקיים, מופעים לי כתמים אדומים בחלק התחתון של השוקיים,בד"כ מעל איזור הגרביים, באירועים האחרונים שהיו לי מנוחה וקרם אלוורה שמרחתי עזרו (האודם נעלם), מהיסטוריה קודמת של בעייה זאת ללא מריחת האלוורה, נשארו לי כתמים שהיום הם חומים, אני משער שיש לי בעיה עם כלי הדם ברגליים, האומנם??מה ניתן לעשות?.(בד"כ אני אדם בריא אך עם עודף משקל ומטופל קבוע ב"סטטינים" למניעת קולסטרול)
לתשובתך אודה. בנצי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים וכתמים בשוקיים לאחר מאמץ
ד''ר ארנון קורן20/10/2007שלום רב
עליך לעבור בדיקת דופלקס לורידי הרגלים ולהבדק על ידי כירורג כלי דם.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח עורק צווארי אדם בגיל 87אורנה18/10/2007
אבי כבן 87 נשלח לבדיקת C.T בעקבות בעיות זיכרון ובלבול. תוצאות הבדיקה:
מספר אוטמים ישנים דו צדדים. אין עדות לאוטם טרי או לדימום. חדרי המוח סימטרים ותקינים כולל חריצים וציסטרנות.
בבדיקת דופלר של עורקי הצוואר נמצאו הסתיידויות מצד שמאל 50-60 אחוז. מצד ימין בעורק פנימי 70-90 אחוז.
ישנה החמרה קלה לעומת הבדיקה שנעשתה שנה קודם.
ברצוני לציין שאבי לוקח אספירין.[קרטיה].
בשיחתי עם רופאת המשפחה המליצה לא להסכים לניתוח בגלל סיבוכי הניתוח וההרדמה בגיל שכזה.
שאלותי: א. מה דעתך לגבי ניתוח שכזה? מה האפשרויות האחרות
שעומדות לפנינו?
ב. האם חייבים לנתח או ניתן לטפל טיפול תרופתי?
מהו כדור פלאביקס . האם יכול לעזור?
ג. אם לא ינותח תוך כמה זמן עשוי לקבל ארוע מוחי.[אם אפשר
בכלל לצפות זאת??]
ד. האם בעית הזיכרון, הבלבול תפתר???
ברצוני להדגיש שאבי אדם פעיל , עצמאי לחלוטין.
בתודה מראש.
כל הכבוד לתשובות הרציניות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קרוטיס באדם בן 87 שנה
ד''ר ארנון קורן20/10/2007שלום רב
יש להתיחס לגיל הביולוגי ולא לגיל הכרונולוגי.אדם פעיל יכל לעבור ניתוח קרוטיס בהצלחה.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)