מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- US קרוטידיעלי20/09/2007
שלום,
לאימי הופיע לפתע הבזקים של עיוורון בשדה תחתון של עין שמאל, לאחר בירור ראשוני הומלץ לבצע US קרוטידים.
התוצאות: בצד שמאל נצפה רובד פיברוטי במוצא עורק תרדמה חיצוני הגורם להיצרות של 25-49%. נרשמה זרימה עורקית מערבולתית בנק זו. בנוסף עורק התרדמה הפנימי מפותל בחלקו הדיסטלי.
בצד ימין, נצפה רובד פיברוטי בהתפצלות עורקי התרדמה הגורם להיצרות של עד 25%. נרשמה זרימה עורקית תקינה בכל הנק'.
האם תוכל להסביר לי את חומרת הממצאים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופלקס קרוטיס
ד''ר ארנון קורן20/09/2007שלום רב
הממצאים בבדיקה אינם קשורים לתלונות אימך.הממצאים בדופלקס מחיבים ביקורת מידי שנה.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים עזים בבוהן רגל ימיןהדס19/09/2007
שמי הדס , בת 31 מפ"ת, ילדתי בת לפני חצי שנה, מניקה, ואני סובלת כבר 5 שנים מהתקפי כאב נוראיים בבוהן רגלי הימנית.
הכאב הוא פנימי, ולעיתים אני נאלצת לדרוך על הבוהן עם עקב רגל שמאל.
קשה לי לתאר את הכאב אבל זה משהו בין הרגשה של כוויה לחשמול.
יש לציין שמבחינה חיצונית לא רואים שום סימן בבוהן של אדמומיות או נפיחות.
תדירות הכאב משתנה מאוד - הכאב הוא של שניות אחדות ולא רצוף, והוא יכול להופיע כמה פעמים ביום, או פעם בשבוע/שבועיים, ביום או באמצע הלילה.
הכאב, מן הסתם, מאוד מבהיל אותי וגורם לי לחום בכל הגוף ולדופק מהיר.
הבדיקות שעשיתי הם:
- בדיקות דם ששללה את מחלת גאוט (שגדון).
- צילום שעשיתי לא הראה שום גורם לכאב.
- מיפוי עצמות - הבדיקה יצאה תקינה.
- ביקרתי בכמה ראומטולוגים ששללו דלקת פרקים
- ביקרתי ברופא עור ששלל קשר בין אטופיק דרמטיטיס שממנה אני סובלת לדלקת
פרקים.
- במרפאת כאב אמרו שאין להם מושג מה זה.
- בדיקת EMG דרך נוירולוג הראתה תוצאות תקינות.
בקיצור, אני מיואשת מן המצב ואין לי מושג לאיזה רופא לפנות עכשיו כדי לקדם את הנושא.
אודה לך מאוד אם תכוון אותי לאיזה רופא ללכת (אפילו פרטי), כדי לפתור את הבעיה או לפחות לדעת איך נקראת התופעה הזאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים עזים בבוהן רגל ימין
אנא הפני שאלתך לאורטופד כף רגל.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופלקס ורידיםדיאנה19/09/2007
1. איך מתבצעת בדיקת דופלקס ורידים.
2. האם היא חודרנית ?
3. מה היעילות שלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופלקס ורידים
בדיקת דופלקס ורידים מבוססת על מכשיר אולטראסאונד ומכשיר דופלר.הבדיקה איננה חודרנית ואיננה כואבת.יעילות הבדיקה בידיים מיומנות כ-98%
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידים/נימים ברגליים מבעיה משפחתית-ליאת17/09/2007
שלום!
אני בת 26.5 נמצאת כרגע בהריוני ה-2.סובלת מבעיית נימים-ורידים ברגליים מגיל צעיר מאוד(13)!!!
שמעתי בעבר חוות דעת רפואיות של מס' מומחים לבעיות כלי דם במסגרת קופ"ח. ולטענתם:
א)זו בעייה תורשתית-משפחתית,כי אימי וסבתי ואחותי כולנו באותו מצב (עוד מגיל צעיר). כך שיהיה סיכוי שילדי גם יסבלו מבעיות אלו...
ב)זו בעיה אסתטית מתחת לעור כך שאין הרבה מה לעשות כי ככול שאלד ועם השנים רק הבעיה תיתווסף ותחמיר.
אני מתוסכלת מאחר מגיל צעיר לבשתי בגדים עד הריצפה,כולל גם לים. ומפניי בעלי אני מאוד מיתביישת! ואני עוד צעירה!!!
השאלות הן:1)האם כל זה נכון.!?
2)מה הטיפולים הרלוונטים לגביי?והיכן?(כמובן כמה שיותר זול ומהיר ויסודי)
אשמח לתשובה מהירה. תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים/נימים ברגליים מבעיה משפחתית
עליך להתיעץ עם כירורג כלי דם בכיר לגבי טיפול משולב לורידים ולנימים.אינני מבין מדוע את לא מטפלת בבעיה ?אינני מוצא כל סיבה לסבל המתמשך שלך.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריד תחת העיןמלי17/09/2007
שלום ד"ר! אני בת 23 אני לוקחת רואקוטן 5 חודש ברמה נמוכה לפני כשבועיים יצאו לי ורידים מתחת לעיניים זאת אומרת העור נהיה שקוף ורואים לי את הורידים כחלים מתחת לעיניים- ממה זה נובע הרי זה לא מלידה ואף פעם לא היו לי לא שקיות מתחת לעיניים לא סימנים כחולים- ובמשפחה אין אף אחד שיש לו בעייה עם ורידים בכלל. אני מאוד בהירה ומבחינה אסתטית זה לא יפה רופא עיניים אמרה שזה לא מסוכן לבריאות -רופא לכלי דם אמר שאסור לגעת מתחת לעיניים אסור לעשות זריקות או לייזר- מה עליי לעשות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריד תחת העין
ד''ר ארנון קורן21/09/2007שלום רב
עליך להתיעץ עם רופא עינים המומחה בפלסטיקה של העפעפיים.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחויות בכף רגל לאחר תאונת דרכיםעמית13/09/2007
שלומות,
עברתי לפני כחודשיים תאונת דרכים ויש לי שבר פריקה פרנק-ליס בכף רגלי.
גובסתי וכעט אני עם תחבושת אלסטית. במנוחה בבית עדיין ללא דריכה.
מאז התאונה כף הרגל לא מפסיקה להתנפח ולקבל צבע אדום סגול.
אתמול בערב החג (ראש השנה) שהיה ארוך פשוט קמתי לסלון הורי ופרשתי לשכב.
מה ההסבר לתופעה? , כיצד עלי לנהוג? , האם קיימת סבירות לפגיעה בכלי דם בכף הרגל, כזו שתצריך ניתוח?
מהן האופציות שעומדות מולי.
תודה, ושנה טובה
עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחויות בכף רגל לאחר תאונת דרכים
ד''ר ארנון קורן15/09/2007שלום רב
בחבלה בגפה תתכן גם פגיעה בכלי הדם.כאשר קימת חבלה בורידים הדבר יתבטא בכחלון ובצקת.מומלצת בדיקת דופלקס ורידים ולאחר מכן בדיקת כירורג כלי דם
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המטומותליאת11/09/2007
אני בת 26 מופיעים לי סימנים כחולים בעיקר ברגליים ומעט בידיים
שלא כתוצאה מחבלה - מהם הגורמים לתופעה ומהם דרכי הטיפול המומלצות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המטומות
יש להפנות שאלתך להמטולוג לצורך בירור מערכת הקרישה
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לדחות טיפול ?מאיה10/09/2007
יש לי וריד לא אסטטי ברגל. הוא אינו גורם כאב. האם דחייה בטיפול תגרום להחרפה או שזה לא משנה? תודה על התשובה ושנה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזמן המתאים לטיפול בורידים
יש לבצע דופלקס לורידים ורק לאחר הבדיקה מומלץ להחליט על הדחיפות בטיפול
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלויקס/קלקסןמיכל08/09/2007
ד"ר שלום,
אבא שלי עומד לעבור ניתוח קרוטיס. הרופא אמר לו להפסיק לקחת פלויקס במשך 7 ימים לפני הניתוח ובמקומו להזריק 60 מ"ג קלקסן כל יום עד הניתוח. שאלתי אליך - מה ההבדל בין הפלויקס והקלקסן?
אודה לך על עזרתך, מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלויקס/קלקסן
פלויקס ניטל על ידי החולה בצורת כדור ופעולתו נמשכת מספר ימים לאחר טום הטיפול
קלקסן ניתן כזריקה תת עורית ותחום פעולתו מקסימום עד 24 שעות
שתי התרופות ניתנות לדילול דם ולמניעת הווצרות קרישי דם
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדן07/09/2007
שלום
עשיתי בדיקת SPECT ואלה התוצאות
מודגמת ירידה לא ניכרת וסימטרית בקליטה עד כ 2 סטיות תקן באונות הפרונטליות באספקט האינפריורי
באזורים 12 11 על שם ברודמן וכן ירידה בקליטה טמפורלית בעיקר באזורים 38
כאמור הירידה בקליטה איננה ניכרת וסימטרית
לסיכום
ירידה לא ניכרת בקליטה סימטרית באספקט האינפריורי של האונות הפרונטליות ובאונות הטמפורליות
השאלה שלי אם זה יכול להיות מהיצרות עורקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת SPECT
ד''ר ארנון קורן07/09/2007שלום רב
אנא הפנה שאלתך לרופאי הSPECT
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת ביחס לטיסה לחו"ליולנדה07/09/2007
בחודש אפריל האחרון עברתי ניתוח להחלפת ראש הירך לאחר נפילה בבית. לאחרונה ביקרתיאצל אורטופד אשר גם בדק צילום של המקום ואישר שהכל תקין.
ברצוני לדעת ,האם אוכל לטוס לארה"ב ,כלומר טיסה ארוכה והאם יש לגרוב גרביים אלסטיות במהלך הטיסה? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה לחו"ל לאחר שבר צואר הירך
אינך שונה היום מכל אדם אחר הטס לחו"ל.ממולצת תנועה במטוס ,שתית מים ולהמנע מתנוחות קבועות ללא תזוזה.יש לשקול נטילת כדור אספירין לדלול הדם.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלמת ורידיםנעמה05/09/2007
שלום!
אני בודקת איזה טיפול להעלמת ורידים יתאים לי יותר.
מקריאה של חומר בענין הבנתי שיש הבדל בחזרתיות התופעה בין טיפול כירורגי לבין טיפול בהזרקת חומר כימי ישירות לוריד. על פי הנתונים שמצאתי יש חזרתיות גבוהה למדי של ורידים בולטים לאחר ניתוח וכמעט אין בכלל לאחר טיפול בהזקרה.
שאלתי - א.האם זה נכון. ב. מה השוני העקרוני בין הטיפולים שגורם לאי חזרתיות (במידה רבה) של ורידים בולטים לאחר הזרקה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העלמת ורידים
ממומלץ ביותר טיפול בלייזר תוך ורידי בו התוצאות טובות במיוחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ובכל זאת
נעמה11/09/2007מה ההבדל העקרוני בין הטיפולים כזה שגורם להבדל בחזרתיות התופעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קופרוז בלחייםקופרוז04/09/2007
האם ניתן לטפל בתופעת הקופרוז בלחיים ? אני יודע שזה אפשרי ברגליים, אבל האם הלחיים מהוות מקום בטוח ואפשרי לכך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קופרוז בלחיים
ד''ר ארנון קורן05/09/2007שלום רב
עליך לפנות לעזרת כירורג פלסטי העוסק בטיפולי ליזר עוריים(דר' מאיר כהן) או רופא עור המומחה בטיפולי לייזר לפנים(דר' משה לפידות)
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידים בולטים בחזהליבת02/09/2007
אני בת 35 אחרי שתי לידות שבראשונה הנקתי קרוב לשנה, כמו כן יש לי חזה גדול (מידה D). על החזה שלי יש המון ורידים בולטים מאוד שפשוט הופכים אותו לחזה מגעיל, למרות שמבחינת הגודל והצורה אין לי מה להתלונן. יש משהו לעשות נגד הורידים האלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים בולטים בחזה
ד''ר ארנון קורן02/09/2007שלום רב
ניתן לטפל בבעיתך באמצעות סקלרוטרפיה (או הזרקות )לורידים בחזה.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות ברגלייםא30/08/2007
שלום רב!
רציתי להתייעץ בקשר לנפיחות בקרסוליים: אחרי קצת הליכה או מאמץ הקרסוליים מתנפחות
מאד ובעיקר ברגל ימין, אבל גם בשמאל.
הרמת הרגליים עוזרת.
בכל קימה משכיבה לעמידה ולפעמים גם מישיבה ממושכת לעמידה ממש קשה לי לדרוך
על הרגליים עד שזה לאט לאט עובר.
עלי לעבור בקרוב ניתוח להסרת גוש לא סרטני מהשד ורציתי להתייעץ אם הסימפטומים הללו
נראים מסוכנים או בעיתיים ועדיף לבדוק אותם לפני הניתוח?
ואם לבדוק אז למי לפנות (יש לי בעיה עם רופא המשפחה ואני רוצה לפנות ישירות למי שצריך)
אציין שאני בת 35 ושעליתי מאד במשקל בשנה האחרונה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות ברגלים
ד''ר ארנון קורן01/09/2007שלום רב
עליך לעבור דופלקס ורידים ולהבדק על ידי כירורג כלי דם.לפי הממצאים והסיפור אותו כתבת קרוב לודאי שתצטרי לעבור טיפול בורידים.המלצתי לטיפול בלייזר תוך ורידי.החלטה ניתן לקחת רק לאחר בדיקת הדופלקס.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)