מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיית ורידים ברגל ימיןאיילת03/07/2007
שלום,
מזה כשנתיים אני סובלת מנפיחות בשוק וכף רגל ימין.
על מנת לקצר אומר כי - בעתי 3 בדיקות דופלקס ורידים בשלוש מכונים שונים, בדיקה אחת אמרה כי ישנה אי ספיקה ברגל ימין וכי הוריד אינו מורחב. שתי הבדיקות האחרות יצאו תקינות.
בנוסף בצעתי בדיקות נוספות ונמצא כי ישנה בצקת רקמות רכות בכף רגל ימין.
עד לפני תקופה הלכתי עם גרב אלסטית עד הברך, לפני כחודשיים לערך, לא הצלחתי יותר ללכת עם הגרב- ראשית כי ההרגשה הייתה כאילו יש לי חוסם עורקים ברגל. אני גם לא מסוגלת ללבוש נעלי ספורט- הנעל עושה לי את כל כף הרגל סגולה ואפילו הגרב עושה סימן על הרגל. שנית - החלו לי כאבים עזים מאחורי ברך ימין.
אני חיילת, ואני אמורה לצאת לקורס קצינים בקרוב, האם אוכל לצאת במצב כזה לקורס קצינים והאם ישנו טיפול לבעיה ( אגב- הצבא לא מוכן לאשר ניתוח)?
תודה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית ורידים ברגל ימין
ד''ר ארנון קורן04/07/2007שלום רב
עליך לפנות עם כל הבדיקות לרופא כלי דם של צה"ל במרפאות המומחים בחר"פ.אני מכיר אןתו אישית והוא יוכל לעזור לך לצאת מהמבוך.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח עורק הקרוטיסיפעת03/07/2007
שלום רב איבחנו אצל אמי 85-90% חסימה בעורק הקרוטיס היא הופנתה לניתוח באיכילוב , השאלות הן כך : ממה נובעת בעיה זאת ? מה הסיכונים בניתוח ? האם הניתוח נחשב לניתוח קשה ?ומה אפשר לעשות עד לניתוח שבטח ייקבע לשבוע שבועיים הקרובים כדי שחלילה ארוע מוחי לא יקדים אותנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח עורק הקרוטיס
מדובר בניתוח יחסית שכיח במחלקות כלי הדם.הסיבוך העיקרי בניתוח הוא 1-2% הסיכוי לקבל ארוע מוחי.עד הניתוח אין צורך לטפל מלבד באספירין.בהצלחה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לפני צינתור ברגלייםנועה03/07/2007
שלום רב,
רציתי לדעת מדוע חשוב לעשות את הבדיקות הבאות לפני צנתור ברגליים:
בדיקת אקג
צילום חזה
בדיקת שתן
בדיקת דם
תודה רבה,
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לפני צינתור ברגליים
צינתור רגלים הינה פעולה חודרנית שיכולה להגרר לניתוח דחוף.מסיבה זו יש להתיחס לכל צינטור כאל ניתוח.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלצרותשנית02/07/2007
מה ההשפעות של מלצרות על ורידים ברגליים? מדובר במלצרות של כ-3 פעמים בשבוע, בסביבות 8 שעות כל פעם, על הרגליים כל הזמן כולל סחיבת משקלים כבדים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלצרות
מלצרות באדם עם ורידים תקינים אין כל השפעה.לאדם עם הפרעה,עמידה ממושכת עלולה להחמיר את הבעיה.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימיםאילנה28/06/2007
האם נימי דם ברגליים יכולים לפעמים להיות בולטים יותר ( יותר סגולים) כשבמגע עם מיים ובמיוחד אחרי גילוח ואחר כך הם נראים פחות מזה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימים כחולים או אדומים
ד''ר ארנון קורן28/06/2007שלום רב
קימות שתי קבוצות בולטות.הטיפול בהן שווה בהזרקות עם מחט עדינה.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(נמק)רויטל27/06/2007
לד"ר קורן שלום
אמי בת 64 מרותקת למיטה 27 שנה כתוצאה מדלקת פרקים לפני שנה נתגלה סרטן בצואר הרחם ושנה לאחר טיפולים התקדמה המחלה והטיפולים לא הועילו לאחרונה טופלה במורפיום שבעקבותיו לא זזה ונעה ומכך התחיל נמק ברגליה שהלך והתקדם כמויות המורפיום הולכות וגדלות והכאבים עליהם מתלוננת כל העת הם ברגליה ולא מהמחלה .מה לעשות???דחוף
האם חבישות יכולות להועיל?שטיפה בפולידין?אין תחליף למורפיום??
אוקסופירין?יש שלפוחיות נוזלים בכפות רגליה וכל צבעי האדום עד שחור.אינה מיועדת לניתוח .הצילו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנגיוגרפיה ואנגיופלסטיקה
ד''ר ארנון קורן27/06/2007שלום רב
במידה וקימת מחלת כלי דם אין כל סיכוי לשיפור המצב ללא חידוש הספקת הדם.המלצתי לביצוע אנגיוגרפיה ואנגיופלסטיקה(הרחבה עם בלון וסטנט) במטרה לשפר את מצב הרגלים.כל מצב אחר יוביל לקטיעה.
בברכה,
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית בצקות בכפות רגלייםאנונימית27/06/2007
שלום,
אני בת 27 ולפני כמה חודשים היתה לי דלקת בכף רגל שמאל הרגל כאבה מאוד והתנפחה, הייתי אצל אורטופד, אמר שזו דלקת בגידים מיישרי אצבעות ונתן לי כדורי סלקוקס 200.
הכאבים אכן עברו אולם הנפיחות ירדה אך לא נעלמה לגמרי, בזמן ישיבה או עמידה ממושכת הרגל מתנפחת בעיקר בקרסול אך לא רק. הייתי בצילום אולטראסאונד אמרו שאין דלקת בגידים אלא בצקות שגורמות לכאבים, היום הייתי אצל רופא כירורג לכלי דם שאמר שנראה לו שהכל בסדר שיכול להיות שהבצקת היא מהדלקת אולם הוא שולח אותי לבדוק את הורידים בבדיקה שנקראת
דופלקס של המערכת הורדית השטחית והעמוקה בגפים התחתונות.
שאלתי היא :
א. מה בדיוק בודקת הבדיקה?
ב. אני סובלת מלימפאדמה ברגל ימין (הרגל השניה) הרופא אומר שאין קשר בין השתיים שכן הבצקת ברגל שמאל נראית שונה מימין (אני יכולה להעיד שהיא מרגישה אחרת וכואבת)
ג. האם יש טיפול תרופתי לבצקות? הרופא אמר שלפעמים נוצרת בצקת שגם אינה נעלמת לעולם.
תודה וסליחה על אורך השאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור בצקות ברגלים
דופלקס ורידי הרגלים הינה בדיקה דמוית אולטראסאונד הבודקת את הזרימה הורידית.תשובת הבדיקה תעזור בהמלצות לטיפול.רק לאחר התשובה ניתן לדון על אפשרויןת הטיפול בשתי הרגליים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש טיפול? כי הבנתי שבלימפאדמה אין
אנונימית29/06/2007טיפול? לגבי בעיית הורידים אני לא מעורה בזה אז אמתין להבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בורידי הרגליים שהסתבך-ליאת סופר26/06/2007
שלום רב,
אני בת 32 מתגוררת בארה"ב ועברתי לפני כשבועיים עברתי ניתוח ורידים בלייזר (saphenous vein laser ablation)
כתוצאה מהניתוח נפגע עצב ברגלי שגרם לתחושת הרדמה בחלק האחורי של הרגל.
בנוסף לכך התגלה קריש דם מקומי (לא ראשי) שגורם לכאבים חזקים.
הטיפול התרופתי שהנני מקבלת הוא שווה ערך לאספירין 800 מ"ג 3 פעמים ביום.
ברצוני לדעת מהו תהליך השיקום ממצבי? האם איבדתי את תחושתי ברגל לצמיתות?
מה הטיפול לקריש הדם?
והאם יתאפשר לי לטוס בקרוב למרות הסיבוכים?
ההמון תודה מראש על כל תגובה,
ליאת סופר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לייזר
לא ברור לי כיצד ניתן לפגוע בעצב בניתוח לייזר.ממליץ שתעבירי לי את מכתב השחרור מבית החולים כדי שאבין יותר את אשר קרה לך.ממליץ בעתיד לבצע טיפולים אלו בארץ.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימיםאילנה26/06/2007
האם אפשר להסיר נימי דם ברגליים סגולים בערך כל אחד 1 ס"מ האם יש אפשרות להסיר אותם בלייזר? אני השתמשתי ברואקוטן וזה עשה לי את הנימים עוד יותר בולטים האם יש קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בנימים
ממליץ לטפל בנימים בהזרקות באמצעות מחט עדינה וקטנה.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לפקקת עמוקה בוריד טיביאליאירנה25/06/2007
שלום
אני בת 32 עוברת טיפול עקב אסק ורידים אוקוסקלרוטרפיה בקליניקה פרטית "אריאל"
אחרי טיפול היתנפחה לי הרגל ליד הקרסול
עקב הופעת נפיחות כאבים בקרסול נבדקה שנית בקליניקה - נמצא חשד לפקקת עמוקה בוריד טיביאלי ללא הפרעה בוריד פופליטאלי
נתנולי לשבועה ימים זריקות CLEXAN - 10 MG
נא להמליץ לי מה אני צריכה לעסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לפקקת עמוקה בוריד טיביאלי
המלצתי להפסיק את הטיפול.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין זרימת דם בשתי כפות הרגלייםיסמין24/06/2007
אבי בן 75 בערך סובל מסכרת
עבר צינתור בשתי הרגליים , יש זרימת דם, אך בשתי כפות הרגלים אין זרימת דם והוא עדיין סובל מכאבים עזים,
האם יש אפשרות לבצע ניתוח או כל דבר אחר , בכדי להציל את שתי כפות הרגליים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין זרימת דם בשתי כפות הרגליים
צינטור הרגלים נעשה בכדי לזהות את אפשרויות הטיפול כולל הטיפול הניתוחי.אנא הפני את השאלה לרופאים המצנטרים.אינני יכל לענות על האלה ללא בדיקת הצילומים.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת קצףשלומית24/06/2007
כמה זמן לוקח להתאושש מניתוח בו מוזרק קצף לורידים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקת קצף איננה ניתוח
לאחר הזרקת קצף אין צורך להתאושש כאשר מבצעים זאת במיומנות.הזרקת קצף איננה ניתוח.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץתותי20/06/2007
איך ניתן לקבל אבחון על מצב ה ורידים (הכואבים) ברקע קרישיות יתר בדיקות דופלר תקינות
האם יש החזר מהביטוח ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון מצב הורידים
ד''ר ארנון קורן22/06/2007שלום רב
עליך להבדק על ידי כירורג כלי דם ועדיף רופא המבצע בעצמו דופלקס לורידי הרגלים ולא להסתמך רק על בדיקת מכון. החזר מלא בחלק מחברות הביטוח או חלקי בחברות אחרות.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבה מול מחשבאחד20/06/2007
יש לי איזו בעיה שיתכן וקשורה בנושא כלי דם. לאחרונה אני מרגיש שכשאני יושב הרבה ברציפות (אני עובד מול מחשב 10-11 שעות ביום וגם כמה שעות בבית) יש לי כאבי רגליים מאחורי הברך. אני חושש שמדובר במשהו שקשור לכלי דם - האם הדבר מעיד על סכנה? אני סובל מכאבים אלו יום-יום, אומנם לא כאבים שאיני יכול לעמוד בהם, אבל הם הפכו לשיגרה אצלי.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי רגלים בישיבה ממושכת מול מחשב
ישיבה ממושכת מול מחשב גורמת לירידה בחזרה הורידית לכן מופיעות בצקות וכאבים.מומלץ להבדק על ידי כירורג כלי דם ולהשתמש באופן קבוע המכשיר לייטפיט.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלי18/06/2007
הבת שלי בת חצי שנה ויש תופעה שמאוד מפחידה אותי.
כשמרימים אותה, הכפות רגליים שלה לאט לאט נהיות אדומות ואז מכחילות. (+ כתמים לבנים בכריות כף הרגל). כשהיא שוכבת זה לא קורה. רק כשמרימים אותה. (כנראה אני לוחצת על משהו ועוצרת את הדם??).
מה זה יכול להיות והאם זה מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים בצבע כפות הרגלים
הסיפור איננו נשמע כבעיה
ממליץ בדיקת כירורג כלי דם בעוד 1 שנה
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)