מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לימפהדמהמיקה29/08/2007
שלום רב,
אני סובלת מלימפהדמה מזה כ- 20 שנה. עקב התנפחות של הקרסוליים , אני שמה גרביים אלסטיות עם לחץ בכל שעות היום.
שאלתי היא, האם יש פיתרון חדש לבעיה (חוץ מהגרביים) היות והגרביים גורמות לניוון של הרגל ובעיות בשרירים ובעצמות (כנראה) כאשר זה לאורך זמן.
אודה לתשובתך
מיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימפאדמה
ד''ר ארנון קורן29/08/2007שלום רב
הטיפול בלימאדמה מתחיל בלימפוגרפיה איזוטופית.לאחר הבנת הבעיה נמליץ על מסג' לימפאטי או לימפפרס.עם קבלת גפה בגודל רצוי נמליץ על גרבים אלסטיים.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימפאדמה
אורה01/09/2007שלום
אני מזמינה אותך להכנס לאתר של עמותת לימפאדמה בישראל. תוכלי למצוא שם חומר רלבנטי. כמו כן העמותה מקיימת כנס שנתי ב6/9/07. במהלך הכנס ינתנו הרצאות עי רופא ופיזיותרפיסטים לימפטים, דיטאנית ,וכן יקויימו סדנאות עם הדרכה והתנסות אישית בעיסוי לימפטי עצמי ,חבישה ועוד.פרטים באתר העמותה
www.ial.org.il .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלי דם בידייםldat29/08/2007
אני בת 40 ועובדת 8 שעות ביום בממוצע מול מחשב (כולל הדפסות). לפני כ-10 שנים שמתי לב שהעור בידיים אצלי כמעט שקוף (אני לא רזה במיוחד) ושרואים את כל כלי הדם בברור (צבע ירוק/כחול) ממש כמו רשת של כלי דם. במקרה רופא ראה אותי ושאל אם בדקתי תפקודי כבד (לא יודעת מה הקשר). לציין שהתופעה קיימת רק בידיים. האם קשור להקלדה במשך שעות או שיתכן ומעיד על קיום בעיה כבדית?
תודה,LD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלי דם בידיים
אינני רואה בעיה בתאור שנתת לי לגבי הידיים.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRIדן28/08/2007
שלום
רציתי לדעת אם MRI עם חומר ניגודי יכולה ליבדוק היצרות של כלי דם כתוצאה של
משקעים שומנים שנידבקו לדופן של העורקים ורציתי לדעת עד כמה היא מדויקת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI
אתה שואל שאלות רבות לגבי צורת הדמיה של כלי דם ולא חיפוש תשובה לבעיות.במידה ותאפשר לי להבין להיכן אתה חותר להגיע אוכל לעזור לך.בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדן28/08/2007
שלום
רציתי לדעת אם בדיקת MRI עם חומר ניגודי לבדיקת כלי הדם זה בדיקה זהה לMRA* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר mri/mra
אנא התיחס לתשובתי הקודמת לשאלתך.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר אורגזמה כתוצאה מחסימת כלי דם?אורן28/08/2007
האם יתכן כי כתוצאה מדלקת כנראה בערמונית (שעברה) יכולה להיווצר חסימה בכלי הדם המונעת אורגזמה מהגבר . אין בעיה של חדירה ופליטה אולם פגיעה באורגזמה. מאז הדלקת לפי כ 3 שנים ישנה כהות בתחושה באיבר המין ובאזור פי הטבעת (בשרותים). אני מצליח להגיע לעיתים רחוקות לאורגזמה רק עם כיווץ פי הטבעת והזרמת דם. אין בעיות זיקפה. טופלתי פרטי עם חומר המרחיב כלי דם (מיועד לסכרתיים- אינני סכרתי) והיה שיפור זמני.
השאלות:
א האם זה קשור?
ב. לאיזה רופא לפנות לעניין כלי דם? ואיזה בדיקות בנושא ניתן וכדאי לבצע? (דופלר באיבר המין ישירות תקין, כאמור אין בעיית זיקפה) נראה לי שזו חסימה פנימית) באולטרסאונד נצפו הסתיידויות קלות באיזור השלפוחית.
ג. אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר אורגזמה כתוצאה מחסימת כלי דם?
אנא הפנה שאלתך לאורולוג
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמיםחסוי28/08/2007
אני אחרי 2 הריונות, בהריון הראשון יצאו לי הרבה וורידים, עשיתי דופלר ויש איזה חסימה אבל לא רצינית(אם אני נותנת מידע נכון).
יש לי 2 שאלות:
1)האם טיפול לייזר יכול לעזור במקרה זה?
2)מה שמפריע לי הכי הרבה זה הכתמים האדומים שיצאו לי, זה מתחיל כמו שריפה ברגל ואחרי יומיים-שלושה אני מבחינה בכתם גדול שלא נעלם.
רציתי לדעת ממה זה נוצר והאם אפשר להעלים אותם? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים
הדיוק בתשובת הדופלקס הינה הבסיס לכל אפשרויות הטיפול.בכדי לענות על שאלותיך עליך לעבור דופלקס ורידים על ידי כירורג כלי דם אשר בהמשך יוכל לענות לשאלותיך.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריד נפוח על הפניםאביאל26/08/2007
שלום רב ותודה מראש על התייחסותך.
היום בבוקר גיליתי על הפנים שלי וריד נפוח. הוריד הנפוח מתחיל קרוב לאוזן שמאל ונמשך כמעט עד לגבה של עין שמאל. הוא נראה לעין. אמנם בעבר שמתי לב שיש לי פסים קטנטנים של ורידים נפוחים קלות באיזור הזה - אך לפתע כל הקווים הקטנים כאילו התחברו לקו עבה ונפוח.
מה לעשות? האם ניתן להוריד נפיחות כזו באמצעים ביתיים ולהחזיר את המצב "לקדמותו"?
האם מתבקשת בדיקה מעמיקה?
אם לא אטפל בבעיה - האם עלי לחשוש מהתפשטות נוספת של הוריד הסורר הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריד נפוח בפנים
ד''ר ארנון קורן26/08/2007שלום רב
עליך להתיעץ עם כירורג פלסטיקאי או כירורג כלי דם העוסקים בורידים בפנים.בהחלט ניתן לעזור במצב זה.
בברכרה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות מפתח הניתוחאלי רוז24/08/2007
שלום רב
סבי עבר ניתוח כלי דם ברגל בהרדמה מקומית אך לאחר הניתוח מפתח הניתוח מנקזים לו את ההפרשות כבר שבוע האם זה נרמטיבי ומדוע זה קורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות מפתח הניתוח
ד''ר ארנון קורן24/08/2007שלום רב
הפרשות מחתך ניתוחי יכולות להיות:התנקזות זיהום,התנקזות נוזל סרוטי (חוץ תאי) או התנקזות המטומה שהפכה התנזלות.חשוב לקחת תרבית מהנוזל ולהתחיל טיפול אנטיביוטי לפי הממצאים.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצרות עורקיםדן24/08/2007
שלום
רציתי לדעת בבקשה מה זה הצרות עורקים האם זה אומר שהעורק עצמו הקוטר
שלו נהיה קטן יותר או שהצרות עורקים זה אומר שיש משהוא בתוך העורק שסוטם
חלקית את העורק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצרות עורקים
הקוטר החיצוני של העורק ללא שינוי הקוטר הפנימי יורד ונעשה צר
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדן23/08/2007
שלום
עשיתי בדיקת MRI ורציתי לדעת אם מהתשובות אפשר ליקבוע שאין לי סתימה חלקית בכלי
הדם המוחיים אלה התשובות
הבדיקה בוצעה בטכניכה T1 T2 FLAIR DWI
ממצאים
מעבר קרניו צרוויקלי בגדר הנורמה
מבנה גומה אחורית תקינים
חדרי המוח ציסטרנות וחריצים תקינים
ללא עדות למוקדי אות חריג מפרנכימת המוח
קורפוס קלוזום תקין
לאחר הזרקת גדוליניום אין עדות להאדרה פטולוגית או לממצא פוקלי
אות זרימה תקין מכלי הדם התוך גולגולתיים וללא עדות לממצאים אקסטרא קרניאליים
ללא עדות להגבלה ב DWI
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
הבדיקה תקינה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת ורידיםאירינה22/08/2007
הרופא שלי דיבר איתי על הוצאת ורידים עם מחט בגלל שיש לי ורידים בולטים. מה זה אומר? איך אפשר להוציא וריד? מה יקרה עם הדם? איך הוא מגיע לאיבר?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוצאת ורידים דרך חור מחט
ד''ר ארנון קורן22/08/2007שלום רב
הטכניקה נקראת גם מיניפלבקטומיה או הוצאת ורידים דרך חור מחט.
משתמשים בווים מיוחדים לחדירה דרך חור מחט.בדרך זו מוציאים את הורידים המיותרים.
הדם נקרש בקצוות הוריד בהמשך נספג ונעלם.אין כל בעיה תפקודית בטיפול זה!
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידים ובצקתעירית20/08/2007
שלום רב,
אני בת 35 וסובלת כבר כמה שנים מבצקת קלה ברגל אחת. לאחר בדיקת דופלקס התגלתה אי ספיקה קלה באותה רגל. לפני כמה ימים עשיתי בדיקה לבלוטת הלימפה על מנת לבדוק האם הבצקת היא כתוצאה של הלימפה (נאמר לי שלא הגיוני שאי ספיקה כה קטנה יכולה לגרום לבצקת).
בתקופה האחרונה אני שמה לב שניתן לראות לאורך כל הגוף שלי בדיוק את מסלול הורידים, מהחזה לבטן לרגליים ולידיים. כמו כן, בגפיים התחתונות התחילו לבלוט לי ורידים.
אם בעיית האי ספיקה כה קלה...איך זה שאני נראית כמו מפת סימון שבילים? למה הורידים שלי מתחילים לבלוט ברגליים? האם זה לא יכול להצביע על בעייה אחרת?
מה אני יכולה לעשות בעניין? תודה
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים ובצקת
ד''ר ארנון קורן20/08/2007שלום רב
אין קשר לבין ציור ורידים מוגבר לבין אי ספיקה בורידים.כמו כן אין הדבר מעיד על בעיה.אנא השלימי את בדיקת הלימפה ברגלים וגשי עם שתי הבדיקות לכירורג כלי דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות סיטי אנגיושרה16/08/2007
ד"ר קורן שלום רב,
אודה לך באם תוכל להסביר לי תוצאות סיטי אנגיו של בעלי.
PVD פגיעה מפושטת מתרכזת בעיקר בותין הבטני ועורקי הרגליים הממצאים בעלי משמעות
שינויים טרשתיים קשים בותין מעל הביפרקציה ובעורקי הרגלים.
בנוסף לכך חסימה של ה-CT במוצא.
אודה לך באם תוכל להסביר מעט נראה לי שהמצב לא קל.
תודה שרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות הסיטי
ד''ר ארנון קורן16/08/2007שלון רב
מדובר במחלת אב העורקים והתפצלויותיו.הכונה להתפצלות המזרימה דם למעיים וכן לאזור הספקת הדם לרגליים.יש צורך לבודד את גורמי הסיכון ולטפל בהם.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריד קופץ מתחת לעיןמרוקאי16/08/2007
כשאני עצבני יש לי וריד מתחת לעין שלפעמים מתחיל לקפוץ, זה נראה רע מאוד וגם מפריע לי. ממה זה נובע ואיך אני יכול לטפל בזה?
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באר שבע
מאלי22/07/2012יש ורידים מסביב לעין שתיהן ועולה למצח מעצבן מאוד יש פתרון ומה הוא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאר שבע
מאלי22/07/2012יש ורידים מסביב לעין שתיהן ועולה למצח מעצבן מאוד יש פתרון ומה הוא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוריד קופץ מתחת לעין
ד''ר ארנון קורן16/08/2007שלום רב
יש להפנות את השאלה לנאורולוג.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימים ולייזרליאורה14/08/2007
רציתי לברר לגבי טיפולי לייזר להעלמת הנימים ברגליים, כבר מגיל 15 התחילו לי נימים ברגליים (אחרי שהלכתי עם נעל לא טובה...), וזה החמיר עם השנים, היום אני בת 38, לאחר 3 לידות עם המון נימים לכל אורך שתי הרגליים.
האם טיפולי לייזר יכולים לעזור? האם יש בכך סיכון?
ובכלל, אשמח לשמוע על כך כמה שיותר פרטים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בנימים
ד''ר ארנון קורן15/08/2007שלום רב
טיפול בנימים מתבצע בהזרקות עם מחט עדינה ובטיפול בלייזר עורי.עד היום עדיף הטיפול בהזרקות לנימים.הטיפול בלייזר עורי כרוך בכאב מקומי ובמכשיר יקר.לדעתי עם התקדמות הציוד לייזר הטיפול האופטימלי יהיה שילוב בין השניים.
עליך לעבור דופלקס ורידים ולהגיע לבדיקת כירורג כלי דם.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)