מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך נזכרים בדברים מהעבר?אין שם18/11/2008
שלום יש לי בעיה אל רקע נפשי דיסצוציה עד כמה שאמרו לי לזכור דברים מהעבר איך אני יכולה לזכור דברים? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי לזכור מהעבר
סיגל לוי18/11/2008שלום
אולי כדאי להוועץ במומחה להיפנוזה אם הוא יכול לעזור...
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש עוד שיטות פרט להיפנוזה?
אין שם18/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיתכן
סיגל לוי19/11/2008אני לא מתמצאת בנושא
יש אנשים שלדבריהם יכולים להחזיר אותך לגילגולים קודמים
אם אתה מאמין בזה
גם חלומות לעיתים מחזירים לעבר, אבל לא באופן אמין (הזכרון משתנה ואין לנו שליטה על חלום)
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, אשמח לייעוץמיכל15/11/2008
שלום, אני בת 16 בכיתה י' ובזמן האחרון אני עצבנית וטרודה מה שגורם לי לבכות הרבה ולהתעצבן. אני מרגישה חלשה ושאין אף אחד שיתמוך בי, יש לי הרבה בעיות בבית הספר- הציונים שלי ירדו מאוד ואני כמעט ולא מדברת עם אנשים ובכל זאת אני מנסה להדחיק את הכל ולהמשיך הלאה למרות שלפעמים אני מתפוצצת, בוכה ומתעצבנת וזה בעיקר כשאני לבד. אני לא יודעת מה הסיבה אבל לא נוח לי לדבר עם ההורים שלי על מה שאני מרגישה אבל בכל זאת אני מרגישה שאני צריכה מישהו שיתמוך בי, אני מרגישה לבד ואני מאוכזבת מעצמי שהגעתי למצב כזה כי תמיד חשבתי שאני בן אדם הרבה יותר חזק. יש לי בעיה חברתית שהתחילה עוד בביה"ס יסודי- יש לי מעין פחד לדבר עם אנשים אני לא יודעת איך להסביר את זה אבל בד"כ קשה לי לדבר עם אנשים חדשים ואני מנסה להתעלם ואני חושבת שהרבה פעמים אנשים חושבים שאני חושבת את עצמי וזה כ"כ כואב לי כי זה כל כך הפוך ממה שזה נראה. יש לי ביטחון עצמי נורא נמוך, אני לא מסוגלת לעמוד מול קהל ויש מעט מאוד אנשים שקרובים אליי ושאני יכולה לדבר איתם כמעט חופשי. אני לא אוהבת לצאת ולבלות עם חברים וההורים שלי חושבים שזה קצת מוזר ולא אופייני לילדה בגילי, אני אוהבת להיות בבית- הבית נותן לי ביטחון ואני מרגישה טוב כשאני בבית אני לא יודעת אם יש דבר רע בזה או משהו לא בסדר. אני סובלת מתחושה של הפסד, אני חושבת שזה נשמע מאוד מטומטם אבל אני פוחדת לאבד את תקופת הנעורים שאני אמורה להנות ממנה, התקופה שכולם מעידים כי היא הטובה ביותר בחייהם ואני רק טרודה ורק רוצה לגמור כבר עם התקופה הזאת כי לא טוב לי אני מרגישה לא רצויה ואני פוחדת שכך ארגיש כל חיי. אני חוששת ללכת לייעוץ פסיכולוגי, אני מרגישה שאלה אולי דברים שאני יכולה להתגבר עליהם בכוחות עצמי אבל אני לא יודעת איך. אם תוכלי לייעץ לי אודה לך מאוד! סליחה על ההודעה המבולבלת, תודה מראש! מיכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקופה קשה
סיגל לוי15/11/2008שלום מיכל
גיל ההתבגרות הוא גיל עם תנודות במצב רוח, שאלות שאת שואלת את עצמך
העלת כל מיני נושאים
נראה שאת חשה במצוקה, חשה שאת זקוקה לתמיכה
אם אינך רוצה תמיכה מקצועית חשבי מי כן יכול לתמוך בך
האם אפשר לשתף במשהו את ההורים
האם יש חבר או חברה קרובים
זה בסדר שאת פחות אוהבת לצאת, אך תדאגי לכך שלא תשארי מבודדת -
הזמיני אליך מישהו קרוב
העסיקי את עצמך בתחביבים אהובים
דאגי למלא את עולמך בדברים שיעשו לך טוב על הלב
מקוה שעזרתי לך
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה סיגל
מיכל15/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכל כנסי דחוף!
?16/11/2008אני קראתי את ההודעה שלך ועלו לי דמעות.... אני גם נער כמוך וזה מה שאני מרגיש בידיוק וכאילו לקחת לי את המילים מהפה........ והייתי רוצה לשוחח איתך על הדברים האלה כי את כמוני בידיוק.... רוצה להביא לי מייל או אייסי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
מיכל16/11/2008אשמח לשוחח איתך, תודה על התגובה! אין לי אייסי אבל אפשר לדבר באימיילים או במסנג'ר אם יש לך. יש דרך לכתוב את כתובת האימייל במסר או שאפרסם כאן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה חשובה...
?17/11/2008נראה לי שאי אפשר לשלוח הודעות אישיות... אם את לא רוצה לפרסם=) אז אני אפתח סתם מייל ואכתוב אותו כאן ושם אני אתן לך את המייל האורגינל שלי ושם נדבר (מסובך קצת חחח...) עדיף שלא תפרסמי.... מחכה לתשובה.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי..
מיכל17/11/2008אם זה בסדר מצידך אז זה אחלה מצידי:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
?17/11/2008סבבה פתחתי..... הוא כתוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח רערן14/11/2008
שלום יש לי עובד שמגיע לעבודה ונודף ממנו ריח זעה חריף. עובדים הגיעו אלי להתלונן . נראה שאני חייב לבצע שיחה עימו . מה אומרים בשיחה כזו כדי להעביר את המסר ולמזער את הפגיעה בו. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טקט
סיגל לוי15/11/2008שלום רן
אין לי תרופת פלא (מלבד דאודורנט)
כדאי שמי שהכי קרוב אליו ידבר איתו
ויסביר לו בעדינות שזה מפריע לאחרים
אין כנראה מוצא אחר...
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה מסטודנטיתיעל12/11/2008
שלום לכולם! אני סטודנטית לריפוי בעיסוק שנה ג'. כחלק מקורס "תאוריה ויישום קבוצות פעילות בריפוי בעיסוק" אנו צריכות להיכנס לפורום כלשהו ולהתעניין בנושאים המעניינים את חברי הפורום. כמו-כן, עלינו לברר עם חברי הפורום: מהי תרומת הפורום עבורכם? אין במידע שיועלה שום שימוש לרעה, הוא אינו יפורסם בכל צורה שהיא ואין כל מטרה אחרת חוץ מללמוד על התרומה והרווח שיש לסוג קבוצה זו עבור המשתתפים בו. מטרה לימודית בלבד!! אשמח לתגובותכם. בתודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולם מוזמנים להשמיע קולם
סיגל לוי13/11/2008שלום יעל
כמנהלת הפורום אני יכולה לומר שאנשים פונים בכל נושא של מצוקה או התלבטות רגשית או נפשית והנושאים הם מרובים - תחושות של אדם עם עצמו, מע' יחסים, זוגיות, דימוי עצמי, דימוי גוף ועוד.
לגבי התרומה, אשאיר זאת למשתתפי הפורום
להערכתי הרבה אנשים צופים בנאמר ולאו דווקא משמיעים קול
בהצלחה לך
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה מהירהאמה12/11/2008
תודה על התשובה היא בת 21 אנו לא יודעים האם לפנות לבחור האם לפנות לאישתו . איתה אנחנו חייבים לשבת ולדבר היא עדין לא יודעת שאנחנו יודעים זה חייב להפסק במקודם ביותר . מהיכן מתחילים .........
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשתף אותה
סיגל לוי12/11/2008שלום דורית
קודם כל חשוב שהיא תדע שאתם יודעים
דבר ראשון, שוחחו איתה, פתחו את הנושא
שמעו מה היא מספרת
ראו אם מבחינתה "יש עם מי לדבר"...
לגבי לדבר איתו, ועם אשתו...
אני לא יכולה לייעץ לכם
זה נושא אתי, אישי ומורכב
חשוב לדעת שיכולות להיות לכך השלכות חריפות מאד על יציבות חיי הנישואין של אותו אדם
עשו כפי שאתם מאמינים וחושבים תוך הבנה של המשתמע מכך
בצהצחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המומהאמה11/11/2008
גילנו שהבת שלנו בקשר עם אדם נשוי לא יודעים כיצד להתמודד אפשר להשתגע . מהיכן מתחילים ואיך אוכלים את הבעיה הזאת שלא תבלע לי לעולם .....................
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות של הבת
סיגל לוי11/11/2008שלום דורית
לא דיברת על גילה של ביתך
אני משערת שהיא בגירה ולא נשואה
האם היא רווקה?
האם היא יודעת מקרוב על מע' נישואין?
טוב שהיא נותנת בכם מספיק אמון ושיתפה אתכם
עליך לזכור שגם אם את מזועזעת, עדין זה החיים שלה
היא זו שצריכה לקחת אחריות על מעשיה, ההשלכות שלהם וכו'
מה שאת יכולה לעשות כאם זה לנסות להסביר לה ערכית איך את רואה את הדברים
אולי תוכלי להשפיע...
בברכה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בשטף הדיבור ודיכאוןאלי08/11/2008
לפני כ3 חודשים נפגעתי בשיניי,שברתי את 2 השיניים הקדמיות,בוצע שיחזור באמצעות קומפוזיט והכל נראה בסדר,אבל קשה לי להתרגל לזה,למרות שמבחינה אוביקיטיבית השיחזור נראה טוב. כתוצאה מכך נעשיתי מאוד רגיש לתחושת הפה והדיבור שלי,וסגנון הדיבור הקולח והטבעי שלי הופרע, בעבודתי ובאופן פרטי אני אדם מאוד וורבלי, גם ברמת החשיבה והריכוז אני מזהה ירידה במיוחד בכל מה שקשור לדיבור השוטף , הרבה פעמים מה שקורה זה שאני ממשש את אזור הפגיעה עם הלשון ולא מדבר באופן הטבעי שלי (למרות שאין הבדל בטון הקול או משהו דומה) בנוסף אני שם לב לטעויות דיבור שקורות לי לאחרונה בהגיה של "ס" במקום ש"" ולהפך,ירידה בחוש ההומור,וטעויות לשוניות רבות יותר מקרה זה גורם לי לירידה בשמחת החיים,אבדן חוש הומור שמאוד אפיין אותי,והתרחקות מחברים חיפשתי ספרות ומאמרים מקצועיים בתחום ולא מצאתי משהו שמסביר את התופעה ברצוני לציין שבד"כ אני בן אדם מאוד שמח וחברותי,אבל המקרה הזה פשוט מדכא אותי אשמח לקבל עזרה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה ושינוי גופני
סיגל לוי09/11/2008שלום אלי
אתה מתאר שינוי גופני שהתרחש אצלך בעקבות פגיעה
צריך לפרק את הפגיעה ל-2 מרכיבים - פיזי ופסיכולוגי
ברמה הפיזית, אפשר להתייעץ עם מומחים בתחום לגבי השיקום - האם השינויים שאתה חש הם זמניים, או שלא, האם ניתן להשתפר בהיגוי (למשל לפנות לקלינאית תקשורת) או בשטף
ברמה הפסיכולוגית, צריך לראות אם השינוי הוא זמני או קבוע. אם הוא זמני, אז צריך סבלנות ועבודת שיקום ואם הוא קבוע, כדאי לעבוד על קבלה של השינוי. גם אתה מציין וחשוב שתדע שאתה כנראה הכי רגיש לכל השינויים האלה ושמבחוץ זה כמעט לא מורגש. אם זה כך, צריך להתרגל לרעיון שחל שינוי, אך אתה זה עדין אתה. ללמוד לחיות עם זה, ולחזור להיות מי שהיית מבחינת הטיפוס, כי הפגיעה טופלה ולא צריכה להשפיע על חיי היומיום באופן דרמטי.
מקוה שעזרתי
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
אלי11/11/2008מבחינת הפגיעה הפיזית,קיבלתי את הפיתרון הטוב ביותר במינימום איבוד חומר שן,מבחינה אסתטית הפיתרון הוא לא רע ,הבעיה שלי היא התחושה בתוך הפה והאובססיה שכנראה יש לילנושא אני לא מצליח להשתחרר מזה כבר 3 חודשים וזה מדכא אותי ופוגע לי בקשרים החברתיים באנגיות החיוביות ובאיכות החיים יש פתרון להשתחרר מזה? תודה אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה
סיגל לוי12/11/2008אם אתה לא מצליח להשתחרר מזה לבד למרות מאמצך
אולי כדאי לפנות לעזרה מקצועית...
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי אתה שאול???אני08/11/2008
שלום רב לכולם ול...שאול, מי אתה שאול? איש מקצוע עם ניסיון??? לאורך כל הפורום אתה מביע את דעתך, כאילו בידך פיתרונות לכל בעיה שמועלית כאן. אבל בנינו.....אם אצלך הכל היה בסדר.....לא היית נכנס בכלל לפורום העוסק בבעיות הנוגעות בנפש.. קח לתשומת לב....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש אנשים שפשוט רוצים לעזור
איש הקש08/11/2008כל אחד יכול להביע את דעתו בפורום בלי קשר למקצוע או ניסיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעת דיעה בצורה נאותה
סיגל לוי09/11/2008שלום
זו הזדמנות נהדרת לחדד כמה דברים
קודם כל, אני מבקשת להפנות את תשומת הלב ששיניתי את הפתיח באתר
כל אחד יכול להביע דיעה
אבל הצורה והאופן מאד משמעותיים
לא מקובלת עלי דיעה שמנסה לבטל את הזולת
לפגוע בו
להוכיח כמה את חכם...
הפורום הוא אנונימי
מנסיוני אנשים כנים מעיזים ונפתחים ומספרים דברים מאד אישיים
אני מבקשת בכל לשון של בקשה שכל מי שרוצה להגיב כאן
יזכור שזה פורום תמיכה נפשית
אל תגידו שום דבר אם הוא לא נועד להועיל למי שפנה
למי ששיתף.
זה לא אומר שחייבים להסכים עם מה שנאמר
ואולי אתם הייתם נוהגים אחרת
אולם תגידו זאת כך שזה יתרום במשהו לפונה שחשף את עצמו
ולא לאגו שלכם
לאחרונה חילפוי הדברים באתר היו מזלזלים
פוגעים
ומתחת לכל ביקורת בכל סטנדרט אנושי!!!
מי שלא רוצה לתמוך נפשית
שיחפש לו פורום אחר ולא יקלקל את האוירה בשביל אלה שבאמת רוצים להעזר בו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבסדר סיגל.
שאול09/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה קצת חצוף אדוני
שאול09/11/2008כחבר בפורום זכותי לנסות לעזור ולהביע דעה על נושאים שמועלים כאן. אולי בעולם המושגים שלך אנשים נמדדים לפי ההישגים האקדמים שלהם, ולכן אתה חושב שמי שאינו "איש מקצוע" דעתו אינה נחשבת ואינו יכול ליעץ. אני מכל מקום מאמין שכל אדם עם ניסיון חיים מסוים, יכול לתרום מניסיונו לזולת. ואדרבה - אם לאדם יש בעיות וקשיים בחייו האישיים, הוא יכול למנף אותם כדי לסייע לאחר (אגב, מותר לשאול מה מביא אותך לפורום הזה?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ההולכים אל מותםאורן06/11/2008
ההולכים אל מותם הם אינם יודעים מה ציוו לנו במותם הם אינם מביעים דעה ולא יוצאים בהמוניהם להפגנות מחאה הם לא הולכים לים ולא תופסים גלים ההולכים אל מותם אינם מבלים הם אינם רואים עוד לא כיעור ולא יופי הם לא ממלאים טוטו ולא מהמרים הם אינם יודעים מדוע יצאו למלחמתם של אלא שלעולם לא יקריבו למען המולדת את עצמם ההולכים אל מותם לא מקללים נעלמים בתוך האין הנורא הם עזבו אותנו ושום ועדת חקירה לא תחזיר אותם לזרועות נערה הם מופעים הרוגים בנאומים של מנהיגים וכששר אומר ש"שילמנו מחיר כבד" הם אפילו לא יכולים להתנגד לכך שמתייחסים אליהם כמו אל ארנק ההולכים אל מותם מופיעים בחלומות של אלמנות סגורים בתוך מסגרות של תמונות הם אינם משקיעים בקרנות נאמנות הם מככבים בסיוטים של ההורים הם לא אוכלים ולא שותים ולא מזיינים ולא הולכים לצוותא והיכל התרבות ההולכים אל מותם לא הולכים לאיבוד ההולכים אל מותם הולכים ומתיישנים ההולכים אל מותם אינם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיר יפה.. אבל לדעתי יש בו משהו
שאול06/11/2008שמעודד התנהגות אובדנית... אתה כתבת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההולכים אל מותם
אורן07/11/2008כן אני כתבתי לפני הרבה שנים ואני מאוד מחובר אליו למה זה מעודד התנהגות אובדנית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שחלקת איתנו שיר אישי
סיגל לוי07/11/2008האם יש לך קשר אישי לנושא?
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה כותב יפה
איש הקש07/11/2008יש לך כישרון אני לא יודע אם זה יכול לעודד מחשבות אובדניות זה תלוי מי רואה את זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכי הוא מאד מנחם
שאול07/11/2008אתה כותב בו על זה שמי שמת לא יחיה יותר, או במילים אחרות, על כל הדברים שהם חשובים כשחיים אבל כשמתים אין להם משמעות. אם הבנתי נכון. . . וגם המוות נשמע כמו דבר בנאלי מאד כשקוראים את השיר, דווקא בגלל כל הדוגמאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמרב06/11/2008
שלום רב, אני תומכת בילד עם קשיי למידה ועוזרת לו, בכל פעם אני נתקלת בפציעה אחרת או חבלה על גופו והוא מסביר שנפצע, יש לי הרגשה שהוא נחבל בקלות בגלל צורך בתשומת לב, הוא כאילו מחכה לספר לי על פציעותיו החדשות - האם יש להתייחס לכך כהפרעה נפשית או רצון לתשומת לב? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרב
שאול06/11/2008ברור שהוא רוצה תשומת לב. כנראה שאת לא מעניקה לו מספיק ולכן הוא צריך למצוא תירוצים... תעשי זמן איכות איתי פעמיים בשבוע, אני מאמין שהכל יסתדר. אין מה להכנס ללחץ סתם. לא כל התנהגות היא סימפטום להפרעה נפשית קשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל פגיעות גופניות
סיגל לוי06/11/2008שלום מירב
קודם כל יופי שאת שמה לב לכך
יש ילדים שהם יותר מועדים לתאונות מאשר אחרים
לעיתים הם פחות מרוכזים
לעיתים הקורדינציה שלהם לוקה בחסר
לפעמים הם לא מעריכים נכונה את הסיכון
כל אלו יכולים להתיישב עם לקות הלמידה
בנוסף, כדאי לבדוק גם את סוג הפציעות ולראות האם זו אכן נראת מכה מנפילה
או שמא מישהו מכה אותו
אפשר להתייעץ בנושא עם אדם שמכיר את הוריו, כמו מחנכת או יועצת בי"ס
אם את רואה אותו נופל מול עיניך, נסי להסב את תשומת ליבו למה הוא צריך לשים לב כדי לא להפגע
בברכה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמרים03/11/2008
שלום! אחותי נקלעה למצב כלכלי קשה מליפני הרבה שנים וגם היא גרושה בעקבות זאת יש לה דירה קטנה ועקב הצפיפות בנה יושן איתה בחדר הוא בן 17... ואני מאוד חוששת בישבילה ורציתי לדעת מהם ההשלכות שיכולות להיות הן מבחינת הבן והן מבחינת אחותי! תודה מראש מרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על בריאות הנפש
סיגל לוי03/11/2008שלום מרים
זה באמת נשמע מצב קשה ולוחץ
אי אפשר לדעת מראש מה ההשלכות הנפשיות של מצב
יש אנשים שיוצאים יחסית בבריאות נפשית גם ממצבים הרבה יותר קשים
יש כאלה שנפגעים גם ממצבים שנחשבים פחות קשים
צריך להסביר לו
לשמור על הפרטיות שלה ושלו
ולראות אם יש מי שיכול לעזור כלכלית... (אולי הרווחה?)
בברכה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהנתי02/11/2008
שלום שמי נתי ואני שחקן כדורסל מוביל בקבוצתי והמאמן מניח עלי הרבה לחץ ולפעמים כאשר אנחנו מפסידים אני מרגיש שהכל קרה בגללי ויש לי גם לחץ בחזה מזה ובנוסף אני מתמודד עם הרבה לחץ מהבית ספר.. אני לא יודע מה אני כבר יכול לעשות ואני לא רוצה ללכת לפסיכולוג בבקשה אם מישהו יכול לייעץ לי מה לעשות אני אשמח. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחריות קבוציתית
סיגל לוי03/11/2008שלום נתי
כדורסל הוא משחק קבוצתי
נכון שיש שחקנים שיש להם תפקיד יותר מרכזי למשל במס' הנקודות
אך כל אחד תורם את חלקו
אי אפשר להטיל את כל האחריות על שחקן מסוים
כדאי שתדבר עם הוריך על כך ואולי תפנו יחד למאמן
הוא צריך לעזור לך להשתפר
אך לא ברמה שהלחץ יפגע בך
מקוה שעזרתי
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בבקשה
נתי03/11/2008תודה סיגל. אבל בכל זאת רציתי לדעת מה אפשר לעשות אם יש לי לחץ לא רק מהכדורסל ( אבל 90% מזה) איזה פתרון אני יכול למצוא ולעשות אותו כך שירד ממני הלחץ שממנו אני כעמט משתגע ומתפוץץ לי הראש. אשמח לתושבה נתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקחת דברים בפרופורציה
סיגל לוי03/11/2008אין לי תרופת קסם
כדאי לזכור ששום דבר לא שווה את הלחץ
ולחשוב חיובי
יהיה יותר טוב במשחק הבא...
נשתדל יותר במבחן הבא...
וכו'
ההורים יכולים לעזור לתת פורפורציה אם תשתף אותם
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה בפרופורציה??
שאול05/11/2008הוא שחקן מוביל בקבוצה חשובה ובשביל ספורטאים זה המרכז של החיים. אי אפשר להגיד זה רק משחק ,כי זה נורא משמעותי בשבילו. זה כמו שאני אגיד לך, קחי הכל בפרופורציה, זה רק פסיכותרפיה, לפעמים הולך יותר ולפעמים מטופלים מתאבדים לך מהדיכאון.. . איך היית מרגישה?? בשביל שחקן כדורסל מקצועי להפסיד במשחק זה כמו למות . יש פסיכולוגים מיוחדים שמלווים ספורטאים ועוזרים להם להתמודד עם התחום התחרותי והתובעני שלהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לייעוץבחור02/11/2008
שלום רב, במידה ואני רוצה לנסות טיפול כתוצאה ממתחים נפשיים בעקבות "שאלות ומחשבות על החיים", (חששות, עתיד וכו') למי עלי לפנות? לאיזה סוג של מטפל? האם עלי לפנות לייעוץ בכלל? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
סיגל לוי02/11/2008שלום לך
אין איזה מתכון נכון
אתה יכול לנסות להתרשם מדמות המטפל (למשל אם יש אתר אינטרנט או פגישת נסיון)
אתה יכול לקרוא על שיטת הטיפול
אתה יכול לבדוק אם זה קרוב וזמין לך
אתה יכול לבדוק מחירים ולהשוות
זו החלטה מאד אישית
מקוה שתמצא מה שמתאים לך
בברכה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי יעוץ פילוסופי?
שאול05/11/2008זה טיפול חדשני שאפשר לקבל מד"ר לפילוסופיה, הוא בוחן איתך שאלות קיומיות כמו משמעות החיים ועיצוב העתיד וכו'.. יכול להיות שזה יותר רלוונטי בשבילך מאשר טיפול שעובד על הרגשות עם פסיכולוג תברר על זה בגוגל , בטוח יש הרבה מידע ושמות (מה שבטוח זה לא זול)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסיכולוגיה פילוסופית יכולה לתת מענה
דר' פילו17/06/2013צהרים טובים.
היכולת לנתח מצבי חיים רגשות ומחשבות מתוך פריזמה פילוסופית עומדת בבסיס טיפול פסיכולוגי לאנשים מסוג מסויים מאד.
מי שחדל לעסוק בהאשמת הוריו על כל צרותיו יכול לפנות לדרך ניתוח שתחילתה שכלתנית וסופה מי ישורנו.
ניתן לקחת סוגיות אוניברסליות של אתיקה, חשיבה, המשגה וטבע האדם (גישות הומניסטיות) ובאמצעותן לזקק תובנות לגבי חייו של הפרט ברגע מסויים, על מנת לשהיג צלילות מחשבתית והבנה עמוקה של מניענו.
דרוש רק ראש פתוח יחד עם נכונות לשמוע גישה שונה!
התהתליך בעיני נעים יותר מטיפול פסיכולוגי המנסה למצוא משמעות בכל הגיג או חלום.
חשבו על כך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהמ01/11/2008
שלום רב. רציתי לספר על בעיה אישית שלי ואיך אני מסתכל על דברים . זה התחיל לפני בערך שנתיים שהופיעו לי טיקים בגוף שחלפו ומדי פעם חוזרים אך לא ממפריעים זה המשיך לכאבי ראש ארוכים מאוד שחלפו גם הם אך לפעמים חוזרים לתקופה קטנה יותר. לפני כחודשיים בערך התחילו לי צפצופים באוזניים שנקראים טינטון ולמדתי לחיות עם זה ולהתעלם די טוב מזה אחר כך נהיו לי עכירויות בעיניים מה שבטוח הראייה שלי לא כמו שהיתה פעם וגם לזה התרגלתי הבעיה שלי היא שאני מרגיש שכל פעם קורה לי משהו שגם כשיהיה טוב משהו יקרה שוב גם כשאני מתרגל למשהו קורה עוד משהו חדש אם נגיד התרגלתי לצפצופים ולבעיה הקטנה יחסית בעיניים ואז אני חוזר להרגיש כמו שהייתי פעם ופתאום נכנסת לתמונה שוב בעיה חדשה נגיד טיקים שחזרו אז אני מרגיש שוב שגם הבעיות האחרות שכבר נהיו חלק ממני ואני לא מייחס אותם כאל בעיה הם נהפכות שוב לטורדניות יותר . זאת אומרת אם עברתי משהו והתרגלתי אליו והוא כבר לא פוגע בי ואז יש לי בעיה חדשה אני נוהג לחבר את כולם ביחד ולהפוך את הבעיה שלי שוב לגדולה יותר. אני מאוד ישמח אם תציע לי דרך להסתכל אחרת להיות חכם יותר להבין שדברים חולפים . תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ עם רופא
סיגל לוי01/11/2008שלום מארק
נראה לי שכדאי להתייעץ עם רופא
האם יש קשר בין התופעות השונות או שהופעתן ברצף היא מקרה בלבד
האם זה גופני, או נפשי או גם וגם
בכל מקרה אם כל פעם חוזרות תופעות שוב ושוב
אולי זה מעיד על חוסר איזון
אולי על לחץ
אולי משהו אחר מציק לך
תשמע מה שיש לרופא להגיד
תהיה בריא!
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, אשמח לקבל ייעוץ.אנונימית31/10/2008
אני בת 15, לומדת בכיתה י'. יש לי כמה בעיות, בעיקר בחברה ובלימודים. אני מעדיפה להתחיל עם הלימודים, כי זו בעיה קלה יותר להסבר. 3 שנים למדתי בכיתה אקדמית, ובכיתה ט' מסיבה חברתית כלשהי, הזנחתי מאוד את הלימודים. לקראת המחצית השניה, כשהתגברתי על הבעיה שהייתה לי, הציונים שלי מאוד עלו, ועכשיו אני בכיתה ביוטכנולוגית, ב-4-5 יח' מתמטיקה, 4-5 יח' אנגלית. השנה, למרות הרמה הקלה במתמטיקה (לעומת הרמה בכיתה האקדמית שבה הייתי 3 שנים), יש לי בעיה בחישובים פשוטים באלגברה. היה לנו היום מבחן, והגעתי אליו מוכנה והייתי בטוחה שאצליח בו כי ידעתי את כל החומר, אבל לבסוף לא עשיתי 3 תרגילים מתוך 5 (התחלתי אותם, ועצרתי). כשחזרתי הביתה, בלי לשאול אף אחד על הפתרונות ודרכי הפתרון, פתרתי תוך 5 דקות שני תרגילים מתוך השלושה. במבחן, תוך חצי שעה לא הצלחתי לפתור אפילו אחד. זה קורה לי הרבה במבחנים, ואני לא יודעת איך לטפל בזה, וזה מאוד פוגע בציון שלי, כשלמעשה, אני יודעת את החומר. דיברתי עם אמא שלי אחרי המבחן בבית הספר, והיא הייתה עצבנית. כשחזרתי הביתה והיא ראתה שפתרתי שני תרגילים מתוך השלושה ממש מהר ונכון, היא אמרה שכנראה זה מתוך לחץ. השאלה שלי היא, אם זה באמת לחץ, ואיך אני יכולה להתמודד איתו? (המשך בהודעה הבאה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
אנונימית31/10/2008חברה: דבר ראשון, נורא קשה לי להתחבר אל אנשים. ברגע שאני כן מתחברת עם מישהו, אז אני ואותו האדם נהיים בקשר מאוד הדוק. אני יודעת שאני אף פעם לא עושה למישהו משהו רע בכוונה, ואם משהו קורה בטעות, אני תמיד שמה לב לזה ומתנצלת. אני גם מאוד צנועה (חוץ ממקרים שבהם אני נורא נלהבת ממשהו שהשגתי או מבחן גדול שעברתי, כמו המבחן של מד"א, וכצחוק, אני אומרת משפטים שמשבחים אותי) ואכפתית כלפי אנשים, ככה שאני אף פעם לא ארצה לפגוע במישהו וזה נורא נדיר שמישהו נפגע ממשהו שאני אומרת. אבל משום מה, אנשים שמאוד קרובים אליי, באיזשהו שלב מתחילים לפגוע בי, וכשאני שואלת אותם למה אני מקבלת יחס כזה, הם עונים לי שטויות כמו "אין סיבה לזה", "זה לא בכוונה" או במקרה אחר, הם פשוט אומרים שהם לא רוצים להיות איתי בקשר, וגם לזה אין להם סיבה. אני גם נפגעת מדברים נורא בקלות ולפני חצי שנה רבתי עם בנות שהיו חברות מאוד טובות שלי שפגעו בי דיי הרבה (והייתי אומרת להן מדי פעם שהן פוגעות בי, אבל דברים פשוט חזרו על עצמם). כיום אני איתן בקשר, ולמען האמת- אני לא אוהבת את זה שאני איתן בקשר. הם באו להתנצל, ואפילו את המילים "אנחנו מצטערות" לא יכלו לומר לי. מה שאני מנסה לומר, זה שאנשים עושים לי רע, ולא כי אני עשיתי להם רע, אלא כי הם פשוט לא רוצים אותי לידם, ואני לא מבינה למה. אני לא יודעת איך לגרום לאנשים לאהוב אותי, ולא לגרום להם להתרחק ממני. בדיוק לפני יומיים, דיברתי עם חברה שלי, ונכנסנו לויכוח שטותי, כבדיחה. אני נמצאת במגמה גבוהה משלה, והציונים שלי סבירים, ושלה דיי נמוכים, והויכוח הזה היה בסגנון "אני יותר חכמה" (שוב, זו הייתה בדיחה גם מהצד שלי וגם מהצד שלה). וחברה שלי, אחרי השיחה, ישבה עם עצמה וחשבה על הציונים שלה ועל הציונים שלי, ומצאה שאני בשביל הציונים שלי עובדת קשה אבל יש לי זמן גם לצאת לטייל, ללכת לקורס של מד"א (לפני שבוע סיימתי אותו), ולעסוק בתחביבים שלי, לעומתה, שאפילו אם היא תלמד מאוד קשה ואת כל הימים שלה תקדיש ללימודים, היא בקושי תגיע לציון סביר (על פי מה שהיא אומרת). היא נורא נפגעה מזה שלדעתה אני יותר חכמה ממנה, והפסיקה לענות לי כשאני שולחת לה הודעות, וזה הפריע לה שאני יותר טובה ממנה (זה מה שהיא חשבה). והיום אני ניסיתי לדבר איתה, והיא ענתה לי, והתנצלה על זה שסיננה אותי והסבירה את המצב. אישית בי זה מאוד פגע, וחשבתי, שזו באמת אשמתי, שאני נותנת לאנשים לדעת איך אני לומדת ובאיזו צורה. חשבתי, אולי זו הסיבה שאנשים מתרחקים ממני? אולי כי אני מספרת להם על היום-יום שלי ובגלל שהם לא מסוגלים להגיע להישגים כמו שלי (שאגב, הם לא הישגים גבוהים בכלל, זה רק לדעתם), הם מתחילים לרצות לנתק את הקשר מתוך סוג של קנאה?? אשמח ואודה מאוד למי שיעזור!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל ציונים וחברים
סיגל לוי01/11/2008שלום לך
לגבי הלימודים, כדאי לפנות למורה, להתייעץ איתה מה כדאי לעשות
אולי תוכל להציע לך מבחן בית או משהו דומה
אפשר גם לשאול את היועצת אם יש לה עצות הקשורות לחרדת בחינות
לגבי החברה
אולי לך היה ברור שזו בדיחה, אבל היא כן נפגעה
אכן כדאי להזהר מלעשות השוואות שפוגעות באחר
שמעמידות אותו במקום נחות יותר
את צריכה לבדוק אם גם באחרים פגעת
ואם את חשה שלא,
אולי את מתקרבת לכאלה שהם לא באמת חברים
ולא באמת מתחשבים
תוך כדי הקשר לומדים אם הוא טוב וראוי להשקעה
או שהוא פוגע
אם פוגעים בך ללא סיבה ולא מוכנים להסביר
אולי כדאי לחפש קשר אחר
מקוה שעזרתי
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשוואה
אנונימית01/11/2008אולי לא ציינתי את זה, אבל לפני הוויכוח הזה, היא לא ידעה על המגמה שלי או הציונים שלי. ופשוט אחרי שהשתעשנו קצת בויכוח הזה, התחלנו לדבר על הציונים. ומשם זה התפתח. וזה לא כי אמרתי לה שאני יותר טובה ממנה, אלא פשוט סיפרנו אחת לשניה מה הציונים של כל אחת, במיוחד שהיה לי מבחן באותו היום, אז היא שאלה איך הלך. בקשר לחברות שהיו לי ונתקתי איתן קשר, אני שאלתי אותן אם עשיתי להן משהו רע, והן פשוט ענו "לא" כל פעם ששאלתי. הלימודים: אני אנסה לגשת לדבר עם המורה. תודה! אבל אני לא בטוחה שהיא תקשיב לי, כי להרבה מאוד מורות אצלינו בבית הספר לא אכפת מהמצב של התלמידים ואם הם יעברו או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל עוד את מודעת לקשייך
סיגל לוי02/11/2008... ומתאמצת לפתור אותם
אני משוכנעת שתמצאי את הדרך
הן בלימודים והן במישור החברתי
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)