מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדידותאורית לוי23/08/2008
בעלי נפטר לפני כ 10 שנים.יש לי ילדים תומכים ואוהבים מנסים שיהיה לי טוב בכל מיני מובנים אבל יש לי את הזמנים האלה שאני מרגישה שאין טעם לחיים ושהכל נראה לי ממש תפל .יש לי נכדים נפלאים עדיין צעירים מאד והם ממלאים לי הרבה מקום בחיים אבל עדיין הבדידות הזאת שמכרסמת בלב . אין לי הרבה חברים ואף פעם לא היו לי תמיד הסתפקתי במעט ואלה היו קרובים אלי והיום יש לי רק חברה אחת והיא לא ממש מתפקדת. אני בריאה תודה לאל משתתפת בחוגים ולומדת בהרבה קורסים אבל אני לא מצליחה ליצור קשר ממש קרוב עם נשאנשים אני תמיד הייתי כזאת מדברת עם כולם כאילו חברה עם כולם אבל אני עדיין ממש לבד. נסיתי ליצור קשר עם גברים דרך האינטרנט וכשענו לי פשוט נבהלתי .הייתי נשואה במשך 36 שנים וקשה לי ליצור קשר עם גבר אחר. הייתי רוצה שיהיה לי ידיד שאתו אוכל ללכת לסרטים ,להצגות ובכלל לדבר ולא מעבר לזה אבל קשה למצוא ולכן בתוך תוכי אני מרגישה בדידות נוראית למרות שאני משחקת אותה שהכל טוב. אני חושבת שאני בדיכאון אבל אני לא יודעת מה אני צריכה לעשות הייתי רוצה לקבל עזרה נפשית האם אפשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצאת מהבדידות
סיגל לוי24/08/2008שלום אורית
לא בטוח אם את סובלת מדכאון טיפוסי כי את מתפקדת
אך נראה שאת חווה גוון של דכאון, לפחות מבחינת תחושות הבדידות
אפשר לפנות לכל מיני סוגי עזרה
אפשר לקבל טיפול תרופתי שיקל
אבל אני מציעה לפנות לטיפול שיעזור לך לעבד את האובדן ואולי יאפשר לך בהדרגה להצליח לפנות מקום למפגש אם אדם אחר מבלי שזה יאיים עלייך
אפשר טיפול דרך קופת החולים
ואפשר פרטי
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ->גילי21/08/2008
שלום רב, סליחה מראש אם הפורום הזה לא מיועד למענה שכזה,אנסה בכל מקרה,כי זה עובד לי כבר פסיכולוגית על הראש,ואני טרוד נפשית. אני מתאמן בחדר כושר, המאמן כושר במכון שהוא גם הבעלים שלו מתנהג כלפיי מוזר לחלוטין. לפני כמה ימים זה עבר כל גבול.על הבוקר הוא עושה לי שלום יפיוף מה שלומך? אחרי שעה שהוא הלך לסידורים ועזב את המכון כושר,שלח לי נשיקה ועשה עם הרוח באוויר.מהיד. פעמיים עשה את זה.אמר לי אוי האוויר מהמאוורר העיף את זה. לפני שבוע הוא אמר לי תסתפר ושבאתי מסופר הוא אמר לי תראה לי מאחורה.,יפה לך מאד מאד קצר תמיד תסתפר ככה זה מאד יפה לך ומתאים לך ועושה לך אור אתה חתיך. עוד כמה דברים מוזרים שהוא אומר...... מה קרא אתה לא בא יותר בגופיות היפות שהיית בא איתם? הוא אמר לאישה אחת תראי כמה יפה לירוי כמה שהוא יפה איזה חתיך הוא.והיא הוסיפה הוא תמיד בא בחולצות יפות ומסודר. דבר נוסף שהוא אמר פעם אחת בשבוע שעבר זה היה למה אתה לא בא אומר לי שלום קושקושון נותן לי נשיקה חיבוק ,אומר בוקר טוב כמו שצריך. רבאק אני כבר משתגע סטרייט אין מצב בחיים שהוא !!! אולי אני לא צודק? לא יכול להיות שהוא משחק איתי הרי בשביל מה? מה הוא ירווח מזה ? למה לו להטריד אותי? האם הוא דו מיני או אפילו הומו והוא מנסה ליזום איתי משהו ? האם דברים שכאלה זה רק דו מיני או הומו אומרים? סטרייט יגיד דברים כאלה? סחבאק אין מצב לזה .לפחות ככה ההגיון שלי אומר. אודה מאד מאד לתגובות מכיוון שאני לא אובייקטיבי בנושא.ורוצה לדעת בבקשה האם זה נקרא הטרדה מינית והאם אני יכול להתלונן עליו? כמובן שאהיה חייב להקליט אותו אחרת זה יהיה המילה שלי נגד המילה שלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטרדה
סיגל לוי21/08/2008שלום לירוי
זה נשמע כמו נסיון להתחיל איתך
ומכיוון שמבחינתך אין על מה לדבר
זה בהחלט בטווח של הטרדה עם הקשר או רמיזות מיניות
אם לא נוח לך, ונראה שלא, תחליט איך אתה רוצה לפעול בנדון
לא בטוח שברור לו שלך זה מאד מפריע
אולי אם תהיה ישיר בנושא, ההטרדה תיפסק
לשיקולך
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
גילי21/08/2008תודה רבה סיגל על התגובה. נכון שזה לא התנהגות נורמלית ובטח לא סחבאק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
סיגל לוי23/08/2008מי שאינו מכבד את הגבולות שלך וגורם לך לאי נוחות אינו סחבאק שלך
אם הכוונות שלו טובות, תגיד לו שההתייחסות שלו לא נעימה לך, והוא יקח זאת לתשומת ליבו
אם הכוונות שלו אחרות, יבין שאתה אינך הכתובת ויחפש לו כתובת אחרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה חיזוקיםדנה20/08/2008
אני בת 27 ומאז ומתמיד זוכרת את עצמי כזקוקה לחיזוקים חיוביים מהסביבה על מנת להרגיש טוב עם עצמי. בילדותי, למשל, הייתי תלמידה טובה והיית מקבלת חיזוקים, אולם כשחשבתי שהוריי "התרגלו", השקעתי עוד יותר והפכתי להיות תלמידה מצויינת. כשאני מתחילה עבודה חדשה, על אף שאני יודעת שאני טובה במה שאני עושה, אני עושה הרבה כדי שהמעסיק שלי יתן לי חיזוקים חיוביים, אחרת לא אדע שאני טובה. חשוב לי נורא להיות אהובה בעיני כולם, גם אם זה במחיר שפוגע בי. כך, למשל, אמנע משיחה לא נעימה עם מישהו מהעבודה, ואפילו אעשה את עבודתו- כך, המעביד מרוצה ממני וגם העובד לא חושב עלי רעות. ה"רזומה" שלי מאוד מרשים מבחינה אובייקטיבית, ואני יודעת שהוא עושה רושם על אחרים, אבל בעיניי זה לא נראה מרשים מכל מיני סיבות (למשל: היותי קצינה בצבא - אין בעיה להתקבל לקורס קצינות; היותי מצטיינת בלימודי האקדמיה - גם תלמידים גרועים בעיניי קיבלו הצטיינות וזה מעיד שכנראה רמת המבחנים היתה קלה וכד'). בן זוגי מפרגן לי מאוד, מחמיא לי ומעריך אותי ואת הישגיי, ובכל זאת אני פעמים רבות שואלת אם הוא אוהב אותי (אני יודעת שכן ורוצה פשוט שיאמר לי את זה באותו הרגע שאני רוצה).מדוע אני זקוקה ל"אישור" של הסביבה למעשיי? מתי אוכל להתקדם לבד מבלי להזדקק לחיזוק, אלא להסתפק במה שאני עושה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצורך בחיזוקים...
רונן דוד21/08/2008צר לי, אבל התשובה היא (לדעתי) - תמיד.
רוב האנשים שאני מכיר צריכים חיזוקים
וביקורת לאחר ביצוע מעשים בכל תחום שהוא.
עם הזמן אני מאמין שתאמיני יותר ביכולותייך
והצורך בחיזוקים מאנשים יפחת. את הצורך הזה תחליף
הידיעה שאת פועלת נכון ובצורה טובה וזו הביקורת העצמית
שעם הזמן מחליפה את החיזוקים מהסביבה,
למרות שחיזוקים כאלה חיוניים לכל אחד על מנת להמשיך ולהתפתח...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיית מחמד / מרגועמירי19/08/2008
היי אני חדשה בפורום, ואני רוצה לדבר על החשיבות של חיות המחמד בגיל הפרישה. על פי מחקרים שונים שנעשו אנו עדים ורואים יום יום את התרומה של חיות המחמד באוכלוסיית הגיל השלישי. כמגדלת חתולי רגדול גזעיים נחשפתי לאוכלוסיית הגיל השלישי ואני מאושרת לקבל תגובות נהדרות על תרומתנו בהשגת איכות חיים טובה . נשמח לספר לכם על תרומתם של חתולי הרגדול המדהימים שלנו אשר ידועים במזגם הנוח לאוכלוסיית גיל הזהב. להתראות מירי זליג בית גידול לחתולי רגדול חולון HOLLYRAG
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה רבה
סיגל לוי20/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיות מחמד - לבריאות נפשית טובה
mz21/08/2008היי סיגל, בפורום דומה התבקשתי לספר יותר על הנסיון שלי עם חתולי רגדול. נראה לי שזה יעניין את הקהילה גם כאן. אשמח לספר על תרומתם של חתולי הרגדול לאוכלוסייה המבוגרת. על פי נסיוני האישי ראיתי שישנה אינטראקציה מדהימה בין חיות מחמד לאוכלוסיית הגיל השלישי. בהמלטה הקודמת אחת הגורות הגיעה לביתה של אשה מבוגרת מתל-אביב שעברה אירוע מוחי. הבת (שהיא רופאה במקצועה) חשבה להכניס לבית האם גורת רגדול. הסתבר שהדבר היווה אתגר לאם ונתן לה משמעות והרבה רגעי אושר ושלווה. כאשר ביקרתי את הגורה ואת אותה אשה בביתה היא לא הפסיקה לשבח את החלטת הבת להכניס לעולמה חברה על ארבע. הדבר גם גרם לביקורי הנכדים לעיתים קרובות יותר. ידוע כי אנשים שמגדלים חיות מחמד הם רגועים ובריאים יותר. על פי חוקרים אמריקאיים שונים (אנדרסון, פרידמן, סרפל וסיגל) לאנשים שמגדלים חיות מחמד יש לחץ דם נמוך יותר לעומת אלה שלא מגדלים חיות מחמד. החוקרים עוד גילו שלמגדלים חיות מחמד יש כמוית נמוכות של כולסטרול וטריגליצרידים. כמו כן אנשים מבוגרים שמגדלים חיות מחמד מבקרים פחות אצל רופאים. תוכלי לקרוא בהרחבה על מחקרים אלה באינטרנט. חשוב במיוחד להכניס חיית מחמד לחיינו כאשר מגיעים לשלב שאנו חוזרים לבית ריק. אך בהחלט ניתן לשנות זאת אם נכניס לביתנו בת/בן טיפוחים. בתי אבות שונים בארה"ב מבינים זאת והם מרשים לדיירים להכניס חיות מחמד. חתולי הרגדול ידועים כאוהבי בני אדם ובעלי מזג נוח. פירוש השם רגדול : בובת סמרטוט RAG-DOLL היות והוא ממש "נמרח" כאשר מחזיקים אותו. נוחים באופיים (ישנם טרפיסטים שעובדים איתם עם ילדים) ולא ידוע על מחלות גנטיות. חתול מסיבי שחי שנים ארוכות. הרגדול מכונה גם "חצי כלב" עקב תלותו בבעליו. .שרה, אני מקווה שתשובתי מספקת אותך. בכל מקרה הרגישי חופשייה ליצור איתי קשר. מירי זליג בית גידול HOLLYRAG לחתולי רגדול גזעיים חולון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציתי לשאול על המושגים הבאים:חיים19/08/2008
"סימנים שליליים" "אפקט דל" מה זה אומר בדיוק.( אני לא מבין כלום במונחים פסיכולוגים)? יש דרך להרפא מזה? ולמה הדברים האלה קורים? אשמח לקבל הסבר בשפה פשוטה... המון תודה! חיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טקסט חלקי
סיגל לוי19/08/2008שלום חיים
נתתי לי רק חלק מהטקסט, אז קשה לי להבין את כל התמונה
אם תרצה תוסיף עוד פרטים
בברכה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועקהשגיא19/08/2008
שלום, נראה לי שאני סובל ממחלת נפש כלשהי, כל פעם מצבי רוח, דיכאון, חוסר אנרגיה, חוסר מצב רוח, כעס והרבה עצבות ובדידות, אלו התחושות שלי מדי מספר שבועות או חודשים או ימים, איך אפשר לבדוק את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ער"ן
סיגל לוי19/08/2008שלום שגיא
אולי תתקשר לער"ן (קו של עזרה ראשונה נפשית) ותתיעץ שם כשאתה יותר משתף בפירוט על חייך בהווה?
הם כבר ידעו לאן להפנות אותך והאם אתה זקוק לעזרה
תמצא שם גם אוזן קשבת
בברכה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחותי .............ארי16/08/2008
ערב טוב , יש לי אחות שגדולה ממני בשלולש שנים – בת 25 – בשנה האחרונה השתנתה 180 דרגות , בשנה הזאת הייתה מאושפזת כמה פעמים בב"ח לאותן תלונות ( כאבי ראש , הקאות , כאבי בטן , אנמיה ,… ) . כל הבדיקות שעברה תקינות חוץ מדלקת וכיבים מרובים בקיבה(שלא מתראפים בכלל) ולפעמים אנמיה ( קיבלה 6מנות דם בשנה הזאת ) … אולי תחשבו בהתחלה שזה לא קשור לפורומכם , אבל זה כן קשור , וב- 100% , וזה התברר לי רק לפני יומים ,… זאת הפעם הראשונה שאני פותחת את יומנה (הזכרונות שלה ) , ולפעתי קראתי משלא צריך לקרוא , את האמת לא ציפיתי לזה , רק קראתי כמה דפים בדודדים ... כל משעבר ועובר עליה – זה באשמתה - כן זה משכתבה , לפני שנה היא בלעה כמות גדולה מתרופות וזה משגרם לה לכיבים רבים בקיבה ובתריסריון – אף אחד לא ידע על זה אפילו הרופאים לא חשבו על כך , ומאז היא לוקחת תרופות מסוימות (ביום כעשרה כדורים) רק שלא תברא , ותרופות שנתנו לה הרופאים לא לוקחת בכלל , למרות שהיא אומרת שכן אני לוקחת , … וחוץ מזה היא סובלת מאנימיה – לא יודעת איך מעיזה לעשות את זה – היא מכניסה מחט ושואבת את הדם במזרק , ואם היא באישפוז אז יהיה יותר קל לה לשאוב את הדם וזה דרך CPV ... אין יום ועובר עליה בלי לחתוך את עצמה בגפיים ... היא גם כן לפני כחצי שנה עברה תאונת דרכים קשה – נפלה בנחל מגובה כעש(לה לא קרה כלום , אבל האוטו התהרסה לגמרי ) ... יש המון המון סיפורים שהיא עושה ומזיקה לעצמה , והכל לפי משכותבת רק התחיל בשנה האחרונה , ולפני זה הרוב היה מסתדר לה , אפילו הייתה לומדת (שנה שלישלית במדעי המחשב+מדעי החיים) והפסיקה ללא שום סיבה ברורה (לא הצלחתי לקרוא הכל) אבל כמובן היא אמרה לנו שזה בגלל המחלה ... מי שרואה אותה או מדבר איליה – לא ירגיש שהיא כן נמצאת בדיכאון – אלא היא בחורה כמו השאר , חייכנית , אקאדימית , אופטימית למרות המחלה , ... אבל למרות זה , היא נשארת רוב הזמן בחדרה , או גולשת באינטרנט או קוראת ספר שבקושי עוברת לדף הבא ... אז מה אני יכולה לעשות בשבילה ? ממש קשה לי לדבר איתה באופן ישיר ( כי טעיתי וקראתי יומנה הסודי ) ... אני מנסה להיות בחדר איתה רוב הזמן כדי שלא תפגע בעצמה או אפילו יוצאות כמה שעות לבלות בחוץ , אבל זה לא מספיק ... תודה על כל עזרה או תמיכה ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
סיגל לוי17/08/2008שלום לך
למרות שחדרת לפרטיותה נראה שזה היה מדאגה ואכפתיות
אחותך זקוקה לעזרה
נראה שיש לה נטיה לפגוע בעצמה, בגופה
נראה שהיא מנסה להעלים זאת מסביבתה ולא מבקשת עזרה סביב הקושי הזה
לדעתי כדאי לך לדבר עם הוריך
כדאי לכם להיוועץ עם פסיכיאטר איך כדאי לפעול ואז לשתף אותה שאתם יודעים על כך תוך כדי שמיעה לעצותיו איך כדאי לעזור לה
אם המשפחה תהיה מעגל תמיכה עבורה, אחרי שהיא תפסיק לכעוס שחיטטתם בפרטיותה (אם תפסיק לכעוס) אולי זה באמת יעזור לה להתמודד עם קשייה הסודיים ולחזור למעגל החיים באופן יותר תקין
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום...מישהי~~16/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
........
מישהי~~16/08/2008יש לי בעיה.... אני לא נהנית מכלום, אני כל הזמן בוכה, לא באלי לעשות דברים כיפיים, רע לי כל הזמן והסיבה היא שאני חושבת שגם ככה אני אמות מתי שהו אז מה זה שווה.. אני כל הזמן חושבת על מוות אפילו שאני רואה אנשים בטלוויזיה אני ישר חושבת על הגיל שלהם ועל כמה שהם מסכנים שהם מבוגרים ושהם עוד מעט ימותו..(ואני כולה בת 14) פעם חשבתי על קרירה, ועכשיו אני לא חושבת על קרירה כי אני יודעת שכשאני אגדל החיים שלי יהיו יותר קצרים. כל הזמן יש לי כובד על החזה ואני מ-ש-ת-ג-ע-ת!!!!!!!!!! נימאס לי כבר לחשוב על מוות!! אני רוצה לחשב על החיים אבל אני לא מצליחה.. אני לא מבינה אנשים שאומרים לי דברים. לדוגמא: אחותי אמרה לי "איזה באסה שנולדתי שמנה" ואני אמרתי לה "מצטערת שאני לא יכולה להבין אותך..." לא הצלחתי להבין אותה כי אני חושבת שגם ככה כולנו נמות בסוף... ופעם יכולתי להבין אותה ולתת לה עצות... תעזרו לי בבקשה.. מה אני יכולה לעשות בשביל לחשוב על החיים ועל העתיד שלי במקום לחשוב על הזקנה שלי ועל מוות... תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוףףף
מישהי~~16/08/2008בבקשה תענו לי מהררררר כי יש לי בעוד שבוע בערך מבחן חשוב ואני לא מרוכזת בו בגלל בעיה זו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחשבות על מוות
סיגל לוי16/08/2008שלום לך
זה די טבעי שיש שלבים בחיים שחושבים יותר על המוות ומנסים לתפוס את הרעיון
בדרך כלל, אנחנו די מתכחשים לרעיון ולא חושבים על כך כל רגע אולם זה נכון, בסוף נמות
זה עדין לא עושה את החיים חסרי טעם
ואולי להפך
יש גם אנשים שדווקא כשחלו או היו במצב של סכנה הבינו פתאום שחבל לבזבז את הזמן כי לא יחיו לנצח
זה גרם להם דווקא לנסות למשש את החלומות שלהם, להוציא את המירב מתקופת חייהם
יש לך עוד כל כך הרבה מה לטעום, להספיק, להתרגש
להיות נערה בוגרת
אישה
אמא
סבתא...
לבחור לך עיסוק שתמצאי בו עניין, מימוש
כל העתיד לפניך, גם אם הוא לא ימשך לנצח
אם בכל זאת מה שכתבתי כאן לא עוזר, ואת חושבת על המוות באופן אובססיבי ולא מסוגלת לחשוב על משהו אחר, אולי כדאי שתפני לעזרה מקצועית
בהצלחה ותהני מהחיים
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה :]]
מישהי~~16/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלסיגל..גיא...14/08/2008
סיגל היי לא מזמן שלחתי לך הודעה שאני לא מרוצה לפי איך שאני נראה . האם כדאי שאני יעלה לך תמונה שלי ? כי למרות מה שאמרת לי לא מזמן , לא התגברתי על זה עדיין , אמרת לי גם שאני ישתנה במשך השנים .. אבל אמרת גובה וכל אלה , האם גם הפנים עצמם ישתנו או יכולים להשתנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך אני נראה...
סיגל לוי14/08/2008הי גיא
אין צורך בתמונה
אמרת כבר שאחרים לא חושבים שאתה לא נראה טוב
אתה מדבר על הדימוי העצמי שלך שהוא נמוך
איך שאתה חושב שאתה נראה
גם הפנים יכולים מאד להשתנות - תספורת, תסרוקת, ג'ל, צבע...
לבנים מתחילים זיפי זקן
אבל זה לוקח זמן
וגם אם תראה מצוין - אם לא תאהב את עצמך, זה לא יעזור
אתה צריך לנסות לראות מה אתה כן אוהב בעצמך
ואם אתה מרגיש שאתה לא מסתדר עם זה לבד
אולי אפשר להעזר באחרים, הורים, אחים, ואולי עזרה מקצועית...
סבלנות...
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן 18 וחציאיילת12/08/2008
אני שרויה ב 2 בעיות שמטרידות וכואבות לי מאוד ומתסכלות אני ממש נואשת בני חייל כ 6 חודשים ו נפקד כ16 יום (בגלל בעיות חוב שצבר פאלפונים )ולא רוצה לחזור בגלל שהוא מפחד ממה שיקבל. מצאתי שבני עשה שימוש בויזה שלי ומשך כ-1100 ש"ח(מקרה שני) באזשהו שלב התחלתי איתו תהליך שיחות אצל פסכולוג שנעצרו בגלל אובדן של סבתא וסבא.. אבקש את עזרתכם מה אוכל לעשות האם יהיה נכון להגיד לו לארוז את חפצין וללכת מהבית או לשכנעו ללכת לטיפול שהוא לא רוצה. נא הנחו אותי מה לעשות תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכל דבר יש מחיר...
סיגל לוי12/08/2008שלום איילת
אני לא חושבת שצריך לומר לאמא איך לנהוג
כל אחת והדרך שלה
אין לי ספק שבכל מקרה לבנך יש בעיה של אחריות
של התנהלות, "להסתדר" בחיים
והוא מנסה לחמוק מהמשמעות של מה שהוא עושה
אין ספק שיש לו מה ללמוד
את יכולה לומר לו שאת מציעה לו עזרה בתנאי שהוא מוכן לעזור לעצמו
ולקחת אחריות על מעשיו
בתקוה שישתף פעולה עם הטיפול ובאמת ירצה לנהל את חייו אחרת
בהצלחה במשימה המורכבת...
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון פסיכולוגי לקראת ניתוח פלסטיגור רוזן09/08/2008
לצורך מאמר ותחקיר שאני עושה על הפסיכולוגיה או אבחון פסיכולוגי או כל תהליך פסיכולוגי שהוא שנעשה לקראת ניתוחים פלסטיים אני מחפש פסיכולוג או מאבחן שמתעסק בתחום. האם נעשה אבחון או תשאול כזה בכלל בישראל? אם כן - האם יש פסיכולוג כזה בנמצא שאוכל לדבר איתו? או רופא מומחה שמבין בעניין הפסיכולוגיה שמאחורי הניתוחים הפלסטיים? אשמח להמלצות. תודה! גור רוזן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ידוע לי
סיגל לוי10/08/2008שלום גור
אינני מתמצאת בנושא זה
להערכתי זה לא מפותח בארץ
כן ראיתי ברשת ספר ילדים מתייחס לכך שהאמא עומדת לעבור ניתוח פלסטי ועומדת להשתנות
המשך לחפש ברשת...
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעותדיד06/08/2008
שלום, אני בת 16 עוד חודשיים, ואני סובלת מכל מיני לחצים בראש ובחילות לארוך רוב היום [לרוב בעת רעב או שובע], ולארחונה נשירה נוראית שדיללה את שערי בחצי או יותר אפילו בזמן קצר. מכלול בדיקות שעשית הראו סימנים תקינים, דם, דופק, פעיולת מוחית, סריקה מוחית וכו'... אני לא חושבת שאני סובלת מלחצים ברמות גבוהות יותר מרוב האנשים, אבל יכול להיות שאצלי זה מתבטא כך?? יכול להיות שאלה סימפטומים של לחץ נפשי?? אשמח מאוד לכל תשובה. בהמון תודה מראש, דיאנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בריאות
סיגל לוי07/08/2008שלום דיאנה
אם את אינך בלחץ נפשי ויחסית רגועה בתקופה זו, לא נראה שאלה ביטויים ללחץ
אולי כדאי להמשיך לבדוק מה עוזר לך
מתי זה קורה
האם בסמיכות למועדים מסוימים כפי שציינת
האם אפשר לשנות משהו כדי שיפחתו (למשל לא להשאר רעבה או לא לאכול יותר מדי)
בדקי האם פעילות גופנית עוזרת לך
אולי רפואה אלטרנטיבית
אם את כן מרגישה שזה נובע מגורם נפשי, אפשר לפנות לעזרה מקצועית בתחום זה
בברכה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לנסות לגששבעל05/08/2008
הייתי מעוניינת עד מאד ששתי הנשים הגרות בקרבת ביתי שהיו לי לחברות (כמובן שלא חסר לי) אך הן לטעמי ויש לנו כימייה, אך תקופה ארוכה אני מנסה להזמינן לביתי, להתקרב אליהן, אז הן רק נחמדות אלי ברחוב, וכשאני מנסה להזמינן, הן או שמבטיחות שיבואו ולא מקיימות, או שהן מתרצות שהן עסוקות וכד'. לפי דעתי, מי שמאד מעוניינת בקשר תתעלה על עצמה ותעשה "מאמץ" לקפוץ לביתי, אך הן מגלות נחמדות מחוץ לבית. האם כדאי לנסות לתחקר כל אחת לחוד, מדוע הן מתחמקות מלבוא אלי ולדעת אחת ולתמיד את הסיבה, או להתעלם מהן בצורה הפגנתית ולהראות להן שאני לא מעוניינת בהן, ולהיות קרירה איתן כשאני פוגשת אותן ברחוב. איני יודעת איך לנהוג כבר איתן?. אנחנו כולנו נשואות. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על מערכות יחסים
סיגל לוי06/08/2008שלום לך
אומרים שדרושים שניים לטנגו
אולי אלה רק נסיבות (חופש גדול, עומס ובאמת לא יצא)
ואולי הן לא קולטות את הפוטנציאל לקשר
אולי הן לא מחנה אחד וכל אחת מהן שונה
אין מה לגשש למה
המשיכי להיות אדיבה אליהן (התעלמות לא תועיל לדבר)
אם הקשר יתקרב - יופי
אם לא, אולי לא היה מספיק ראוי להשקעה...
אולי תחפשי לך קשר שגם נראה לך וגם יותר זורם
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף פסיכוטיענת05/08/2008
לפני כחודש וחצי בני בן ה 17 שב הביתה מבילוי עם חבריו כשהוא חש ברע. הוא חש בחילות, כאב ראש ותחוש של ריחוף : " לא יודע איפה אני, מרגיש כאילו אני זה לא אני". (יש לציין כי את תחושת הריחוף הוא חש מס' פעמים לזמן קצר בעבר- אך התחושה עברה במהירות ומעולם לא היתה כה חזקה).ֿ מאותו רגע השתנה בני מילד מצטיין בכל תחום (לימודים, ספורט , ) , מילד מאושר לילד החש מכאובים , מדוכא וביקש רק למות. לקחתי אותו לפסכיאטר שאבחן דכאון + חרדה ונתן לו פריזמה. בכל יום מצבו השתנה, הוא החל להזות שהוא רואה דברים בחדרֿ , פחד שאנו רוצים להרעילו, חשש ממני אם כי ידע שזו אני ושעליי הוא יכול לסמוך יותר מכולם (ואומר שהוא ידע מי אני אולם לא יכל לבטוח בי). השיא הגיע כאשר הוא לפתע לא זיהה את בעלי ואותי- טען שיש ילד אחר בגופו ושעליו לצאת לחפש את משפחתו. נאבקנו בו פיזית על מנת לעצרו מלצאת מהבית. למזלנו הוא היה תחת כדורי הרגעה והצלחנו. עברנו לפסכיאטר אחר שאבחן התקף פסיכוטי , הוריד לו את הפריזמה והורה לתת לו רספרידל במינון הדרגתי עד למתן של 3 מ"ג. מזה 4 מים הוא מקבל 3 מ"ג. כיום, הוא נמצא בחרדה נוראית. הוא חושש מדברים לא הגיוניים.. מפרור שנפל על המיטה, מדמות של תרנגולת בקליפ של מוסיקה - הכל מפחיד אותו.הוא עדיין אומר מידי פעם :" מי זו האישה הזו? מה היא רוצה ממני? " וכוונתו אליי. אנחנו פונים אליו ומסבירים לו שאני אימו והוא מתאושש ונרגע. כמו כן יש לו תופעות של : כאבים באיזור הלב - און אנד אוף, הרגשת 'באסה' לדבריו, טישטוש ראייה, סחרחורות, הרדמות פתאומית למס' שניות והתעוררות, חש כאילו הוא עומד לבלוע את לשונו (כשהוא ער), פעמיים הוא לא יכל לדבר, לפעמים אינו יכול לפתוח את עינו ומסמן לי לפתוח אותם עבורו ואז הן נשארות פתוחות, ואמש הוא לא יכל להזיז את איבריו ורק לחץ על ידי עם אצבעותיו- זה לקח כ 2 ד' ואז הוא נרדם לשנייה והתעורר כשהוא מזיז את איבריו. אני מבולבלת, מודאגת, לא מקבלת תשובות מהפסכיאטר. תוהה מה יהיה עם גיוסו -דבר אשר הוא מאוד רוצה בו, מה יהיה על רישיון הניהגה שבדיוק עמד להוציא? אישפוז לא בא בחשבון. אני רוצה לתת לו את כל החום והאהבה שאני יכולה מאחר ואני מאמינה שזוהדרך הנכונה במקביל לטיפול פסכיאטרי+פסיכולוגי. אשמח לשמוע האם מישהו חווה תופעות אלו ומה אתם חושבים שהוא עובר? אשמח לשמוע מאנשים שהיו מאושפזים במחלקת הנוער הסגורה - פסכיאטרית, על יחס המטפלים שם והאם השמועות על מכות, התעללויות וקשירות נכונות. למעשה, אשמח לכל תגובה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK06/08/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=177 id=link]פסיכיאטריה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני צריך עזרהאיזה אחד04/08/2008
שלום הכרתי בחרוה מהצ'ט לפני כמה ימים ונפגשתי איתה בקיצורר אחרי שנגפשתי איתה ישבנו וזה דברנו וזה בקיצור יום למחרת אני מתקשר עליה וזה עושה לה נרא אותך יותר מאוחר היא אומרת לי לא בזמן אחרון היא לא רוצה לפגש איתיי בהתחלה שהכרתי אותה יותר היתה נפגשת איתי ועכישו שאני רוצה לפגש היא כבר לא רוצה והפעם היא גלתה לי למה היא לא רוצה לפגש איתי יותר היא אמרה לי משמעם לי איתךך אני שמחש שהיא הוציא את זה מה שיש לה בלבב עכישו היתי רוצה לדעת מה לעשות שלא יהיה לבנות משמעם איתי אין לי בטחיון גם לדבר עם בחרוה חופשי וזה אני בדרך כלל בנאדם סגור שלא מספר דברים מופנם קצת תנו לי הצעות איך לזורם עם הבחורהה ולדבר איתך חופשי כי אתמול שנפגשתי איתה היא עשתה עלי מזה פוזואת ובקושי גם דברנו אתמול יענו ישבנו שתינו ובקושי דברנו שתקנווווווווווו אין לי בטיחון בככל זה דופק לי תחיםם גם תחברים אבדתי בגגל שאין לי בטיחון אני לא רוצה לראות אפחד מהחברים שלי כדי לא לדבר איתם וכול זה בגגל שאין לי בטחוןן תעזרו לי תנו הצעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביישנות
סיגל לוי04/08/2008שלום שמעון
אולי זה לא רק חוסר בטחון
אולי זה גם ביישנות
או מופנמות (אדם סגור)
זו תכונה וצריך לראות איפה כן נוח לך ומי מקבל אותך גם עם השקט שלך
אולי זה לוקח זמן ואולי כדאי להכין את הבחורה לכך שאתה ביישן לפני הפגישה, אבל שווה להתאמץ כדי למצוא מישהי שתקבל אותך כמו שאתה
מצד שני, אם חשוב לך ליצור קשר, נסה לחשוב על נושאים לשיחה מראש, או דברים שאתה רוצה לספר על עצמך ולשתף אותה
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)