פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עזרה דחוף!בת 18
    אחת
    02/10/2008

אני לא יודעת מאיפה להתחיל... אוקיי אני בת 18. מקווה שהשאלה שלי תתאים לפורום הזה, אבל לא מצאתי מקום יותר טוב לסווג אותה. יש לי בעיה, שאני מאמינה שהיא פסיכולוגית, ממש כמו שאני מאמינה שהיא בעיה: אני נמשכת לגברים מבוגרים. לא 20, לא 25. גברים בני 30-40 ממש מושכים אותי. אני יודעת שזה לא טוב, כיוון שגבר בן 40 שעבר הרבה נשים, והרבה בחיים בכלל- הוא לא תמים. הוא מאוד ממולח- ויכול לסבן אותי במילים יפות. דבר שקרה... ואני עדיין בהלם שקרה: היה לי קטע עם גבר בן 40+!!!!!!!! אני בת 18- והוא בן 40 +!!!!! אני עוד לא מעכלת... עכשיו, יותר משהבעיה שלי היא המקרה עצמו, אני מבוהלת מכל התפאורה... כי בתכלס, כל חיי עניינו אותי גברים מבוגרים. תמיד אבות של חברות שלי- נראו לי מושכים הרבה יותר מהאחים שלהם.... לבנים בני גילי- בכלל לא הסתכלתי. ויש לי 2 דברים להבהיר: 1. אני לא נמשכת לבנות. ממש לא, אז זה לא בא משם. אני נמשכת משיכה מינית בריאה לגברים- אבל!לא בגיל הראוי.... 2. שמעתי שלפעמים קשר לקוי עם האב גורם לכזו תופעה, דבר שממש אבל ממש לא קורה אצלי, אני ואבא שלי מקיימים את הקשר הכי בריא לדעתי שיכול להיות בין אב לביתו. יש חיבוקים יש נשיקות יש מחמאות יש חסינות במקרה ואני צריכה.. אבא שלי ממש לא הבן אדם שיגרום לי לחסר או לקות. אני פשוט מבועתת... אם ההורים שלי או כל אחד אחר בעולם- יידע שהיה לי קטע עם גבר בגיל הזה- הם יישלחו אותי לאישפוז!כי זה באמת נראה ממבט חיצוני כטירוף!!! אז אני שואלת אותכם כאן- בבקשה, תענו לי מאיפה זה בא, למה??? האם יקרה מצב שבחורים חביבים בגילאי ה20 יעניינו אותי מתישהוא? האם אני יחידה בעסק שהלכה כל כך רחוק עם הפנטזיות שלה? ואם אפשר- תענו לי גם לגבי הגבר ההוא, שהתחיל איתי- ובעצם, פיתה אותי... מה גרם לו : א. לחשוב שיש לו בכלל סיכוי איתי (בת 18) אני משדרת את זה?! ב. לרצות להיות עם בחורה כל כך צעירה??? הוא לא הפעיל שיקול דעת?? אם תוכלי לנסות לשפוך לי קצת אור על המניעים שלו.. זה יקל עליי.. אני הרבה זמן בדכאונות ומחשבות על כל התסבוך הזה... בבקשה תענו לי מהר!!!!!! וסליחה אם טחנתי בשכל 100 עמודים.. קשה לי לתמצת. :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחוף!בת 18

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משיכה למבוגרים

סיגל לוי
    02/10/2008

הי רותם
    תודה על הכנות
    פער שכזה הוא באמת די חריג
    זה כן שכיח שנשים נמשכות לגברים מבוגרים מהן
    זה כן שכיח שגברים נמשכים לנשים צעירות מהם ולעיתים גם הרבה יותר צעירות מהן, ולכן אל תצפי מהגבר לעצור זאת. יכול להיות שזה עבורו מחמאה גדולה
    אם זו פנטזיה אין עמה פסול
    נראה שכן קיים אלמנט של חיפוש של משהו אבהי, מנוסה, יודע יותר ממך בקשר עם גבר.
    באופן אובייקטיבי, גברים בגיל הזה אכן אינם תמימים. ייתכן שחלקם נשואים, חלק אחר כבר עבר "סיבוב אחד" ולא תמיד פנוי להתמסר ולהעניק כפי שאולי את היית רוצה מהאהבות הראשונות שלך. חלק מהם אולי מחפש רק מין ולא קשר
    נסי לראות מה באמת מושך אותך
    מה הפער שהכי קטן ועדין נותן לך הרגשה טובה
    תחשבי גם מה התוחלת של קשר כזה - מה יכול לצאת מזה
    ותפעלי גם מתוך הלב שלך
    בהצלחה
    סיגל לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה.אבל לא כל כך הבנתי אם יש תקווה

אחת
    02/10/2008

הבנתי מאיפה זה בא. בערך.... כי זה נכון שאני מאד רוצה דמות גברית, אבהית משהו. אחד חסון שיוביל אותי- ולא אני אותו. זה העניין, לכן פניתי כנראה מלכתחילה אל המבוגרים... מתוך מחשבה שאצל בני גילי, או הקרובים אליי- מן הסתם לא יהיו כאלה. אוקיי, אז אני רוצה מאצ'ו. עשיתי ש.ב. כמו שאמרת לי, והגעתי למסקנה, שהרבה חשוב לי המראה הגברי, והאופי. ז"א- אם אני אצא עם אחד בן 25, שייראה מאד גברי (אלמנטים גבריים כמו שרירים, מבנה רחב זיפים, מראה קצת מחוספס) וגם האופי שלו יהיה חזק ולא רכרוכי ונמס ליד אישה (ואני לא מזוכיסטית, הכרתי גברים מחוספסים וטובי לב..)- אני אוכל לחיות עם המחשבה שיש בית אבות שעוד לא בקרתי בו- והנה אני יוצאת לי עם איזה בחורצ'יק... :) אני חושבת שדי עניתי לעצמי, אבל חשוב לי לדעת- זו סטייה? אפשר לצאת מזה? או שנגזר עליי לחפש בנרות את בן ה20+ שעבר הרבה בחייו כדי להיהפך באופיו ל50+?? אני די סופגת לעג מחברותיי... שלמרבה המזל- אינן יודעות על המקרה שלי עם ההוא... ואני מאד מאד מדוכאת מהעניין... הייתי רוצה להימשך כרגיל אל גברים בטווח הגילאים הסביר. (ואם את, המומחית, שראית מן הסתם מקרים רבים- אמרת שהפער שלי איתו- היה חריג... אני ממש בצרות.......) כשאתה מרגיש שאין לך שליטה על רגשות, זה ממש מרגיש כסטייה.... תקני אותי אם אני טועה, ועזרי לי, כי אני באמת מבוהלת.... נ.ב.- ממש ממש תודה על התשובה קודם. היא נשלחה בזריזות מחממת לב! כיף שיש מישהו ששומע ולא לועג או מוכיח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא סטייה

סיגל לוי
    03/10/2008

שלום לך
    אני לא רואה בזה סטייה
    ואת לא "לא נורמאלית" במובן הלא שפוי, אך המשיכה שלך היא לא זו השכיחה
    אין נכון או לא נכון
    יש גם זוגות שאפילו התחתנו עם פערי גיל גדולים
    נסי לחפש את התכונות שחשובות לך ולא את השנתון
    מה שקשה לך לראות מגילך זו הפרספקטיבה של הקשר כולו
    האם הוא בכלל רוצה קשר או רק מין
    מה הוא מוכן לתת
    מה הוא פנוי לתת
    אם הקשר מתפתח, מה יהיה בעוד 20 שנה, כשאת תהיי בשיאך והוא יהיה כבר אדם מאד מבוגר...
    נקודות למחשבה
    בכל מקרה
    זו לא סטייה
    תשאלי את עצמך גם למה את מחפשת קשר שבו בן הזוג יוביל אותך
    ואינך מחפשת משהו שתוכלי לתת בו משקל משלך...
    שבת שלום
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבר לא כל כך מודאגת

אחת
    05/10/2008

תודה לך סיגל. בזכות חוות הדעת המקצועית שלך- נפתחו לי העיניים, אני לא היסטרית... יותר חושבת מה ואיך... תודה רבה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה
    anabel
    01/10/2008

אני בת 23, רגישה, לא בוכה הרבה. עם זאת, קורה לפעמים שאני מתחילה לבכות ללא סיבה נראית לעין, או שאם משהו מרגש אותי ואני מתחילה לבכות קשה לי מאוד להירגע - כשאני חושבת שכבר נרגעתי הבכי מתחיל שוב וכך במשך אפילו שעה-שעתיים למרות שאני לא מרגישה בצורך לבכות, וכל מה שאני עסוקה בו זה לנסות לגרום לעצמי להירגע. מה אפשר לעשות כדי להפסיק לבכות כשמשהו כזה מתחיל? או כדי למנוע את התופעה מראש?

לקביעת תור
    סגירה
    עצה

הוספת תגובה

• בכי

סיגל לוי
    01/10/2008

שלום אנאבל
    אם את בבית ובוכה לעצמך, בכי, שחררי את הבכי, גם אם את לא מבינה את סיבתו
    אולי משהו שם משתחרר גם מבלי שתביני

אם את בחברה ונבוכה, גם אז את לא חייבת לשלוט בבכי
    אפשר לומר למי שלא מבין "הכל בסדר, אני ארגע" כדי שיניחו לך באמת להרגע

אם את מרגישה שזה פוגע בתיפקודך, נסי לחשוב חיובי, לומר לעצמך שמשהו עורר את הבכי, וזה רק רגש, ואפשר גם לחשוב על דברים אחרים שכן עושים לך טוב

שווה גם לחשוב ואולי להבין מה גורם לבכי כל כך ממושך

שנה טובה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלמנרבין - האם ממכר??
    א.
    01/10/2008

שלום, אני לא מעשנת כבר חודש, אך ישנם ימים בהם העצבנות שלי מגיעה לשיאים.. האם ניתן לקחת קלמנרווין להרגעה?? האם יש משהו טבעי ויעיל אחר?? עלי לציין כי עישנתי במשך 26 שנים בערך קופסא ליום, ולאחר קריאת הספר של הלן קאר הפסקתי מהיום להיום. המשך החודש הנ"ל לקחתי 3 פעמים קלמנרווין, אחד ליום, לא מעבר. האם התהליך סביר? אודה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    קלמנרבין - האם ממכר??

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    01/10/2008

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=169 id=link]רפואת משפחה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה?
    אני
    28/09/2008

שלום, איך מתחילים?? אני רווקה, מתקרבת לגיל 38. חיי לא היו ואינם פשוטים. לא אלאה בסיפורי עבר. נכון להיום הבעיה היא זו: הכרתי בחור צעיר ממני בכ- 3 שנים. בחור מקסים, לב זהב , ישר , אמין וכהנה וכהנה. לא מוצאים כאלה היום. אנחנו ביחד 5 חודשים. הבחור מסיים כרגע תואר ועובד , בינתיים, בעבודה שאינו אוהב.יש בעיות כלכליות . משפחתו בעייתית . הוריו ביקורתיים בצורה קיצונית. אביו מבוגר וחולה סרטן, אמו דכאונית. גדל בבית שהקללות והגידופים הם דבר שגרתי. יצא מהבית בגיל 32. (הוריו פסלו אותי אחרי שתי פגישות קצרות מאד כי אינני מתאימה ל"תבנית" שהם רוצים - תארים, מעמד כלכלי , מקום מגורים וכד') מאחר ואני כבר "בגיל שאפשר להתחיל", וחיי לא היו צפיחית בדבש עד עתה. מה אוכל לעשות? הבחור לא יודע מה יהיה אתו הלאה מכל הבחינות ובוודאי לא יכול להבטיח לי עתיד, ילדים ומסתבר שלהוריו השפעה גדולה , על אף שהוא מודע לכך שהם שופטים כל אחד ואחת בצורה קטלנית ולא צודקת. כרגע הקשר די רופף. אני "נפלתי" לקרשים כי אני מאד אוהבת אבל ריאלית לגבי ההמשך. הוא "מאבד את המכנסיים" מהר וכמעט מכל דבר . יש בי כזו מועקה בלב . הדמעות עולות ועולות. הכל מצביע על "לא" אבל הלב משתגע בינתים. לפי ראות עיני, הגבר הזה לא יתמודד עם מה שהחיים מציבים. האם אני צודקת? תודה לכם . אני.

לקביעת תור
    סגירה
    עצה?

הוספת תגובה

• על הורים ואהבה

סיגל לוי
    28/09/2008

שלום לך
    בכל זאת הייתם יחד 5 חודשים גם כשהוריו לא התלהבו ממך
    שווה לראות מה לא עובד עכשיו
    לנסות להבין
    למה זה לא מחזיק מעמד.
    לעיתים האהבה מנצחת את הקשיים
    אך צריך מוטיבציה להתמודד יחד

השאלה אם יש לבחור את המוטיבציה הזו...

נקודות למחשבה לגבי הסיכויים לעתיד לקשר זה

בכל מקרה
    שנה טובה
    אושר
    שמחה
    וכמובן אהבה ובשפע
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי עובדים סוציאלים קלינים
    מיכאל
    26/09/2008

התחלתי ללכת למטפלת , בהתחלה חשבתי שהיא פסיכולוגית , אבל אח"כ התברר לי שהיא עו"ס קלינית . .. היא נראית לי מאד מקצועית ועוזרת לי בינתיים.. אבל קראתי באינטרנט כתבה על זה שעדיף ללכת לפסיכולוג אמיתי ושיש הרבה שרלטנים. איך אני יכול לדעת שאני לא קורבן לתרמית?? ובכלל, הטיפול של עובדים סוציאלים הוא באמת פחות מקצועי משל פסיכולוגים, או שזה הכל פוליטיקה של השמצות כדי לעשות יחסי ציבור לפסיכולוגים שפוחדים על הפרנסה שלהם ?? אני מבולבל ולא יודע מה לעשות עכשיו .. . עד שמצאתי מישהי שמבינה אותי ,יכול להיות שלא לא מטפלת אמיתית. . . או שאפשר לקבל טיפול רציני יותר. . מה עושים??? אני אשמח אם תוכלו להסביר לי מה זה בדיוק כל אחד בתודה מיכאל

הוספת תגובה

• על מטפלים שונים

סיגל לוי
    27/09/2008

שלום מיכאל
    הדבר הכי חשוב זה שאתה מרגיש שהמטפלת שלך מבינה אותך ושהיא מקצועית
    הכי טוב להעלות בפניה את התגלית שלך
    לשאול אותה על ההכשרה שלה
    על הנסיון הישיר שלה בטיפול, בפסיכותראפיה
    לפי זה תוכל לדעת יותר
    כי אולי היא לא למדה פסיכולוגיה קלינית אך רכשה ניסיון רב בטיפול

לגיטימי לך לדעת את הכשרתה וטוב שתשאל

מקוה שעזרתי
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת
    יוני
    25/09/2008

שלום שוב ברשוכם יש לי שאלה נוספת- האם נכון להגיד לעצמי לחשוב חיובי ולהאמין בעצמי ולהגיד לעצמי להיות שלו ורגוע כאשר אני נתקל בהרהורים על המחשבות שציינתי בהודעה הקודמת? האם זו דרך נכונה? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה נוספת

הוספת תגובה

• חשיבה חיובית תמיד עוזרת!

סיגל לוי
    27/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיאור בעיה
    יוני
    25/09/2008

שלום רב, אני כבן 23. ובשבועיים האחרונים עולות בי מחשבות(מדי יום) לגבי העתיד, נישואין, גידול ילדים, משפחה,תעסוקה וכו'. יש בי אולי איזה חשש כלשהו מהפחד שלא "אצליח" בחיים אם אפשר להגדיר זאת כך. אני מנסה לתפוס את הדברים בקלות ובפרופורציה נכונה אך לעיתים מתקשה. המחשבות הללו צצו רק לאחרונה.מה שמציק לי הוא כל המחשבות הללו שמטרידות אותי. אני מנסה להגיד לעצמי שצריך לחיות את ההווה, להאמין בצעדיי ובעצמי, לחשוב חיובי וכו'. בהתחלה זה עזר אבל המחשבות לא נעלמות.. לעיתים אני מרגיש שאני אומר את זה לעצמי כמו "תוכי". או שזו לא הדרך אולי. מעולם לא הייתי בטיפול ואולי איני זקוק לכך. אני רוצה להאמין שאני יכול להתגבר לבד על הבעיה, אם זה אפשרי ללא מעורבות של גורם אחר. אשמח אם תוכלו לתת לי טיפ. האם עלי פשוט לשכוח מזה ולתת לזמן לעשות את שלו? האם הינך חושב/ת שאני זקוק לטיפול, או שניתן להתגבר לבד במצבי? ואם צריך לפנות למישהו מקצועי אז לפסיכולוג או מישהו אחר? תודה רבה, מחכה לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    תיאור בעיה

הוספת תגובה

• מחשבות על העתיד

סיגל לוי
    27/09/2008

הי יוני
    טבעי לחשוב על העתיד בגילך
    אולי טבעי שיהיו קצת חששות
    לא טבעי לעסוק בכל בצורה בלתי פוסקת כי זה לא יעיל
    לחשוב על העתיד לא מקדם אותו להווה
    לא גורם לו לבוא יותר מהר

אולי כדאי לנצל את זה שאתה חושב
    ולהפיג את הלחץ
    לצייר לך עתיד שהיית רוצה שיהיה לך...

אם זה מטריד ולא מרפה וגם מאמצך לא לעסוק בכך לא עוזרים
    אפשר לשקול לפנות לעזרה טיפולית
    אך יתכן מאד שתוכל להתמקד ולהתגבר על כך בעזרת ההגיון
    שנה טובה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מתוסכלת
    מור
    25/09/2008

שלום, אני אם ל- 3 ילדים - נער עם בעיות קשב, נער היפראקטיבי וילד על הספקטרום האוטיסטי. אני עובדת במשרה מלאה, חוזרת הביתה ומשתדלת לעשות כל מה שמצופה מאמא שאין לה עוזרת כי מסיבות כלכליות (השקעה רבה בילד האוטיסט) לא יכולה להרשות לעצמה. גם בעלי עובד קשה ורוב שעות הערב והלילה ממשיך לעבוד מהבית. למרות מאמצי הרבים לעמוד ביעדים של הכנת ארוחות, כביסה נקיה, בית נקי, שיעורים עם הקטן, קניות וכו', אני חשה שילדי לא מעריכים אותי ואני משמשת להם כמשרתת. מצד אחד לפעמים אני חושבת שאולי כדאי להתחיל "להפעיל" אותם ולבקש שיעשו משהו בבית (מלבד תורנות הורדת אשפה שגם כך עולה לי בבריאות לבקש מהם בכל פעם - הם לא עושים כלום). מצד שני, כחולת אסטמה קשה, אני מעדיפה לעשות הכל לבד ולא להביא ל"היתקלויות" איתם שיגרמו לי אח"כ להרגיש לא טוב, ויגרמו לילדים שלי לא לדבר איתי תקופות ארוכות. (אין להם בעיה עם זה..). אני חשה שאין לי אמירה בבית וכל דבר שאני מבקשת - אני נתקלת בו בזלזול והתעלמות מצד הילד האמצעי (15)ובהתקפי זעם מצד הגדול (בן 18). לאחרונה, לאחר בקשה שלי לצמצם בכמות המים שצורך במקלחת, הגדול נכנס להתקף אמוק, קילל והוציא כלפי אצבע. אמנםבאותן דקות כעסתי עליו ואף התבטאתי לא בצורה הכי מכובדת (בגלל תסכול וחוסר אונים) אך מאז הנער החליט שהוא לא מדבר איתי ומזה מספר שבועות מתעלם ממני לחלוטין ועוד טוען ש"אין לו משפחה", ו"שלא אוהבים אותו". מצד שני כשהצעתי שנצא כולנו לבילוי משותף שאהוב על כולם (מסעדה..) הוא סרב בתוקף וטען שאני רוצה לזרוק אותו מהבית.. אני פשוט מיואשת. מצד אחד המון לחצים בעבודה ומצד שני להגיע הביתה, לתת את כל כולך בשביל הילדים ולזכות ביחס כזה.. מבחינה רציונלית אני חושבת על זה שאני צריכה לעמוד מולם ולהיות חזקה גם אם מחליטים לעשות לי ברוגז. מצד שני הרגש האימהי לא נותן לי להיות ברוגז איתם לזמן רב וזה מפריע ומציק לי, אף על פי שאני בטוחה שהצדק איתי. איך פותרים את הדילמה??

לקביעת תור
    סגירה
    אמא מתוסכלת

הוספת תגובה

• עומס גדול

סיגל לוי
    25/09/2008

שלום מור
    באמת שהעומס הרגשי והפיזי עליך הוא רב
    לכל אחד מהילדים שלך צרכים אחרים
    לכל אחד מהם יש קשיים מסוימים שמקשים על הסתגלותו
    והבית אמור להכיל הכל...
    אני חושבת שכדאי לדבר עם בעלך שיגבה אותך
    ולהחליט על חוקים מסוימים על פיהם מתנהל הבית
    כאלה שהם יכולים לעמוד בהם
    ולהגיד להם חד משמעית שהם מספיק בוגרים
    ומצופה מהם שלא יהיו להם רק זכויות אלא גם חובות
    זה נשמע קשה, אבל כך גם יש סיכוי שתהיה לך הקלה מסוימת
    וגם אולי תלמדי אותם לעשות משהו למען עצמם ושלא כל הזמן חייבים לעשות למענם
    נכון שהם ימחו אבל אם שניכם תציגו חזית אחידה זה יכול לעזור
    לפחות מול שני הבוגרים
    ואולי כדאי לחשוב גם על מקור תמיכה והדרכה לך
    אולי טיפול
    ואם אין לך תקציב, אולי תתיעצי עם יועצות ביה"ס...
    הרבה סבלנות
    וזכרי שאת המקום היחיד שמעניק להם את התמיכה
    אך זה לא אומר ללא כל הגבלות
    בהצלחה
    ושנה טובה ורגועה
    מסיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סתם הוצאת קיטור
    לא יודעת18
    24/09/2008

היי, אני מרגישה שיש בי חלל עמוק כל כך, אין לי מושג ממה הוא, הרגשה פשוט של יגון. אני מרגישה כמו כישלון אחד גדול, גם מבחינה לימודית ובמיוחד מבחינה חברותית. תודה לאל סיימתי שנה שעברה תיכון ככה שעכשיו אני לא לומדת, ובדיוק קיבלתי את תוצאות בחינות הבגרות. יש לי ממוצע בגרויות דיי סביר, אבל אני בכל זאת מרגישה כאילו יכולתי להשיג יותר, והרגשת הכישלון הזאת לא באה רק ממני, היא גם באה מהמשפחה כי אני הכבשה השחורה, בני הדודים שלי ואחותי הקטנה הרבה יותר חכמים ממני, הם מצליחים בכל תחומי החיים, אני מרגישה ממש לא שייכת למשפחה הזאת.... מבחינה חברותית, אני פשוט לא מצליחה להתחבר עם אנשים, זה לא שאין לי חברות כי יש לי, פשוט כשאני מגיעה למקום חדש קשה לי להכיר אנשים, אני פשוט נשארת שקטה בצד... בדיוק עשיתי קורס טרום צבאי ולא הצלחתי להתחבר שם עם בנות, אולי בערך 3-4, מה שגם מקשה עלי זאת בעיה רפואית- יש לי בעיה של הזעת יתר. אני מרגישה שאני פשוט משעממת ובגלל זה גם אין לי כל כך רצון לדבר עם אחרים, כי גם ככה הם סתם ישתעממו ממני.... הדבר היחידי שבא לי לעשות עכשיו זה ללכת לישון ולא לקום אף פעם, או לפחות להיקבר בבית ולא לצאת יותר..... אולי אני סתם נשמעת כמו איזה בכיינית, לא יודעת, סתם רציתי להוציא את זה איכשהו, לא כל כך בא לי להתקשר עכשיו לחברות ולשגע אותן....

לקביעת תור
    סגירה
    סתם הוצאת קיטור

הוספת תגובה

• זה המקום...

סיגל לוי
    24/09/2008

אכן זה המקום להוציא קיטור
    מלקרוא את דבריך, זה נשמע שיותר מאשר הדברים הם כל-כך שחורים או אפורים, זו התחושה שלך שצובעת את הכל...
    מתקשה להעריך את מה שיש
    רואה את חצי הכוס הריקה
    אולי את פשוט אדם מופנם, שלוקח לו זמן להכיר, שלא נמצא תמיד במרכז
    גם 3-4 חברות זה יפה מאד...
    אל תשווי את עצמך לאחרים, ובטח לא לכאלה שאת סבורה שטובים ממך, אם זה מנחית אותך
    קחי אויר ותזכרי שכל יום הוא יום חדש
    הזדמנות חדשה
    לילה טוב...
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טינטון
    מ
    22/09/2008

שלום רב. אני בן 16.7 ולפני כשבוע בערך זה התחיל כשחזרתי ממשחק כדורגל ובאותו לילה התחלתי לשמוע ציפצופים\צלצולים באוזניים. שבוע מאז ועד היום אני עדיין שם לב לכך והבנתי שיש מחלה כזאת שהיא טיניטוס. קראתי כל כך הרבה וראיתי כתבות בנושא ואנשים שחיים עם זה וכאלה שקשה להם והבנתי שאין לזה ממש תרופה רק להקלה.. בנתיים בקרוב אני יילך לרופא אא"ג לערוך מס' בדיקות. איכשהו אני משלים עם זה שאני יישאר עם זה לתמיד ודיברתי עם זה עם הקרובים לי וזה הקל עליי אבל אני יודע גם שחשוב להתעלם מהרעשים ולהיות אופטימי וכו'... יש לך עצה טובה? אני מנסה להיות אופטימי אבל לפעמים הפחד והדכאון מתגברים בבקשה אני אשמח לשמוע עצה .

לקביעת תור
    סגירה
    טינטון

הוספת תגובה

• ידע עוזר להתמודדות

סיגל לוי
    22/09/2008

שלום מארק
    אכן אני רואה שהתחלת לקרוא, להתעניין
    אל תסיק עדין מסקנות לפני שמומחה יבחן את מצבך ישירות
    אחרי שתדע עם מה אתה צריך להתמודד, אז תוכל להתחיל לעכל, לעבד, להתאבל וכו'
    לא כדאי להקדים את המאוחר שיהיה יותר ברור בהמשך
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה קורה לו??
    בעל
    21/09/2008

בעבר הרחוק היה גבר אחד שנהנה לפלרטט איתי, ברור שגם אני נהניתי, אך לא היה שום דבר מעבר לזה, היות ושנינו נשואים ומיותר לפרט... . לאחרונה ההתרגשות שלי פחתה, אך איני יודעת מדוע כשהוא פוגש אותי בכל מיני מקומות ואני במקרה גם לא רואה אותו, לפתע אני שומעת שהוא קורה בשמי אני מסתובבת ורואה אותו, והוא בסך הכל אומר לי שלום, הרי באותו מידה הוא יכול להתעלם ולהמשיך בדרכו, מדוע הוא חייב לגרום לי לסובב את הראש רק בשביל לומר לי שלום???? מה יוצא לו מיזה הרי כלום לא היה בינינו בעבר ולא יהיה כלום בעתיד!! (מההיבט הגברי). תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מה קורה לו??

הוספת תגובה

• פלירטוט

סיגל לוי
    22/09/2008

שלום לך
    אומרים שדרושים שניים לטנגו
    אם הוא קורא לך ואת כבר לא נהנת מהפלירט, אל תגיבי
    לא יהיה לו שום טעם להטריד אותך ללא תגובה מצידך
    אם הוא ממשיך, שימי לב אם התגובה שלו, השמחה שלך על תשומת ליבו מעודדת אותו להמשיך, אולי בתקווה שמשהו פעם יקרה, ואולי גם אותו זה סתם מרגש
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסיגל

בעל
    22/09/2008

שלום לך סיגל. הכל טוב ויפה, הבן אדם ההוא הוא בסך הכל מחפש את תשומת ליבי ותגובתו רק באמירת "שלום", הוא לא מפתח שיחה ולא "ממשך..", מה יוצא לו מיזה, הרי גם שאני לא רואה אותו הוא יכול באותו מידה לנצל זאת ולהתחמק ממני מבלי לקרוא בשמי בשביל שאני אביט בו והוא בסך הכל אומר "שלום". האם יתכן והוא סתם מתנהג אלי כך מתוך רחמים בשביל לתת לי תשומת לב מאחר ויודע קצת על עברי שאני קצת סבלתי מחסך.??? או שיש לו כוונות זדוניות ואולי בכל זאת מצאתי חן בעיני והוא מנסה לאט לאט לכבוש אותי???? מה דעתך, ורב תודות על התייחסותך ותמיכתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניעים

סיגל לוי
    24/09/2008

שלום לך
    אין לי מושג על מניעיו שלו
    אבל את יכולה לבחון את מניעיך שלך
    האם את נהנת מתשומת הלב?
    למה את עסוקה כל כך בשלום שלו?
    אם הוא לא באמת מעניין אותך בשום צורה, הניחי לזה....
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין בטראומה מהאשפוז הכפוי . .
    מיכאל
    20/09/2008

למרות שעברו כבר יותר משנתיים מאז , עדיין אוכל סרטים מזה.. האחים הבריונים שחטפו אותי באמבולנס , הכליאה במחלקה הסגורה המוזנחת, האחים שלא מקשיבים ולא עוזרים, הפיג'מה המשפילה , האיומים ,הסימום בתרופות עם תופעות לוואי קשות במינונים גובהים , הרופאים שמתעלמים ממך , ההרגשה שאתה כמו עכבר מעבדה שרושמים עליו דוחות כל היום ... הזריקות שנותנים בכח ... זאת חוויה כמו אונס, אולי אפילו יותר גרוע, ועוד במוסד רפואי שמתימר "לטפל" ומתהדר בתואר "בית חולים".. ועכשיו הסטיגמה שמלווה אותי כ"חולה נפש" ,אנשים מסביבי שמתייחסים בביטול לדברים שאני אומר "כסימפטום" של "המחלה", כל פעם שאני קצת לא מרגיש טוב חושבים שזה בגלל מינון נמוך מדי של תרופות . .. כאילו כבר אין לי אישיות ולא לגיטימי שיש לי מצבי רוח .. . .. מרגיש שהזהות נמחקה , שעברתי למעמד של תת אדם , מרגיש שנעשה לי עוול חמור במערכת הפסיכיאטרית הציבורית , שהאשפוז לא היה מוצדק, הכל עבר בפקסים מאחורי גבי ובלי ידיעתי , לא התייחסו לטענות שלי ברצינות , לא דיברו איתי ולא הסבירו לי כלום על הסיבה לאשפוז ועל הטיפול שאני מקבל וההשלכות שלו אני מאד כועס ורוצה שמי שאחראי על מה שעשו לי יתן את הדין ושתהיה מחאה ציבורית נגד המוסד הזה (נס ציונה) ומה שעושים בו לאנשים . ראיתי שם דברים מזעזעים . ראיתי מישהו שקשרו אותו ל4 שעות למיטה רק בגלל שהוא שפך קפה על הרצפה. ושמעתי שלא משחררים אנשים ללכת לשירותיםא ם הם קשורים. וראיתי מישהו שהתעלף והאחים לא טיפלו בו ואמרו שהוא עושה הצגות . אני לא עורך דין או שוטר אבל חושב שאלה פשעים נגד זכויות האדם גם אם הוא מוגדר כחולה, ומישהו צריך להתערב שם בקשר ליחס ולטיפולים ולהפסיק את זה. עד היום יש לי פלאשבקים מהאשפוז הזה וסיוטים בלילה . אני כבר לא אהיה אותו אדם אחרי "הטיפול הרפואי" הזה בבית חולים של נס ציונה.

הוספת תגובה

• ירון...

רונן דוד
    21/09/2008

אם אתה חושב ומרגיש שעברו על החוק בטיפול שלך וכלפייך,
    מחובתך להגיש תלונה במשטרה.

אתה לא יכול להתלונן על אחרים,
    אבל אתה כן יכול להצטרף לפעילות ציבורית בנושא
    במסגרת עמותות כמו - לשמה, בזכות או מל"מ...

בהצלחה !!!...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    מתוסקלת
    17/09/2008

שלום.. אני נשואה כבר שנה עם ילדה בת 10 חודשים אני ובעלי התחתנו ביגלל היריון, אני אוהבת אותו והוא אוהב אותי וחיי הנישואים שלנו מאושרים אבל בזמן האחרון אני רואה אותו מדוכדך בעיקבות המישפחה שלי והמשפחה שלו.. הוא כועס על המישפחה שלו ומאוכזב מהם הייתי שמחה לקבל עזרה...

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• המשך

מתוסקלת
    17/09/2008

שחכתי לציין הוא נורא רגיש וחסום רגשית הוא לא מספר מה עובר עליו..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעבד את התחושות

סיגל לוי
    18/09/2008

שלום דניאלה
    אם הוא אינו רוצה לספר מה עובר עליו
    אפשר להציע לו שיפנה לטיפול, לייעוץ
    שיהיה לו מקום משלו להוציא מה שמפריע לו
    מול משהו שאינו חבר או חלק מהמשפחה בעצמו
    תאמרי לו שאת חשה שהוא במצוקה
    ושאולי כדאי שיבדוק אופציה כזו
    מקוה שיתגבר על הקושי
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

מתוסקלת
    18/09/2008

הוא בנאדם קשה וכמו שאמרתי לא אוהב להקשיב..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

מתוסקלת
    20/09/2008

בואי נגיד ששניינו עברו הרבה בשלוש שנים האחרונות אם זה: ההריון , הנישואין , המישפחה הוא בנאדם סגור שלא כל כך אוהב לדבר על מה שפריע לו..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחס..

מתוסקלת
    01/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי אפשר להכריח

סיגל לוי
    02/10/2008

אי אפשר להכריח אדם לדבר
    אפשר רק להיות אמפטיים
    להציע תמיכה
    סבלנות
    ולקוות שזה עוזר לו
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    חלי
    16/09/2008

שמי חלי בת 25 עומדת להתגרש פעם שניה יש לי 2 ילדים מנישואים קודמים הבעיה שנוצרה לי היא שבעלי הנוכחי לא יכול ליהיות עם הילדים שלי הוא עזב את הבית בטענה שלא מתחבר אליהם ורוצה להתגרש יש לציין שגם לו יש 2 בנות והוא חושב שיעוץ לא יעזור לו וטןב לא אצל אמא שלו שם יש לו חופש כך הוא אומר

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• רצון להתגרש

סיגל לוי
    17/09/2008

שלום חלי
    זה באמת קשה מאד לעמוד באותה נקודה אחרי שניסית לבנות שוב קשר זוגי ומשפחה חדשה
    הבעיה כרגע זה שבעלך הנוכחי אינו מוכן לשתף פעולה
    אינו רוצה לנסות לתקן את הקשר
    נסי לראות אם זמן פועל לטובה
    האם הזמן אצל אימו מקרב אתכם או מרחיק אתכם
    נסי לגשש אצל משפחתו או חבריו אם יש סיכוי שיתן עוד סיכוי לקשר
    אם כל מאמציך לא עולים יפה והפער ביניכם גדל, אין ברירה אלא להתחיל להתמודד מחדש עם המצב
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיגל שלום

חלי
    17/09/2008

הוא דיבר איתי אתמול ואמר שפסק זמןן לא יועיל הוא רוצה חופש וזה בכי טוב לו יש לציין שיצאנו רק 3 חודשים והתחתנו וגן מהר מאוד אחרי הגרושים שלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סיגל לוי
    18/09/2008

חלי
    לצערי קשה לשקם משהו אם אין בצד השני רצון לכך
    אני חושבת שאת צריכה להתארגן לכך שזו אכן פרידה
    נסי לקבל תמיכה מכל המעגלים שמסביבך
    ולהבא, אולי חשוב לחשוב האם כדאי להתחתן כל כך מהר, בעיקר לא בפעם השנייה, כי זה כבר הרבה יותר מורכב...
    בהצלחה והמון כוחות
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אב ל10
    שאול
    15/09/2008

אני אב ל10 ילדים המצב הכלכלי היה נהדר עד לא מזמן כרגע הגלגל התהפך ואני בלחץ כספי איום ונורא זה ממש מטריד אותי וגורם לי אי שלוות הנפש אני מגיע למצבים של בכי לא מובן ומאוד חושש מהעתיד לא יודע איך לצאת מהמצב הזה מי יכול לעזור או לייעץ הילדים מבקשים דבר מסויים ואין לי אפשרות זה ממש הורג אותי אני זקוק לעזרה דחופה

לקביעת תור
    סגירה
    אב ל10

הוספת תגובה

• לחץ כלכלי

סיגל לוי
    15/09/2008

שלום שאול
    קודם כל, צריך לראות איך שורדים, איך מסתדרים (רווחה, עזרה מההורים וכו')
    שנית, קשה גם לך וגם לילדים שינוי הסטטוס
    זה באמת קשה, אך מה שאתה צריך לדאוג עכשיו זה איך להצליח לעמוד מחדש על הרגלים
    איך להתאושש מן המצב
    גם אם ילדים לא אוהבים זאת, אם יש להם תמיכה ואהבה, הם מתרגלים לכל מצב
    מקוה שתצאו מהלחץ מחר
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש ארגון שנקרא "פעמונים"

מיכאל
    15/09/2008

שעוזר לאנשים לנהל מאזן משפחתי נכון של הוצאות והכנסות ולהחלץ ממצבים קשים, ולפעמים הם גם נותנים סיוע כלכלי ראשוני . תכנס לאתר שלהם (גוגל) בהצלחה, אליעזר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה