פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עזרה
    רומי
    01/12/2008

אנא עזרו לי, מצבי הכלכלי בכי רע. אני גרמתי לו, ועכשיו משפחתי סובלת. אני רוצה להתאבד, ומרגישה שזהו הפתרון הכי טוב בשביל כולם. לאחרונה אני בדיכאון נוראי בגלל המצב, בקושי מדברת עם אנשים. רוצה לסיים את החיים, ומרגישה שאין לי עתיד, ושקילקלתי למשפחתי את העתיד. מה לעשות? תודה על התגובה/ות. מבולבלת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני לא הולכת לעשות כלום

רומי
    01/12/2008

אני רוצה להבהיר שאני לא הולכת לעשות כלום לעצמי. אני יודעת שהתאבדות זה מעשה אגואיסטי ואני רק אפגע בכך בעצמי ובמשפחתי. כל שאני מבקשת פה זה אוזן קשבת, ואולי עצות? תודה רומי המבולבלת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצעה

שאול
    01/12/2008

תנסי לדבר עם סה"ר (תמיכה נפשית באינטרנט) או עם ער"ן המצב שלך נשמע דחוף ורציני מדי מכדי לדון בו בפורום כזה שהתנועה בו דלילה ולוקח המון זמן עד שמגיבים.. (אגב, לא כדאי לך להצהיר אפילו בצחוק על כוונות אובדניות ברשת ,כי את עלולה למצוא את עצמך בטעות מובלת אחר כבוד לאשפוז פסיכיאטרי כפוי...)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

רומי
    01/12/2008

תודה שאול עם העצות. אני שוב רוצה להבהיר שאין לי שום כוונות לפגוע בעצמי. היום החלטתי ללכת לשיחות עם עובדת סוציאלית. אני מרגישה הרבה יותר אופטימית לגבי העתיד. תודה! רומי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לצאת מהמצב

סיגל לוי
    01/12/2008

שלום רומי
    טוב שיש לך עם מי לדבר, להתייעץ, לקבל תמיכה

חשוב לקחת אחריות על המצב
    אך אין כל טעם בהענשה עצמית, באשמה, בהלקאה על חטא
    כדאי להבין מה קרה
    כדאי לוודא שמה שקרה לא יקרה שוב
    וכדאי לראות אם יש מה לעשות כדי לעזור למשפחה לצאת מהמצב
    כמו למשל לעבוד יותר
    כדאי להתייעץ על כך עם המטפלת החדשה שלך
    ולא לחזור על אותה הטעות בעתיד
    מצטרפת לאופטימיות שלך
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לבד.
    אפרת
    30/11/2008

בת 62. לא הקמתי משפחה, ואין לי עיסוק מרכזי. לכן אני לבד. יש לי סה"כ 2 ידידים: איש, ואשה. אני מנסה כל הזמן להכיר עוד חברה. כותבת באתרי היכרויות, הולכת לקונצרטים תיאטרון הרצאות טיולים. באלו האחרונים לא הכרתי כלום. מאתרי ההיכרויות הכרתי פה ושם, פה איש, פה אשה, ולא יצא הרבה. לאחרונה אני בקשר (כרגע אינטרנטי) עם בחור סימפטי ומשולל-ציניות בן 26 .חושבת שארצה אותו כידיד צעיר, כאח קטן יותר. עלי לציין שיש לי כלי נגינה בבית, כמו כן יש לי נטיה לפיסול, אבל לבד אין חשק לנגן או לפסל. אני קוראת המון, אבל רק כשאני לפעמים בחברה שנותנת לי משהו מבחינה רגשית אני נעשית עירנית, ואז הקריאה מוצלחת. מה עושים כדי להתמודד בהצלחה עם מצב כזה? קשה לי להתחייב להתנדבות למשל: אני זקוקה לקבל, ואין לי אנרגיה ממש לתת. תודה מראש על התייחסות.

לקביעת תור
    סגירה
    אני לבד.

הוספת תגובה

• בדידות

סיגל לוי
    01/12/2008

שלום אפרת
    נראה לי שאת עושה את כל מה שצריך
    לא נותנת לעצמך לשקוע
    יוזמת
    וגם שמאמציך נושאים פרי - כן יש לך קשרים מסוימים
    נכון שבגילך הרבה אנשים עסוקים בעניני משפחה
    את צריכה לחפש ולגלות מה ממלא אותך מפנים
    תחביב
    עיסוק
    נושא עניין
    לנסות לגלות סביבו מכנה משותף עם אנשים
    מסגרת של אנשים שמחפשים חברה (את פנסיונרית?)
    בכל מקרה
    את פועלת נכון
    צריך סבנות למצוא קשרים ראויים
    תתמקדי באיכות הקשרים את יוצרת ולא בכמות
    אם תרגישי טוב יותר עם עצמך תהיי יותר אטרקטיבית מבחינה חברתית
    וזה בחזרה יחזק אותך
    תמשיכי ליזום למען עצמך
    בברכה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את נשמעת בן אדם מאד נחמד וחברותי

שאול
    01/12/2008

וחבל שתהיי בודדה טוב שיש היום אינטרנט שעוזר לאנשים לתקשר ולהיות בקשר הצעתי היום למישהו אחר בפורום לטפל בחיות , ואני חושב שזה רלוונטי גם לגביך - יהיה לך נעים מאד לחזור הביתה ולקבל קבלת פנים חמה ואוהבת מכלב! הרבה אנשים שחיים לבד מאמצים כלבים (או חתולים) כדי להרגיש שיש איתם עוד מישהו בבית. זה אמנם לא תחליף לחבר אנושי אבל בהחלט ממלא ומשמח... וגם עיסוק נוסף שמאפשר קשר עם אנשים - יוצאים איתו לטיולים ופוגשים בעלי כלבים אחרים וככה לפעמים נוצרים קשרים חברתיים... תהיי בריאה, שאול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשאול, תודה על ההתייחסות. למעשה,

אפרת
    01/12/2008

אני גולשת באינטרנט יום יום, וגם יש לי כלבה בבית. פינצ'רית מעורבת (יותר גדולה מפינצ'ר וגם יותר שמנמונת)שלא אוהבת הרבה ליטופים וחיבוקים וגם לא מקבלת את פניי בשמחה מתפרצת.... כשאין הרבה חברים, כלב לא מפצה על כך. לדבר איתו אי אפשר, וגם קשר החיבה אינו עשיר ומורכב כמו עם אדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מדבר עם הכלבה שלי הרבה

שאול
    04/12/2008

והיא מבינה הכל ! :-) אבל כל אחד והחוויה שלו . . .. בכל מקרה שיהיה בהצלחה ש'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמע, אני כל הזמן מדברת עם הכלבה שלי

אפרת
    05/12/2008

והיא מבינה מילים כמו "לא" ו"אני רוצה לישון" ו"אוכל" ו"טיול" אבל, באמת, איך אפשר להשוות דיבור עם כלבה לשיחה עם אנשים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכלבה שלך היא כלבה היא לא גבר!

צח
    09/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום אפרת

דניאלה הרץ
    10/12/2008

הלבד שאת נמצאת בו נראה כאילו מדלדל אותך , אולי יותר בזמן האחרון.
    חשבתי על 2 כיוונים שונים. הפתרון "המעשי" והמיידי - קשה לך ליצור ולנגן בתוך הבדידות שלך וזה חבל, לכן, למשל, אולי כדאי שתצטרפי לקורס רציני של פיסול או לאנסמבל מוסיקאלי - בשביל היצירה ובשביל החברה גם יחד.שם תוכלנה להיווצר חברויות על בסיס של היכרות ארוכה יותר ושל עניין משותף.
    הכיוון מעמיק יותר הוא לבדוק עם עצמך מה הסיבות הנפשיות או הנסיבות של חייך, שגורמות לכך שאת כה מבודדת. האם יש לך קושי או פחד להתקרב לאנשים? האם נחלת אכזבה? האם אין לך משפחה ? ... כשהולכים לטיפול ומעלים נושאים אלה ניתן לחולל שינוי מעמיק בחיינו.
    כתבי לי עוד פרטים אם תרצי.
    דניאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום דניאלה

אפרת
    15/12/2008

נכנסת לכאן דרך פורטל beok שמאפשר טכנית תגובה (במוטקה יש בעיה). מקווה שתשובתי הראשונה לך במייל נתנה הכוון מסוים. אבל כן, לא הקמתי משפחה, וכן, בקבוצה של זרים אני מרגישה מתח לא נעים, ולא יודעת איך להתמצא . לא פותחת שם בשיחה עם יחידים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כנסי לפורום הכרויות אשמח להכירך....

צח
    15/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה עם חבר
    שרון
    30/11/2008

היי, זהו, היום זה נגמר. אחרי כל כך הרבה שנים של חברות, רבנו בצורה דרסטית. היו שם ממש מכות חמורות, אני חושב שבחיים לא נדבר שוב. וזה עצוב, אני מתחיל להיכנס לדיכאון ולא מצליח להתרכז בשום דבר אחר. מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה עם חבר

הוספת תגובה

• משבר ביחסים

סיגל לוי
    01/12/2008

שלום שרון
    קשה לי להגיב כי אני יודעת מעט מאד
    בן כמה אתה?
    איזה מערכת יחסים הייתה לכם?
    מה זה מכות חמורות?
    אולי תרחיב קצת ואפשר יהיה להבין יותר

בכל מקרה
    זמן יגיד אם זה משבר זמני או לא
    אולי תלמדו משהו מן הריב ותשובו להיות חברים יותר טובים
    ואולי הוא פשוט לא מתאים כחבר

מוזמן לספר יותר
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ...

שרון
    01/12/2008

אני בן 17.. אני לא מדבר כאן על זוגיות, אני מדבר על חברים טובים. בוא נאמר שהוא פשוט מתגרה בי יותר מדי. ולפעמים זה הופך למכות קטלניות, לפעמים לא. כמובן שזה לא מרוע, פשוט מהתגרות יתר. הוא מתחיל להתרחק ממני ברמות שאין לתאר. אני לא רוצה לאבד את הקשר הזה, אחרי הכל הבן אדם הזה כל כך חשוב לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדדיות ביחסים

סיגל לוי
    02/12/2008

שלום שרון
    כדאי לך לעשות סדר בדברים ולהחליט מה אתה מקבל מהקשר הזה
    האם אתה מוכן לספוג את ההתגרויות האלה
    האם יש סיכוי שזה ישתנה אם תסביר לו כמה זה מפריע לך
    האם חבר צריך להתנהג כך
    אולי אתה לוקח את ההתגרות קשה מדי...

בקיצור, זו הזדמנות לראות כמה הקשר חשוב לך
    ולפעול בהתאם

בכל מקרה, מכות רציניות לא נראות לי יחס חברי בשום מצב...
    תחשוב על זה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ...

שרון
    03/12/2008

אוקי.. שלב א' נגמר - אפשר להגיד. השלמנו. אבל אני מרגיש שאנחנו מתרחקים, ולפעמים הוא אפילו נרתע מלהגיד לי כל דבר.. כמו פעם. אני לא יודע איך לקרב בחזרה את הקשר למה שהיה מקודם. תודה, שרון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ...אם אפשר לקבל תגובה, תודה.

שרון
    06/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשרון! מכות זה אלימות!

צח
    06/12/2008

הפנה עורף לחבר המזוייף הזה! ושימצא שק איגרוף אחר! אל תתן למצב להדרדר "הפרד ומשול". נתק מגע!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיגל - מותר לשאול למה לעזאזל מחקת

שאול
    04/12/2008

אותי הפעם? האם יש משהו פוגע בלחשוב שמישהו אולי הומו? אם זה לא נכון - שיתקן אותי, ואם הוא נעלב אני מוכן להתנצל.... אבל אני לא רואה מה לא לגיטימי בלשער דבר כזה, כולם בני אדם בלי קשר לנטיות המיניות שלהם, והיום להיות הומו זה מקובל ונורמאלי והסטיגמה פוחתת בציבור הנאור סתם לידיעתך, ולסבר את האוזן, אחי הקטן הוא הומוסקסואל והוא גם האדם הכי קרוב אלי בעולם. אז את לא יכולה לחשוד בי בגזענות או אפליה לרעה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוא לא נעשה ספקולציות על אנשים

סיגל לוי
    04/12/2008

שלום שאול
    מחקתי כי אין מקום לדעתי לעשות ספקולציות על גילוי לב של אנשים
    אם אדם הוא הומו זכותו לכתוב זאת או לא לכתוב
    בוא לא נכתים אף אחד
    למילה כתובה יש כוח רב
    הזהר בכבודם של אחרים....!
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשואה טרייה במשבר
    נטלי
    30/11/2008

תמיד אמרו לי שהשנה הראשונה בנישואין היא הכי קשה, וחשבתי לעצמי - מה כבר ישתנה? אני בזוגיות מופלאה איתו כבר 7 שנים ונישאנו לפני כחצי שנה. לאחרונה החלו לצוץ בינינו בעיות שלא היו קודם, ידעתי שהוא קצת קשה בענייני כספים אבל לא תיארתי לעצמי שכל קנייה שלי תהפוך לאישו כזה גדול, הוא מתייחס אליי כאילו כל מטרתי בחיים היא לבזבז את הכסף שהוא חסך (לא שאני לא תרמתי לחסכונות, אבל הוא הרוויח פי 2 ממני ומימנתי לעצמי לימודי תואר שני אז רוב הכסף בחשבון בא ממנו). בנוסף כל בעיה חיצונית, כל דבר שלא מצליח נהיה פתאום אשמתי, פתאום אני שומעת ממנו שאני מפונקת, שאני אומרת שטויות.... אני מרגישה שאני חיה עם מישהו אחר, לא עם הגבר שהתחתנתי איתו. האם זה נורמלי? איך אני יכולה לגרום לו להבין שההתנהגות שלו פוגעת בי? כי ניסיתי לדבר איתו על זה אבל זה רק יוצר אצלו עוד אנטי. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    נשואה טרייה במשבר

הוספת תגובה

• שינוי לאחר הנישואין

סיגל לוי
    01/12/2008

שלום נטלי
    יש באמת הבדל לאחר הנישואין
    ההבנה שזו אותה סירה היא הרבה יותר ברורה
    צריך ללמוד לחיות עם כל הצדדים של הזולת וזה קשה
    אם כבר שוחחתם וזה לא משפיע אולי תשקלו טיפול זוגי
    אתם עוד בראשית הצירים
    אם את מרגישה שינוי גדול בהתייחסות כדאי לכם לשפר את דפוסי התקשורת ביניכם
    לפתוח את מה שמפריע
    אולי למשל תגבשו עמדה של מה נכון "לבזבז" ומה מוגזם, על מה כדאי להתייעץ ומה לא צריך
    ואולי יש עוד דברים שמפריעים גם לו ולא עלו באופן ישיר
    כדאי לא להעמיק את התחושות הלא טובות
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוכרחה להגיב. אני במקומך-

אפרת
    02/12/2008

הייתי מתגרשת. כבר בשנה הראשונה הזו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנושא ציפרלקס
    יעל
    29/11/2008

שלום רב, ביתנו בשנות העשרים לחייה ,לפני שנה החלה להראות סימני דיכאון ,אנו לא קלטנו שהיא בדיכאון (כי היא לא גרה בבית ,היא שכרה דירה ) ,כששהיא הייתה מגיעה לביתנו הכל היה בסדר עד שראינו מכתב התאבדות שלה שהיא השאירה בחדרה בו היא ישנה שהיא הייתה ילדה ישר נלחצנו והתחלנו לשאול אותה מה קורה היא אמרה שהיא כל השנים הסתירה מאיתנו שנורא קשה לה להתמודד והיא סיפרה לנו שהיא לא עובדת והיא ישנה כל הזמן ונורא רע לה אנו החלטנו להשאיר אותה בבית ולהתחיל לטפל בה לקחנו אותה לפסיכולוגית ולפסיכאטר שנתן לה טיפול בכדור ציפראלקס כשהיא לקחה את הכדור חודש אחרי התחלנו לראות שיפור עצום אך שמנו לב שהי אנהפכה לעצבנית מאוד ולפעילה מאוד היא לא ישנה טוב,היא היפרית ,היא עושה כמה דברים יחד ולא מתעייפת ,היא מצליחה ללמוד והיא מאוד מרוכזת ממש תלמידה מצטיינת הפסיכולוגית שלה התקשרה אלינו ושאלה אם יש אצלנו במשפחה משהו החולה במאניה דיפרסיה -ענינו לה שאנו לא מכירים אף אחד במשפחה שחולה אולי דכאון אבל לא במאניה דיפרסיה שאלתי היא ..האם ההיפריות שלה יכולה להיות בגלל כמות הציפראלקס היא לוקחת 10 מ"ג ואם יפחיתו לה במינון אולי גם ההיפריות תרד. או שאכן עלינו לבדוק עם הפסיכאטרית שלה ,אם יש חשד למאניה דיפרסיה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנושא ציפרלקס

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    01/12/2008

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=177 id=link]פסיכיאטריה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    ניר
    29/11/2008

שלום רב, אני בחור אחרי צבא, בשנתיים האחרונות אני סובל מאקנה קלה בפנים, יכול להיות שנכנסתי לאיזהשהוא דכאון בעקבות זה, באופן בלתי מודע בכלל והייתי בנאדם טיפה כבוי וחשוך, עכשיו אני מתחיל לפקוח עיניים ולחשוב כמה חבל שהייתי במצב הזה. אני מתחיל לשאוף לחיוביות ואופטימיות ,מה שלא הייתי אז, למרות שאני עדיין סובל מהאקנה. יש סוג של טיפול שעשוי לעזור בי ולתמוך ולהוציאני לחלוטין מהמצב הזה? אני מתחיל בעצמי לראות שאני רוצה לעשות שינוי.. אני חושב שחיזוק הבטחון העצמי שלי גם לא יזיק.. האם ניתן לבדוק אם הייתי/עדיין אני בדכאון אם בכלל? אשמח אם אקבל מענה לסוג טיפול מתאים.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• אתה בהחלט בדרך הנכונה...

רונן דוד
    29/11/2008

אם אתה מרגיש שעלית על הדרך הנכונה, אז יופי, המשך ללכת בה, טפל בעצמך, תוכל פחות מזון משמין, תעשה יותר פעילות גופנית. אחד הגורמים העיקריים לאקנה הם מתח וחרדה כך שככל שיהיו לך פחות מתחים, חרדות ולא תוכל מזון משמין מידיי, אני בטוח שהאקנה תיעלם...

בהצלחה !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי חרדה
    ענתי
    29/11/2008

היי אני סובלת מהתקפי חרדה די מלחיצים כבר כחודש זה הגיע משום מקום אני אז[שה נשואה אם לילדים שמתפקדת הכי טוב שאפשר וממש גאה בטיפול ובחינוך שלי ופתאום הכל מישתנה אני פוחדת שתהיה לי מחלה קשה אני פוחדת שכל רגע משהו יקרה אני מטופלת בציפרמיל וגם קלונקס 0 5 שאני ממש לא אוהבת אותו , אני מכורה נקיה כבר 13 שנה והכדור עושה אותטי כבדה אני מטופלת גם אצל פסיכוגית לטיפול דינמי ולדעתי אני צריכה טיפול קוגנטיבי היתנהגותי אם יש לכם טיפ בישבילי או משהו קטן שמשמעותו תהיה גדולה עבורי אשמח לקבל את תגובתכם תודה אני סובלת מחוסר שינה פשוט לא ישנה בלילות ומיתעוררת כל שעה עגולה תארו לכם איך חיי היתהפכו 180 מעלות בחודש אחד וזה קשה ועצוב ואני מישתדלת לא להשליך את זה בבית שהילדים לא ירגישו כלום אבל זה מאוד קשה בבקשה עזרה תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי חרדה

הוספת תגובה

• שיקום כללי לגוף ולנפש...

רונן דוד
    29/11/2008

אני מאמין בגישה ההוליסטית - גם גוף וגם נפש. משמעו - טיפול פסיכוטראפי אצל פסיכולוגית, קבוצת תמיכה, שינה מרובה, פעילות גופנית, תזונה מאוזנת, לא לעשן, לחיות חיים שלבים ובלי מתחים - אלה רק חלק מהדברים שצריך לעשות ולנקוט על מנת להגיע לרפואה שלמה ולא רק כדורים כאלה או אחרים...

בהצלחה !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי חרדה

ההלומה
    29/11/2008

יש משהו ספציפי שאתה ממליץ הכל כללי כל כך ואני ממש לא מצליחה לישון טוב לא ביום ולא בלילה אז שינה מרובה לא הא בחשבון והלוואי שהיה אפשרי גם התאבון מאוד ירד לי ירדתי המון במישקל פעילות ספורטיבית זה בעייתי כי יש לי פלטינות וברגים ברגל אחת 0בעקבות תאונה) אז משהו להמלצה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד רעיון

שאול
    01/12/2008

גם עבודה או מגע עם בעלי חיים יכולה מאד להרגיע. מניסיון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה וסבל
    שי
    27/11/2008

שלום אני בן 28 אני גם סובל מחרדות ומטופל רק בקסנקס 0.12 חמש פעמים ביום יש לי בעיה לקחת תרופות כי כול תרופה שאני לוקח משפיעה עליי לא טוב ואני מקיא וניהיה מסוחרר ומטושטש וסובל אפילו אקמול שאני לוקח חצי הוא משפיע עלי למרות שכול מי ששאלתי זה לא אמור להשפיע והרופאים אומרים שאני בחרדה על חרדה רציתי לשמוע את חוות דעתך על מצבי ולמה כול תרופה שאני לוקח מהחלשה ביותר ועד החזקה ביותר אני מרגיש טישטוש והרגשה שאני נופל ואני עם בחילות וגם מקיא כאילו שלקחתי מנת יתר של תרופות אבקש תשובה מקצועית ורצינית תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה וסבל

הוספת תגובה

• תרופות...

רונן דוד
    27/11/2008

אולי יש משהו שמה שאומרים הרופאים מבחינת חרדה מהתרופה,
    אבל אני בכל זאת חושב שעלייך להתייעץ עם רופא מומחה בנושא,
    אולי רופא המומחה באלרגיות יוכל לעזור לך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת אישיות גבולית?
    לילי
    26/11/2008

יש לי בן שהוא כרגע בן 20 לא סיים את הצבא קשה לו להתמיד בעבודות בד"כ עוזב עבודה כי הסתכסך עם מישהו. בעבר הימר והפסיד הרבה כסף לגילו ידוע לי שהוא משתמש בסמים קלים ושותה אלכוהול לעיתים. יש לו התקפי זעם שהוא מתווכח או רב איתי או עם אחותו שיותר מבוגרת ממנו. אני גרושה וחיה עם בן זוג . בן זוגי הוא היחיד שמסתדר איתו. האם אפשר לשייך זאת לגיל ההתבגרות או הפרעת אשיות גבולית? ואיך אפשר לטפל אם הוא מתנגד לטיפול

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת אישיות גבולית?

הוספת תגובה

• ממה סובל בנך

סיגל לוי
    26/11/2008

לילי שלום
    את מתארת קשיים מרובים לבנך
    על מנת לתת אבחנה של הפרעת אישיות גבולית
    צריך להכיר אותו אישית ולשמוע רקע בהיקף רחב בהרבה
    חלק ממה שאת מתארת נשמע דומה להפרעת אישיות גבולית
    אך זהו מידע חלקי
    וכדאי להיזהר מהלדביק תוויות שאח"כ אולי ישארו יותר מדי

את יכולה בעצמך לפנותלפסיכיאטר הקופה ולהתייעץ איתו מה הוא חושב שהקשיים של בנך
    ומה לדעתו יכול לעזור

בברכה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני גם מסכים עם סיגל

שאול
    28/11/2008

אין טעם להתעסק באבחנות, אפילו כשהן קיימות. אבחנות פסיכיאטריות זה עניין מאד נזיל והרבה פעמים קורה שפסיכולוג אחד מאבחן הפרעה אחת ושני הפרעה אחרת ושלישי מחלת נפש קשה והרביעי אומר שהאישיות בריאה ורק יש קשיים סביבתיים וכו'.. זה לא מדע מדויק ואין לזה טעם. מה שחשוב זה אם האדם סובל ואיך המשפחה שלו מגיבה לזה... בשביל זה כדאי לפנות לעובד סוציאלי משפחתי או פסיכולוג שיעזור להתמודד עם חרדת האזרחות והנטיה לנהנתנות מוגזמת או איך שלא תגדירי את זה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד משהו קטן וחשוב

שאול
    28/11/2008

אי אפשר להכריח אף אחד להיות מטופל. זה לא אתי ולא חוקי... אם הוא לא רוצה ללכת לטיפול אפשר רק להציע ולשדל, אולי שיחה אצל רופא משפחה תעורר פחות רתיעה ממנו? (גם יכול לתת תרופות אם יש צורך, וגם דמות טיפולית וסמכותית)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה
    תהילה
    23/11/2008

שלום . לפני שבוע התחלתי ללמוד באוניברסיטה , לימודים בתחום של מדעי הרוח . השלב של הלימודים הגבוהים הוא השלב שחיכיתי לו הרבה זמן , בעצם די מחטיבת הביניים שמה לא מצאתי את עצמי מבחינה לימודית . שאני אומרת שלא מצאתי את עצמי מבחינה לימודית אני לא מתכוונת שלא היה לי עניין בלימודים , אלא שלא ידעתי מה זה לסכם חומר , איך ללמוד למבחן , אבל איכשהו תמיד ניצלתי ברגע האחרון , דרך חברים שעזרו . השלב הקשה יותר היה בתיכון , אחי נפל בצבא והכלי שהכי עזר לי לעבור את הלימודים עד אז - הזיכרון- נפגם בצורה די קשה .. כל החומר שקלטתי בשיעור לא נספג בראש והייתי לגמרי מנותקת חוץ מהמקצועות שהייתי חזקה בהם - אמנות וספרות . אז התגייסתי בהמשך- והצבא עשה לי רק טוב , שיפר את הבטחון העצמי , הביא אותי להתמודדות עם דברים קשים אבל אפשריים מבחינתי . הרגשתי שנפתח דף חדש ושמעכשיו הכל קטן עליי . הצבא נגמר , עשיתי פסיכומטרי וכבר אז היו לי ימים קשים של בכי והתבצרות בעצב שלי ובפחדים .. אבל כל הזמן הזכרתי לעצמי שכל הזיעה הזאת היא בשביל משהו שאני מאוד רוצה ושז משתלם לי לסבול . קיבלתי ציון מאוד בינוני אבל מספיק בשביל מה שצריך , עבדתי בינתיים בחנות של תכשיטים - דבר שנתן לי הרבה בטחון אחרי משבר הפסיכומטרי , טסתי קצת וחזרתי ללמודים . הרגשתי המון גאווה , שהנה סוף סוף הגעתי למשהו בזכות עצמי , יש לי דירה שאני שוכרת , הצלחתי למצוא שותפות למרות שיש לי קצת חרדות חברתיות , יש לי כסף משלי , הכל צריך לתקתק .. הלימודים צריכים לעניין אותי ... אבל התחלתי ןקיבלתי כאפה רצינית .. אני יודעת שאוניברסיטה זה לא פיקניק אבל כבר שבוע שאני לא מפסיקה לבכות בלילות , לקום בוכה , להסתיר את טוב טוב מהחברים . אני לא יודעת במה להאחז ויחד עם כל זה כל העצבות על דברים שבכלל לא נוגעים בשלב הזה עולים .. אח שלי , הרצון להרשים את אבא שלי כל הזמן , הדימוי העצמי הנמוך שלי , החוסר העצום שלי באהבה ( יצאתי רק עם בחור אחד וזה היה לפני שלוש שנים ..וטוענים שלא חסר לי יופי אז אני לא יודעת מה דפוק בי .) אני לא יודעת עם מי לדבר , בשבת , אחרי שבוע די נוראי , במקום להתאוורר , מה שגם ככה לא הכי אפשרי כי אני מבית שומר שבת .. קראתי מאמר באנגלית וזה גרם לי עוד יותר לפאניקה , פשוט קראתי עמוד ובכיתי.. אני מרגישה כל כך טיפשה ואני מאכזבת את עצמי , כולם היו סטודנטים ועברו את זה אז למה אני לא אומרת לעצמי שאני גם יכולה ? הכי קשה לי זה המשחק הזה שאני עושה , אני בוכה ורועדת בחדר ויוצאת לאכול עם ההורים ארחות שבת ומסתירה מהם הכל .. כנ''ל עם השותפות . אני לא מרגישה שזה מעניין מישהו ואני יודעת שרוב האנשים יגידו שזה בכייני . חוץ מזה התחלתי פר''ח , אני חונכת ילד ואני מרגישה שעשיתי טעות שלקחתי על עצמי את האחריות הזאת כשאני בעצמי במצוקה . מה לעשות ? האם לעשות את מה שלא העזתי לעשות אף פעם וללכת לפסיכולוג ? אני מפחדת שזה יפתח תיבת פנדורה ..

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• היי תהילה

שאול
    23/11/2008

אני מאד מבין אותך, גם לי היה קשה מאד באוניברסיטה במיוחד בהתחלה וגם בהמשך הייתי סטודנט די מחורבן ... וגם לי יש והיה מחסור באהבה בלי סיבה נראית לעין.. (ובמקרה אני גם עוסק כעת בתחום התכשיטים והצורפות אז גם בזה אני מזדהה..) :-) חשוב לזכור שהלימודים זה לא הכל בחיים ולקחת את זה בפרופורציה. בסך הכל זאת אמורה להיות תקופה כיפית וחשוב להנות מהחברים החדשים ומהחופש היחסי והדשא בקמפוס.. אם לא נהנים מהצד הזה זה באמת חבל . את צריכה להסתכל על החצי המלאה של הכוס - מדעי הרוח זה אמנם לא סקסי בעולם התחרותי שלנו , אבל בתכל'ס זה הרבה יותר מעניין ומעשיר מתחומים משמימים כמו משפטים כלכלה והנדסה, שהבוגרים שלהם הרבה פעמים סובלים מאוצר מילים מוגבל ולא פתחו ספר מימיהם. לדעתי אין לך מה להצטער שהנסיבות או השאיפות שלך הביאו אותך למקום הזה אלא לשמוח על כך. הצרה בפסיכומטרי ובאוניברסיטה בכלל היא שהדבר האחרון שהם בוחנים זה את האינטיליגנציה. מוסד הפסיכומטרי מזמן פשט את הרגל ומיותר להרחיב עליו, כי הוא מבחן דבילי שמשקף פונקציה של תרגול ושל הכרטיסיות שקיבלת מקורס ההכנה היוקרתי והיקר, והאוניברסיטה בוחנת את היכולת שלך לנבור בספריה אחרי ספרים משמימים ומרופטים,לצלם אלפי עמודים ובעיקר למצוא את הידיים והרגליים בתוך ים הניירת שמציף לך את החדר, ולבסוף לענות על שאלות אמריקאיות עילגות או להתפלסף על דפי פוליו שלמים, ועוד לא אמרנו מילה על עבודות סמינריוניות בקיצור, הכוונה שלי לא היתה לבאס אותך אלא לומר שאין לך מה להרגיש טיפשה, מתוך מה שכתבת את נשמעת יותר אינטיליגנטית מהרבה אנשים שאני מכיר עם 700 וצפונה בפסיכומטרי. האוניברסיטה והציונים שמקבלים בה לא מעידים כלום על האדם אלא רק על טכניקות החרישה והשינון שלו. וגם זה לא תמיד . לגבי חבר ואהבה - אני לא יודע מה להגיד לך כי אני לא מכיר אותך אישית.. אבל כנראה שזה נובע גם מזה שאת קצת עצורה וסגורה (אני לא יודע, רק מנחש ...) הבעיה הגדולה שלך כמו שנשמע לי היא שאין לך עם מי לדבר ואין מי שיעודד ויתן תקווה. את צריכה לשאול את עצמך למה את לא יכולה לשתף הורים או חברה טובה? עוד דבר שאפשר לעשות זה ללכת למרכז יעוץ לסטודנט של האוניברסיטה ולקבל טיפול פסיכולוגי (במחיר מופחת) שם יודעים לעזור לאנשים שנמצאים במצוקות על רקע לימודי על הפרח הייתי מציע לך לשקול אולי לותר כשזה עוד בחיתולים. הילד צריך שיתמכו בו ואת לא נשמעת במצב לזה... אולי שנה הבאה תנסי שוב :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימודים

סיגל לוי
    23/11/2008

שלום תהילה
    את מעלה נושאים רבים
    ברור שאת במצוקה חזקה
    קודם כל, אוניברסיטה אולי נחושבת אצל אנשים רבים לתקופה טובה
    אבל זו מסגרת שונה מן המסגרות הקודמות
    חופשייה יותר מבחינת השעות (הרבה אחריות על הסטודנט)
    לא תמיד יש קשר אישי עם המרצים
    לא תמיד ברור הכל
    לא תמיד ברור היכן לקבל עזרה
    להרבה סטודנטים קשה להתרגל בהתחלה

מס' עצות
    קודם כל תני לעצמך זמן להתרגל
    אל תתאכזבי מעצמך כל כך מהר
    דבר נוסף, הרבה סטונדטים נעזרים בסטודנטים אחרים
    מוצאים חברים ללימודים
    מסבירים זה לזה
    מצלמים חומר זה לזה
    מתרגמים זה לזה
    נסי לראות אם יש מי שרוצה ללמוד יחד

ברמה אישית, את עוברת סערה, את מוצפת
    כן הייתי ממליצה על טיפול
    שלא תצטרכי להסתיר
    שתוכלי להוריד מעליך
    יש לך גם אבל לעבד
    אפשר לפנות לעזרה גם לשירותי היעוץ לסטודנט
    או לכל מקור אחר

ועוד דבר
    את תמיד מתארת קושי בלימודים
    אולי כדאי ליוועץ ולברר האם כדאי לך לעבור אבחון
    אולי יש לך איזו לקות למידה שמקשה עליך
    אולי מגיעות לך הקלות מסוימות כמו תוספת זמן או בחינה בעל-פה
    אם כן, אין מה להתבייש, זו זכותך ומכבדים זאת באוניברסיטה
    טיפול יעזור לך להתארגן על הכל

המון המון כוח ותקוה שהכל אט אט יסתדר
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות......
    ששש
    22/11/2008

היי אני חד הורית יש לי חבר זה 8שנים אנחנו עוברים לגור יחד השבוע הכל הייה בסדר אך אני חשה הסתייגות לפתע ההתנהגות שלו לא מוצאת חן בעיניי ןוזה שבני ניגש אליו ואומר משהו והוא אומר לו אל תתווכח איתי למרות שהביע את דעתו ולא התווכח ,פתאום אני מרגישה שאיני רוצה בו או לעבור לגור איתו למרות שהכל מסודר כבר למעבר אני מרגישה שהוא גס רוח ולא מתאים לי מה עושים איך אומרים לו אחרי שרציתי גם לעבור אליו ביחד ועמלנו על זה מה קורה לי ולמהכאילו הפסקתי לסבול אותו איני יודעת מה לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    התמודדות......

הוספת תגובה

• לגור יחד

סיגל לוי
    23/11/2008

שלום לך
    מצד אחד אתם מכירים כבר זמן רב
    את בטח מכירה אותו די טוב
    את צריכה לשקול האם את רוצה לגור יחד
    לקרב את הקשר
    או שלא

את צריכה לראות האם יש קשיי הסתגלות
    ששניכם רוצים לפתור
    או שאין מספיק רצון טוב מצידו

האם את כן רוצה את הצעד ולפתע קצת חוששת
    ואז כדאי לצלוח את הקשיים
    או שמא את חושבת שטעית לגביו

אין ברירה אלא לקיים שיחה כנה
    אם הקשר מספיק קרוב, אני משוכנעת שתמצאו פתרונות
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחלות...

רונן דוד
    27/11/2008

בקשר חדש יש להביא בחשבון שצריך להתרגל אחד אל השני.
    אצלך ישנו גורם נוסף והוא הילד שלך,
    שגם הוא צריך להתרגל לבן זוגך ובן זוגך צריך להתרגל אליו.

התהליך הזה יכול לקחת הרבה זמן,
    תחשבי אם את מוכנה לתת את מרחב הפעולה על מנת שיתרגלו האחד לשני
    או שאת מעדיפה לחתוך עכשיו.

בכל מקרה, את לא אמורה לסבול גם אם מדובר בפרק ב'...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דפרסונליזציה
    בחור
    21/11/2008

שלום היי יום שני הזה הייתי אצל הרופא והוא אמר לי שיש לי דפרסונליזציה מאז שזה התחיל אני חי בחרדה תמידית חרדה גדולה מאוד ואני לא משדר לסובבים שלי קרבה והם רואים את זה כסנוביות כאילו אני לא רוצה אותם אני נורא משעעמם והמצב רוח שלי במינוס ככה שלאף אחד לא אכפת ממני אני חי לבד עם חרדה ומחשבות שליליות (בבקשה אל תגידו לי לקחת תרופות נוגדי דיכאון או חרדה כי זה לא ירפא אותי מהדפרסונליזציה ) אני מרגיש נורא מיותר בכל מקום שאני נמצא בו ואני רוצה לדעת מה הסיכוים שאני אצא מהדפרסונליזציה (אני בן 18) מאוד לא נוח לי עם עצמי ואפשר לראות את זה עלי אין לי מינימום של אהבה עצמית ובטחון עצמי וכבוד עצמי מה שגורם לכך שאני נורא מפחד מאנשים אולי יצחקו עלי ולדעתי באמת שיש על מה לצחוק כי אני מתנהג בצורה מוזרה , כמה זמן זה ימשך ? ישנה אפשרות לדעת ? מה אני צריך לעשות ? יש אפשרות שכל החיים אסבול מזה? האם בשביל שיבינו אותי אני צריך להסביר לכולם מה זה "דפרסונליזציה" ולהסביר לכולם שאני חולה נפש? אני מחפש קצת הכוונה מבעלי נסיון כמוכם כי אני אבוד לגמרי תודה רבה הדפסה

לקביעת תור
    סגירה
    דפרסונליזציה

הוספת תגובה

• המשך

בחור
    21/11/2008

האם שייך להיות בבית הספר במצב כזה או עלי להיות בבית עד שאבריא (אם זה יקרה פעם )? החברים לא מבינים מה קורה לי הם חושבים שאני סתם עושה את זה והם צועקים עלי ומבקרים אותי שאני "אנטי סוסייטי" דהיינו אנטי חברה , אין לי אהבה לשום דבר ,מה שעושה שללכת לאכול להתקלח לצחצח שניים דורש מאמץ גדול וריכוז רב ואני לא רואה את הסוף לזה , איפה הסוף ? אם ישנו , מתי אחזור לעצמי ולאהבות שלי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    21/11/2008

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=177 id=link]פסיכיאטריה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיים מרובים
    לילי
    20/11/2008

שלום, אני אם חד הורית בשנות השלושים לחיי וחולת סרטן שד בהווה, נמצאת בטיפולים כימותרפיים כעת. נדמה לי שפשוט התעייפתי מהמציאות הקודרת. הצלחתי להתגרש לפני מספר חודשים אחרי מאבקים לא פשוטים.. אימי חלתה מאוד במהלך השנה האחרונה וכעת גם אני חווה קשיים לא מעטים. יש לי חבר נפלא, בן זוג מקסים ותומך אולם נדמה לי שאני מגלה סדקים גם כאן.. שאלתי היא האם יש איזה גורם שיכול לתת לי סיוע שיפנה אל הרגש בתשלום מינימלי. אני מתגוררת בצפון הארץ.

לקביעת תור
    סגירה
    קשיים מרובים

הוספת תגובה

• עומס רגשי

סיגל לוי
    21/11/2008

שלום לילי
    אין ספק שההתמודדות עליך רבה ובחזיתות רבות
    קושי נפשי וקושי פיזי

קודם כל אני רוצה להמליץ לך מאד על הספר "סרטן כנקודת מפנה"
    כשמו כן הוא, ספר רציני ומשמעותי להתמודדות עם הסרטן
    כדאי לברר בבית החולים שבו את מטופלת אם יש עו"ס או פסיכולוג שיכול לתמוך
    אפשר לבדוק אם יש מרפאה לבריאות נפש בעיר סמוכה - שם המחיר סמלי או חינם
    אפשר לקבל טיפול מוזל דרך קופ"ח

נפלא שיש לך תמיכה מבן הזוג
    תמיכה נחוצה מאד לאסוף כוחות ולהתמודד
    מאחלת לך תקווה וכוחות מרובים לעמוד בכל האתגרים הפיזים והנפשיים האלה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יאוש וויתור
    ריקי
    20/11/2008

שלום רב, אמו של בן זוגי סובלת כבר שנים רבות ממחלת לב, היא עברה כבר כמה וכמה ניתוחים ומצבה ע"פ הרופאים לא טוב. היא מטופלת בהרבה תרופות שמחלישות אותה. מדובר באישה מקסימה, חמה, מצחיקה טובה, אהובה מאוד ואוהבת עוד יותר, בת 56, מחלתה מאלצת אותה להשאר בבית כל הזמן ולהמנע מפעילות גופנית כלשהי, אפילו הכי קלה שיש. ישנם כמה וכמה דרכים בהם על פי דעת כולם מצבה יוכל להשתפר בהרבה (להגיע לכל הבדיקות הדרושות, להשמע להוראות הרופאים, להמנע באמת מכל פעילות, להרגיל את עצמה לתזונה נכונה ובריאה יותר וכדומה) אך היא מסרבת להקשיב ומסרבת להשמע להוראותיהם של רופאיה. היא נמצאת כל היום בין קירות הבית הקטן, כשכל ילדיה כבר עזבו את הבית, ( כמובן שהם מגיעים המון לעזור אבל בכל זאת רוב הזמן היא לבד) אין לה כוחות לטפל בנכד הראשון החדש שלה, היא לא יכולה לתחזק את הבית. לאחרונה גם נפגעו לה מיתרי הקול והיא רוב הזמן צרודה. לדעתי זה נובע מתחושת יאוש, חייה לא קלים, היא לאט לאט מאבדת את שמחת החיים הנפלאה שלה ונראה כי היא בשלבים של הרמת ידיים... אין לנו ספק שזה מוקדם מידי, שעל ידי שינוי אורך חייה, הרגלי התזונה שלה וטיפול במצב היאוש שהיא נמצאת בו היא תוכל להאריך את חייה בשנים רבות... רציתי לשאול אם יש איזהשהו טיפול פסיכולוגי שעוזר לחולים במצב כזה ? למי ניתן לפנות ?

לקביעת תור
    סגירה
    יאוש וויתור

הוספת תגובה

• התמודדות

סיגל לוי
    21/11/2008

שלום ריקי
    אין ספק שהיא נוגעת לליבך - אפשר להבחין בזאת בכתיבתך
    אין ספק שטיפול פסיכולוגי יכול לעזור
    אם היא תצליח להבין שיאוש היא אחת מדרכי ההתמודדות
    ולא המוצלחת שביניהם
    אבל נראה לי שקשה לאדם שאינו מתמודד להסכים לטיפול
    כדאי לדבר אל ליבה דרך מישהו שקרוב אליה
    לנסות לעודד אותה למלא אחר ההמלצות
    ולהסביר לה את תרומתה למצבה הבריאותי
    אולי זה יגיע אליה בשלב מסוים
    גם מאמץ חלקי מצידה יכול לתרום
    המשיכו לתמוך בה ולעודד אותה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה למשפחה
    דבי
    19/11/2008

הי, לפני כ 3 שנים גילו לאבי סרטן הלבלב, כעבור שני ניתוחים והחלמה ארוכה גילו כי הסרטן ממשיך לגדול. שנה של טיפולים כימוטרפים ועוד טיפולי הקרנות החלישו אותו מאוד. מעבר לעבודה שהוא חלש מאוד וחש כאבים בגוף וחוסר נוחות שלא ניתנים לשינוי הוא נכנס למצב דיכאוני. הוא מדבר בחודש האחרון המון על זה שנמאס לו לחיות ככה ושהוא לא יכול יותר להיות חסר תועלת ולא לעשות כלום. עד לפני שבועיים הוא עוד עבר ומידי פעם נשאר בבית אל בשבועיים האחרונים הוא פשוט חלש מאוד. אימי שרוב הזמן מטפלת בו, ואין שום ספק שהיא אישה חזקה מאין כמוהה, נחלשת נפשית אף היא מלראות אותו כך. אני מחפשת קבוצת תמיכה עבור המשפחה שיוכלו לומר לנו איך לשפר את מצב הרוח שלו ואיך להתמודד עם הכאב והפחד שלנו. תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה למשפחה

הוספת תגובה

• התשה נפשית

סיגל לוי
    20/11/2008

שלום דנה
    לכולכם קשה ולאביך כמובן הכי קשה
    אתם רוצים לתמוך בו ובעצמכם דואגים, מותשים

אישית איני מכירה קבוצת תמיכה למשפחה
    כדאי מאד לברר באגודה למלחמה בסרטן
    אפשר גם אולי לקבל עזרה אם יש דמות כזו של פסיכולוג או עו"ס בביה"ח
    כדאי גם להיוועץ עם רופא משפחה או הרופא המטפל באביך בקשר לדכאון, כי אולי טיפול תרופתי יקבל עליו, וכמובן, אם הוא מעוניין, טיפול יכול לעזור לו לעבד את כל מה שעובר עליו

המון כוחות לכולכם
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה -

שאול
    23/11/2008

יש פורום בפורטל תפוז שנקרא : "סרטן - לא לבד" אם את לא מכירה, שווה לבקר בו ולהתיעץ שם עם אנשים בברכת בריאות והרגשה טובה שאול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה