מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- המשךשירה13/05/2009
מדוע לא נענים פה לבקשה ועונים תשובה?אני מצפה בקוצר רוח.אז אנא! שירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מתנצל, אבל לא יכול לעזור לך
רונן דוד14/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עצהיסמין13/05/2009
שלום רב,
אני בת 23 ומאז שהשתחררתי מהצבא אני מתעניינת בפסיכולוגיה ומדעי ההתנהגות.
הבעיה היא שאני סובלת מחרדה חברתית לא קלה במיוחד ואני לא יודעת איך העובדה שאני אצא עם תואר בפסיכולוגיה תסתדר עם החרדה החברתית ממנה אני סובלת.
האם זה הכרחי שאני אלך לטפל קודם בבעייתי או שעם הזמן ותוך כדיי הלמידה אני אתגבר על זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסנדלר הולך יחף...
רונן דוד14/05/2009
אענה לך בקצרה,
גם רופא שיניים צריך לטפל אצל רופא אחר בשיניו מפעם לפעם,
והוא בדרך כלל לא יעקור לעצמו שיניים.
קחי לדוגמא את ד"ר פטרישיה דיגן,
היא חולת נפש עם תואר ד"ר בפסיכולוגיה.
ויש עוד אינספור דוגמאות בתחום, גם בארץ...
יש את עמותת לשמה ששמה לעמה כמטרה לייצג את אותם מתמודדים שעובדים בתחום בריאות הנפש.
בהצלחה !!!...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דכאון וחרדהשירה12/05/2009
רציתי הסבר על האבחון הבא:depression, reactive eo..., economic crusis , an
anxiety disorle an וסיעור דו קוטביץ
(יתכנו טעויות) מה פרוש?מה האפיון?איך מטפלים?וכו, תודה רבה רבהץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דכאון וחרדה
שירה12/05/2009מדוע אף אחד לא נענה לבקשתי?הדבר מאוד חשוב ליץתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל דכאון וחרדה
סיגל לוי14/05/2009הי שירה
אכן יש טעויות וקשה לי לענות
להערכתי מדובר בדכאון אשר נוצר בתגובה למשבר כלשהו
ייתכן בשל גורמים כלכליים
יש התייחסות להפרעת חרדה
אלו נושאים רחבים
את יכולה לקרוא עליהם באינטרנט בהרחבה
מקוה שעזרתי במשהו
בברכה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל דכאון וחרדה
שירה14/05/2009סיגל,תודה רבה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ....בת 2512/05/2009
crisis of faith in the human race
in my sick fantasy
ill cut myself infront of you, so you can see,
and i can wach the look on your face as you
run the other way, instead of sitting down to put your arms around me.
or- i wont reveal a thing
and just use you, let you use me. your
heart is empty, like everyone elses for me
i want to feel it bit ageinst my chest,
my heart is decaying
i want to give up, i never will...
or already have.. i never know.
alcohol... people like me better with alcohol
niddles. arrows.
i had another one of those dreams, a girl I know, trying to sabotage me.
my sister sending people to beat me up
people dismissing me
tomorrow it happens in real life- you walking past me in the hallway,
you didn't even intend to kiss me yesterday. i started it.
what am i fuckin' complaining about???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טוב סליחה.
בת 2512/05/2009זה משהו שעולה לפעמים, חזרתי להדחיק, הכל טוב. לא משנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיתוף
סיגל לוי14/05/2009שלום איקה
תודה על השיתוף
קשה להבין כי זה חומר מאד אישי, פנטזיה אולי שירה
ללא כל רקע עליך
אם זה ביטוי אומנותי הכל לגיטימי
אם את חשה מצוקה
אולי לא כדאי רק לכתוב פה, אלא לשתף מישהו שיוכל להבין, לתמוך...
בברכה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיוןסיון11/05/2009
אני מתנצלת שאני מציקה..אבל נראה לי שלא הרחבתי כמו שצריך..
לא מדובר רק בעובדה שאני בחברה הדתית,אני מרגישה שהיו מנדים אותי מכל חברה
השאלה אם כדי לי להתעקש ולהיות בחברה שלא רוצה אותי..(לא מקבלת את מי שאני)
או להכיר אנשים אחרים..???
אני מרגישה שאין לי חיים חברתיים ברמה שהייתי רוצה...אני דתיה שיצא עליה שם ממש ממש לא טוב בחברה הדתית כי זה ידוע לכולם שאני :משוחררת מינית"יותר מבנות אחרות בחברה שלי,הרבה דחו אותי בגלל זה ואלה שיצאו אותי(אכזבתי אותם)והוכחתי להם שהחברה הדתית צדקה במה שהיא אמרה לגבי!!!אני מרגישה שיש חברה בחברה החילונית שאוהבים אותי..אבל אני רוצה להתחזק מבחינה דתית והם לא אותו ראש כמו שלי..
אני ממש מתוסכלת!!רוצה אהבה..!!אין לי אף אחד!!!אני כ"כ בודדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום סיוון
דניאלה הרץ12/05/2009אנא אמרי לי אם לדעתך מה שאומרים עלייך נכון. האם את מרגישה שאת משוחררת יותר מבחינה מינית? אם כן, מדוע? האם התשוקה המינית שבך גדולה אוא שיש סיבה אחרת? קודם כל, חשוב לי לדעת מה את חושבת ומה את רוצה.
אני מבינה ממכתבך שלמרות שקשה לך בחברה הדתית את מעוניינת להישאר ולהיות חלק ממנה, ואז כדאי לחשוב ולמצוא דרך לתקן.
כתבי לי
דניאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לפסיכולוגית-עזרה דחוף!
סיון12/05/2009כל גיל ההתבגרות שלי התבזבז על בתכלס-להחליף חברים...(הייתה לזה סיבה אחרת מעבר ל"פתיחות")היה לי ביטחון עצמי על הפנים,הייתי לא טובה בלימודים,לא שמו עלי באולפנית שלי (תיכון רק לבנות)ובחברה שלי בשנים הצעירות יותר שלי כי לא נראתי טוב.-(אז הייתי צריכרה אישור וע"י גבר זה היה האישור הכי מספק..)תוסיפי את העובדה שאני בחורה מינית(יש לי הרבה יצר)במהלך הזמן השתנתי מבחינה חיצונית ונהייתי יותר יפה..ואז התחילו המחמאות לבוא אבל ביחד עם השמצות כמו:"שרמוטה"..נותנת" עוברת מאחד לאחד.."
ושתביני-שזה נוצר גם בגלל בן אחד או שנים מתוך הרשימה שלכלכו עלי.שהגזימו..
יצאתי עם כמה בנים מאותו עיר-חלק היו חברים אחד של השני..וחלק פשוט העבירו אותי כמו "חבילה"וזה היה החלק הכי מעליב בססיפור...,שנותנים אותך כאיול אתה חפץ.
וגם לא תמיד שידרתי ביטחון,הייתי דיכאונית..יצרתי לעצמי שם שלבחורה שפשוט לא כדי להתקרב אליה-ובתכלס הייתי כ"כ מתוסבכת עם עצמי!!!
עכשיו-לגבי השאלה אם להשאר:אני בהתלבטות,כי האנשים האלה בתכלס-צבועים..,הם לא קיבלו אותי אף פעם..
לא עניינתי אותם אף פעם..,אבל הבדידות פשוט אוכלת אותי...הייתי רוצה להכיר אנשים טובים,אמיתיים!שלא ידפקו אותי,ושהם באמת לא אינטרסנטיים
אבל מצד שני יש כאלה בכל מקום...
אני לא יכולה להתחמק מזה..אבל אחותי אמרה לי עכשיו להתעסק בעצמי,ולשמור על פרופיל נמוך בחברה,לא להתקרב יותר מידי...לא ממזמן סיימתי קשר עם משיהו מהחברה שיצא ממש זבל איתי,אבל אני נתתי לו את הזכות הזאת,ולכן-אני לא מפסיקה לכעוס על עצמי..
לדעתך-האם זה בריא שגבר ירצה לזרום מבחינה מינית בפגישה החמשית ואח"כ יעיף בגלל זה?הרי זה היה רצון של שנינו..!!!
יצאתי מזה פגועה..כי כולם זורקים אותי,יצא לי לזרוק רק פעם אחת,לא אומרת אל זה בקטע ילדותי או משו,פשוט שתביני-שאני לא מצליחה להחזיק את "הגבר שלי"..יש לי כבר טראומות...פחד שיעזבו אותי,פחד לנסות להכנס..למרות שאני משתוקקת לזה בכל תוכי
הייתי רוצה שיהיה לי מישהו שנאהב ונתחתן..אני כן מוכנה להשתנות,!!!אני כן מוכנה לשינוי..אבל השם הרע יצא ולא יהיה לי קל יותר-אני בת 19!היה לי הרבה הזדמנויות לשפר...
ובחרתי ללכת עם ההרגל המטמטם של:"לתת"...
פעם בגיל ההתבגרות הרצון לחבר הייתה מין בריחה כמו :סמים,סיגריה,מוזיקת רוק,אבל היום התבגרתי-אני באמת רוצה קשר..
לבנות אותו על בסיס נכון,שיהיה בו אמון,דת,שמירת נגיעה(למרות הקושי)אני מוכנה להקריב למען זה...!!!אבל איך להוציא את הטעם המר?איך להתנתק מהעבר?
תודה רבה על ההקשבה-וסליחה על ההצקה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתלבטות
סיגל לוי14/05/2009שלום סיון
את מבקשת עצה בנושא ערכי
האם להשאר בחברה הדתית או לא
זו שאלה אישית בעלת השלכות מרובות
אף אחד לא יודע עד כמה את אדם מאמין
אף אחד לא יודע כמה את רוצה את אורח החיים הזה או החילוני
אף אחד לא יודע על מה תצטרכי לוותר אם תעזבי את הדת
את יכולה לפנות לטיפל לליבון השאלות האלה
או אם את חשה מספיק נוח, אולי לשתף רב או רבנית
בכל מקרה, עד כמה שאני יודעת, בחברה שלך, פתיחות מינית אכן "פוגעת" בשם
הבנים מטעים אותך - הם רוצים התנסות מינית, אך לא רוצים "בחורה כזו" לשם קשר
ראשית החליטי על כיוון עתידי
אם תרצי בחברה דתית, נסי לראות אם את יכולה לפתוח דף חדש
להכיר חברה חדשה
את יכולה להתייעץ בקרובים לך בעולם הדתי
ושם נסי לבנות קשר המבוסס על חברות ולא רק על יצר
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיגלל-תודהה
סיון14/05/2009את חושבת שכן אפשרי לשנות שם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמקום שבעלי תשובה עומדים ...
נהורא15/05/2009את יכולה לפנות לכתובת הזו [email protected] קפה נהורא בר"ג
שם יקבלו אותך איך שאת, ללא כל שפיטה על עברך...
תקבלי כוחות וחיזוקים בכל תחום שתבקשי.....
בהצלחה! אל תוותרי לעצמך!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוףףף.
סיון17/05/2009אפשר לקבל פרטים על המקום.??א.אני אדם מאמין-אני מאמינה בדת ובקב"ה...אני מאוד רוחנית בנפשי אבל החברה הדתית רובצת באנשים חסרי רוחניות לצערי..ואני חווה את זה יטום יום..
הם לא ממש שונים מהחחילונים בהסתכלות שלהם על החיים..הם רק מקיימים מצותת...הרבה מהם כאלה..
אני לא רוצה לדבר לשון הרע ולהוציא שם רע..אבל אי אפשר להתעלם מהעובדה שאתה הולך לקניון ורואה בחור עם כיפה..מחבק בחורה..אבל אם הוא ישמע שאותה בחורה התחרמנה הוא ייפסול אותה מעטים יקבלו את זה..!!!
השאלה המשמעותית היא:איך להתנהג לבני המין השני בחברה שלי?מה הדרך הכי נכונה ליצור לעצמי שם טוב יותר?האם אנשים שוכחים?!האם הבעיה אצלי.?או אצלהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצובה ומדוכאת ולא יודעת מה לעשותאני10/05/2009
הי, זה יהיה קצת ארוך, אז אני מצטערת מראש.
אני בת 22 ובזמן האחרון אני ממש עצובה וחסרת מצב רוח, בוכה לפעמים ואין לי חשק לעשות כלום....
בעיקרון הצלחתי לעשות כל מה שרציתי- אני לומדת את מה שתמיד רציתי, קניתי אוטו ויש לי חברות ממש טובות שאני מתה עליהם...
אבל הקטע הוא שיש לי חבר בן 48... כן אני יודעת שזה דבר שלא נכון לעשות... זה ברור לי לגמרי שמתישהו זה יגמר כי ממש לא בא לי להתחתן עם מישהו בגיל הזה.... פשוט בינתיים אין לי אף אחד אחר ואני ממש אוהבת אותו...הוא מחזק לי את הביטחון עצמי, מצחיק אותי... זה ברור לי ולו שזה יגמר בשלב מסויים... כרגע זה נוח כי אני לומדת ממש קשה ואין לי זמן לקשר רציני ככה שטוב לי איתו וכיף לי. וגם לו, הוא כל כך אוהב אותי, ורוצה להיות איתי למרות שהוא יודע במה זה כרוך. מה שקרה זה שחודשיים אחרי שקשר התחיל ההורים שלי גילו את זה (עשו לי לפלאפון פירוט שיחות והיה די בלאגן, איומים וממש סיפור), אז מאז אני מסתירה את זה ממש טוב ועברה כבר שנה....
הכל היה טוב ויפה, אף אחד לא יודע על זה, וטוב שזה ככה, אני לא רוצה עוד בלאגן, זה עניין שלי, וגם ככה אני ממש נוטרת להורים שלי טינה על זה,ממש קשה לי לסלוח להם על מה שהם עשו, ובכלל אנחנו לא כזה בקשר טוב...
ובימים האחרונים אני לא יודעת, אני איתו ואני מתחילה לבכות ולא טוב לי, וזה מוזר כי כבר שנה הכל היה בסדר.... אני די חיה בשקר אני יודעת- לחברות שלי אין מושג בכלל מה קורה איתי והן חושבות שהם יודעות עליי הכל, אני משקרת כל כך הרבה....
אבל אני לא יודעת בכלל אם זה קשור אליו, אני גם ממש לחוצה מהלימודים, אני מרגישה שאפילו קצת קשה לי ללמוד אחרי האוניברסיטה בבית מרוב לחץ ואין לי כוח ומטויבציה בכלל לעשות משהו... אני עושה הרבה ספורט, זה קצת מעודד אותי, אבל לא יודעת, אני לא רוצה להרגיש ככה, אני כולי מחייכת ונראית צוחקת אבל בפנים אני מרגישה נורא! אני גם חולמת חלומות נוראים בלילה- או שאני בהריון ואני כולי חסרת אונים ולא יודעת מה לעשות, או שהוא מת.... ממש נורא!
מה עושים??? חייבת עצה.... ואני לא ממש רוצה עצה של להיפרד ממנו כי אני אוהבת אותו מדי (אבל שוב, זה יקרה, עד שאני אסיים את התואר בטוח, אבל בינתיים אני לא יודעת אם זה הזמן)
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
אני10/05/2009וגם אמא שלי מציקה לי מאוד, מתערבת לי כל כך בחיים כאילו זה החיים שלה- היא שומעת שאני נכנסת למטבח אז היא באה לראות מה אני לוקחת לאכול ואומרת לי מה לאכול ואני צועקת עליה שדי מספיק שאני אוכל מה שבא לי ושתפסיק... או שאני צריכה להגיד לה בדיוק לאיפה אני הולכת ואם אני מתעכבת אז היא מתקשרת לשאול איפה אני, וכל הזמן חוקרת אותי ומשגעת אותי, חושבת שהבעיות שלי הן הבעיות שלה וכמה שאני מסבירה לה שתעזוב אותי בשקט היא לא מפסיקה ומתערבת בכל דבר, ורע לי!!! כמה אפשר לסבול את זה, תכלס אם הייתי יכולה כבר מזמן הייתי עוברת לגור לבד...
בקיצור באמת אני צריכה מישהו שיאהב אותי וירגיע אותי ומי שאני איתו ממש טוב בשבילי.... הוא גם נכנס לחיים שלי בתקופה שהייתי על הפנים- בדיוק חבר שלי לשעבר נפרד ממני כי הוא הפסיק לאהוב אותי, לא בדיוק הבנתי את זה ואני מרגישה עכשיו איתו כל כך אהובה וזה באמת מה שאני צריכה..
ומה טיב הקשר שלנו? מדברים כל יום, אוכלים ביחד שיוצא, אם אני מסיימת ללמוד מוקדם, הרבה סקס.. הוא תומך בי ואני בו, צוחקים הרבה... הוא ממש מתנהג כאילו הוא בגיל שלי למרות ההפרש, או שפשוט אני כבר ממש התבגרתי אז זה נראה ככה... לא יודעת....
מצטערת על החפירה שוב, למי שבא לייעץ, בכיף! אני אשמח לשמוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנועה שלום
יעל11/05/2009נועה, את הצגת את הבעייתיות בקשר שלך עם גבר ואח"כ העלת את הבעייתיות בקשר עם אמא שלך.
הקשר עם הגבר המבוגר: נשמע באופן כללי שלמרות הדברים הטובים שהקשר נותן לך, את בכל זאת חווה את הקשר כדבר שלילי בחיים שלך, כבעיה ולכן פנית לפורום הזה. אם הקשר היה בריא, הרי שלא היית שופכת כאן את מה שמעיק עלייך. אני חושבת שאת יודעת מה לעשות.
בקשר לאמא שלך, הגיע הזמן לדרוש ממנה בפירוש לתת לך את החופש שלך. את אדם בוגר!
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליעל
אני11/05/2009קודם כל תודה, אבל בהתחלה היה לי טוב, אז למה עכשיו פתאום אני מדוכאת? לא השתנה כלום... וזה יהיה משנה אם זה יגמר עכשיו או עוד 3 שנים שאני אסיים למוד?
כן אני יודעת מה לעשות, נראה לי, פשוט זה קשה לי ואני מנסה לדחות את זה כמה שיותר.... ובקשר לאמא, כמה שאני מנסה זה לא עובד- היא קצת נרגעת ביום הראשון ואז היא חוזרת להיות איך שתמיד.... נכנס מאוזן אחת יוצא מהשניה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי נועה
דניאלה הרץ12/05/2009את חיה בקונפליקט פנימי קשה שמערער אותך ומקשה עלייך. מצד אחד את אוהבת את הגבר שלך ורוצה להישאר אתו, בינתיים. ומן הצד השני את לא רוצה להישאר אתו לתמיד, את לא בוחרת בו ממש. והסוף הצפוי מכביד על מה שיש בינכם, ויש בינכם הרבה טוב. לחיות בקונפליקט נפשי מתמשך הנו דבר קשה ומעיק שגובה את המחיר, ולדעתי, עד שלא יפתר הקונפליקט שבתוכך תחושי מיוסרת.בנקודה זו הייתי מציעה טיפול שיאפשר לך לברר אם את מוכנה להישאר אתו או שעלייך להיפרד ממנו.
הורייך נקשרו לצד אחד שבך - הצד שמתנגד לקשר הזה - וכנראה פעלו בצורה בוטה.
אשר ליחסים עם אמך: את אשה בת 22 ופי החוק בגירה וזכאית לנהל את חייך לפי ראות עינייך. מבחינה רגשית את עדיין אדם צעיר וכדאי שתביני שאתה כנראה זקוקה עדיין להורייך - גם אם זה לכאורה רק מבחינה כלכלית. בכלל נראה לי שאת זקוקה לאדם בוגר יותר לידך שיטפל בך. וכשאת זקוקה להם את לא מסוגלת באמת להתנתק מהם ולצאת לעצמאות אמיתית. כשיגיע הזמן ותהיי מסוגלת לכעצמאות מלאה יותר את תצאי מן הבית ותדעי איפה להציב את הגבולות מולה. אלו לא תהליכים קלים ופשוטים, אבל זה חלק מההפיכה לאדם בוגר.
בתהליכים חשובים כמו אלה, שבהם נקלעת לקשיים באמת כדאי לפנות לטיפול. אין מטעם שתשקעי בדיכאון ובחיי שקר ופחד. תמיד יש מוצא אחר.
דניאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי דניאלה
אני12/05/2009תודה רבה, זה בדיוק מה שאני מרגישה ומה שעובר עליי!!
בואי נגיד שאם לא היה ביננו הפרש של 26 שנים, אז מזמן כבר היינו מתחתנים (זה מה שהוא גם הכי רוצה אם הייתי מסכימה, כי לא לא איכפת ההפרש הזה). זה היה פותר לי את כל הבעיות אם היינו באותו גיל, פשוט ההפרש הזה הורג אותי ואני כל כך אוהבת אותו... מצד שני, אם אנחנו באותו ראש ואוהבים כל כך אז אולי בכלל אני צריכה לא לחשוב על הגיל??? מצד שלישי, זה גם ירחיק אותי מכל האנשים האחרים שאני אוהבת....
כן אני באמת מרגישה שאני חייבת לדבר על זה עם מישהו, וכמובן שזה לא ההורים שלי ולא החברות שלי... אבל אני לא יודעת איך זה הולך בכלל טיפול? כאילו דרך קופת חולים ההורים שלי ידעו כי הם משלמים על זה.... וזה גם מביך כזה.... לא יודעת... :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה? הי, התגובה שלי ירדה למטה.....
אני15/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי נועה
דניאלה הרץ21/05/2009נדמה לי שהתשלום עבור טיפול בקופה אינו יורד יחד עם דמי חבר. אפשר להגיע לסידור עם המטפל/ת שהמפגשים ישארו חסויים גם מבחינת התשלום. טיפול הוא דבר פרטי והמטפל חייב בסודיות ובחיסיון רפואי כלפי המטופל. את תשלמי עבור הטיפול.
בהצלחה רבה, דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת מה להחליט-דחוףg10/05/2009
שלום,
יש לי שאלה בנוגע להחלטה מסויימת.
אני והקולגה שלי לעבודה זכינו ב 2 כרטיסי טיסה עקב מבצע ותחרות שהיו לנו כאן במקום העבודה.
עוד משהכל התחיל קיבלתי כל מני רמיזות מהבוסית שלי שאני כנראה לא אבע ורק השנייה כן.
אני גיליתי שזו שעובדת איתי היתה לוקחת ממני מקרים בכדי שלה כל הרשימה תצמח והלכתי והעלתי את זה בפני המנהלת והיא בקושי התייחבה ונתנה לי להרגיש כאילו אני לא עושה מספיק.
עדיין הן נותנות לי הרגשה כאילו לי לא מגיע לנסוע.
העניין הוא שאם אני לוקחת כרטיס לעוד בן זוג העלות היא כ 700 דולר ואין לי כרגע סכום צכזה להוציא
ובעלי מצידו אומר לי שאני אסע לבד. אבל רק המחשבה להשאיר אותו ואת הבן שלי (בן שנה ו 10 חודשים) לבד קורעת אותי אפילו שזה לסופ"ש.
אני מצד אחד אומרת שאולי אני אוותר לזו שאיתי וייתן לבעלה אבל מצד אחד לא ממש מגיע לה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה ללא בן זוג...
רונן דוד13/05/2009
תשמעי, עזבי אותך מה שאחרים אומרים,
השאלה היא איך את מרגישה עם העובדה,
אם מדובר בהזדמנות חד פעמית שלא תחזור על עצמה - אז סעי,
אם לא אז חבל על האנרגיות.
בכל מקרה את צריכה לדבר עם בעלך על כל העניין בשיא הפתיחות,
אם אין בעיה מבחינתו שתסעי אז תסעי.
תעשי מה שהכי נכון עבורך ומה שאת מרגישה כנכון...
נסיעה טובה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה הן מתנהגות ככהg10/05/2009
שלום,
מקווה שתינתן לי תשובה למשהו שמאד מציק לי.
יש לי 2 אחייניות תאומות בנות 11 כמעט שברגע שהן מגיעות לסבתא שלהן (אמא שלי) הן מתחילות להתנהג בחוצפה לא נורמלית.
אם זה לדבר לא יפה, לבקש כל הזמן שיכינו להן ויעשו להן, מתנהגות בחזירות עם אוכל ( וזה לא שאין להן בבית) - הסבתא הופכת להיות משרתת.
אחת מהן סובלת מקשב וריכוז אבל דווקא היא הפחות בעייתית עם החוצפה.
ממש כואב לי עם איך שהן מדברות לאמא שלי ומה שהכי כואב לי שאמא שלהן (אחותי) לא עושה כלום בנידון.
אם אני שומעת אותן אז אני מעירה להן.
ועוד דבר : לאחת מהן יש בעיה עם היציאות של השירותים, שפתאום בורח לה - הצואה בורחת לה.
אני חושבת לעצמי שזו לא ילדה קטנה היא הרי בת 11 כמעט והרי מרגישים שהבטן כואבת או משהו אחר לפני הצורך ללכת לנוחיות אז איפה כאן הבעיה. יכול להיות שהיא בוסלת מחוסר תשומת לב????
אודה לתשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצוקה
סיגל לוי10/05/2009שלום ברי
להתנהגות חוצפנית יכולות להיות מס' סיבות
ראשית - נושא הגבולות
הן מתנהגות בחוצפה כי אחותך ואמך לא שמות להם גבולות, ואת מנסה כן להעיר
דברי עם שתיהן על התופעה - ילד בלי גבולות אכן גדל באופן יותר פרוע וחושב שהכל מגיע לו
שנית, יש להן כנראה בעיות, לשתיהן
ילדה עם קשב וריכוז יכולות להיות לה קשיים בויסות, אימפולסיביות, התפרצויות, קושי באיפוק, קושי לשאת תיסכול
התופעה של בריחת צואה היא תופעה שאם אין לה הסבר רפואי, מייחסים לה הסבר נפשי. זה לא עובר כל-כך מהר וכדאי מאד לגשת לטיפול בנושא
גם ההתמודדות עם היותך תאום היא מורכבת מאד וגם הגיל שלהן שהוא תחילת התבגרות
בקיצור, נראה שהן זקוקות לעזרה בשלב זה
ואולי גם אחותך, באיך להתמודד איתן
נסי להסביר לה או לתת לה לקרוא תשובה זו
ושתבין שכוונתך לעזור לה ולא להתערב לה
אולי זה יעזור
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול פסיכולוגי בהריוןאושרית08/05/2009
שלום
שמי אושרית אני סטודנטית לטיפול באומנות ובמסגרת הלימודים אני מחוייבת לעבור טיפול פסיכולוגי
אני בהריון, האם כדאי לעבור טיפול פסיכולוגי בזמן ההריון?
יום נעים
אושרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול פסיכולוגי
סיגל לוי08/05/2009שלום אושרית
הכי טוב לעבור טיפול פסיכולוגי כשחשים מצוקה, כשרוצים עזרה במשהו
אם לא מחייבים אותך מתי לעשות זאת, כדאי לשמור את ההזדמנות וההוצאה לנקודה בה באמת רוצים עזרה נפשית
אם את חייבת משום מה לעשות זאת כעת, אין שום בעיה בכך
טיפול הוא מצב שאמור ללות את המטופל באשר הוא
טיפול בהריון מן הסתם יכול לתמוך בחוויות של אישה בהריון, אולי בחששות אולי בהכנה להורות וכו'
מקוה שעזרתי
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבות מציקות...אדווה08/05/2009
אני רוצה בבקשה להתייעץ כאן עם סיגל הפסיכולוגית:,במהלך התחאר שעשיתי במדעי ההתנהגות נחשפתי לכמה תופעות בפסיכולוגיה והסברים להתנהגויות אלה.הצלחתי לזהות אצלי התנהגות של מחשבות כפיתיות מה שמכונע "אובססיב קומפלסיב לדעתי.זה מתבטא בעיקר בתקופות בהן אני נמצאת במצבי לחץ ,בתקופות בהן אני צריכה לבחור בדרכים ובהחלטות משמעותיות בחיי.הדבר מצליח להשתלט עליי שלא בפרופורציות הנכונות ופודע באיכות ובתיפקוד בחיי.כמו למשל אם אני נמצאת בתקופה בה אני ממתינה לתוצאות בדיקה, קבלה ללימודים או לעבודה אני מוצאת עצמי ממתינה אך באותם ימים מגיעים גם המחשבות הטורדניות .זה משפיע בצורה של ללבוש חולצה בצבע כזה או אחר כי " זה מה שיביא לי את התוצאה שלה אני מייחלת" זה יכול גם להתבטא במחשבה שאחרי שלבשתי את אותה חולצה שחשבתי שהיא הטובה אחרי 2 דקות מתחלפת המחושבה ואני רוצה להחליף לצבע אחר.זה יכול להתבטא לא רק בלבוש אלא כמעט בכל פועלה ..אני מודעת ומבינה שזה לא קשור ללבוש או משהו אחר אלא בראש שלי ובלחץ בו אני שרויה וכדי להאמין שהטוב יהיה עימי בסוף אני נכנעת לאמונות ולמחשבות המטומטמות האלה.
אציין כי זה לא תמיד אלא מתעורר כל כמה חודשים בעיקר באותות מצוקה ולחץ.אבל זה מצליח לפגוע בי .
אציין גם כי אני נמצאת אצל מטפלת שלי בגלל משהו אחר שרציתי קצת לדבר ולהבין.לא אמרתי לה על הבעיה הזאת.אבל היא יודעת שאני נמצאת בלחץ בתקופות של קבלת החלטות.
אני מאוד רוצה לספר לה ואולי היא תוכל לעזור,אבל השאלה היא אם הפסיכולוגית יכולה לעזור (היא קלינית חוץ מזה אני לא יודעת במה ההתמחות הספציפית) ,אני מקווה שזה לא מצריך מצב של טיפול תרופתי או משהו ורציתי לדעת איך ניתו לטפל בתופעה ?האם הפסיכולוגית זה בסדר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות מציקות
סיגל לוי08/05/2009שלום אדווה
התופעות האלה קשורות לרמת חרדה גבוהה שמתרחשת אצלך בעת קבלת החלטות או מצבי לחץ
מרוב מתח את מנסה להאחז בדברים שרירותיים שלא ממש קשורים לעניין
בהחלט כדאי לך לפתוח את זה בטיפול
היא אמורה לעזור
ואם זה לא יספיק, תוכל להפנות אותך לתמיכה בנושא בטיפול ממוקד בחרדה
מקוה שעזרתי
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת אבהותיאיר07/05/2009
מטבעי אני אדם חרדתי ובעבר נטלתי תרופות הרגעה. אבל מזה חמש שנים שאני משתדל להימנע מהן ולנקוט בדרכים טבעיות להקלת המתח בחיי, כמו נשימות, מדיטציה... בדרך כלל זה עוזר אולם בכמה חודשים האחרונים גורם דחק חדש נכנס לחיי- זוגתי "לחוצה" לילדים. נישאנו לפני מספר חודשים ומאז היא לא מפסיקה לבקש ולדרוש. היא טוענת שאחרי שלוש שנים שאנחנו ביחד, ואחרי חתונה, הגיע הזמן לילדים. ואני חושש מזה ברמות שאני לא יכול לתאר. ובטח שהיא לא מבינה.
מה אני יכול לעשות?
היא אפילו ביקשה שאני אעשה בדיקה, לראות אם אני מוכן לאבהות.
ויצא שאני לא...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאיר שלום
יעל07/05/2009הבאת ילדים לעולם זה צעד משמעותי עבורך וזה לגיטימי. השאלה היא האם אתה בכלל רוצה שיהיו לך ולזוגתך ילדים, ואם כן אז מתי תרגיש שאתה "מוכן" לצעד הזה? האם בעוד חצי שנה או שנתיים תרגיש פחות חרד מהעניין? נראה לי שלא.. דבר עם זוגתך על העניין, על החרדה שלך ואולי הגיע הזמן באמת לקחת את עצמך בידיים ולקבל החלטה בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדות...
רונן דוד08/05/2009יאיר שלום,
אני רואה בהודעתך שני מישורים שדורשים התייחסות,
ראשית בקשר לחרדות,
השילוב הכי נכון וטוב במקרים כאלה לטעמי ומנסיוני ושל אחרים
הוא שילוב בין טיפול תרופתי לדרכים טבעיות אחרות כמו שאתה מתאר,
לטעמי, אי אפשר אחד בלי השני, השילוב בין השניים הוא המתכון המנצח.
דבר שני - נושא האבהות.
אתה צריך לדבר עם זוגתך,
אין כמו שיחות על מנת ללבן את העניינים,
אם אתם צריכים מתווך שיעזור לכם ללמוד לתקשר ביניכם,
תמיד אפשר לפנות למטפל זוגי שיסייע לכם בנידון.
בהצלחה וסופשבוע נעים,
רונן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך להודעתי הראשונה מה עושים ?לילי07/05/2009
בקיצור זה לא קשור ללב רחמן אני יודעת למה כל כך קשה לי לעזוב למרות שאני יודעת שהוא בישבילי ?למה אני כבר לא מייחסת חשיבות לדברים שהוא פוגע בי וזה ניראה לי בסדר ? למה אני לא קמה והולכת בלי לחשוב על מה יהיה לי שאני יהיה לבד ואיך אני אתמודד ?וכל הזמן אני מזכירה לעצמי שאני אזכר בדברים הטובים כניפרד כי ככה זה בפרידות ? ולמה אני פוחדת שאעשה טעות והכי חשוב למה בסוף כל שיחה אני קצת משוכנעת שהוא צודק כשהוא אומר שאף אחד לא ירצה אותי בחוץ אתם קולטים שאני כאילו יודעת בתוכי שהוא לא מתכוון לזה כי הוא גם אומר שהוא אומר את כל הדברים האלו מעצבים והוא לא באמת חושב ככה בואנה אני דפוקה נכון ????? אז למה כל כך קשה לי לקום וללכת למה ? למה ? אני יודעת מה אני שווה תמיד ידעתי דרך אגב אני לא מכוערת בכלל בקיצור שמעתי כבר את כל השיטות שלהלעשות רשימות פלוס ומינוס מה אני רוצה בחיים מודעות עצמית וכו.....אהבה עצמית......אבל לקום רסמי וללכת זה לא קורה .פשוט לא מה עושים תעזרו לי אני בבעיה כשאני מדמיינת אותי מחוץ לקשר הזה אני מדמיינת בו זמנית גם את עצמי נהנת וגם בערבים נכנסת לסוג של דיכאון כמו בכל פרידה ואז אני מקבלת רגליים קרות ולא עושה צעד כי היו לנו פרידות בעבר שכל פעם הוא חזר ובכה שהוא לא יכול בלעדי וכמו דפוקה חזרתי אליו ואני יודעת מזה ההרגשה הזו שאתה בנפילה ופתאום כאילו לקחו לך את החיים יש גם רגעים כאלו בפרידות מה אני עושה בבקשה תעזרו לי אני מתחננת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפחד להשאר לבד
סיגל לוי07/05/2009הי לילי
נראה לי שאת נשארת בקשר ממס סיבות
ראשית את רגילה לקשר
חשוב לציין שאולי בעבר היה אחרת אך כעת את רגילה להתייחסות מזלזלת ובוטה
לפי מה שהבנתי, אתם לא נשואים, ללא ילדים משותפים
תשתית של קשר ללא כבוד היא תשתית בעייתית כי בהמשך יש תלאות רבות בהמשך הדרך
וראית איך היתה התגובה שלו לקושי קודם בזוגיות ביחסיו הקודמים
נראה שאת לא בטוחה בעצמך שתמצאי קשר אחר
אולי בשל עודף המשקל
אך האם כדאי בשל חששות להשאר במקום שבו את יודעת בוודאות שלא טוב לך?
כדאי לך לאסוף כוחות לפעול למען קשר מכבד יותר, פחות מורכב (2 ילדים...)
שבו אהבתך אינה מובנת מאליה
נכון שלא מוצאים מיד מה שרוצים
אך כדאי לך אולי לפנות לטיפול שיתמוך בך ויעזור לך להשיג את מטרותיך
או להעזר בתמיכה של הקרובים לך
המון כוחות למסע
בברכה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים ?לילי07/05/2009
טוב אנסה לכתוב כמה שיותר בקצרה אני בת 27 עוד מעט יוצאת עם גבר גרוש +2 בן 39 כבר שבע שנים זה התחיל בבגידה ושקרים שלטענתו נעשו כיוון שהוא עבר איזשהי סוג של טראומה בגירושים ולכן מחפש לינקום בבחורות עברנו את זה ביחד ........עבר זמן הכל השתנה הוא גדל אני התבגרתי החלטתי שאם ברצוני להשאר איתו אני צריכה למחוק את מה שהיה כי להמשיך לחיות עם גבר שבעבר בגד אפילו שזו היתה ההתחלה זה לא קל לא לי ולא לא.לו לא קל שחוקרים אותו כל הזמן ולא מאמינים בו ולי לא קל כי אני 24 שעות "בעבודה".אז גם את זה עברנו יחד.......בתקופה האחרונה לא בא לי לקיים איתו יחסי מין לא בא לי להכין לו לאכול לא בא לי כלום בקיצורעכשיו בגדול במהלך כל החברות שלנו תמיד קרא לי שמנה מגעילה בטטה גוף מגעיל לא מגרה הכרתי אותו 90 קילו היום אני 135 קילו אז אתמול כשניסינו לדבר וניסיתי להמחיש לו שאישה צריכה דלק בשביל להמשיך חייבת מילה טובה קצת להרגיש נשית תמיכה רגשית וכו .....הוא טוען שעקב המצב ששמנתי הוא לא רצה להחמיא לי ושבתקופה האחרונה הוא מקלל אותי ויורד עלי בגלל שאין לו סקס אז הוא עצבני אז עניתי לו איך אפשר לקיים סקס עם מישהו שקורא לך שמנה מגעילה ? לא חשוב בקיצור אני יודעת שאני מיצטיירת כמפגרת אבל אני מזה לא אני בחורה עם ראש על הכתפיים אני חייבת להבין למה אני חושבת שיש לי לב רחמן ובגלל זה כל השנים האלו נישארתי איתו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוזבים...
רונן דוד08/05/2009
אסור ולא צריך להישאר במערכת זוגית שלא טוב לנו בה.
את לא צריכה לחפש על עצמך סיבות למה הוא עושה מה שהוא עושה,
את לא אשמה ואת לא צריכה להלקות את עצמך.
קחי יוזמה ותעזבי אותו כמה שיותר מהר.
טובה שעה אחת קודם,
יש הרבה דגים בים ועוד כל מיני קלישאות שהן נכונות בדרך כלל...
בהצלחה וסופשבוע נעים,
רונן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לכם על התמיכה
לילי09/05/2009אבל יש לי שאלה איך בדיוק מתמודדים עם המועקה הזו שמשתלטת על הגוף כמו מין חולשה כזו שנובעת אולי מפחד אני אפילו לא יודעת משהו חזק מאוד שקורה לי כאשר אני חושבת על הלבד או יודעת בוודאות שיש אופציה מאוד גדולה שיקרה לי כשאני אעזוב אותו כי זה משהו שכבר קרה בעבר ??? וחוץ מזה האם אני צודקת כאשר אני אומרת לו שנכון אכן יש גברים שלא אוהבים שהאישה שלהם השמינה וסולדים מזה אבל זה לא אומר שצריך לדבר בצורות כאלו ואחרות על מנת להשפיל אותה אלא יש דרך לאמר דברים ומי שמנסה לפגוע בכוונה תחילה כיוון שהוא חושב שאני אשלתי אותו למשך כל השבע שנים כי תמיד אמרתי שארזה ולא עשיתי זאת אז לא מגיע לי יחס טוב ככה הוא טוען ובשיא חוצפתו כמעט שמצליח לשכנע אותי לפעמים. אני רוצה לדעת למה אני מרגיש כאילו אני עדיין אוהבת אותו ? הרי אי אפשר לאהוב אדם שהתנהג אלייך בצורה כזו זה לא נתפס בהגיון אז מה זה הרגש הזה שאני מרגישה האם הוא יעבור לי ? אני אפילו לא בטוחה שלא טוב לי בקשר הזה אני רק זוכרת שבעבר שהייתי עוד קצת שפוייה ידעתי שמי שמתנהג ככה לא יכול להיות בקירבתי והיום טוב לי אין לי בעיה עם הניבול פה הזה זה נכנס מאוזן אחת ויוצא מהשניה כאילו לא היה. אז טוב לי וממצב של ידיעה שכלית שאסור לחיות ככה אני רוצה לעשות צעד לא ממצב של רגש ולכן זה יותר קשה לי.אני לפני ניתוח להרזיה האם אתם חושבים שאם אני ארזה ואמשיך להיות איתו הוא באמת ישתנה כמו שהוא אומר יפסיק לקלל יפנק אותי הוא טוען שברור שגבר מגורה מחברה שלו אז בא לו לעשות למענה יותר דברים יכול להיות שבנאדם שונה כשאת שמנה וכשאת רזה הופך את עורו ? בבקשה תנו לי עצה איך להתמודד עם הפחדים על הצד הטוב ביותר ?והאם כל הדברים שהוא טוען אכן הגיוניים ??????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחס בין בני זוג
סיגל לוי09/05/2009לילי היקרה
קשה להפסיק להרגיש בבת אחת
זה לוקח זמן
אין לך למה להשוות מע' יחסים זו
והתרגלת כבר להתייחסות משפילה
אך זה לא מה שמגיע לך!!!
עד כמה את רזה או שמנה זה עניין שלך
תפקידו של בן הזוג הוא להיות חבר ולתמוך לא רק כשבא לו
אלא לאורך כל הדרך
והשפלה אינה פשוט נעלמת
יש לך כנראה דימוי עצמי נמוך
ולכן את מאמינה לו שזה מה שמגיע לך
ושאת לא ראויה לטוב יותר
קשר כזה כשהוא עדין רק חברות וללא שחיקת נישואין יכול עוד להתדרדר
זהו סוג של אלימות (מילולית) ואם לא עוצרים אלימות - היא מקצינה
פני לעזרה כדי לקבל כוח לבצע זאת
אפשר אפילו לשאול ביחידה למניעת אלימות במשפחה אם האם נותנים תמיכה שכזו
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תודה תודה
לילי10/05/2009אני כל כך נעזרת בתשובות שלכם וזה נותן לי חיזוקים בדברים מסוימים שחשבתי אני שמחה שהגעתי לאתר הזה ומקווה שבעקבות השיחות האלו אני אעשה כבר משהו בחיי !!! רציתי רק לאמר שכאשר אני יאמר את הדברים האלו לבן זוגי סתם שידע שעוד אנשים חושבים כמוני זאת אומרת שצריך לכבד לא משנה איך בין זוגך ניראה התשובה שלו תיהיה "נכון אין להם בעיה לירשום (זאת אומרת לכם )את זה כי לא הם אלו שנכנסים איתך למיטה ושוכבים איתך ורואים את הגוף שלך כל יום אני זה שסובל " מצד אחד אני יודעת שתשובתו מפגרת ומצד שני אני חשה שיש אמת בדבריו .אני רוצה לדעת עוד דבר האם יש סיכויי כזה שכשארזה אחרי הניתוח היחס שלו באמת ישתנה לטובה קיים דבר כזה ???את רשמת שכרגע אנחנו לא נשואים אבל האלימות המילולית הזו יכולה עוד להתדרדר למה את מתכוונת ???הייתי מאוד רוצה ושמחה לקבל תשובות על שלושת השאלות הללו.ושוב תודה אתם עושים פה עבודת קודש תודה לכם.......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתדרדרות של אלימות
סיגל לוי10/05/2009שלום לילי
אסביר לך מעט על דינמיקה של אלימות
בן זוגך מתנהג בזלזול ואלימות מילולית כלפייך
זו אינה הפעם הראשונה - אם בבת זוגו הראשונה לה היה נשוי בגד והתנקם לדבריו
כלומר כשמשהו אינו נראה לו, הוא אינו מכבד את מי שאיתו ומרגיש לגטימציה לעשות הכל
כך שגם אם תרזי ותהיי חתיכה, אם תהיה לו ביקורת על נושא אחר הוא בהחלט יכול לשוב להתנהג באופן ממנו את סובלת
יותר מכך - את כבר התרגלת לאלימות המילולית
אם הוא יחוש שהוא רוצה להדגיש משהו, או ש"מגיע לך" הוא עלול לעשות צעד קיצוני יותר ולעבור גם לאקט של אלימות פיזית
חשוב להכיר זאת כדי להמנע מראש
אומרים על נשים מוכות שהסטירה הראשונה צריכה להיות האחרונה
אין חזרה ממנה
מי שמתחיל באלימות לא יפסיק אלא אם יעבור שינוי פנימי
ולא נראה שחברך בכיוון
צאי מהקשר לפני שיהיה קשה עוד יותר לצאת ממנו
את ראויה להרבה יותר
בברכה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרציתי לציין ש....
לילי11/05/2009אני לא יודעת אולי רשמתי בטעות שהוא בגד בגרושתו אך עד כמה שידוע לי זה לא נכון מה שניסיתי לאמר הוא שהוא ניסה להתנקם בנשים לאחר הגירושים שלו עקב המשבר שהוא עבר הוא טעןשלא הייתה לו יותר אמונה בנשים ולכן חיפש ליפגוע זאת אומרת ללכת עם בחורה ויחד עם זאת עם אחותה או לשכב עם מישהי ולהעלם וכו..... ושיקר להן המון עד שפגש אותי לא חשוב שאני גם סבלתי ממנו אבל כנראה אני היחידה שנשארתי גם תקופה כזו ארוכה בקיצור אם לאמר את האמת ובלי לשקר אני יאמר עכשיו וידויי הוא פעם זרק עלי מצית בחוזקה ופעם כשהילדים שלו היו פה הוא התעצבן וזרק עלי תפוז בנוכחות אמא שלו וניסה לתת לי אגרופים רק שהיא הגנה עלי למזלי הוא כמובן טען שבגלל שהוא לא מקבל סקס אז הוא עצבני ואני אעברתי אותה כמו תמיד (סתומה) בעבר ליפני כמה שנים רבנו באוטו והוא נתן לי סטירה ופעם בבית דחף אותי לחלון פעמיים מתוך הפעמים האלו אני החזרתי וגוננתי על הפנים שלי באותו רגע אז פשוט נופפתי את ידי לכל עבר וגם קצת פגעתי בו ברגעים שכרו הדברים האלו עמדתי למות מפחד ורציתי להפרד עיניין של כמה ימים לאחר מכן הכל עבר ונשכח כלא היה שאלוהים יעזור לי איך עשיתי דבר כזה לעצמי???.עכשיו למשל יכול להיות מצב שאני חופרת לו יותר מידי על משהו ואין לו עצבים לענות או לשמוע אותי אז הוא אומר לי תישתקי אני אזרוק עלייך ...במקרה מה שהיה לידו פעם אחורנה היה בקבוק מיים ואז אני ממשיכה והוא שוב תישתקי ממש קרוב לזריקה ואני מפסיקה אבל אני יודעת שאם אני אמשיך לדבר עוד משהו קטן מרוב שהוא כבר התחממם אז בטוח תגיע הזריקה.בקיצור יש משהו להגיב על זה או שכבר אזלו המילים לגבי ואני נחשבת למפגרת לגמרי בואנה אני לא מאמינה שאני רושמת דברים כאלו לפני שהכרתי אותו הייתי כזו מלאת בטחון אין סיכויי שגבר היה מדבר אלי בטיפת חוצפה הוא כבר לא היה שם איך הכל ישתנה והתהפך איך ? איך ? איך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו קטן
לילי11/05/2009כדי לסגור מעגל אני אספר שהוא היה בסדנת עצבים דרך בית משפט ששם הוא למד כביכול לספור עד עשר ליפני שהוא מגיע לנקודת הרתיכה שלו ודבריו בעבר כשניפרדנו והתנאי היחיד לחזרה שלנו להיות ביחד היה שהוא ילך לטיפול פסיכולוגי אז הוא הלך לפחות ככה הוא טען ןהביא כל מיני סוגים של שיעורי בית מהפסיכולוג כביכול שיעורים על אהבה עצמית רוגע וכו.....למען האמת מאז התדירות של הקריזות שלו הלכו וירדו אבל לא נעלמו לגמרי אחרי תקופה מאוד קצרה הוא הפסיק ללכת לפסיכולוג ובזה זה ניגמר כמובן שתמיד הסכמנו פה אחד שהוא היה צריך ללכת עוד בזמן שהוא התגרש לטיפול כיוון שאז הוא ישב שנה בבית בדיכאון אצל אמא שלו פשוט שכב לא אכל כלום רק שתה קפה עישן סיגריות וקיבל אולקוס נוסף לכל זה סתם מידע שהיה חשוב לי שתדעי אני כל כך אוהבת את התשובות שלך סיגל ואת כל כך נותנת לי אומץ וכוח תודה לך אני שמחה שאת מראה לי בעצם שכל מה שאני חושבת עליו נכון ואני לא דפוקה או מטומטמת כמו שהוא גורם לי בסופו של דבר להרגיש תמיד אחרי שאני חושבת דברים מסויימים עליו אנחנו מדברים ושוב אני חוזרת למשפט המובנה שהוא "אולי הוא צודק"? ואני הלא בסדר בכל המערכת יחסים הזו אבל המשהו השפוי שבתוכי תמיד נילחם ולא מוותר הוא רוצה לצאת החוצה רק קשה לו יש לו מחסומים ואני רוצה לנפץ אותם ולא לפחד יותר מקווה שזה יקרה לי בקרוב אשמח אם תתני לי חוות דעת לגבי מה שרשמתי גם בהודעה הקודמת תודה לך מקרב לב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלימות פיזית
סיגל לוי11/05/2009שלום לילי
אני שמחה שאת חושפת, משתפת הופכת מודעת למצב
את שרויה במצב של אלימות מילולית בלתי פוסקת, אלימות פיזית לעיתים ואיום מתמשך לאלימות פיזית
בן זוגך אינו מודע לאחריותו ומאשים אותך בהתנהגותו, בתגובותיו
את חייבת לעצור את המעגל הזה
לאסוף כוחות, ולפנות לעזרה שתעזור לך לסיים את הקשר
את לא חייבת לשאת את כל זה
הוא צריך לטפל בעצמו
התקשרי בדחיפות ליח' למניעת אלימות במשפחה
או למקלט לנשים מוכות באיזור (אני יודעת שאינך זקוקה למקלט)
והתייעצי איתם על אפשרות לטיפול, לקבוצת תמיכה
שם תקבלי מידע ופרופורציה שמה שאת חיה איתו אינו תקין
ואת ראויה להרבה יותר
הרבה הרבה כוח
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהחלט אקח יוזמה....
לילי12/05/2009ואולי אתקשר לשם אבל זה עושה לי הרגשה לא טובה מה לי ולדברים האלו אני לא אישה מוכה אני פשוט נימצא במערכת יחסים דפוקה או שאני ניקראת אישה מוכה ??? אני בשוק טוב בקיצור הוא טוען שכשאני ארזה לאחר הניתוח ואראה סקסית ויפה הוא יהיה פחות עצבני ואז כל זה לא יקרה אני שואלת אותך בתור בעלת מקצוע יכול להיות שאם אני יהיה רזה פתאום הוא לא יקלל יותר ולא יהיו לא קריזות ופתאום יזרוק עלי משהו ? אני חושבת שאי אפשר להשתנות בעניין הזה בכל אופן לא אדם שנמצא שבע שנים במערכת זוגית ואומרים לו שמה שהוא עושה זה דבר לא טוב לא נורמלי והוא ממשיך האם אני צודקת או שאני טועה ובן אדם כן יכול פתאום להפוך את עורו ?.???????ולגבי הטיפול אם אני פשוט אעזוב אותו אני לא אצטרך ללכת לשם לטיפול נכון ??אני אשמח אם תעני לי על שתי השאלות הללו בלי להכיר אותך אישית אני אוהבת אותך מאוד יש לך לב רחב עם הרבה סבלנות תודה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרציתי גם לאמר
לילי12/05/2009שהדבר המצחיק פה זה שאנשים בחוץ רואים אותי כשולטת על העינינים ואותו כבחור טוב לב שאני לפעמים קשה איתו אומרים לי להוריד הילוך כמובן שהם לא יודעים מיהו באמת איתי כשאנחנו לבד לא שהוא מפלצת אבל הרגעים הקטנים של החוסר שליטה בעצם הורסים גם את הרגעים היפים פתאום לא זוכרים כלום כלום לא שווה רק הגועל משתלט וזהו בגדול לאנשים מבחוץ הוא מתלא אין אחד שלא יציע לי להתחתן איתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל טיפול
סיגל לוי14/05/2009שלום לילי
אני לא חושבת שאת אשה מוכה
אבל הזוגיות שלכם כן סובלת מהדינמיקה של גבר מכה ואישה מוכה
הוא מאשים אותך על חוסר השליטה שלו ואינו לוקח אחריות על כך
אפשר היה אולי לשנות אותו אם היה מבין זאת, רוצה להשתנות, לוקח אחריות ומשתתף ובתוכנית מיוחדת למטרה זו
לצערנו זה לא כך והוא ממשיך להטיח בך את האשמה ולגרום לך לפגיעה בדימוי העצמי ולתחושה שאת לא ראויה לדבר טוב
טיפול יכול לתמוך בך להפרד, יכול לתמוך בך לעזור לעצמך (לגייס כוח לרזות), להאמין בעצמך, על מנת שתוכלי לחפש זוגיות אחרת ולא דומה לזו שהייתה לך
אני רואה טיפול כתהליך שיתמוך בך - וזו המטרה
כדאי לך לדבר עם גוף כזה פשוט כדאי להבין שאת נמצאת בתוך קשר פוגע
ואולי מספיקה תמיכה מעטה כדי שתראי את התמונה ותמצאי כוחות לפעול
בברכה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרך אגב
לילי15/05/2009דיברתי איתו לגבי זה שאני לא אשמה במי שהוא והוא צריך לקחת אחריות על מעשיו אז הוא אמר שהוא יודע שהוא אשם (דרך אגב ציינתי שהוא היה בסדנת עצבים דרך בית המשפט עד כמה זה הועיל אני לא יודעת אבל....)ושמה שהוא למד בסדנא זה שיש לאנשים כמוהו נקודת רתיחה יותר מהירה מאשר לאנשים אחרים ואני לפי דעתו לא מועילה לעניין הזה כי כשאני רואה אותו מתרגז אני צריכה לפי דעתו לעזוב אותו בשקט ולא להציק ואם הוא אומר לי לשתוק אז לישתוק באותו רגע ואז הוא לא יגיע למצב שהוא זורק מצית.אז אנ עניתי בתגובה שזה לא נורמלי מצידו לעשות דבר כזה כי בעצם רוב בני האדם לא תמיד שומעים מה שבא להם לשמוע או תמיד רגועים אז מה בכל פעם שמשהו לא יראה להם הם יזרקו משהו על מישהו או יקללו או ידחפו לא הגיוני נכון ?והוא השיב אבל ככה אני את יודעת ואני מנסה להזכר בכלים שנתנו לי בסדנא ולהיות יותר רגוע בעזרתם אבל את קרציה כך הוא טוען לפחות הוא קורא לי כך כי בכל פעם שאין לו מה לענות לי אז הוא מתרגז ולא רוצה לשמוע כלום אומר לי תישתקי ואם לא שתקתי אז בא האיום "אני אזרוק עלייך את זה "את רואה שאני מנסה להיות איתך רגוע אז תעזבי אותי בשקט !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היישיר05/05/2009
אני מרגישה קצת לא בנוח לכתוב פה.. פאדיחה שאין לי עם מי לדבר.. אני פשוט מרגישה שאני חייבת להוציא כמה דברים..
אני בת 20... חיילת.. ואפשר להגיד שתקופת ההתבגרות שלי הייתה ממש קשה.. עד כדי כך שאושפזתי כמה פעמים. עשיתי דברים כל כך נוראיים שאני מתביישת לחשוב עליהם או לכתוב אותם פה, ושלא נדבר על לספר אותם לאנשים..
איבדתי המון חברים טובים בדרך, היו לי כמה התמכרויות.. עשיתי דברים נוראיים, ואין לי מילים להסביר עד כמה. אני לא יפרט כי זה יעשה לי רע.
אני פשוט מרגישה שהחיים של כולם כל כך קלים ורק שלי ממש מסובכים, לפעמים אני לא יודעת איך לצאת מכל הבלאגנים שיש לי בראש. יש לי כל כך הרבה בעיות שאם אני יגיד הכל אז זה כבר יישמע כמו הגזמה, אבל באמת שזה לא.
אף אחד מהחברים שלי עכשיו לא יודע על העבר שלי, כאילו המצאתי איזו בחורה שכל פעם שאני נפגשת עם אנשים אני הופכת לבחורה הזאת.. ומעמידה פנים.
בכל מקרה.. הרגשתי שאני כבר חייבת לשתף כי יש משהו שממש מפריע לי כרגע. יש לי טיקים בפנים מאז שהייתי ילדה.. זה בא בגלים, לפעמים זה בתדירות ממש גבוהה ולפעמים זה לא. לאחרונה זה ממש התגבר וזה מפריע לי מאוד. אני מרגישה שמסתכלים עליי כל הזמן ושאנשים בוחנים אותי לראות מה זה הטיקים האלה שיש לי בפנים.. אז עשיתי מחקר קטן וגיליתי שיש לי תסמינים של טוראט.. דיברתי עם אבא שלי על זה (הוא היחיד שאני עוד איכשהו יכולה לשתף בדברים כאלה) והוא גם קרא קצת על הנושא ואמר לי שהוא גם חושב.
אני באמת לא יודעת למה יצאתי כזאת דפוקה.. שום דבר אצלי לא נורמלי.. אני כל כך מתביישת במי שאני...
בקיצור אין לי פואנטה, סתם היה בא לי להתבכיין קצת.. סליחה אם חפרתי למישהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוף ונפש חד הם...
רונן דוד06/05/2009
שיר יקרה,
החיים של אף אחד לא קלים,
זה רק נראה כך מהצד לפעמים, לכל אחד יש את החבילה שלו.
ממליץ לך בחום לפנות למטפל או מטפלת (פסיכולוגית)
על מנת להתייץ ולראות איך אפשר לטפל בך בצורה נכונה.
לנפש יש השפעה מכרעת על הגוף וגם להיפך,
כך שיכול להיות שהתסמונת שאת מדברת עליה (שלא בטוח שאת לוקה בה בכלל...)
נובעת כתוצאה מהמצב הנפשי בו את נתונה.
טיפול פסיכולוגי יכול מאד לעזור בקטע הזה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת על הגברענת05/05/2009
חליתי והחלמתי תודה לאל. חבר של בעלי מידי פעם ממשיך לשאול את בעלי לשלומי למרות ששמע שהבראתי, ומתי שרואה אותי ברחוב למרחקים, ברגע שפוגש את בעלי הוא חייב לדווח לו: "ראיתי עכשיו את אשתך" - הייתי רוצה לשמוע חוות דעתכם על פשר התנהגותו.. . תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פשר התנהגות...
רונן דוד06/05/2009
למה שלא תשאלי את אותו גבר מה הוא רוצה ממך ?!
את גם יכולה לבקש ממנו שיניח לך ולבעלך,
מעבר לזה אל תנסי להבין מה הוא רוצה ממך אם הוא לא מעוניין לשתף אותך,
מצידך הוא יכול לקפוץ לך. חיי את חייך בלי לתת חשבון יותר מידיי לאחרים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)