פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• צריכה עזרה דחוף-תושבת באר שבע.
    סיגלית דוידוב
    31/12/2008

הנני תושבת באר שבע בת 18 וחצי. כידוע לכולם, באר שבע נכנסה אתמול למעגל הירי של החמאס, ונורו לעבר העיר כשלושה רקטות (אתמול) היום נפלו על העיר חמש רקטות. כפי שאתם בוודאי יכולים לדמיין, אני נמצאת בלחץ נוראי. לא אכלתי ולא שתיתי כלום מאתמול, אני בחרדות, לא הצלחתי להירדם אתמול בלילה, ואני כל הזמן מפחדת על חיי ועל חיי משפחתי. חשוב לי לציין כי בבייתי אין ממ"ד ואין בסביבת מגוריי מקלט, מה שאומר שאני לחוצה כפליים. המקום היחיד שאפשר לקרוא לו "מוגן" הוא קיר פנימי שנמצא בביתי. אני ממש בפרנויות ואני כבר לא יודעת מה לעשות! אני צריכה שמישהו יסביר לי איך להירגע, כי זה פשוט מעיק עלי!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה

סיגל לוי
    31/12/2008

שלום סיגלית
    זה באמת מצב מאד קשה לגלות שהבית שלך הפך לפתע פגיע
    הלחץ שלך מובן כי אכן יש מקור סכנה
    אולם הלחץ משתלט עלינו ודוחק כל תחושה אחרת או היגיון
    כן כדאי לברר היכן יש מקלט קרוב, או הכי קרוב שיש
    כדאי לברר היכן כדאי להסתתר אם אינך מספיקה להגיע למקלט
    בכל מקרה, כדאי גם לבדוק את העובדות
    האם יש פגיעות בנפש
    האם ברכוש
    האם ביתך באזור "חם" או לא
    כדאי לאוורר את הרגשות ולחלוק אותן עם הקרובים לך
    כדאי לזכור לנשום (ואני לא אומרת בצחוק) - נשימה איטית מאד מרגיעה
    כדאי לשתות כוס מים
    ולהשתדל להיות בחברה מרגיעה ולא כזו שתוסיף ללחץ שלך

מקוה שהשקט יחזור לבתיכם! ובמהרה!!
    בברכה
    סיגל לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דכאון
    רינה
    30/12/2008

שלום התגלתה אצלי דלקת מפרקים לפני חצי שנה אני בת 36 נשואה עם 3 ילדים מאז אני לא חיה רגיל אני עכשיו נמצאת בעולם שלי כל פעולה שאני עושה אני חושבת רק על זה יש לפעמים התיאשות מהחיים הפסקתי לעבוד פשוט נמאס לי לא יכולה לקבל את זה

לקביעת תור
    סגירה
    דכאון

הוספת תגובה

• אבל

סיגל לוי
    30/12/2008

שלום רינה
    נראה שאת מתאבלת על גופך
    על הבריאות שנעלמה
    כואבת את בעייתך הרפואית
    צריך לראות אם זהו שלב בקבלה של הבעיה
    שמתוכו יבואו טיפול והתמודדות
    אם את רואה שזה משתלט עליך ואת לא שולטת בכך
    אולי תשקלי עזרה מקצועית

בכל דבר בחיים חשובה הפרופורציה
    עבורך הדלקת הזו היא כל העולם
    אבל ממרחק אפשר לראות שיש עוד דברים בחייך
    בעל, ילדים וכו'...
    נסי לראות מה יש בחייך ולא רק מה נגזל ממך
    מקוה שעזרתי לך
    בברכה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קטסטרופה
    אבא
    29/12/2008

הבן הבכור שלנו בן 22 וכעת עצור שוב במשטרה וכראה יורחק בגין הדחה לעדות שקר. אספר כי לא גוייס לצבא ועבר 3 אשפוזים כפויים ובכל אחת אבחנה אחרת ובפעם האחרונה אישיות גבולית. יוצא מהבית רק פעמיים בשבוע לאמון כושר 30 דקות בבית משתלט לנו על החיים וקובע מה יהי ואיך יהיה גם במחיר עימות קשה ואטנו נכנעים בדבר אחד אני לא מוותר וזה שליטה באחים שלו יושן ב 5 בבוקר ומעורר 5 ערב התנהגות OCD באנטרנט מעצבן אנשים וכותב דברים קשים וקיצוניים וסופג עלבונות קשים מאוד אינטליגנט מוזנח בהופעה חיצונית ולובש חולצה קרועה מגיל 9-10 (!!!!)ולא מתקלח באופן יסודי מיואש ממצבו אך לא מוכן לקבל כל טיפול או אפילו לשמוע ממני הערות כל הבית הזה מוזנח בגללו ולא מרשה אפילו לנקות ובזמנו פגע ברכוש עד שהתלוננתי במשטרה ויש שפור אך מתוחכם ופנה לדרכים אחרות לעצבן ולהפר שקט בבית לא יודע איך יוצאים מזה הייתי עוזב את הבית אך כואב לי להפקיר 2 ילדיי האחרים ואחד מהם חייל ובקרוב יקבל נשק עם כל המשתמע מכך אשתי כנועה ומספקת צרכיו הפיזיים כמו מזון אך לא נותנת לו שום תשומת לב וחום ועסוקה בטלביזיה ובמטבח ואני נותן לו את המעט שנשאר בי אחרי העבודה. מה עושים ??האם יש לו סכוי ??למי פונים?? בס"ה הוא בחור מקסים אך חמום מוח ומעצבן ומתעצבן בקלות ותוך שניה הבית מתפוצץ בפרט בנוכחות אחיו כאשר בחופשה מהפנימיה/צבא

לקביעת תור
    סגירה
    קטסטרופה

הוספת תגובה

• עזרה...

רונן דוד
    29/12/2008

אתה צריך לפנות לעובד סוציאלי, אפשר במסגרת בית החולים בו היה מאושפז.
    המטרה היא להעבירו לדיור מוגן, כי ברור שכנראה לא יוכל להמשיך להתגורר איתכם בבית כי הריי הוא עושה לכם את המוות.

כנראה שהפתרון הוא הוסטל המתאים למצבו.
    פנו לעובד סוציאלי אפשר דרך מחלקת הרווחה באזור מגוריכם...

בהצלחה !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה נפשית
    שמחה
    27/12/2008

שלום, אני בת 30 אמא לשלוה קטנים ילדה בת 3 ותאומים בני שנתיים , אני מרגישה שאני פוגעת בילדים נפשית, ואני רוצה לקבל עזרה בלי שיפגעו בי או בילדים שלי , אני לא מצליחה לישלוט בעצמי ואני מתפרצת עליהם עם הם לא מצייתים לי.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה נפשית

הוספת תגובה

• עזרה נפשית...

רונן דוד
    28/12/2008

נא לפנות לקופת החולים או למחלקה לבריאות הנפש באזור מגורייך לשם קבלת טיפול נפשי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חששות

שמחה
    28/12/2008

זה נישמע כה פשוט אך שוב תוקף אותי פחד , או יותר נכון מצב רוח נינוח שמשכיח ממני את הרגעים הנוראים. איך הגעתי למצב הזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחה! זה שאת מחפשת עזרה,

אפרת
    29/12/2008

כבר על זה את ראויה לשבח. ייתכן ואין לך איזו הפרעה נפשית, אלא מצב שהבאת מבית ההורים, או מלחצים בחיים בכלל. בקופת חולים יוכלו להתאים לך תומכת או תומך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ידוע גם מכון אדלר, שמדריך הורים איך

אפרת
    29/12/2008

להתנהג ביעילות ונכון עם הילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחיר טיפול פסיכולוגי
    מ
    27/12/2008

מישהו יודע מה המחיר של טיפול אצל פסיכולוג? בערך?

לקביעת תור
    סגירה
    מחיר טיפול פסיכולוגי

הוספת תגובה

• טיפול בשירותי הבריאות

סיגל לוי
    27/12/2008

יש ערים שיש להם שירותי בריאות נפש
    ושם הטיפול הוא לעיתים חינם ולעיתים מסובסד
    כדאי לברר
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסיגל

בילבולית
    28/12/2008

תודה על הבנתך ותמיכתך, לא נין לתאר את ההערכה שלי כלפי אנשים כמוך שנותנים עצה ועזרה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כעס
    חן
    26/12/2008

שלום רב, אני באמצע שנות העשרים לחיי, ואני די "חולה" נקיון. הבית אצלי בד"כ נקי.אבל כאשר באים אלי חברים ומכרים, (וכביכול מתלכלך ואני צריך לנקות את הבית) אני לא מרגיש כעס על אף אחד, אלא תחושה מרגיזה כזו שמלווה אותי שאני צריך לנקות את הבית אחרי הימצאות של אנשים בו.. ושכל פעם זה אותו סיפורוהעניין הזה מציק לי.. כאשר הבית נקי אני הרבה יותר שלו ורגוע. אמנם הנקיון עושה לי טוב, אבל אני לא רוצה שתלווה אותי כל פעם תחושה מציקה כזו עד הרגע שבו אני מנקה את הבית.מה ניתן לעשות? אשמח לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    כעס

הוספת תגובה

• הקפדה על ניקיון

סיגל לוי
    27/12/2008

שלום יאיר
    כדאי לך לבדוק עם עצהך עד כמה זה באמת מפריע לך
    האם אתה חש לחץ או היסטריה עם כל דבר שמתלכלך
    כמה זמן אתה מקדיש לנקיונות
    האם זה משתלט עליך, העיסוק בניקיון
    האם זה עוזר אם אתה מרגיע את עצמך ש"זה רק לכלוך ולא קרה כלום"
    לפי התשובות לשאלות האלה תוכל לשפוט האם אתה פשוט אוהב ניקיון, או שזה יותר מזה, כלומר שהרצון לניקיון משתלט על איזורים בחייך ואתה מקדיש לו כנראה יותר מן הראוי
    מקוה שעזרתי
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפתח עסק לניקיון! תעשה מזה כסף!

צח
    01/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לצח

אני
    01/01/2009

לא נראה לי שזה המקום להומור על חשבון מישהו אחר! גם אם לא זו הייתה כוונתך, תגובתך משתמעת כפגיעה! אדם פונה עם בעיה לא כדי שיעשו ממנה צחוק! לתשומת לבך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצבים
    אש קרה
    26/12/2008

עצבים, אגרסיביות, שנאה. שונא את ההתפרצויות האלה. מרגיש שהן משתלטות עלי ושורפות כל סיכוי שיש לי לעתיד טוב. חיצים באפלה. מה הסיכוי שמשהו יפגע משקשק את הנשמה הארורה שלי ממערבולת השטן הזאת של היצר הרע.

לקביעת תור
    סגירה
    עצבים

הוספת תגובה

• על היצר הרע

סיגל לוי
    26/12/2008

שלום לך
    בכולנו יש יצר תוקפני
    והרגשות האלה מתעוררים בפעם זו או אחרת

אתה צודק שכדאי להיות מודעים להם
    ולא לתת להם רק להשתלח החוצה בכל מצב
    אלא לבחור מה לבטא, מתי , מול מי והאם זה יתרום או יזיק

אם אתה מודע לכך אולי זה צעד ראשון בשליטה מסוימת על רגשות אלה
    ולא לתת רק להם למשול בך

בהצלחה באתגר הקשה
    וחג אורים שמח
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אני צריכה טיפול?
    מ
    25/12/2008

שלום, אני בחורה בת 22, לעיתים קרובות אני ובלת ממצב רוח ירוד, אדישות אי רצון לעשות דברים, חוסר חשק לעשות משהו עם עצמי,מפחד שיעזבו אותי, לפעמים מחוסר בטחון עצמי בחברה, וזאת נראה לי לאחר שעברו עליי כמה ארועים טראומטיים בגיל ההתבגרות, הוריי התגרשו, אמי נישאה שנית ושוב נפרדה, החלפתי הרבה חברים וידידים ושיניתי הרבה את הסביבה שאני נמצאת בה מבחינת אנשים, ועוד כמה נושאים רגישים לפעמים קשה לי להתחבר לאנשים ובא לי להיות כמו שאר החברמנים שיודעים תמיד להגיד את הדבר הנכון, קשה לי להכיר אנשים חדשים ולקשור קשרים, לפעמים אני נהית אובססיבית בעניין זוגיות, אני גרה עם בן זוגי מזה שנה, הרבה פעמים כועסת מציתה אש מכלום. יכול להיות שזה סתם "החיים" אבל שווה לבדוק דעה אחרת :) האם אני זקוקה לטיפול כלשהו? תודה על תגובות מראש

לקביעת תור
    סגירה
    האם אני צריכה טיפול?

הוספת תגובה

• על צורך בטיפול

סיגל לוי
    26/12/2008

שלום לך
    נשמע שמאורעות חיים מורכבים הותירו אותך רגישה
    האם את צריכה טיפול או לא זה עניין מאד אישי
    יש אנשים שמתגברים על מקומות קשים מאד ללא תמיכה מקצועית
    ויש כאלה שמעדיפים עזרה שכזו גם על משברים יותר פעוטים
    מה שבטוח, כדאי לך להעזר בתמיכה סביבך, חברים, משפחה וכל מי שאת מעריכה בתקופות קשות
    הרבה כוח
    וחג אורים שמח
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסיגל

מ
    27/12/2008

ראשית אני מודה על תגובתך, הקושי שלי הוא בביטוי הרגשות כלפי אנשים קרובים בגלל פחד להישמע מוזר או אובססיבי או גם פחד שלא יבינו את עומק הבעיה וישתמשו בביטוי הנפוץ שהכל יהיה בסד וכו'. בתקופה אחרונה העדפתי לא להיות בקשר עם חברה קרובה בגלל שאיני רואה אדם מתאים להתייעץ איתו כמובן לכל אחד ואחת הבעיות והחיים שלו ולא נעים לי להפיל את הסיפור על מישהו שפשוט יחשוב "טוב החיים שלה היו קשים, אבל מה לעשות, קורה", ופשוט לא יתייחס.אמנם התגברתי לבד על אונס, על מצב משפחתי קשה על חוסר תמיכה מצד אמי על חוסר תמיכה וחוסר מבוגר שיטיל עליי גבולות, אמי פרודה ופרנסה אותנו לבד, עבדה במשמרות לילה של 14 שעות ולא נמצאה בבית בעת הצורך, והפיכתי לעצמאית ומפרנסת את עצמי בגיל 15, אבל אני מרגישה שזה פשוט שקע לעומק הנשמה ולוחץ לפעמים כאשר עולים זיכרונות כאלה. איני מסוגלת להתגבר על חוסר בטחון עצמי ולפעמים גם על זיכרונות, הפחד שלי הוא שזה אולי מתבטא ביחסי אנוש שלי מבלי שאני מודעת לכך וגורם לחסימה כלשהיא או ביטוי בזוגיות שהוא לא נורמטיבי. גורם חוסר הערכה עצמית בסיטואציות שונות, אמנם אני מלאת שמחת חיים רוב הזמן ומשתלבת בעבודה אבל לפעמים יש לי הרגשה שאנשים חושבים עליי מחשבות לא נעימות של לא חברותית או לא מסוגלת לקשור יחסים בין אישיים. שקלתי פעמים רבות לפנות לעזרה דרך קופת חולים כי גיליתי שטיפול כזה מאוד יקר, אבל דרך קופות החולים המחיר הוא לא בהרבה יותר זול ולא ממש פרטי באופן מלא אלא כרוך בהתערבות רופא משפחה ופנייה לרופאה ציבורי. אזרתי המון עומץ כדי להיפתח באתר ולשאול את דעת ציבור, האמת זה עוזר להתבטא אפילו בכתב, ואני מודה מקרב לב על כל תגובה או עצה, כמו כן אני מביע הערכה רבה לאנשים שיודעים להבין, לא לשפוט, ולתת מילה נכונה וטובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם צריך טיפול

סיגל לוי
    27/12/2008

אם אני קוראת מבין השורות נראה לי שאת כן היית רוצה לעצמך מקום טיפולי
    כזה שאפשר לעבד בו דברים יותר לעומק
    שאפשר לומר הכל
    ולא ישפטו אותך
    נראה שבמהלך החיים צברת הרבה
    ואולי את חשה שהגיע הזמן "להציץ אל תוך השק ולפרוק מטען מכביד"

את נשמעת לי מאד בשלה לתהליך
    מקוה שתמצאי את הכתובת הנכונה לך
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצובה ומדוכדכת.
    שפירית
    23/12/2008

היי אני בת 31 וכל חיי הייתי בחורה שמחה ומאושרת. תמיד צחקתי וחייכתי לעולם. גם בתק' פחות טובות ידעתי לעבור הלאה ולהמשיך... יש לי סיפור חיים לא כל כך פשוט. גדלתי עם הורים מקסימים , אבל היו המון מריבות וצעקות בבית. אבא שלי סובל מבעיות נפשיות ולכן הייתי נוכחת בהמון מריבות וצעקות כלפיי כל אחד/ת מאיתנו לאורך כל השנים. אך על הכל הצלחתי להתגבר ולהמשיך עם האופטימיות שלי והגישה החיובית.... היום קשה לי להרים את הראש ולחייך. ואתם בטח שואלים למה... עברה עליי תק' מאד לא פשוטה! פרידה מבחור אחרי 9 חודשים - היו לנו המון מריבות וחילוקי דעות אך למרות הכל תמיד האמנתי שבסופו של דבר הדברים יסתדרו אבל לא כך קרה! הבחור פגע בי עד עמקי נשמתי והעליב אותי. הוא התבטא במשפטים שגרמו לבטחון העצמי שלי להתרסק. אין לי מושג למה נשארתי שם , למרות היחס שלו... אתן לכם מס' דוגמאות: "את חושבת שאת יותר יפה מימני?" "מה את חושבת שכל פעם שתבכי אני אבוא?" אני בחורה רגישה מאד מאד!!! נוסף לכך עברתי לגור בדירה שכורה לבד. יש לי את השקט שלי ואת הפינה שלי אבל פתאום קשה לי מאד. עם כל זה התחלתי עבודה חדשה לפני כחודש וחצי והייתי בטוחה שהנה דף חדש ואז מה קרה???? יש כאן בחורה דיכאונית מהעולם שכל בוקר בו הייתי מגיעה עם חיוך ומצב רוח היתה מספרת לי כמה רע לה ולא טוב לה והגישה שלה שונה מהגישה שלי לחיים...ובלה בלה בלה ופתאום כל הדיכאון שלה עבר אליי מה קורה פה???????????????? חשוב לי לציין כי תמיד תמיד הייתי בחורה כל כך מאושרת ושמחה ואנשים רבים סיפרו לי את סיפור חייהם ואני ייעצתי להם , אבל זה לא השפיע עליי...יש לי חברה שבמשך שנה ניסיתי לעודד אותה ולתמוך בה...אולי הקירבה הזו גם עשתה לי רע והיום הכל השתנה... לפעמים אני יושבת עם עצמי וחושבת רגע מה יש לי בחיים האלו??? כל המצב הזה מוזר שונה ואני רוצה לצאת מימנו...מהר ככל האפשר!!! מה עושים????? אני לא יודעת מה קורה לי ואני רוצה לחזור להיות מי ומה שהייתי! בחורה שופעת בטחון עצמי מחוייכת ושמחה!

לקביעת תור
    סגירה
    עצובה ומדוכדכת.

הוספת תגובה

• תשובה ספונטנית: מציעה לך למצוא

אפרת
    23/12/2008

בתוך עצמך קצת אגרסיה כלפי הבחור שפגע בך (התגלה כמכוער , רע לב) וגם כלפי הבחורות - זו הדכאונית בעבודה, והחברה שתמכת בה ובזבזת עליה אנרגיה נפשית. לומר לעצמך: הדכאונית - מי היא? מה היא מבלבלת לי את המוח? ולהתרחק ממנה. החברה - מה אני, עובדת סוציאלית בשכר ? שתתמודד עם הבעיות שלה בעצמה, לכל אחד יש בעיות. מה היא זורקת עלי את ה"קישקעס" שלה כל הזמן. ואל נא תחשבי שזו התנהגות לא נאותה מצדך.פשוט - את צריכה להגן על עצמך, ומגיע לך לשמור על עצמך. עובדה שכשחשפת את עצמך יותר מדי, נפגעת מאד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקופות

סיגל לוי
    23/12/2008

שלום לך
    בחיים יש תקופות שונות, מעברים שונים, משברים
    יש תנודות
    לעיתים הגל מרים אותנו למעלה ולעיתים אנחנו מוטחים למטה
    זו אולי הייתה התחושה אחרי הפרידה
    אין זה אומר שהפכת להיות אדם אחר
    אלא שהתמודדות קשה
    אולי כמה תקוות או ציפיות התנפצו ביחד עם הפרידה
    נסי להקיף את עצמך באנשים תומכים
    כמו שאת היית עבור אחרים בתקופה שהיה להם קשה
    וסבלנות כמובן
    זכרי שמכל משבר יש משהו לקחת
    חשבי מה למדת מתוך הפרידה הזו ותוכלי לקחת הלאה
    יש פתגם שאומר "אם קשה, סימן שאתה בעלייה..."
    מקוה שתמצאי את הדרך לחוש כך
    בברכת חג שמח
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת קשה
    יוסי
    23/12/2008

שלום, אני בחור בן 19,אחרי תקופה מאוד קשה בחיים שלי החלטתי בזמן האחרון לקחת את עצמי בידים, החלטתי לאהוב את עצמי,לקבל את עצמי כמו שאני, לאהוב את הגוף שלי, לראות כל הזמן הכל כחיובי(תמיד היתי שלילי ורואה הכל כרע)כרגע אני מאושר מכל דבר שקורה לי בחיים ואני אוהב לחיות ולעשות טוב. אבל אנחנו בני אדם ולפעמים באות לי מחשבות לא טובות שמנסות להפיל אותי לעצבות(ולא חסר לי על מה להיות עצוב)רציתי לדעת הם יש דרך להעביר את המחשבות הרגעיות האלו? האם אפשר לעשות משהו לגבי זה?

לקביעת תור
    סגירה
    קצת קשה

הוספת תגובה

• דע את עצמך

אש קרה
    23/12/2008

רציתי לכתוב על זה בכל מקרה - אתה הוא האוייב הכי גדול של עצמך. כל מחשבה רעה כל ניצוץ כל ארוע שגורם לך להרגיש רע - זו תוצאה של היתקלות עם האוייב הכי גרוע שלך - אתה עצמך. כל הטוב הוא אצלך כל הרע הוא אצלך הכל זה אתה ושום דבר זה לא אנשים אחרים. כל איש שעושה לך רע זה בעצם אתה עצמך שמאפשר לעצמך להיפגע ולוקח את הדברים הרעים מאנשים. הרע תמיד קורץ ומחכה וקל להתנחם באש המלכדת שלו. הבעייה היא אצלך אבל הפתרון נמצא רק אצלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשבות שליליות

סיגל לוי
    23/12/2008

שלום יוסי
    עובדה שיש מה לעשות - הנה, אתה עשית שינוי
    גם אם משתדלים, אנחנו לא שולטים בכל המחשבות שלנו, ולעיתים יש גם כאלה פחות נעימות
    כדאי לזכור שזו רק מחשבה
    ושמחשבות יכולות להשתנות
    כדאי לעשות לדברים שמזינים מחשבות חיוביות
    כמו לעסוק בדברים שאתה אוהב
    להיות בחברת אנשים שמרוממים אותך וכו'
    ואם יש יום רע, חשוב תמיד לזכור
    שמחר הוא היום הראשון של שארית חייך...
    חג שמח
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד להגיב לשינוי בהתנהגות
    מרי
    22/12/2008

לסיגל שלום! אבי בן 86 חולה אלצהיימר, מודע לנעשה סביבו, בריא יחסית לגילו, מדבר לעניין, אך דורש תשומת לב כילד קטן. מבקש שיעשו עבורו דברים שהוא מסוגל לעשות ממציא מחלות שאין לו,מעדיף לשכב ולא לעשות דבר, רוצה שאמי תעמוד לרשותו כל הזמן ושהכל יעסקו בבעיות הבריאות שלו. האם זה נכון להענות לדרישותיו? (כל ההסברים הרציונליים לא עוזרים) . מהי הגישה הנכונה לאדם במצבו?

הוספת תגובה

• צו הלב

סיגל לוי
    23/12/2008

שלום מרי
    סליחה על העיכוב בתגובה...
    מצד אחד, ברור שדרישותיו אינן תמיד הגיוניות, אי אפשר תמיד להענות להן והוא מבחינתו רואה (כפי שכתבת, כמו ילד קטן) את הצרכים שלו ולא את התמונה כולה
    מצד שני, זה אבא...
    כל אחד מגיב אחרת למצב שכזה, בהתאם לאישיותו, לקשר שיש או שהיה לו עם אבא, לרגשות אכפתיות, לרגשות אשם וכו'
    אני חושבת שאין פה נכון או לא נכון.
    אף שזה קשה, נסו לכבד אותו, ואת רצונותיו אם זה אפשרי
    אם לא, נסו להסביר לו מדוע אינכם יכולים להענות לבקשתו
    ייתכן שלא יבין זאת, ואולי כן
    התייעצו וקבלו תמיכה האחד מן השני, כי כולכם מתמודדים עם הקושי שבמצבו
    הרבה כוח...
    וחג שמח
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין לבד, ועכשיו לא איכפת
    אפרת
    21/12/2008

אני עדיין לבד. שוכבת במיטה עד אחר הצהריים. קצת מקשיבה לרדיו בבוקר, לעתים אחר הצהריים צופה קצת בטלויזיה. בעיקר מתכנסת לתוך עצמי. אבל כבר למדתי שהתוכן בא לי מאנשים אחרים. אנשים מוכשרים, מוסיקאים, שחקנים, מדריכי טיולים וכדומה. לא יודעת למה תוכן נפשי לא עולה מתוכי. למה אין לי מטרה בחיים להתרכז בה. וכבר לא איכפת לי. הבנתי שאני לא רוצה שום דבר רציני. שום מאמץ. מישהו פה מכיר את זה מעצמו?

הוספת תגובה

• תקופות...

רונן דוד
    21/12/2008

יש תקופות של מעלה ותקופות של מטה.

חשוב להכיר את עצמנו, ולא להאיץ במקום שרוצים קצת חופש.

הגוף זקוק לפעמים (ובתוכו הנפש) לקצת חופשה מכל המצב.
    תני לזמן לעשות את שלו, עם הזמן תראי ותמצאי דברים שיעניינו אותך, את יכולה במקביל לחפש מה מעניין אותך וללכת בעקבותם, בלי לחץ ובזמן שלך...

חג שמח !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם את כותבת פה מצבך בסדר.

צח
    21/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפרת הטלפון שלי יקירה 0525406895

צח
    21/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאד נחמד,צח, שאתה פונה אלי כ"יקירה"

אפרת
    23/12/2008

בתכל'ס, אנחנו לא מתאימים. מאחלת לך למצוא את הנפש התאומה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאיפה את יודעת מה מתאים?

צח
    23/12/2008

יש לי הרגשה שכולך מלאה בפחדים! ואולי בכלל את מתחזה בפורום!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא חושב שזה אפשרי..

אש קרה
    22/12/2008

כל דבר שאת מקבלת ממישהו אחר, את הופכת אותו לשלך. זה מחשבה רגעית.. זה יעבור כל תוכן שאת מקבלת, את חווה אותו דרך החוויה האישית שלך.. לא משנה מאיזה מקור הוא הגיע. אני מכיר את ההרגשה הזאת של כאילו לחוות חוויות של אנשים אחרים דרך עצמי.. ההרגשה שהמחשבות שלי הן לא שלי.. אבל זה בגדר הרגשה לפעמים זה לא שולט עלי בצורה כזאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה שמטריד אותי, שבלי אנשים מתענינים

אפרת
    22/12/2008

אין לי חשק לעסוק בכלום. לא לנגן (יש לי כלי נגינה) לא לפסל (יש לי קצת חומר, מה שנקרא פעם חימר, וכבר ידוע לי שיש לי נטיה וכנראה כשרון) לא לכתוב (תרגמתי וכתבתי שירה) וגם לא לצפות בתקליטורי DVD שלי עם האופרות והסרטים.). ברור שאינני "אוטיסטית", לא מישהי שמתעסקת באיזה עיסוק לבדה ולא איכפת מאנשים. אבל יש גבול: לי בכלל לא מתחשק לעסוק בכלום בלי חוויות מאנשים. מישהו- מישהי מכיר -מכירה את הענין הזה? אגב: התגובה במוטקה לא עולה. אני נאלצת להכנס דרך אתר beok . יש עוד מישהו שזה קורה אצלו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החמרה במצב
    אש קרה
    21/12/2008

שלום, אני חדש פה , הגעתי לפה דרך החיפוש של גוגל, ובגלל העובדה שלא דורשים את הרישום המעיק הזה לפני כל הודעה. אין לי מושג מאיפה להתחיל ומה לספר. היה פה מאמר ששמתי לב אליו מזווית העין לפני שהתחלתי לכתוב על דכאון עונתי.. נחמד לראות שמישהו הגדיר ב"מדעית" את העובדה שאני מרגיש כ"כ מחורבן בחורפים בשנים האחרונות, בייחוד בימים של חנוכה נדמה לי. אני לוקח ציפרלקס כבר קצת יותר משנה, יש לי עליות וירידות אבל בשבועות האחרונים וביחוד מאז יום שישי העצבים שלי עלו רמה ואני מפחד שדברים רעים הולכים לקרות. אני בטיפול רעוע כלשהוא של קופת חולים אבל אני לא סומך עליו כעל מקור לעזרה בבעיות רק כעל מקור לסיפוק ציפרלקס וכדורי שינה. חשבתי על לחזור לקבוצות תמיכה כלשהן אבל אני לא יודע בדיוק למהללכת ולאן לחזור, אם בכלל כדאי. חשבתי אולי ללכת למכורים אנונימיים אבל עכשיו חורף מגעיל בחוץ ואין לי כוח לצאת בטח שלא לנסות להגיע לקבוצות האלה עוד פעם ביחוד לאור העובדה שיש לי בעייה עם מקומות הומי אדם.

לקביעת תור
    סגירה
    החמרה במצב

הוספת תגובה

• תתעלה על עצמך....

רונן דוד
    21/12/2008

תנסה בכל זאת להצטרף לקבוצת תמיכה באזור מגורייך, קבוצה כזו יכולה לעזור המון !!!,

חוץ מזה אני ממליץ לך לבדוק את האפשרות לפנות לטיפול פסיכוטראפי, כאשר המטרות נקבעות איתך במשותף, הן ברורות וברור גם לך וגם למטפל מה מטרת הטיפול...

בהצלחה וחג שמח !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניסיתי, הייתי

אש קרה
    21/12/2008

לא יודע אם יש לי כוח לעוד כאלה יש לי מספיק הערכה לזמן הפנוי שלי וכיף לי לעשות בו דברים אחרים אני פתוח להצעות קונקרטיות אולי לא של טיפול פסיכולוגי כי יש לי רוויה מהזנות הזאת אבל קבוצות אולי כן אני יודע שמה שאני מרגיש היא בעייה שיותר קשורה לאינטראקציות שלי עם אנשים מאשר לבעיות עם עצמי עם המהות שלי אני כבר בדרכי השלמה כלשהן על צדדיה החיוביים והשליליים הנה עשיתי לעצמי טיפול של 45 דקות ואפילו אני לא צריך לבהות בפנים מחייכות שאומרות לי הזמן נגמר והרווחתי עלייך כמה מאות. צד חיובי. אני חיובי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבד בעולם
    sss
    21/12/2008

מאז שאני קטן אני סובל הייתי מקבל מכות והייתי חי בפחד לאט לאט אם השנים זה הפסיק כי גדלתי אבא שלי הוא הבן אדם שאני הכי שונא בעולם ואימא שלי פחדנית וטיפשה כל מה שהיה כל השנים לא עשתה כלום בקרוב אני בן 20 בתהליך לחזור לצבא אבל זה לא בטוח אני יושב וחושב מה אני עושה בעולם הזה? נולדתי בשביל לסבול? אין לי חשק לחיות אם אני לא יקום בבוקר סןף סןף יהיה לי שקט אני הלכתי לאיבוד בחיים ואין מי שיעזור לי אני גם לא פוחד מכלום ולא פוחד למות בטח זה נשמע שאני משוגע אבל זה הרגשות שלי אני בן אדם נורמלי הרבה אנשים מכירים אותי אבל כנרה שמגיע לי לסבול אבל אני מחכה אולי השקט יגיע.

לקביעת תור
    סגירה
    לבד בעולם

הוספת תגובה

• לא מגיע לך לסבול

דניאלה הרץ
    21/12/2008

המכתב שלך עשה לי מאד עצוב. זה מאד קשה ורע שאבא מרביץ לבן שלו ושאמא לא היתה מסוגלת לשמור עליך.
    אבל עכשיו אתה יותר מבוגר . והגיע הזמן שתיתן לעצמך התחלה חדשה וטובה יותר. תבנה חיים משלך.
    הדבר החשוב הוא שזה אפשרי, גם אם הלכת לאיבוד וגם אם אתה מאד סובל, אני אומרת לך שאפשר לשנות. אתה בכלל לא משוגע להיפך, אתה נשמע לי אמיץ וסובל ומחפש דרך להציל את עצמך.
    כתוב לי לגבי הצבא. מה תוכניות שלך? איפה תשרת? צריך לחשוב, אולי יחד אם תמשיך לכתוב לי, איך לעזור לך לתכנן ולבנות את החיים שלך מחדש וטוב יותר.
    מחכה למכתב ממך
    דניאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדניאלה

sss
    21/12/2008

אני כבר כמה חודשים בתהליך לחזור לצבא ביקשו ממני חוות דעת אמרו לי עושים את זה בקופת חולים הלכתי ואמרו לי שלא בדקתי בעוד מקומות ואני לא יודע איפה אני יכול לעשות חוץ מפרטי אבל אני לא יכול כי המצב הכלכלי שלי לא מאפשר אני גם מחפש עבודה בנתיים אבל ללא הצלחה ואין מישהו שאני יכול לפנות שיעזור לי. אם אני יחזור לצבא אני יראה להם שאני רציני ועשיתי טעות שהשתחררתי ואני מתקוון להיות הכי טוב ואפילו רוצה לחזור להיות לוחם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ
    אבי
    20/12/2008

שלום רב, אני שרוי במצב רוח ירוד מזה 4 חודשים (אולי דיכאון), אני חושב שאני יודע מה הם הגורמים... אני מבצע פעילויות, אוכל טוב ישן טוב וכו', אבל מרגיש מצב רוח ירוד,חרדות,עצבות והיעדר תגובה מאירועים משמחים. לאיזה סוג של טיפול/מטפל (לא מעוניין בכדורים, אלא רק שיחות) פסיכולוגי הכי כדי, מהיר ומומלץ לי לפנות? אשמח לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ

הוספת תגובה

• שלום אבי

דניאלה הרץ
    21/12/2008

מאד חשוב שאתה מזהה את הסיבה שגורמת לך לדכדוך ושאתה רוצה לטפל בעצמך. אתה צודק כשאתה מרגיש שאתה זקוק לשיחות ולכן כדאי שתפנה למטפל/פסיכולוג שמטפל דרך שיחות ונותן מקום וזמן להבין את מה שמרחש בנפשך. רבים המטפלים שבאים מהאסכולה הזו וכאשר תפנה למישהו כדאי שתשאל, אפילו בטלפון ותגיד למה אתה מצפה.
    דניאלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה