פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בבקשה תעזרו לי
    שרון
    20/07/2008

שלום לכם. אני גבר בגיל 43. נשוי +2 . עובד וכו'. נשמע אידאלי? אז זהו שלא. כדי להסביר לכם את הבעיה אני חייב לספר לכם על אימי. היא אישה עדינה. שקטה. צנועה. אוהבת לעזור לכולם. ובכל זאת כולם מתרחקים ממנה. יש בה משהו מרגיז שאי אפשר להסביר. מישהו קרא לזה אנרגיות שליליות. אין לאנשים סבלנות לשמוע אותה. אותם הדיבורים שאצל אחרים היו מתקבלים בברכה ובענין אם מישהו אחר היה אומר אותם, מתקבלים בחוסר סבלנות כשהיא אומרת אותם. אם היא לא פונה לאחרים אף אחד לא יפנה אליה. חברות מתרחקות ממנה ומועילות בטובן להסכים כשהיא רוצה לבוא ולבקר אותן. לקח לי המון זמן להודות אבל מסתבר לי שאני סובל מאותה הבעיה. חברים לא מתקשרים אליי. בחורות מתרחקות ממני כאילו אני איזה סוטה גם אם אין כל כוונת זדון. ( ואין לי. אני נשוי זוכרים?) ואישתי? לפעמים נדמה לי שהיא רק סובלת אותי. היא מפלרטטת עם גברים שבחבורה שלנו . לפני כמה שנים היא קבעה עם מישהו בבית קפה כשזה לא היה תמים. ואני צריך לסבול ולשתוק כדי לא להפסיד את המשפחה והילדים. איך לעזאזל נפטרים מה תדמית המחורבנת הזו? מה אני לא עושה נכון? אני אדם אנטלגנט. אקדמאי. יכול לדבר על כל נושא שבעולם. ועם כל אחד. ובכל זאת אחרי דקה או שתיים שיחה עם אדם כזה או אחר יש הרגשה שהוא רוצה להתרחק. כבר אין לי חשק לחייך. פני נפולים ומחשבה על מוות עושה לי טוב. אין לי כל כוונה להתאבד אבל בכל זאת זה מפלט. אנא תגידו לי מה דעתכם. למה אני משדר אנרגיות שליליות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה תעזרו לי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנרגיות שליליות

סיגל לוי
    20/07/2008

שלום שרון
    אין ספק שאנרגיות שליליות הן מעגל - כשאתה כבר משדר אותן, זה מרחיק ממך, ואז אתה חש יותר שלילי וממשיך לשדר אותן וחוזר חלילה
    הדרך לטפל בשלילה (מלבד מודעות, היא דבר טוב - שים לב מתי אתה אומר או עושה משהו שמרחיק אחרים) נסה להתמקד באנרגיה חיובית - מה עושה לך טוב, מה מרומם אותך פיזית, רגשית ואולי רוחנית. כשאתה מרגיש מרומם הנוכחות שלך מרוממת אחרים
    תשקיע בכך את האנרגיה, למצוא את האנרגיה החיובית שבך
    בהצלחה
    סיגל לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כשמשפחתך רוצה ברעתך?
    אלעד
    19/07/2008

שלום שמי "אלעד" בחרתי בשם בדוי כיוון שאינני מוכן להחשף כעת אני רק רוצה להרגיש שמישהו מקשיב לי....ומגיב. זהו סיפור חיי: אף פעם לא הייתי הילד הכי מקובל בכיתה ,אבל תמיד הייתה לי הרגשה טובה בקשר לעצמי ואנשים נמשכו לזה ונהיו לי חברים טובים בילדות ו עם אחד אני מהם אני בקשר טוב איתו עד היום. פחות או יותר ככה העברתי את חיי עד גיל 12 כשכולם מחבבים אותי ואני זוכר שאני מאושר הרבה פעמים למרות הצקות של ילדים שונים בגלל בעיות פיזיות שונות כמו שמיעה או גמגום. הכל השתנה מאז שאבא שלי ואח שלי החלו פתאום "לשים לב" אליי כלומר כמעט כל יום שחזרתי הביתה שמעתי עליי משהו רע ואבא שלי ואח שלי איימו עליי במכות כל יום בעקביות מבלי להסתכל לתוך העיניים ואם כן זה תמיד היה בבוז הם הסתכלו עליי כאילו אני נחות...כמובן שזה השפיע על היחסים שלי עם חבריי אני חושב שהם פשוט ניסו להקשיח אותי או משו לקראת העולם שבחוץ ע"י השפלות לפחות ככה אני רוצה לחשוב כי אז יהיה לי תשובה לכל הטירוף הזה שאני קורא לו התבגרות...הרבה בכי וזמן עבר עד שהבנתי שהם פשוט למרבה הצער בחרו להפיל על מישהו קטן מהם את העצבים,הרבה זמן האשמתי את עצמי חשבתי מה אני לא עושה בסדר ,למרות שהדבר הכי גרוע שעשיתי היה להבריז ממהשיעור... הרבה זמן הרגשתי כאילו אני באיזה ניסוי מוזר שעושים עליי, לראות מתי האדם נשבר כשאינו מקבל אהבה מאף אחד מסביב...אפילו אחותי הגדולה שתמיד הייתה כמו אמא קטנה כזאת שאני יכול להיות איתה כל היום והיא תמיד תחייך , בחרה להיות אדישה ולצדד בהם אבל היא הייתה יודעת איך לשחק...באירועים של בני משפחה תמיד היא הייתה מחייכת אליי כאילו היא האחות המושלמת זה קרע לי את הלב שיש לי משפחה כזו...אבל ידעתי שאם אוותר ואכנס לדכאון שום דבר טוב לא ייצא ממני ולא רציתי שזה יקרה...ככה הצלחתי לגרד עוד כמה חוויות טובות בחיים אבל תמיד הרגשתי שאני חי בשקר ושלא מגיע לי לחיות ככה...אני אדם טוב. אבי תמיד בז לי ותמיד אמר לאחרים בפומבי את החסרונות שלי ,ותמיד הרגשתי רע עם עצמי לא היה לי ברירה...אף אחד לא הוכיח לי אחרת...אבל למרות זאת החלטתי להרים את הראש וסיימתי עם ממוצע 80+ עשיתי צבא וקיבלתי תעודה של חייל מצטיין נחמדה כזו,והיום אני רוצה ללמוד לאוניברסיטה...וגם היום הוא אומר שלא ייצא ממני כלום גם אח שלי אומר לי שלא ייצא ממני כלום ושאני אפס...תמיד פחדתי להביא בחורה הביתה פחדתי שהסיוט יתחיל מחדש. מה אני עושה? איך יוצא מן הסיוט וגורם להם להבין שהם גרמו לשנים הגרועות בחיי? אני לא רוצה להיות אחד שמנותק מהמשפחה שלו למרות הכל מה הפתרון?

לקביעת תור
    סגירה
    כשמשפחתך רוצה ברעתך?

הוספת תגובה

• לחיות את חייך...

רונן דוד
    19/07/2008

אלעד שלום,

אני חושב שאתה צריך "פשוט" לחיות את חייך בלי לדפוק חשבון לאף אחד,
    בטח לא לאנשים שרוצים ברעתך ולא מצפים ממך לכלום.

אני כותב "פשוט" במרכאות כי אני יודע שזה בכלל לא פשוט,
    אבל אין ברירה, הם ילמדו במשך הזמן לקבל אותך כמו שאתה כשיבינו שהם לא משפיעים עלייך, אפילו אם זה רק למרעית עין, כי בתוך תוכך זה יאכל אותך....

אני ממליץ לך לפנות לטיפול על מנת להתמודד עם כך במרחב מוגן כמו בטיפול...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמיכה במשבר
    צו פיוס ד
    15/07/2008

יש לי בת בת 25 שנפרדה מחבר לאחר כ10 חודשים שהיו יחד וסכמו שהם בונים את עתידם המשותף. לפתע הוא קיבל רגליים קרות וגמר עם הקשר. היא מאמינה שהוא יחזור אליה, למרות שנדמה שאין לכך כל סיכוי . בתי בדכאון , אני חוששת שכשתגלה כי הוא לא ישוב, יעמיק דכאונה. היא אמנם ממשיכה כביכול בחייה, אך נדמה כי איבדה עניין בכל, והיא נראית כפרח נובל. אין לי מושג איך אפשר לעזור לה. אודה לך אם תציעו לי עצה כלשהי.

לקביעת תור
    סגירה
    תמיכה במשבר

הוספת תגובה

• בחיים אין ביטוח נגד כאב

סיגל לוי
    15/07/2008

שלום לך
    מאד קשה כאם לראות את ביתך סובלת
    זה באמת כואב להתאכזב כך
    אין לך ברירה אלא לתמוך, לעודד, לתת לזמן לעשות את שלו, להתערב כמה שהיא מרשה ולתת לה ללמוד את השיעור ולמצוא את דרכה ממנו
    אם הדכאון ממש יעמיק והיא לא תתפקד, אפשר לחשוב על עזרה מקצועית
    המשיכי להעניק לה אהבה ולתמוך
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין ביטוח נגד כאב

צו פיוס ד
    15/07/2008

תודה על התגובה. נדמה שלא ניסחתי היטב את שאלתי. השאלה העיקרית היא איך לנסות להבהיר לה שהסיכוי שישוב אליה אפסי, מבלי לגרום לנזק רציני נוסף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעדינות...

סיגל לוי
    16/07/2008

כדאי לנסות לדבר איתה מתוך תמיכה, לתת לה להרגיש שרוצים לעזור
    אם זה רק מעורר את התנגדותה, או לא מגיע אליה, צריך לתת לה להגיע לדברים בעצמה, גם אם זה יותר ארוך ויותר כואב
    כל אחד צריך בסופו של דבר להתגלח על הזקן של עצמו...
    מקוה שעזרתי
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי-שם
    א'
    15/07/2008

שלום, יש לי שאלה בקשר לשינוי השם שלי,ומאחר שלא מצאתי פורום מתאים לשאלה שלי, אני אשאל כאן. אני מאוד רוצה לשנות את השם שלי,מאוד מאוד מאוד. מכול מיני סיבות,אבל אני מאוד מודאגת! המשפחה שלי תקבל את זה,אין להם בעיה עם זה, בכול זאת זה כולה שם. אבל איך המשפחה המורחבת תקרא לי? בשם הישן שלי?זה מאוד מפריע לי, וגם החברים הישנים וכולם,איך אני יסביר לכככככככככככולם? אנ מדגישה את ה"כולם" כי המשפחה שלי ענקית ואני לא בטוחה שכולם יצליחו לי לקרוא לי בשם החדש זה ממש מפריע לי! אופ,מה אני עושה????? איך מסבירים?מה עושים? ומה עושים במקרה שהם ממשיכים לקרוא לי בשם הישן?

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי-שם

הוספת תגובה

• שם חדש

אמה
    15/07/2008

פשוט ילמדו להתרגל בהתחלה לא כולם יקראו בשם הנוסף (כי לא מורידים שם או מוחקים אלה מוסיפים שם נוסף ) אפשר לבקש יפה פעם פעמיים עד אשר כולם רואים שזה באמת אמיתי ולא כי בא לך ביום בהיר אחד להחליף שם (ועושים זאת ע"י ברכה מהרב ) בכל אופו כך זה צריך להיות .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שענית לי...אבל...

א'
    15/07/2008

מזתומרת שם נוסף?אני רוצה למחוק את השם הישן שלי לגמרי....זה אפשרי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך זמן להתרגל

סיגל לוי
    15/07/2008

קחי בחשבון כמו שענו לך פה שלוקח לאנשים זמן
    זה טבעי
    צריך לענות בסבלנות, לתקן בחיוך, עד שיתרגלו
    במקום חדש יכירו אותך רק בשמך החדש
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כריתת אשך
    אייל
    14/07/2008

עברתי ניתוח לכריתת אשך לפני כמה חודשים ומאז קשה לי להפסיק לחשוב על זה וקשה לי להשלים עם זה, אני מרגיש ריקנות בחיים ואיבדתי כל עניין בדברים אחרים... יש לציין כי השתילו לי אשך תותב אך גם זה לא עזר בעניין...

לקביעת תור
    סגירה
    כריתת אשך

הוספת תגובה

• מה ההשפעות

סיגל לוי
    14/07/2008

שלום אייל
    דבר עם הרופא המטפל - אולי מה שאתה חש נפשית קשור לשינוי הורמונלי (שכן האשכים הם מייצרי הטוסטסטרון בגוף)
    חשוב להבין האם זו תופעה פיזית, ביולוגית, או נפשית - קושי בדימוי הגוף
    כדאי לאסוף חומר ולדעת האם זה פוגע בך במשהו "כגבר"
    מקוה שעזרתי ונתתי כיוון להבין את מקור הקושי
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה קשור לדימוי

אייל
    15/07/2008

קשה לי להשלים עם דבר כזה פשוט, זה פשוט מפריע לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בדימוי הגוף

סיגל לוי
    15/07/2008

אין ספק שזה לוקח זמן להתגבר
    קודם כל, דרושה עבודה פנימית
    אחר כך, כשתשלים עם זה, תצטרך לראות שאפשר לחיות זה ושגם נשים שיאהבו אותך, יקבלו זאת
    תזכור שטוב שזה אמנם פוגע בדימוי ובתחושה, אך עדין התפקוד שלך תקין וזה הרבה
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצבים
    לי
    13/07/2008

שלום אני אמא לילדה בת שנה וחצי ויש לי בעיות עם בעלי. בגלל בעיות אלו וגם מצבי רוח אני עצבנית על ביתי . מה אני יכולה לעשות בנידון? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עצבים

הוספת תגובה

• להוציא על מישהו אחר

סיגל לוי
    14/07/2008

שלום ליאת
    את בעצמך קולטת שזה לא מצב טוב
    היא לא אשמה בכך
    נסי להתמודד ישירות עמו
    נסי לשפוך את הלב לכתובת בוגרת
    אולי לפנות לעזרה מקצועית, או כל דבר אחר שיכול לתמוך בך בתקופה זו
    שיהיה לך כוח להתמודד
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה

לי
    15/07/2008

שלום, לפעמים אני מרגישה שאני לא אמה טובה בגלל שאני ממש נתקפת בזעם. אני לא יודעת למי לפנות. כל הפסיכולגים שהייתי בעבר לוקחים הרבה מאד כסף. אני מרגישה שפתאום יש לי התקף כזה של זעם / כעס ואני כאילו לא יכולה לעצור את זה ולא שולטת בזה. מה אני עושה - אני חייבת עזרה דחוף. תודה רבה ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה

סיגל לוי
    15/07/2008

ליאת
    כשאת מרגישה שהתקף מתקרב, הכנסי לחדר לבדך
    תנשמי
    תשתי כוס מים
    ותגידי לעצמך שהיא לא באמת אשמה במה שקשה לך כעת

אם את לא שולטת בעצמך, פני לטיפול בהתאם להמלצות שנתתי פה למלי במסגרת מוזלת

הרבה כוח וסבלנות
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמכרות למין אינטרנטי.
    אנונימי
    12/07/2008

שלום, אני בן 24 ואני חושש שאני מכור לפורנוגרפיה. אין לי אינטרנט זמין רוב השבוע, אבל אני מבלה חלקים נכבדים מהסופ"ש בהורדת חומרים מיניים, שרק חלקם עונים להגדרה הקלאסית של פורנוגרפיה. ביני לביני אני חושב שאני יודע מה המקור לבעיה, החל מחוויות שונות שעברתי, עבור בזה שזה זמין כל כך וקל הרבה יותר מהסיכון שבדחיה בחיים האמיתיים, אולי אנרגיות מיניות חזקות ואולי איזה חוסר בגרות נפשית שלי. יש לציין שאני גם ביישן מאד ליד בנות בחיים האמיתיים, ואולי זה בא כפיצוי. אני בעיקר מרגיש אשמה וחשש בגלל זה ואני מסרב להשלים עם זה ולתת לזה לפגוע לי בחיים. אני כן מתאהב וכן רוצה מערכות יחסים, זה לא בא במקום, אבל אני מעוניין לפתור את הדבר. הייתי רוצה לנסות לפתור את זה לבד, בלי טיפול פסיכולוגי, בשלב זה. האם יש לכם עצות כלשהן? הפתרון הקל ביותר יהיה להתנתק מהאינטרנט, אבל זה קצת חבל...

לקביעת תור
    סגירה
    התמכרות למין אינטרנטי.

הוספת תגובה

• גרויים...

רונן דוד
    12/07/2008

אני חושב שאם תמצא לך גרויים ועיסוקים אחרים,
    באופן טבעי ירד העניין שלך בכל הפורנוגרפיה.

גם אם תמצא חברה טובה, אני לא בטוח שזה ישתנה,
    אני חושב שהחוויות הללו באות למלא חסך וחוסר כלשהו,
    ואולי בטיפול פסיכולוגי זה כן המקום להבין איזה חוסר זה בא למלא....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול
    יוסי
    08/07/2008

שלום רב מזה שנים אני סובלת מהפרעת כפייתיות שלא טופלה מטעמים כלכליים היום אני יודעת שכל נסיבות חיי כולל יחסיי עם קרוביי מכריחות אותי לטפל במצב מייד אני מבקשת את עזרת כולם במציאת מטפל טוב ולא יקר לטיפול קוגניטיבי התנהגותי בדחיפות

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול

הוספת תגובה

• טיפול זול

סיגל לוי
    09/07/2008

שלום מלי
    יש לי מס' הצעות עבורך:
    את יכולה לחפש טיפול דרך משרד הבריאות - בדרך כלל יש תחנות בהן עובדים אנשי מקצוע מצוינים, והשירות ניתן בחינם או במחיר מוזל מאד
    את יכולה לפנות דרך קופת החולים שלך
    בנוסף, כדאי לך ללכת להתייעצות פסיכיאטרית דרך הקופה - אולי גם טיפול תרופתי יכול לתמוך בתהליך אם את זקוקה לעזרה דחופה
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמיכה
    רפאל
    08/07/2008

שלום אני כבן 21 ואני מגדיר את עצמי כמכור למין בשנתיים האחרונות הפסקתי להיכנס לאתרים בתקווה שהכל ימחק ממחשבתי אך אני עדיין עושה את זה(אוננות) בערך פעם ביומיים רציתי לקבל עצות והדרכה

לקביעת תור
    סגירה
    תמיכה

הוספת תגובה

• התמכרות למין

סיגל לוי
    09/07/2008

שלום רפאל
    קודם כל, אם זו התמכרות או לא, זו גם שאלה של כמה זה מפריע לך
    אין ספק שהצרכים המיניים שלך חזקים

אנרגיה מינית ויצרית היא אנרגיה
    ייתכן שהמצב ירגע אם תהיה לך מע' יחסים קבועה ומספקת
    ייתכן שהמצב ירגע אם תמצא משהו שמתעל את האנרגיה שלך חוץ ממין, כמו למשל משהו יצרני, יצירתי, ספורטיבי וכו'

מקוה שעזרתי
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נדודי שינה
    אלין
    07/07/2008

מדובר בבן שלי,חייל (לא קרבי), שבחודש האחרון מתקשה להרדם בלילות. אין לו שום קושי להרדם במהלך היום, אבל כשהוא עולה למיטה בלילה, הוא פשוט לא מצליח להרדם,מתגלגל מצד לצד,יורד מהמיטה הרבה פעמים ורק לאחר כמה שעות נרדם. בלית ברירה, נתתי לו כמה פעמים חצי כדור אסיוול, כי נדודי השינה הקשו עליו מאוד להתעורר בבוקר ולהגיע לבסיס בזמן,אבל ברור לי שהאופציה הזאת לא מומלצת. הוא עומד להשתחרר בעוד חודש וחצי ,עובד כמעט מתחילת הגיוס כמלצר בשעות אחה'צ והערב,מבלה בסופי שבוע עם החברה והחברים,אין לו בעיות בריאות כלשהן. מה יכולה להיות סיבת נדודי השינה ואיך אפשר לטפל בזה? הוא פשוט מיואש מחוסר שינה ולא מצליח להבין מה הגורם לכך. תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    נדודי שינה

הוספת תגובה

• קשיי הרדמות

סיגל לוי
    07/07/2008

שלום לאמא המודאגת
    כמובן שאין לי תשובה חד משמעית לכך

שווה לבדוק האם הוא עמוס מדי (גם צבא, גם עבודה, גם חברים) ואולי הוא מגיע הביתה אחרי שכבר עבר את שיא העייפות והאדרנלין זורם בדמו
    כדאי לחשוב אולי על להפחית עומס עד השחרור

איך היה נרדם קודם?
    האם קרה משהו חדש לאחורנה?
    האם הוא מוטרד ממשהו שאינו משתף אותך?

אם לא נראה רקע נפשי כלשהו, ובכל מקרה, כדאי לבדוק רקע רפואי ולהוועץ ברופא

מקווה שעזרתי ושתדאגי פחות
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל,תודה על תגובתך

אלין
    07/07/2008

לפני כן, לא הייתה לו שום בעייה להרדם. גם אני חושדת כמוך,שאולי הוא לחוץ מדי ועמוס גם עם השירות הצבאי ,גם בעבודה וחייב לחלק את עצמו בין כולם, כולל חברים וחברה. נעשו בדיקות דם והתשובות תקינות, הוא אוכל בצורה מסודרת (הרבה יותר טוב מאשר אכל לפני הגיוס) , אבל עבודת המלצרות היא עבודה פיזית מאומצת וככל הנראה לא מתאימה לכל אחד. (שכחתי לציין שלפני שנתיים התגלה וריקצלה באחד מאשכיו והוא אמור לעבור ניתוח אחרי השיחרור,אני לא יודעת אם יש קשר בין הדברים) האם לדעתך,כדאי לתת לו כדור כלשהו כדי להסדיר את שנתו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדאי לברר בפורום רפואת משפחה

סיגל לוי
    09/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על סיטואציה
    רונן
    06/07/2008

שלום.אני בן 26 וסובל מחרדה על רקע שבו עברתי תקיפה אלימה בעבר. כך שקשה לי להתעמת עם אנשים פנים מול פנים או לדרוש משהו בתקיפות. השבוע, ירדתי בערב לכיון הרכב שלי וראיתי אדם זר מתעסק עם הרכב כנראה שניסה לפרוץ את הרכב. לא ידעתי מה לעשות עמדתי חסר אונים וקפאתי במקומי,פחדתי להגיד לו משהו אז חזרתי ללובי הבניין והתקשרתי משם למשטרה. איך אדם נורמלי ללא חווית טראומה מהעבר וחרדות היה אמור להגיב לסיטואציה כזו? סה"כ אני יודע שפיזית לא הייתי מסוגל להתמודד איתו.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על סיטואציה

הוספת תגובה

• התמודדת יפה

סיגל לוי
    06/07/2008

שלום רונן
    אל תשפוט את עצמך בחומרה
    למרות שקפאת בהתחלה, פעלת בהחלט הגיוני

אין כאן תשובה חד משמעית
    אולי היית צועק לעברו והוא היה בורח
    ואולי הוא היה חמוש ולא מאוזן...

תראה שלמרות העבר והחרדה כן פעלת
    ובכך החזרת את השליטה לעצמך

שיהיה רק טוב...

סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טוב שלא התעמתת איתו...

שני
    07/07/2008

היום רוצחים ברחובות אנשים על כל שטות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה וציפרלקס
    ארי
    04/07/2008

סליחה מראש על השאלות הנדושות, שמי ארי בן 33,בריא עד לפני כחודש שעברתיהתקף חרדה ומאז זה לא זה, התחלתי טיפול התנהגותי קוגניטיבי כדי ללמוד איך להתמודד עם זה ופסיכיאטר פרטי שביקרתי המליץ על ציפראלקס 10 מ"ג, התחלתי לקחת לפני כיומיים ושאלותיי הן : האם ייתכן שכבר ביומיים הראשוניםאני מתעורר ב 4 בבוקר ולא נרדם שוב? האם ניתן לקחת אלפרליד שקיבלתי מרופא המשפחה בהתחלה , מדי פעם כדי להרגע עם הציפראלקס שמעורר?... האם מומלץ לקחת גם טיפול הומאופתי במקביל ?תודה מראש וסליחה על הלחץ... ארי

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה וציפרלקס

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    06/07/2008

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=177 id=link]פסיכיאטריה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת
    שולי
    02/07/2008

מאד קשה לי בחיים אין לי עבודה כרגע ואני בת חמישים פלוס ולא יודעת מה יהיה מרגישה לא שווה לא מצליחה ולא יודעת מה לעשות עם עצמי ובאשר לבעלי הוא חולה אך עושה עצמו יותר חולהממה שהוא ומתנהג כמו ילד קטן והופך להיות נטל ואני פוחדת שככל שהוא לא זז ולא עושה כלום עם עצמו מצבו ידרדר וזה מה שקורה בשנים האחרונות ואז גם בו אצטרך לטפל כרגע אני עושה הכל בבית אותו לא מעניין כלום הוא רוצה את האוכל בצלחת ולא איכפת לו מהיכן זה יגיע בקיצור החיים לא פשוטים ומה שהכי קשה שאין לי חברה טובה או מישהו שאוכל לשפוך את הלב.

לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת

הוספת תגובה

• שיתוף...

רונן דוד
    02/07/2008

בתיה יקרה,

מה שאת מתארת זו מציאות וזוגיות בלי שיתוף.

את חייבת לשוחח על כך עם בעלך ולהבהיר לו שקשה לך להמשיך כך,
    הוא חייב לסייע לך בנטל בבית לפחות, על מנת שתוכלי לצאת ולחפש עבודה.

לא הזכרת אם יש לך ילדים,
    אם יש לך ילדים, אני מניח שהם בוגרים וכדאי שתשפי גם אותם במצב.

הכי חשוב, נסי להיות אופטימית ולצאת לדרך חדשה,
    צאי וחפשי עבודה שהולמת את כישורייך,
    אני בטוח שיש מספיק מקומות עבודה שיהיו מוכנים לקבל אדם מנוסה ובוגר כמוך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת

יאיר
    04/07/2008

אומר ןאקצר אשמח ועם נסיון להיות כאוזן קשבת 0525581506 יאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בחיי הנישואים
    דפנה
    30/06/2008

שלום שמי דפנה אני כותבת כאן כי הגעתי למצב של ייאוש אני נשואה כבר כמעט שנתיים ואני ובעלי קרובים להורים שלנו משני הצדדים [מבחינת מגורים] אצלי המשפחה דתייה אצלו היא שומרת מסורת ואנחנו חילוניים בעלי לא אוהב את המשפחה שלי הוא מאוד רגיש ומכל דבר שומרים לו הוא בוחר להיפגע והמשפחה שלי אי אפשר לומר שהיא מושלמת אבל מאוד רוצה לקבל אותו ולהתקרב אליו הוא כבר לא מגיע אלי הביתה ואני הולכת בשבתות בערב להורים שלי לבד וזה כאב שאני לא יודעת להסביר אותו כאילו הוא לא איכפת לו מהחיים שלי הוא מאוד קשור למשפחה שלו הוא מן ילד של אמא הוא מגיע לשם כל יום הוא מדבר איתם בטלפון כל היום ושבתות כל הזמן הוא רוצה להיות שם ואני כבר אין לי כח לא אליו ולא אל המשפחה שלו גם הם נוטים להתערב לנו בחיים שלנו היו כמה פעמים שאמא שלו דאגה לצעוק עלי ולהגיד לי כמה אני רעה לבן שלה ובגלל שהואא לא בא אלי זה גורם לי לכעוס עליו ועל המשםחה שלו יותר וגם אין מצב לשים לו תנאים כי הוא ילך ממני הוא מאוד דרמטי מה שמשגע אותי שהוא עיוור ההורים שלו והמשפחה שלו לא יותר טובה משלי ולמה הוא פוגע בי כ"כ אני יודעת כמה הוא אוהב אותי וזה המון אז למה הוא לא יכול להשקיע קצת בישבילי וללכת איתי ולכבד אותי לא את המשפחה שלי הוא כבר חושב על ילדים ואני ממש לא מסכימה אני לא יכולה להביא ילד לעולם כשאני כ"כ כועסת ומרגישה לא בנח להיות מי שאני ומאיפה שבאתי וחשוב גם לציין שהמשםחה שלו גם מסיתה אותו נגד המשפחה שלי ונמאס לי גם ניסינו ללכת לטיפול זוגי והא עזב הוא לא היה מסוגל

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בחיי הנישואים

הוספת תגובה

• השפעות מצד ההורים

סיגל לוי
    01/07/2008

שלום דפנה
    המצב ביניכם כרגע נראה תקוע למרות שהוא אוהב אותך
    אני חושבת שאין מנוס מלומר לו מה שאת מרגישה באופן גלוי
    לומר לו שזה פוגע בך מאד
    לומר לו מה היית רוצה ממנו
    ואולי גם לו יש כמה דברים לומר לך שכדאי שתשמעי

כדאי שתאמרי לו מה את מרגישה ולא תאשימי אותו

בהצלחה

סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאיפה לקחת כח
    נחמה
    29/06/2008

שלום לכם הגעתי אליכם מתוך ייאוש חיפוש במחשב לאוזן קשבת אולי חיפוש לתיקווה או לרצון אני אישה נשואה כבר שנה בת 23 אני שונאת את עצמי את החיים שלי יש לי דיכאונות מצבי רוח אני בולימית המון שנים בלי רצון ממשי לצאת מהבולימיה אני מרגישה תקועה או אולי תלויה בלי שום דבר מלמעלה או שום דבר מלמטה בעלי הוא איש מקסים ואוהב אבל קשה לי מאוד מאוד איתו אני מרגישה שהוא מרשה לעצמו יותר מידי ולפעמים לא מתוך רע הוא גם לא מתחשב ואנחנו מדברים על זה אבל אני נכנסת לדיכאונות וגם לו אין תשובות בשבילי הכל זה סליחה אבל אי אפשר לעשות כלום לפעמים פשוט נמאס לי אני לא במצב של סיכון של התאבדות אבל אני מוצאת את עצמי מבקשת המון שמשהו ייקח אותי שיהיה לי תאונה שאני יהיה חולה וימות כי אין לי כח כבר לכלום לא למשפחות לא לחברים לא לבעלי ולא לאוכל אין לי כח לחיים כבר ובטח תגידו לי ללכת לטיפול או אולי לקחת תרופות ועברתי את שניהם וזה לא עוזר עכשיו אני תוך כדי טיפול שאני רק מגיעה לשם בוכה אומרים לי שמבינים למה קשה לי הולכת משם וזהו זה לא מגיע למעבר לזה איפה אני מוצאת את עצמי ואיך אני יכולה לעזור לעצמי לחיות בשמחה????

לקביעת תור
    סגירה
    מאיפה לקחת כח

הוספת תגובה

• משמעות לחיים

סיגל לוי
    30/06/2008

שלום נחמה
    לפי מה שאת מספרת טוב שאת בטיפול וחשוב שתמשיכי כי את זקוקה לתמיכה מקצועית
    מעבר לכך, את צודקת שתמיכה שכזו היא לא הכל בחיים
    זוגיות כבר יש לך (ייתכן שיש גם דברים שאת רוצה שם לשנות)
    כדאי שתתמקדי עם עצמך (ואולי גם בטיפול) מה נותן לך משמעות בחיים, שמחה, מוטיבציה
    איזו עבודה, עיסוק, חוג
    אולי תחפשי משהו לנשמה
    זה חיפוש שלוקח זמן אבל משתלם מאד כשמרגישים שמתחילים למצוא...

המון תקווה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה