מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יציאה לחופשה...רונן דוד04/08/2008
שלום רב,
מאחר ואני יוצא לחופשה עד ה- 17.8.08
לא אוכל לענות להודעות כאן בפורום...
תודה על ההבנה... :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיהיה בכייף...
סיגל לוי04/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרתי, תודה סיגל :-)
רונן דוד19/08/2008תודה ששמרת על הפורום בצורה כל כך נפלאה !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברוך השב
סיגל לוי19/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משרד שידוכים לאנשים הסובלים מקשייםשרון04/08/2008
אנא עזרתכם בפרסום המידע החשוב: החודש נפתח משרד שידוכים לאנשים הסובלים מקשיים וממגבלות נפשיות. השירות ניתן בהתנדבות על ידי אנשי מקצוע, וללא תשלום. האם אוכל להיעזר בשירותכם להפצת המידע בקרב אנשים שיכולים להיעזר בו? אודה לכם על תשובתכם. בתודה שרון חדד (איני מפרסמת דרכי התקשרות לשירות טרם אישורכם לכך)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיהיה בהצלחה...
רונן דוד04/08/2008אנא שלחי לי מייל בנושא ופרטי בדיוק איך השרות שלכם עובד
ואיך אתם מבצעים את ההתאמה.
ואם השרות יראה לנו (מל"מ), נוכל לעזור לכם בפרסומו...
בהצלחה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אני יכול ליצור קשר עם ארגון זה?
ענת05/08/2008מעוניין להכיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה(הודעה שנתבה בשם אחי)
ענת05/08/2008(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר ביטחוןגיא..03/08/2008
שלום לכולם , אני בן 14 ויש לי חוסר ביטחון לגבי איך שאני נראה , למרות שאומרים לי שאני לא מכוער , אני חושב שכן ואני לא יודע מה לעשות .. האם יכול שאני ישתנה עם השנים ? כי אני בן 13
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים במראה
סיגל לוי03/08/2008שלום גיא
בטח ובטח שתשתנה
תצמח לגובה
תהפוך בהדרגה יותר ויותר לנער, בקול, במראה
זו תקופה של שינויים רבים, ולפעמים קשה להתרגל אליה
אפשר גם לראות מה עושים חבריך לשפר את המראה (לבוש, תסרוקת, בושם וכו') או להתייעץ עם אמא
בטוח שיש לך גם דברים שאתה כן אוהב באיך שאתה נראה...
קודם אתה צריך לאהוב את עצמך ולקבל את איך שאתה נראה לפני שיעשו זאת אחרים
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו סיגל ..
גיא...04/08/2008קודם כל תודה רבה , נתחיל בזה : לא חושבים שאני מכוער , כאילו נראה לי . אבל אני כן , וזה מה שחשוב שאני יאהב את עצמי , גם אח שלי שהוא היה בגיל שלי היה נראה אחרת ממה שהוא עכשיו .. ותמיד אהבתי אותו יותר מכל האחים , ותמיד רציתי להראות כמוהו . למרות שאנחנו לא הכי דומים .. ויש לי שיער ארוך , ולא הרבה מקבלים את זה וזה מעצבן . יש בי כמה דברים שאני לא אוהב , למשל את האף חחחחחחחחחחח , ואת הפנים עצמם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
סיגל לוי04/08/2008גיא
אתה בטח מעריך את מה שחבריך חושבים
אם אתה לא מקבל מהם תגובה שמשהו לא בסדר עם איך שאתה נראה אז למה אתה שופט יותר חמור עם עצמך?
צריך לדעת מה אפשר לשנות ולנסות לשנות זאת איך שרוצים
ואת מה צריך לקבל ואי אפשר לשנות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בא לי כבר לחיות אחרת.מירי01/08/2008
אנחנו אני בעלי ומשפחתי בעיצומו של תהליך פשיטת רגל שבתוכו אנחנו מסובכים כבר כ8 שנים הסיוט לא נגמר . אין לי כח יותר אני כבר 3 ימים רק בוכה . אננו לא רואים סוף ואין לנו די הכנסה כדי לחיות. נמאס לי להיות נתמכת על ידי הוריי אני רוצה לשקם את חיי אין לי יותר אויור בגוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות...
רונן דוד01/08/2008
לדעתי אתם חייבים להתייעץ עם איש מקצוע ולהוריד את הבעיה הזו מהמצפון שלכם,
את מזכירה לי בדיחה (אם תרשי לי...) על אדם שהוא בעל חוב לחבר שלו, אותו בעל חוב נוהג להתקשר לאדם ולשאול אותו מידיי יום מה עם החוב שלו. האדם עם החוב לא ישן לילות שלמים עד שלאשתו נמאס - היא מתקשרת לחבר לו הם חייבים ואומרת לו - "איציק תשמע, אין לנו כסף להחזיר לך עכשיו, נחזיר בעוד שנה..." ומנתקת לו בפרצוף. לאחר מכן היא אומרת לבעלה -
"אתה יכול לישון עכשיו בשקט"...
המסקנה - להעביר את הבעיה לצד השני, ככה המצפון יהיה יותר נקי ונוכל לישון יותר טוב בלילה....
המסקנה - ממליץ לכם להתייעץ עם רואה חשבון או עורך דין שמתמחה בתחום על מנת ליישם את משל הקצר שהבאתי. תמיד אפשר להגיע להסדר תשלומים למשך שנים רבות כך שסכום ההחזר החודשים יתפרש על פניי שנים רבות, יהיה מזערי ולא יפגע באיכות חייכם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יציאתי היתה במקום.???בעל31/07/2008
תקופה ארוכה ניסיתי לשכנע את בעלי לצעוד יחד איתי ולצערי נעניתי לשלילה. בתגובות: "עייף,אין כוח, אין חישק, כבד גוף וכדו'". הרפייתי ממנו. התחלתי לצעוד לבד, הייתי פוגשת את ידידו, הוא היה לעיתים מפלרטט איתי וממשיך לדרכו הביתה. לא היה בינינו מעבר לזה מאומה. לפני כחודשיים הצלחתי לשכנע את בעלי (הוא לא אדם קל...) לצעוד מבחינה בריאותית שהיה כבר חייב - וסוף סוף הצלחתי לשכנעו. לפתע פגשנו את ידידו, וכשהתקרב אלינו החמיא רק לבעלי ואמרף "כל הכבוד לך, כל הכבוד לך", משום מה הרגשתי כמו ילדה קטנה שלא מגיע לי גם קרידיט???הרי בזכותי בעלי צועד. אז פלטתי מהפה ואמרתי לגבר ההוא: "כל הכבוד לאשתו ששכנעה אותו לצעוד", ןהגבר בשלו: "כל הכבוד לבעלך שהסכים לצעוד". שאלתי: איך תגובתי נראית בעיני הגבר? האם תגובתי היתה במקום, או איך הייתי אמורה להגיב??? תודה על עזרתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה משנה ?!...
רונן דוד31/07/2008העיקר שהוא צועד,
למה לקחת ממנו את הקרדיט ?, תני לו חיזוקים על מנת שימשיך במה שהתחיל,
הריי שניכם יודעים טוב מאד למי מגיע באמת הקרדיט,
אבל תני לו להרגיש טוב על מנת שימשיך ויצעד,
כי זה באמת מה שחשוב, לא ?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרונן - תגובה
בעל31/07/2008ברצוני להוסיף. אתה צודק בהחלט, אבל מה לדעתך יכול הגבר להבין מהיציאה שלי? האם היתה במקום?? אולי יחשוב שאני תינוקית?? מה הייתי אמורה להגיב בכלל???וכשחשבתי היטב לעומק ממה היציאה שלי נבעה (ואני לא מתפלאת): מתסכול מתמשך מהבריות, מבעלי.... שאני לא רגילה לקבל פידבק מאנשים, פרגון מאנשים, מחמאות מאנשים (רק מבודדים), ואני לעומת זאת אחת שכל הזמן מפרגנת ומפרגנת עד אין קץ, ותמיד מתוסכלת ומרירה, שאנשים היום לא מפרגנים. בעלי טוען שיש אנשים היום צרי עין, קנאים וזה הסיבה. ותמיד חשוב לי מבחינה נפשית וריגשית להרגיש מועורכת, זה עושה לי טוב, זה ממלא אותי,הרגשה של אישה שווה, איכותית ואני אוהבת שאנשים מעריכים את מה שאני עושה, ואני עושה המון דברים יפים בחיים, תורמת לקהילה, מתנדבת, יוצרת ועוד, וממי שאני מצפה שיחמיא או תחמיא - הם לא עושים זאת, וזה חורה לי מאד. כי בעצם מדוע לא מגיע לי גם קרדיט? כי הרי בזכותי בעלי התחיל לצעוד. לדעתי, היה צריך לומר: "כל הכבוד לך שהצלחת לשכנע את בעלך (ובעלי אדם לא קל בכלל) לצעוד וכל הכבוד לך שאתה צועד", כך לדעתי היה צריך לומר. האם זה נראה לך ילדותי או תגובה לא במקום בעיני הגבר? מה הוא יכול לחשוב לאחר תגובה זו, את זה רציתי לשמוע ממך, בשיא הכינות.וברור שאתמוך בבעלי ואני יעודד אותו כל הזמן לצעוד, כי אם לא אני מי יצליח לשכנע אדם כה קשה..... .???? .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה חדש לך שאנשים קנאים?
שני01/08/2008ולא יודעים לפרגן? למה את לוקחת את זה ללב? אם תחיי לפי תגובות של אנשים - את תקבלי מהר מאוד התקף לב. שימי פס. מה שחשוב זה שבעלך ואת צועדים ביחד. מה זה משנה מה הגבר ההוא אמר - אלא אם כן את דלוקה עליו ואכפת לך מה הוא חושב עלייך....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחינוך...
רונן דוד01/08/2008
אני בהחלט מסכים איתך - גם אני מצפה לרוב למילה טובה כשצריך, לצערי מרבית האנשים לא יודעים לפרגן, אולי זה משהו בתרבות הישראלית.
המסקנה מכך (קל להגיד) היא - לשים קצוץ !!!, את יודעת מה את שווה,
כמובן לצפות לקבל תגובה חיובית ופרגון כשצריך ולפעמים צריך לדרוש אותו, אבל הכי חשוב שאת לעצמך יודעת מה היקף המאמצים שלך וזה מה שחשוב,
הריי לא נחנך אנשים להתנהג אחרת, ככה הם וזהו זה,
אי אפשר לחנך את כל העולם,
ואת חייבת להיות שלמה עם עצמך,
וכל עוד את יודעת שאת נוהגת נכון, אז זה מה שחשוב ולעזאזל מה חושבים אחרים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך עזרהאיזה אחד31/07/2008
שלום רב בזמן אחרוןן קורה לי מצב כזה שאני לא חושב יעניו הראש שלי ריק לא חושב על כלום הראש שלי פשוט ריק לא חשוב על כלום אין לי מחשובת לא חושב על האפחד האם זה אומר שיש לי איזה בעיה פסוגליעית או משו עם בנאדם לא חושב?פעם לא היה לי את זה שהיתי יותר קטן היתי חושב הרבה וזה ועכישו אני בקושי חושב לא יודע מה קרה לי בזמן אחורון תין לי הצעות איך לתחיל לחשוב?זה מזה מוזר לי שאני לא חושב על כלום אין לי מחשבות בראש לא כלום זה כבר הרבה זמן ככה אולי לפעמים עולה לי איזה מחשבה לראש אבל לא כמו בנאדם רגיל שחשוב הרבה תין לי הצעות איך לחשוב יותר?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות
סיגל לוי31/07/2008שלום עידן
אין דבר כזה לא לחשוב
הראש שלנו אינו חדל מלייצר מחשבות רבות בכל שנייה ושנייה
אולי אתה מדבר על תחושה של רייקנות
ולא על ראש רייק
או על חוסר מוטיבציה לעשות משהו
אולי מרגיש שהחיים תקועים
בכל אופן, אל תתאמץ לחשוב
אולי כדאי להקדיש מחשבה למה אתה רוצה שיקרה לך...
בברכה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא במשברדרור30/07/2008
שלום לכולם ולכולן. אמי סובלת ממאניה דיפרסיה ואושפזה בגהה עד לפני כשבועיים. בבית אין כל כך מי שיהיה איתה כי אבי ואני עובדים שעות רבות. בזמן שאני בבית אני חש במצוקה הגדולה שלה, אני מרגיש כי מאז שהשתחררה מהאישפוז היא איבדה את רוח החיים שלה. היא הייתה אשה שמחה מאד והיום היא נראית כצל חיוור. לאבי קשה להתמודד עם זה והוא עוזר לה אך לא מבחינת התמיכה הנפשית והאוזן הקשבת לה היא זקוקה. היא מרגישה שאין לה כבר סבלנות לכלום והיא רוצה משהו שימלא את החיים שלה. אני מקווה שתוכלו איכשהו לעזור לי ולייעץ כיצד אוכל להחזיר את החיים לאשה שנתנה לי את חיי. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה
סיגל לוי31/07/2008שלום דרור
אכן הגדרת נכון את המצב
אמא במשבר
לא ברור לי אם זהו התקף חד פעמי או התקפים חוזרים
לא יודעת מה המשך הצפוי
אבל כעת אתה כנראה רואה את הדכאון שאחרי המאניה
האם היא מקבלת טיפול תרופתי שאמור ליצב את המצב
האם היא בטיפול שוטף של דמות טיפולית
אלו עצות מקצועיות
אתה חייב לזכור שזה לקוח זמן
ואני יודעת שקשה מאד לראות אדם קרוב כה שונה וכה סובל
לכן פשוט טוב לתמוך בה כשאפשר, לשאול מה שלומה, להכין לה משהו, לתת חיבוק וכו'
אכפתיות מאד תומכת גם אם זה לא נראה במיידי
צריך להכיר את המחלה שלה כדי לדעת מה צפוי, איך לעזור לה
אולי כדאי לדבר עם הרופא שלה
זה שאכפת לך זה כבר המון
הרבה כוח
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה סיגל
דרור31/07/2008תודה רבה על התגובה. היא כרגע סיימה מעקב של בית החולים בגהה וממחר היא תתחיל ללכת לפסיכיאטרית אך אני לא יודע מה יהיה תכיפות הפגישות. היא נוטלת תרופות לאיזון אבל היא מבינה שהתרופות מחלישות אותה וזה מדכא אותה עוד יותר (היא הייתה רגילה להיות במצב של מאניה). אני מקווה שאוכל כמה שיותר לעזור לה ולמצוא את הדרך להחזיר לה את שמחת החיים שלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריך זמן...
סיגל לוי31/07/2008דרור היקר
מדובר במחלת נפש
זו לא אשמתך כמובן וגם אם תתיחס יפה, זה לא יעביר את זה
זה עובר עם הזמן
עם הטיפול
עם התרופות
וגם עם התמיכה מסביב
פשוט צריך סבלנות ואהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות שינהלינור קלישר29/07/2008
אני סובלת מנדודי שינה ... אני בת 20. אני מכורה לכדורי ואבן. לאחרונה השתמשתי בכמויות גבוהות, בערך בשבועיים האחרונים. אני חוששת שזה גרם לי לתחושות של היי ועשייה ושמחה, אמביציה ומוטיביציה לעשות דברים, מצד שני זה עשה אותי תזזיתית, לא מסוגלת לשבת במקום אחד גורם לי לעשן בצורה מופרזת, אני מעשנת במשך כשנה לערך על בסיס יומי. בממוצע קופסא ליום. אני נעזרת הרבה באלכוהול כדי להקהות את הכאב. אני חוששת שהכמות המופרזת של הואבן בערך 8 כדורים ליום גורם לי למחשבות יתרות, לחוסר יכולת להרדם. השעה עכשיו חמש בבוקר, אני ערה משתיים וחצי בצהריים ומאז לא הצלחתי לעצום עין. אני גרה עדיין בבית, לא התגייסתי לצבא ויש לחצים של אמא שלי לתרום יותר בבית אני בקושי תורמת. רק תולה כביסה פה ושם, מטאטאת לפעמים מרפסות מנקה את המטבח ועושה כלים יש ימים שאני לא עושה כלום. החדר שלי נמצא במצב קטסטרופלי. אני לא מוצאת שם שום דבר שאני צריכה הכל הולך לאיבוד מרוב בלאגן על אדן החלון מונחת מאפרה מלאה ומלוכלכת. בפח יש קונדומים, טמפונים, פחיות רד בול ריקות ובקבוק וודקה אבסולוט חצי ליטר ריק. אחרי הבילוי עם החבר בסופ"ש. הוא מלא בפדים מטונפים בשעווה חמה להסרת שיער ועולה על גדותיו. אני לא מצליחה להרדם לפני 4-5... והבעיה היא שעכשיו לא הצלחתי להרדם והחלטתי להשאר ערה עד שאלך לישון מוקדם בערב. לא מצליחה לסדר את השעון הביולוגי. אני עובדת שעתיים ביום בין 3-5 ועוד שעתיים בין 7-9 בשעות הצהריים ובשעות הערב בהתאמה. אני צריכה לקום מוקדם בבוקר כדי לעזור בבית... בין 6-7 אני הולכת הליכה של שעה. פעמיים בשבוע אני נוסעת לעיר רחוקה לעשות שיעורי נהיגה כשאני צריכה לקום ב-7 בבוקר ואני מגיעה הביתה בשעה 13:00 . אני מפחדת שלא אצליח לעמוד בכל זה. יש לי מחסור רציני בשינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה כדאי לך לעשות
סיגל לוי29/07/2008שלום לינור
אני ממליצה לך להיוועץ ברופא שלך לגבי תופעות הלוואי והמינון המתאים לך
אני ממליצה לך לשמור על סדר יום קבוע, כניסה למיטה בשעה מקובלת
התעוררות בבוקר עם שעון
צמצום שינה אחה"צ או שלא בשעות הלילה
ללכת למיטה ולעשות משהו מרגיע - להתרחץ, לנשום נשימות עמוקות, לקרוא, מוסיקה מרגיעה
בנוסף נראה שזו תקופה של חוסר מוטיבציה
אולי כדאי להעזר בטיפול אם את מרגישה שאת לא יוצאת מזה לבד
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לא בסדר איתי?ינון26/07/2008
אני מסתכל מסביבי מה חברים שלי עושים ואיך קרובי משפחה שלי חיים את החיים ומרגיש לא בסדר עם עצמי.. כאילו כל החיים אני שואף לבינוניות ואפילו למטה מזה.. את התיכון סיימתי עם ציונים בינוניים-נמוכים בעיקר בגלל חוסר מוטיבציה להתמסר לכל זה וכמה חברים שאני כבר לא כל כך בקשר איתם.. בצבא התגייסתי ליחידה לא מובחרת במיוחד ושירתתי שם בלי שום רצון להתקדם או להתבלט בזמן שחברים שלי הלכו לחי"ר וסיירות,, ואחרי זה הלכתי ללמוד ב.א. כללי שגם אותו סיימתי ממש לא בהצטיינות, אבל נהניתי מהלימודים.. והתוכניות שלי לחיים באופן כללי נכון לעכשיו זה למצוא עבודה פשוטה כמו פקיד בדואר או דוור או מזכיר באיזה משרד , ולשכור דירה קטנה איפהשהו בעיר ..לא רוצה משכנתא ולא רוצה להתעשר בבורסה לא רוצה מכונית משלי..העיקר שיהיה לי מספיק כסף להתקיים בצניעות ופעם בשבועיים ללכת לקולנוע או לפיצריה... אני לא בטוח שאני רוצה בת זוג כי קשר זה מחייב ,כרגע אין לי אף אחת, ואם כן אז שתהיה מישהי נוחה, ואין לי דרישות מיוחדות ממנה, לא אכפת לי שהיא תהיה חכמה או יפה במיוחד, אבל לא נורא אכפת לי אם היא תהיה גם סטנדרטית.. לא יודע פשוט לא כל כך אכפת.. למה אני מתאר את כל זה? כי מסביבי כולם הישגיים נורא. רוצים לעבוד בהייטק לנסוע במאזדות, לטייל מסביב לעולם, ולזיין כמו שפנים ואני כאילו מחוץ לכל זה ומרגיש כמו עב"מ..והאמת שלפעמים אני מרגיש קצת ריקנות מבפנים, אבל אין לי מוטיבציה לכלום.. אולי אני כבר מבוגר מדי לשנות ,לא יודע להסביר את זה.. מוזר . . מפחד שיום אחד אני אתעורר ואצטער שהעברתי ככה את כל החיים בניוטרל, אבל בינתיים נוח לי ככה.. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקבל את עצמך
סיגל לוי28/07/2008מי אמר ש"הרוב צודק"?
אולי הם רודפים אחרי עגל הזהב
אולי גם הם חשים ריקנות
אולי זה הקצב שהכי מתאים לך?
נסה רק לבדוק מה בעולמך ולא לעומת אחרים כן גורם לך מוטיבציה ולך על זה
הכל נשמע לי לגמרי בסדר
הדשא של השכן רק נראה ירוק יותר...
בברכה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה ביחסים עם בנות ובמיניות, מודאגינון26/07/2008
אני בן 26 ובתול לגמרי.. אף פעם לא היתה לי חברה למרות שיש לי הרבה חברים בנים (אני ממש לא הומו) . ואין לי ניסיון מיני בכלל.. אני מפחד להתחיל עם בנות יפות, וגם לא כל כך מצליח להתמקד במישהי מסויימת שאני רוצה להתחיל איתה ..כאילו, לא יודע מי מתאימה לי, ולא מצליח להרשים בחורות, אני נהיה שקט ו"משותק" כשאני מדבר עם מישהי יפה - לא מצליח לזרום כמו תמיד . בינתיים הזמן עובר ואני מספק את עצמי באופן אוטונומי בלבד (עושה ביד) ונורא מתבייש בעצמי..לחברים שלי יש חברות רציניות תקופות ארוכות ואני לבד. ואני בחור די נורמאלי חוץ מזה. עובד, לומד, ומתפקד, ויש לי תחביבים רגילים ואני די נחמד לאנשים. פשוט יש לי חרדות מבחורות שנראות לי יפות . חוץ מיחסי מין אני צריך קשר עם בת זוג גם בשביל לקבל חום ואהבה וחיבוקים וקשר מנטאלי ויציבות, שכל כך חסרים לי.. זה לא רק עניין של סיפוק מיני.. אוף! אני חושב שכל זה נגרם לי כי גדלתי בחברה דתית נפרדת ובשנות הנעורים שלי כמעט לא באתי במגע עם בנות ובגלל זה היכולות שלי בחיזור לא התפתחו כמעט.. אבל אולי זאת רק תיאוריה מופרכת, כי חברים אחרים שלי מהישיבה התיכונית כן מסתדרים .. לא יודע מה לעשות................ אני דואג וכועס על עצמי שאני כזה. ובעיקר מתבייש מאד במצב ומרגיש שאני מחמיץ חוויות חשובות בחיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להעיז
סיגל לוי28/07/2008שלום ינון
נסה להתחיל עם בנות שלא מאיימות עליך
לא הכי יפות שיופיין משתק אותך, שכולם רצים אחריהן ויהיה לך קשה להרשים אותן
נסה לקלוט מישהי שקטה, ביישנית, שיהיה לך נוח להתנהל בקצב שלך
נסיון רוכשים אט אט, ורק אם מנסים
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טראומת אישפוז במחלקה סגורהירון26/07/2008
לפני שנתיים בערך אישפזו אותי באשפוז כפוי בבית חולים פסיכיאטרי במחלקה סגורה לשבוע. עברתי שם חוויה קשה. האשפוז קרה בעקבות ניסיון התאבדות, כשהפסיכיאטרית שלי התקשרה לפסיכיאטר המחוזי והוא הוציא הוראת אשפוז. מאותו רגע עברתי שם מסכת התעללות והשפלה גדולה. באו אלי הביתה 2 אחים מגודלים ולקחו אותי בכח לאמבולנס ומשם לבדיקה משפילה בחדר מיון ששאלו אותי כל מיני שאלות מפגרות. אני הייתי בהלם אבל עדיין שיתפתי פעולה ועניתי בצלילות , וחשבתי שישחררו אותי הביתה ברגע שיראו שאני נורמאלי וסתם קצת בדיכאון או מקסימום יציידו אותי במרשם לפרוזק. אבל להפתעתי הפסיכיאטרית במיון אמרה שאני סובל ממצב פסיכוטי (ואח"כ בדיעבד ראיתי שהיא גם רשמה כל מיני דברים כמו "מחשבות יחס" "חסר תובנה למצבו" "מסוכן לעצמו ולסביבה") ושלחה אותי לאשפוז ללא הגבלת זמן. כשהגעתי למחלקה המום אף אחד לא הסביר לי מה קורה, מה הזכויות שלי, מי הרופא שלי.. נתנו לי פיג'מה ירוקה (כמעט הייתי היחיד שהכריחו אותו ללבוש בגד כזה..ולא הבנתי למה) ולקחו ממני את הבגדים שלי. אח"כ התחילו לי כאבים בחזה ובאשכים, הלכתי לאחות בתחנת אחיות והיא טרקה לי את החלון בפרצוף ואמרה - "לא עכשיו" הייתי בטוח שאני מקבל התקף לב, והתקשרתי למד"א מהטלפון הציבורי. אחרי כמה דקות באו אלי כל הצוות, אחזו בי בכל הגוף וגררו אותי לחדר טיפולים ושמה הזריקו לי בניגוד לרצוני ולמרות מחאותי זריקת הרגעה שאחריה הרגשתי כמו זומבי יום שלם. חוץ מזה היחס שלהם כלפי וכלפי יתר החולים היה פשוט מגעיל. כל פעם שפניתי אליהם בשביל דברים אלמנטרים , כמו נייר טואלט למשל, הם טרקו לי את החלון בפנים ונעלו אותו, או פשוט התעלמו ממני והמשיכו ללכת כאילו שאני אויר. במיוחד היחס המתנשא והמזלזל היה מצד ראש המחלקה והסגנית שלה, איתן בכלל אי אפשר היה לדבר. הם פשוט התייחסו אלי כאילו הייתי שקוף. הייתי בהלם שככה רופאים ואחים שאמורים לעזור לאנשים במצוקה מתיחסים לחולים. היו המון תקריות שצרבו בי תחושה של ביזוי, למשל באחד הימים נכנסתי לחדר של הריפוי בעיסוק וסתם התעסקתי עם הדברים על השולחן עם העטים והמספריים.. ואז המרפאה בעיסוק ציוותה עלי לתת לה את המספריים כאילו שאני איזה פושע מסוכן שעומד לדקור מישהו.. אני שהייתי לוחם בצבא והשתתפתי בקרב עם מחבלים - לא מרשים לי להחזיק מספרים של ילדים -?הרגשתי השפלה גדולה. והיה אח בריון אחד שהיה שולח אותנו לישון בחדרים בשעה 10 כאילו שאנחנו ילדים קטנים, והיתה מנקה שהיתה נועלת את החדרים ואם הייתי רוצה להוציא משם למשל ספר או דיסקמן הייתי צריך להתחנן לפניה שמונה פעמים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
ינון26/07/2008אני יודע שזה נשמע כמו דברים קטנים אבל כל החוויות האלה יצרו אצלי הרגשה שאני כלום ..השפלה..מחיקת הכבוד העצמי, והכי גרוע היה שכל הזמן מתצפתים עליך ורושמים עליך דברים, ומתייחסים אליך כאילו שאתה משוגע.. זה נכון שיש שם אנשים באמת לא הכי בריאים בנפשם אבל אני לדוגמה הייתי רק מדוכא, ועשו ממני סכיזופרני. אני חושב שכל אחד שהיה נחטף מביתו היה מתנהג קצת מוזר כתוצאה ממהלם.. וגם זה שהכריחו אותנו לבלוע תרופות שבכלל לא רציתי, ובדקו לי מתחת ללשון כאילו שאני איזה סוס... והתרופות האלו השפיעו עלי באופן נורא מבחינה פיזית ורציתי להתלונן אבל אמרו לי שאני צריך לדבר עם הרופאה על זה רק בעוד יומיים והיא כמובן לא הסכימה שאני לא אקח את התרופות..אני חושב שזה דבר נורא שמשתלטים ככה על הגוף של האדם ,כולאים אותו בניגוד לרצונו במחלקה סגורה מוזנחת , גורמים לו להיות העבד של הצוות שמאיים עליו שהוא יקשור אותו ל4 שעות (!) על כל ביטוח לחוסר משמעת מצידו, ומסממים אותו בכפיה בתרופות עם תופעות לוואי איומות. בסופו של דבר האגודה לזכויות האזרח מינו לי עורך דין, ואז היחס קצת השתפר, כשהצוות ראה שיש לי הגנה ואחרי יומיים שהעורך דין הסתובב במחלקה ודיבר שם פשוט שיחררו אותי עוד לפני ועדת ערר (ואני תוהה- אם הייתי חולה כל כך מסוכן לעצמי ולסביבה איך זה ששיחררו אותי ככה בלי שום שיחה ובדיקה מעמיקה) עוד דבר שנורא הפתיע אותי לרעה בבית חולים: לפני שהתאשפזתי הייתי בטוח שבמקומות כאלה יש המון תמיכה ופרגון ועידוד לחולים שסובלים נורא, שיש פסיכולוגים שמדברים איתם כל יום (לא היו בכלל כאלו), אחים רחמנים שסועדים אותם עו"ס שדואגים לזכויות שלהם..ומתנדבים שעושים איתם חוגי יצירה והעשרה בשביל הנפש. במקום זה פשוט אנשים מסתובבים כמו אסירים בחצר בית הסוהר עכל היום באפס מעשה והתעסוקה הכמעט יחידה שלהם היא להתחמק מהצוות שרודה בהם..אז נכון, היתה שם אחות אחת נחמדה שיצאה קצת מהאקווריום ודיברה עם המאושפזים אבל רוב הצוות היו אנטיפטים באופן נוראי ועם הרופאים בכלל אי אפשר היה לדבר, גם כשהם הואילו בטובם לבקר במחלקה. כאילו שהרופא הוא איזה סוג של אלוהים בלתי מושג ולא נותן שירות שאמור לדאוג לחסרי הישע והסובלים. בית החולים היה מוזנח, השירותים די מלוכלכים וגם המקלחות.. בסך הכל היתה לי הרגשה שזה מקום שכולאים בו אנשים כדי שיתפגרו בו ולא מרפאים מחלות נפש כמו שחשבתי לפני שעברתי את כל זה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך להמשך
ינון26/07/2008היום כשאני קורא באינטרנט או רואה בטלויזיה תחקירים על התעללויות כלפי מאושפזים במחלקות סגורות קל לי מאד להאמין למה שאני שומע.. אני לא יודע אם מה שעושים לאנשים בבית חולים נס ציונה גובל בפלילים, אבל אני משוכנע שנעשה שם דיכוי נוראי , עוול השפלה ביזוי ותיוג של החולים שהם רובם אנשים טובים וסובלים ובפירוש לא מסוכנים לחברה.. העניין הוא כזה .אני מספר על כל זה גם שידעו וגם כדי לשאול איך להתמודד עם כל זה. - מאז יש לי סיוטים כל לילה , יש לי פלאשבקים של האישפוז ההוא . אני חולם שכולאים אותי ומסממים אותי וקושרים אותי, כאילו שהייתי בשבי הסורי ולא בבית חולים במדינה דמוקרטית וחופשית. אני לא מסוגל להשתחרר מתחושת הקורבן והרדיפה וההשפלה שעברתי, ויש לי מחשבות על נקמה, שאם אני אתפוס את אחד מאנשי הצוות ברחוב אני אתן לו מכות בתור עונש על מה שעוללו לי, ולפעמים אני מפנטז שאני מגיש תביעה יצוגית נגד בית החולים, או מתלונן במשטרה על ההתעללות ואז עוצרים את הסגנית של מנהלת המחלקה וחוקרים ומפטרים חצי מהצוות..אבל אני יודע שאני חסר אונים ואין לי כמעט מה לעשות בנידון חוץ מלכתוב את כל הכאב והתסכול שלי בפורומים ולקוות שעוד אנשים ידעו מה קורה במקום הזה, שנמצא רחוק מהעיר, על גבעה מבודדת ומוקף גדרות תיל. מה שקרה שבמקום לעזור לי במצב מצוקה שהייתי נגרמה לי טראומה שכבר שנתיים לא עוברת ויכול להיות שתלווה אותי לכל החיים.. והכי גרוע שאין כמעט עם מי לדבר על זה. הפסיכיאטרית שלי כמעט פרצה בצחוק כשהיא שמעה שאני בטראומה מהאשפוז, היא לא מבינה מה קשה בזה.....אני כבר לא יודע איך להתמודד עם כל המטען הזה. אני רק יודע בוודאות שבפעם הבאה שאני ארגיש מצוקה נפשית חריפה (למשל מחשבות אובדניות) אני לא אפנה לפסיכיאטרית שלי ולא לפסיכולוג או עו"ס כדי שלא יוציאו עלי הוראת אישפוז שבקלות שוללת את החירות שלך אבל זה מאסר ללא תאריך שיחרור.. לי היה מזל גדול שיצאתי אחרי שבוע, יש הרבה אנשים שנשארים גם חודשים בניגוד מוחלט לרצונם גם אחרי שהם כבר מרגישים טוב.... זהו, תודה על הקריאה והתגובות מראש.. ירון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופס כתבתי בטעות את השם האמיתי שלי.
ינון26/07/2008... בכל מקרה אין לי קשר לאריקים האחרים בפורום..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה זמן לוקח להעלות הודעה
מתושלח22/10/2009זה קצת מוזר ההודעה שינון כתב נכתבה ב 2008
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק רפי גינת וכולבוטק...
שני27/07/2008יכולים לעשות סוף למה שקורה במקומות הללו. בושה וחרפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזעזע
מרגלית15/10/2009כמו סרט אימה זה נשמע. פסיכופלצת. אמאאאאל'ה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאישפוז כפוי
סיגל לוי28/07/2008שלום לך
תודה על הוידוי
באמת לא הרבה אנשים מכירים את החויה מבפנים
זה בהחלט נשמע נורא
יש לי רק כמה הגיגים
נראה לי שהיחס שקיבלת לא מוצדק
אולם יתכן שהיית בסכנה אובדנית ואם לא היו עושים זאת אולי לא היית כותב עכשיו שורות אלה בפורום זה
צריך לזכור שיש אנשים שמתים מרגע אחד של יאוש שנראה שאין ממנו מוצא
חוץ מזה, אם הפסיכיאטרית צוחקת לחוויותך, אולי צריך לדבר איתה על כך, שזה מרגיש שגם היא מזלזלת בך...
שוב תודה על הכנות
אולי יום אחד תרצה אתה להתנדב במקום כזה ולהכניס בו שינוי באוירה מבפנים...
בברכה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשית מעשה גדול
אורן28/10/2009קראתי את מכתבך ומאד הזדהיתי עם הרגשות שמאפיינים לפעמים גם אותי, והרבה אנשים שלא מספרים וחבל שכך. עשית מעשה גדול מאין כמוהו בכך שהזהרת הרבה אנשים מהסכנה שיכולה להיות באשפוז כפוי. החוויה שעברת ודאי לא נעימה, אך אני מעריץ אותך גם על כך שעמדת בדבר שלדעתי הוא אפילו גרוע משבי, וגם על כך שסיפרת על זה. ממכתביך אני שם לב באמת שאתה אחלה בן אדם. אורן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירושיםשלי23/07/2008
אני התחלתי היום "מלחמה" אני מתגרשת ומרגישה הכי מבולבלת בעולם, בהחלטה להתגרש אני שלמה ב100%. הפחד שלי הוא שלא אהיה מספיק חזקה בתהליך, כבר עכשיו שמתי לב כי אני לא יכולה להסתכל לו בעינים או לדבר איתו, אני מנסה לחשוב מהיכן כל זה מגיע - כעס, פגיעה, קנאה? אני יותר מידי ריגשית ואיני יכולה לחשוב - אני צריכה להיות למחר הכי חזקה בעולם ובשליטה , אני צריכה את היכולת לחשוב בבהירות ללא רגש עם הסתכלות על העתיד הרחוק של בני-אני כל כך רוצה להיות כבר אחרי כל התהליך הזה? כל הזמן אני שואלת את עצמי באמת כל תהליכי הגירושים מאוד מאתגרים נפשית מנטאלית, ולחשוב שאני רק בהתחלה..... אני צריכה מישהו שיכוון אותי וישאל אותי את השאלות הנכונות - ואולי אז יהייו לי תשובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוק...
רונן דוד23/07/2008שלי שלום,
מציע לך להתנתק מבן זוגך לכמה ימים, לעבור להורים או משהו בסגנון,
על מנת להימנע מעימותים מיותרים.
לא חייבים להתגרש בצורה מכוערת, זה תלוי אך ורק בשניכם,
ואל תשכחי שבן זוגך הוא אבי ילדך,
כך שבכל מקרה אני ממליץ לשמור על אוירה חיובית
ולא לערב את בנך בנושאי הפרידה שבינך לבן זוגך...
תהיי אופטימית, זו תקופה לא קלה,
אם את מחפשת מקום מוגן להתמודד עם הדברים,
אני ממליץ לך על טיפול פסיכולוגי שילווה את התהליך בו את מצוייה,
זה יכול מאד לעזור ולהקל על הכאב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוקבים אחריגגג23/07/2008
אני פוחד שעוקבים אחרי, אני לא יודע מה יש לי ואני נורא מפחד! אני פוחד שאשתי מהשב"כ והיא רודפת אחרי, אני מפחד שכשאנשים מסתכלים עלי שהם עוקבים אחרי. לפעמים אני רואה כסאות ריקים ופוחד שמישהו יושב שם... מה יש לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש תופעה נפשית כזאת
אלעד23/07/2008שהיא סוג של סכיזופרניה. אני מכיר מישהו שסבל מזה..אין מה להילחץ. זה בדר"כ עובר עם טיפול תרופתי מתאים. שווה ללכת לפסיכיאטר או לרופא משפחה בתור התחלה תרגיש טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה ממס הכנסה
שני23/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחשבות רודפות
סיגל לוי23/07/2008שלום לך
נראה לי שמה שרודף אותך זה המחשבות
אין סיבה לחשוד בכולם, בטח לא בקרובים לך ובכל זאת זה קורה
אם זה משתלט על חייך, כדאי לפנות לפסיכיאטר להתייעצות
בברכה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול פסיכולוגי שגלש לפסים מיניים..אלעד21/07/2008
התחלתי טיפול לפני כמה שבועות אצל פסיכולוגית צעירה, ועד עכשיו הוא התנהל בצורה חלקה וטובה, דיברנו הרבה על המשפחה שלי, העבודה, לימודים, חששות ותוכניות וכו'. רק שאתמול קרה משהו קצת חריג בשיחה שלנו, כשהגענו לדבר על המערכת יחסים הקודמת שלי עם החברה שלי לשעבר והקשיים שהיו לי בתפקוד המיני.. היא התחילה לשאול אותי הרבה שאלות על ההרגלים המיניים שלי, על הפנטזיות שלי, אם אני מאונן ובאיזה תדירות, מה היינו אוהבים לעשות בסקס, אם אני נהנה מפורנו, ואיזה סוג, ועוד דברים שמביך לי אפילו לכתוב.. תוך כדי השיחה סמכתי עליה שהיא מקצועית ושיש סיבה טובה שהיא שואלת אותי את כל השאלות האלו והשתדלתי להשיב בכנות, ורק כשיצאתי משם הרגשתי בושה והשפלה גדולה ורציתי לקבור את עצמי..כאילו שהיא הפשיטה אותי.. מה שמוזר בעיני זה שבאותו לילה והיום נהייתי מגורה נורא, לא יכולתי להפסיק לחשוב עליה (על הפסיכולוגית), כאילו שנכנסה בי תשוקה פתאומית אליה... ראיתי משהו כזה קורה בעונה הראשונה של בטיפול עם ראובן ונעמה ושמה קראו לזה העברה ארוטית..ועדיין משהו כאן מרגיש לי מעוות ולא נכון.. אז רציתי לשאול קודם כל אם אני בסדר או רק מדמיין דברים ומפרש את המציאות לא נכון? או שאולי אני קורבן להטרדה מינית פסיכולוגית? ואם כן מה אני אמור לעשות עכשיו? וגם אם לא - איך ממשיכים את הטיפול עם רגשות כאלה? זאת צלקת שתשאר לי לכל החיים? (וגם אם אתם מכירים פורום טוב לנפגעי העברה ארוטית זה יכול אולי להתאים.. )בבקשה תעזרו לי כי אני מאד מוטרד מכל העניין ולא כל כך יודע עם מי אפשר לדבר על זה... אלעד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם הרגשת לא נעים...
שני22/07/2008אז למה ענית לה על השאלות? אז מה אם היא הפסיכולוגית? מותר גם להגיד לא. לא מתאים לי להיכנס לנישה הזו איתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנסות לשתף
שרון18/01/2009אלעד, קראתי את דברייך ונשמע כי אתה מרגיש מוצף ומבולבל. תבטח ברגשות שלך. אם הרגשת לא נעים אז כנראה ששאלות המטפלת לא היו מותאומות לצרכים שלך ולמוכנות שלך להיחשף. את מה שהרגשת אי אפשר לקחת או לערער עליו. ומה לעשות בעניין ,לדעתי זו כבר תשובה יותר מורכבת שמצריכה יותר מידע. ובכל זאת אנסה לייעץ לך מהבנתי את הדברים: במידה ואתה מרגיש שמעבר לפגישה האחרונה, מידת הקירבה והאמון שלך במטפלת ובטיפול איתה היא ראוייה אז כדאי לנסות לשתף אותה בהרגשתך. אולי תגלה דברים נוספים ואחרים. תמיד כדאי לברר ולבדוק עם הצד השני- במיוחד במקרה של טיפול. שבו מתרחשות העברות והעברות נגדיות. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברה אירוטית
סיגל לוי22/07/2008שלום אלעד
זה טוב שאתה רגיש לכל מה שקורה בטיפול
קודם כל, אם הטיפול התנהל בצורה חלקה וטובה והפסיכולוגית רכשה את אמונך, בוא נניח שהיא אדם מקצועי
קודם כל, אתה צריך להחליט את אתה רוצה להיות גלוי איתה, כפי שהיית בנושא המיני. האם אתה רוצה לעסוק בדפוסים המיניים שלך, לפתור בעיה שאולי יש לך בתחום, אם יש כזו
תמיד זכותך להחליט על תחום שאינך רוצה לחדור אליו
חשוב לראות אם מה שקרה לך איתה קרה לך פעם - האם הרגשת שאדם אחר גרם לך ללכת יותר רחוק ממה שהתכוונת, להתערטל, להחשף, האם אשה עשתה לך תחושה כזו?
אם כן, אז מה שקרה עם הפסיכולוגית יכול ללמד אותך על הדפוסים שלך. מאד חשוב שתשתף אותך בתחושה המביכה ולא נוחה שהיא גרמה לך בכך שנכנסה לתחומים שהרגשת כפרטיים מדי.
העברה אירוטית היא לרוב הגנה - כמו משהו שעוצר התקדמות בטיפול לנושאים אחרים. חשוב גם שתשתף אותה במה שעובר עליך, שזה גירה אותך. כמה שזה חושפני - זה יכול לקדם את הטיפול מעבר לשלב הזה.
מקוה שעזרתי לך
אל תרגיש לא נוח - התסריט של בטיפול מושתת על מקרים שקורים במציאות, רק ששם הראו גם את הצד של המטפל. אסור לפסיכולוג לגלוש לפסים כאלה, כי המטופל נותן בו אמון ונחשף בפניו וזו לא באמת מערכת דו צדדית
בברכה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזדמנות שנייה לחברותשרית20/07/2008
מתקרבת ל-40. בעבר הרחוק ניסיתי ליצור קשר חברי עם אישה הגרה לא הרחק מביתי. ברחוב כשהיא פוגשת אותי היא מחבקת, מנשקת, זה מוכיח לי שהיא מחבבת אותי. ניסיתי להזמינה לבוא לביתי עד כה היא לא היתה ומתרצת בכל מיני תירוצים שעייפה מהעבודה וכד', לדעתי מי שבאמת מחבבת מישהי ומעונינת בקשר, אמורה להתעלות על עצמה ולרצות את בקשת חברתה. היא הבטיחה לבוא, ולבסוף לא באה, כמובן התאכזבתי. והרפייתי ממנה. לפני מספר ימים נפגשנו ברחוב כששנינו עושות ג'וגינג, כמובן חיבקה ונישקה אותי ושמחה לראותני. באופן ספונטני הצעתי לה שנעשה יחד הליכה, היא אמרה שהיא לא מהאלה שמקפידות לעיתים קרובות לצעוד , הבנתי, שאלתי אותה מה היא מציעה ואמרה: שברגע שאני ארצה לצעוד ארים אליה טלפון ואז תיראה אם תוכל היא תבוא ומתי שהיא תרצה לצעוד היא תרים אלי טלפון. האם לדעתך אני אמורה להתכונן לקבל אכזבה שנייה ממנה? בעצם, לעיתים אנשים משתנים ומשנים את דעותיהם, האם טוב היה שהצעתי לה שנצעד יחדיו או לא הייתי צריכה להציע לאור האכזבה שהיה לי איתה בעבר?. אני חשבתי להתקשר רק פעמיים ובמידה ולראות את תגובתה ולהמתין שגם היא תתקשר אלי, במידה ולא אראה נכונות ממנה, אסיק מסקנה שהבן אדם לא מעוניין בכלל בקשר וכל החיבוקים והנשיקות מצידה זה הצגה אחת גדולה ופשוט אשים עליה איקס אחד גדול. מה דעתך.???? ותודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברים חדשים...
רונן דוד20/07/2008
אני חושב כמוך - כנראה שהאשה משום מה לא מעוניינת בחברות,
אולי היא צבועה ומשחקת את עצמה "נחמדה".
תזרמי, אם היא לא רוצה בחברתך, הפסד שלה,
תמשיכי בחייך ותהיי חברה רק של מי שרוצה בחברתך,
מי שלא, שיחפש את החברים שלו... יש הרבה דגים בים !
זה לא אומר דבר וחצי דבר על האישיות שלך שאני בטוח שהיא מקסימה !!!...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)