מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התייעצותניר29/10/2008
שלום רב, אני בחור אחרי צבא, ולאחרונה אני מתחבט בכל מיני שאלות על מה יהיה בעוד מספר שנים, איזה מקצוע אלמד, "מה אעשה בחיים", במה אעבוד, אישה, משפחה, ילדים, ושאלות מן הסוג הזה. מה עצתך עבורי? מה עלי לעשות? אשמח לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה טבעי
סיגל לוי29/10/2008שלום ניר
השאלות שאתה שואל את עצמךהן בדיוק במקומן
עברת שלב בחיים, השתחררת, הכל עוד פתוח, לא ברור
פשוט סבלנות
אל תחשוש
במקום לדאוג תחשוב על מה היית רוצה שיקרה
ואז תנסה לראות איך להגשים זאת, בהדרגה כמובן
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסע למזרח
שאול05/11/2008שם תוכל לחשוב בראש שקט בלי לשמוע על קסאמים ועל הבורסה. גם תקבל פרופורציות על משמעות החיים ואפסות האדם מול היקום האינסופי זה בדיוק זמן מצויין, עכשיו כשעוד אין מחוייבות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דאגה לילדיםערן28/10/2008
שלום רב, עדיין אין לי ילדים, אך כמובן מקווה שיהיו לי בהמשך, רציתי לדעת כיצד ניתן להימנע מחרדה או דאגה מוגזמת כלפיהם, לדוגמא כאשר נמצאים מחוץ לבית בפעילויות שונות ולא להיות חרד לגורלם. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על דאגה לילדים
סיגל לוי28/10/2008שלום ערן
קודם כל, טבעי לדאוג לילדך
כך אתה שומר עליהם שלא יפגעו
מה שחשוב שהורים יתמודדו איתו
זה איך החרדה שלהם לא תגביל את ההתפתחות הטבעית של הילד
שהם יהיו סקרנים
יעיזו
ינסו
ולא רק יפחדו מכל דבר...
הורה שחש שדאגתו מוגזמת ומכניסה פחדים בילד
כדאי שינסה לווסת את מה שהוא מביע כלפי חוץ
ואם הוא לא מצליח, הוא יכול לפנות גם לעזרה
הזמן עושה את שלו
מאחלת שכשיהיו הילדים, תקשיב פנימה ותדע איך לפעול
אין מה לדאוג בינתיים, זה בטוח!
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה עם "חבר"בן 1827/10/2008
מזה כשנה וחצי אני מטופל פסיכולוגית.הגעתי לטיפול בעקבות בעיות בדידות וחוסר השתלבות בחברה. יש לציין שכלפי חוץ אני צעיר מוצלח,נאה מאד,בא מבית טוב ומבוסס,משקיען וכל הגורמים שעשויים לגרום אושר לאדם. ובכל זאת,עברתי שנים קשות של בדידות בשל חוסר בטחון חברתי והרגשה שלמעשה אני נחות כלפי שאר החבר'ה הסובבים אותי .(בי"ס,ארגונים וכו'). יש לציין שהטיפול הפסיכולוגי קידם אותי מאד. ארצה להיוועץ באשר למקה ספציפי שקורה לי באחרונה.אני בקשר הדוק עם בחורצ'יק מהשכבת לימוד שלי בבי"ס,בחור ש"נחשב" חברתי,פעיל,מצחיק וכריזמטי.מלכתחילה סימנתי אותו כפונציאל חברתי,המון בזכות המעמד החברתי שחשבתי שיש לו.(למרות שהסתכלות על תדמית היא בעייתית,לאנשים שונים נקודות מבט שונות). בקיצור,הרגשתי שאני משקיע רגשות,משאבים,זמן-ולמעשה את כל משאבי החברתיים באותו אדם.במקרים מסוימים,אני מעריך במקרים שהתאימו לאינטרסים שלו הוא נתן לי להרגיש חלק,חבר.התמכרתי לתחושה הזו,תחושה נעימה בקרב כל אדם נורמטיבי.מה שכן-התחושה הזו הגיעה לעיתים נדירות. נסיתי בכל דרך אפשרית לחדור למעגל החברים הקרובים שלו(מחוץ לבי"ס),עם הצלחה מועטה. אני חושב שהשקעתי כל הרבה משום שלא ראיתי שלמעשה הוא לא חבר-לפחות לא במלוא מובן המילה.ברגע אחד הבנתי שהאדם הזה הוא לא חבר שלי.הוא שותף אינטרסים. בחודש האחרון צמצמתי את הקשרים איתו,לא טלפנתי,לא התעניינתי לחלוטין.אני מרגיש שהוא במצב רוח רע עקב ההתנהגות ההפגנתית משהו שלי כלפיו.היה בי רצון לגרום לו להרגיש מה זה לשאול,להשקיע-ולקבל רק זיק התעניינות שרחוק מיחס חברתי.אני חושב היום,במבט לאחור-שאותו אדם ניצל אותי לענייניו.אני מכיר בערך בעצמי שלי,ואני יודע שהיה לו המון לנצל וכמובן שהוא הרגיש תחושת גאווה עצומה שנבעה מהתעניינותי האיכותית בו. נכון שהוא לא "אשם" בבדידותי לאורך תקופות ארוכות,אך ישנם קודים חברתיים נורמטיבים-אתה רואה שאדם מנסה להתקרב,משקיע,רואה בך כחבר אמת-לא מתאים לך,אין בעיה,אבל אל תשאיר אותו "על אש קטנה",תגרום לו להרגיש חבר רק בחלק שמתאים לך.זאת התנהגות לא חברית בעליל,וחסרת כל אינטלגנציה רגשית. האם לשוחח איתו?אולי עכשיו,עקב התעלמותי הוא מבין שהקשר עימי היה יותר מסתם חבר או לפחות קרוב כמו חבר אמת אחר שלו?אולי עכשיו הוא יגיע למסקנה ש"צריך שניים לטנגו"?אולי עכשיו הוא מרגיש בחסרון דאגתי הכנה,ובחסרון אדם שמאמין בו באמת ובתמים? אני אוהב את האדם הזה.ההתעלמות ההפגנתית,או לפחות צמצום המגע איתו למינימאלי-קשה לי מאד.אני לא עסוק במה הוא חושב אמנם,אבל אני כן עסוק בכל הסיטואציה. אני מרגיש צורך לומר לו את הדברים שמניתי בפניכם.מה דעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסים חברתיים
סיגל לוי28/10/2008שלום לך
קודם כל, אשמח לענות, אבל תזכור שיש לך כתובת להתייעץ שבה מכירים אותך אישית ואת כל סיפור הקשר עם אותו החבר - זה הטיפול
אתה בגיל שבו יחסים חברתיים הם מרכיב מרכזי מאד
מה שאני מציעה לך זה לבחון את היחסים שהיו איתו
הם היו רק חד צדדיים
האם יש לך תחושה שיש לו אינטרס ברור
או מנגד
האם הוא יצר איתך קשר אמיתי
אבל יש לו מעגל חברתי גדול יותר
והוא מגיב גם אליו
האם יפגע בך להערכתך שוב באותו האופן
האם הוא יכול לתת את מה שאתה מצפה לו
ראוי לדבר איתו אם אתה חושב שיש עוד צ'אנס לקשר איכותי ואמיתי
אם לא, אז אולי כבר השקעת מספיק בו
ואז אולי כדאי לנסות לאתר אדם שיגלה בך ענין אמיתי מתמשך
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעייהשנהב27/10/2008
יש לי בעיות אני בת 14 וחצי אני מקללת את אמא שלי ומרביצה לה ואני דורשת ממנה דברים ואיני שומעת בקולה אף שהיא אמא חד הורית ודואגת לי ולאחותי מאד הבעייה פה שייש לה חבר 7 שנים ואני מקנאת הוא בסדר איתי אך גם אותו אני לא מסוגלת לקבל אנחנו התארחנו אצלו בחג ישננו שם ואני נגעלת מהבית שלו כולם אומרים בית יפה אני נגעלת ממנו אמא שלי והוא רוצים שנעבור לגור אצלו אחותי הגדולה מרוצה מכך אני לא איך מונעים את זה אבא שלי נפטר כשהייתי בת 5 אני לא מוכנה לקבל מישהו אחר במיוחד שהוא מדריך את אמא איך להתנהג איתי, אומר גם אמא שלי אשה טובה נותנת לנו הכל דואגת לנו ואני מטרטרת אותה המון כנקמה ,אבל אני לא רוצה לעבור לא רוצה מה אעשה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר עם אמך
סיגל לוי27/10/2008שלום שיר
את מתארת התמודדות קשה עבורך
באמת קשה לעבור למקום שאינו הבית שלך
באמת קשה להכניס לחייך מישהו שאת לא בחרת
מצד שני - יש לך רק אמא אחת
חשוב שתשמרו על מערכת יחסים טובה
חשוב שתשתפי אותה בקשיים שלך
בחששות שלך
ולא דרך קללות ומכות
נסו לראות אם בשיחה תגיעו לפיתרון טוב
אולי כדאי גם לשתף את אחותך הגדולה בדיון המשפחתי הזה
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שנהב28/10/2008הבעייה שאחותי תומכת בו כי אני מתנהגת מגעיל לאמא ,אני מנסה להתקרב אליו אבל הוא רק מעיר לאמא שלי עליי ומסכסך בינינו שמעתי שאומר שייש לי בעייה נפשית שאלך לפסיכולוג שאמא שלי שפוטה שלי ועושה כל מה שאני רוצה מסית אותה ופוגע בי ,הדרך שלי נגד אמא שלי כי נגדו לא יכולה לעשות כלום חוץ מלצעוק ולקלל וללכת ,אמא שלי תומכת בו ומעירה לי ואומרת תמיד שיד רוחצת יד אני מנסה להתקרב אבל מתרחקת כי אני יודעת שהוא אומר לה דברים רעים עליי ואל אחותי מתנהג כמו למלכה אני סובלת ועצבנית ונכון לא אני בחרתי בו ואיני רוצה לגור אצלו הוא גם לא מטייל איתנו לא קונה כלום ולא משקיע כלום אז איזה דמות הוא בשבילי אם הייה אבא אמיתי הייה מטייל איתנו וקונה לנו והוא רק רב אם אמא שלי כל פעם שאנחנו יצאנו לטייל אני כועסת ורע לי ועדיף לי למות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו
שנהב28/10/2008אני יודעת שהם אוהבים אחד את השני ומסתדרים אבל אני מאז שאמא הכירה אותו מרגישה מיותרת כאילו הוא כל העולם שלה וחושבת שאמא שלי פוחדת לאכזב אותו ולכן מעירה לי על כל דבר קטן שפגעתי בו או בה לידו אני לא אוהבת להיות אצלו ולא נעים שם וכל פעם שאני יוצאת לסלון הוא מביט בי במבט של כאילו אומר לי את טיפשה רעה ואני שונא אותך ואני רואה שהוא לא רוצה שאהייה שם בכלל אז שיצא אם אמא שלי מה אכפת לי למה אני צריכה לסבול אותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפתוח את הקשיים
סיגל לוי28/10/2008שלום שנהב
אני חושבת שכדאי לפתוח את הקשיים עם אמא מול גורם חיצוני
תדברו שתיכן עם יועצת בי"ס שתתווך ביניכן
או אם אפשר, כדאי ללכת לטיפול משפחתי
אם הוא באמת יהפוך לחלק בלתי נפרד מן המשפחה כדאי אולי לשלב גם אותו בטיפול
ביננתיים חשוב שתעבדי על הקשר עם אמך
ותמצאי דרכים שאינן אלימות להביע את הקשיים שלך...
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכה את אמא?!
D28/10/2008אסור להכות את ההורים! אני אישית דיי מבינה אותו שהוא מיעץ לה מה לעשות זה טבעי שהוא ינסה להתערב שהיא מאבדת כוחות מול הבת שלה ונותנת לה להרביץ לה את לא מסכימה אם זה??,במקום לכעוס עליו נסי להירגע ולשלוט על ההתנהגות שלך הרבה יותר טוב לכולם.מקווה שיסתדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכנסתי במקרה.נערה בת 1727/10/2008
אני מרגישה שזה גדול עלי.. מישהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברוכה הבאה
סיגל לוי27/10/2008לא ברור לי - מה גדול עליך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה..
נערה בת 1729/10/2008הכל התחיל בכתה ט', ואולי עוד לפני, אבל רק בכתה ט' הרגשתי את זה באמת וחוויתי את זה באמת וסבלתי מזה באמת- לראשונה. מכתה ט' באמת התחלתי להבין שיש לי בעיה מסוימת ואני חייבת להתגבר עליה כי היא פוגעת בי בסופו של דבר. הבעיה היא שאני מפתחת תלות באנשים מסוימים במיוחד. ואני לא יודעת איך לקרוא לזה, אבל אולי זה אפילו לא תלות, אולי אני פשוט מתאהבת באנשים מסוימים . אבל זה לא בדיוק ככה, כי אני לא לסבית, זה בטוח. התאהבתי בגברים וזה היה בסדר. אבל.. בכתה ט' זה התחיל עם המחנכת שלי, הייתי לא כל כך מקובלת בכתה והיא תמיד הסתכלה עלי במן מבט כזה שגורם לי להיות מובכת מצד אחד ומצד שני לרצות יותר ממבט, לרצות להיות איתה בקשר. הייתי מאוהבת בה כביכול.. כל זה היה מלווה בלילות ללא שינה, דיכאון, חרדות ותסכול מתמשך. עברתי תיכון, ושם הייתה לי עוד מורה, ואיתה היה לי קשר יותר מיוחד אפילו מזה. היא הייתה כריזמטית, ואני שאבתי ממנה כוח. כל פעם בשיעורים הסתכלתי עליה כאילו כלום, אבל בפנים- הרגשתי שעוד רגע אני משתגעת אם לא אומר לה משהו. אז כמובן שהשתתפתי באמת הרבה כדי לזכות במבט מיוחד ממנה. והיא כן התייחסה אלי שונה, הרגשתי. היה לי איתה קשר יותר ממבט, הייתי כעוסה על עצמי משנה שלפני, אז הרשיתי לעצמי לפתח איתה קשר. דיברתי איתה, וזה היה ממש נחמד, היה לנו קשר יותר מתלמידה- מורה, היא ליוותה אותי, היא הייתה חלק מהחיים שלי. ויותר מפעם אחת היא אמרה לי שמעולם היא לא פגשה נערה מיוחדת כמוני. ובסוף- כמובן- הגיעה הפרידה. זה היה קשה , יותר מכפי שתיארתי לעצמי. היו ימים שנכנסתי לדיכאון, רציתי למות, ומצד שני- רציתי לחיות. זה היה נורא.. עכשיו, בתקופה הזאת, זה חוזר, ובגדול. כנראה שהדחקה היא לא דבר טוב במיוחד. יש לי מורה שמלמדת תנ"ך, והיא- איך לומר- נכנסה לי ללב, אני מרגישה מוזר כלפיה. כשאני רואה אותה עוברת במסדרונות, יש לי כאב בלב, צביטה, צמרמורות, שמרוב שכואב לי, אני מנסה להיות עם אנשים ולהתעלם ממנה לחלוטין. אני לא יודעת אם זה בסדר שאני מרגישה אליה ככה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.
נערה בת 1729/10/2008תמיד כשהיא מקריאה שמות היא מגיעה לשם שלי, ואומרת בחיוך כובש: מה שלומך?, מרוב מבוכה אני מגמגמת משהו, והיא ממשיכה להסתכל עלי. אני מרגישה שזה מאוד מסובך, מאוד קשה, מאוד מרוקן את הכוח ממני. הרי כשאני רואה אותה, אני- לא אני, אני מישהי אחרת, פתאום אני מאופקת, פתאום אני תמימה, פתאום אני מתאימה את עצמי אליה. למשל, בשיעור איתה, אני נכנסת לכתה, יש לי חברות ואני נחשבת מקובלת, וכשאני נכנסת, אני רוצה לאחר לשיעור שלה, אני רוצה להחסיר, רק כדי שיהיה לי "תירוץ" מספיק טוב ליצור איתה קשר. היא מביטה בי כמו שמעולם לא הביט בי אף אדם. היא קוראת את הנפש שלי, לא את עיני באמת. בשיעורים אני תמיד משתתפת, כזאת אני, אבל כשהיא נכנסת ומתחיל שיעור תנ"ך, אני מדברת עם כל מי שרק יכול להיות מסביבי, רק לא להיתקל בעיניים שלה, שאני.. כל כך רוצה לראות. אני רוצה קשר איתה , עד כדי כך שזה משבש לי את החיים. כשאני רואה אותה, חברה שלי יודעת שאני אוהבת אותה בתור מורה, אז היא אומרת לי: הנה היא! , בצחוק כזה, ואני- מאופקת מיד, לא מסתכלת ,או שכן, ומיד מסיטה את מבטי. כשאני הולכת בהפסקות ובמקרה רואה אותה אני רואה מולי פיה, נסיכה, לא מורה צעירה. לא מורה. ואם היא מסתכלת עלי או שהמבטים שלנו מצטלבים, אני רק מסתכלת בתמימות, נזהרת לא להסיט את מבטי בקיצוניות שתעורר חשד, למרות שאני יודעת שהיא כבר מרגישה ויודעת לקרוא אותי. אחד הדברים שמחזיקים אותי בתקופה הזאת, ומחלישים אותי מצד אחר- זאת היא. יש בינינו מבט כל כך חזק שכל מילה נוספת מעוררת ניצוצות של אש. הבעיה היא שזה כבר מוגזם- בשבילי. גם כי זאת לא הפעם הראשונה שזה קורה לי עם מישהי, וגם כי אני מתחילה להתאהב בה, ואולי כבר התאהבתי? וגם כי, זה משבש לי ימים, שבועות. אין שנייה שאני לא חושבת עליה. לפעמים אני בוכה בלילות.. היא נכנסה לי ללב. למה כשאני רואה אותה במסדרון הולכת, אני מרגישה שהשורש שלי נתלש? למה אחרי שיעור תנ"ך אני מרגישה מרוקנת? ויותר מכל- מדוע אני כ"כ רוצה קשר איתה, עד כדי כך שאני מזיקה לעצמי? פעם ראשנה שאני כותבת את זה- אני חושבת שיש אצלי בעיה. ומודה- שאני צריכה עזרה. כל ערב אני מתפללת שהיא תפנה אלי, תסתכל עלי, זה מחזק אותי. אבל כמו גודל הציפייה, כך גודל האכזבה. היא אומנם אכן מסתכלת ומתייחסת אלי שונה, אבל לא מספיק . אני רוצה לדבר איתה. עד מתי אפשר לשתוק? זאת שנה אחרונה שלי בתיכון, ואם לא אומר לה מה שאני חושבת- אשבר. היא מהאנשים האלה שכולם רוצים איתם קשר, בהפסקה היא תמיד עם התלמידות. אם רק היה לי אומץ לגשת אליה בטבעיות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..
נערה בת 1729/10/2008היא בדיוק מסוג האנשים שאני לא יודעת איך להתמודד איתם. אני צריכה להחליף ממש דמות, אופי , בכל פעם שאני רואה אותה. לא יודעת למה. אולי אני מפחדת להיחשף בפניה. ומצד שני- כל כך רוצה. היו כמה פעמים שהיא ניסתה ליצור איתי קשר, אבל אני מרוב בושה, עניתי משהו בתמימות, ולא זרמתי מספיק. הבעיה היא שאני סובלת ונאכלת מבפנים, אני יכולה לחשוב עליה ברמה כזאת גבוהה, לישון ב-4 בבוקר ולבכות לפעמים על קשר מיוחד כזה שייגמר, ואולי לא יתממש עד הסוף לעולם. אני יכולה לא ללמוד יום לפני מבחן, ולחשוב עליה. אני מרגישה מרוקנת כ"כ, אפילו שזאת אחת התקופות היפות שלי, מכל מיני סיבות (אחת מהן זאת היא, כמובן). אז איך יוצרים קשר? מה קורה לי? למה אני ככה? אני מניחה שעוד יהיה משהו, ובטוח מתישהו אומר לה שאני אוהבת אותה ותודה לה שהיא גרמה לי לאהוב תנ"ך. אני רק רוצה שמישהו יגיד לי.. שאני לא משוגעת. ושמתישהו זה יעבור. ועוד יותר יעודד אותי- אם אני לא היחידה שזה קורה לה. איך אני יכולה לפנות אליה בלי שהרגל שלי תרעד? אני חייבת לדבר איתה. אחרת הכאב רק גובר.. הייתי מעדיפה לא להכיר אותה בכלל.. אבל בגלל שזאת לא פעם ראשונה אני מניחה שבכל מקרה הייתי מכירה עוד מישהו כזה מתישהו, עד שלא אטפל בזה. אז.. איך אני יכולה לטפל בזה? זה רק נהיה יותר כואב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הקטע שאת מתאהבת במורות
כ29/10/2008המורות הופכות אותך ללסבית מה זה חח,בכל מיקרא תפסיקי להתאהב בכל מי שמסתכלת עלייך או ונותנת לך איזשהו סוג של יחס גם בבית ספר שלי המנהל אמר לי שאני אולי הכי חכם בכיתה ואני צריך רק להשקיע וגם חייך אליי הרבה אז מה זה אומר שאנחנו מאוהבים או משהו?...תחפשי חיבה ואהבה במקום אחר את צריכה לברר אם עצמך למה את נמשכת למורות וכך תאכלי להבין את הרגשות של עצמך יותר ולשים אותם במקום הראוי להם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה..
נערה בת 1730/10/2008רק הלעג הרס לי. הותרת בי מצב רוח רע יותר ממה שהייתי בו.. כי אני יודעת שיש לי בעיה , ומה שאתה עושה זה צוחק עלי :/ אני לא צריכה את זה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהתאהב במורה
סיגל לוי30/10/2008שלום לך
תודה על גילוי הלב והכנות
את באמת מתארת עוצמות חזקות שמשפיעות עליך מאד ומפריעות לך בתפקוד השוטף
את גם מתארת שזה חוזר על עצמו
אני משערת שזה לא מקרי
למורה אמור להיות תפקיד כמו אמהי
מלמדת
מסבירה
מדריכה
מכילה
ואלו התחושות שחשת כלפי המורות שלך
את יכולה לברר עם עצמך
או בתהליך טיפולי
מה את מחפשת בקשר שהיית רוצה?
איזו סוג מע' יחסים היית רוצה אם זה היה אפשרי?
האם יש לזה גוון מיני?
האם את מפנטזת עליה?
האם את מחפשת דמות אמהית?
כשתביני מה את מחפשת, חשוב להבין שזה קורה במסגרת שקשה לממש קשר ממש אישי
כדאי לחשוב היכן כן תוכלי לקבל את מה שאת מחפשת
קצת כיוונים למחשבה עם עצמך או עם משהו
מקוה שעזרתי
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהתאהב במורה
נערה בת 1727/11/2008היי.. אמנם הגבת לי מזמן.. אבל יצא לי לחשוב הרבה על הדברים שכתבת. והרבה בכלל .. על מה שאני מרגישה כלפי המורה שלי. והבנתי שאני יותר מכורה אליה.. מאשר באמת מאוהבת בה. כלומר, הקשר עם אמא שלי אף פעם לא היה טוב במיוחד, וכנראה שאני מחפשת תחליפים כמו שאמרת.. אני לא רוצה עם המורה הזאת קשר מיני ואינטימי במיוחד. אני רק רוצה כבר לדבר איתה.. אני מרגישה שיש בינינו מתח מטורף ונמאס לי כבר מזה. והיא קלטה אני חושבת.. לצערי כן.. אני מפסידה לימודים בגלל זה..לא באה לבי"ס לפעמים רק כי אני לא רוצה להיתקל בה. בורחת מעצמי ממש.. כאילו אני לא רוצה לראות אותה יותר, נמאס לי ממנה.. והיא כל כך טובה אלי.. גם אמרה לי פעם שהיא אוהבת אותי. בוודאי התכוונה אהבה בכללי, אבל אני שתקתי. מה כבר אפשר להגיד על זה ? ועכשיו אני מרגישה שאני צריכה עזרה דחוף, בכלל להתגבר עליה ושמישהו יכניס לי לראש טוב טוב שהיא המורה שלי. רק מורה לתנ"ך.. יש לך עצה בשבילי מה לעשות? נראלי לי שרק מישהו שחווה את זה יכול להבין אותי.. והמון תודה לך את מקסימה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקראתי את מה שכתבת ואת התגובות
שאול28/11/2008ובעצם, אם אין כאן התאהבות רומנטית.. אז למה שלא תדברי איתה? ותפתחי בפניה.. קשר כזה עם דמות הדרכתית כמו מורה יכול להיות מאד בונה ומועיל. לא? לי מאד היה חסר קשר מהסוג הזה כשהייתיפחות או יותר בגילך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
נערה בת 1728/11/2008נכון, אין כאן התאהבות רומנטית. בכלל לא.. אני באמת רוצה לדבר איתה.. אבל כשאני לידה- אני נהיית אילמת פתאום.. אני לא מצליחה לבטא את עצמי כראוי. אני כל כך אוהבת אותה שזה מביך אותי.. בכלל לדבר איתה.. אפילו בזמן השיעור אני משתגעת ממנה.. הקשר איתה יתרום לי הרבה. הוא ימלא אותי מבפנים, יתן לי אנרגיה וכוח להמשך. אבל.. אני לא יודעת אם זה בסדר לעשות את זה. כאילו לדבר איתה .. היא כמו תלמידה כזאת, צעירה. ונראה לי שאם אני אדבר איתה ככה סתם.. אני עלולה למצוא את עצמי במצב אפילו יותר גרוע.. אתה לא חושב? כי מילא אם היא הייתה מורה רצינית והכל, אבל היא לא- היא חיה מהצחוק. וזה מפחיד.. כי היא בעצמה מראה לי אהבה ואני לא יודעת איך לפרש את זה.. ואולי היא סתם מחכה שאני אזום איתה קשר, ואדבר איתה סוף סוף? הבעיה היא שאני לא יודעת אם אני ראויה לה. :(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת יודעת
שאול28/11/2008זה נשמע קצת מבלבל.. ז"א, יכולתי לקחת את מה שאת אומרת ולהלביש את זה עלי כשאני מתאהב במלכת הכיתה... כאילו, לא ברור איזה מן מערכת יחסים את מצפה שתהיה לכן, אם זה לא רומנטי, ואת אומרת שזה לא, אז מה זה כן? את צריכה דמות כמו מדריכה בתנועת נוער? או שיש כאן משהו יותר מזה - תלותיות יש תופעה שאנשים עושים אידאליזציה לדמויות אחרות, כשלא באמת מכירים אותם עד הסוף, את הבעיות האישיות שלהם, ואח"כ כשמכירים - מגדל הקלפים מתמוטט..... בגלל זה אולי טוב שתכנסי לקשר איתה, שתראי שגם היא בשר ודם וגם לה יש מצבי רוח וקשיים, ואולי תלמדי דרך זה שיעור לחיים אפשרות אחרת היא שזה באמת יהיה קשר בונה, כמו שכתבתי בהודעה הקודמת, אבל אז יצטרכו להישאר גבולות מסויימים של נורמות בין מורה לתלמידה,.. זה נשמע גם קצת מפחיד, ההערכה שהפכה להערצה שהפכה למשהו הרבה יותר עוצמתי ופולשני, כמעט כמו התאהבות ותשוקה... באמת לא ברור לגמרי מה את צריכה לעשות. אבל את צריכה לשאול את עצמך את השאלות האלה, להבין מה עובר עליך ומה יהיה לך נכון זו דעתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך. את יודעת,
אפרת30/11/2008מה שאת כותבת על עצמך מזכיר לי מאד אותי בגיל ההתבגרות. והנה, גם לי לא היתה אם חמה, לא מחבקת, לא מנשקת, לא אומרת מילות אהבה. ואני חושבת שאני העברתי את הצורך באהבת אם למורות שלי. כפי שהבנת את לגבי עצמך. יש עוד משהו: את בגיל הנעורים: ההורמונים פועלים. את יוצקת לכמיהתך לדמות נשית אמהית גם את ההתעוררות הפיזית-רגשית. וכך יוצא שהמורות (שהן, אני משערת, נשים צעירות ופורחות, וגם רגשותיהן הנשיים והאמהיים הם בשיאם)מהוות בשבילך "תמהיל" של כמיהות: גם לקשר התומך עם אמא, גם לצד הפיזי . ועוד משהו, לבסוף: לדעתי את רואה בנשים הצעירות והפורחות האלה את התגלמות הנשיות, והנשיות הנובטת שלך מזדהה עם זה. במידה רבה את משליכה עליהן את הנשיות שלך. אפילו אם את לא יודעת זאת. עדיין לא התנסית בלהיות בעצמך מוקד נשי למשיכה והערצה . את עדיין צעירה, והזכרון מגיל הילדות המוקדם של אמא כמוקד האהבה עוד נמצא בעמקי נפשך. כשתתבגרי ותתחזקי בחיים, ובחורים (טובים, לא גסים וזנותיים)יפנו אלייך הערצה ומשיכה, ותרגישי את כוחך הנשי, וגם מיניותך תבשיל ותימשכי לגבריות (שוב, הטובה), המשיכה שלך לדמויות הנשיות האלה תיהפך לזכרון-נעורים.זכרון טוב, דרך אגב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..
..20/06/2009תגידי מה האייסי שלך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני לא מצליח לרשום את המשך הנאוםשאול25/10/2008
שלי בשירשור של מאיה.... האם גם את המערכת של הפורום הזה תיכנתה בילי מוסקונה לרמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אתה הורס את האווירה של הפורום?
נערה בת 1727/10/2008מדובר בתמיכה, אתה רק מזיק. בבקשה תחסמו אותו.. לא נעים לקרוא תגובות כאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשאול...
סיגל לוי27/10/2008שלום
לא הורדתי את תגובתך כדי לאפשר חופש ביטוי
אך חשוב לי שתקרא כאן שצורת הביטוי שלך פוגעת באנשים אחרים
לכן, אם אתה רוצה להשמיע את קולך, כבד את הרגישויות של אחרים
לתשומת לבך!
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזכותו של שאול להביע את דעתו
שני27/10/2008והוא עשה זאת בצורה לגיטימית למדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מבינה
נערה בת 1728/10/2008לא התכוונתי לפגוע.. סתם קראתי מה שכתוב והרגשתי שאני מוכרחה לכתוב את זה. אני אשמח דווקא אם כן תמחקי.. כי כתבתי את זה בלי להפעיל שיקול דעת, וחוץ מזה אני לא מכירה אותו בכלל, אז בטח אין לי זכות לבקר אותו ככה.. סליחה שאול..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה נכון שדיברתי קצת לא יפה
שאול05/11/2008אבל זה בא בעקבות הסגנון הפופוליסטי והמתלהם של הבחורה שהגיבה לי... צריך לקרוא את הדברים בתוך ההקשר שלהם בכל מקרה לא התכוונתי לפגוע, ואין לי שום דבר נגד נשים, להיפך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקשיבי ,מיידלע :)שאול25/10/2008
יש לי הרגשה שבמקרה הטוב היית עריקה בצבא . מעבר לזה, בכלל לא קראת מה שכתבתי , לא אמרתי שנשים לא יכולות לעשות כלום (למרות שבאמת במערכת הציבורית והעסקית הן לא כל כך מוכיחות את זה, ראי נתונים סטטיסטים שגלויים לעיני כל. מה התרומה בפועל של נשים באקדמיה? בפוליטיקה? בכלכלה? בסקטור הפרטי\עסקי? ועוד ועוד ביחס לחלקן היחסי באוכלוסיה) - אבל אמרתי את ההיפך, ואני שופט אותן לכף זכות ואת החברה ל'כף חובה, מתוך אמונה שלנשים יש יכולות דומות לשל גברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה, זה לא בשירשור הנכון
שאול25/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעזרו לי בבקשה ההורים שלי לוחציםחן תורג'מן23/10/2008
טוב אז ככה , אני נערה בת 14+ ויש לי בעייה שגורמת לי לתיסכול ומובילה לפחד.. אני ממש אוהבת לצאת ואני יוצאת די הרבה . הבעיה שלי היא כזאת כל פעם שאני יוצאת אני צריכה למצוא מיליון ואחד תרוצים איך אני גורמת להורים שלי לתת לי לצאת מהבית , הם לא מפסיקים לתחקר אותי אני מנסה לא לשקר להם ולהגיד להם את האמת אבל כדי לצאת אני נאלצת לשקר להם כשהם נותנים לי לצאת הם מקציבים לי שעה מוקדמת ואני מדברת על 10 בערך .. , בשעה 10 כל החבר'ה נישארים ואני צריכה למצוא תרוצים גם להם : למה אני פיתאום צריכה ללכת ולא נעים לי להגיד שההורים שלי מחפשים אותי ולוחצים עלי לחזור... הם לא מפסיקים להתקשר אלי ואני מנסה לא לענות כדי שאני לא איאלץ לחזור לבית כשאני עונה להם הם מתחילים לצעוק עלי בטלפון שהשעה ממש מאוחרת ואבא שלי ישר בא לאסוף אותי אם האוטו , כל פעם אותו סיפור אני צריכה לשקר להוריים לחברים רק בשביל יציאה.. אבא שלי די עצבני רוב הזמן , והוא לא בוטח בי וכל הזמן הוא יוצא לחפש אותי אם האוטו וצועק את שמי ברחוב אבא שלי די מוכר בעיר יש לו חנות בגדים וזה ממש בושה בשבילי הם לא נותנים לי חופש הם דואגים לי יותר מידי ואני כבר ממש מתחילה לפחד מהם הם מאיימים עלי ונותנים עונשים כבדים וזה גורם לי לתיסכול ,ושלא תחשבו שאני יוצאת ומסתובבת בכל מיני מועדונים ומסיבות אני סתם יוצאת לשכונה או לפארק אני מבינה את הדאגה שלהם אבל זה כבר יותר מידי .. ההורים שלי כשהם נעולים על משו אי אפשר לדבר איתם .. ניסתי להסביר להם שאני יוצאת אם ילדים טובים למקמות מוכרים עם אנשים לא מקומות חשוכים ובודדים .. אך הם לא מבינים זאת ותקועים בדעתם .. מקווה שתעזרו לי , חן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חן, אני לא אבא בעצמי עדיין אבל
שאול23/10/2008אני יכול להבין את ההורים שלך. את נערה צעירה ולפעמים קורים דברים לא טובים לילדות בגיל שלך שיוצאות בלילה גם למקומות יחסית בטוחים... יש מקרים של אונס ואלימות בין בני נוער וגם סמים הכי טוב שתמיד תעדכני את ההורים שלך בדיוק איפה את נמצאת ועם איזה חברות הלכת , ככה הם יהיו יותר רגועים ואל תאחרי להם אחרי שקבעתם שעה שאת חוזרת, כי אז הם יפתחו חרדות. בהדרגה ועם הגיל הם בטח "ישחררו לך את הרצועה" ותוכלי לחזור בשעות מאוחרות יותר עם פחות תחקירים. נ.ב. גם כשאני הייתי בגילך אני זוכר שההורים שלי היו ככה ביחס ליציאות... אז אני מבין את הרגשתך. אולי כשתהיי אמא תביני גם אותם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה היא תברח עכשיו מבני נוער?
D25/10/2008יש אלימות בהרבה מקומות זה לא אומר שהיא לא תלך לשום מקום בגלל זה,חוץ מיזה היא יכולה לתגונן במיקרא של אלימות כמו כל אחד אחר,אי אפשר לעטוף אותה בצמר גפן כל אחד צריך ללמוד להתגונן.יש לך גישה מוטעת לגמרא לגבי נשים באופן כללי תתקן את הגישה הזאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת חיה בסרט רע יקירתי
שאול25/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיחה עם גורם חיצוני
סיגל לוי24/10/2008שלום חן
באמת לכל זוג הורים גבולות משלו
ואלו של הוריך כנראה יותר נוקשים משל שאר חבריך
אם לא עוזר לדבר איתם
אולי כדאי לערוך איתם שיחה עם גורם חיצוני
מישהו שהם מוכנים לדבר איתו ומעריכים אותו
כמו
סבא וסבתא
יועצת בי"ס
דוד או דודה וכו'
הורה של חבר או חברה
נסו לסכם על כללים שמקובלים על 2 הצדדים
אולי הם יהיו מוכנים ללכת לקראתך יותר
או להבין את צרכייך
מצד שני - בסוף הם אלה שקובעים...
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהבן21/10/2008
שלום רב, אני בחור די צעיר, 23 עוד מעט ורציתי להתייעץ איתכם בנוגע להרהורים שעוברים לי בראש לאחרונה.אני חושב על אם וכאשר יהיו לילדים, איך אני אנהג איתם, בעיקר באיזו מידת דאגה עלי להתייחס כלפיהם, היכן הגבולות שלי ושלהם. למרות שאני עוד צעיר ומאמין שיש עוד זמן, המחשבות הללו נמצאות לי בראש..אינני חרד לכך, רק חושב על איך אני אתמודד... כיצד אתם יכולים לייעץ לי?ומה המלצתכם? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבולות
סיגל לוי21/10/2008שלום בן
לכל אדם גבולות משלו
רמת חרדה משלו
אין שום פסול בכך שתגבש לך איזו השקפת עולם לגבי גידול ילדים
אין שום עצה גורפת שנכונה בכל מצב
גם דעותיך שלך יכולות להשתנות עם הזמן
בהשפעה מבת הזוג
השתנות עם הגיל
והכי הכי, כשממש יהיו לך ילדים
יש אימון "על יבש" ויש "על רטוב"
זה יבוא עם הזמן
חג שמח
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה?20/10/2008
שלום! אני נער כמעט 17 הייתי שמן בעבר...(אני מציין את זה כי אני חושב שמשם זה נבע) באינטראקציה עם הרבה אנשים בעיקר עם בני גילי אני לחוץ... אולי מפחד שישפילו אותי? בקיצור אני מרגיש שיש לי בעיה חברתית כל שהיא איך פותרים את הבעיה? והאם יש לי בעיה כזאת? בעקבות שהייתי שמן בעבר אז הייתי אוהב להיות תמיד בבית לא חיפשתי חברים כי פחדתי מטבע הדברים וגם כי בבית לא שופטים אותי ורק בבית טוב לי בקיצור עכשיו אני מאוד רוצה שיהיו לי המון חברים..... מה אני צריך לעשות? באמת אני חייב עצה זה מוביל אותי לדיכאון לשבת בבית! תעזרו לייייי......... כידוע לך שאצל בני נוער חברים זה ערך עליון וכאשר אין אז זה יוצר בעיה רצינית שתשפיע לי על החיים! חשוב לציין שכווולם בכיתה אוהבים אותי ויש לי משם חברים ומידי פעם יוצאים לבלות...אבל זה שטחי מאוד אני רוצה חברים לחיים....... תודה מראש...לכל העונים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברים
סיגל לוי20/10/2008שלום לך
לא הייתי מקלה ראש מהעובדה שיש לך חברים בכיתה ושאתה אהוב שם
נסה לראות אם יש מישהו שאתה יכול להתחבר אליו יותר
אולי אפשר להזמין אליך
אולי לקבוע לצאת איתו
אולי לבוא אליו
תירגול והתנסות מאד תורמים לראות שהשד לא נורא כל כך...
אם אתה רוצה בשינוי זו כבר התחלה מצוינת
קח אויר (לנשום זה באמת עוזר ומרגיע)
ותתגבר על החרדה
אין לך במה להתבייש
החשש הוא רק בפנים
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה חשובה!
...21/10/2008קודם כל תודה על העזרה... אני מאוד נרתע להביא חברים לבית...אני לא יודע למה אבל זה מלחיץ אותי! פעם ב אני מביא חברים וגם זה שאני חייב ואין דרך אחרת ז"א בעל כורחי.... וגם...כל החברים בכיתה יש להם המון חברים מעבר לכיתה...אז אני רואה את זה וגם אני רוצה את זה וגם בעקבות זאת הם לא מחפשים חברים טובים בכיתה! וחוץ מזה אני רוצה חבר'ה כאילו כמה שנוכל לצאת לבלות ולהנות וחבר אחד זה לא מה שיסר!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפער בין רצוי למצוי
סיגל לוי21/10/2008אני מבינה שזה מה שאתה רוצה
אך כיום קיים פער בין הרצוי למצוי
אני מציעה לך להתקדם לעבר השאיפות שלך
צעד צעד
אם קשה לך לארח בבית, כדאי מאד שתתאמן כי זה המגרש הבייתי שלך
יש לך שליטה על מי שאתה מזמין ואילו בחוץ, לא תמיד
גם חבר אחד שמתחים איתו יחסים טובים זה עולם ומלואו
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה חשובה!
...22/10/2008זה מביא אותי לדיכאון! אני לא יודע מה לעשות! אני מרגיש בודד.... ככווולם סביבי אם זה אחים או חברים מהבי"ס יוצאים לבלות ואני שום דבר! איך אני מתמודד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל מסע בין אלף מילים מתחיל מצעד אחד
סיגל לוי22/10/2008קח אויר ותתחיל להתנסות...
אין קסמים שיעשו את העבודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון?מאיה19/10/2008
ילדתי שני ילדים בת ובן בניתוח קיסרי יממה לאחר הלידה נצפה כיחלון + סיטורציה 70% בבן ומיד לקחו אותו לפגיה שם איבחנו את המום הקשה בלב שיש לו הוא עבר לאחר מס' ימים צינתור דחוף שלא עבר בהצלחה לאחר שבועיים מהצינתור עבר ניתוח להוספת שאנט. לפני כשבועיים שוב עבר צינתור שלא הצליח ושוב נצטרך לצערנו לעבור ניתוח בחודש- חודשיים הקרובים (מועד נקבל אחרי החגים ) העתיד לא ידוע והדרך ארוכה.... הרופאים רואים את מה שניתן לעשות כרגע. כרגע- אני במצב נפשי קשה מאוד אני עדיין בחופשת לידה מהעבודה עד לתחילת נובמבר ואמורה לחזור לעבודה מלאה אני לא יודעת איך אוכל לחזור לעבוד וכל הזמן ללכת לביקורות מיועד לנו ניתוח שההחלמה ממנו לא קלה אצטרך לפחות חודש היעדרות מהעבודה בתקווה שיהיה לי לאן לחזור ( לתפקיד ואם בכלל למקום העבודה ) בנוסף יש את התאומה שאני צריכה לחלוק את הזמן שלי ולהיות איתה אנחנו הולכים לעבור שוב ניתוח הדורש טיפול צמוד של 24 שעות ובזמן שאתחלק עם בעלי אצטרך להיות עם הילדה. ועכשיו בכל הבלאגן הזה אני שואלת את עצמי: למה לא ידעתי? למה לא נתנו לי את המידע ואת הבחירה למה למה למה... למה זה מגיע לי... למה הייתי צריכה לעבור את כל הסבל הזה? למה הייתי צריכה לראות איך אמהות משתחררות עם התינוקות שלהן ואני...מתחננת לאחיות שישאירו אותי ואת התינוקת עוד ועוד ימים בבית חולים ע"מ שאוכל לתמרן בתוך הבית חולים בין התינוקת לבין התינוק שמאושפז בשניידר למה במקום להיות כמו רוב הנשים שחוזרות הביתה ומתפנקות הייתי צריכה אחרי ניתוח קיסרי לישון מול תינוק שרק נולד בספת בית חולים לחכות שיחליפו אותי לשעה שעתיים כדי שאוכל ללכת ולהתקלח ולהרגיש בן אדם אולי גם אם הייתי יודעת לפני הייתי נערכת לזה אחרת , קוראת, מתייעצת מבינה ולא מקבלת הלם ודיכאון נוסף למה שכבר בדרכ יש אחרי לידה... זו הרגשה נוראית ללדת ילד עם "מום קשה בלב"...ולראות איך "מתעללים" בו מכניסים לו מחטים , לוקחים לו דם כל יום, שמים לו הנשמה , מרדימים...חותכים לו את בית החזה ועוד דברים קשים. לא פעם ספגתי עלבונות "איך לא ידעתם" "למה אתם בהלם הייתם צריכים לדעת בהריון" הייתי עושה את ההחלטות שלי....רק אם הייתי יודעת. עכשיו אני צריכה:: לדאוג לפרנסה ביחד עם הדאגה לשלום הילד ולצורך שלו להיות צמודה אליו כל עוד שהוא צריך. אני וגם בעלי צריכים עזרה נפשית להתמודד עם הכאב הזה. עם משכורת אחת של בעלי (לא ניתן לחיות בכבוד 4 אנשים אני לא יכולה להמשיך להאריך את החופשת לידה ולהישאר עם הקטנים בבית אין לי אפשרות כלכלית להביא מטפלת לשני הילדים איך אכניס תינוק לגן שהוא צריך טיפול צמוד והמון חום ואהבה? אני לא יכולה כלכלית להרשות לעצמי ללכת לפסיכולוג ביררתי וגם דרך הקופה עולה כסף מה ניתן לעשות? האם אני בדיכאון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משבר
סיגל לוי20/10/2008שלום לך
נשמע לי שתחושתך אכן תואמת את הנסיבות
ההתמודדות מאד קשה
גם לידה כפולה
גם פיצול בין תאומים האחד בבית השני בבית חולים
גם דאגה לשלומו
עתיד לוט בערפל
קושי לחזור לעבוד במצב כזה
אכן נראה לי שכל תמיכה שתוכלו לקבל תעזור
תמיכה מהוריכם
אם בעזרה ממשית
אם בכסף
אולי מאחים
אולי מחברים טובים
כדאי לך לברר אם יש באזורך טיפול של משרד הבריאות שהוא בחינם (מרפאה לבריאות הנפש)
אפשר לפנות לער"ן להתייעץ
המון כוח ותקווה
זה לא הזמן לעסוק ב"אילו" כי במילא זה כבר לא משנה
התבונני קדימה
נסי להעזר בבן זוגך
כדי לספק את התמיכה הנדרשת לשני הפעוטות שלכם
בברכה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה נפשית?קרן18/10/2008
שלום, אני בת 16 ושמתי לב לבעיה אצלי. יש לי אח קטן (בן 11) ואני פשוט מתעללת בו , אומרת לו שאבא ואמא הם רוצחים שכירים , שהיה לנו אח קטן והרגתי אותו בים .. כל מיני . דברים פסיכופתים!! הוא מגיב לזה ... הוא מפחד ומרביץ אבל אני דבקה בשלי . זה קורה לי גם עם דוד שלי הקטן (בן 4) אני אומרת לו שיש לו נחש בגרב ומכניסה לו את הגרב בכוח. זה הולך ומתחזק.. אני מרגישה טוב אחרי זה .. אבל אני יודעת שאני פוגעת באח שלי ובהמון ילדים אחרים שנופלים לידי.. זאת הרפעה נפשית? מה זה? מה קורה לי? אני לא שולטת בזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעללות
סיגל לוי19/10/2008שלום קרן
יופי שאת מבינה שמה שאת עושה פוגע באחרים
לעיתים מספיק לנו להבין שאנחנו עושים משהו לא טוב כדי להפסיק זאת
אולי את רוצה לחוש את הכוח שלך על אחרים
להרגיש את העוצמה שלך להשפיע עליהם
אולי את מתנקמת בהם על משהו
נהנית מכך שהם נלחצים
זה לא הוגן כי את מבוגרת מהם ומבינה שזה סתם
והם לא
האם משיהו עשה לך משהו כזה פוגע
אם את לא שולטת בזה
דברי עם הוריך על כך
אם לא תצליחו יחד
אפשר לפנות לעזרה מקצועית
אני מקוה שתצליחי להתגבר על כך מתוך מודעות או עם עזרה
בהצלחה וחג שמח
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעה נפשית?
קרן19/10/2008זאת הפרעה נפשית? אם כן מה שמה? אני רוצה לדעת עליה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לי מספיק נתונים לדעת...
סיגל לוי20/10/2008לא הכותרת משמעותית
אלא מה תעשי עם זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכשתגיעי לצו ראשון תבקשי מג"ב חברון
שאול23/10/2008אבל עד אז תנסי להיות נחמדה לאחים שלך... וברצינות - לפעמים יש מתחים בין אחים,זה נורמאלי, אבל זאת לא סיבה להתעלל סתם. לדעתי מה שאת עושה זה פשוט מגעיל ומכוער. את כבר לא ילדה קטנה. סתם לידע כללי - ילדים בגיל שלך הם מבחינת החוק כבר בוגרים, יכולים להתנדב במשא"ז ובמד"א, לגשת לבחינות בגרות, ללמוד נהיגה, וגם מבחינת החובות את ברת שיפוט ויכולה להכנס לכלא במקרי עבריינות. בקיצור - תתחילי לקחת אחריות על עצמך. אם את לא יכולה לשלוט בעצמך תבקשי עזרה ממישהו מבוגר, מההורים או מהיועצת בבית הספר אם את מרגישה שאת ממש מאבדת את זה, תבקשי הפניה לפסיכולוג או פסיכיאטר דרך רופא משפחה... בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת ן דחוף קבוצת תמיכה להוריםחנית17/10/2008
בתי בת ה14 בעלת הפרעה דו-קוטבית שמחמירה מאוד לאחרונה,אנחנו שבורים ומחפשים קבוצת תמכה באיזור המרכז/שרון להורים עם התמודדויות דומות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מתמצאת
סיגל לוי17/10/2008אולי כדאי לברר באנו"ש
או בער"ן
אכן צריך תמיכה בהתמודדות מורכבת שכזו
חג שמח
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה...17/10/2008
סיגל יש לי בעיה שהיא קצת ארוכה ואני מעדיף פרטיות יותר תוכלי להביא לי את המייל שלך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניסוח כללי
סיגל לוי17/10/2008שלום לך
בחרת לפנות אלי במסגרת פורום וכך אני יכולה להתייחס לדברים
נסה לנסח באופן כללי
כך אולי גם אחרים יוכלו להפיק משהו למען עצמם
חג שמח
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתוסקלתמתוסקלת17/10/2008
שלום... קודם כל.. אני ינסה להתחיל מתחילת החיים שלי שתנסה כמה שיותר להבין את הבעיה או יותר נכון הבעיות שלי.. אז ככה קודם כל אני בת 10 בקרוב אני נשואה פלוס ילדה.. לפני 10 שנים ההורים שלי התגרשו לא הסתדרו בתור ילדה הייתי רואה אותם רבים המון צועקים אחד על השני מעיפים דברים וכאלה.. כשהייתי בת 11 ההורים שלי התגרשו באותו היום אני זוכרת שאפילו שלום לא אמרתי לאבא שלי התחקתי את הכאב הזה לא דיברתי איתו כמה שנים שיחקתי אותה כאילו שלא איכפת לי בזמן הזה הוא היה חולה בצהבת וכמעט נפטר לאט לאט חזרתי איתו לקשר היום הקשר שלנו מוגדר כטוב מאוד אמא שלי התחתנה לפני חודשים שזה קצת הפריעה לי .. ולפני כשלוש שנים אני התחתנתי הייתי יוצאת אם מישהו ואחרי חודשים ניכנסתי מהבחור להריון ועברתי 7 חודשים מהגיענום כי הוא רצה שנעשה הפלה ואני כבר ניקשתי לתינוק הוא בסופו של דבר התחתנו שהייתי בחודש התשיעי להריון אני מגדירה את הנשואין שלי כבסדר אבל יוצא לנו לריב המון על היציאות שלו יש לי פחדים וחרדות שהוא יבגוד בי אני מרגישה לפעמים שהוא איתי כי הוא עושה לי טובה ומצד אחד הוא אומר שהוא אוהב אותי ושהוא לא יכול לחיות בלעדיי וכאלה כל פעם שאנחנו רבים אני מנסה להסתיר את הבכי שלי כי בהריון הוא היה רואה אותי בוכה המון אני לא רוצה שיחשוב שאני מיסכנה בזמן האחרון שאנחנו רבים אני ניכנסת לשירותים ומנסה להקיא יש לי מחשבות על מוות אני לא אשקר אבל אני פוחדת ופוחדת ביגלל החיים שיהיו לילדה שלי עם אני אתעבד אני עובדת בבית עד שעות4 5 בערב קשה לי עם העובדה שאני בבית כל היום זה מכניס אותי לעוד יותר דיכאון יוצא לי לבכות המון לבד ולחרם על עצמי כמה רע לי וכמה אני בסדר שאני ככה רע לבעלי שאני לא נותנת לו לצאת הוא מיתעצבנת עלי שאני לא נותנת לו לצאת ביגלל שהוא צעיר וכזה הוא שוכח לפעמים את העובדה שגם אני צעירה ואני צריכה לטפל בתינוקת ובבית אני מרגישה שרע לי בחיים ושאין לי לאן להתקדם שאני סתם תקועה באותו המקום אני נורא אוהבת את בעלי אני לא רוצה להתגרש ממנו אני חושבת שהוא בנאדם טוב ומקסים אבל הוא לא מבין אותי ומחפש לרצות את החברים שלו וזה בסופו של דבר פוגע בי חברים שלו בזמן ההריון היו פוגעים בי ומדברים אליי בזילזול..עד איך שהוא עצרתי את זה נהייתי תוקפנית.. אני מקווה שהסברתי את עצמי מספיק ברור תודה רבה אם תעזרו לי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלבול
סיגל לוי17/10/2008שלום לך
קשה להבין ממכתבך את המצב
אין ספק שלא טוב לך, את חרדה, את מודאגת ובמצוקה
כדאי לפנות לעזרה בער"ן, לחלוק איתם את סיפורך ולשמוע איזו עזרה את יכולה לקבל
מקוה שעזרתי לך
חג שמח
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהער"ן זה 1201
שאול23/10/2008שכחת לציין. . . לא כולם יודעים את הטלפונים בעל פה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)