פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אכזבה מהחיים
    מרים
    20/12/2008

אני נשואה 43 שנים ויש לנו 3 ילדים בוגרים.כולם נשואים ובעלי משפחות. הגדרתי את נישואי כמוצלחים כי תמיד הסתפקתי בכך שאני נשואה לאדם טוב-חיובי . היום אני מבינה שזה לא מספיק! אני זקוקה לבן זוג שיפגין רגש של חיבה וחום כלפי. כאשר הנושא עולה הוא פשוט לא מבין על מה אני מדברת. מצב מתמשך זה, הביא אותי לבדידות קשה, עצבנות ועיבוד שליטה על רגשותי. מה שקורה הוא, שאני פוגעת דווקא באנשים הקרובים לי. מצבים אלה מביאים אותי להתכנסות לתוך עצמי, כועסת מספר ימים, נרגעת וחוזר חלילה... רציתי לציין שבעבר היינו ביעוץ זוגי שלא הואיל לנו הרבה. אני אדם אנרגטי, אוהב חיים ובן זוגי הוא הדבר ההפוך - יכול לשבת שעות, מכונס בתוך עצמו, בוהה בטלויזיה או משחק באינטרנט ולא מוציא מילה מהפה, חיי חברה אינם חשובים לו. עלי לציין שהוא אדם לא בריא - פרש לפני מספר שנים משוק העבודה. יוצא ששנינו מבלים את רוב שעות היום יחד, דבר המקשה על שנינו.אני אפילו חשבתי על פרידה אך הבנתי מהר מאוד שזה יפגע בנו כלכלית. אני עדיין פעילה במידה מסויימת בשוק העבודה. אני מבינה שאני זקוקה לעזרה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אכזבה מהחיים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום מרים

דניאלה הרץ
    21/12/2008

יתכן שכדאי לך הפעם לפנות לטיפול משלך ולא ליעוץ זוגי, כדי שתוכלי ללבן עם עצמך את מה שאת זקוקה לו באמת, משום שממכתבך עולות שאלות לא פשוטות:
    למשל, האם את מעדיפה לחיות ברווחה כלכלית ולהמשיך לחיות בקשר שמאמלל אותך או בקשר שיש בו חיבה וחום כלפייך?
    לשאלות כאלה אין תשובה פשוטה ומיידית, ולכן אני חושבת שכדאי להתעמק בשאלות כאלה במסגרת של טיפול.
    אם תוותרי על חיים עם בן זוג אוהב, כיוון שאת מעידה על עצמך כאדם אוהב חיים, אולי כדאי שתיצרי או תחזקי קשרים עם חברים וחברות שניתן לדבר איתם ולבלות איתם. חבל להסתגר בבית.

נראה לי שבעלך לא יכול להשתנות הרבה הוא כבר לא איש צעיר והוא בטח לא מבין מה את רוצה ממנו, אחרי ששתקת 40 שנה. אולי כדאי שתפני אליו לא בהאשמה כלפיו (אתה לא בסדר... אתה לא נותן לי מה שאני זקוקה...) אלא ספרי לו למה את זקוקה מה את ומרגישה (למשל, עצוב לי שאנחנו לא מדברים יותר...אני רוצה שנצא הערב... ).
    כתבי עוד,
    דניאלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דפרסונליזציה
    מנחם
    15/12/2008

כתבתי פה בעבר על מצבי , יש לי פסיכולוג אבל מה הוא כבר יכול לעשות לי ,אני לוקח כדורים על פי מה שהפסיכיאטר אומר אבל אני ממשיך לחיות(או למות) בתוך העולם שלי ואני מלא חרדה ואני לא יודע אפילו למה אני כותה כאן אני לא יודע מה אני רוצה ממכם , השאלה היא אבל למי כן צריך לפנות ? מי כן יכול להחזיר אותי אל עצמי ? אני בקושי אוכל אין לי תאבון ואין לי את הרצון לחיות ,אני לא עושה כלום ,רע לי , אז בשביל מה אני קם בבוקר , פשוט נמאס לי לישון , ואני קם לעוד יום של חרדה וסבל, אוקיי אז מה את שלי יכולה לעשות ? כלום ,מה ההורים שלי יכולים לעשוץ? כלום ,מה אני יכול לעשות ? כלום ,מה הפסיכיאטר יכול באמת לעשות ולעזור חוץ מלתת כדורים ? כלום , המצב שלי רק מחמיר אני לא מפסיק לנתח כל דבר ואני לא "חי" שום דבר , ושוב אני לא יודע למה אני כותב את זה כאן

לקביעת תור
    סגירה
    דפרסונליזציה

הוספת תגובה

• סבלנות....

רונן דוד
    15/12/2008

מילת המפתח כאן היא - סבלנות, ותוסיף אליה גם תקווה ונחישות.

תקבע לך מטרות בטיפול ותלך לפיהן,
    כך בסוף כל תקופה, חצי שנה, חודש, כמה שתקבעו, תוכל לדעת אם אתה משיג את המטרות.

תקבע מטרות ותהייה נחוש ללכת לאורן, רק כך תחלים....

בהצלחה !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת פסיכולוגית
    ענת
    13/12/2008

שלום. אני מקווה שתוכלו לעזור לי. אני מחפשת פסיכולוגית קלינית באיזור תל אביב, ר"ג או גבעתיים. אני לא ממש יודעת איך להתחיל ומה לחפש ואני אשמח לשמוע המלצות תודה ענת

לקביעת תור
    סגירה
    מחפשת פסיכולוגית

הוספת תגובה

• הי ענת

דניאלה הרץ
    14/12/2008

כדאי לך להתעניין אצל חברייך ומכרייך ולקבל מהם המלצות על סמך התנסותם האישית.
    בהצלחה
    דניאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד מקור

סיגל לוי
    14/12/2008

אם אין לך אם מי להתייעץ
    את יכולה לחפש באינטרנט
    ולקרוא מעט על מטפלים באיזורך
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דור
    12/12/2008

שלום , אני בדכאון קל או אולי תגובה דכאונית למחלת עור שיש לי. אני מרגיש שאני במצב רוח ירוד בגלל זה. רציתי לדעת למי אפשר לפנות על מנת לקבל סיוע? אני לא חושב שאני במצב חמור, אני צריך עזרה וכלים כדי לצאת מזה. למי כדאי ומתאים לפנות? פסיכולוג? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• ערב טוב דור

דניאלה הרץ
    12/12/2008

כן, כדאי שתפנה לפסיכולוג/פסיכותרפיסט כדי לקבל עזרה וכלים בקשר לדיכאון ולחרדה. כדאי לשאול מכרים שעברו או נמצאים בטיפול על מישהו שהם מכירים ומאד ממליצים עליו - זו דרך מצויינת, לטעמי, אם יש לך קושי לפנות ולשתף מכרים, לקופת חולים שלך יש רשימות של מטפלים שעובדים באיזור מגוריך.
    בהצלחה רבה
    דניאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות
    דור
    11/12/2008

שלום רב, חרדה חברתית- למי אני יכול לפנות ? פסיכולוג קליני?פסיכותרפיסט? לאיזה סוג של מטפל? יש כללים שיכולים להנחות לאיזה מטפל לפנות בעניין החרדה החברתית? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

• טיפול...

רונן דוד
    12/12/2008

יש הרבה שיקולים למי ולאן לפנות.

אני הייתי ממליץ לך ללכת לפגישת היכרות עם כל אחד מהם ולראות אם זה מתאים לך.

אפשר גם לחפש קבוצת תמיכה מקצועית או לעזרה עצמית באותו נושא...

בהצלחה !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים כשהגרוש מציק ללא הפסקה
    חן
    10/12/2008

הגרוש בגד והבגידה היא אינה דווקא במישור הפיסי (גם אבל לא זה העיקר) הבגידה היא בכל מישור אפשרי הייתי לו אישה נאמנה, תומכת, מסייעת בבניית קריירה תוך כדי דחיקת מאוויי, אוזן קשבת, דואגת לכל צרכיו, הרבה מעבר למה שרצוי שאישה תהיה וכשהחליט ללכת הבנתי שעשיתי טעות עכשיו כשיצא לחיים האמיתיים שהוא בחר בהם והוא מתקשה, החליט לנקום בכל דרך אפשרית מזה 3 שנים שהוא ממרר את חיי בכל דרך אפשרית, כולל משפטית ממציא המצאות ומנסה לסחוט אותי אני עייפה מהסיפור העגום הזה! מה עושים, אני אובדת עצות

הוספת תגובה

• הצקות

סיגל לוי
    10/12/2008

שלום חן
    את מתארת תמונה קשה ומתישה
    נפשית זה בוודאי שוחק, פוגע
    אין לי מושג מה הפרטים
    האם ילדים מעורבים
    האם זה גובל במשהו שמצדיק פניה למשטרה

בכל מקרה, נסי להקטין את נקודות המפגש בחייך איתו למינימום האפשרי
    ונסי לבנות לך חיים חדשים ושונים ממה שהיה עד עכשיו
    חשבי איזו מערכת יחסים היית רוצה
    ומה למדת מן הקשר הזה

אל תתני לו לנצח את נפשך!
    השתמשי בכל מעגלי התמיכה שיש סביבך כדי לשאוב כוח
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שני צדדים למטבע...

רונן דוד
    10/12/2008

דבר ראשון, תבדקי איפה את לא בסדר בקשר הזה ביניכם,
    אולי גם את עושה לו את המוות ?!,

בכל אופן, תמיד אפשר לנקוט באמצעים משפטיים וחוקיים אם אין ברירה אחרת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה
    ליאל
    10/12/2008

אני בחורה בת 21 ,כל חיי סבלתי ממחסור ,תמיד לא היה לי ,היה חסר לי ,הייתי ילדה שגדלה בפנימייה אמא הייתה בבית חולים לחולי נפש ואני גדלתי מבלי שאף אחד ידאג לי או יקנה לי מה שאני צריכה תמיד היה חסר לי והרגשתי חסרת אוני אני בטוחה שהאופי שלי כיום מושפע מאוד מהעבר שלי ,היום אני בחורה עצמאית לחלוטין ,עובדת כסוכנת ביטוח (כן בגיל 21) עובדת כדוגמנית ,בקיצור מרוויחה ממש טוב ,הבעיה שלי היא כזו אני ממש חייה בפחד שיחסר לי ולא יהיה לי בעתיד ,אני כל הזמן חוסכת וחוסכת ,מתה מפחד שיום אחד לא יהיה לי יותר כסף אני חוסכת 5000 ש:"ח מהמשכורת שלי שזה נראה לי המון ובכל אופן מה שנשאר אני מפחדת לבזבז כל דבר שאני צריכה לקנות אני עושה חישובים ,רושמת כל דבר שאני קונה ,וכל תחילת חודש אני רושמת מה יהיו ההוצאות שלי אני מפחדת להיות מנוצלת ,וכל פעם שאני מוציאה כסף אני דואגת שהוא לא יהיה לשווא ,אני מפחדת שלקנות בגדים שמא יהיה סוף עונה ואי יפסיד בנוסף לזה אני עושה מעשה מאוד חמור ,כתוצאה מהבעיה שלי אני נוטה לגנוב גונבת מהעבודה אוכל של אנשים ,ככה אני מרגישה טוב עם עצמי שהרווחתי כביכול אני מנסה לעבוד ל עצמי , פשוט קשה לי המצב הזה ,ממש רע לי ,אני לא אדם רע ,אוהבת לעזור ולהתנדב ,לא משקרת ולא עושה דברים רעים אבל זו החולשה שלי ,קשה לי רע לי במצב הזה ,אני כל הזמן מצפה שיוציאו עליי אני מתוסכלת מזה שבגלל החיים הקשים שלי ,אני בגילי צריכה להשכיר דירה ,וכל ההוצאות הנילוות כל חיי הייתי צריכה לעבוד למען דברים כל כך בסיסייים בניגוד לחבריי שקבלו הכל באופן מאוד טבעי ועדיין חיים על חשבון ההורים המצב הזה מביא אותי לתסכול נוראי שגורם לי להיות אדם כזה מחושב וקמצן ברמה אובססיבית ,ועד למצב של גניבה ,מה עליי לעשות מלבד פסיכולוג ,איך אני יכולה לעבוד על עצמי

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה

הוספת תגובה

• שינוי בחיים

סיגל לוי
    10/12/2008

שלום ליאל
    את אכן אדם עם מודעות עצמית ורוצה בשינוי
    את צריכה לגבש מה את רוצה מהחיים
    כן לחסוך, או לחסוך קצת פחות
    כן להנות ממה שאת קונה
    תחשבי שבניגוד לאחרים אין מישהו שדואג לך
    זה התפקיד שלך
    לפרגן לעצמך
    לפנק את עצמך
    אם את עושה משהו למען עצמך תחשבי שזה מגיע לך
    שאת ראויה לביזבוז
    תמיד טוב לעשות גם סדר עדיפויות
    להיות מוכן ליום צרה
    אך לא כדאי לחיות מבלי להנות ממה שאת מצליחה להשיג

תראי גם את הצד הטוב שבדברים
    אולי ללא המחסור לא היית צומחת להיות עצמאית בגיל כל כך מוקדם
    מרויחה כל-כך הרבה ומסוגלת להתקיים לבד ברווחה

אם את מרגישה שזה לאו עוזר
    אולי בכל זאת כדאי לשקול טיפול עם אדם מקצועי
    שאולי יעזור לך לבנות פרספקטיבה אחרת

החיים שלך השתנו יותר מהר מהדימוי שלך (שאין ושאסור להוציא כסף)
    מקוה שעזרתי
    ושתחויי תחושה של שפע בחייך
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערב טוב ליאל

דניאלה הרץ
    12/12/2008

אני רוצה להוסיף דברים למה שכבר אמרה סיגל.
    ראשית , כ ל ה כ ב ו ד לך על הדרך בה התמודדת ועדיין מתמודדת עם כל הקשיים של חייך, אין זה דבר פשוט ורבים האנשים שהיו מוותרים או מזניחים עצמם, בגלל ההיסטוריה של ההזנחה כמו זו שאת עברת.

את מתבלבלת בין המחסורים מהם סבלת. את לא סבלת רק ממחסור פיסי וכלכלי אלא בעיקר ממחסור רגשי - של טיפול מצד הורים שאוהבים ודואגים לך.
    למדת לדאוג לעצמך כלכלית ואת חרדה שיחסר. אך את זקוקה גם ליחס אוהב ולא רק לכסף(שכמובן גם חשוב מאד) אל תתבלבלי בין מחסור בכסף למחסור ביחס ובקשר דואג ואוהב.

את גונבת כי את רוצה לקבל, בלי להתאמץ ולעבוד קשה, משהו ממישהו. וכשאת לא מקבלת, סתם מתוך אהבה ונתינה, את מנסה להשיג זאת דרך הגניבה.
    הגניבה לא תצליח לספק לך מה שבאמת חסר לך - הטיפול והאהבה שמגיעים לך. לא משם הם יגיעו.

את אישה צעירה ואמיצה. עשית דרך ארוכה ואני מבינה שמאד חשוב לך להיות מודעת, לשפר את עצמך ואת חייך, אני בטוחה שתצליחי למצוא את הדרך.

כתבי אם את זקוקה לעזרה נוספת.
    דניאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון
    אלה
    08/12/2008

איך אפשר לאבחן מישהו שאחת לכמה זמן, לא קבוע, יש לו התפרצויות לא הגיוניות, הוא ממציא דברים ומתעקש עליהם, כועס ומתווכח. תחילה חשבנו שזה לקבלת תשומת לב או הקנטה, אבל הוא ממשיך עם זה עד "הסוף", והדבר יוצר מתיחות ומריבות בבית. הוא לוקח באופן קבוע כדורים ללחץ דם ולבלוטת התריס.

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון

הוספת תגובה

• אבחון...

רונן דוד
    08/12/2008

לפי דעתי, האבחון הוא לא הבעיה. לדעת מה יש לו, לא יעזור לאף אחד חוץ אולי מכם שתבינו מה יש לו. חשוב יותר הטיפול לו הוא זקוק ולשם כך אני ממליץ לכם ללכת לפגישת היכרות עם פסיכולוג ולראות מה עושים הלאה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון
    אלה
    08/12/2008

האם ניתן לאבחן הפרעה נפשית באמצעות בדיקות דם ?

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון

הוספת תגובה

• אבחון...

רונן דוד
    08/12/2008

לא, עד כמה שידוע לי,
    רק באמצעות מבחנים פסיכולוגיים או שורה של תסמינים לפי ה- DSM

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתלבטת
    נילי
    06/12/2008

אני גרה בארה"ב . אני גרושה. חיי החברה כאן קשים וקשה לי למצוא אנשים מתאימים לקשר של חברות אמיתית. הילדים והנכדים שלי כאן. ההתלבטות שלי היא אם לחזור לארץ. הבדידות כאן קשה מצד אחד אבל יש לי את המשפחה הקרובה. מצד שני אם אחזור לארץ החיים החברתיים שלי יהיו יותר מלאים אבל אהיה בלי המשפחה......מישהו יכול לעזור בעצה ?

לקביעת תור
    סגירה
    מתלבטת

הוספת תגובה

• הקשיבי ללבך

סיגל לוי
    07/12/2008

שלום נילי
    כמובן שאף אחד לא יכול לתת לך עצה טובה יותר מלבך
    לכך החלטה יש את המחירים שלה ואת הרווח שהיא נותנת
    למה יש יותר משקל אצלך? למשפחה או למנטליות בארץ?
    האם תוכלי באופן כלשהו לשמור על איזון ולהנות משני העולמות?
    בהצלחה עם כל בחירה שתברי
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה, המומה , עיפה מהמצב
    מיכל
    06/12/2008

אבי בן 88 . חלה בדמנציה, מטופל באקסלון. אמי צעירה ממנו בכ 8 שנים. מזה 3 שנים לא ישנים יחד.השבוע צלצלו לאמי המפלגה , ומתברר שאבי עשה לאמי את המוות עם מי היא מדברת, עם מי היא בוגדת... כל השנים אבי היה הדמות הדומיננטית בבית. עכשו היא המרכז, ןסביר להניח שקשה לו עם זה. הוא מודה לכך שהוא לא זוכר. היא לועגת לו על תגובותיו. כאשר אני מנסה להסביר לה שזו מחלה לא מוכנה לקבל. לאמי מצאו גידול שפיר בראש לפני כחצי שנה. בינתיים שניהם מתפקדים: עושים קניות, אמי מבשלת, אבי קורא עיתון ,רואה טלויזיה , יורד לבנק לדואר וכו. מידי פעם מדבר אלי בלשון זכר. וכאשר אני מפנה את תשומת לבו לכך הוא טוען שלא מבין למה. כאשר לחוץ יש בעיה בשליפת המילים. הערב אמי העירה את אבי כדי שיעזור לה במשהו . הוא פתח את הדלת . היא שאלה אותו לאן הוא הולך, והוא ענה לבית ההוא. אמי צלצלה אלי. הגעתי.הוא לא הצליח לפתוח את העינים. התלונן על כאב מאחורי האוזן. חזר על ענין הבית שרצה ללכת, ולא נתנו לו. אחותי שוחחה עמו בטלפון. דיבר מעט אך לענין. המומה מהמצב. מה אפשר לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה, המומה , עיפה מהמצב

הוספת תגובה

• התדרדרות

סיגל לוי
    07/12/2008

שלום מיכל
    מאד קשה לראות את אביך מתדרדר
    מה גם שזה נתון לשינויים - לעיתים הוא כך ולעיתים הוא בענינים
    זה מבלבל קשה ומטלטל עבור המשפחה

עצתי היא להיוועץ ברופא המטפל שלו
    שמכיר הכי טוב את מצבו
    להמשיך להיות סבלניים, לתמוך...
    הרבה כוחות
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתקשה להישר ולהפתח.
    בן 15
    05/12/2008

אני בן 15, לומד בתיכון. אני מרוצה מעצמי, יודע שיש לי חולשות ויש לי יתרונות, שיש דברים שאני טוב בהם וכאלה שפחות- אבל עם כל אלו אין לי בעיה ואני מקבל את עצמי. הבעיה היא שיש לי לדעתי בעיות תקשורת די קשות: אני באמת מנסה להיות כמה שיותר חברותי, מנסה כמה שיותר להיות בפנים, לעזור, לצחוק עם כולם ולתרום מעצמי.. אבל בהרבה מאוד מצבים אני מוצא את עצמי בשקט- לא יודע מה להגיד. אני הרבה מאוד פעמים לא מצליח למצוא נושאי שיחה. כתוצאה מהדבר הזה הרבה מאוד פעמים אני מרגיש דחוי- בגלל שאחרים משעשעים יותר ומצחקיים יותר, הם מעניינים יותר- ואני שבאמת מנסה להיות כמה שיותר פתוח וחופשי- מוצא את עצמי שותק. אני נכנס בגלל הדבר הזה לעצבות ודכאון בגלל שהרבה מאוד דברים נמנעים ממני בגללו: אני מפתח פחות קשרים לאחרים, לא יכול להתקרב לבנות, לא נחשב חלק מכולחם וגם לא מוזמן להרבה דברים. אני מרגיש אאוטסיידר בגלל זה- וכתוצאה מכך גם מגיעים כל מיני רגשי נחיתות. אני יכול לכתוב עוד הרבה מאוד דברים על העניין הזה, אבל אני חושב שדי מיציתי את זה פה. אני באמת, כל הזמן, מנסה לנצח את התחושה הזאת. אני כבר כמה חודשים מנסה להשתנות. יש בי תקווה שאני מסוגל ואני יכול- אבל פשוט באמת אין לי שמץ איך להתחיל, מה הצעד הראשון לשינוי. אני אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי, או לפחות לתת לי גישה או רעיונות למה לעשות. תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מתקשה להישר ולהפתח.

הוספת תגובה

• להיות איש שיחה

סיגל לוי
    07/12/2008

שלום לך
    קודם כל, מודעות היא הצעד הראשון לשינוי...
    חשוב שתדע שכל אחד הוא בעל אופי שונה
    אחד תמיד במרכז בלב הענינים
    ואחד אחר יכול להיות יותר שקט, פחות דברן
    חשוב שתמצא את מקומך אך שתהיה אתה
    שתמצא את הסביבה שמקבלת אותך
    גם אם לא בכל רגע יש לך משהו מבריק, חכם, מצחיק לומר...
    תראה אם אתה מצליח ליצור קשרים שכן נוחים לך ונינוחים לך
    ודרכם לבנות את המעגל החברתי שלך
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

בן 15
    09/12/2008

אני אשתמש בעצה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבתא שלי סובלת מלחץ וחרדה
    שושו
    02/12/2008

לסבתא שלי מלאו 77 שנים לאחרונה, היא בריאה, עצמאית מתעמלת ומשחקת ברידג' ומתפקדת באופן נורמלי. לאחר שסבי נפטר (לפני כ- 10 שנים) היא היתה מטופלת אצל פסיכיאטרית בעקבות לחצים וקיבלה כדורי הרגעה. היא הפסיקה איתם לפני מספר שנים אך לאחרונה חזרו לה הפחדים והיא נכנסת ללחץ מכל דבר כמעט, לא מצליחה להירגע ולישון. האם יש סדנאות למבוגרים שיכולות ללמד איך להתמודד עם לחצים, סדנאות מדיטציה למיניהן, או שעליה לחזור לכדורים ולטיפולים הפיכיאטרים? היא פתוחה לרעיונות ואפילו הסכימה ללכת לסדנת מדיטציה אם יהיה משהו שיתאים אז אם יש לכם רעיון או פיתרון, אשמח לשמוע. תודה שושו

לקביעת תור
    סגירה
    סבתא שלי סובלת מלחץ וחרדה

הוספת תגובה

• על מדיטציה וחרדה

סיגל לוי
    02/12/2008

שלום לך
    התחום הזה הוא רחב וגדול
    אני יכולה להמליץ רק על מה שאני מכירה
    אני מורה לקונדליני יוגה
    זו יוגה מאד ייחודית שיכולה גם להרגיע מצבים של חרדה ולחץ
    כדאי לחפש באינטרנט משהו באזור מגוריה
    אם זה ידבר אליה, זה יכול לעזור...
    מעבר למה שהמלצתי יש עוד המון המון אפשרויות
    צריך לנסות כדאי לראות אם זה מתאים
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה
    אלי
    01/12/2008

אני בחור בן 19 דתי(כיפה סרוגה) אני מרגיש שאני נמשך לבני המין שלי, אף אחד לא יודע על כך. אני מתמודד עם זה לבד וזה הורס אותי. אני מאוהב כבר כמה שנים בילד מהכיתה שלי לשעבר וזה שבר אותי ונכנסתי לדיכאון וירדתי כ15 קילו במשקל בעקבות זה. כיום אני מטופל אצל דיאטנית כדי לעלות במשקל. אבל הבעיה שלי לא נפתרה אני עדין מאוהב בו מאוד ואף פעם לא התנסיתי עם בחורים אני מרגיש שאני לבד והבדידות הורגת אותי מה לעשות האם יש עצה?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה

הוספת תגובה

• תמיכה

סיגל לוי
    02/12/2008

שלום אלי
    נראה שאינך יכול לשתף חברים מעולמך בשל אמונתך והתייחסות הדת לנושא
    זה נראה לי מצב ראשוני
    תדע יותר אם תגיע למצב של התנסות - האם זו נטיה או רק משהו חד פעמי
    האם אתה גם נמשך לנשים?
    בכל מקרה, נסה לחפש תמיכה באינטרנט, להתייעץ
    זה מקום דיסקרטי
    כך תוכל ליצור לך קבוצת תמיכה מבל להחשף ולחשוב כיצד כדאי לך לפעול
    כלומר האם ללכת אם נטייתך
    או לא
    האם לעשות זאת בגלוי
    או לא
    מקוה שעזרתי
    בברכה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסיגל

אלי
    02/12/2008

בהמשך לדברים, אינני נמשך בכלל לנשים אני מרגיש את זה. ומצד שני נשים כן נמשכות אלי כי אני משדר גבריות גם במראה החיצוני וגם בהתנהגות ובחשיבה שלי אבל אני לא יודע מה לעשות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי שלום לך!

שאול
    04/12/2008

אני מכיר את הנושא מקרוב מכיון שגם אני באתי מבית דתי ויש לי אח שהיה בארון הרבה שנים.... זאת בעיה קשה מא דומורכבת למרות שיש קצת יותר פתיחות היום. אני מכיר אישית גם שני בחורים הומואים שלמדו בישיבת הסדר, וכולם באותה סירה ... יש כמה דברים שאפשר לעשות - 1. לדבר על זה עם רב או מדריך שנראים לך פתוחים 2. אם אין כאלה , יש קו תמיכה להומואים ומתלבטים דתיים, שבעיקר שם דגש על נושאים שקשורים לפן ההלכתי 3. יש התארגנויות מקומיות כמו פגישות בין חברים לקהילה ולמגזר שעוברות מפה לאוזן, שהם גם מקום להיכרות אבל בעיקר מן קבוצת תמיכה ללא איש מקצוע שבה משתפים ומרגישים אמפתיה למצב הבלתי אפשרי הזה. לא חיפשתי בעצמי אבל אני מניח שאם תחטט טוב באינטרנט גם תצליח להגיע אליהם, ואם תוכל להכיר דרך חברים ומכרים קרובים שתפתח בפניהם - זה טוב כפליים אני לא יודע אם יש ממש פתרון, ואחי לא מצא אותו ואחרי ישיבת ההסדר הוריד את הכיפה. אבל שווה לחפש בנרות עם מי לדבר, ולגשש - אתה לא לבד, אתה רק בחושך ולא רואה שיש עוד כמוך, ולא מעט! שיהיה בהצלחה, ! מקווה שעזרתי, שאול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשאול

אלי
    04/12/2008

קודם כל תודה רבה לך. האמת נמאס לי כבר מהחיים ככה זה פשוט שובר אותי ואני מעדיף להדחיק את "הבעיה" לצד ולא ממש לעסוק בה אלא לעשות דברים אחרים כדי לנסות לשכוח. אבל הבעיה היא בלילות אתה מבין שיש לך רגע פנוי אתה נכנס שוב לעצב ונופל שוב. אני לא מבין את החיים האלו הם קשים לי מדי בע"ה יהיה טוב ככה או אחרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיגל, אשה מבוגרת (אבל לא מנוסה)
    אפרת
    01/12/2008

ובתול בן 26 - מצב שיכול להניב קשר טוב? אשמח לקרוא את דעתך.

הוספת תגובה

• על יחסים

סיגל לוי
    02/12/2008

שלום אפרת
    יחסים זה לא מספרים
    זה אנשים...

אין ספק שזה לא המצב השכיח
    אך אם זה יהיה טוב לשניכם, אז למה לא?
    הרבה טוב
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי אפרת שוב,

שאול
    04/12/2008

בהודעה אחרת בפורום ציינת שאת רוצה אותו כ"ידיד צעיר" או כ "אח קטן"... בכל מקרה, זה נשמע קצת חריג אבל יכול להיות מאד מעניין ומרענן! אני בעד להתנסות גם בדברים לא שגרתיים בחיים עד כמה שהנפש יכולה, ולא להכנע למוסכמות ותכתיבים. העיקר שיהיה לכם טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפרת לכי עליו !

צח
    06/12/2008

אושר בא ממקום לא צפוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפרת אפשר להכיר אותך?

צח
    13/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה