פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מה עושים עם ילדים בוגרים כבני 22 שא
    boni007
    16/10/2008

המתכננים להמשיך ולגור בבעית מבלי להשתתף בהוצאות ? מתכננים ללמוד במשך כמה שנים ולהמשיך לגור חינם? משכורתי קטנה מאוד אני מתפרנסת מפנסיה קטנה, ואינני יכולה להמשיך ולפרנסם לא יכולתי לדאוג לעתידי הכלכלי או לזקנתי ועקב סיבה זו אפשר לאמר שנותרתי חסרת כל . כל השיחות איתם לא עזרו, כרגע עובדים ובשנה הבאה הם מתכוונים רק ללמוד בלי לעבוד וממילא לא לעזור, אינני רוצה להסתכסך איתם . יש איזה פתרון יצירתי? תודה וחג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זכויות וחובות

סיגל לוי
    17/10/2008

אני מכירה פתרונות קסם
    צריך לשבת איתם ולדבר באופן גלוי
    אינך יכולה להוציאם בכוח
    אך את בעלת הבית ואת זו המחליטה ועליהם לכבד את החלטתך
    או לקחת חלק בעול הכלכלי
    או לכלכל את עצמם

נוח להם ואינך יכולה להרשות לך לעצמך
    לא נעים אך אין ברירה...
    חג שמח
    סיגל לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ,שוחחתי איתם לא מעט זה על סף פ

boni007
    18/10/2008

פיצוץ וחשבתי שלמישהו יהיה פתרון יצירתי מבלי לגרום לקרע ,מנסיונו או התמחותו. תודה בכל אופן וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים אם גיל 22 פתרון

שנהב
    27/10/2008

אוקיי אני אישה חד הורית במצבך בעיקרון שיחה לשבת להסביר שאת אוהבת שהם בבית ולא רוצה שיעזבו אך אין לך מספיק כסף והם חייבים לעבוד במשהו קטן כמה שעות בודדות בשבוע לעזור לך כי את רוצה לתת ואין לך,או פשוט לא לתת לאמר סליחה מצטערת ננגמר לי הכסף הקצבה קטנה בקושי מספיקה לאוכל ושוב ושוב מצטערת לבסוף הם יבינו שאין לך כסף ואין פה משחקים אם תתמידי בזה כמובן ולא תוותרי ותתני מדי פעם זה פועל הם יחפשו לעסוד שעה בערב או יותר בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבכות שאין לך ולהתמיד זה הסוד

שנהב
    27/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רונן ואחרים
    בעל
    15/10/2008

חברתי מתקרבת לגיל 20, בחורה יפה וכשמה כן היא. יש לה שכן מבוגר נראה בן 40 מעולם לא משתמש בשם שלה אלא מכנה אותה בשם: "יפיופה". גם שחברתי העירה את תשומת ליבו שיש לה שם שהיא לא מתביישת בו ויכול לקרוא בשמה, הוא ממשיך לקרוא לה יפיופה. מדוע התנפל על השם הזה ומעולם לא זכינו ממנו לשמוע את שמה?. האם זה חיבה? או משהו אחר מצידו????

לקביעת תור
    סגירה
    רונן ואחרים

הוספת תגובה

• הבנת רמזים...

רונן
    16/10/2008

יש לצערי אנשים שלא מבינים רמזים עבים כמו פיל, אז צריך להעמיד אותם על טעותם ועל מה שמפריע לנו. אפשר לרמוז לו רמז "דק" שאם ימשיך כך, יסיים את היום בבית המעצר, להיות תקיפים ותו לא !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ל-רונן

שרית
    16/10/2008

ברשותך, בשביל ההשכלה הכללית. האם המילה "יפיופה" משתמשים רק במי שמאד יפה או בגלל שמה של חברתי הוא יפה.?? ותודה על תמיכתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רונן???????????

בעל
    17/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רונן?? איכה???????????

בעל
    18/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא משנה הפירוש...

רונן
    22/10/2008

אם החברה "רמזה" לאותו בן אדם, אמרה שוב ושוב והוא לא מבין עניין, אפשר לאיים לדעתי... לא משנה הפירוש ולמה התכוון, זה לא נעים לה וזהו זה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בית מעצר???

שאול
    16/10/2008

למה לעצור מישהו בגלל שהוא קרה לחברה שלו בשם חיבה?? זאת עבירה פלילית?? אני לא מבין מה הקשר למשטרה ולדברים פליליים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה, לא חברה, שכנה..

שאול
    16/10/2008

עדיין , אותו דבר..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעצר?? לא הגזמתה בסך הכל קורא

בדד
    22/10/2008

יפיופה עלווי אליי שמישהי הייתה קוראת לי יפיוף או משהו ממתי זה ניהיה קללה??. יא חתיכת יפיוף!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים מכאן?
    מאיה
    14/10/2008

שלום,קוראים לי מאיה. חשבתי שקצת רקע יעזור, אני עוד מעט בת 20,חיילת בקרבי בתפקיד שלי מופעל המון לחץ על חיילים במיוחד על מפקדים,וכך גם עליי שאני מפקדת ומוטלת עליי המון אחריות ועומס של עבודה. לאחרונה אני במצב דיכאון וחרדה,לא הייתי מתייחסת לזה כלל,אך המצב כבר נמשך יותר משלוש שבועות. והוא נע ממצבי חרדה קיצוניים ודיכאון -מחשבות התאבדות,עד למצבי כעס ותפרצויות ללא סיבה מוצדקת. יש לי היסטוריה של דיכאון מתמשך אך תמיד יכולתי לעבור אותו ולא להגיע למצב של חוסר אונים פעם אחרונה שהיו לי מחשבות התאבדויות היו לפני 7 שנים ומאז לא היו לי בעוצמה כזאת. אני יודעת שזה כתוצאה מלחץ נפשי שיש עליי כרגע , אבל אני חוששת שזה ישפיע אליי גם לאחר מכאן. מה אני יכולה לעשות כדי למנוע משינויי מצב הרוח או לפחות למתן אותם?(ללא תרופות) וגם לעתיד איך אפשר לשמר על מצב מאוזן? אשמח לקבל תשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים מכאן?

הוספת תגובה

• עזרה

סיגל לוי
    15/10/2008

שלום מאיה
    נראה שאת בתקופה שאת זקוקה לעזרה
    לכל אדם יכולות להיות ירידות ועליות
    אבל לא לכל אדם יש מחשבות אובדניות

הבעיה איתן היא שהן מסוכנות...
    שברגע של מצוקה, לחץ, חרדה את עלולה לפגוע בעצמך

הצבא היא לא מערכת תומכת במיוחד
    וכמו שאמרת, להפך, היא יכולה להוסיף ללחצים

אני מציעה ליזום בהקדם שיחה עם מפקד מעליך שאת מעריכה
    לשקול איך להוריד מעליך עומס
    ולבקש גם שיחת קב"ן ולהתייעץ איתו

אל תשמרי את הכל לעצמך
    את זקוקה לעזרה מקצועית ולתמיכה

מקוה שעזרתי
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זקוקה לטיפול תרופתי?
    א.
    11/10/2008

שלום, אני זקוקה ליעוץ.. אני בת 43, שינויים הורמונליים שהתחילו במלוא עוצמתם, וחודש וחצי ללא סיגריות (גמילה לאחר קריאת ספר, 25 שנים של עישון קופסא אחת ליום). מגיל צעיר זוכרת מצבי רוח, במיוחד כשדברים לא נעשו עפ"י דרכי. אני נמצאת במערכת זוגית בת שש שנים עם בן זוג, מצד אחד ההיפוך הגמור שלי, ומצד שני - ממש מראה שלי. קשים לי הדעות, הביקורות, לעיתים גם שטיפות המוח שלו. עלי לציין כי לזכותו יאמר, שהמון מהדברים שהפריעו לי - הוא ניסה ו/או מנסה לשפר ו/או להעלים.אנו כבר מעל חצי שנה בטיפול זוגי, וגם שם הוא טוען כי כל הבעיה היא אני. אחד מהדברים שהוא טוען כלפי הוא שאני דיכאונית, חולה וכו'. אז אני מתכנסת בעצמי ולא מתקשרת איתו (עם כולם כן ואיתו לא). לאחרונה אני מרגישה שהפכתי לאובססיבית במחשבות, האם להשאר במערכת או לא, אך המחשבות השתלטו לי על המוח, מהבוקר ועד הלילה, ואין לי אפשרות להפסיק אותם. עלי לציין כי המחשבות באות ללא קשר למציאות של אותו יום, שהוא היה בסדר ויצא מגדרו ע"מ שאחייך ויהיה לי כיף. כל מילה שלו מקפיצה אותי, כל דיעה שלו - אני הופכת להיות אנטי במיידית, אין שום קרבה, שום מגע, (מבחינתי, ומבחינתו נמאס לו לגעת וליזום כל הזמן אז הוא הפסיק). היכן עלי להתחיל? האם טיפול פסיכולוגי יכול לעזור? אולי כבר פסיכיאטרי? האם לקטע ההורמונאלי יש השפעה ואולי הכתובת היא הגניקולוג?? אנא הפנו אותי לפני שיהיה מאוחר ואת הזוגיות הזאת אני אחריבמו ידי.. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    האם זקוקה לטיפול תרופתי?

הוספת תגובה

• זוגיות במבחן...

רונן דוד
    11/10/2008

נורמאלית יקרה שבוע טוב,

מה שאת מציגה מורכב מאד ואני מקווה שברור לך שלא ניתן לתת לך עצה חד משמעית לכאן או לכאן מעל גביי פורום וירטואלי.

אני מציע לך להמשיך בטיפול הזוגי והוא זה שיקבע עבורך בין היתר אם יש טעם להמשיך בקשר ואם כן, איך לשקם את הקיים או שאולי לא. אם המטפל הזוגי לא עוזר לכם, אולי שווה להחליף מטפל ?!,

תעלי את מה שהעלת כאן גם בטיפול ותראי לאילו מסקנות אתם מגיעים. היום אני בגישה שלא צריך להמשיך קשר זוגי בכל מחיר גם על חשבון השקט הנפשי והבריאות הפיזית והנפשית של בני הזוג, מצד שני גם לא צריך למהר לפרק את החבילה כמוצא הכי קל היום...

בהצלחה !!!...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אך מעוניינת לחדד..

א.
    12/10/2008

תודה על התגובה, אך שאלותי היו דווקא בתחום הפסיכולוגי, האם אני צריכה שיחות ו/או טיפול תרופתי, האם יתכן ocd או שאם אמשיך כך אהפוך לאובססיבית.. האם יתכן כי אני בדיכאון? (מחוץ לבית אני בתפקוד נהדר, יעילה נחמדה ואנרגטית. אך כשחוזרת הביתה - הכל מתהפך..נ תודה על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להתייעץ בטיפול

סיגל לוי
    15/10/2008

שלום לך
    אני מצטרפת לדברי רונן
    את מצפה לתשובה חד משמעית לגבי הטיפול המתאים לך

את נמצאת בטיפול אצל דמות שאמורה להכיר אותך ואת קשייך הרבה יותר טוב ממה שהצגת במס' שורות

לכן העלי שאלות אלו בטיפול והסיכוי ששם תקבי את התשובות הכי עמוקות ומתאימות לך

חג שמח
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתוסקלת...
    מתוסקלת
    09/10/2008

שלום... אני מרגישה שאני נמצאת במשבר אני בת 20 ובשנתיים הספקתי להכיר גבר אחרי חצי שנה להכנס ממנו להריון להתחתן ללדת ולעבוד דירה אני מרגישה מתוסקלת בזמן ההריון הרבה התנגדו שאני יביא את התינוק ושביכלל ניתחתן עברתי הריו מהגיהנות כל היריון הייתי בדיכאון בעלי באותה תקופה לא תמך כי רק אמא שלי לחשוב שכל ההריון עד חודש שמיני הייתי לבד ובלעדיו וכאב לי שהוא לא היה איתי עכשיו ברוך השם אנחנו נשואים השכרנו דירה לא מזמן ואני עובדת בבית בתור מטפלת אני בבית עד שעה 5 בערב ואני יוצאת לפעמים אין לי חברות אני לא מכירה אנשים יש לי את בעלי עכשיו והוא לא מבין שקשה לי להיות כל היום בבית בלי חברה בלי לצאת אני ניכנסת לתיסכול מזה ותוצאה: אנחנו רבים והוא יוצא לבלות אם חברים בסוף השבוע אני מיתבאסת מזה אני רוצה לצאת איתו אבל אני מרגישה שהוא בעמצו לא רוצה אני פוחדת שהוא יצא לבד כדי שהוא לא יבגוד בי יש לי פחדים שהוא יבגוד בי.. אז כל פעם שהוא רוצה לצאת אני מסנה לשכנע אותו להשאר וזה ניגמר בריב או ביגלל שגם אני רוצה לצאת לנשום אוויר הוא חושב שאני נימצאת איתו ביגלל שהוא מרוויח יפה שאני איתו בייגלל אנטרס היחים שלנו ביום יום בסדר אנחנו די מיסתדרים עד שמגיעים לקטע של יציאות...אנחנו שיינו עברו הרבה בשנתיים האחרונות אני מדעת לעניןן שגם לו לא היה קל .. הייתי שמחה לקבל עזרה מקווה שתעזרו לי...ושהבנתם את הבעיה שלי..תודה רבה..

לקביעת תור
    סגירה
    מתוסקלת...

הוספת תגובה

• חתימה טובה למתוסקלת...

רונן דוד
    10/10/2008

תשמעי, מה שיש לי להגיד לך הוא שמה שאת מתארת,
    אופייני להרבה זוגות נשואים בגילכם, ממה שאני שומע,
    לכן לפי דעתי לא קל להיות הורים ונשואים בגילאי ה- 20 המוקדמות...

אני ממליץ לכם בחום לשקול ייעוץ זוגי,
    ובינתיים להיות סבלניים האחד עם השני,
    לקבל את השגעונות האחד של השני,
    אני מאמין שעם ההתבגרות תבוא גם הבגרות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..

מתוסקלת
    11/10/2008

כן אני יודעת בנתיים בזוגיות אני "הבוגרת" ויש לנו ריבים לפעמים מאוד קיצונים... לפני הנישואין כבר מגיל קטן מאוד הייתי מנקה מבשלת ומטפלת באחיי הקטנים ולא היה לי כמעט אפעם זמן לעצמי כי אמא שלי היתה עובדת... ועכשיו אני במסגרת של נישואין לא שאני מתלוננת להפך אני נורא אוהבת את בעלי והוא יקר ללבי וגם את התינוקת שלי פשוט קצת קשה לי להתמודד עם העובדה שאני בבית כל שעות היום ובעלי לא מבין שגם לי יש צרכים וגם אני צריכה לצאת לראות אנשים בזמן האחרון אני לא נונתן לו לצאת לבלות אם חברים אולי מחשש שיבגוד אני לא יודעת אני מרגישה מתוסקלת שאני בבית ואין לי חברות או חברה קשה לי אם המצב הכללי הזה...שאני תקועה בו והכי עצוב שאין לי לאן לברוח שאני רוצה שקט ואני צריכה את זה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי?.

מתוסקלת
    15/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני שוב אומר...

רונן
    16/10/2008

בזוגיות צריך לגלות בגרות וסבלנות, ואם אין לאחד מכם את זה מספיק, אז לא לחכות, להתייעץ עם בני משפחה וגורמים מקצועיים, ולהחליט - "יחסינו לאן"... בהצלחה !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה
    מיכל
    08/10/2008

שלום,החלטתי לנסות להעזר בפורום למען הביטחון העצמי. האמת הסיפור די ארוך אני רק ינסה לצמצם. חליתי לפני שנתיים בסכרת נעורים(אני יותר 30+) בהתחלה לקחתי את הדברים די קשה רק שלאט לאט השלמתי בין השנים גם התחברתי למשאבה שגם איתה בהתחלה היה די קשה רק שלאט לאט משלימים. רק שעם ההשלמה גיליתי שקיבלתי בתור מתנה "מאיסתניה " שהיא גם מחלה אוטואמונית שפירושה חולשת שרירים שדי גורמת להאטת קצב היום יום. למען האמת די קשה לי להשלמים עם כל הדברים מה גם שבתוך כל הבלגן קרו עוד דברים במשפחה הקרובה שגרמו שהצלחתי לצאת מחוסר איזון מכל הצדדים. למען האמת הצלחתי לשרוד בכבוד בזכות אישה (מורה לשעבר) שעזרה אז וגם היום לשרוד את הימים. רק שברור לי שהמצב לא הגיוני כך ואם כל הרצון להיות אופטימית די קשה. מקווה לימים מוצלחים יותר לכולם מיקי

לקביעת תור
    סגירה
    עצה

הוספת תגובה

• תפילה

סיגל לוי
    08/10/2008

מיכל יקרה
    יש תפילה שאומרת
    תן לי את היכולת לקבל את שאינו ניתן לשינוי
    את הכוח לשנות את שניתן לשינוי
    ואת התבונה להבחין ביניהם

גמר חתימה טובה
    והרבה כוח לאתגרים שמוצבים בפניך

יש גם אמירה שאומרת שאלוהים מעמיד אתרים רק בפני החזקים שיכולים לעמוד בהם

בברכה

סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני חושב שזה לקוח מבית מטבחיים 5

שאול
    23/10/2008

של קורט וונגוט . . קראתי את הספר הזה פעם ונראה לי שהתפילה היא משם. . .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשה אוהבת וחזקה
    ויקי
    07/10/2008

היי סיגל,תודה לך על תגובתך.תמיד מרגש אותי לדעת שיש אדם שהקשיב וטרח להשיב לי תוך מחשבה ונתינה. אני מרגישה היום יותר חזקה ויציבה מאז ההודעה.מנסה יותר להתחבר ליצירתיות שבי,ולהיות אני עבורי את מה שליה (בת זוגתו של אבי) הייתה עבורי.זה לא אומר שאני לא זקוקה לאהבה ותמיכה חיצונית אבל זה נפלא להרגיש שזה במקביל יכול להתקיים פנימית.נכנסתי לאתר האינטרנט שלך וראיתי את ילדייך המקסימים.נפלא להיות אשה.אמא.עם חוזק פנימי ואוהב ואת כזו בעיני. תודה על הקשבתך ותגובתך. ויקי

לקביעת תור
    סגירה
    אשה אוהבת וחזקה

הוספת תגובה

• תודה

סיגל לוי
    07/10/2008

שלום ויקי
    אומרים שהיופי הוא בעיני המתבונן
    כלומר אם זה מה שאת רואה בי
    זה מה שמשתקף מעיניך
    זו הראייה שלך
    זה קיים בך

האמיני בעצמך
    אם תמשיכי לאהוב את מה שיש בך
    זה יקרין החוצה וימשוך אליך גם תמיכה חיצנית

גמר חתימה טובה
    ושנה נפלאה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבעלי יש בעיה רצינית...
    אלמונית
    06/10/2008

אני אנסה להסביר את הבעיה שלי בכמה שפחות מילים. אני נשואה כבר 10 שנים. בהתחלה בעלי רצה כל הזמן לקנות לי כל מה שאני צריכה ואפילו מה שאני לא צריכה. שנינו עובדים כשכירים. הבעיה היא שעם הזמן הוא השתלט על השכר שלי ואני הייתי צריכה לבקש ממנו את הכסף. הרבה פעמים הוא היה אומר לי אין כסף שתקחי הלוואה מהבנק. והוא היה חוסך את כל השכר בבנק. בעלי בא ממשפחה טובה, וכולם אומרים שהוא בן אדם טוב ואני יודעת זאת. שני אחיו יש להם תארים אקדמים גבוהים ויש להם עסקים פרטיים משלהם, מצבם הכלכלי טוב מאוד. אבל לבעלי אין תואר אקדמי והוא עובד כשכיר, לכן אחיו תמיד רוצים לעזור לו כספית והוא מקבל מהם בלי התנגדות למרות שמצבו הכלכלי טוב ואיננו צריכים כסף מאף אחד. עכשיו אני מנעתי ממנו את השכר שלי ואני זו שקונה הכול לילדים ממזון לשכר בית הספר. הוא לא רוצה לשלם לכלום. היעד שלו הוא לחסוך כמה שיותר כסף. אם אני מבקשת שישלם עבור דבר מה בבית הוא משתגע. ולמרות הכול הוא חושב שאני זו שהשתנתה ואוהבת את הכסף יותר מכל דבר אחר. יש לו בעיה והוא לא רואה אותה. אני חושבת שהוא חושב שאם הוא יחסוך הרבה כסף אז הוא ימלא את החוסר שיש לו ויהיה כמו אחיו. החיים עוברים מהר ואני רוצה לדעת איך אני יכולה להראות לו איך הוא נעשה. הוא לא מודה שיש לו בעיה. אם אני מתחילה לדבר בנושא הכסף הוא מתרגז, צועק ולא נותן לי לדבר. אני רוצה לדעת איך אני יכולה לעזור לו להתמודד עם הבעיה ולהוכיר שיש לו בעיה?

לקביעת תור
    סגירה
    לבעלי יש בעיה רצינית...

הוספת תגובה

• אדם חיצוני

סיגל לוי
    06/10/2008

נסי לחשוב אם יש אדם חיצוני שיכול לעזור לו להתבונן על התנהגותו
    שיבין ששניכם באותה סירה
    שאתם מנהלים משק משפחתי משותף
    שהאינטרסים והמחויבויות משותפות

אולי אדם קרוב
    אולי בן משפחה
    אולי חבר
    ואולי מטפל משפחתי, אם בעלך יסכים לנסות

בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניסיתי כבר....

אלמונית
    07/10/2008

ניסיתי כבר לערב את אחיו הגדול שהוא מכבד ומעריץ. אמו ניסתה לדבר איתו אבל שום דבר אינו מועיל, אם מנסים לדבר איתו בנושא הזה הוא מתרגז מאוד צועק ועוזב את המקום. כולם בסוף נותנים לו כסף (חושבים שזה יעזור) עבור כל מיני דברים שצריכים להשקיע בבית. והוא לוקח את הכסף ומוסיף אותו לחסכונות. אני רוצה לדעת אם יש משהו\התהגות מסוימת שבה אני יכולה לעזור לו לראות את המצב שלו הגיע. האם יש דבר כזה? משהו שאני יכולה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה מקומית או בעיית תקשורת

סיגל לוי
    07/10/2008

כדאי לחשוב האם יש כאן בעיה בתחום הזה
    או בעיית תקשורת שבה בעלך אינו מוכן לדבר על מה שלא נראה לו
    או שלא מוצא חן בעיניו
    כי את כן אומרת שהוא מתרגז

אני לא מכירה טריקים
    רק הזדמנות טובה לשיחה
    לומר לו שאת מוטרדת מהנושא
    ומה הוא מציע כדי לפתור זאת
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנסיוני המר והנמהר עשי לעצמך ולילד

boni007
    17/10/2008

ולילדים טובה עשי לך חשבון בנפרד ומהר ,את עובדת בשביל הכסף ואין שום סיבה בעולם שתצטרכי להתחנן, עצה נוספת לי אליך לבקש ממשפחתו שאם הם רוצים לעזור לו ולמשפחתו שיתנו לך את הכסף למחייה ולילדים , וכך לא תצטרכי להתחנן על נפשך בכל פעם מחדש.אצלי הוא לא הכניס בכלל את הכסף לפרנסת המשפחה ולכן בנוסף לכל מעלותיו שתקצר היריעה מלפרטם ,ועם כל הכבוד אני ממש לא זקוקה לקישוט ולכן הראיתי לו את הדרך החוצה בדיעבד אושר כזה לא חוויתי ממזמן. (דרך אגב גם הוא היה בחור טוב ,זהו לדעתך זה הקריטריון שבעזרתו ניתן להחזיק משפחה איתנה) אם את רוצה לשמור על הנישואין בכל זאת תבקשי גם לזה סיוע ממשפחתו אם זה חשוב להם ותלכו לייעוץ אולי משם תגיע הגאולה. בהצלחה אשמח לתגובה חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך ממשיכים עם הערפל הזה
    יעל
    06/10/2008

שלום, אני לא יודעת איך להסביר.רע לי. הכי בודד בעולם.אני פגועה ככ.יש לי מן רשימה כזו של כל האנשים שקרובים אלי, איך אחד אחד מאכזב ופוגע, ככל שיותר קרוב יותר פוגע..אנלא רוצה ךמות ולא רוצה לחיות. לא רוצה כלום ולא יודעת מה לעשות עם עצמי. מרגישה שכולם מפחדים ממני שאבלע אותם בעצבות שלי,ואהיה תלותית כלפיהם. רוצה לוותר, להרפות, לברוח, לצעוק, לבכות, כואב לי בלב ככ. כאב חד ומייסר עד פחד נוראי.לא יודעת מה לעשות. אני ככ לבד.ככ. מחפשת יחס מהעולם, שיראו ויבואו לעזור, ויודעת שזה לא יקרה.זה לא יקרה

לקביעת תור
    סגירה
    איך ממשיכים עם הערפל הזה

הוספת תגובה

• דכאון

סיגל לוי
    06/10/2008

שלום יעל
    הרגש שעולה מדבריך הוא דכאון
    בדידות
    יאוש
    עצב
    דכאון הוא כמו משקפים שצובעות את הכל ומקשות לראות גוונים אחרים
    אם זה לא חמור, אפשר לעבור את הגל בעזרת תמיכה
    אם זה גורף וכבר מגביל את כל עולמך, כדאי לשקול לפנות לעזרה מקצועית
    אם קשה לך, פני לאדם קרוב שיעזור לך לבצע דבר שכזה
    המון כוחות וגם תקווה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היא חסרה לי
    לילי
    05/10/2008

האמת שאני לא ממש יודעת מאיפה להתחיל... זה בעצם נושא שהפך את החיים שלי מקצה לקצה לפני 3 חודשים איבדתי את אמא שלי אחרי שסבלה 6 שנים מסרטן ומאז אני פשוט לא אותו בן אדם. אמנם אני מתפקדת בחיי היומיום הולכת לעבודה פוגשת חברים צוחקת אבל הכל זה כלפי חוץ מבפנים אני מרגישה שאני מתפוצצת אני כבר לא יכולה לזכור כמה פעמים הייתי בחברה של אנשים ופשוט החנקתי את הבכי שעמד להתפרץ. אני טיפוס מאד סגור ואני רגילה לא להראות את הרגשות שלי בחוץ אבל המיקרה של אמא שלי פשוט פרק אותי לחתיכות. אני שותה המון אלכוהול בניסיון כביכול לשכח את מה שאף פעם אי אפשר לשכח מה שהכי משגע אותי שכולם מסביבי אומרים תיראו איך היא חזקה אחרי מה שהיא עברה היא נשארה אותו בנ"א. ואני? אני ממש לא אותו בנ"א!!!! אני בת 23 ומרגישה בת 70. זה כ"כ קשה שאני לא יכולה לתאר את זה במילים... פשוט קשה לי להתמודד עם החוסר הזה שלה. זהו... אין לי עוד מה להוסיף זה פשוט כואב!!!!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    היא חסרה לי

הוספת תגובה

• על אבל

סיגל לוי
    06/10/2008

שלום לילי
    אין שום ספק עד כמה היא הייתה יקרה לך
    וכמה היא חסרה לך

אבל הוא תהליך
    לוקח זמן לעכל אותו
    יתכן שאת מרגישה כעת סוג של דכאון
    ההכרה הקשה הזו שזה בלתי הפיך
    שמה שאת מתגעגעת אליו כבר לא ישוב עוד

נסי לשתף מישהו שיוכל להבינך
    אולי מישהו שעבר משהו דומה
    אולי מישהו שאמך הייתה יקרה לו מאד

הקושי הוא לשמור הכל בפנים

מותר גם להזיל דמעה בחברה ותתפלאי כמה תמיכה ואמפתיה תקבלי

זה באמת עצוב וקשה
    זמן לא מרפא הכל אבל הוא כן עוזר בהדרגה לעכל את המצב
    מקוה שהקלתי במשהו
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מחבקת אותך

רותם
    02/01/2009

שלום לך, גם אמא שלי חולה בסרטן כבר כמה שנים, אני כ"כ מבינה אותך, אני קשורה מאוד לאמא שלי ועצם זה שהיא חולה ואני צריכה להתמודד עם האפשרות הזאת גורמת לי לעיתים לא לתפקד, אני יודעת שכל פעם שאני חושבת על זה יש לי כאב כזה שהוא פשוט בלתי נסבל, בייחוד לאור העובדה שאנחנו יחסית צעירות (אני בת 26) והאובדן של אמא בגיל זה פשוט קשה. כמוך, אני לא משתפת אנשים ברגשות שלי ומשחקת אותה מאוד חזקה אבל מבפנים אני פשוט זועקת, אני חושבת שגם בשבילי וגם בשבילך צריך לשתף אדם שאת סומכת עליו, גם אם הוא לא יידע לענות לך , הוא לא צריך, רק שיהיה שם בשביל להקשיב ושתוציאי את זה. כי זה פשוט יתפוצץ מבפנים. אם תרצי לדבר - אני אשמח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזקה מהרוח

אבן
    22/12/2008

שלום לך...למי אמא לא הייתה חסרה? אני אפילו לא רוצה לדמיין את המצב שאת נמצאת בו...(משתתפת בצערך) ואנשים שאומרים שאת חזקה ונשארת אותו אדם...בולשיט ...או שהם לא מכירים אותך או שפשוט הם חושבים שאם יגידו לך שאת חזקה אז זה באמת יחזק אותך...כי הרי במצב כזה אנשים לא יודעים איך לנחם כ"כ...מאמי אני לא מתיימרת להבין אותך אבל אל תתביישי לדבר על זה..אל תתנצלי על מה שאת מרגישה... אם יש לך מישהו קרוב...או אפילו סתם אדם שנוח לך לדבר איתו..פשוט תבכי לו!!! תוציאי הכל!! תשחררי קיטור....קיצ מותק...אמן ולא תדעי עוד צער!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה למות
    רוצה למות
    05/10/2008

לקביעת תור
    סגירה
    רוצה למות

הוספת תגובה

• אם זה נכון באמת, פני דחוף לעזרה

סיגל לוי
    06/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה לפסכיאטר
    yael
    05/10/2008

אני מוגדרת כחולת סכיזופרניה כ5 שנים אני בת 28 ואני נורא מיואשת מהמצב שלי אין לי רצון לשתף פעולה עם התוכנית של הוסטל או דיור מוגן אני מאוכזבת מעצמי ומהחיים אני לא רוצה לחיות מה לעשות למה מחזיקים אנשים חולי נפש בחיים?

לקביעת תור
    סגירה
    הודעה לפסכיאטר

הוספת תגובה

• רצון לחיות

סיגל לוי
    06/10/2008

בדרך כלל לאדם יש יצר לחיות
    היאוש הוא חלק מן הקושי, ויש קשיים רבים להתמודד
    אבל כשמרגישים יותר טוב (בעזרת הטיפול) מצליחים לא לראות רק שחור
    אלא גם כמה נקודות של אור
    גם תחושה לא טובה יכולה להשתנות ואז כן יכולות להיות לך סיבות טובות מאד למה את כן רוצה לחיות
    המון כוח ותקווה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נראה לי שאני זקוקה לעזרה
    בלי שם
    05/10/2008

שלום, יש לי יותר מדי מחשבות אל מוות וגם אוסף לא רע של כדורים האמת. אני תהוה אם להפסיק את הטיפול שבו אני מנצאת כי הוא מפחיד אותי? המטפלת יחסית חדשה היתי בטיפול קודם אצל משהו מהקופה שנקטע באיבו וזה חסר פוחדת מהטיפול ולא יודעת מה לעשות....

לקביעת תור
    סגירה
    נראה לי שאני זקוקה לעזרה

הוספת תגובה

• לשתף

סיגל לוי
    05/10/2008

שלום לך
    קשה לסיים טיפול משמעותי
    ובטח אם הוא נקטע
    (לא כתבת למה)
    אני חושבת שאת צריכה לשתף בטיפול החדש בתחושותיך
    לומר שקשה לך לשכוח את הטיפול הקודם
    לומר שאת חוששת להקשר מחדש ואז להפגע
    ובוודאי לשתף במחשבות על המוות

אל תשארי לבד עם התחושות הקשות האלה
    אם אינך מוצאת מענה בטיפול, פני לעזרה למי שיכול לעזור (הורים, חברים, ער"ן...)

אולי כדאי לתת צ'אנס לטיפול החדש שיצמח להיות מקום תומך
    מקוה שדברים יסתדרו ותחושי בטוחה יותר
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסיבה שהטיפול הוספק

בלי שם
    06/10/2008

עברתי את הסל של הקופה ויותר מזה המטפל עבר איזור בקופה ואי אפשר לקחת פצינטים איתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרה
    ויקי
    03/10/2008

שלום,אני בת 22,בטיפול עם עובדת סוציאלית כבר שנתיים וחצי.הייתה לי "מורת דרך" שהייתה בת זוג של אבי,נהיינו חברות ואח"כ ממש כמו אם ובת.היא לימדה אותי מה זו אהבה,איך זה מרגיש להיות בטוחה ולא מבוהלת(כמו שאני תמיד),כל הזמן הייתי עסוקה במראה שלי וכמה אני יוריד במשקל ומתי והיא למדה אותי "למסור" את זה ואת שאר הרעשים שלי בראש ובנשמה.היו אלה שנתיים שבהן כל מה שידעתי על עצמי השתנה לטובה.במקביל לטיפול ולעבודה שלי איתה(עבדתי אצלה כצורפת) הכל הרגיש הרבה יותר רגוע ושליו.נפרדנו דרכינו בצורה לא נעימה לפני שנה וחצי ומאז אני מרגישה שאין לי קרקע יציבה בטוחה ואוהבת.שמנתי 7 קילו,חזרתי לעשן,הראש לא מפסיק "להרעיש",אני חסרת בטחון מאוד ועיקר הסבל שלי נובע מחיפוש מתמיד אחר פתרון ש"יתקן" אותי.בקיצור רוב ההרגשות,מחשבות ותחושות שחוויתי חופש מהן חזרו וממש "אוכלות אותי".איך אני יכולה שוב להרגיש בטוחה ואהובה ו"בסדר".אני עצבנית כל היום ובעבודה לא נעים להיות איתי.כשאני בפגישת טיפול הכל נרגע רגעית ואני יכולה להקשיב למקום האוהב והמקבל שלי אבל זה רק שעה אחת,כל שאר השבוע אני ...ב...לחץ,פחד,חרדה וכעס על עצמי.מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעזרה

הוספת תגובה

• אהבה עצמית

סיגל לוי
    05/10/2008

שלום ויקי
    קודם כל, כדאי מאד להתייעץ בטיפול איך מעבירים את שאר הזמן, כי שם מכירים אותך הכי טוב, ואת חווה את השעה הזו כתומכת
    נראה שזו עכשיו תקופה קשה שקשה לך לראות את החיוב שבך
    נראה גם שבת זוגו של אביך עזרה לך בכך
    טוב שהייתה לך התנסות כזו, גם אם כואב שהיא נגמרה
    אפשר אגב לבדוק אם אולי אפשר גם לחדש שם את הקשר אם הוא היה כה קרוב ומשמעותי

חשוב שתביני שאותה אישה לא גרמה לך להיות במצב יותר טוב
    היא סיפקה תמיכה
    אבל את זו שהתחזקת
    כדי להתחזק עליך להאמין בעצמך
    שאת ראויה
    ומסוגלת
    להראות יותר טוב
    להרגיש יותר טוב
    ועובדה שזה כבר הצליח פעם

נסי לחשוב על כל מה שיכול לתמוך בתקופה הזו
    ולהאמין בעצמך שמגיע לך

מאחלת לך הרבה טוב
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה
    מתוסקלת
    02/10/2008

אני בת 20 נשואה 3 שנים + ילדה בת 11 חודשים, אני עובדת בבית בתור טפלת בעוד תינוק עד 5 בערב בעלי חודש ב3 מהעבודה אני בזמן שאני מטפלת בתינוק ובילדה שלי אני מבשלת ומנקה אין לי חברות אני משגעת את בעלי לצאת מהבית לעיר או סתם לטייל ולפעמים אני מתרד בשבילו אני ליפעמים קמה בבוקר אם תחושה שלא עשיתי מפסיק... ובאסה.. שנישאר כמעט לאורך כל היום אשמח לקבל עזרה תודה רבה..

לקביעת תור
    סגירה
    עצה

הוספת תגובה

• תעסוקה

סיגל לוי
    02/10/2008

שלום לך
    אם בעלך לא משתף פעולה
    את צריכה למצוא לעצמך את האיוורור
    כן לנסות להכיר מישהי נחמדה
    אולי לצאת לבאת להתאורר כשהוא שומר על הילדה
    למצוא עיסוק שמעניין אותך
    אולי לדבר איתו ולהסביר לו כמה חשוב לך לצאת איתו יחד
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

מתוסקלת
    03/10/2008

זה בסדר ונורמלי שאני מרגישה ככה?..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה