מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גוש באשךיוסי05/12/2007
שלום למנהלי הפורום,
יש לי גוש באשך וקבעתי תור לרופא לבדיקה. לפני כן רציתי לדעת אם יש גידול או גוש האם כורתים את כל האשך ואפילו את שניהם? יתכן כי יכרתו חלק ממנו<?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול באשך
פרופ` אברהם קוטן05/12/2007הגישה הסטנדרטית כאשר יש חשד לגידול באשך היא לכרות את כולו בגישה מפשעתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיה03/12/2007
שלום
מקווה שאתם הכתובת המתאימה לשאלה
עברתי כריתת בלוטת תריס בעקבות סרטן פפילרי וכן קיבלתי יוד לפני 5 חודשים.
במיפוי כל גופי ראו קליטה חזקה במיטת בלוטה+במדיאסטינום.
כעת מבקשים ממני לבצע ct חזה+מדיאסטינום למציאת בלוטות במדיאסטינום נגועות.
האם ct ללא חומר ניגוד יהיה אפקטיבי?דהיינו האם הוא יהיה מספיק מדוייק לראות בלוטות מדיאסטינליות נגועות?
או שמא חייבים חומר ניגוד בבדיקה כזו?
פשוט ל א יודעת את מי לשאול (איזה תחום התמחות?)
בתודה מראש אם תוכלו לענות לי
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת CT
פרופ` אברהם קוטן03/12/2007מבצעים את בדיקת ה-CT ללא חומר ניגוד, שכן נמנעים מלהעמיס יוד (המהווה חלק מתרכובת חומר הניגוד).הסבה - במידה וכל הקולטנים יתפשו ע"י היוד שמקורו בחומר הניגוד - הטיפול ע"י יוד רדיואקטיבי, במידה ויהיה מקום לתת אותו - לא יהיה אפקטיבי, שכן הקולטנים תפושים ע"י היוד ה"רגיל".
לכן מבוצע ה-CT ללא חומר ניגוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
דניאלה04/12/2007כמה זמן להערכתך אמור חומר הניגוד להתנדף מהגוף?
שכן הרופא מתעקש שאני כן אקבל את החומר ניגוד בבדיקה זו.(לבדוק בלוטות מדיאסטינליות נגועות בפפילרי)
האם זה נכון כי תוך 3 חודשים החומר ניגוד מתנדף מהגוף?ואזי אפשר לתת שוב יוד רדיואקטיבי?
או שהיוד רדיואקטיבי לא יהיה אפקטיבי למשך שנה בגלל החומר ניגוד?
תודה רבה מקרב לב על תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוד
פרופ' קוטן04/12/2007אכן, כ-3 חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב.ע03/12/2007
אימי חלתה בסרטן השחלות שאובחן מוקדם בשלב-1C
היא עשתה ניתוח ועברה טיפול כימותרפי .
יש לי שאלות בנוגע לסמן CA-125
1.האם בעקבות הטיפול הכימותרפי הסמן יורד?
2. בטיפול האחרון הסמן עלה מ8.5 ל12 האם זו עליה משמעותית ? האחות אמרה שאין סיבה לדאוג אבל רציתי להיות בטוחה - ואם באמת אין סיבה לדאגה , למה הוא עולה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CA 125
ד''ר יוסף ברנר03/12/2007זהו הסמן של גידולי שחלות..ככל שיש יותר תאי גידול, ערכי הסמן בדם גבוהים יותר. קרוב לוודאי שעיקר הירידה בסמן היא עקב הניתוח. גם כימותרפיה יכולה להוריד את הסמן.
עליה מ 5 ל 12 אינה משמעותית אך יש לעקוב אחר הסמן בחודשים הבאים.
ד"ר יוסףב ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' קוטן - סרטן ריאות תאים קטניםשי03/12/2007
שלום רב אנ פונה אליך על מנת לשמוע את דעתך במספר שאלות אלו
לא נעניתי לכן אני שואל שנית ואבקשך לנסות לא להתעלם ממני
אבי בן 76 מטופל בבה"ח רמבם
סיים 6 טיפולים כימותרפיים ומצבו הבריאותי משביע רצון
עליו לעבור הקרנות למוח כטיפול מונע נגד גרורות
בסיכום האחרון יש מספר דברים שלא ברורים לנו ועל כן אני פונה ומבקש עזרה:
1 שער הריאה שמאל בלוטת לימפה בגודל 13 מ"מ נתגלתה ב CT אחרון שבוצע לאחר סיום טיפול כימותרפי שישי - לציין שבלוטה זו לא היתה מקודם ב CT קודם
האם זה אומר משהו האם זה סרטני - האם יש לחשוש מזה או שזה מורה על חוסר הצלחה של הטיפול - חלילה?...
2 קישרות לימפה קטנות במיצר - אותה השאלה - כיצד להתיחס לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות במיצר
פרופ` אברהם קוטן03/12/2007קשה לענות מבלי לראות הצילומים, אך מרוח הדברים - כנראה שלא מדובר בשארית מחלה. התשובה: יש להמשיך במעקב סדיר ולחזור על ה-CT כל כחודשיים. אם בכ"ז הממצאים גדלו - זה מחשיד לכיוון ממאירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוזל פלוריאלי בשמאל תסנין הריאה של
שי04/12/2007תודה על התשובה ושאלה נוספת
נוזל פלוריאלי בשמאל תסנין הריאה של LLL - מה סכויי יבוש המים ללא ניקוז
או האם יש תרופה שמייבשת ולא כלולה בסל
ומה לגבי התרופה סטרפלטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוזל פלוירלי
פרופ' קוטן04/12/2007אם מדובר בכמות קטנה - לא צריך לנקז, יהיה הגורם לנוזל אשר יהיה. לעתים הנוזל תגובתי לתהליך הריאתי ולאחר שזה יסוג - גם הנוזל יספג. כל התרופות המקובלות לטיפול בסרטן ריאה קיימות בארץ וכלולות ב"סל".
התרופה שאתה שואל עליה - לא מוכרת לי.
אק
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
שי04/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר קוטן - קלקסן + הקרנות?
שי05/12/2007שאלה נוספת וחשובה
האם אבי יכול לעבור הקרנות למוח כטיפול מונע גרורות למרות שהינו מטופל במדללי דם מסוג קלקסן
את המדללים הוא קיבל מכיון שהיה לו תסחיף לפני כחודש וחצי
הטיפול במדללים העלים את התסחיף (כעת יש קצת תסחיף)
האם יש צורך להמשיך במדללים (לפני כשבוע ירד לו דם מהאף)
השאלה העיקרית על פי מה שנאמר לנו בבה"ח הדעות חלוקות לגבי הקרנה תוך כדי שימוש במדללים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' קוטןרות03/12/2007
ב28.11 שאלתי שאלה הבאה(שד"ר ברנר השאיר לך לענות עליה. אבל כנראה נשכחתי):
בביופסיה שלאחר ניתוח LUMPECTOMY נמצא INTRACYSTIC PAPILLARY CARCINOMA
ER-3+ IN 95% PR-3 +IN 95%, לא נבדק גרייד, לא נבדק HER .
2. באיזה מקרה הפציינט בוחר בעצמו אם לעבור הקרנות? בתחילה נאמר לי שאני אמורה לעבור הקרנות + טמוקסיפן. לאחר מכן בפגישה עם האונקולוג נשאלתי אם אני רוצה לעבור הקרנות.
3. מה השיקולים שלי להחלטה, כאשר בכל מקום כתוב שהפרוגנוזה זהה בין אם נעשתה כריתה מלאה לבין LUMPECTOMY+ הקרנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקרנות בסרטן שד
פרופ` אברהם קוטן03/12/2007הטיפול הסטנדרטי לאחר כריתה משמרת שד הוא הקרנת השד. יוצאי דופן: נשים מאד מבוגרות עם גידול קטן, קולטנים הורמוניים חיוביים ומאפיינים טובים אחרים.
טיפול בקרינה מקטין את הסכנה להישנות מקומית, ומשפר גם את אחוז הריפוי ואת סיכויי ההישרדות לטווח ארוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' קוטן- בבקשה הבהרה נוספת
רות04/12/2007כפי שרואים- יש לי רצפטורים להורמונים, מה שמאפשר טיפול בטמוקסיפן. אבל אני בת 67 , האם זה גיל "מאוד מבוגר" ובגלל זה אני אמורה לוותר על הקרנות למרות שההקרנות משפרות בעצם את הכל? אני רוצה לעשות הכל כדי אכן להיות רגועה, (או פחד מוקטן) מאפשרות חזרת המחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' קוטן- ועות שכחתי..
רות04/12/2007בשד יש עוד גידולים מפוזרים נוספים שכניראה גם יהיה קושי לקחת מהם ביופסיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול יעיל לחולה לימפומהלירון03/12/2007
אבי חולה כבר מעל לחצי שנה בלימפומת B-cel (נון הודג'קין) שלב 4. הוא עבר סידרה של 6 טיפולי כימותרפיה בשילוב מבטרה, תחילה הייתה נסיגה מעטה של המחלה שנעצרה עם סיום סידרת הטיפולים (נשארו לו לימפות מוגדלות באזור האגן). לאחר ביופסית מוח עצם שיצא נקייה הוחלט להכין אותו להשתלת מוח עצם עצמית, שלפניה יעבור טיפול כימותרפי נוסף ברמה חזקה יותר כהכנה להשתלה. כרגע אבי מאושפז ומצבו הבריאותי מחמיר. שאלתי היא האם מומלץ לו לעבור את הטיפול הזה כאשר הכימותרפיה אינה משפיעה יותר על המחלה? בנוסף, ידוע לי על טיפול נוסף שניתן לחולים ברמת מחלה של אבי והיא הזוולין. היכן בארץ ניתן הטיפול בזוולין והאם הוא ניתן במעמד ההשתלה או לפניה כהכנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימפומה
פרופ` אברהם קוטן03/12/2007חששותיך מוצדקים. מציע להיוועץ בנושא זה באופן ספציפי ובשאלת מתן הזוולין עם
ההמטו-אונקולוגים המטפלים באביך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן המעי הגס - טיפולציפי ר.02/12/2007
שלום רב,
אני בת 83, אובחנתי עם אדנוקרצינומה בשלושה מוקדים במעי הגס (אחד 8 ס"מ מהרקטום, אחר כ- 30 ס"מ מהצקום והשלישי כ- 30 ס"מ ממנו). לפני כחצי שנה עברתי ניתוח להוצאת הגידולים ללא טיפול קרינתי מקדים לניתוח. לא בוצעה כריתה של כל הרקטום אלא הוצאה של הגידולים בלבד.
בנוסף הוצאו בניתוח 12 בלוטות לימפה מהם נמצאו 2 נגועות. כמו כן, הגידול הקרוב לרקטום חדר את דופן המעי ואף הגיע לרקמת השומן.
תוצאות בדיקת CEA שביצעתי לפני שבוע: CA 15-3 5.1U/ml
CA 19-9 4.79U/ml
CEA 2.9ng/ml
בדיקת CT מלפני הניתוח יצאה תקינה ואני עומדת לבצע CT של הבטן, האגן והחזה וכן קולונוסקופיה
מחלות רקע: אנגינה פקטוריס, אוסטאופורוזיס
אני מרגישה טוב ואף עליתי במשקל.
מאז הניתוח ועד היום לא קיבלתי טיפול.
היום כ- 6 חודשים לאחר הניתוח הוצע לי להתחיל בטיפול משולב של הקרנות + Xeloda .
אני מאוד חוששת מהטיפול וברצוני להעלות מספר שאלות:
1. בכמה אחוזים יכול הטיפול הנ"ל להעלות את הסיכויים לאי חזרת המחלה בתוך 3 או 5 שנים?
2. האם הטיפול הנ"ל יכול לסכן את חיי? ואם כן באיזו סבירות?
3. איזו פגיעה באיכות החיים עלולה להגרם לי כתוצאה מהטיפול
ברור לי כי זה אינדיבידואלי אך בהתחשב בגיל, בשלב המחלה, בזמן שעבר מהניתוח...
אודה מאוד על כל תשובה והסבר שאקבל בהקדם האפשרי
ציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן רב מוקדי
ד''ר יוסף ברנר03/12/2007מדובר בגידול של המעי הגס והרקטום במספר מוקדים.
הקרנות ניתנות רק לגידולים של הרקטום ולכן, מאר שיש גידולים מחץ לרקטום אינני ממליץ להשתמש בהקרנות.
טיפול מונע בכימותרפיה צריך להינתן מיד לאחר הניתוח והשהייה של חצי שנה מפחיתה מהיעילות של טיפול כזה. טיפול בקסלודה מפחית את הסיכויים של הישנות המחלה באחוזים בודדים בלבד וכרוכה ברעילות לא קטנה הכוללת שילשולים, פגיעה בספירות הדם ופגיעות בכפות הידים והרגלים.
לכן, בהתחשב בנתונים שנתת, המלצתי האישית היא להישאר במעקב צמוד ללא טיפול נוסף.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דואגיםלולה02/12/2007
אשמח לעזרתך.. פניתי אליך בשבוע שעבר בעקבות בדיקת אולטרסאונד שעבר אבי בן ה-67,בה נמצאו הממצאים הבאים :"כליה ימנית-הודגמה בקושי בגודל 7.7 ס"מ עם פרנכימה מאוד דלה והיפראקוגנית מהרגיל. באספקט חיצוני אמצעי של הקורטקס הודגם ממצא סולידי בגודל 2.6 ס"מ. הודגמה אספקת דם בתוכו (בגלל אספקת דם לא מדובר בציסטה לא פשוטה) אלא מדובר בתהליך תופס מקום שדורש המשך בירור ע"י ct". כמו כן נרשם "ערמונית בגודל 6.4*6*5.7 ס"מ, מוגדלת במרקם לא מספיק הומוגני". בבדיקת ct שקיבלנו תוצאותיה זה עתה (בטן ואגן במנח אקסיאלי) נרשם:"באזור המעבר בית-חזה/בטן אינני מזהה תפליטים פלאורליים.שינויים אינטרסטיציאליים עדינים בלינגולה ו-RML.הודגם מבנה שומני עם גבול חלק מתחת לשריר בדופן הגב משמאל בגודל כ-13 מ"מ המודד 69HU -.הממצא יכול להתאים לליפומה.הודגם מבנה ריקמתי עם מרכז שומני בדופן בית החזה מימין בגודל כ-10 מ"מ- בלוטת לימפה? אחר? המשך בירור ע"י us.
בקע סרעפתי קטן".כמו כן נכתב לגבי הכליה הימנית"קטנה מהרגיל.מכווצת.פרנכימה דלה.ללא אבנים וללא הידרונפרוזיס.קיימת הפרשה תקינה.שומן פרי-רנלי מסונן במידה קלה" וכן שאין עדות להגדלת קשריות לימפה פרא-אאורטליות,איליאקליות או מפשעתיות ולא הודגם נוזל פריטונאלי חפשי.
מצטערת על עודף האינפורמציה,היינו פשוט מעוניינים להבין במה מדובר,מה טיבם של שני המבנים שנמצאו ולאן "נעלם" הממצא הסולידי שנמצא באולטרסאונד??(2.6 ס"מ).לתשובתך אודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאי CT
פרופ` אברהם קוטן02/12/2007קשה מאד להתייחס מבלי לראות הצילומים עצמם. נראה שהמבנים הלו הם כנראה שפירים, אך כמובן שיש להמשיך ולברר ע"י בדיקת אןולטרה סאונד. באשר לממצא הכלייתי שנעלם: האם עמדו לפני הרנטגנולוג שבצע את בדיקת ה-CT צילומי ה-US ? יש לבקש ממנו שיתייחס לשאלה זו באופן ספציפי, ויסביר האם הממצא ב- US לא היה ממצא של ממש או שמא בדיקת ה-CT החמיצה את הממצא או אולי מפענח הבדיקה לא שם לב לקיומו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין מילים בפי להודות לך על היענותך
לולה02/12/2007המהירה והעניינית כל כך. אין ספק שהארת את עינינו ואשמח באם אוכל לעדכן אותך בהמשך הטיפול. מה היית מציע לעשות קונקרטית בהמשך לדברים שציינת?(הממצא הסולידי 2.6 ס"מ)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובהמשך לשאלה קודמת
לולה02/12/2007בהמשך לשאלה שהוספתי לגבי צעדים קונקרטיים מול המפענח עליהם אתה ממליץ, הייתי מעוניינת להתייחס לתשובתך משבוע שעבר-שם ציינת שיש חשד לגידול הן בכליה והן בערמונית. שני גידולים אלו לא אוזכרו כלל ב-ct למיטב הבנתי שאיננה רבה כלל. האם כך הדבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיענוח בדיקות דימות
פרופ' קוטן02/12/2007קשה להתייחס בשלט רחוק ומבלי לראות הצילומים. במקרה שכזה, אנו נוהגים להביא את בדיקות הדימות לישיבת רנטגן לצורך דיון עם הרנטגנולוגים שלנו, על מנת לעמוד מקרוב על טיב הממצאים. מציע שהרופא שהפנה לבדיקות ה-US והדימות ייצור קשר עם מכון הדימות ויקבל הבהרות לשאלות המוצדקות שמועלות על ידך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן גרורתי מסוגתאים קטניםחני02/12/2007
לאימי בתה71התגלה סרטן גרורתי בכבד ובכיס מרה מסוג small cell קרצינומה.בבדיקת הסיטי של חזה ובטן לא נמצאו ממצאים חריגים חוץ מהחמרה בגרורות בכבד מסיטי קודם מלפני חודש.אם כן מהיכן מקור הגידול אם לא מהראות?בדיקת סמני סרטן בדם בגדר הנורמה הייתכן?בזמן שיש גרורותבכבד?בתודה מלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול נאורואנדוקריני
ד''ר יוסף ברנר02/12/2007גידול סרטני מתאים קטנים שכיח בעיקר בריאה אך יכול להתפתח באברים רבים אחרים ואז הוא נקרא גידול נאורואנדוקריני. הטיפול תלוי בדרגת האגרסיביות שלו ולכן באם יש שינוי משמעותי במחלה בטווח של חודש כפי שאתה מתאר, יש מקום להתחיל בכימותרפיה המתאימה למחלה זו.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן מסוג תאים קטנים בכבד ובכיס המר
פרופ` אברהם קוטן03/12/2007מדובר במקרה נדיר. מקור הגידול עשוי להיות בכבד, בדרכי המרה, בריאה וכיו"ב. הטיפול הוא כימותרפיה, אך התוצאות לטווח ארוך די עגומות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן השלפוחיתשרון02/12/2007
שלום רב,
אני אחרי turbt מרבית הגידול לו גרייד ובחלקו הקטן היי גרייד .שטחי.
1.האם ניתן להגיע להחלמה מלאה? אם כן איך?
2.האם קיים טיפול מונע מומלץ מעבר לשטיפות bcg.
3.האם קיימת סכנת חיים במקרה ואשמור על בדיקות קבועות?
אני מודה מקרב לב על התיחסותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלפוחית השתן
אברהם קוטן02/12/2007הפרטים חלקיים - לא הוצג בפני דו"ח היסטולוגי מקורי. מכל מקום, בגידול שטחי מטפלים ע"י שטיפות BCG והסיכוי לריפוי גבוה מאד. במקרים מסויימים, בהתאם למאפיינים ההיסטו-פתולוגיים - אפילו מעל 90-95%. במקרים אחרים, בעלי מאפיינים אגרסיביים יותר, כגון נטיה לחזרה מהירה, ממצאים מפושטים על פני השלפוחית וכ"ה, הסיכויים פחות אופטימיים. בכל מקרה מומלץ מעקב ציסטוקופי קפדני !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול בשער הכבדיוסי01/12/2007
שלום,
לאבי בן ה55 אובחן שיש לו סרטן שער הכבד(cholangiocarcinoma) , אני יודע שזאת מחלה דיי נדירה ומסוכנת..הוא עבר ניתוח להסרת הגידול וכרגע הוא בבית אבל המשקל שלו ממשיך לרדת ותוצאות בדיקות הדם הם מעל הנורמה (GOT GGT ALKP ). עדיין יש שאריות של הגידול על הכבד והוא אמור לעבור הקרנות או כריתת החלק הנגוע.
klachkin tumor resection
האם תוכל להביא לי הסבר או קישור לאתר (בשפה בעברית) שמסביר על ההמחלה, איך ניתן לטפל בה ומהם הסיכויים להישאר בחיים עד הזקנה או לפחות זמן ממושך מאוד כי אני דואג מאוד..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידולים של דרכי מרה.
ד''ר יוסף ברנר02/12/2007גידולים של דרכי מרה יכולים להופיע בדרכי המרה הקטנות בכבד, בכיס המרה ובדרכי המרה הגדולות היוצאות מהכבד ומכיס המרה. זהו גידול שניתן לריפוי בניתוח באם מאובחן בשלבים מוקדמים ובאים בניתוח הגידול מוגבל ונכרת בשלמותו. גידולים של דרכי מרה אינם מגיבים היטב לכימותרפיה ולהקרנות. לכן מחלה שאינה ממוקמת או מחלה שחזרה, סיכויי הריפוי שלה נמוכים מאד.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות צילו ם חחזהמיכל01/12/2007
בתוצאות צילום חזה שביצעתי רשום:
צל סמיכות יתר ועגול בגובה של צלע מס. 6 אחורי מימין.
פרט לזה אין שינויים פתולוגיים.
מומלץ לבצע סי.טי.
הצילום נעשה כהכנה לניתוח של סתימה בעורק הצוואר ולא עקב מחלה או שיעולץ
התור שלי לרופא הוא רק בעוד שלושה ימים.
אני מאוד מודאגת.
מה יכול הצל הנ"ל להיות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צל בצילום חזה
פרופ` אברהם קוטן01/12/2007על פי תיאורך - צל בריאה, המחייב בירור. הספקטרום נע בין ממצא שפיר כלשהו (כגון: המרטומה, גרנולומה וכיו"ב) ועד לגידול ממאיר. אכן, יש לבצע CT בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לאחר גילוי תאים סוג קרצינומהאורנה01/12/2007
אבחנה של בלוטה בריחית שמאלית ובלוטות בתי שחי נפוחות. ביופסיה מבלוטה בריחית העלתה תאי CA. נעשתה ממוגרפיה שגילתה עיבוי רקמות בשד ימין רביע עליון חיצון, וכל השאר היה תקין גם באולטרסאונד. ביופסית CORE העלתה כי בשד אין ממצא סרטני. נרשמתי למעקב אצל כירורג שד לעוד חצי שנה.
בדיקות קולונסקופיה וגסטרו העלו שהכל תקין ללא ממצא במעי ולאורך כל מערכת העיכול. גם צילום ראות נקיות. בדיקת אולטרסאונד אצל רופא נשים לא העלתה סיבה למימצא.
הסמנים של היו - ca-125 - 28.5
ca-15-3 - 18.9
cea - 19.4
עם סימון הערה ליד CEA - האם מתאים לאבחנה ? האם עלול להיות גם סימן לבלוטות המוגדלות.
האונקולוג שלי מוצא שזהו (לפי הבלוטות) וגם לאחר צילום CT, סרטן שד בשלב התחלה, ללא צורך בניתוח. גם לדעת כירורג שד, לא צריך דבר חוץ מכימותרפיה. התחלתי בטיפול השבוע.
מה לדעתכם עלול להמצא יותר מכך או להוסיף על האבחנה ?
תודה עבור תשובה, וכל עיצה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לתאי CA
אורנה01/12/2007רציתי לציין כי גילי 51 ויש לי מחזור חודשי קבוע. האונקולוג שלי חושב גם על טיפול בנוגדי הורמונים. הבלוטות קפצו כמה ימים לפני קבלת המחזור החודשי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאי CA
אורנה01/12/2007להוסיף ולציין כי בדיקת מיפוי עצמות יצאה תקינה, פרט למקום סביב חוליה אולי דלקתי או ניווני לפיזיוטרפיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול הורמוני
פרופ` אברהם קוטן01/12/2007בתנאי שהקולטנים ההורמוניים בתאים הסרטניים הינם חיוביים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול הורמונלי
אורנה02/12/2007האם כוונתך לחלבון her/2 neu ? בבדיקה נמצא שהוא שלילי, או לבדיקה אחרת ?
ואם לפי הנתונים (שינויים מבניים בשטח 2.5 ס"מ ברביע עליון חיצון, שד בעיקרו פיברוטי.
ממצא נמצא גם במישוש ע"י כירורג שד וגם נקודת עיבוי רקמתי במישוש בצד שמאל שלא נתגלתה בממוגרפיה.)
האם באמת הנטייה לכיוון סרטן שד. בשד עצמו בביופסית CORE לפי ממוגרפיה לא נמצא מימצא פתולוגי.
בנוסף, הכימותרפיה שניתנה לי חומרים carbo + vp-16
רופא אונקולוג מסר שכדאי לעשות בדיקת MRI רק לאחר כמה טיפולים, לאחר השפעה, שלא יראה הכל בתור גידול. האם נכון ? או לעשות בדיקה כזו בהקדם. כמו כן מסר שלאחר 3 טיפולים כימו רואים אם החומר עזר בבדיקת CT נוספת ואם לא, משנים. בדיקת MRI לאחר טיפול אחד (כל טיפול 3 ימים פעם ב3 שבועות) תגלה את המקור ? יתכן ממקור אחר ?
כמו כן מסר לי כירורג שד שעדיף לא לאכול מוצרי חלב בכלל. מה לגבי קולטנים צמחיים אסטרוגניים בחלב סויה. והאם נכון לאכול מוצרי חלב רזה. או להמנע בכלל לפי ההמלצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלוטות בשקע העל בריחי
פרופ` אברהם קוטן01/12/2007מציע להשלים הבירור ע"י MRI שגיים ואם בדיקה זו תקינה - לשקול ביצוע PET CT
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלוטה על בריחית
אורנה02/12/2007כוונתך לבדיקת MRI בכל הגוף או לזו של שד בלבד ? בדיקת PET CT היא לשד או לאזור נוסף. והאם יכול להמצא מימצא פתולוגי בבדיקה זו שנעלם בביופסיית CORE ? קראתי על כך וכן שמתקיימת בדיקה כזו ברמב"ם.
תודה עבור תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן צוואר הרחםרונה01/12/2007
אימי כבת 70 חלתה בסרטן צוואר הרחם, ברצוני לדעת מה הם שיטות הטיפול המומלצות
במקרה זה.
תודה רונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן צוואר הרחם
פרופ` אברהם קוטן01/12/2007הטיפול מותנה בשלב המחלה ובמצבה הכללי של החולה. יש ראשית לבצע בירור מלא, כולל בדיקת PET CT, לצורך דירוג שלב המחלה, ובהתאם לכך להחליט על הטיפול המועדף: ניתוח רדיקלי או קרינה + ברכיתרפיה ( החדרת מקורות רדיואקטיביים לתעלת הרחם ולכיפות הנרתיק) עם /ללא כימותרפיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אזורים נוקשים ובדיקת ממו תקינה?????01/12/2007
ד"ר שבת שלום,
באפריל 07 הייתי אצל כירוג שד ,בעיקבות גוש בשד ,כאבים וגרד מציק ,האבחנה שלו ,הייתה FIBROADEOSIS OF BREAST,CYSTIC RIGHT CHRONIC
נישלחתי לאולט ובדיקת ממו, הממו יצאה תקינה אח באולט הודגמה היתאגדות פיברוטית ,המלצה מעקב ובדיקת סונאר עוד 6 חודשיים, עליי לציין שבממו נירשם שמבנה ריקמת השד הוא פיברוגלנדולארי בעיקרו. כיום חזרתי לכירוגית אחרת מאחר שהכירוג עזב ,ואבחנתה .{הייתי במחזור בבדיקה והחזה שלי ניהייה חם וקשה בתקופה זו}
ןזו הבחנתה BREAST DISORDER'UNSPECIFIED BILTATERAL
ד"ר מה?דעתך?מה זה אומר לגביי האם אני חולה?האם יכול להיות שכתוצאה של היותי במחזור היא הרגישה אזורים נוקשים,בבקשה תשובה מהירה ופרוש לאבנה המשוערת,
תודה ד"ר ןשבת שלום,טוב שייש אתכם..................
נ\* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאים בשדיים
פרופ` אברהם קוטן01/12/2007מהתיאור שלך עולה מצב חולני בשדיים, אך אין עדות לממאירות. עם זאת, בהסתמך על תיאורך, יש צורך במעקב קפדני הכולל בדיקות תקופתיות סדירות ע"י כירורג שד מיומן במסגרת מרפאת שד באחד מהמרכזים הרפואיים ודימות שד (ממוגרפיה, אולטרה סאונד ובמידת הצורך MRI ) על פי הכללים המקובלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך המהירה,
?????01/12/2007פרופסור ,נכבד
האמת,שנתת לי קצת שמחה בלב ,כי אני כבר עצובה ,וטרודה במשך שנה.
סליחה שאני נודניקית,אבל לא ממש הבנתי,מה המשמעות של שדיים חולניים?,והאם יש טיפול שיכול לשפר את מצבי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)