מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- lt. locally advanced breast canceחני19/11/2007
שלום, יש לי מספר שאלות:
1.מה הכוונה ב LT. locally advanced breast cancer ? מהו אותו LT?
2.אני מטופלת בניאו-אדג'ובנט (ac/taxol)לקראת lumpectomy. כמה זמן מסוף כימו רצוי ניתוח?
3.אני בת 33, triple negative ,T3aN1b, בדיקה גנטית שלילית. האם ניתן לומר על פי המאפיינים האלה מהי הפרוגנוזה שלי? אילו נתונים דרושים לקבלת פרוגנוזה? הרופא שלי מעולם לא דיבר איתי על כך ואני מתביישת לשאול ולהשתמש במושגים שהם רפואיים בלי לדעת מספיק.
תודה מראש וסליחה על ריבוי השאלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שד מקומי מתקדם
פרופ` אברהם קוטן19/11/20071. LT - קיצור של LEFT - שמאל (השד הנגוע הוא השד השמאלי). מדובר בגידול שממדיו יותר מ-5 ס"מ - T3. בלוטות הלימפה בבית השחי מעורבות - N1.
2. מנתחים לאחר שספירות הדם חוזרות לתקין ולאחר שחולפות תופעות הלוואי החריפות של הכימותרפיה - תוך כ-2-4 שבועות מסיום הכימותרפיה.
3. TRIPLE NEGATIVE - הקולטנים לאסטרוגן, לפרוגסטרון ול-HER2/NEU - שלושתם שליליים. מדובר על כן בגידול בעל מאפיינים אלימים המחייב מתן טיפול כימותרפי אינטנסיבי. קיימת סכנה לחזרת מחלה גרורתית, אך עם זאת, הודות לטיפולים המשלימים המודרניים - קיים סיכוי בלתי מבוטל להבריא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולים משלימים?
חני20/11/2007ככל הידוע לי, אין טיפולים משלימים ל triple negative מלבד הקרנות שלאחר הניתוח.
האם אני טועה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהTRIPLE NEGATIVE
אברהם קוטן20/11/2007אם יש מעורבות של בלוטות הלימפה או שהגידול גדול מ-1 ס"מ - שוקלים מתן כימותרפיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהTRIPLE NEGATIVE
אברהם קוטן20/11/2007אם יש מעורבות של בלוטות הלימפה או שהגידול גדול מ-1 ס"מ - שוקלים מתן כימותרפיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולים משלימים
חני20/11/2007מתנצלת. חשבתי שתזכור מההודעה הראשונה: אני מטופלת בכימו מקדים לניתוח ולאחריו הקרנות. האם ישנם טיפולים נוספים להורמונים שליליים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן ריאה מסוג תאים קטנים
אברהם קוטן20/11/2007יש להבדיל בין תגובה למתן כימותרפיה לבין ריפוי: גידול מסוג תאים קטנים רגיש מאד לכימותרפיה ולעתים קרובות "מתמוסס" בהשפעת הטיפול. אלא שהוא נוטה בכמעט כל המקרים לחזור כעבור מספר חודשים, וכשהוא חוזר - הוא כבר אינו מגיב טוב לכימותרפיה. כשהמחלה מאובחנת עם התפשטות גרורתית (כמו במקרה של כם) - לא ניתן לרפא אותה בכלל, אבל גם כשהיא ממוקמת בבית החזה - רק כ-15% מהחולים ניתנים לריפוי, הגלל אופיה האלים של הממאירות ונטייתה לחזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה שייכת לשרשור אחר.
חני20/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון -סרטן צוואר הרחם לבנותיורד18/11/2007
בנותי בנות 17 ועשרים ואחת הכוונה לחסן אותן למרות מחיר גבוה ולמרות שאין תחלואה שכזו במשפחה.
השאלה שלי היא האם ביתי הבכורה עדיין יכולה לקבל את החיסון על אף שקיימה יחסי מין?
לגבי תופעות לוואי.
איפה מתחסנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון - סרטן צוואר הרחם
פרופ` אברהם קוטן18/11/2007מציע לפנות ליחידה לגינקו-אונקולוגיה בביה"ח שבאזור מגוריכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה פתעום - הבת שלי התחסנה
גילי20/11/2007פניתי למפראת קופת חולים - קבלתי מרשם מרופאי הילדים וזהוא !
נותרה לנו המנה השלישית והבת שלי מוגנת !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון לסרטן צוואר הרחם
אברהם קוטן20/11/20071. תיקון: כל רופא נשים (ולאו דווקא אונקו-גינקולוג) יכול לתת מרשם לחיסון, האשה/נערה רוכשת את החיסון בבית המרקחת של הקופה והאחות מזריקה (3 מנות - ביום 0, לאחר 2 חודשים, ואחר 6 חודשים). לחיסון עלות משמעותית !
2. מציע שלא להכניס לפורום זה סגנון התבטאות ברמה של הרחוב מסוג: "...מה פתאום...". וגם כאשר כבר נוקטים בשפת הרחוב - "פתאום" כותבים ב-"א" ולא ב-"ע".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרב????תודות?
ורד21/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PORT-A-CATH ?מישו17/11/2007
לקרוב משפחה שלי התגלה סרטן המעי הגס שהתפוצץ ונכרת.
לאחר מס' חודשים התגלו גם גרורות בריאות ובכבד, מה ש"זיכה" אותו בטיפול כמותרפי.
לפני תחילת הטיפול, נאמר לו כי יחדירו לו PORT-A-CATH לצורך הטיפול.
אין ספק שהדבר יקל על הצוות הרפואי באיתור ורידים, אולם אני חושש ממס' סיכונים הכרוכים בתהליך ואחריו ואיני בטוח שנחיצות המתקן:
* הוא לא מגיב טוב להרדמה, במיוחד במערכות ההמו דינמיות
* מדובר בעוד מקור אפשרי לזיהומים, במיוחד כאלו הנרכשים בבית החולים, מהם סבל קשות באישפוז האחרון.
* אורח חייו הרגיל כרוך בנסיעה מרובה בתחבורה ציבורית, לעיתים בעמידה ולעיתים בתנאים קשים, האם קיים חשש לחבלה במתקן עקב חבלה או נפילה?
לאור זאת, האם נכון ומולץ לוותר על התקנת ה- PORT-A-CATH ולהמשיך בטיפול הכמותרפי ע"י עירויים כפי שמתבצע כעת?
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר port-a-cath
פרופ` אברהם קוטן18/11/2007כל החששות מוצדקים, אך הם בטלים בהשוואה ליתרונות שמקנה הפורטה-קט בעיקר לחולה (וגם מקל על הצוות במקרים של ורידים בעייתיים). בנוסף, ישנם פרוטוקולים טיפוליים של עירוי מתמשך המחייבים שימוש במתקן זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפורט
שרון04/05/2009שלום רב,
אימי חולת סרטן השד כולל גרורות בעצמות, הנזקקת לטיפול תדיר של כימותרפיה.
לאחרונה, בשל זיהום במתקן הפורט, הוא הוצא בניתוח.
כעת היא נזקקת להחדרה תכופה של אינפוזיה לורידים- מצב שיוצר שרפת ורידים וכן גורם לה לכאבים נוראיים.
רציתי לשאול, האם יש פתרונות נוספים בהם ניתן להשתמש או רעיונות אותם ניתן ליישם במצב זה.
לתושבתך אודה,
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויי הבראה מסרטן ריאותנילי15/11/2007
שלום רב. לאמי בת 75התגלה סרטן ריאות מסוג התאים הקטנים.(למרות שמעולם לא עישנה) על פי הפט. סי.טי.נמצאו גידולים קטנים מפושטים בגוף כולל גם בבלוטות,וחוליה בגב. היא החלה לקבל טיפולים כימוטרפים וגם הקרנות בראש. אמי אישה חזקה אופטימית מאמינה ברופאים ועם מוטיבציה חזקה לעבור ולהתמודד עם כל הטיפולים כדי לחיות.האם היא תוכל להצליח במשימה הקשה? בתודה רבה מראש על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן ריאה מסוג מתאים קטנים
פרופ` אברהם קוטן15/11/2007על פי המידע שהעברת - לאמך סרטן ריאה מסוג תאים קטנים בשלב מפושט (גרורה בעצם) ולצערי חשוך מרפא. מטרת הטיפול - תסוגה זמנית בגידול הראשוני ובגרורות והארכת חיים - אך לצערי לא ריפוי. ההישדות הממוצעת נמדדת בחודשים - שנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכויי הבראה מסרטן
נילי20/11/2007תודה רבה על תשובתך האמיצה והמהירה.
האם הכימוטרפיה יכולה בכלל ל"השמיד" את התאים הקטנים הסרטניים? ומדוע לא ניתן להשמיד כליל את הסרטן הזה? והאם צריך לעשות בהמשך הקרנות לחוליה הפגועה? בחוברות ההסברה בבתי החולים נאמר שהסרטן מהסוג של התאים הקטנים מגיב טוב לטיפולים הכימיים.אני פשוט לא מבינה.
לציין שהמצב הכללי הפיזי שלה טוב. כולל המוטיבציה שלה להבריא כמו כן היא מגיבה בשיפור פיזי לטיפולים.
אודה לך מאוד אם תוכל להסביר לי . בתודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סמינומהאבי15/11/2007
עקב סמינומה שעברתי לפני חמש שנים אני מבצע בדיקות דם למרקרים לסרטן הזה
alpha fetoprotein
beta-hcg
ותמיד התוצאות הם קצת פחות מ-2
לאחרונה ביצעתי את הבדיקות וה-beta-hcg היה קטן מ-2
וה-alpha fetoprotein היה 2.5
חזרתי כעבור חודש על הבדיקות
וה-alpha fetoprotein היה 2.65
עליי לציין שבבדיקה של קופת חולים כללית שמתי לב שהערכים של ה-alpha fetoprotein
השתנו הם תמיד היו- 0.00 -0.10
ועכשיו הם -- 0.00-15.00
האם יש לכך משמעות לגבי התשובה של הבדיקה
והאם התשובה מצריכה בירור
לגבי הישנות המחלה או שיכול להיות שיש סיבה אחרת לעליית ה-alpha fetoprotein
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמינומה
פרופ` אברהם קוטן15/11/2007הנראה שהתומאה בתחום התקין - אנא בדוק עם האונקולוג העוקב אחריך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזקי כימותרפיה לאדם בריאדורית14/11/2007
שלום רב,
רציתי לדעת איזה נזק נגרם לאישה צעירה ובריאה לחלוטין שאין לה סרטן, בגיל הפוריות (גיל 20 בערך) אשר בטעות נטלה שלא בידיעתה טיפול כימותרפי הניתן בבית של חולה- פעמיים בתקופת זמן של 3 חודשים. הדבר קרה לפני למעלה משנה.
היא פיתחה תופעות כגון נשירת שיער (לא אובדן שיער מלא, אך עד יצירת התקרחויות קטנות), שיבוש בוסת עצמה ואי-סדירויות במחזור, מחזור קצר, בחילות רבות, עייפות קשה למשך מספר חודשים ועוד. כאבי בטן עזים ובחילות עזות הורגשו באותם מקרים של נטילת הכימותרפיה לכאורה.
האם היא תסבול מאי-פוריות? כיצד ניתן לברר זאת?
כיצד ניתן לגלות האם אכן נכנסה לגופה תרופה כימותרפית מסוג כלשהוא?
ועוד שאלה- האם כדורי כימותרפיה מתמוססים בנוזל דוגמת מים או קולה? או האם יש דרך אחרת בה טיפול כימותרפי מסוג כלשהוא ינתן למישהו ללא הרגשתו וידיעתו?
אני מבינה שזוהי לא שאלה שגרתית, אך אודה מאוד על תשובה מפורטת ומקצועית.
בכבוד רב,
דורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזקי כימותרפיה
פרופ` אברהם קוטן14/11/2007ארוע מוזר, בלשון המעטה. על מנת לתת תשובה מדויקת - יש לדעת איזה תרופות ובאיזה מינון. בעיקרון: קרוב לוודאי שלא נגרם נזק לפוריות או נזק ארוך טווח אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת בלוטת לימפה- דחוףאברהם14/11/2007
הוציאו לי בלוטת לימפה במפשעה. (ברקע ערמונית מוגדלת ו-PSA גבוהה-לא יודע אם זה קשור)
בתוצאה כתוב:
חומר עשיר בתאים לימפטים פטולוגיים:בינונים בעלי גרעין רשתי(patdhy) או רשתי וציטופלסמה בזופילית בהירה בעלת שוליים כהים. כן נראו תאים בעלי מורפולוגיה בשלה.
איפיון פנוטיפ התאים הלימפטיים בדגימה מהבלוטה-FCM:
cd19:58%
cd20:66%
cd10:18%
cd23:12%
hla-dr:67%
kappa:8%
lambda:50%
סיכום: תהליך לימפטי שגשוגי מסוג b lambda
מה אני צריך להבין מזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת לימפה
פרופ` אברהם קוטן14/11/2007מדובר בתאים לימפתיים, כנראה פתולוגיים. אין קשר לבעיית הערמנוית. עליך להיוועץ ברופאי מחלקה המטולוגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שחלה - מרקריםויוי14/11/2007
שלום רב,
חליתי בסרטן השחלה, שלב IIA. ועברתי ניתוח להסרת השחלות, החצוצרות והרחם.
בפתולוגיה: הנוזלים בבטן, רקמות השומן וכן 50 בלוטות שהוצאו - היו כולם נקיים מתאים ממאירים.
לפני הניתוח רמת CA-125 שלי היתה 28.1.
רמת המרקר לאחר הניתוח ולפני הטיפול הראשון, לא נבדקה.
הומלץ על 6 טיפולים כימותרפיים מקובלים (טקסול וקרבופלטין, אחת לשלושה שבועות).
מרמה 28.1 לפני הניתוח ירדתי לרמה 5.1 לפני טיפול שני והרופאים היו מאוד מרוצים.
רמת המרקר עלתה ל-6.9 לפני טיפול שלישי, והרופא המטפל אמר שהעלייה היא חסרת משמעות.
עכשיו, הרמה עלתה עוד קצת והיתה 7.4 לפני טיפול רביעי. עדיין לא הייתי אצל הרופא לביקורת.
אני מודאגת, וברצוני לדעת האם עליות אלה משמעותיות לגבי הפרוגנוזה והמשך הטיפול.
האם אפשר להסיק מכך שהטיפול הכימותרפי אינו מועיל לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמני סרטן השחלה
פרופ` אברהם קוטן14/11/2007
אני מסכים עם רופאיך: מירב הסיכויים שלעליה בלתי משמעותית זו של הסמן אין חשיבות כלשהי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה והמרגיעה
ויוי15/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה
אברהם קוטן15/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקרנותרות13/11/2007
שלום. אני אחרי הוצאת גוש משד שהוא IPC. נאמר לי שתחילת ההקרנות תהינה לא לפני 3 חודשים בגלל חוסר תורים. האם אין כאן גורם של זמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקרנות
פרופ` אברהם קוטן13/11/2007מה זה IPC ? עקרונית: רצוי להתחיל קרינה תוך כחודשיים מהניתוח, אבל אם אין בבדיקה הפתולוגית מאפיינים המעידים על סיכון גבוה במיוחד להישנות מקומית - 3 חודשים של המתנה עדיפים על פני לא להקרין בכלל. רצוי לבקש ממנהל יחדת הקרינה לזרז התור. פנייתך מעידה על בעיה קשה וידועה בנושא הקרינה בארץ: מחסור בציוד ובכוח אדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהIPC
רות13/11/2007לפרופ. קוטן תודה. בביופסיה שלאחר ניתוח נמצא INTRACYSTIC PAPILLARY CARCINOMA
ER-3+ IN 95% PR-3 +IN 95%, לא נבדק גרייד, לא נבדק HER . האם זה די? או שבסוג זה של גידול, שהוא לא גרורתי ולא אלים (כך מצאתי במאמרים) אין נתונים אלה משחקים תפקיד?
. נאמר לי שאני אמורה לעבור הקרנות + טמוקסיפן ל 5 שנים. והקרנות יתחילו (אולי) בעוד 3 חודשים . הניתוח היה ב28 לאוקטובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן סבתא אמא, פחד מסרטן ריאה ורצוןלירון13/11/2007
להבדק
סבתא שלי ז"ל נפטרה בגיל 79 לפני חצי שנה אחרי שרופאת משפחה אבחנה צילום רנטגן ריאות כשפעת וטיפלה בה סתם ורופא אחר אבחן סרטן והכימותרפיה עשתה לה רע והכל לקח פחות מחצי שנה. לאמא שלי היה גידול leomyosaroma והוציאו אותו בניתוח. היא בת 54. אני בת 33.5 ואמרתי לרופא משפחה שאני רוצה להבדק והוא אמר שאני אביא מסמכים ורק היום קיבלתי מסמכים מאמא. אמא אומרת שיעשו לי רק בדיקות רנטגן. אני פוחדת מבדיקות רנטגן כשגרה לחיפוש סרטן ריאות שזה נורא מפחיד(הסרטן הזה). אין בדיקות אחרות כבדיקות דם לאיתור מוקדם של סרטן ריאה? מה לעשות? מהן האפשרויות? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מסרטן
פרופ` אברהם קוטן13/11/2007אין בדיקות איבחון מוקדם לסרטן ריאה וליומיוסרקומה על פי רוב איננה תורשתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיםול כימוטרפיאור13/11/2007
אימי עברה ניתוח להסרת גידול בשד בסוף אוגוסט ולאחר חודש ניתוח נוסף לניקוי השוליים. כעת אנו ממתינים לתשובות סופיות לאחר ברור נוסף האם יש צורך בטיפול כימו. קראתי כי טיפול כימו אפקטיבי רק אם החל עד שלושה חודשים מיום הניתוח האם אכן הדבר ומדוע? כאמור אנו לקראת סוף השלושה חודשים ועדיין אין תשובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דו"ח פתולוגי
פרופ` אברהם קוטן13/11/2007אין שום הצדקה לסחבת שכזאת ! הדו"ח הפתולוגי צריך להינתן בתוך לא יותר משבוע מהניתוח, ויש לוודא שהדו"ח לגבי המקרה של אמך ינתן מיידית !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלושה חודשים...
אור13/11/2007בגלל תשובות שונות לחלוטין בין ביופסית המחט וביופסית הגוש נשלח הגוש לבדיקה חוזרת וזאת בנוסף. אנו ממתינים אך השאלה העיקרית, האם יש דאגה ליעילות הטיפול הכימוטרפי אם יחל לאחר תום החודש השלישי מהניתוח הראשוןת, כאמור הניתוח הראשון התבצע הסוף אוגוסט. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה3 חודשים
אברהם קוטן13/11/2007ברור שרצוי לתת כימותרפיה לא יאוחר מחודשיים או 3 חודשים לאחר הניתוח, אבל במידה והתשובה הפתולוגית אכן תראה שיש הוריה למתן טיפול כימותרפי - הרי עדיף לתת גם לאחר 3 חודשים מאשר לא לתת בכלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטה במפשעה (סרטן רקטום)איגור12/11/2007
לאבא שלי יש סרטן ברקטום. בבדיקת PET נמצא קליטה גבוהה בבלוטה כ- 1 ס''מ במפשעה. האם זה נחשב כי בלוטה קרובה או זה גרורה רחוקה (הגידול היא well-differentiated T2(
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות במפסעה
ד''ר יוסף ברנר12/11/2007בלוטות במפסעה קשורות באופן אנטומי לאזור הטרמינלי של של הרקטום, בעיקר באזור האנוס. גרורות במפסעה הן גרורות אזוריות (כמו גרורות בבית השחי בסרטן השד).
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי הסרת ערמוניתזיוית10/11/2007
שלום רב
אבי עבר ניתוח להסרת הערמונית לפני שלושה שבועות בעקבות התחלה של סרטן. כעת הוא נמצא בצומת דרכים ואינו בטוח בתופעות הלוואי בעתיד. אין תופעות לוואי של שתן אבל כמובן מה שמטריד הוא הסיכון לאימפוטנציה.
לאחר קריאת תוכן במקומות שונים נשארו לי לשאול מספר שאלות אשר מטרידות אותו ביותר:
1-ידוע לנו שהערמונית מייצרת את הנוזל של הזרע.
מה הכוונה שתהיה שפיכה יבשה ולא נוזלית? יש כזה דבר שפיכה יבשה? זרע בלי נוזל? לא ברור. ומה כוונה תישאר אורגזמה ללא זיקפה?
2- יכול להיות מצב של אין אונות בעקבות נזק לעצבים וכלי הדם במקום וכך לירידה בזרימת הדם לפין.
האם אפשר הוא ידוע שניתן יהיה לטפל בנושא זה עי צמחי מרפא כמו גת או גינג'ר שידועים בכך?
מה בדיוק תפקיד הוויאגרה ואיך הכדור עושה את זה? האם הוא טוב גם למצבים של פגיעה בעצבים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי
פרופ` אברהם קוטן10/11/20071. ראשית, שאלות שכאלה יש לשאול לפני הניתוח - יתכן ובדיעבד אביך היה בוחר בשיטת טיפול אחרת
2. מציע ללבן שאלותיך עם אורולג המטפל בנושאי אונות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן בריאותליזה07/11/2007
אשמח לתשובה מהירה באם ניתן...
אבי בן 69 נותח לפני כ-2 שנים בניתוח וויפל כמו כן לאחריו עבר טיפול כימותרפי. והמשיך בחיין למעט כאבים בגב ושבר שנוצר כתוצאה מהניתוח.
לפני כחודש וחצי פנינו למיון בעקבות רגליים נפוחות. לאחר צילום ריאות אובחנו מים בריאות ולאחר שלילת אי-ספיקת לב ודלקת ריאןת הרופא אמר כי המחלה כנראה חזרה. לאחר ניקור ושליחת המים לבדיקה התוצאה שהתקבלה : מספר תאים קטנים שאינם ממהירים וכמו כן אין גרורות ולא ניצפה גידול. לאחר הניקור המים שוב חזרו וכעת יש לו נקז. הרופאים רוצים לעשות הדבקה .
שאלותי הם : מה קורה למים כאשר מדביקים את דפנות הריאה ?
האם לדעתך המחלה חזרה ? מהי תוכלת החיים במקרה כזה ? האם ניתן לטפל (מלבד ההדבקה) ?
בבקשה תשובתך המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוד
פרופ` אברהם קוטן07/11/2007חשוד להישנות - אך עד אשר אין הוכחה בצורת תאים ממאירים בבדיקה ציטולוגית או ביופסיה מנגע כלשהו - עדיין אין וודאות. האם נלקחה בדיקת דם לסמני סרטן (CEA ו-CA 19-9) והאם הם מוגברים - במידה וכן - זה מעיד על חזרת מחלה. כאשר חוזרת הממאירות - הפרוגנוזה גרועה והחיות נמדדת בחודשים ספורים. אפשר לנסות משלבי כימותרפיה אך הסיכוי לתגובה איננו גבוה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן הריאות
ליזה08/11/2007
בהמשך לשאלתי ותשובתך אינני יודעת לגבי בדיקות הדם (אני אברר) אבל לא ניתנה תשובה בקשר להדבקה מה התהליך ? והאם זה כדאי במצב הנוכחי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדבקת ריאה
ד''ר יוסף ברנר08/11/2007לריאה 2 מעטפות אשר ביניהן ואקום המאפשר את התכווצות והתנפחות הריאה.
כאשר יש נוזלים בין שני עלי המעטפה של הריאה ניתן לנקז זאת בצורה פשוטה מאד על ידי מחט ושקית ואקום. כאשר מדובר בתפליט ריאתי שסיבתו מחלה ממאירה, וכאשר ניקוזים חוזרים אינם פותרים את הבעיה והנוזל בין עלי הריאה חוזר שוב ושוב, ניתן לנסות ל"יבש" את הפלאורה על ידי ניקוז תוך אשפוז למספר ימים של הריאה ולאחר מכן הכנסת טאלק הגורם בהמשך לעלי הפלאורה להידבק אחד לשני ומונע בכך היווצרות חוזרת של נוזל.
דבר זה מומלץ רק אם הנוזל הריאתי חוזר שוב ושוב ושיש הוכחה שזה נוזל המכיל תאי גידול.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן בריאות
ליזה08/11/2007האם ההדבקה חייבת להיות בהרדמה מלאה ? מה קורה לנוזל כיצד הו יוצא מהגוף ? האם זה מאריך את תוחלת החיים או רק משפר את איכות הנשימה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטלקאז
ד''ר יוסף ברנר09/11/2007הפעולה היא בהרדמה מקומית. הנוזל יוצא לבקבוק. איכות הנשימה משתפרת לרוב וזאת מטרת הפעולה.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן הריאות
ליזה10/11/2007המצב כרגע נמצא עם נקז בבית כמות המים בין מ100 ל150 בכל מקרה הרופאים אומרים שזה מצב
נורמלי של מים וכעת רוצים לצלם שוב את הריאות אבל עדיין יש קושי לנשימה במאמץ ולא ברור לי למה עם הנקז מוציא את מעט המים לא צריכה להיות בעיה בנשימה (הטענה היתה שהקושי בנשימה הוא בגלל המים בריאות ) מדוע יש עדיין קושי בנשימה במאמץ?
אם מצב המים ישאר בכמות הזו 100-150 יוציאו את הנקז מה קורה במידה והמים חוזרים ?
האם שוב יעשו נקז ? האם אין אפשרות לטיפול אחר ?
מה עוד יכול להקשות על הנשימה ?
אובדי עצות נשמח לתשובות והבהרות כמיטב יכולתכם . תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקז
ד''ר יוסף ברנר11/11/2007לאחר הכנסת טלק והוצאת הנקז, הצטברות הנוזלים בריאה אמורה להיפסק. באם לא או באם עדין יסבול מקוצר נשימה, צריכה תהיה להיות הערכה של המצב על ידי הרופא המטפל המכיר אותו, רואה אותו ואת הבדיקות שלו.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן בריאות
ליזה11/11/2007מצטערת על השאלות הרבות אבל כרגע לא עושים הדבקה
ואולי אני בבילבול החדרת הטאלק זה רק בהדבקה לא?
כרגע רוצים להוציא את הנקז בגלל מיעוט הנוזל שהופרש לשקית (עד 150 ) וראות מה קורה אבל הבעיה שעם נקז יש לו קשיי נשימה במאמץ קל (במנוחה לא) ואז הוא נזקק לחמצן (עד 5 דקות)
מה גורם לקושי בנשימה אם המים מנוקזים ??
והאם יש אפשרות אחרת לטיפול ?
ושוב מצטערת על ריבוי השאלות אנחנו ממש אובדי עצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן הריאות
ליזה13/11/2007היום היינו בביקורת בבית החולים נעשה צילום ריאות ולאחר מכן ביקורת במרפאת כירוגיית חזה
המימצאים לפי הצילום : עפי הרופא צילום טוב רמת המים בנקז סבירה . הרופא הוציא הנקז.
ממצאים של תאים קטנים לא ממאירים בודדים.
אולם למרות זאת קשיי נשימה ? מה הגורם ? אם כמות המים תקינה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן ריאות
ליזה14/11/2007מחכה דחוף לדעתכם אינני יודעת ממה נובע קוצר הנשימה ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקוצר נשימה
ד''ר יוסף ברנר15/11/2007לאחר הוצאת המים וההדבקה יכול להיות קוצר נשימה שיימשך מספר ימים או שבועות ובהמשך אמור לחלוף. בדרך כלל אנשים עם סרטן ריאות הם אנשים עם היסטוריה של עישון כבד שכבר הרס חלק מהריאות והרזרווה הריאתית היא קטנה ביותר. לכן כל זיהום או גורם אחר המקטין ולו במעט את הרזרווה הריאתית יכול לגרום לקוצר נשימה. בהמשך הגוף יתרגל למצב וקוצר הנשימה יחלוף לפחות בחלקו.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן צואר הרחם אם גרורות בעמוד השדרטרנטו יעקב07/11/2007
מדובר בגרורה בחוליה L2 האם קימת אפשרות להקרנות ממוקדות על הגרורה כאשר הגרורה נמצאת בצד הפנימי ולא מבחוץ או סוג אחר של טיפול נקודתי וזאת לאחר שהיא עברה מספר סדרות של הקרנות בתחילת גילוי החלה מלפני כ5 שנים כמו כן עשתה הרבה טיםולי כימותרפיה לאורך השנים וכיום לא מוצע שום טיפול כיום היא סובלת מכאב גב וכאבים ברגל שמאל
תודה מראש טרנטו יעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה לגרורה
פרופ` אברהם קוטן07/11/2007צריך להוציא את תכנון הקרינה הקודם, את צילומי שדות הקרינה וחישובי המנה ולבדוק האם ניתן להוסיף קרינה לאזור L2.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)