מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתי מתגלגלים..?טל נונו27/01/2011
שלום,
ביתי בת 5 חד', ועדיין לא מתהפכת, מהגב לבטן / מהבטן לגב.
היא לא אוהבת להיות הרבה זמן על הבטן, למרות שהיא מרימה יפה את הראש, והידיים מושטות קדימה ואפילו נעזרת בהם כדי להתרומם. אך כשאני מנסה לגרות אותה להתהפך מהצד לכיוון הבטן, היא כמעט תמיד מעדיפה לחזור לשכיבה על הגב.
יש לי חברות עם ילדים בני אותו גיל והם כבר התהפכו, או עשיו ניסיון להתהפך.
האם זה ישפיע על ההתפתחות בכיוון הזחילה?
חשוב לציין שהיא כבר יושבת. היא תמיד כשמניחים אותה על הטרמפולינה מנסה להתיישב. ועל הספה היא מתיישבת יפה ומחזיקה את עצמה אפילו ללא תמיכה מאחור. (כמובן שאני מקיפה אותה שלא יקרה כלום חס וחלילה..) האם יש מקום לדאגה?
תודה, טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה אני אמא לבת
אפרת27/01/2011חמישה חודשים באותו מצב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי מתגלגלים..? - תגובה
דבי גרוס דולב27/01/2011הי טל
אנו מצפים לראות התהפכויות עד גיל חצי שנה, ביתך אם כך אינה בעיכוב אבל יש מספר פרטים שמסרת שעלולים להוות בכל זאת בעיה.
האחד הוא שלביתך יד עדיין קושי בשכיבה על הבטן. שכיבה על הבטן מהווה את בסיס ההתפתחות המוטורית וכשזה חסר יתכנו קשיים גם בהמשך.
דבר שני הוא ההושבה- ההמלצה היא לא להושיב תינוק לפני שלמד לעשות זאת בעצמו. הושבה טרם עת עלולה לגרום לדילוג על שלבים, לזקיפה חזקה מידי בגב ולשיבושים בשלבים התפתחותיים. גם התרוממות לישיבה דרך שרירי הבטן אינה בריאה להתפתחות המוטורית, עד שאין תנועה עצמאית של התינוק כדאי להרבות בהשכבה על מזרון במצב של 180 מעלות ולהמעיט בשימוש בטרמפולינה ובהושבה.
שני הגורמים האלה יכולים בהחלט להיות חלק מהקושי לבצע התהפכויות.
עיכוב זה יכול להקשות על זחילה אבל לא בהכרח. מה שיותר חשוב הוא לטפל בגורם שמקשה על ההתהפכות על מנת שלא יופיע בשלבים מאוחרים יותר או יקשה עליהם.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
טל נונו27/01/2011תודה דבי,
אז איך מומלץ להרגיל אותה להיות על הבטן? אין לה הרבה סבלנות.. 10 דק' ואז היא מתחילה להתעצבן..
בקשר לישיבה, גם כשאני מחזיקה אותה עלי, היא מתרוממת למצב ישיבה לבד, כאילו כבר לא נוח לה לשכב... וכשהיא במצב הזה, היא רוכנת קדימה, מביטה על כפות הרגליים שלה, או על הרצפה,, אם היא יושבת בטרמפולינה.
האם יש תרגילים שיעודדו התהפכות?
מה חשוב יותר, מהבטן לגב או ההפך?
תודה רבה!
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
דבי גרוס דולב28/01/2011הי טל
חשוב תחילה להרגיל לשכיבה על הבטן. בפורום זה תוכלי למצוא תרגילים לשיפור השכיבה על הבטן, נסי לתרגל אותם באינטנסיביות כמה פעמים ביום. כמו כן יש פה גם תרגילים להתהפכות אבל כדאי קודם לתרגל את השכיבה על הבטן. אם אצל ביתך נוצר קושי תנועתי עכב השכבה רבה על הגב ומתח יתר, יתכנו קשיים בתרגול.
בכל מקרה, אני פה אם יש קושי או שאלות נוספות.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 10 חודשים ללא זחילת 6הילה27/01/2011
שלום רב,
בני בן ה-10 חודשים מפותח מאוד יפה, התהפך בזמן והתחיל לזחול גחון בסביבות גיל 5 חודשים ומאז הוא מתמיד בכך... הוא זוחל מאוד יפה ומהר, ומפעיל את כל הגוף בזחילה. במעבר מכשולים הוא עולה על 6 אך לאחר המעבר יורד חזרה לגחון כדי להמשיך לזחול. הוא עומד לעיתים על 6 ומתנדנד קדימה אחורה, עולה לפעמים לעמידת 4, מתיישב ויושב לבד ויציב (לפעמים ההתיישבות היא תוך היתמכות במשהו כמו ספה או שולחן ולפעמים לבד, דרך הצד) ואף עומד תוך היאחזות בלול או במיטה עמידה מלאה בעלייה דרך הברכיים. הוא גם יודע לצאת לבד מכל המצבים הנ"ל (ישיבה, עמידה, עמידת 6 וכו') ובדר"כ יורד לברכיים ומשם לשכיבה על הבטן וממשיך בזחילת הגחון, אבל למרות הכל לא זוחל על 6 בשוטף. אציין כי הוא מפותח בכל שאר הדברים - אוכל יפה, מוחא כפיים, מנופף ביי ביי, מחלק נשיקות ו"כיפים" וכו'.
האם יש סיבה לדאגה משום שאינו זוחל על 6?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 10 חודשים ללא זחילת 6 - תגובה
דבי גרוס דולב27/01/2011הי הילה
נשמע שהכל תקין בהתפתחותו של בנך אבל בכל זאת אין זחילת 6 בגיל בו היינו מצפים לכך. בשל העובדה שאין קשיים אחרים קשה לי להגיד מדוע יש עיכוב בזחילה.
פעמים רבות מקרים כאלה מתגלים כמקרים של תינוקות שיש להם זקיפת יתר קטנה בגב וזקיפה זו היא שמקשה על ההתקדמות של 6, אינני יודעת אם זה המצב של בנך רק על פי התיאור שנתת.
אני הייתי ממליצה לשקול אבחון מפני שהחשש הוא שהעמידה תתקבע ואז יגבר הסיכוי שיהיה דילוג על זחילת 6. אבחון ילמד מדוע בכל זאת בנך אינו מקדם על 6 וכך גם תלמדי כיצד לתרגל איתו. אשמח לעזור.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 1.5 חודשים - לא הולך לבדעינת27/01/2011
שלום,
בני בן השנה וחמישה חודשים התחיל לזחול על שש בגיל עשרה חודשים ומאז הוא באותו המצב, חשוב לציין כי הוא עושה הכל חוץ מהליכה. הוא עומד לבד (לא נזקק לתמיכה) והולך עם תמיכה, יושב יפה, מטפס ועולה במדרגות (בזחילה..) הכל חוץ מללכת.
האם יש מקום לבדוק את העניין הזה? האם בגיל כזה זאת כבר מתחילה להיות בעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 1.5 חודשים - לא הולך לבד - תגובה
דבי גרוס דולב27/01/2011הי עינת
סביר להניח שאותו גורם שגרם לזחילה המעט מאוחרת היא הסיבה לעיכוב בהליכה אבל לא ניתן לאבחן גורם זה ללא היכרות.
באופן כללי נרצה לראות הליכה עצמאית עד גיל שנה וחצי כך שבנך אינו בעיכוב כרגע ואף נשמע שהוא בדרך להליכה. מה שחסר לפעמים במקרים כאלה הוא בשלות של מערכת שיווי המשקל. כדי לגרות מערכת זו אצל בנך את יכולה לנסות להרבות בסוגים שונים של תנועה במרחב- ריקוד יחד, הנפות באוייר, תנועה על כדור פזיו, גלגולים עדינים ועוד.
אם תוך חודש לא תתחיל הליכה עצמאית את מוזמנת לחזור אלי.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק בן 1.5 חודשים - לא הולך לבד
עינת27/01/2011תודה רבה על התגובה המהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המכון להתפתחות הילדשירלי זוהר26/01/2011
שלום רב,
בני בן 11 חודש, זוחל גחון כבר 3 חודשים, עולה על 6, מתנדנד על 6, מתיישב לעיתים רחוקות אך אינו יודע לצאת ממצב הישיבה. בנוסף כאשר יש כרית או חפץ הוא נעמד על הברכיים בעזרת החפץ. עדין אינו זוחל על 6 וגם לא עולה על 4.
מגיל 9 חודשיים, כל שבועיים אני אצל רופאת הילדים, (בכירה מאוד),לטענתה הכל תקין אצלו ואין לו כל בעיה וזה רק שאלה של זמן...היא אומרת שאין צורך בהפניה לטיפול, כי הילד 100 אחוז..
מה דעתך? האם בגיל 11 חודש, לאור המצב המתואר, יש צורך בהתערבות טיפולית? ואיזו?
תודה
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המכון להתפתחות הילד - תגובה
ליאת קופיט26/01/2011שיר שלום,
גיל 11 חוד' הוא גבולי מבחינת עליה על 6 וזחילה, ציינת שבנך עולה על 6 ומתנדנד וזו כבר התחלה טובה, בכדי להתחיל לזחול זחילת 6, יש כמה מרכיבים מאוד חשובים: יכולת התעגלות שרירי הגב, מערכ' משקל מספיק מפותחת בכדי לנתק יד ורגל מהרצפה ולהתחיל לנוע במרחב וכו'... כמו כן ציינת שבנך מתיישב לעיתים אך אינו מצליח לצאת ממצב זה, האם הוא מתיישב לבדו או שאתם מושיבים אותו? אשמח לקבל תשובה בכדי לעזור לך בהתאם.
בברכה,
ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שירלי זוהר26/01/2011היי, ותודה רבה על תשובתך,
כמובן שהוא מתיישב לבד, אבל לעיתים רחוקות. אני למדתי שאסור להושיב.
בנוסף אני חושבת שהבגדים הארוכים והגרביים מקשים עליו, כי הריצפה ממש חלקה...
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמכון להתפתחות הילד - תגובה
דבי גרוס דולב26/01/2011הי שיר
לכל איש מקצוע יש את הגישה שלו וההסתכלות המקצועית שלו. לפי הסתכלותי המקצועית כן יש צורך בהתערבות אצל תינוק בן 11 חודשים שאינו זוחל על 6 ומתקשה במצבי ישיבה. לפי השיטה שאני עובדת לכל עיכוב יש סיבה. יתכן וסיבה זו לא מהווה חלק מתפיסתה המקצועית של רופאת הילדים אבל בעיני חשוב לתת את הדעת על עיכובים מסוג אלה ואני אף בטוחה שיש לכך סיבה, לפחות לפי שיטת העבודה שלי.
אחת הסיבות שחשוב לאבחן ולטפל היא שקושי שאינו מטופל עלול להופיע בשלבים אחרים של ההתפתחות ובנוסף קושי זה לא מאפשר לתינוק חופש תנועה שטבעי שיהיה בגיל זה.
לאור כל הנ"ל אני כן הייתי ממליצה על אבחון ע"י מדריכה להתפתחות תינוקות, אשמח לעזור.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפתחות שנה ושבעמיכאלה26/01/2011
הי , הבן שלי בן שנה ושבע
סובל מאנמיה ומטופל בברזל המוגלובין 8.3.
הגובה שלו 78 ס"מ והא התחיל ללכת לא מזמן אבל הוא ממש לא אוהב את זה ונראה שאין לו כוח ללכת , הוא הולך יומיים וזוחל 4 ימים ככה כבר חודש וחצי.
האם זה צריך להדליק לי נורות אדומות- חות מזה הוא ממש עירני פיקח אומר מילים בונה בקוביות וכל המצופה.
אבל לא בא לו ללכת
כמו כן היתה תקופה שהוא לא קיבל ברזל למרות שהיה צריך האם יתכן וזה פגע לו בהתפתחות, מה עלי לעשות- אנחנו בקופת חולים כללית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפתחות שנה ושבע - תגובה
ליאת קופיט26/01/2011מיכאלה שלום,
פורום זה עוסק רק בהתפתחות המוטורית של התינוק, כך שאוכל לענות לך רק בתחום זה, אך אני ממליצה לך להתייעץ גם עם רופא המשפחה.
האם בנך הולך בכוחות עצמו או נעזר בחפצים? הליכה עצמאית דורשת בין היתר, מערכת שיווי משקל מפותחת וטונוס שרירים מאוזן בכדי לקבל את הבטחון לנתק רגל מהרצפה ולהתהלך בצורה עצמאית.
יכול להיות שטונוס השרירים שלו נמוך מעט ולכן הוא מתקשה בהליכה.
אשמח לעזור יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנה ושבע
מיכאלה28/01/2011תודה על התשובה,
הו הולך עם חפצים ולעיתים גם הולך לבד, חשוב לומר שכאשר הוא מחזיק משהו ביד הוא הולך יותר בבטחון מאשר שהוא לא מחזיק כלום. זה נראה שכאילו הוא מודע מדי וזה מלחיץ אותו .
עברה הי מחשבה שתינוק שמתחיל ללכת מוקדם לא חושב על מה שהוא עודה ולעומת זאת בגיל הזה זה יותר מלחיץ כי הם יותר מבינים, זה נשמע הגיוני?
הוא מצליח ללכת אבל הוא לא ממש עושה את זה הרבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשתת הגב ומשיכת הראש לאחורתותי26/01/2011
שלום,
בני בן 6.5 חודשים.
הוא מנסה לזחול ואינו מצליח והוא מאוד מתוסכל מזה.
הוא שוכב על הבטן מרים את הראש, מקשית את הגב לאחור ובועט ברגליים באויר, נותן פול גז בניוטרל וכמובן אינו מצליח לזוז בצורה כזאת, מה שמתסכל אותו מאוד והוא מתחיל לבכות.
כאשר הוא הולך לישון, הוא ישן על הצד ומקשית את הגב לאחור ומושך את הראש לאחור.
מה שהוא כן מצליח זה לעשות סיבוב ציר סביב עצמו, לעמוד על 6 ולאחרונה הצליח להרים את עצמו לעמידת ארבע, כאשר שוכב על הגב מרים רגליים לפה.
האם הקשתת הגב היא הסיבה לאי הצלחתו לזחול?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקשתת הגב ומשיכת הראש לאחור - תגובה
ליאת קופיט26/01/2011תותי שלום,
נרצה לראות התחלה של זחילה לקראת גיל 7 חוד' כך שבנך לא נמצא בעיכוב התפתחותי, בכדי שתינוק יצליח לזחול על 6 אחד המרכיבים החשובים לכך הוא יכולת התעגלות הגב- התארכות שרירי הגב, מערכת שיווי משקל מפותחת וכו', אך לפי תאורך, הקשתת הגב ונטיית הראש לאחור בשכיבה על הגב וגם עליה על 4 (עמידת דב) מצביעה על "אקסטנציה" שרירי גב מקוצרים, מכיוון שלא אבחנתי אותו ולא חשתי את בנך, אני מציעה לך לעת עתה לתרגל איתו את התארכות שרירי הגב, ע"י התעגלות הגב. להשכיב אותו על גבו, ולעגל את האגן כלפי מעלה (כלפי הראש), לחבר יד ורגל נגדית, ובהרמה על הידיים, להחזיק אותו בערסול (אפשר עם פנים כלפי חוץ כאשר הוא נשען עליך בגבו, וישבנו "נופל" למטה" ואת תומכת מתחת לברכיו).
אשמח שתעדכני אותי בהמשך איך הולך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקשתת הגב ומשיכת הראש לאחור
תותי26/01/2011תודה רבה, אני אנסה את התרגילים.
רק ברצוני לחדד, בתשובתך התייחסת לזחילה על 6. האם זה אומר שהוא ידלג על זחילת גחון מכיוון שהוא כבר עומד עמידת 6.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת נטישהעדי26/01/2011
שלום, בעוד כשבוע ביתי תהיה בת שנה. יש לי 2 שאלות:
א. בתקופה האחרונה, במידה וישנם מצבים שאני נעלמת לה מזווית הראייה היא מיד מתחילה לבכות- ניכר כי הדבר הולך ומתגבר. אני יודעת שזה שלה התפתחותי מוכר- אך האם יש דרך להתמודד, להחליש את התופעה. אני מרגישה כי היא חווה זאת בצורה קשה על אף שגם בעלי וני מנסים כל הזמן לנסוך בה ביטחון, נמצאים איתה, משחקים איתה...
ב. מעבר לכך, לאחרונה שמתי לב לתופעה חדשה - "רכושנות" - במידה וילד אחר משחק בחפץ / משחק שהיא מעוניינת היא ישר רוצה אותו גם ומתחילה לבכות. אם היא לא מקבלת מדהו שהיא רוצה- כנ"ל היא מתחילה לבכות- האם גם זה שלב מוכר? איך ניתן להתמודד עם התופעה? תודה, עדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת נטישה - תגובה
דבי גרוס דולב26/01/2011הי עדי
שאלתך שייכת לתחום ההתנהגותי ופסיכולוגי אנא נסי בפורום המתאים.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק שנבהל בקלותעדי25/01/2011
שלום,
יש לי ילד בגיל 4 חודשים, מדובר בילד ראשון כך שאין לי למה להשוות
ואני מוצא שהוא נבהל די בקלות
אני רוצה לדע האם זה משהו שהוא טבעי מוכר וכו'
חשוב לי לאמר שדפוס ההתנהגות שלנו כהורים מולו היא הכי עוטפת הכי מחבק תועוד
חלילה לנו מלנסות ולהפתיע אותו או להבהיל בכוונה
לי מרגיש שהוא קצת חולמני ולכן ברגע שאני מבקש ממנו את תשומת הלב הוא נבהל
לא יודע
מחפש תשובות
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק שנבהל בקלות - תגובה
דבי גרוס דולב26/01/2011הי עדי
כל מה שאתה מתאר נשמע נורמלי ותקין לגיל 4 חודשים. במקביל למתן האהבה והעיטוף שלכם חשוב גם לחשוף את התינוק לשאר האפשרויות, גם לרעשים ולזכור שרפלקס הבהלה הוא חלק מהתפתחות התינוק.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק שנבהל בקלות
עדי26/01/2011תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהידי תינוקת
אוריאל05/02/2011אחותי בת 2 חודשים וחצי ולא מצליחה לתפוס את הדבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ידיים בפהרחל25/01/2011
בני בן כמעט ארבעה חודשים, בשבוע האחרון כל הזמן האצבעות שלו בתוך הפה .אני מנסה לתת לו נשכנים /רעשנים למינהם ביד הוא מכניס אותם כמה דקות בודדות לפה ואז תמיד מפיל והאצבעות חוזרות לפה (כמעט כל כף היד שלו בפה)
האם התופעה מוכרת? מתי זה אמור לחלוף? ומה ניתן לעשות ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ידיים בפה - תגובה
דבי גרוס דולב25/01/2011הי רחל
הכנסת ידיים לפה היא שלב התפתחותי נורמלי וחשוב. התינוק נמצא בשלב בו הוא חוקר ובודק את העולם דרך פיו והידיים הכי זמינות לו לחקירה זו. אין שום סיבה למנוע זאת ממנו או למצוא לזה תחליפים. זה חולף כשהתינוק גומר חקירה זו ואין לזמן הסיום משמעות.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סגירת ראש אצל תינוק בן 4 חודשיםקרן25/01/2011
שלום,
יש לי תינוק בן 4 חודשים ואנו מתגוררים בחו"ל. היום הלכתי לתת לו את חיסוני גיל 4 חודשים והרופא אמר שהראש נסגר קצת מהר מדי ושאתן טיפה אחת של ויטמין D במקום 2 טיפות.
האם הגיוני?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סגירת ראש אצל תינוק בן 4 חודשים - תגובה
דבי גרוס דולב26/01/2011הי קרן
פורום זה עוסק בנושאים רפואיים ולכן לא אוכל לענות.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחיזת פנצטה.חן24/01/2011
שלום בתי בת 9 חודשים ולא אוחזת אחיזת פינצטה, כיצד ניתן לעודד אותה לעשות זאת ? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחיזת פנצטה. - תגובה
אורנה עטאר24/01/2011חן שלום,
זה בסדר גמור לגילה.
את צריכה להמשיך להציע לה מזונות שניתן לאחוז אותן באחיזת פינצטה וזה יגיע. בהתחלה היא תשתמש בכל היד בצורה גלובלית ובשלב הבא היא תשתמש רק בשתי אצבעות.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלה קטנה
חן25/01/2011האם במבה זה מתאים לאחיזת פינצטה? או לחתוך לה את זה לחתיכות קטנות או משהו אחר שאת מציעה? תודה רבה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלה קטנה - תגובה
אורנה עטאר25/01/2011פסטה קטנה, פתיתים, אורז, אפונה, כל דבר רך שאת יכולה לתת בגיל הזה וניתן לחתוך לחתיכות קטנות כגודל אפונה שהיא יכולה לתפוס.
אם במבה - אז לחתוך לחתיכות קטנות שהיא לא תשתמש בכל היד אלא רק באצבעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת חודשיים - לא מרימה ראשמ24/01/2011
כששמים אותה על הבטן - מעדיפה למצוץ אצבע בהנאה או להרדם (או לבכות...)אבל ראש לא בא לה להרים
מנסה עם בובות וגרויים.זה לא עוזר .
האם יש בעיה פיזית?
אולי בעית מוטיבציה?
ועוד שאלה - האם יש דבר כזה -תינוקת שישנה יותר מידי? היא אוכלת יפה אבל יש ימים שישנה כל הלילה ורוב היום.
האם נורמלי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת חודשיים - לא מרימה ראש - תגובה
אורנה עטאר24/01/2011מיי שלום,
בגילה אני הייתי רוצה לראות התחלה של הרמת ראש.
אני לא יכולה לדעת אם הקושי נובע מזה שהיא לא מספיק על הבטן ולכן אין לה זמן לתרגל הרמת רש או מקושי אחר שמוביל לכך.
אין כאן קשר למוטיבציה.
חפשי כאן בפורום תרגיל לשיפור שכיבה על הבטן (כך שמו) ותרגלי אותו כמה פעמים ביום.
במידה ולא תראי שיפור בחודש הקרוב רצוי שמדריכה להתפתחות תינוקות תראה אותה ותאבחן את הסיבה לקושי ותטפל בהתאם.
לגבי שינה - תינוקות רבים בגיל הזה ישנים שעות רבות - צריך לראות שאם הזמן היא ישנה פחות בשעות היום ושעות העירות שלה עולות.
תעדכני אותי איך הולך בתרגול.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 10 חודשיםמיכל24/01/2011
שלום, עוד שבוע בני בן 10 חודשים הוא זוחל גחון התחיל לעלות על שש ולהתנועע קדימה ואחורה ,לשבת ולצאת מישיבה לזחילת גחון אבל עדיין לא זוחל זחילה רגילה ולא עומד . עד גיל 7 חודשים כל הזמן רצה להעמד ונעמד בעזרת ידנו ועכשיו לא רוצה כלל ופתאום נראה שאינו מסוגל. אני מאוד מודאגת מההתפתחות המוטורית שלו למרות שהייתי אצל רופאת התפתחות בטיפת חלב לפני חודש והיא אמרה שהכל בסדר. מה עלי לעשות על מנת לעזור לו והאם הוא נמצא בעיכוב גדול לעומת שאר בני גילו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 10 חודשים - תגובה
אורנה עטאר24/01/2011מיכל שלום,
בנך לא נמצא בעיכוב.
סביב גיל 10 חודשים אנו רוצים לראות עלייה ל6 וזחילה על 6 ונראה כי הוא בדרך. אתגרי אותו בזחילה מעבר למכשולים כמו הרגליים שלך, כרית הנקה וכו' - אלו יגרמו לו לעלות ל6.
כשהוא עולה ל6 את יכולה להציע לו כל פעם גירוי ליד אחרת בכדי שינתק כל פעם יד.
לגבי עמידה - אני לא מוטרדת - זה יגיע בזמנו.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יושבאורית24/01/2011
הי,
בני בן 9 חודשים עדיין לא יושב. הוא התחיל את כל השלבים של ההתפתחות בזמן, כלומר התהפך כבר ב-4 חודשים, התחיל לזחול על הגחון ב-5.5 חודשים ועד לפני כמס' שבועות זחל גחון בלבד (כלומר כ-3 חודשים רק על הגחון ). הוא התחיל לעמוד וללכת סביב שולחן הרבה לפני שהתחיל לזחול על 6. עכשיו הוא זוחל על 6 די יפה כשבועיים שלושה, אבל הוא לא עושה שום נסיונות להתיישב. מה כדאי לי לעשות, אילו תרגילים בכדי לעודד אותו להתיישב?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יושב - תגובה
אורנה עטאר24/01/2011אורית שלום,
זה בסדר גמור שהוא עדיין לא יושב - לרוב זה קורה קרוב לעלייה ל6.
כשהוא עולה לשש את יכולה לקחת את האגן מעט אחרוה והצידה בכדי שיגיע לישיבת שיכול. בהתחלה הוא יעזר בידיים ולהדרגה יוכל לנתק אותן.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמידה לפני ישיבהגלי24/01/2011
בתי בת 8 חודשים, זוחלת גחון כבר כחודש בצורה יפה ומהירה, נעמדת על שש אולם טרם הצליחה לזחול על 6 למעט צעד אחד או שניים. ביומיים-שלושה האחרונים היא התחילה לעמוד באמצעות טיפוס על המיטה או על חפצים אחרים. היא נעמדת בצורה יפה, שלב אחרי שלב- תופסת את אותו העצם, נעמדת על הברכיים ואז מטפסת לעמידה שלמה. מבחינת ישיבה היא טרם הצליחה לעבור לבד משכיבה או זחילה לישיבה, אלא התיישבה רק באמצעות תמיכה שלנו או כאשר נעזרה בנו כשישבנו לידה על המזרון.
האם זה תקין? האם היא לא צריכה קודם להתיישב לבד וקודם לזחול על 6 לפני שהיא נעמדת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמידה לפני ישיבה - תגובה
אורנה עטאר24/01/2011גלי שלום,
תינוקות רבים נעמדים לפני שמתיישבים. מה שחשוב זה לא להעמיד אותה או לשמש לה כתומך לעמידה שלה ונסות ככל שניתן להוריד אותה לזחילה ולרצפה בכדי שתממש את שלבי ההתפתחות שעוד לא מימשה שזה זחילת 6 וישיבה.
היא אינה בעיכוב בזחילה על 6 והתיישבות ולכן פשוט צריך לחכות וזה יגיע.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)