מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפתחות תינוקטלי30/06/2008
שלום רב, תינוקת שלי בת 7 חודשים. מתהפכת מצד לצד בצורה תקינה. יש לי 2 שאלות: 1. כיצד מעודדים למצב ישיבה? 2. כיצד מעודדים לעמידה על 6 לקראת זחילה? תודה מראש. טלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לטלי
דבי גרוס דולב30/06/2008הי טלי
התינוקת שלך נמצאת במקום מצוין מבחינה התפתחותית.
ישיבה אצל תינוק מתרחשת רק לאחר עלייה על 6, הטיית הוטסיק לאחור ואז התישבות.
לדעתי אין צורך לעודד זחילה על 6 ולתת הזדמנות לזחילת גחון שהיא זחילה שדורשת הרבה מיומנות ומעודדת יכולות רבות, תני לה את הזמן לזה ולאחר הזחילה על הגחון, תגיע עלייה על 6, זחילה והתישבות.
שיהיה בהצלחה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות תינוק
שירי קאשי01/07/2008הי טלי,
זחילת גחון זו הזחילה הראשונית של התינוק ומאד מומלץ שתינוק יעבור דרך שלב התפתחותי זה. זחילת גחון טובה ונכונה תקדם גם את ההתפתחות התקינה של זחילת השש וההתיישבות. בכדי לזחול זחילת גחון מאוזנת מספר מרכיבים צריכים להתקיים:
- שהייה על הבטן על המרפקים.
- יכולת דחיפה עם כפות הרגליים.
- יכולת העברות משקל מצד ימין לשמאל.
- איזון בבית החזה בין צד ימין ושמאל
- ילדים רבים לפני הזחילה מתחילים לבצע סיבוב סביב ציר – לשני הצדדים.
- יכולת יישור הידיים קדימה.
- מערכת שיווי משקל מפותחת.
קיימים שיבושים רבים בזחילת הגחון: דחיפה עם שתי ידיים יחד, חוסר שימוש ברגליים, זחילה תוך שימוש ביד ורגל נגדית אחת בלבד ועוד כולל דילוג מלא על שלב זה. שיבושים אלו נובעים מכך שאחד המרכיבים חסר בגופו של הילד. זחילת גחון מאוזנת תאפשר בהמשך יכולת הליכה טובה ויציבה, אחיזת עיפרון תקינה, אפשרות טיפוס קלה ועוד. זוהי זחילה חשובה ביותר התורמת רבות להתפתחות גופו של התינוק.
התחילי עם התרגילים הבאים:
1. להוריד את הגרביים. הגרביים גורמות לילד להחליק ומקשות את הזחילה. ככל שיש לילד יותר מרחב ואחיזה ברצפה הוא יצליח לזחול.
2. על הגחון לתרגל מספר רב של פעמים סיבוב סביב ציר לשני הכוונים (סביר להניח שתראי אצלו קושי בצד אחד הנגזר מאותו קושי להתהפך לשני הצדדים).
3. על הכדור על הבטן – על כדור פיז'יו להשכיב על הבטן ולהגיש צעצוע מקדימה על הרצפה. תפיסת צעצוע מהרצפה – פועל על הזקיפה של הגב.
4. העברות משקל על הכדור - להשכיב על הבטן על הכדור ולהגיש לו צעצוע מהצד ולראות אם מעביר משקל לצד הנגדי ומושיט יד. חשוב לראות שהרגל הנגדית מתכופפת בזמן העברת המשקל. ניתן לעשות תרגיל זה גם על כדור פיזיו תוך הטייתו לצד. זהו תרגיל העובד על העברות משקל.
5. דחיפה עם כפות הרגליים - להשכיב על הגב ולהצמיד כפות רגליים לרצפה (רוחב האגן, לא קרוב מדי לטוסיק) ולחכות שהוא ידחוף כלפי מעלה. אם אין דחיפה, מעט ניעות מהברכיים לכיוון כפות הרגליים והקפצות אגן וחזרה על הצמדת הרגליים. תרגלי זה מאפשר לימוד דחיפה עם הרגליים. המוח יודע לתרגם זאת לדחיפה עם הרגליים על הבטן.
בנוסף תוכל למצוא באתר שלנו כתבה בנושא זחילת הגחון ומספר סרטונים של תרגילים.
http://www.first-step.co.il/html/trg.htm#זחילת_גחון
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחותמאיה30/06/2008
שלום רב בתי בת שישה שבועות, מחזיקה את הראש שלה טוב מהיום הראשון שנולדה בערך, היא נמצאת הרבה על הבטן ומרימה את הראש, מסובבת לשני הכיוונים אותו, גם בשינה(ישנה על הבטן), כשהיא על הגב היא זזה עם הגוף לצדדים, והיא מנסה לזחול, אני שמה אותה במיטה במקום אחד ומגלה אותה במקום אחר בכלל, גם קדימה וגם אחורה. 1. האם זה רפלקס? או האם זה התפתחות כבר? 2. מה היא אמורה לעשות בשלב זה של ההתפתחות ובעתיד הקרוב? 3. מתי היא תתחיל לצחוק באמת ולא רק כתגובת רפלקס? 4. בתי מנסה כל הזמן שהיא עלינו בידיים לעמוד, אומנם זה עוזר לה לגזים אבל האם זה בסדר לתת לה לעשות זאת או שזה לא בריא תודה מראש, יום נעים מאיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למאיה
דבי גרוס דולב30/06/2008שלום מאיה ומזל טוב,
קשה מאוד לאבחן במדויק תינוקת דרך פורמט זה אבל דרך דברייך אני רואה אפשרות לכך שלביתך יש מעט מתח בגופה. אשאל אותך כמה שאלות כדי להבין יותר:
האם ביתך יודעת להניח את ראשה בקלות, לנוח בעת שכיבה על הבטן? או שהוא לרוב למעלה?
האם היא מרגישה לך "שרירית" ומעט נוקשה? האם היא נינוחה?
הנסיון לדחוףעם כפות הרגליים כמו להיעמד הוא רפלקסיבי אבל תלוי במידה שבו זה נעשה, כמו כן ההתקדמות במיטה. אני מנסה להבין את הגבול הדק שבין פעלתנות לזה של מתח בגוף.
עני על שאלותי ואמשיך לענות לך.
לגבי החיוך- הוא יגיע בזמנו, סביב גיל חודשיים פחות או יותר.
מחכה לתשובותייך
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות
שירי קאשי01/07/2008הי מאיה,
כל ההתפתחות המוטורית של התינוק מתחילה מתנועות אקראיות שבהמשך מתורגמות לתנועות רצונייות על מנת לייצר תנועה. התינוק מיום היוולדו מתנסה בתנועות אקראיות של הגפיים כנגד המשטח עליו הוא מונח ותנועות נוספות. המגע במשטח מייצר תנועה נגדית וכך התינוק לומד שעל ידי דחיפה של היד הוא יכול להניע עצמו למשל הצידה. כך בהדרגה התנועה האקראית והתוצאה שקורית כתגובה נלמדים אצל התינוק והוא מתחיל לעשות תנועות מכוונות (אם כי עדיין לא כל כך נשלטות) על מנת להתחיל ולהניע את גופו. זה עדיין לא זחילה אבל זה בהחלט השלב המוקדם ביותר של ההתפתחות המוטורית. אצל תינוק שהוא מאוד תנועתי בגיל זה, צריך לבחון האם זה נובע מחוסר שקט מסויים אשר גורם להנעה מרובה של הגפיים והגוף או שהוא גם יודע להיות נינוח ורגוע, לשכב בצורה רפויה יותר, להניח ראש בעת השכיבה על הבטן או שהוא רוב הזמן פעלתן. תינוק שלא יודע גם להרפות בדרך כלל סובל ממתח גופני מסויים שהוא לא מצליח להפטר ממנו ותפקיד ההורה הוא לעזור לו בכך. בגיל זה בדרך כלל מספיק מגע ועיסוי בכל הגוף, תנועה וערסול. במידה ואת רואה קושי בולט בנינוחות ומתקשה להביאו להרפיית הגוף אני ממליצה לקבוע שיעור פרטי על מנת לקבל עזרה ממדריכה מנוסה וללמוד כיצד לעשות זאת. חוסר יכולת להגיע לנינוחות והרפייה יכולים להקשות על ההתפתחות המוטורית התקינה בהמשך וכן לתרום לחוסר שקט כללי שכמובן משפיע על כל המשפחה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כל היום רוצה מוצץלי30/06/2008
שלום, בני בן שנה ושבעה חודשים. מקסים, חייכן וחברותי. כל היום (מצידו) לשים את המוצץ בפיו. אני כמובן מנסה להוציאו (אני מבקשת שייתן לי את המוצץ). לעיתים נותן ואחרי מס' דקות שוב בוכה ומבקש מוצץ. איני יודעת מה לעשות? שאלה נוספת: לאחרונה, החל לתת מעין מכה ביד (אפילו לנו ההורים) ומיד אח"כ מגיש את לחיו לנשיקה. אנו כמובן מסבירים שזוהי לא הדרך וזה לא נעים להרים יד, אך הוא ממשיך - מכה/צביטה ומיד נשיקה/חיבוק. מה עלינו לעשות? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל היום רוצה מוצץ
שירי קאשי01/07/2008הי לי,
ראשית לא ניתן לאבחן את התנגות זו בהתכתבות. כמובן שחשוב להגיד את מה שאתם חושבים ולהתאים את טון הדיבור לסיטואציה. יחד עם זאת ייתכן שיש משהו מעבר לבדיקת הגבולות שלכם על ידו ולכן אם התופעה ממשיכה ולא עוברת אני ממליצה לפנות לרופא הילדים שיוכל להמליץ האם יש צורך בברור נוסף. ניתן להתייעץ גם עם פסיכולוג התנהגותי של ילדים על מנת לקבל המלצה כיצד לגשת לעניין זה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פינוקי בוקר במרכז "אמא אדמה"דבי גרוס דולב29/06/2008
שלום לכולם
אמהות לתינוקות בני 0-3 חודשים מוזמנות לבוקר של פינוקים ולהרצאה והדגמות בנושא ליווי התפתחותי לתינוקות במחיר סימלי.
בהרצאה ינתנו הסברים על חשיבותה של התפתחות מוטורית טובה ונכונה ותרגילים לשיפור השכיבה על הבטן.
ההרצאה תינתן במרכז "אמא אדמה" בהוד השרון ביון רביעי הקרוב בשעה 11 בבוקר ע"י דבי גרוס
כולן מוזמנות
בברכה
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לדבי
רויטל30/06/2008דבי שלום, האם יש מפגשים כאלו באזור ירושלים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לדבי
רויטל30/06/2008דבי שלום, האם יש מפגשים כאלו באזור ירושלים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לרויטל
דבי גרוס דולב30/06/2008הי רויטל
לצערי אין מפגשים שלי בירושלים אבל אולי יש אחרים, נסי לברר.
במקרה של צורך בשיעור פרטי אני מגיעה גם לירושלים.
בברכה דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכות לבן בן 1/2 שנהיעל29/06/2008
בני בן חצי שנה ושבועיים, אינו מתהפך מהבטן לגב ומהגב לבטן - אלא עם עזרה :-) בשכבו על הגב, הוא מתהפך לצד ימין בלבד , (ורק במיטתו, מרים את רגליו וגופו לצד ימין ו"מתחפר" במגן הראש) . הוא מגלה התנגדות אם אני מנסה לעזור לו להתהפך לצד שמאל (הוא מצמיד את פלג גופו העליון ומתנגד). עליי לציין מספר דברים: א) הוא שוכב, בשלבי ערות, רוב הזמן על הבטן. הוא נשען על ידיו - זקוף ויציב. מדי פעם הוא משחרר את ידיו ומפיל עצמו לתנועת "גלגול" וחוזר להשען על כפות ידיו. הוא יכול להשאר בעמידה זו זמן לא מבוטל.... ב) הוא "מזיז" עצמו לאחור , הוא משנה את תנוחותו ומבצע "סיבובים" על המזרן. 1) כיצד עליי לעזור לו בהתהפכות? 2) האם משקלו (9 ק"ג) מהווה עיכוב בהתפתחותו? אודה לתשובתך ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התהפכות לבן בן 1/2 שנה
שירי קאשי29/06/2008הי יעל,
קשה מאוד ללא אבחון לעלות בדיוק על הגורמים המעכבים את תהליך ההתהפכות. ממה שאת מתארת נראה כי יש לו קושי בתנועה הנובע מחוסר סימטריה של הגוף וכן מזקיפות יתר ונוקשות של הגב. תינוקות עם משקל גבוהה יכולים לבצע דברים באיטיות מסויימת אך זה לא אמור להפריע בהתפתחות תנועה נכונה והתנועה עדיין אמורה לקרות בתוך הטווח המקובל. העיכוב של בנך עדיין אינו גדול אך כיוון שהתנועה שלו עד כה מעט משובשת זה סימן לכך שמתחיל תהליך של עיכוב שחשוב לטפל בו כבר מעכשיו. אני ממליצה מאוד לקבוע שיעור פרטי ואבחון על מנת לטפל בבעיה מהשורש ולא סתם להמליץ על תרגילים כלליים להתהפכות.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה ליעל
דבי גרוס דולב29/06/2008הי יעל
נשמע מדברייך שלבנך יש זקיפת יתר בגב אשר איננה מאפשרת את הנינוחות שדרושה להתהפכויות ולתנועה מעוגלת וחופשית. כדאי לעזור לו בהתהפכויות אבל חשוב לדעת איך לעשות זאת.
הושטת יד אינה מספיקה מפני שיש צורך לעלות על מוקד הקושי ומתוך המקום הזה לעזור לו.
משקלו עלול למעט להפריע אך לא ממש לעכב.
אני ממליצה על פגישת אבחון עם מדריכה להתפתחות תינוקות על מנת לאפשר לבנך התפתחות מוטורית נינוחה ומאורגנת, אשמח גם אני לעמוד לרשותכם.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות,
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות תינוק בן 4 חודשיםאירית28/06/2008
שלום רב, התינוק שלי בן 4 חודשים. הוא נולד במצג עכוז בשבוע 36 . מגיל הלידה הוא העדיף להפנות את ראשו לצד ימין. אני עושה לו תרגילים מידי יום( היפוך לצדדים, הרמת אגן וכו'). עכשיו הוא מפנה את ראשו גם לצד שמאל באופן שווה יחסית אך עדיין נראה לי שישנה איזושהי התעכבות בהתפתחות המוטורית. 1)בשכיבה על הבטן, הוא מאוד מתקשה להרים את הראש ולעיתים נראה כאילו הוא "מוותר" ופשוט מניח את הראש על הצד ונרדם לאחר מספר דקות. אני משכיבה אותו לישון על מזרן פעילות על הבטן במהלך היום ,ובנוסף אני משכיבה אותו על הבטן לפחות 5 פעמים ביום לפרקי זמן של 15-20 דקות. בגיל חודשיים הוא הרים את הראש יפה מאוד וסובב אותו מצד לצד ומאז חלה נסיגה. יש לציין, שבעקבות המלצה של אחות טיפת חלב, מגיל חודש וחצי עד גיל שלושה חודשים השכבתי אותו לישון בטרמפולינה, ורק לאחר מכן גיליתי שהדבר אינו מומלץ והתחלתי להשכיב אותו על מזרן פעילות במשך היום. האם גרמתי לו בכך איזשהו נזק ובגלל זה הוא מתקשה עכשיו להרים את ראשו? 2) שאלה נוספת , כשאני משכיבה אותו על הגב או על הבטן (מזרן, משטח החתלה וכיוב") הוא מסתכל עליי, עוקב אחר צעצועים ועצמים בעיניו , מרים את הרגליים ומנופף ביידים, מחייך ומשמיע קולות . אבל כשאני מרימה אותו אליי ומרחיקה אותו מעט מהגוף שלי הוא מסתכל לצדדים ולא מתמקד בפנים שלי למרות שאני מגרה אותו. שמתי לב לכך במיוחד עכשיו כי התחלתי לקחת אותו לחוג שחייה, ושם הוא פשוט לא הסתכל עליי אלא לצדדים או למעלה ולמטה. האם הוא לא מפנה את מבטו אליי כי הוא מסתקרן מדברים שהוא רואה או שישנה איזושהי בעיה שכדאי לבדוק? אודה לכם מאוד על התייחסותכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם לילד בן 4 חודשים
יבגניה דארק01/07/2011אמא, אל תדאגי. זה שהוא ישן בטרמפלינה לא גרם לנזק. מה שכן נוח שלי גם לא אהב לשכב על הבטן ובכה כל הזמן. אז החילותי לעשות לו מגע עמוק, תקראי על זה באינטרנט, וזה ממש עזר. לא שהוא מת לשכב על הבטן, אבל הוא שוכב יותר ויותר זמן. תעשי איתו תרגיל לחיזוק גב וצוואר-ראש. תצמידי את הטוסיק המתוק שלו אל בטנך, ועשי תנועות סיבוביות עם האגן כאשר הוא מנסה כל הזמן להתיישר. בהתחלה יהיה לו קשה, אבל עם הזמן הוא ממש יאהב את זה. ממליצה לעשות את זה מול המראה, כי תינוקות מתים להסתכל על עצמם. אאא!! ועוד משהו. כשאת שמה אותו על הבטן, שימי מולו מראה, הוא יאהב את זה מאוד! (בקשר להסתכלות עליך, מספיק שיביט בך כמה שניות. אם הוא בכלל לא היה יוצר קשר עייני, זה היה מחשיד. אבל כל עוד פה ושם אתם מחליפים מבטים זה בסדר גמור)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות תינוק בן 4 חודשים
שירי קאשי28/06/2008הי אירית,
הנטייה של הראש לצד אחד בהחלט יכולה להשפיע גם על יכולת הרמת הראש. נשמע כי עברתם דרך ארוכה ויפה ומשך השהות שלו על הבטן בהחלט מרשימה. השהות על הבטן אמורה גם לעודד את הרמת הראש וגם למרכז אותו ולפחות מההיבט השני נשמע כי יש שיפור ניכר. השהייה בטרמפולינה אכן לא מומלצת ויכולה להביא לדיאלוג לא נכון בין פלג גוף עליון לתחתון ובכך להשפיע גם על הרמת הראש כתוצאה משימוש לא נכון בשרירי הגב ועמוד השדרה אבל כיוון שכרגע שוכב זמן רב על הבטן אין טעם להתייחס יותר לנושא זה. חשוב כרגע לעודד ולתרגל את הרמת הראש ובמידה ואין שיפר לאבחן מה הגורם לקושי.
תתחילי עם התרגילים הבאים:
1. בשכיבה על הבטן לעבור בצידי חוליות מהגולגולת ועד לאמצע עמוד השדרה לאט לאט (חוליה חוליה) ובמגע ברור. זה אמור לעורר את האזור ולעודד את הרמת הראש.
2. על כדור פיזיו - בשכיבה על הבטן (כשאת אוחזת ברגליו) להטות את הכדור מעט קדימה. גם כאן התגובה אמורה להיות הרמת הראש לשם שמירה על איזון.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה שירי. התחלתי עם התרגילים
אירית28/06/2008האלה עכשיו. אשמח מאוד אם תוכלי להתייחס גם לשאלתי השנייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי29/06/2008הי אירית,
כיוון שכן יש לו יכולת של מיקוד המבט והוא מגיב יפה בחלק מהסיטואציות אז אני מניחה שהכל בסדר. בהחלט ייתכן שבתנוחות מסויימות יותר קל לו להתמקד או שיש יותר הסחות מהצד. המשיכי לגרות אותו למבט אליך ולתרגל את יכולת המיקוד והריכוז גם על הידיים. במידה ואין שיפור את מוזמנת לכתוב שוב וננסה להתמקד יותר בבעיה אם בכלל קיימת.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שלי רוב הזמן יושןמועלם28/06/2008
ילדתי לפני 15 יום והבן שלי רוב הזמן יושן מתעורר רק לאכול ואחר כך חוזר ונרדם וכאשר אני משמיעה לו קולות הוא לא נאזן לכיוון הקול אני מאוד מפחדת שיהיה לו בעיה התפתחותית נא לחזור אלי תשובה האם זה טבעי שהוא מתנהג כך ( הוא מתעורר בין 4-5 שעות ביום ולילה ).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שלי רוב הזמן יושן
שירי קאשי28/06/2008הי,
בנך עדיין קטן מאוד וזקוק להרבה שעות שינה. טווח שעות השינה בגיל זה משתנה בין תינוק לתינוק אך מה שאת מתארת הוא עדיין בטווח הנורמה. ככל שיגדל משך השינה שלו אמור להתקצר ושעות הערות והפעילות יעלו. הוא עדיין לא אמור להגיב לקול על ידי הפניית מבט אבל הוא בהחלט שומע וניתן לדבר ולשיר לו.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות בשלבים משוניםעירית27/06/2008
בתי בת 10 וחצי חודשים, מתיישבת לבד, זוחלת לאחור אבל.....לא זוחלת קדימה, היא מתקדמת על הטוסיק בישיבה. כמו כן היא אינה עולה על 6 משכיבה, אלא יורדת ל6 מישיבה. היא מנסה להעמד ומצליחה רק על הבירכים. יחד עם זאת היא משחקת, צוחקת מדברת ועוד... בקיצור שונה משני ילדיי הגדולים ושונה ממה שאני קוראת באתרים שונים ברשת. לדאוג? יש מה לעשות? חשוב לי לציין כי היא התחילה להתהפך בגיל מאוחר יחסית (7 חודשים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות בשלבים משונים
שירי קאשי28/06/2008הי עירית,
מה שאת מתארת היא אכן התפתחות מוטורית משובשת שאינה מתנהלת על פי סולם השלבים המקובל. החל מהעיכוב בהתהפכויות שציינת (למרות שסביר שהיו גם סימנים מוקדמים יותר) שמעיד על קושי תנועתי וכלה בדילוג על שלב הזחילה והתפתכות זחילה לקויה על הטוסיק. תינוק שהוא מתעכב בשלבים, מדלג ואף מפתח שלבים משובשים סובל מקושי מסויים אשר מקשה עליו את ההתהוות הנכונה והמאורגנת של כל שלב ושלב. כיום כיוון שבתך כבר מתיישבת בכוחות עצמה הרי שאין טעם להנחות אותך לא להושיב אותה (ייתכן שהושבתה טרם הזמן הביאה להתפתחות הזחילה על הטוסיק). כיום צריך לעבוד על המרכיבים המוטורים שהחסירה במהלך כל שלבי ההתפתחות עד כה ולתרגל אותם כך שההמשך יבנה על תשתית טובה יותר. כמו כן חשוב ולנסות להביאה לזחילה מאורגנת על שש טרם תתחיל ללכת. כיוון שהנושא מאוד מורכב לא אוכל להמליץ לך על תרגילים בהתכתבותואני ממליצה לך מאוד לקבוע שיעור פרטי על מנת להדביק את הפערים וכן על מנת להקנות לבתך את מה שהחסירה בדרך.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לעירית
דבי גרוס דולב28/06/2008הי עירית
על פי כל מה שכתבת, לביתך יש גם עיכוב התפתחותי וגם שיבושים בתוך ההתפתחות.
לא מדובר שמשהו זניח אלא בחשש שביתך תדלג על אחד השלבים החשובים בהתפתחות המוטורית של תינוק- שלב הזחילה על 6, וזאת בשל ההתקדמות על הטוסיק.
הטיעון שבסופו של דבר היא תלך, כמו כל הילדים, ותדביק את הפער איננו נכון מפני שהחשש הוא שהשיבוש והגורם שלו עלולים ללוות את המשך התפתחותה באופנים שונים- החל בקושי בהליכה וכלה בבעיות של מוטוריקה עדינה וגסה שתלויים מאוד ביכולות הזחילה.
אני ממליצה בחום על פגישת אבחון עם מדריכה להתפתחות תינוקות, אשמח גם אני לעזור לכם.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר מנוחהענת27/06/2008
בתי בת ה-18 יום,לידה ראשונה ,מאז שהשתחררתי מהבי"ח היא חסרת מנוחה רוב היום היא רוצה על הידיים וכשהיא נרדמת אני שמה אותה בעריסה ולאחר כ- 30 דקות אם לא פחות היא מתעוררת אני מנסה שוב להרדים אותה על הידיים ולהחזיר לעריסה ושוב מתעוררת לאחר כ- 30 דקות (כמו שעון שוויצרי) עד שכנראה היא מתעייפת , לרוב גם מבכי, והיא נרדמת שעתיים - שעתיים וחצי רצוף, ולא יותר מזה מבחינת אוכל, היא יונקת הנקה מלאה , לא שואבת, ואני לא מפסיקה לה את ההנקה באמצע אפילו כשהיא נרדמת, אני נותנת לה להשתחרר מהשד לבד אפילו אם זה כרוך בשעה או שעתיים של הנקה. האם זה נורמלי שתינוקת לא תישן את השעות שתינוקת בגילה אמורה לישון אותם? אם אני מסכמת את שעות השינה שלה היומיות סדר גודל של כ- 15 שעות ביממה ולא יותר. אני מרגישה שהיא חסרת ביטחון מכיוון שכשאני שמה אותה עליי , במנשא למשל, היא יכולה לישון 7 שעות רצופות (קרה פעם אחת), אני מאוד מודאגת ומצד שני גם מתעייפת נורא וקורה לפעמים שמרוב עייפות לא מצליחה לקום ולגשת אליה כשהיא בוכה. אני על סף ייאוש .... האם זה נורמלי, תעזרו לי בבקשה .....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר מנוחה
שירי קאשי28/06/2008הי שירי,
נשמע שאתן נקלעתן למצב של דבר גורר דבר וקושי שנערם על קושי וקשה לצאת מכך לבד. כמובן שמבלי לראות את אופן ההתנהלות שלכן קשה מאוד לעזור אבל אני אנסה. ראשית נראה כי בתך סובלת ממתח מסויים אשר מקור הרגיעה היחיד שהיא מוצאת הוא דרך הנקה. מצב זה אינו מומלץ כיוון שזה יוצר מצב בו אינה מקבלת מענה אמיתי לקושי שלה אלא רק קגיעה זמנית. נראה לי כי אתם זקוקים להדרכה בנושא של דרכי הרגעה והתמודדות עם בכי. שעות ההנקה הארוכות כל כך הן לא הפתרון. תינוק בראשית חייו זקוק גם להמון מגע ותנועה על מנת לעזור בשחרור המתחים המצטברים בגוף. מתחים אלו הם גם המונעים שינה עמוקה ורציפה ומביאים להתעוררויות רבות. נסי במקום להניק (כלא נראה לך שזה רעב) להחזיק אותה בתנוחת ערסול ולשבת על כדור פיזיו ולנוע מעלה ומטה. הערסול והתנועה יעזרו לה להרפות את גופה, להגיע לנינוחותואף להרדם. בכל מקרה על מנת לטפל בבעיה כמה שיותר מהר ובכדי שלא תקרסי אני ממליצה על פגישה אישית על מנת לאבחן את הסיבות לקושי ולתת לך דרכים להתמודד. יש הרבה מה לעשות ופגישה אישית יכולה לעזור לך לשנות את סדר היום המאוד קשה שאתן חוות כרגע.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוך על הרצפהרינת26/06/2008
בני עוד מעט בן 4 חודשיים ורוב היום הוא שוכב על פוך ברצפה, עליו הוא משחק ולפעמים גם נרדם וישן שעה שעתיים. האם יש בעיתיות בכך שהוא רוב היום על הפוך? האם יכול להגרם נזק לגב? תודה רינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוך על הרצפה
שירי קאשי28/06/2008הי רינת,
במידה ואת מתכוונת לשמיכת פוך הרי שאין כל בעיה. חשוב שהוא ישכב על כל הצדדים (בטן, גב וצדדים) הוא יכול לשחק ולישון שם ללא בעיה.
במידה ואת מתכוונת לכרית פוף גדולה הרי שכנראה הוא בעיקר שוכב שם על הגב. אין נזק לגב משכיבה זו בצורה מעוגלת אך חשוב שיחווה גם את השכיבה על הבטן והצדדים וכן שיתנסה בשכיבה על משטח ישר כיוון ששם ההתפתחות המוטורית קורית. הנזק היחיד כאמור הוא חוסר התנסות במצבים אחרים, דבר היכול להביא לעיכובים התפתחותיים.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה אכן לשמיכת פוך
רינת28/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכיבה על שמיכה
שירי קאשי29/06/2008הי רינת,
אכן אין בעיה לגב עם שמיכת הפוך. ככל שיהיה יותר תנועתי השמיכה לא תהיה מספיק יציבה ויהיה לו קשה להתקדם אבל זה בהמשך. כרגע הקפידי פשוט שישהה על כל הצדדים ויהיה בתנוחות מגוונות.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכותמאיה26/06/2008
שלום בני בן 4 חודשים ושבוע. בגיל 3 חודשים התחיל להתהפך מהבטן לגב באופן הרגיל (היה מרים את עצמו על הידים ומתגלגל בגלל הכובד של הראש).הוא עשה את זה במשך 3 שבועות רצוף ואז הפסיק. לפני כשבוע הוא שוב התחיל להתהפך כך, אך בנוסף לזה הוא מתחיל להרים את הטוסיק על ידי דחיפה של אצבעות הרגליים וכאילו מכניס את הברכיים מתחתח לטוסיק וככה הודף את עצמו למעלה ואז מהכובד של הטוסיק הוא מתגלגל לגב. נראה שזה יותר קל לו מאשר לעמוד על הידיים- מה גם שהוא התחיל להושיט ידיים לצעצועים גם בשכיבה על הבטן אז הוא משתמש בידיים כדי להחזיק צעצוע ועם הרגליים מניף את עצמו ומסתובב. לפעמים כשהטוסיק לא נוטה לצד הוא ממש מתקדם קדימה (נרא כמו זחילה של זחל שדרך הטוסיק זז כל הגף קדימה). זה אמור לקרות ?לא שמעתי על צורת התהפכות כזו זה בסדר שהוא עושה את זה? דבר נוסף שהוא התחיל לעשות זה לנסות להסתובב מהגב לבטן ונתקע על הצד- בהתחלה הפריע לו להישאר על הצד אבל עכשיו הוא התרגל והוא נשאר על הצדדים כמה דקות. מה דעתכם? זה בסדר? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התהפכות
שירי קאשי28/06/2008הי מאיה,
ראשית ההתהפכות הרצונית והנשלטת על ידי התינןק מתרחשת לרוב בגיל 4-6 חודשים. ייתכן שההתהפכויות הראשונות של בנך לא היו נשלטות והתנועה לא היתה רכה מה שגרם לחוויה של נפילה בעת ההתהפכות. חוויה שלילית מסוג זה יכולה לעצור את התהליך לזמן מה. מעבר לכך הרמת הטוסיק יכולה להיות שלב מקדים לשלב הזחילה אך העובדה שהוא מתחיל לתרגל התהפכויות בדרך זו מעידה על הקושי והחשש (בשל החוויה הקודמת) נהמשך ההתהפכות בצורה תקינה. כיוון שמבחינת הגיל הוא לא נמצא בעיכוב אני ממליצה לך תחילה להתחיל ולתרגל את המיומנויות הנדרשות להתהפכות תקינה ובמידה ואין שיפור בקרוב אז מומלץ לקבוע שיעור פרטי.
תרגילים:
1. .חוויות של תנועה במרחב. תוך כדי משחק איתו, לשנות את האופן בו מחזיקים אותו בקצב מהיר, להרים לאווירון, לרקוד איתו.
2.גלגול ג'ודו - התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוק ישלים את הגלגול בעצמו.
3.גלגולים במזרון-התינוק במרכז המזרון מרימים משני צדדים וכל פעם על ידי הרמת צד אחר מגלגלים את התינוק מבטן לגב ומגב לבטן. יש לשים לב שהראש נתמך ולא נופל וכן שהידיים קרובות לקו האמצע כך שהן לא מפריעות לגלגול.
4.בשכיבה על הבטן נגרה עם צעצוע את היד ונרים את הצעצוע כך שתנועת היד המושטת אליו תוביל להעברת משקל ולהתהפכות.
5.בשכיבה על הגב לגלגל מצד לצד תוך כדי החזקת כל יד עם הרגל בצד שלה.
6.גלגול פסיבי-בשכיבה על הגב לכופף רגל אחת ולגלגל לצד של הרגל הישרה (לבצע לשני הצדדים).
7.בשכיבה על הגב נגרה עם צעצוע הושטת יד הצידה ומעבר לראש כך שתנועת היד תוביל להתהפכות. להגברת הגירוי יש לגרות את פנים כף היד ואת הפה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהרענן26/06/2008
שלום רב שאלתי היא כזו האם זה נכון שתוכים ( בעלי מקור ) משפיעים על התפתחות השיכלית של תינוקות? למה אני שואל כי נולד לי בן לפני שבועיים ולהורים שלי יש תוכים והם לא מסכימים שנגיע אליהם כל עוד הם לא מסרו את התוכים הם רוצים לתת אותם לכמה חודשים עד שהוא יגדל קצת... ואם את שמעת על דבר כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרענן
דבי גרוס דולב26/06/2008הי רענן
לרגע לא ידעתי אם אתה חומד לצון...
מעולם לא שמעתי על קשר בין התפתחות תינוקות לבין תוכים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופהאושרת25/06/2008
שלום אני אמא לתינוקת בת 3 שבועות שנולדה בשבוע 34 להריון אני מאכילה אותה מטרנה אבל היא נחנקת המון אפילו יום אחד ממש היה קשה לשחרר אותה אני מאוד פוחדת ולא יודעת מה לעשות ופניתי לרופאים לא ממש קבלנו יחס ובטח לוא עזרה עם יש משהו שמבין תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאושרת
דבי גרוס דולב25/06/2008הי אושרת ומזל טוב.
זה סוג של שאלה שדורש התיחסות רצינית, נסי לפנות לרופא אחר או לאחות טיפת חלב.
שיהיה בהצלחה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעות שינהשיר25/06/2008
שלום רב,
רציתי לדעת האם בתי בת החמישה חודשים ישנה יותר מדי שעות( אם יש דבר כזה בכלל).
את שנת הלילה היא מתחילה מעשר עד שבע וחצי בבוקר. בשבע וחצי היא קמה ואוכלת, אנו משחקות ואז היא חוזרת לישון מתשע עד 11. לאחר מכן אנו הולכות לטייל בד"כ ואז היא שוב חזורת לישון מ- 13:00 עד 15:00. בשלוש שוב קמה אנו משחקות ואז חוזרת לישון מ0 17:00-1800 בערך. כלומר כל שעתיים בערך רוצה לישון. האם זה תקין? יש לציין שהיא מאוד פעילה- מחייכת, מרימה את ראשה ומתהפכת לשני הצדדים.
תודה,
שיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשיר
דבי גרוס דולב25/06/2008הי שיר
רוב התינוקות שאני פגשתי שמרבים לישון לא סבלו משום בעיה.
אם ביתך פעילה, מתקדמת ומתפתחת יפה לא נראה לי שיש סיבה לדאגה.
אם את מבחינה במשהו נוסף יוצא דופן, כדאי להתיעץ עם רופא ילדים.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראש ישרנטע25/06/2008
שלום,
הבת שלי בת 3 חודשים ישנה על הבטן, הבעיה היא שהיא שמה את הראש עם האף למטה (לא בצדדים) גם כשאני מסובבת לה אותו כשהיא ישנה היא תוך שנייה מחזירה את הראש למטה..
האם זה תקין? ומה אפשר לעשות אם לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנטע
דבי גרוס דולב25/06/2008הי נטע
האם ראשה של ביתך נע בחופשיות מצד לצד בעת שכיבה על הגב בזמן עירות? האת מרגישה נוקשות האיזור הצוואר?
אני רוצה לבדוק את התנועתיות בצוואר וכך להתיחס לשאלתך,
עני על שאלתי ואמשיך בהתיחסותי
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)