מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפתחות בגיל 5 חודשיםלירון12/06/2008
בני (השני) בן 5 חודשים. הבעיה היא שהוא לא אוהב לשכב על הבטן. אני מניחה אותו כמה פעמים ביום, הוא "סוחב" מעט מאד זמן, בד"כ משחק בצעצועים שמונחים לפניו, ואח"כ מתחיל לילל.
לעומת זאת, לשכב על הגב הוא אוהב הרבה יותר, מושיט ידיים, משחק ויותר רגוע.
בגלל זה מהבטן לגב הוא בכלל לא עושה סימנים של לנסות להתהפך ומהגב לבטן הוא בחצי הדרך.
שאלתי היא, איך לגרום לו להיות יותר על הבטן (מלבד צעצועים או לשבת על ידו) ואיך לגרות אותו להתהפך\להשען יותר על הידיים.
וכן מתי להתחיל לדאוג אם הוא לא מתהפך או עושה צעדים בכיוון של זחילה.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללירון
דבי גרוס דולב12/06/2008הי לירון
בגיל 5 חודשים אנו אכן רוצים לראות שכיבה נינוחה על הבטן. אם שכיבה כזו עדיין לא מתקיימת, סביר להניח שישנו קושי. לרוב מדובר במתח רב שמקצר את שרירי הגב ומגביל את התנועתיות והנינוחות בעת שכיבה על הבטן. התהפכות מבטן לגב דורשת תנועתיות והתעגלות של הגב ולכן גם את זה קשה לבנך לבצע.
שכיבה על הבטן היא הבסיס הרחב של המשך ההתפתחות לכן אני מאוד ממליצה לטפל קודם כל בזה וכשזה יפתר, המשך ההתפתחות תהיה טובה יותר.
באתר זה תמצאי מאמרים של "ינוקט" בנושא שכיבה על הבטן ושיפורה, כמו כן את מוזמנת ליצור קשר טלפוני להתיעצות או לקביעת שיעור פרטי.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 8.5 חודשיםהילה12/06/2008
ביתי היקרה בת 8.5 חודשים נולדה בשבוע 36 גיל מתוקן 7.5 חודשים.
מגיל 5.5 חודשים התחילה להתהפך מבטן לגב בחופשיות ומגיל 6.5 חודשים מגב לבטן אך בקושי רב ומגיל 7.5 חודשים היא התחילה להתהפך מהגב לבטן בקלות ובמהירות מסתובבת סביב צירה בקלות ומגיל 8 חודשים ושבע התחילה לזחול גחון (קשה לה אך היא משתדלת) כמו כן אני לא מושיבה אותה כי היא לא מתיישבת לבד , אבל שמתי לב כאשר היא יושבת על הברכיים שלי היא יושבת יפה מבלי שאני תופסת אותה אך שמניחים אותה לשבת לבד היא לא מצליחה וגם בעגלה היא מחליקה הצידה. האם יש איחור התפתחותי מבחינת הישיבה והזחילה? אני מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה להילה
דבי גרוס דולב12/06/2008הי הילה
נשמע לי שהתפתחותה של ביתך טובה ומאורגנת.
לגבי הישיבה, יתכן וגופה עדיין לא מוכן ובשל לישיבה. הישיבה היציבה אמורה להתרחש לאחר שהתינוק מצליח להתישב בעצמו ע"י הטיית הטוסיק לאחור בעמידת 6.
כדאי להמשיך ולהמנע מהושבה ולמנוע ממנה את הקושי של החזקה עצמית, אליה היא עוד לא מוכנה.
את מוזמנת להיות איתי בקשר בהמשך ולספר האם היא מצליחה לעלות על 6 ולהתישב בעצמה.
בברכה ובהצלחה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות שפה אצל תינוק בן 7 חודשיםמורן11/06/2008
היי לכולם
אני מוטרדת מזה כמה שבועות היות וקראתי כי תינוקות בני 7 חודשים אמורים להרבות בשימוש בהבהרות כגון אה , בא דה, ובו' אני עוקב אחר מילמוליו של בני ולצערי הוא לא הוגה את ההבהרות הללו, מה עליי לעשות ומה זה אומר האם יהיו לו בעיות בדיבור בעתיד אציין כי הוא ילד חייכן מאוד שמרבה לצחוק בקול ולצעוק אך לא למלמל.תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למורן
דבי גרוס דולב11/06/2008הי מורן
לי ממש לא נשמע שיש מקום לדאגה, זה גיל מאוד צעיר לבדוק יכולות דיבור
אבל מכיוון שזה לא נושא הפורום שלנו כדאי לפנות לקלינאית תקשורת כדי להרגע ולשמוע ממנה שהכל בסדר.
בברכה
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הושטת ידיים לצדדיםשני11/06/2008
שלום, לפני כמה ימים שאלתי כאן על הבת של בת 5 חוד'י שעוד לא תופסת חפצים.
עכשיו יש לה משהו חדש ומוזר שהיא עושה ואנחנו לא יודעים אם זה נורמאלי.
כשמחזיקים אותה היא מושיטה את הידיים ומחזיקה אותם במאוזן כאילו היא מנסה לשמור על שיווי משקל כשאני מורידה לה את הידיים היא מחזירה אותם חזרה.
האם זה נורמאלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשני
דבי גרוס דולב11/06/2008הי שני
האם כוונתך שבזמן שאתם מרימים אותה באוויר היא עולה לתנוחת "אווירון" , כי אם כן אז זה מצב טבעי ואף רצוי כי הוא מצביע על טונוס שרירים מאוזן והתנגדות לכח הכובד.
אבל- אני קוראת את החלק הראשון של שאלתך ומבינה שמדובר על קושי קודם של הבאת ידיים אל קו האמצע, אולי עקב מתח בחגורת הכתפיים. אם זה המקרה, זה "הולך" יחד עם אווירון שלא מצליח לחזור להרפיה עקב אותו המתח.
כדאי לבדוק אם שני הדברים שהעליתי אכן נכונים, אם ביתך עדיין לא מצליחה לתפוס חפצים ואם היא נמצאת רק באווירון כדאי לטפל במתח המיותר ולעזור לה בכך בהמשך ההתפתחות המוטורית.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההושטת ידיים לצדדים
שירי קאשי12/06/2008הי שני,
בהמשך להתכתבות הקודמת בנושא קרוב הידיים, מה שאת מתארת אכן יכול להיות מצב של שמירה על שיווי משקל. ביחד עם המתח והקיצור בשרירים האחוריים לרוב יש חוסר בתנועת עמוד השדרה כיוון שכל אזור הגב ובית החזה נוקשים. במצב זה יש קושי בשמירה על שיווי משקל ואיזון כיוון שהגוף אינו תנועתי מספיק ואינו יכול להשיב עצמו בקלות למצב מאוזן. פריסת הידיים לצדדים מהווה גורם המקל על השמירה של אותו איזון. אני ממליצה לך בנוסף לתרגילים שכבר נתתי לקבל שיעור פרטי בנושא. החסר התנועתי הנ"ל ישפיע ודאי גם על שלבי ההתפתחות הבאים וכדאי לשפר את היכולות בשלב מוקדם על מנת למנוע קשיים בעתיד.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שנה- תעסוקהאפרת11/06/2008
הבן שלי בן כשנה,
אני משתדלת לשבת עימו מידי יום לפחות כשעה וללמדו דברים חדשים,
אנחנו מרכיבים מגדלים ביחד, משחקים בלגו, קוראים ספרים ( של תמונות)וכ'ו..,
יש לך הצעות למשחקים/פעילויות נוספים שניתן לשבת עימו ,
שיתרמו להתפתחותו השכלית/ המוטורית בגילו ?
ציור... השחלות...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן שנה- תעסוקה
שירי קאשי12/06/2008הי אפרת,
מבחינת ההתפתחות הקוגניטיבית, נראה לי כי את עושה מספיק. ניתן להעשיר את שפתו על ידי דיבור אליו בהברות ברורות תוך יצירת קשר עין איתו. ניתן גם לפרק את המילה להברות ולהקיש על תוף עם השמעת כל הברה (מילים של 1-3 הברות). פירוק המילה פלוס הוספת המקצב יקלו על הקליטה של המילה ואולי אף יעוררו חזרה על ההברות. פרט למשחקים שאת משחקת איתו הוסיפי גם גירויים חושיים. מגעים במרקמים שונים, טפיחות ושפשופים בעצמות ובקצב משתנה על פני כל הגוף, התנסות עם צבעי ידיים (אם יש חצר אז ניתן למרוח על כל הגוף). בנוסף חוויות של תנועה במרחב על מנת לשפר את מערכת שיווי המשקל. כמו כן במידה והולך אתם יכולים להשתתף בסדנאת התפתחות המיועדת לילדים הולכים ומשפר יכולות מוטוריות וחושיות ומלמדת עצמאות.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שנה- מטפלת או גן ?אפרת11/06/2008
הקדמה על עצמי- " אני אמא פולנייה" - זהו ציטוט של בעלי, דאגנית, חוששת, נותנת את כל כולי לילד.
בני בן השנה נמצא כיום אצל מטפלת בעוד שאני חייבת לצאת לעבוד,
אני מתלבטת עם להכניסו לגן בתקופה הקרובה או להשאירו אצל המטפלת .
אני מרגישה מאוד בטוחה עימה, הוא מקבל טיפול של אחד על אחד ומאוד מתלהב לראותה.
האם זה הדבר הנכון לעשות ? האם הנ"ל לא יעכב את התפתחותו עימה מול התפתחותו בגן ?
חשוב להזכיר- שהיא משקיעה בו, הוא נמצא בביתה ( עם ילדים גדולים שתמיד סביבו).
האם אני אינטרסטנית ? דואגת לשקט הנפשי שלי ופוגעת מאידך בהתפתחות הילד ?
אשמח לקבל את תשובתך
.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאפרת
דבי גרוס דולב11/06/2008הי אפרת
את שואלת שאלה שאין עליה תשובה נכונה אחת. ישנן דיעות לכאן ולכאן, אני יכולה להציג את הטיעונים בפנייך אבל רק את תוכלי להחליט.
בעד המטפלת- יחס אישי. אחד על אחד, שקט נפשי שלך והטענה שילד לא צריך חברה לפני גיל שנתיים.
בעד גן- דווקא היותך אמא פולנייה יכול להוות הצדקה "לשחרר" את ילדך ובכך לעשות גם עבודה מול עצמך. נשמע לי בריא ונכון שילד ילמד שהיא איננו מרכז העניינים בבית אלא חלק מחברה. בנוסף, באופן די מפתיע תינוקות בגיל זה כן מגלים המון עניין בילדים אחרים, לומדים המון וחווים חוויות שלא יוכלו במסגרת של מטפלת.
במקביל כדאי לבדוק איזה מין ילד יש לך ומה נראה לך שיתאים לו.
אני, באופן אישי, כן ממליצה על גן בגיל שנה. למצוא גן נכון ומתאים ולשלוח באהבה.
בברכה ובהצלחה
ינוקו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת ראש בעת שכיבה וישיבה לאכולויקי10/06/2008
שלום , בני בן ה-3 חודשים מנסה להרים את הראש+הגב למעלה הוא נהיה עגול, הרגליים קדימה והגב והראש קדימה, כאלו מנסה להתרומם ממצב האוכל לישיבה, , הוא אובחן בחגורת כתפיים חלשה. מה אני יכולה לעשות כדי למנוע את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמת ראש בעת שכיבה וישיבה לאכול
שירי קאשי11/06/2008הי אפרת,
תינוקות באופן טבעי שואפים להתקדם בסולם השלבים ההתפתחותיים, בכדי להיות יותר מוטוריים, להיות בתנוחות שמאפשרות טווחי פעולה גדולים יותר ופחות מגבילים (כמו ישיבה ועמידה) וכו'. כאשר אין שום מגבלה וההתפתחות היא אופטימלית הרי שהתינוק מתפתח "על פי הספר". כאשר יש קושי מסויים למשל בשכיבה על הבטן, תינוקות רבים ינסו לצאת מקושי זה ולהגיע מהר יותר למקום יותר נוח. אחד הפתרונות הוא לעבור למצב ישיבה. במצב זה אין לחצים על הבטן ובית החזה (שתורמים לקושי לשכיבה על הבטן, הידיים והראש חופשיים יותר וטווח התנועה משתפר, הגב זקוף יותר (ולהיות זקוף זו השאיפה הסופית של כל תינוק מעצם היותנו יצורים זקופים). הבעיה היא שכשתינוק עושה זאת מוקדם מידי ובצורה לא נכונה (משרירי הבטן ולא משש) הרי שזה מעיד על קושי מוטורי הקיים במערכת וכן משפיע על שלבי ההתפתחות השונים בכך שלימודם ואופן ביצועם אינו נכון ומשמר בתוכם את הליקוי הקיים.
המלצות:
1. לא להושיב לאכילה. בנך עדיין קטן וניתן להאכיל אותו בערסול על הידיים.
2. להמנע עד כמה שניתן משהייה במשטחים מוטים אשר מעודדים התרוממות דרך שרירי הבטן.
3. בשכיבה על הגב כשהוא מתחיל להתרומם, להרים את האגן שלו ועל ידי כך להביא להורדת הראש וחזרה למצב של מנוחה על הגב.
4. להרבות בשכיבה על הבטן. גם בכדי להמנע מהמצב שאת מתארת, גם לצורך המשך התפתחות תקינה (רוב ההתפתחות המוטורית מתרחשית על הבטן) וגם בכדי לחזק את חגורת הכתפיים שאובחנה כחלשה.
בנוסף אני ממליצה לפנות למדריכת התפתחות על מנת לאבחן ולקבל תרגילים על מנת לפתור את הקושי שלו שמביא אותו להתרוממות ומקשה עליו לשכב בנוחות.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 9 חודשים ועדיין לא יושברותי10/06/2008
אני אמא לתינוק חמוד בן 9 חודשים. הוא עוד לא יושב ועוד לא זוחל. האם יש מקום לדאגה? אם אני מנסה להושיב אותו הוא פשוט "מתגלש" הצידה. עלי לציין שהוא באופן כללי תינוק עירני ופעיל מחזיק צעצועים, מתעניין בהם, אני שמה אותו הרבה על הרצפה על שמיכה מאוירת עם הרבה משחקים והוא מאד משתף פעולה. האם לתת לו עוד זמן בקשר לישיבה או לפנות לרופא? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 9 חודשים ועדיין לא יושב
שירי קאשי10/06/2008הי רותי,
אכן מדובר בעיכוב התפתחותי אבל לא הייתי ממהרת עם עניין הישיבה טרם למד לזחול או לפחות לעמוד על שש. תינוק אשר לא זוחל ומתחילים להושיב אותו עלול לדלג לחלוטין על שלב הזחילה (שהוא חשוב מאוד בהקשר של הצלבות וכן דיסלקציה) ולפתח זחילה על הטוסיק או לעבור ישר לעמידה. כמו כן לפי תאורך גופו עדיין לא בשל לישיבה, הוא אינו יציב מספיק ולא יכול לשבת ישר. במקרה כזה מתווסף גם לחץ מיותר על השרירים והשלד שעדיין לא מוכנים לשלב זה. ישיבה נכונה קורית מעמידת שש וילד שמושיבים אותו גם מפסיד מרכיבים מוטורים חשובים אותם הוא מפתח במהלך ללימוד ותרגול המעבר העצמאי משש לישיבה. ייתכן והקושי שלו בשיווי משקל מהווה אחד הגורמים לחוסר התפתחות הזחילה. בגילו כבר חשוב מאוד לעבוד על הזחילה אבל קודם כל חשוב להתחיל מאבחון על מנת למקד את התרגילים. את מוזמנת לכתוב שוב ולתאר ביותר פרטים את השלב ההתפתחותי בו הוא נמצא ואנסה לתת לך מעט תרגילים על מנת לקדם אותו.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך למכתבך
רותי10/06/2008תודה על ההתייחסות, וכדי לקבל המלצות נכונות עלי להבהיר מס' דברים - ראשית, הארת את עיני שתינוק אמור קודם לזחול ואח"כ לשבת, ואני חשבתי שהפוך...היה ברור לי משום מה שזחילה היא שלב מתקדם יותר. כמו"כ עלי לציין שהתינוק המתוק שלי עשה הכל קצת יותר מאוחר ממה ש"כתוב בספר" ז"א - הוא הרים ראש קצת יותר מאוחר מהרגיל, התהפך מהבטן לגב ולהיפך - ג"כ קצת אחרי הגיל הממוצע שתנוקות עושים זאת, הושיט ידיו לעבר חפצים -שוב, קצת יותר מאוחר אבל בסופו של דבר הוא לומד הכל כך שעכשיו - מה שהוא עושה הרבה כשהוא על הרצפה זה לנסות להגיע לחפצים שאני מניחה במכוון טיפה יותר רחוק, הוא נורא מתאמץ להגיע אליהם ע"י הושטת ידיו קרוב ככל האפשר לחפץ ומתיחת כל הגוף לכוון האובייקט, זה נראה כמו נסיונות זחילה. כמו"כ כשהוא בלול הוא עובר לעתים משכיבה למצב של רביצה על שש כשהוא כמו "מתנדנד" עם הטוסיק והחלק העליון של הגוף קדימה ואחורה. אשמח מאד לשמוע על תרגילים שיוכלו לקדם אותו. תודה מאד מאד מראש, רותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי11/06/2008הי רותי,
אז ראשית אני אחזור על ההמלצה לא להושיב עדיין ולתת לו להגיע לכך מעמידת שש והטיית הטוסיק אחורה. כיוון שהוא כבר גדול יחסית הרי שיהיה קשה להחזיר אותו לזחילת גחון. העמידה על שש וביצוע הרוקינג (התנדנדות) זה השלב המקדים לזחילת השש וניתן לקדמו לשם. יחד עם זאת חשוב להפגש עם מדריכה על מנת לאבחן מהם המרכיבים המוטורים אשר גרמו לעיכוב ולדילוג על זחילת הגחון. כל זאת על מנת לשפר את התפתחות השלבים הבאים (כל שלב נבנה על קודמיו) בכדי שהחסרים הקיימים לא ישארו במערכת.
בינתיים תרגילים לעידוד הזחילה על שש (בנוסף למה שכתבתי קודם):
תרגילים:
1. על משטח מוטה (שיפוע בג'ימבורי, מזרון מיטת תינוק שנשען על ספה) - להעמיד על שש, להצמיד לו את הרגליים ולהחזיקן באמצעות הרגליים שלך. לאחוז אותו באזור הצלעות ולהניע קדימה ואחורה. תרגיל זה מכיר לו את התנוחה של עמידת שש ומלמד אותו להעביר משקל לידיים ולרגליים, דבר שהוא הכרחי לזחילה.
2. על גליל או שמיכה מגולגלת להעמיד אותו על שש כך שהחזה נתמך על ידי הגליל. ניתן גם להניע קדימה ואחורה ואפילו לתת לו לנסות לצאת ממצב זה בכוחות עצמו. זה מאוד יחזק את שריריו.
3. לפזר כריות על הרצפה כך שאין הרבה חללים ביניהן. להניח אתו באמצע ולקרוא לו לצאת. אפשר לגרות אותו לצאת עם צעצוע אהוב או בועות סבון. ההתקדמות על משטח הכריות מחייב אותו להשתמש בגפיים בצורה שונה מאשר על רצפה ישרה. זה מלמד אותו להתנתק מהרצפה ולהרים את הגחון וכן מחזק מאוד את השרירים.
4. לשפר שיווי משקל - תנועה במרחב, נדנה, גילגולים, על צלחת וסטיבולרית (צלחת מתנדנדת כמו שיש בג'ימבורי) תנועה לכל הכיוונים. על כדור פיזיו בישיבה (ישיבה רק לצורך התרגיל) תנועה לכל הכיוונים.
5. רפלקס הבלימה וחיזוק חגורת הכתפיים - להרים עם הפנים החוצה כשאת מחזיקה בבית החזה שלו ובהדרגה לקרב אותו לרצפה עם הראש. לחקות לתגובה של שליחת ידיים לרצפה.
6. דחיפה עם כפות הרגליים - להשכיב על הגב ולהצמיד כפות רגליים לרצפה (רוחב האגן, לא קרוב מדי לטוסיק) ולחכות שהוא ידחוף כלפי מעלה. אם אין דחיפה, מעט ניעות מהברכיים לכיוון כפות הרגליים והקפצות אגן וחזרה על הצמדת הרגליים. תרגלי זה מאפשר לימוד דחיפה עם הרגליים. המוח יודע לתרגם זאת לדחיפה עם הרגליים על הבטן.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם את עדין בפורום....
סבטלנה18/07/2010הי רותי,
אני יודעת שעבר המון זמן מאז שכתבת את ההודעה בפורם ובטח הילד שלך כמעט בן 3
והייתי רוצה לדעת איך הוא המשיך להתפתח?
לי יש את אותה הבעיה, הילד בן כמעט 8 חודשים, עושה הכל באיחור כרגע לא זוחל ולא מתיישב ורק לפני חודש התחיל להתהפך(!), מבחינה רפואית נראה הכל תקין.
אז הייתי רוצה לדעת איך הילד שלך המשיך להתפתח? הוא השלים פערים מול ילדים אחרים או שעדין קצת בפיגור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזון והתפתחות תינוקמאי09/06/2008
אילו מרכיבים תזונתיים ממש חשובים להתפתחות של התינוק בתחילת הדרך? ואיפה הם נמצאים- באילו סוגי מזון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזון והתפתחות תינוקות
דבי גרוס דולב09/06/2008הי מאי
בפורום זה איננו עוסקים בנושא תזונה, אני ממליצה לפנות לרופא ילדים
בברכה, דבי גרוס דולב
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזון תינוקות והתפתחות
מאי12/06/2008שלום מאי, מזון לתינוקות הוא דבר שמאוד חשוב ותורם לתהליך ההתפתחות אצל התינוק, במיוחד בגילאים המאוד קטנים. האם את מניקה? או נותנת תחליף חלב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונת תינוקות והתפתחות
מאי13/06/2008אני לפני לידה... ואני חושבת לא בהרכח להניק... בגלל זה אני רוצה לדעת מה יש בתחליפי חלב, ואם כולם אותו דבר? ומה ממש חשוב להתפתחות של התינוק שיהיה בתוך המזון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראש אסימטרי אצל תינוק בן 2,5 חודשיםרותם08/06/2008
שלום! תינוק שלי בן 2,5 חודשים היה מרבה לישון על צד שמאל כתוצאה מכך הצד השמאלי של הראש שטוח, ילדתי לידת ואקום כאשר הרופא גם לחץ לי על הבטן חזק (יכול להיות שזה גורם לבעיה?!) השאלה האם זה יעבור והראש יתעגל עם הזמן או שאולי יש טפול מיוחד (חוץ מלשכב על הבטן-כי זה אנחנו כבר עושים, אך לא נראה שזה עוזר). אשמח אם תעזרו לי - אני מאוד מודאגת. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמ לדעת האם בעיה הסתדרה. גם לתינוק
מאיה06/01/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לרותם
דבי גרוס דולב09/06/2008הי רותם
אינני יודעת להגיד לך לגבי הראש, למרות שאני מתארת לעצמי שהוא יחזור לעצמו, אבל אני כן חושבת שיש לבדוק מדוע והאם עדיין ראשו של תינקך נוטה לצד אחד.
האם את כבר רואה תנועת ראש מלאה לשני הצדדים? גם ימין וגם שמאל?
יש לשלול טורטיקוליס- נטייה של הראש לצד אחד עקב שריר מקוצר ואם כן צריך לטפל בזה.
בדקי את עניין הטורטיקוליס וחזרי אלי ובעניין השטחת הראש התייעצי עם רופא הילדים שלכם.
מחכה לתגובתך, בברכה,
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראש אסימטרי אצל תינוק בן 2,5 חודשים
רותם14/06/2008הי דבי! עניין הטורטיקוליס נשלל, התינוק מסובב את הראש לשני כיוונים עכשיו הוא כבר יודע להתהפך לצד ולשכב על הצד (בינתיים רק צד ימין, דווקה לא הצד השטוח) ומתהפך מבטן לגב.. התיעצתי עם הרופא לגבי השטחת ראש ולא רק עם רופא שלנו ואף אחד לא נותן תשובה חד משמעית, כלומר יש כאלה שאומרים שהוא נולד כך בגלל שלא היה מספיק מקום בבטן (אני לא שוללת את האפשרות הזו), ויש כאלה שאומרים בגלל שינה ממושכת בצד שמאל בחודש הראשון לחייו (וגם זה יכול להיות). נאמר לי שהדבר אינו פוגע בהתפתחות פיזית או שיכלית. כמובן אני גם דואגת מבחינה אסטטית, וכולם אומרים פה אחד: או שזה יסתדר או שיהיה לו ראש כזה – לא נורא. בכל מקרה תודה רבה לך. ראיתי אתר של ד"ר מאיר כהן (כירורגיה פלאסטית) שדרך אגב עובד עם קופ"ח כללית והוא מציע שיטה אמריקאית (נוראית לדעתי) לשים קסדה לתינוק למשך כמה חודשים ל-23 שעות ביום, אשר הקסדה מותאמת למידות ראש של התינוק ולוחצת טיפה מצד העגול של הראש ומשוחררת בצד השטוח, וכך הראש מתמלא במקום החסר. בקיצור לענות את התינוק ולכי תדעי איך זה ישפיע עליו בעתיד (לא מקובל עלי) חשבתי שאולי יש שיטות אחרות ואני בחיפושים עדיין ולא רק בארץ, אך ללא הצלחה. נקווה שזה באמת יעבור (((-: תודה רבה לך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראש אסימטרי אצל תינוק בן 2,5 חודשים
שירי קאשי10/06/2008הי רותם,
לחיצת הרופא על הבטן ודאי לא גרמה לשינוי צורת הגולגולות. אופייני מאוד אצל תינוקות רבים אשר סובלים מאסימטריה מסויימת בגופם המביאה לחוסר סימטריה באופן בו הם שוכבים או מונחים רוב שעות היום, גם אסימטריה במבנה הגולגולת עקב לחץ מתמשך בצד אחד. חשוב לטפל ולאזן את האסימטריה בגוף על מנת לאפשר המשך התפתחות סימטרית וגם חזרת מבנה הגולגולת לקדמותו (זה לא קורה מיד אלא רק לאחר זמן ממשוך שבו מפסיק הלחץ הלא סימטרי על הגולגולת). בנוסף לשכיבה על הבטן חשוב להשכיב גם על הצדדים וכמו כן להתייעץ עם רופא ולפגוש מדריכה על מנת לאבחן ולקבל תרגילים לאיזון הסימטריה המוטורית בגוף.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראש אסימטרי אצל תינוק בן 2,5 חודשים
רותם14/06/2008הי שירי! האמת היא שאני מזמן התיעצתי עם הרופא ולא אחד, מסתבר שאין לזה טפול מיוחד, אני כמובן משתדלת לכוון את הראש שלו לצד השני גם בזמן השינה וגם בזמן שהוא ער, אך נראה לי שזה לא עוזר כלל, ונראה לי שככל שהוא גודל זה נהיה יותר ויותר גרוע... אני אמשיך לטפל בזה, אך גם אם הוא ישאר בצורה כזו או אחרת הוא הילד האהוב של חיי ((((-: תודה רבה לך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לרותם
דבי גרוס דולב14/06/2008הי רותם
בהמשך ולסיום אני גם כן ממליצה לטפל באי סימטריה שבד"כ איננה נפתרת בעצמה.
אצל מדריכה להתפתחות תינוקות תוכלי לקבל אבחון ותרגילים שיסיעו לכם.
אשמח גם אני לעמוד לרשותכם
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקהלנה08/06/2008
יש לי תינוקת בת 3 חודשים שההזנה שלה היא בהנקה בלבד. המצב הוא כזה: היא יונקת כל שעתיים בערך ולפעמים נהיית רעבה אפילו לפני, אחרי כל הנקה נרדמת למספר דקות והעלייה במשקל תקינה בהחלט. סימנים אלה מצביעים על כך שאכן יש לי מספיק חלב בשבילה. אך כאשר אני מנסה לשאוב לה חלב אני לא מצליחה להוציא יותר מ 80 מ"ל משני הציצים, וכידוע לי בגיל הזה היא אמורה לאכול בכל ארוחה כ 120 מ"ל. מה זה אומר? שאין לי מספיק חלב בשבילה וכדאי לי להוסיף לה גם סימילאק? או פשוט לתת לה לאכול בתדירות גבוהה יותר אפילו כל שעה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה
שירי קאשי08/06/2008הי לנה,
אין זה מתחום התמחותינו לייעץ בנושא הנקה וכמויות ולכן כדאי להפנות שאלה זו גם לגורם מוסמך כמו אחות טיפת חלב או יועצת הנקה. בכל מקרה אם אין בעיה של עליה במשקל והילדה בריאה וחיונית הרי שקשה לי להאמין שמשהו ייעץ לך להוסיף תחליפי חלב. ייתכן מאוד שבתך מצליחה לקבל יותר חלב ממה שאת מצליחה לשאוב ובנוסף כמות החלב משתנה מארוחה לארוחה כך שיכול להיות שבשעות שאת שואבת פשוט יש פחות חלב ובארוחות אחרות יש יותר.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת ראשמיכל08/06/2008
שלום,
בתי בת 3 חודשים ולא מרימה את הראש. לפני חודש בערך היא הרימה את הראש מספר פעמים לכמה שניות לאורך תקופה אך לצערי לא השכבנו אותה מספיק מאז על הבטן ונראה שהיא שכחה מה לעשות כי עכשיו היא פשוט לא מרימה, נראה לי שיש איזשהי רגרסיה. אני מאוד מודאגת. אילו תרגילים יכולים לדרבן אותה להרים את הראש? האם הידים צריכות להיות קרובות אחת לשניה, כלומר מתחת לבית החזה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמת ראש
שירי קאשי08/06/2008הי מיכל,
הרמת הראש כרוכה גם בהתפתחות יכולת מוטורית מתאימה וגם בחיזוק חגורת הכתפיים. שני הדברים הללו מתפתחים רק עם השכיבה על הבטן. בהרמת הראש ההתחלתית התינוק משתמש רק בשרירי הצואר אבל בהדרגה הוא מוסיף את חוליות הגב העליות ואת ההשענות על הידיים (לשם כך הידיים צריכות להתקרב לקו האמצע.
התחילי בתרגילים הבאים -
הרמת הראש על הבטן:
1. בשכיבה על הבטן לעבור בצידי חוליות מהגוגולת ועד לאמצע עמוד השדרה לאט לאט (חוליה חוליה) ובמגע ברור.
2. על הבטן ללחוץ את אזור האגן מעט לתוך הרצפה. הקונטרה בפלג גוף תחתון תעורר הרמת פלג גוף עליון.
3. על כדור פיזיו להשכיב על הבטן ולהניע את הכדור קדימה. ירידת המשטח עליו נשען התינוק גורמת לו להגיב בהרמת פלג גוף עליון לצורך איזון.
הבאת הידיים לקו האמצע:
1. ערסול. שרירי הגב מתארכים, בית החזה שוקע והידיים מגיעות לקו האמצע ואפילו לפה.
2. שכיבה על הצד. בדומה לערסול מקרב בין שתי הידיים.
3. בשכיבה על הגב להרים את האגן על הרגל שלך. הרמת האגן מביאה לשקיעת בית החזה ומקלה על קרוב הידיים.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכוןדנה06/06/2008
בני בן שנה וחודש, עדיין לא הולך אם כי מאוד קרוב, הוא נולד פג בשבוע 34 במשקל 1.800 , הומלץ לי לא להשתמש בהליכונים ואכן כך עשיתי, אנשים סביבי לא מפסיקים לרדות בי על כך ואומרים שזה שטויות ושרוב הילדים גדלו על הליכונים, ברצוני לדעת מה דעתך בעניין ואם יש לך מאמר בנושא אני אשמח אם תשלחי לי למייל.
שאלה נוספת בנוגע לנעליים, מתי לקנות נעלי צעד ראשון? מתי לנעול?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדנה
דבי גרוס דולב07/06/2008הי דנה
ראשית, כל הכבוד שאת ממשיכה להקשיב לעצמך על אף תגובות הסובבים אותך.
אני אכן לא ממליצה על שימוש בהליכונים למיניהם שכן הם מעודדים השענות עליהם ובכך מעקבים את התפתחות שיווי המשקל העצמי של התינוק. ככל שתינוק מסתמך על יכולתו שלו ולא על משענות והליכונים ,כך יתקדם וילך תוך הסתמכות על עצמו.
כמו כן כדאי להמנע מהולכה ע"י ידינו ואם כן אז להוליך כך שידי התינוק למטה ולא מורמות גבוה מאותה הסיבה הנ"ל. באתר זה תמצאי מאמר של "ינוקט" לגבי הליכה.
לגבי נעליים- כל עוד התינוק לא הולך עצמאית ניתן וכדאי להמנע מנעליים כדי לעודד את תנועתיות כף הרגל וגמישותה. גם לאחר ההליכה אפשר לאפשר זאת בתוך הבית. מחוץ לבית כבר כדאי להצטייד בנעליים על מנת שהתינוק לא יחבל.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליכון
שירי קאשי08/06/2008הי דנה,
ראשית אם מתייחסים לגיל המתוקן של בנך הרי שהוא צעיר בכחודש וחצי מגילו הכרונולוגי ולכן אין צורך להתרגש מכך שעדיין לא הולך בכוחות עצמו. לגבי ההליכה עם הליכונים - ההליכה עם ההליכון מלמדת הליכה לא נכונה ובעקבות כך עלולה אף לעכב את התפתחות ההליכה העצמאית ולפתח הליכה עם יציבה לא נכונה. בעת השימוש בהליכון התינוק נשען קדימה ולומד לייצב עצמו עם הטייה קדימה של הגוף. בנוסף לעיתים יש נטייה בעקבות ההטיה הזו גם ללכת על קצות האצבעות ולעיתים לריצה בגלל שהגוף כאילו נופל קדימה. ניתן לראות גם אנשים מבוגרים רבים שההליכה שלהם היא דומה, יש יותר העברת משקל של הגוף קדימה וגם יותר שימוש בחלק הקדמי של כף הרגל והליכתם נראית מעט כמו דילוג. אז נכון שגם עם הליכון הילד ילך בסוף אבל זו לא המטרה היחידה אלא גם חשוב להקנות לו הרגלי יציבה נכונים אשר ישרתו אותו כל חייהם. בנוסף בהליכה עם תמיכה הילד לא מפתח מספיק את שיווי המשקל. שיווי המשקל צריך להתפתח לא מתמיכה כזו או אחרת אלא על ידי שיפור התנועתיות. דבר זה מתאפשר רק כאשר פלג הגוף העליון חופשי לפתח תנועה. זו הסיבה שממליצים בעת הולכת הילד לתת לו יד נמוך ליד האגן וקרוב לגופו כך שרוב היציבות תגיע ממנו ותתפתח בצורה זקופה וללא השענות קדימה או למעלה שזה מצב שגוי.
לגבי נעליים - זה לא מספיק לחכות שהילד יתחיל ללכת אלא לתת לו לפתח קודם הליכה יציבה. מומלץ לחכות לפחות חודש לאחר התפתחות ההליכה העצמאית ואם אתם עומדים בכך עדיף יותר. לצורך פיתוח הליכה יציבה ונכונה התינוק לומד להשתמש גם בכפות רגליו ובאצבעות. בכדי לפתח את האחיזה הנכונה של כף הרגל ברצפה כף הרגל צריכה להיות חשופה. במידה ומתחיל ללכת וקשה לכם לתת לו ללכת יחף במקומות ציבוריים אז נין לרכוש נעליים עם סוליה דקה מאוד וגמישה ובשאר שעות היום לאפשר לו להיות יחף.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון גיל שנהמאיה06/06/2008
היי. בתי בת שנה והיא לקראת החיסון המחומש.
יש כאלו שטוענים שכדאי לפצל אחד לגיל שנה והשני לגיל שנה וחצי, ויש כאלו שבעד לתת את שני החיסונים יחד. שאלתי היא מה נכון לעשות (גם כדי להתעלל בה כמה שפחות).
שאלתי השניה האם היא תצטרך להישאר כמה ימים בבית לאחר החיסונים או שתוכל לחזור לתינוקיה כבר ביום לאחר מכן.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למאיה
דבי גרוס דולב07/06/2008הי מאיה
לגבי שאלתך הראשונה- זהו נושא מאוד עדין שנתון לשיקול דעתה של כל משפחה וזה מעבר לסמכותי להמליץ לכם על כך. ההתייעצות צריכה להיערך עם רופא הילדים שלכם או עם גוף שאתם מתחברים לתפיסה שלו.
בעניין השאלה השנייה- כל תינוק מגיב אחרת לחיסון, כדאי לחכות ולראות מה תהיה תגובתה ואז להחליט.
הרבה בריאות
ינוקט
[052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אווירוןאינה06/06/2008
בתי בת 4 חודשים, אחרי ביקור בטיפתחלב-מפותחת יפה, מרימה ראש יפה, מתהפכת גב-בטן. מאז ההתהפכות-כמעט ולא שוכבת על הגב, ולאחרונה שוכבת על הבטן כשידיה ורגליה באוויר. מדוע היא עושה זאת?
בעבר המלצת לי לעשות לה תרגילים לזקיפות יתר בגב-אני עושה וזה לא ממש עוזר-היא על הידיים שלי, דוחפת את עצמה עם הרגליים עד שראשה כבר לא נתמך וראשה "נופל" אחורה.
מה את ממליצה לעשות-אם בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאינה
דבי גרוס דולב07/06/2008הי אינה
האם ביתך יודעת לחזור ממצב של אווירון להשענות נינוחה על המרפקים? אם אז שהו שלב בהתפתחות.
אבל לפי תאורך (דחיפת הרגליים והשמטות הראש) כנראה שהיא עדיין סובלת מזקיפת יתר.
אינני יודעת כיצד ביצעת את התרגילים אבל יתכן שבמעבר מהכתב לביצוע היה קושי וזה קורה הרבה.
בכל מקרה זה כן מקרה שכדאי לטפל בו מכיוון שהוא עלול להשפיע על המשך ההתפתחות- קושי בעלייה על 6 והתישבות שדורשים כפיפה של הגב ותנועתיות בעמוד השדרה.
כדאי לשקול מפגש אבחון עם מדריכה להתפתחות תינוקות בכדי לסייע לביתך בהתפתחותה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן
אינה07/06/2008הילדה חוזרת למצב נינוח של מרפקים ולפעמים גם שוכבת נינוחה לחלוטין. אם זה המצב-עדיין יש מה להיות מוטרדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוירון
שירי קאשי08/06/2008הי אינה,
כיוון שבתך כן יודעת לחזור לנינוחות ולהשענות על המרפקים הרי שיש כאן שיפור והיא כנראה "בורחת" לתנוחת האוירון רק כשקשה לה או כשהיא מתעייפת וזה סימן טוב. עדיין חשוב להמשיך ולעבוד על הורדת המתח והזקיפות מהגב כיוון שזה עדיין מקשה על השכיבה על הבטן לאורך זמן וכן על ההקשתה שהיא עושה כשמחזיקים אותה על הידיים. חשוב להקנות לה את יכולת ההתעגלות של הגב כמרכיב מוטורי שחשוב להתפתחות תנועה טובה ואיכותית גם לשלבים הבאים. יש לכם שלל תרגילים בנושא, המשיכו איתם.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)