מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוטוטו שלושה ח'ורד25/06/2008
שלום שירי,
בני בן חדשיים ושלושה שבועות (נולד בתחילת שבוע 37), מחייך אל בני המשפחה הקרובים ואף משמיע קול צחוק "מדבר" איתי כשנמצא במיטתו , בעת החלפת חיתול לעיתים וכשנמצא בעגלה.
כאשר נלקח לידיים גם אם אני משכיבה אותו על גבו על רגליי , מתעניין הרבה יותר בסביבה - קירות צבעוניים(טפטים עם צורות), מנורות , עצים וכו' מחייך לעצמים אלה ולעיתים כשאני מנסה "להפריע" נמנע מהמבט ונועץ אותו בסביבה...
יש לציין כי מספר בני משפחה התייחסו ל"התחמקות"..
אנא תגובתך
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטוטו שלושה ח'
ורד26/06/2008ממתינה לתשובה.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לורד
דבי גרוס דולב26/06/2008הי ורד
האמת היא שלא ממש הבנתי מה שאלתך,
האם זה בסדר שבנך מגיב אלייך כשהוא שוכב במיטתו אבל מתעניין יותר בדברים אחרים כשהוא מחוץ למיטתו?
אם זו שאלתך, אינני רואה שום בעיתיות, הוא מגלה סקרנות לסביבתו . יכול להיות שבמיטה נוח לו יותר "לדבר" איתך מפני שאין גירויים סביבו.
מקווה שעניתי על שאלתך
בברכה דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוטוטו שלושה ח'
ורד26/06/2008דבי שלום, כוונתי היא שמחוץ לעגלה/מיטה הוא מתחמק מלהביט בי וגם כשאני מנסה לצוד את מבטו הוא מפנה ראשו/ נועץ מבט בסביבה. האם לא בכל מצב בגילו קיימת עדיפות לפנים אנושיות , ההתעלמות היא שמפריעה לי דרך אגב זה נכון גם לגבי חפצים שאני מנסה "להחדיר" לטווח מבטו ללא הצלחה, לעיתים הוא מעיף מבט ומסובב ראשו יחד עם זאת ישנם מצבים בהם הוא "מדבר" ומחייך אלי, ברכב יש מראה מולו והוא מחייך ומדבר מבולבלת... ורד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחדשיים ושלושה שבועות
ורד27/06/2008שלום, ממתינה לתשובתכם בנוגע להבהרה בדבר המבט,ובנוסף שתי שאלות נוספות: 1.בני נולד בשבוע 37 , האם יש לבצע תיקון גיל? 2.מבחינת התפתחות הושטת ידיים - הוא מחזיק אותן במרכז החזה מחזיק ונוגע יד ביד ומושיטן קדימה אך לא נראה שמכוון לחפץ(אין סינכרון בין הידיים), מדי פעם מכניסן לפה האם תקין לגילו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחדשיים ושלושה שבועות
שירי קאשי28/06/2008הי ורד,
עצם העובדה שהוא כן יכול להתרכז בפניך מעידה על כך שקיימת יכולת המיקוד. לרוב תינוקות מעדיפים גירוי של פנים אנושיות אבל זה לא כלל בל יעבור. במידה ובמצב של עודף גירויים אחרים מסביב הוא מתקשה ליצור קשר עין זה יכול להעיד על קושי מסויים בריכוז ועל פיזור. שימי לב האם בדרך כלל בסביבתו יש הרבה צעצועים. האים הוא נוהג לעבור מצעצוע לצעצוע או מסוגל לשחק זמן מה עם צעצוע אחד. האם באופן כללי נראה לא מרוכז ומסב את מבטו רבות. במצב כזה חשוב לתרגל את יכולת הריכוז והקשב. ניתן לעשות זאת על ידי צמצום הגירויים הסביבתיים. להושיב אותו עליך בחדר מעט חשוך וללא צעצועים מסביב, לשיר לו תוך כדי שאת מעניקה לו עיסוי אשר תורם לקשב הפנימי. בנוסף לתרגול המבט את יכולה להשכיבו על הגב ולגרות עם צעצוע את מבטו. במידה ומבטו בורח תגרי את צידי הפה ואת פנים כף היד על נמת לעורר את הרפלקס שאחראי על הבאת החפצים לפה. גירוי מסוג זה יסב את תשומת ליבו יותר לצעצוע ויעורר את הרצון לתפוס ולקרב לפה.
מעבר לכך אם את חשה שהדברים שציינתי בתחילה מאוד מאפיינים את בנך, אני ממליצה לעשות את התהליכים ביחד עם מדריכה שתוכל לכוון אותך בזמן אמתכיצד עורר ולתרגל את יכולת הריכוז שלו.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפחות ואגרופיםנטע25/06/2008
שלום,
ביתי בת 3 חודשים התחילה להתהפך מהבטן לגב לפני שבועיים שלושה אבל פתאום היא הפסיקה
וכבר הרבה זמן שלא ראיתי אותה מתהפכת למה זה קורה? האם יש מקום לדאגה? (וזה לא היה היפוך מקרי היא הייתה מתהפכת כמה פעמים)
ועוד שאלה הילדה רב הזמן עושה אגרופים בידיים משחררת רק באוכל שינה או כשמנסה לתפוס צעצועים אבל גם אז הרבה פעמים מושיטה לצעצועים אגרופים.. מה אפשר לעשות?
הילדה גם לא מוכנה להיות בעירסול.. כמעט מהיום שנולדה, היא רק בוכה אם מערסלים אותה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התהפכות ואגרופים
שירי קאשי25/06/2008הי רחל,
התהפכויות מתרחשות לרוב באזור גיל 4-6 חודשים. לעיתים ההתהפכויות הראשונות הן מקריות או לא מאורגנות נכון ומלוות במעין נפילה והחוויה השלילית עוצרת את התהליך. ניתן להכין את התינוק לקראת ההתהפכויות על ידי שנכיר לו את צורת התנועה תוך כדי חוויה חיובית וכך כשהוא יוכל לבצע בעצמו הוא לא יופתע וייבהל. העובדה שבתך החלה להתהפך בגיל מוקדם יחסית וכן חוסר הרצון שלה להתערסל מעידים על מתח שרירי בגב. מתח זה מביא לחוסר תנועתיות של עמוד השדרה והדבר מונע תנועה רכה ומאורגנת בעת ההתהפכות. סביר להניח שאכן חוותה חווית התהפכות ללא שליטה שלה בתנועה ומכאן הסיבה שהתהליך נעצר. בנוסף האגרופים הקפוצים אמורים להשתחרר באזור גיל 3 חודשים אבל הרבה קודם צריך להתחיל ולראות מגמת שחרור. אם האגרופים עדיין מוחזקים רוב הזמן ומוחזקים בחוזקה הרי שגם זה קשור למתח השרירי שקיים בגוף.
להלן מספר תרגילים שיעזרו להכין את תהליך ההתהפכויות:
1.חוויות של תנועה במרחב. תוך כדי משחק איתו, לשנות את האופן בו מחזיקים אותו בקצב מהיר, להרים לאווירון, לרקוד איתו.
2.גלגול ג'ודו - התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוק ישלים את הגלגול בעצמו.
3.גלגולים במזרון-התינוק במרכז המזרון מרימים משני צדדים וכל פעם על ידי הרמת צד אחר מגלגלים את התינוק מבטן לגב ומגב לבטן. יש לשים לב שהראש נתמך ולא נופל וכן שהידיים קרובות לקו האמצע כך שהן לא מפריעות לגלגול.
4.בשכיבה על הבטן נגרה עם צעצוע את היד ונרים את הצעצוע כך שתנועת היד המושטת אליו תוביל להעברת משקל ולהתהפכות.
5.בשכיבה על הגב לגלגל מצד לצד תוך כדי החזקת כל יד עם הרגל בצד שלה.
6.גלגול פסיבי-בשכיבה על הגב לכופף רגל אחת ולגלגל לצד של הרגל הישרה (לבצע לשני הצדדים).
7.בשכיבה על הגב נגרה עם צעצוע הושטת יד הצידה ומעבר לראש כך שתנועת היד תוביל להתהפכות. להגברת הגירוי יש לגרות את פנים כף היד ואת הפה.
מעבר לכך אם גם עדיין לא מוכנה לשכב על הבטן ברצון אני ממליצה לקבוע שיעור פרטי על מנת ללמד אותך ואותה כיצד להרפות את הגוף, לשפר את התנועתיות החסרה ולהגיע לתנועה נכונה ואיכותית יותר.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 5 חדשים כועסאילנה24/06/2008
שלום,
בני בן 5 חדשים ובשבוע האחרון יש לו תופעה חדשה כאשר הוא פתאום באמצע משחק, אוכל או כל פעילות אחרת פתאום כועס. הוא מקשיח את השרירים ומוציא צלילים של כעס ותסכול. בדר"כ אין לו הרבה סבלנות להעסיק את עצמו אבל גם כשמעסיקים אותו הוא פתאום כועס.
מה זה ומדוע זה קורה? זה לא מוקדם להתקפי כעס? האם יתכן שזה קשור לעובדה שחזרתי לאחרונה לעבוד? הוא נשאר במהלך היום עם סבתא שלו שהוא מאוד אוהב.
אני מאוד מודאגת.
תודה
איל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאילנה
דבי גרוס דולב24/06/2008הי אילנה
שינויים במצב הרוח יכולים לקרות בכל גיל. העובדה שחזרת לעבודה יכולה בהחלט להשפיע על התנהגותו של תינוקך וזה מקובל להביע כך את הקושי שבפרידה,
גם אם הוא מאוד אוהב את הסבים, הוא עדיין חווה את הניתוק מימך.
אפשר לנסות ולהשתמש, בזמן של התקף כעס, במגע עמוק, להשכיב אותו על הגב ולטפוח על כל גופו בקצב, להעביר את היד על כל גופו באינטנסיביות ולנסות להרגיעו בתנועה- להרימו על הידיים,
לרקוד איתו אוסתם לנוע איתו תוך השמעת קול או שיר עד שירגע.
שיהיה בהצלחה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן ה- 7 וחצי חוד' - דחוףרמית24/06/2008
שלום רב,
כאמור בני בן 7 וחצי חוד'.. מגיל חודשיים הוא מתהפך מהגב לבטן.
מהבטן לגב לא מזמן הוא התחיל. גם על צידי הגוף הוא נמצא..
התעקשתי לשים אותו על מזרן פעילות מגיל חודשיים על הבטן
והוא תמיד הרים יפה וגבוה את הראש.
לפני כחודש החל לישר גם את הזרועות ולהרים את הבטן מהרצפה.
החל גם לזחול במעגלים והחל לזחול גם אחורה (או יותר לדחוף את עצמו)
בזחילה אחורה הוא מהיר...
הוא עדיין לא הראה סימנים של זחילה קדימה ואני מודאגת..
הוא מנסה גם לשבת אבל חוזר אחורה...
האם יש סיבה לדאגה?
ועוד שאלה - לפעמים כשהוא שוכב על הגב הוא פתאום מישר ומותח את זרועות
ידיו ואת רגליו.. כאילו הוא "עושה שריר" האם הדבר מעיד על כך שיש לו בעיה של
שרירים "חזקים" כלומר כמו שיש גמישות יתר אז אולי זה שימוש יתר בשרירים?
מקווה שהסברתי את עצמי טוב... מחכה לתשובה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון לשאלה של הבן 7 וחצי חוד'
רמית24/06/2008התכוונתי הפוך - בגיל חודשיים החל להתהפך מהבטן לגב
ולפני כמה זמן החל להתהפך מהגב לבטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה עוד פרט---
רמית24/06/2008כשהוא זוחל אחורה הוא מרים טיפה את הטוסיק מעלה...
זה ממש בשבוע האחרון שמנו לב...
זהו!!! אמרתי הכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לחני
דבי גרוס דולב24/06/2008הי חני
אין מקום לדאגה בשל אי זחילה בגיל זה.
לגבי ישיבה, כיצד הוא ניסה להתישב ? דרך נסיון התרוממות משכיבה עם שרירי הבטן? ואם לא אז איך?
לגבי השימוש בשרירים, הזכרת שתי נקודות שאולי עלולות להצביע על זה אבל לא בהכרח,
הרמת הראש הגבוה, והחזקת השרירים בעת שכיבה על הגב. האם הוא מרגיש לך נוקשה? חזק? שרירי? ישנו שימוש יתר בשרירים והוא נקרשא מתח שרירים או טונוס שרירים גבוה.
אבל קשה לאבחן אותו לפי הפרטים שנתת, עני על שאלותי ואמשיך בהתיחסותי.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשובה שלך
חני24/06/2008שלום ותודה על המענה..
הוא לא מנסה לשבת ממצב של שכיבה על הגב
אלא אם נניח הוא יושב עליי ואני משעינה אותו בזוית
של 90 מעלו אז הוא מתכופף לצורת ישיבה.
ולפעמים כשהוא בשכיבה הוא מותח את ידיו ורגליו
והרגליים שלו ממש מתוחות וחזקות... אבל לאחר שניה
משחרר ואז לפעמים חוזר על זה..
האם זה בגדר הנורמאלי? האם צריך פיזיוטרפיה?
האם מקשה על זחילה או שאין קשר כי ההתקדמות שלו
תקינה? אני קצת בלחץ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד דבר
חני24/06/2008כשהוא מרים את הראש אז אני לא מרגישה מאמץ
מסויים או שריר חזק מידי.. ממש כרגיל - פשוט מרים את הראש
גבוה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לחני
דבי גרוס דולב24/06/2008הי חני
אני מבינה, אבל אינני יכולה דרך הפורום לזהות האם ועד כמה קיים מתח בגופו של בנך,
התרוממות דרך מצב של ישיבה עובדת גם היא על מאמץ יתר של שרירי הבטן.
אם את לא בטוחה או שמשהו עדיין מרגיש לך מוזר או לא נכון אני כן ממליצה על אבחון ומין הסתם, סוג האבחון והטיפול שאני ממליצה ומאמינה הוא זה של ליווי התפתחותי דווקא.
אשמח גם אני לעמוד לרשותך בעניין זה באבחון או יעוץ טלפוני.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 9 חודשים לא יושבתנתי24/06/2008
שלום, ביתי בעוד שבוע בת 9 חודשים. היא מאוד פעילה זוחלת ועומדת בכוחות עצמה אף הולכת כאשר נאחצת בחפצים.היא יורדת מעמידה לזחילה לבד. היא יושבת כמו "בדואית" על הברכיים או על הטוסיק כאשר הברכים מפושקות אך היא לא יושבת רגיל. היא עושה את התנועה של הישיבה מזחילה אך לא משלימה לישיבה. כאשר אני מושיבה אותה היא נוטה קדימה ונופלת לצד. הושבתי אותה בכיסא אוכל ושם היה בסדר היא משחררת ידיים ויושבת בסדר.האם זה נורמלי? נראה שהיא תלך בטרם תישב. מה לעשות? תודה נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת 9 חודשים לא יושבת
שירי קאשי24/06/2008הי נעמי,
בהחלט ייתכן מצב של הליכה בטרם ישיבה אך זהו לא המצב המומלץ. נראה כי לביתך יש קושי מסויים בשיווי המשקל אשר מקשה עליה את המעבר משש לישיבה וכן נותן לה מעט חוסר ביטחון בישיבה עצמאית על הרצפה. קשה לי לאבחן את הדקויות דרך התכתבות אבל את יכולה להתחיל עם התרגיל הבא:
הושיבי אותה על כדור פיזיו כשאת מאחוריה ואוחזת באזור האגן שלה. הקפידי על כך שהרגליים שלה יהיו סגורות. התחילי בקפיצות קטנות על מנת להרגילה לתנוחה ואז המשיכי בתנועה איטית לכל הכיוונים. כשאת מטה את הכדור קדימה היא צריכה להזדקף. כשאת מטה אחורה היא צריכה להתכופף ובהטייה לצד היא צריכה לכפוף לצד הנגדי. תרגול התנוהע הזו מלמדת אותה כיצד להניע את עמוד השדרה ולייצב את עצמה בצורה אופטימלית. כשהיא כבר בטוחה בתנוחה זו את יכולה לעשות את אותו תרגיל בישיבה משוכלת (רגל אחת קדימה והשניה אחורה).
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות תינוק בן 9 וחצי חודשיםמירי24/06/2008
מבחינה מוטורית:
זוחל על גחון הרבה ,מגחון עובר לישיבה על הברכיים ולעמידה
הבעיה לא נעמד על 6 מקשית את הגב ונראית לי בעיה של חגורת כתפיים והגב כי בשרירי הבטן חזק כששוכב על הגב יכול להתרומם לישיבה בעגלה לדוגמא
השאלה אני במעקב של פיזוטרפיה בקופה כבר 5 חודשים לפעם ב3 שבועות לא תמיד התמדתי עם התרגילים
האם הוא בטווח הנורמה?
האם אני צריכה טיפול יותר מקצועי ?
מבחינה קוגנטיבית : משחקי קוקו עושה
אבל לא מוחא כפיים לא עושה שלום
ממלמל כל מיני צלילים של הברות
מה חיבים כבר להבין בגיל הזה האם הוא מאחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למירי
דבי גרוס דולב24/06/2008הי ירי
בתוך שאלתך כבר הסתתרה התשובה..
תינוק שמתקשה לעמוד על 6 ולהתיישב דרך עמידת 6, עי" הפניית הטוסיק לאחור, סובל בד"כ מהקשתת יתר של הגב. כדי להתיישב נכון ולזחול על 6 נדרשת מהתינוק מידה של כפיפת גב ורכות.
אני חייבת להגיד שבפזיותרפיה לא תמיד ניתן דגש מספיק על אלמנט חוסר כפיפת הגב וזה פיספוס.
החשש הוא שבנך ידלג על זחילת 6 בגלל הקושי ויזדרז לעמוד.
הקושי למחוא כפיים יכול להגיע מאותו מקום- קושי לרכז את הידיים באמצע בשל העובדה שהגב "מושך" לאחור. כל השאר לא מדאיג אותי..
ממליצה בחום סוג אחר של הסתכלות על הבעיה וטיפול, אשמח גם אני לעמוד לרשותך כמדריכה להתפתחות תינוקות בשיטת פלדנקרייז.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות תינוק בן 9 וחצי חודשים
שירי קאשי24/06/2008הי מירי,
בגיל של בנך מבחינה מוטורית הייתי מצפה לראותו זוחל על שש ועומד עם תמיכה. העובדה שהוא בוחר להיות בתנוחות בהן הגב זקוף (עמידת ברכיים ועמידה) ואינו בוחר להיות על שש ולעבור לישיבה מרמזת על כך ששרירי הגב שלו מקוצרים ומוחזקים. תופעה זו מגבירה את הרצון להיות בתנוחות זקופות יותר בשל העובדה הפשוטה שכך נוח לו יותר. מאותה סיבה גם על הגב הוא מנסה להתרומם לישיבה דרך שרירי הבטן כיוון שהוא מנסה להגיע למקום שבו יותר נוח לו. כל תינוק בהתאם ליכולת התארגנות הגוף והשלב מפתח תנועה כזו שבה יהיה לו הכי נוח וקל וכשיש קושי יש נטייה לברוח מהמקום שבו מתעורר הקושי. על בסיס ההגיון הזה בנך בוחר שלא לעלות על שש, לא לעבור לישיבה עצמאית ומאותה סיבה אינו מוחה כפיים או מנופף לשלום. הסיבה היא מוטורית ואינה קשורה כלל להבנה או התפתחות קוגניטיבית. חשוב מאוד לעבוד על היכולת התנועתית של עמוד השדרה, הגב, בית החזה. יש לשפר את יכולת הכפיפה וההתעגלות אך גם לעבוד על הכפיפה הצידית ונוקשות בית החזה. תנועתיות זו גם תשפר את יכולת התנועה שתאפשר את העלייה על שש וההתישבות וגם תשפר את שיווי המשקל הנחוץ אף הוא לצורך מעבר בשלב התפתחותי זה. כרגע בשל גילו יש חשש שהוא יקדים את ההליכה מבלי שהטמיע את השלבים המוקדמים יותר ולכן אני ממליצה לקבוע שיעור פרטי על מנת לתת לו אפשרויות תנועה אופטימליות אשר יאפשרו התפתחות תקינה וללא מגבלות.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות גזיםמור23/06/2008
בני הקטן בן חודש, נולד בשבוע 37 אך כעת הצליח להדביק את הפער ושוקל כבר 4300.
הבעיות שלי זהות לשל נטלי שכתבה הודעה לפני שבוע אך אני מניקה ולכן אין לי מושג כמה הוא אוכל.
אני מאכילה אותו בממוצע פעם בשעתיים כי הוא קם כמו שעון שוויצרי לאכול. אני לא מצליחה להרחיק זמני האכלה.
האכלות מאוד קצרות ונעות הכי הרבה 15 דקות משד אחד כאשר הוא מסרב להמשיך או שנרדם או סוגר את הפה.
הילד ממש צורח במהלך היום ואפילו מתוך שינה.
ניסיתי את כל תרגילי ההרפיה אך ללא הצלחה מרשימה
אודה על עזרתכם
אמא כואבת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזים
שירי קאשי24/06/2008הי מור,
קשה לי לתת המלצות מדוייקות יותר דרך התכתבות מאשר כבר קראת בפורום. ייתכן מאוד שהגזים וכאבי הבטן מקשים עליו את המשך הארוחה והוא זקוק להפסקה באמצע לשחרור ורק לארחר מכן להמשיך בארוחה. תקופה זו היא לעיתים יכולה להיות קשה מאוד גם לאמא וגם לתינוק אבל הנחמה היא שזה יעבור בקרוב. אני אחזור למענך על תרגילים לשחרור מערכת העיכול ובמידה וזה לא מספיק את מוזמנת לקבוע שיעור ולקבל תמיכה גם בנושא זה של הרגעה והקלה על מערכת העיכול.
תרגילים:
את התרגילים רצוי לבצע במשך היום או לפני ארוחה (למי שיודעת מתי הארוחה הבאה). יש ילדים שבזמן התקף התקף התרגילים יקלו עליהם ואחרים שדווקא אז זה יגביר את הכאב.
1. להחזיק בתנוחת ערסול.
2. כשהתינוק עם הגב לבטן ההורה לכופף את ברכיו ולקפל לכיוון הבטן (רק כמה שהוא מאפשר כדי לא להכאיב). לשחרר את הקיפול באיטיות ולחזור מספר פעמים.
3. כשהתינוק שוכב על האמה של ההורה, עם היד השניה לקפל את האגן כלפי הבטן ולהרפות לאט. לחזור מספר פעמים.
4. כשהתינוק על האמה או על הרצפה על הבטן, עם יד אחת לחפון את הבטן כך שמחזיקים את שרירי הבטן ושוב מרפים לאט.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשתת הגבקרן23/06/2008
אני אם לתאומים בני ארבעה חודשים, בן ובת. הבן, נועם, מיום היולדו נוטה להקשית את הגב. למיטב הבנתי רבים התינוקות עם התופעה הזו, אך רציתי לדעת האם גמישות יתר זו יכולה לגרום בעתיד לבעיות בגב. כמו כן, אילו תרגילים אפשר לעשות כדי למתן את ההקשתה? האם זה פתיר/עובר עם הזמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לקרן
דבי גרוס דולב23/06/2008הי קרן
הקשתת גב אינה בהכרח אינדיקציה לגמישות ,היא בהחלט לא מומלצת ועלולה לגרור קשיים במנוחת הגוף, בהתהפכות ובהתישבות מכיוון שבכל הנ"ל נדרשת כפיפה של הגב והרפייה, ההיפך ממה שקורה בהקשתה.
התרגילים המומלצים הם אלה ששוברים את התבנית התנועתית של ההקשתה:
1. בשכיבה על הגב הרימי לבנך את הרגליים לכיוון הראש תוך תמיכה והרמה של הטוסיק
2. הרבי לערסל אותו ולהוסיף לכך תנועה וקפיצה על כדור פזיו.
3. השכיבי אותו הרבה על הצד.
4. בשכיבה על בטן על כדור פזיו גלגלי אותו קדימה ואחורה כדי שירפה ויתעגל.
5. כשהוא שוכב על הגב, הגביהי את האגן שלו עד אמצע הגב על רגלייך שלך והרוויחי שם זמן במשחק כדי להיות זמן רב במקון מעוגל.
נסי את התרגילים באינטנסיביות כי חשוב לטפל בזה. את מוזמנת לחזור אלי עם שאלות או להתיעצות טלפונית.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה
קרן24/06/2008אני די עושה את רוב התרגילים הללו, וכמובן אוסיף ואנסה את שהצעתם. יש לנו פגישה במכון להתפתחות הילד ואני מניחה ששם יציינו את אותם דברים פחות או יותר. בכל מקרה תודה על התגובה המהירה. נחמד שיש למי לפנות ולקבל מענה מהיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי להירדם אצל תינוק בן 8 חודשיםשרית23/06/2008
שלום,
מידי יום כשאני שמה את בני במידה לישון (גם בשנת הצהריים וגם בשנת הלילה)הוא מיתקשה להירדם: זה מלווה בבכי היסטרי, תזוזה מרובה, לא מוצה את עצמו, עובר לתנוחות לא מובנות...
אני יודעת שהוא נורא עייף ולכן אני מניחה אותו לישון....האווירה שקטה, הטמפ' נוחה מאוד- והוא ממשיך לבכות....ניסיתי לשנות- לשים אותו בלול, מוצץ או בידיים- הוא לא מפסיק. ישנה עוד בעיה שכשהוא מתעורר (וזה רק בשינת הצהריים) הוא גם מתעורר קבוע בכל יום - בבכי היסטרי. לא ברור לי מה הבעיה , אני כבר מתוסכלת, מה גם שיש לו אח תאום שישן איתו בחדר והוא מפריע לשנתו.
אנא עיזרו לי....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אני לא מקבלת תגובה????????????
שרית23/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשרית
דבי גרוס דולב24/06/2008הי שרית
ראשית, אני מתנצלת על שלא קיבלת תשובה מהירה מספיק, אז הנה.
קשה מאוד לדעת בלי לראות מדוע תינוק סובל מבעיות שינה והירדמות.
פזיולוגית, אחת הסיבות הנפוצות היא מתח שרירים גבוה שלא מאפשר הרפיה מספקת כדי להרדם.
האם את רואה תופעות גופניות דומות גם בעת עירות? הקשתה של הגב? חוסר נינוחות בגוף? נוקשות בגוף? שאלות אלה יסייעו לי לדעת האם מדובר במתח שרירים.
בנוסף, ישנו טמפרמנט של תינוק שמשפיע, בין היתר, על הרגלי ההירדמות ועל מצב הרוח,
מה המזג הכללי של בנך? האם הוא נינוח או חסר מנוחה?
בשני המקרים אפשר לעזור בעזרת סוגי מגע עמוק ותרגילי הרפיה.
עני על שאלותי ואשמח להמשיך בדיון בהתאם לתשובותייך.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה...
שרית25/06/2008תודה רבה על התשובה.....
לא, אין הקשתה של הגב או משהו בכיוון, גם מבחינת טמפרמנט אפשר לומר שהוא ילד די רגוע, אוכל בזמן, רוב היום זוחל ומשחק, מעסיק את עצמו יפה, אבל הבעיה מגיעה לרוב בשעת ההשכבה בלילה- הוא מיתקשה להירדם וזה מלווה בנידנודים, זחילה במיטה לא מוצא את עצמו - למרות שהוא נורא עייף.
ובשנת הצהריים - הוא מתעורר בבכי היסטרי- מידי יום. לא ברור לי מה זה....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיי שינה
שירי קאשי25/06/2008הי שרית,
תינוק שמתקשה לישון להרדם, מנועע רבות בחוסר שקט, ומתעורר בבכי לרוב סובל ממתח גופני מסויים. המתח לא חייב להראות אותותיו בצורת הקשתה ברורה בגב זה יכול גם להיות שכל אזור בית החזה פשוט נוקשה ולא רך ותנועתי. מתח נוסף יכול להצטבר בגוף כתוצאה ממה שעובר על התינוק במהלך היום, החשיפה שלו לדברים חדשים, ההתמודדות שלו עם התנועה וכו'. מתח זה הוא נורמלי והוא נחלת כל התינוקות אך יש תינוקות שמתקשים לשהשתחרר ממתחים אלו וזה משפיע על יכולת ההרפיה והנינוחות הנחוצים להרדמות. השינה לרוב פחות עמוקה ופחות רציפה והם גם עלולים להתעורר בבכי. סיבה נוספת יכולה להיות שהוא מתחיל לחוות חרדת נטישה והשינה,אשר מפורשת אצל בני גילו כפרידה, מהווה איום וקושי. בכל מקרה אני ממליצה לעזור לו על ידי כך שעוזרים לו להגיע לנינוחות הרצויה לפני השינה. הדרך הטובה ביותר היא ערסול על הידיים. בהתחלה תני לו להרדם כך בידייך (את יכולה לשבת על כדור פיזיו ולקפץ קלות, זה מאוד יקל על התהליך). באופן הדרגתי להעביר אותו למיטה בשלב מוקדם יותר בתהליך ההרדמות ולהמשיך במגע וליטופים עד שירדם. בכל פעם שבוכה להרימו שוב, להרגיע ולהשכיב. התייחסי לכך כתהליך גמילה מהרדמות על הידיים תוך שאת נותנת לו מענה לקושי שלו בין אם הוא פיזי ובין אם הוא רגשי.
בהצלחה,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ידיים קפוצותרויטל23/06/2008
שלום,
ביתי בת חודשיים השבוע.
רב היום היא עם ידיים קפוצות, אהחרור שלהם הוא בהאכלה לזמן קצר, או כאשר נרדמת.
האם נורמלי, ומתי הידים כבר לא אמורות להיות קפוצות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכובה לרויטל
דבי גרוס דולב23/06/2008הי רויטל
זה טבעי לראות בגיל זה ידיים קפוצות אבל יחד עם זאת אנו רוצים לראות שיש גם הרפיה מידי פעם,
כשהיא על הידיים, בזמן שינה ובזמן שהיא רגועה.
קפיצת ידיים מוגברת עלולה להעיד על מתח שרירים מוגבר אבל הייתי מחכה עד גיל 3 חודשים כדי לראות אם מדובר רק ברפלקס או במתח. בנתיים את יכולה לתרגל איתה מעט הרפיה ע"י החזקתה בערסול מלא ועוטף והוספת תנועה מונוטונית על כדור פזיו, זו תנועה שמשרה הרבה בטחון ונינוחות על תינוקות והיא יכולה לגרור בעקבותיה הרפיה של הידיים.
תני לה הרבה מגע עמוק באזור הזרועות ובגב כף היד,
חזרי אלי בעוד שבועיים שלושה והמשיך את התיחסותי.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרון פעילות?עדי23/06/2008
אני כבר מבולבלת, כל אחד אומר משהוא אחר...
התינוקת שלי בת 4 וחצי חודשים,
מה עדיף_מזרון פעילות? שמיכת פוף? שמיכת פיקה? הבנתי שמזרן פעילות הוא קטן אז זה לא מספיק להרבה זמן, ויש כאלו אומרים שהכי טוב רק שמיכה דקה על הרצפה,
אז מה הכי טוב לגיל הזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לעדי
דבי גרוס דולב23/06/2008הי עדי
ישנם מזרוני פעילות גדולים, כשני מטר על מטר וחצי והם מצוינים.
עם שמיכה חתינוק קשה להתקדם ולזחול והוא מושך אותה אליו על מנת להגיע לצעצוע במקום להתקדם אליו. השמיכה זזה בקלות ובכלל, נטחה פחות ממזרון.
בעניין ה"בריחה" מהמזרון- הרגע שביתך תתחיל לזחול גם מזרון בן 3 מטרים לא יסםיק כי היא בן כה וכה תתקדם. אז בנתיים- מזרון פעילות.
בהצלחה
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני קניתי מזרן פעילות
ענבל25/06/2008אחרי שניסיתי שמיכות על הרצפה, אבל התינוק זז, כשיש שמיכה על הרצפה השמיכה זזה גם כן וכך הוא לא יכול להזיז את עצמו בנוחות, כשקניתי את המזרן פעילות הוא כבר ממש התחיל לזוז, לזחול, להתגלגל.
ממליצה מזרן פעילות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינת לילה רציפה -בגיל שלושה חודשים?newmami322/06/2008
הנסיך שלנו, ישן 6-7 שעות רצוף שזה נפלא
אבל...
הוא הולך לישון בשעה 21 וחצי
ומתעורר בסביבות 4
הייתי רוצה לנסות "להעתיק" את כמות השעות האלו ללילה - משמע:
חצות עד 7 בבוקר
אבל זה אומר שאצטרך להעיר בחצות לבקבוק,
וכשהוא ישן הוא ישן ולא מתעורר בגלל בקבוק
האם ישנם רעינות?
האם זה יסתדר מלבדו?
האם יתכן שתינוק ישן 10 שעות?? כלומר 20 עד 6 בבוקר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינת לילה רציפה -בגיל שלושה חודשים?
שירי קאשי22/06/2008הי,
ישנם תינוקות אשר ישנים לילה רציף כבר בגיל זה אבל זה לא הכלל. השתדלי לא להקשיב יותר מידי לאלו המספרות על שנת הלילה הנפלאה של הקטן שלהן כיוון שלמרות שזה לא תמיד נראה כך הרי שהן היוצאות דופן. אפילו מה שאת מתארת הוא מצב הנחשב קל יחסית והמשיכי להנות ממנו. קימה אחת בלילה לארוחה היא סבירה מאוד ונחוצה למרבית התינוקות בגיל זה. כמובן שניתן מעט להזיז את שעת ארוחת הלילה על מנת להגיע לבוקר בשעות יותר סבירות וזה על ידי שינויים קלים בשעות הפעילות וההשכבה. בכל מקרה זה לוקח קצת זמן וחשוב להתחשב בצרכי התינוק האישי שלך.
בהצלחה,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי להרים את הראש בשכיבה על הבטןnewmami322/06/2008
הנסיך בן שלושה חודשים
בהתחלה העדיף רק את צד ימין
אחרי שעבדנו על זה בהחלפת צד במיטה/טרמפולינה הוא מסתכל גם לצד שמאל
אבל על הבטן
הוא עם הראש רק! על צד ימין
ולכן גם מתקשה מאוד להרים את הראש (הראש מורם לו על צד ימין)
הוא תינוק חזק, גדול ומפותח, וזה מה שמקשה עליו
(התהפך פעם ראשונה ואחרונה בגיל חודשיים מהבטן לגב)
אשמח לעצה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי להרים את הראש בשכיבה על הבטן
שירי קאשי22/06/2008הי,
מה שאת מתארת היא תמונה ברורה של חוסר סימטריה המשפיעה על התפקוד המוטורי. חוסר סימטריה זו בהחלט מהווה גורם מגביל בתנועה ולפיכך הרמת הראש אינה מתפתחת היטב. גודלו של התינוק אינו הגורם לקושי בהרמת הראש אלא הקיצור בשרירים בצידו האחד של הגוף. תופעה זו כנראה גם הביאה להתהפכות החד פעמית שקרתה בגיל מוקדם מידי מה שבדרך כלל אומר שהיא לא קרתה כתוצאה מלימוד של תנועה מאורגנת אלא כתוצאה מארגון לא נכון של הגוף. זו גם הסיבה שזה קרה באופן חד פעמי ולא קרה שוב. ראשית אני ממליצה להשכיבו כמה שיותר על הבטן כיוון שבכל הרמת ראש בתנוחה זו, כוח הכובד ממרכז מעט את הראש. בנוסף חשוב מאוד לעבוד על איזון האסימטריה בגוף כיוון שככל שהוא יגדל השינוי יהיה קשה יותר וכן ההשפעה על התפקוד המוטורי תהיה גדולה יותר. אני ממליצה בחום לקבוע שיעור פרטי לנושא האסימטריה בפרט והשלמת הפערים המוטורים בכלל.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבעתי פיזוטרפיה למחר.. האם יעזור?
newmami322/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי22/06/2008במידה ויש שיתוף פעולה בתרגול של הפיזיותרפיה הרי שזה יכול מאוד לעזור. התחילי בטיפול הפיזיותרפיסטי ותראי את מידת שיתוף הפעולה והתוצאות ולאחר מכן החליטי האם מתאימה לך יותר שיטה אחרת. שיטת העבודה של "צעד ראשון" היא שונה מהפיזיותרפיה ומבוססת על פלדנקרייז, אין עבודה ישירה על מתיחת השרירים המקוצרים אלא עבודה על הרפייתם ולאחר מכן התארכותם מתאפשרת ללא התנגדות. מניסיוני תינוקות שקשה להם בפיזיותרפיה, משתפים יותר פעולה בשיטה זו.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבלתחנית22/06/2008
בני בן שלושה חודשים ומגיל חודש ישן שינה רציפה עד ארבע לפנות בוקר, מגיל חודשיים וחצי לילותיו נמשכו עד 6 בבוקר ובשבוע האחרון שהחלפתי לו את האוכל, הוא מתעורר כל שלוש שעות בלילה. יש לציין שהוא ניזון מלידתו במזון תינוקות מיוחד למשקל לידה נמוך ועכשיו כשהשלים חסרים עברנו למזון תינוקות רגיל של אותה חברה.
מה יכולות להיות הסיבות לתופעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בהרגלי שינה
שירי קאשי22/06/2008הי חנית,
לא ברור לי האם משקל הלידה היה כתוצאה מלידה מוקדמת או לא. בכל אופן ייתכן כי בנך לאחר השלמת הפערים וחיזוקו הכללי כבר זקוק לפחות שעות שינה ובעקבות כך גם באו השינויים בהרגלי השינה שלו. בנוסף כמובן שגם השינוי בתזונה יכול היה להביא לשינויים. בנושא זה אני ממליצה להתייעץ עם רופא הילדים.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך המהירה ו....
חנית22/06/2008ראשית התינוקות שלי נולדים כולם בשבוע 40 אך במשקל לידה נמוך 2600 גרם
איך היית מציעה לי להחזיר את התינוק לשנת לילה רציפה? מה אני יכולה לעשות על מנת לעזור לזה לקרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי22/06/2008הי חנית,
ראשית ככל שהתינוק גדל הוא זקוק לפחות שעות שינה ויותר שעות פעילות. נסי להגדיל את שעות הפעילות במשך היום ובודאי שזה גם ישפיע על עומק ואיכות שנת הלילה. פעילות של תנועה ובעיקר פעילות הכוללת את הפעלת מערכת שיווי המשקל (שזו פעילות מאוד מומלצת בגיל זה) הן פעילויות התורמות להתפתחות המוטורית, נותנות מענה כיצד למלא את שעות הערות של התינוק ובסופו של יום תורמות לשינה עמוקה יותר כיוון שהן מעייפות מאוד וגם עוזרות בשחרור מתחים מהגוף העלולים להביא להגברת היקיצות בלילה. במידה וקיים גם קושי בשכיבה על הבטן או שאת מזהה במהלך היום נוקשות ומתח גופני או חוסר רגיעה זה יכול להצביע על כך שישנם מתחים נוספים שצריך להתייחס אליהם. מתח זה הוא שמפריע לו להיות נינוח ולהגיע לשינה עמוקה וטובה. תנסי את הדרכים הבאות על מנת לעזור לו להגיע לנינוחות:
1. בתוך פוף גדול (כזה עם הבד הנמתח) להשקיע אותו כך שיהיה מעורסל. אם אתם שניים בבית אז כל אחד מחזיק בשתי פינות ומנדנדים מצד לצד, קצת מעלה ומטה. עם מעט יותר מאמץ ניתן גם לעשות לבד על ידי הרמת הפוף מלמטה כך שנשען על שתי הידיים. אם את לבד ניתן גם להניע את הפוף על הרצפה קדימה ואחורה במעין תנועות חתירה. התנועה של הפוף עוברת לאורך כל עמוד השדרה ועד לראש, מרגיעה מאוד ומרפה מאוד. בסדנאות של תינוקות רבות משתתפים 90% מהתינוקות נרדמים בתהליך הזה.
בתוך הפוף התינוק נמצא מעורסל, עם תמיכה מלאה בגופו (מה שאין על הידיים). כל זה בשילוב עם תנועה מאפשר את אותה רגיעה מוחלטת והרפיית כל השרירים.
2. אפשר להגיע לרגיעה גם מתוך ערור המערכת. שימי מוסיקה קצבית וריקדי איתו בבית. תוך כדי תבצעי העברה שלו מתנוחה לתנוחה בידיים שלך. כל פעילות שמעוררת את מערכת שיווי המשקל מעייפת מאוד ועוזרת לשינה עמוקה יותר.
3. אם יש בבית כדור פיזיו גדול - לשבת עליו עם התינוק בידיים בערסול ולקפוץ מעלה מטה בעדינות. ככל שהתינוק פחות רגוע להגביר את קצב ועצמת התנועה וככל שהוא נרגע להוריד עוצמות. לאחר שאת מרגישה שהשינה כבר עמוקה להעביר למיטה בתנועה בטוחה ומהירה ולא איטית ומהססת. במיטה אם הוא על הבטן לטפוח על הישבן לכיוון הראש כך שתהיה תנועה לאורך כל עמוד השדרה. אם על הגב להמשיך בשפשופים של בית החזה.
4. עיסוי במגע עמוק לפני השינה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינה
מורן23/06/2008שלום,יש לי תינוקת בת שמונה חודשים וכשאני משכיבה אותה לישון במיטה שלה בשעה שהיא צריכה לישון היא לא מוכנה היא מתחילה לצרוח בבכי בלי הפסקה עד שאני נשברת ומרימה אותה אני רוצה לדעת בבקשה מה צריך לעשות בדיוק על מנת שהיא תוכל לישון בזמן תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינה
שירי קאשי24/06/2008הי מורן,
חסרים לי המון פרטים על מנת לעזור לך. ראשית צריך לברר מהי באמת השעה שהיא צריכה לישון ולאחר מכן לבחון מה אתם עושים בשעה זו. ההמלצה הכללית היא שיהיה טקס שינה קבוע למשל אמבטיה, ארוחת לילה, שיר, עיסוי והשכבה. הטקס יכול לכלול כל דבר שאתם רוצים ומתאים לכם כל עוד זה כולל מעבר למצב רגוע ושקט יותר המכין את התינוקת לקראת השינה. גם בהרדמות עצמה, ייתכן שבתך עדיין צריכה את הנוכחות שלך לידה, אולי היא זקוקה למגע מלטף בכדי להרדם ולהקל עליה את הפרידה שהיא חווה כל לילה וכו'. אני מקווה שהרעיונות הכלליים נותנים לך כיוון על מנת להתחיל שגרת שינה רגועה יותר. בכל מקרה זהו תהליך שלוקח לו זמן בכדי להטמע. אם את מעוניינת בעצות ממוקדות יותר את מוזמנת לכתוב שוב ולהוסיף פרטים על מה קורה אצלכם כיום.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 7 חודשים-לא מתהפכתאפרת21/06/2008
ביתי בת 7 חודשים ועדיין לא מתהפכת. היא שוכבת הרבה על הבטן ונהנית לשחק כשהיא על הבטן.
היא מושיטה יד לצעצועים, מסתובבת על ציר ודוחפת את עצמה לאחור. אני חושבת שהיא לא מרימה את הראש מספיק גבוה. היא מרימה את הראש אך לא את כל בית החזה.
כשהיא על הגב היא מסתובבת על הצד אך בודדות הפעמים בהן היא משלימה את ההיפוך.
כשהיא שוכבת על הגב היא מנסה תמיד להתרומם כמו בתרגילי בטן.
עכשיו היא התחילה לעשות משהו חדש- כשהיא שוכבת על הבטן היא מקפיצה את הראש והרגליים למעלה ביחד.
אני מאוד מודאגת.
אשמח לחוות דעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאפרת
דבי גרוס דולב21/06/2008הי אפרת
ביתך נמצאת בעיכוב התפתחותי מסוים ובנוסף ציינת מספר גורמים נוספים שראויים לבדיקה-
אי הרמת ראש מספקת, נסיונות התרוממות דרך שרירי הבטן וכו.
בשל גילה ובשל הגורמים הנוספים אני ממליצה על טיפול יותר רציני מאשר על דפי פורום בו לא ניתן באמת לאבחן לעומק .
כדאי לשקול פגישה עם מדריכה להתפתחות תינוקות, לקבל אבחון מדויק ותרגילים שישפרו את התפתחותה של ביתך וימנעו קשיים עתידיים.
אשמח גם אני לעמוד לרשותכם בנושא זה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 7 חודשים-לא מתהפכת
שירי קאשי22/06/2008הי אפרת,
הרמת הראש על הבטן מתחילה על ידי שימוש בשרירי הצואר ועם הזמן מתחיל שימוש גם בשרירי וחוליות הגב העליון. כמו כן מתווספות גם הידיים העוזרות לתמיכה והרמת ראש גבוהה יותר. ללא הרמת ראש מספקת לא יכולה להתרחש התהפכות נכונה מהבטן לגב. הראש הגבוה משמש כמשקולת המובילה את כל הגוף לכיוון ההתהפכות. בגיל של בתך היא כבר היתה אמורה להיות מיומנת בהתהפכויות לשני הכיוונים וכמובן שהיהת צריכה לשכב על הבטן עם ראש מורם גבוה. גםהדברים הנוספים שציינת מרמזים על קושי מוטורי הנובע ממתח מסויים בגוף. הרמת הרגליים והראש יחדיו על הבטן וכן הנסיונות להתרומם כשהיא על הגב. נראה כי היא סובלת מנוקשות וחוסר תנועתיות של פלג הגוף המרכזי, דבר המקשה עליה להשתמש נכון בעוד השדרה על מנת לייצר באופן חופשי את התנועתיות הנחוצה לה בשלב ההתפתחותי בו היא אמורה להיות. אני מאוד ממליצה לקבוע שיעור פרטי על מנת לערוך אבחון מדוייק ולתת מענה לכלל הקשיים אשר עומדים בפניה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)