פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן חצי שנה
    שרית
    06/07/2008

תינוק בן חצי שנה רק מתהפך מהבטן לגב , שוקל 9 ק'. קשה לו להתפך מהגב לבטן, מתי בד"כ מתחילים לזחול?. שאלה נוספת ברשותכם: תינוק בן 5 חודשים יונק. ניסיתי לתת לו בקבוק ומסרב בכל תוקף, הוא דוחה עם הלשון, ובוכה מאד. איך אפשר להרגילו לבקבוק, מה עושים שיתרגל לבקבוק, מתי זה בד"כ קורה שתינוק מתרגל סוף סוף לאכול מבקבוק??? . רב תודות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן חצי שנה

הוספת תגובה

• תגובה לחגית

דבי גרוס דולב
    06/07/2008

הי חגית
    בעניין ההתהפכות מגב לבטן, להלן מספר תרגילים:
    1. לתפוס יחד את פרק היד של התינוק והקרסול של אותו הצד ושל צד שני כך שיהיה מכודרר ואז לגלגל אותו מצד לצד עד הרצפה וחזרה.
    2. להוליך את הרגל שלו לכיוון הנגדי כך שהברך תיגע ברצפה ולגרות עם צעצוע עד שיסיים את ההיפוך בעצמו.
    3. להשכיב על הצד, להחזיק אותו שם ולשים צעצעוע ליד הנגדית לגירוי סיום ההיפוך

זחילה מגיעה לאחר התהפכות חופשית בסביבות גיל 6-9 חודשים.

תינוקות רבים מתנגדים לבקבוק לאחר שהתרגלו ליניקה מה שצריך זה להמשיך ולנסות עם בקבוקים שונים, בזמנים שונים ושאנשים אחרים ינסו להאכיל מהבקבוק, להתעקש עד שיצליח.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרבן ירקות
    אורלי
    06/07/2008

הבן שלי בן 7 חודשים, לפני כחודש התחלנו ירקות ואחרי כמה ימים עברנו לפירות, הוא התלהב משניהם אבל ברגע שרציתי להחזיר את הירקות בנוסף לפירות הוא סרב בכול תוקף,, הוא אוכל פעם ביום פירות, לא הרבה ולא במקום ארוחה וירקות לא מסכים בכלל ומתחיל לבכות ולהיות חסר סבלנות כשמנסים.. כל יום מחדש אני מאדה, מרסקת , סינרים, חיתול הצגות ושום דבר לא נכנס לפה, (לבגדים שלי, שלו, על הריצפה וכו..) שמעתי עצות כמו לנסות להוסיף סוכר או לנסות מרק בבקבוק.. אבל אני לא כ"כ בטוחה לגבי זה, אשמח לשמוע בנושא..

לקביעת תור
    סגירה
    סרבן ירקות

הוספת תגובה

• סרבן ירקות

שירי קאשי
    08/07/2008

הי אורלי,
    תזונה אינה מתחום התמחותי אך אני יכולה לשתף אותך מנסיוני כאמא וכמי שפוגשת תינוקות רבים. ראשית הוספת הסוכר אינה נראית לי כיוון שהילד אינו זקוק לו והוא צריך בסופו של דבר להתרגל לטעם האמיתי. בנוסף האכלת אוכל מרוסק מבקבוק עלולה ליצור מצב של האכלת יתר וכן הוא אינו מתאמן על הפעלת הפה והלשון בדרך הנכונה. לטעמי האישי צריך פשוט להמשיך ולהציע. יש תינוקות שלוקח להם יותר זמן ואחרים פחות בכדי להתרגל לטעמים ולמרקמים החדשים. צריך לתת לילד את הזמן שלו ופשוט לספק לו את מה שהוא צריך. בשלבים הראשונים גם אם לא אוכל מספיק יש השלמה על ידי החלב ובהדרגה גם אכילת המוצקים משתפרת.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ההתפתחות תקינה?
    נורית
    06/07/2008

ביתי בת ארבעה חודשים השבוע. כאשר על הבטן אינה מחזיקה יותר משתיים שלוש דקות. מצב זה נמשך כבר שלושה שבועות ללא שיפור. האם יש מקום לדאגה? דבר שני היא אינה ממלמלת. היא מפיקה קולות בעיקר כאשר עצבנית. וכאשרהיא שמחה וחייכנית היא נותרת שקטה. בעבר החלה בזמן להשמיע אווו ואההה אך גם אלה כבר אינם נישמעים. באוניברסיטה נהגה להניע את ידיה ולהזיז את הבובות. היום מביטה בהם אך נראית קפואה. כאילו רוצה להזיזם באופן מכוון ואינה מצליחה להניע את ידיה. כעבור דקות ספורות מתחילה לבכות. כאשר חפץ נמצא במרכז גופה או בקצות אצבעותיה היא תופסת ללא קושי. האם עלי לדאוג להתפתחותה. אודה לכם מאוד לתשובה. אמא דואגת ולא היסטרית!!(כפי שהסביבה נוטה לחשוב ).

לקביעת תור
    סגירה
    האם ההתפתחות תקינה?

הוספת תגובה

• תגובה לנורית

דבי גרוס דולב
    06/07/2008

הי נורית
    לא הסטרית זה כבר וגם לדאוג לא מומלץ. הדבר שאני כן רוצה להתיחס אליו הוא זה שלביתך יש עדיין קושי בהרמת הראש בגיל זה. זהו גיל שאנו רוצים לראות הרמת קושי קלה ונינוחה. קושי במקום זה יכול ללמד על כמה דברים אבל לא ניתן לאבחן אותם בלי לראות. אתן לך מספר תרגילים לתרגול בבית, מקווה שיעזרו מעט:
    1. בעת שכיבה על הבטן קרבי את המרפקים של התינוקת כך שיהיו ברוחב הכתפיים ,השאירי אותם מוחזקים ובאותו זמן תני מגע של הפה שלך באזור שבין השכמות שלה, השארי כך זמן מה.
    2. תני מגע עמוק לאורך עמוד השדרה, אבל לצידי החוליות ולא עליהן- זאת כדי להפעיל את המקום.
    3. לחצי כנגד הרצפה את השוקיים, ירכיים וטוסיק שלה כדי לגרום להרמת הראש.
    הקושי להגיע לצעצועים יכול לבוא מאותו המקום של הקושי להרים את הראש אבל לזה לא אוכל לתת תרגילים בלי לאבחן.
    לגבי ה"דיבור"- לא נראה לי בעייתי בגיל זה ולא כ"כ רלוונטי לבחון מילמולים.
    נסי את התרגילים וחזרי אלי לספר איך הולך ואם יש שיפור, אשמח להמשיך ולעזור לכם.
    בהצלחה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא זחל אחורה
    שירן
    06/07/2008

שלום בני בן 9 חודשים, הוא זוחל חופשי, מתיישב בכוחות עצמו והתחיל לעמוד- כמובן להכל הוא הגיע בכוחות עצמו ומרצונו, אבל הוא מעולם לא זחל אחורנית- הוא ישב המון ישיבה צידית ועדיין מתיישב, זחל גחון והכל, אבל אחורה הוא לא זוחל.- האם זה משנה? דבר נוסף, הוא לא נשכב- זאת אומרת אם הוא רוצה לשתות הוא זורק את עצמו אחורה ולא נשכב מהצד- איך אפשר לתקן את זה? תודה שירן

לקביעת תור
    סגירה
    לא זחל אחורה

הוספת תגובה

• לא זחל אחורה

שירי קאשי
    08/07/2008

הי שירן,
    אמנם תינוקות רבים זוחלים תחילה אחורה אבל זהו לא שלב התפתחותי דרכו צריך לעבור. התינוק שואף להתקדם קדימה ולא אחורה. הזחילה אחורה היא תוצאה של ידיים חזקות יותר מהרגליים. תינוק שהוא מאוזן מבחינת כוחו, אין שום סיבה שיתקדם אחורה.
    לגבי השכיבה דרך הצד, קשה לי לדעת בהתכתבות מה הגורם לכך. בכל מקרה את יכולה לנסות לעודד אותו לשליחת ידיים (כפי שמתחילה השכיבה מהצד) את שליחת הידיים ניתן לעודד על ידי גירוי לרפלקס הבלימה. הושיבי אותו על מזרון ובצעי משיכות קטנות שיוציאו אותו משיווי משקל. בכדי לא ליפול הצידה הוא ישלח ידיים לבלימה. חשוב לבצע כל פעם מכיוון אחר על מנת לפתח את הרפלקס. באותו האופן כשהוא ירצה להשכב הוא צריך למעשה להטות עצמו הצידה תוך כדי שימוש בידיים בכדי לא ליפול ולעשות זאת בצורה מבוקרת. מעבר לכך אני אהיה זקוקה לפרטים נוספים על שלבי ההתפתחות שלא בכדי להיות יותר ממוקדת.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישיבה בכיסא אוכל
    יערה
    06/07/2008

שלום! יש לי בן מתוק בן 7חודשים ושבוע.הוא עדיין לא מתיישב בצורה עצמאית ובימים האחרונים החל להתיישב מעצמו בעגלה בזמן טיול,תוך שהוא נעזר במגש הקדמי. רציתי לדעת מתי יכולה להושיב אותו בכיסא אוכל לשם אכילת ארוחה? האם ניתן כבר להושיב אותו רק כדי שיאכל? כבר 5 שבועות אנחנו בנסיונות וטעימות של מזון מרוסק אך ללא הצלחה מרובה.חושבת שאולי אם ישב בכיסא אוכל אוכל להגיש לו מזונות בחתיכות קטנטנות וכך יאכל טוב יותר.לתשובתך אודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ישיבה בכיסא אוכל

הוספת תגובה

• ישיבה בכיסא אוכל

שירי קאשי
    06/07/2008

הי יערה,
    הישיבה במשטחים מוטים בינהם עגלה אינה מומלצת עד שהתינוק לומד להתיישב נכון בכוחות עצמו כיוון שזה מעודד את ההתישבות דרך שרירי הבטן כפי שבנך עושה עתה. בנוסף גם הושבתו באופן כללי אינה מומלצת על מנת שיעבור את התהליך בעצמו ולא יפסיד את תהליך הלימוד אשר כולל בתוכו מרכיבים מוטורים שהוא צריך לרכוש. ספציפית לגבי אוכל ניתן להשתמש בטרמפולינה או כסא אוכל שניתן להשכיבו וזאת לצורך הארוחה. אם הוא יושב יציב בכסא אוכל רגיל ניתן גם כן רק לצורך הארוחה להושיבו ולזכור שזה לזמן המוגבל של הארוחה ולא להשאירו שם לזמן רב. בשאר שעות היום להמנע מהושבה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת חצי שנה מסרבת לאכול מוצקים
    לו
    05/07/2008

שלום רב! בתי מזה שבועיים אוכלת ארוחת ירקות מרוסקים ומאוד אוהבת זאת (בשילוב עם הנקה ופורמולה). לפני יומיים היא אכלה כמות גדולה מאוד של רסק גזר, קישוא ותפוח אדמה. לצערי לא עצרתי אותה כי היא מאוד התלהבה ורצתה עוד ועוד ולא תיארתי לי שזה יזיק. אחרי זה היא נרדמה והתעוררה תוך כדי שהיא מקיאה את הארוחה. לאחר הקאה גדולה באו עוד כמה נסיונות להקיא אך לשווא כי לא היה לה מה. היא נהייתה ממש חלשה אחרי זה למשך רבע שעה ואז חזרה לעצמה. שלשום אכלה שוב את אותו הרכב של רסק אך הגבלתי אותה והשלמתי את הארוחה עם הנקה כי היא הייתה מאוד רעבה. הבעיה שמאתמול היא מסרבת לאכול מוצקים. מצד אחד היא מתלהבת ומצד שני סוגרת את הפה ומסתובבת מהכפית. היום הורדנו לה גזר מהתפריט (אמרנו נשנה צבע אולי יעזור) אך היא מסרבת לאכול. האם הסירוב קשור להקאה של אותו היום? ואם כן למה יום אחרי היא כן אכלה ומאתמול מסרבת? מה ניתן לעשות כדי שתחזור לאכול. האם זו תופעה ידועה בתינוקות? בתודה מראש, לו

הוספת תגובה

• תגובה ללו

דבי גרוס דולב
    05/07/2008

שלום לו
    על חלק משאלותייך אי אפשר לדעת את התשובה, הרי לא נוכל לדעת מדוע יום אחרי הסכימה ביתך לאכול ויומיים אחרי לא.. כמו כן אין לדעת האם הסיבה לסרוב היא ההקאה.
    ניתן רק להמשיך ולנסות הרכבים שונים של ירקות ולזכור שדברים, טעמים ורצונות באוכל משתנים מאוד בגיל זה ומיום ליום. לא מדובר בתופעה אלא רק במקרה שכרגע תופס מקום.
    פשוט נסו הפסקה מהרכב זה וחיזרו אליו בעוד מספר ימים.
    שיהיה בתאבון
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירקות מבושלים

טלי
    05/07/2008

לפי מה שאני יודעת בגיל חצי שנה רק מתחילים לשלב בהדרגה מוצקים.. אולי הגזמת קצת עם הכמות.. כמה זמן את כבר משלבת לה את המוצקים?? ואולי זה גם קשור לתמ"ל?? באיזו פורמולה את משתמשת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבלנות

נטלי
    05/07/2008

היי אני מבינה את הלחץ שלך, בגלל שאני גם נתקלתי בסירוב של בתי לאכול מוצקים כשבועיים לאחר שהיא התחילה לאכול. היא פשוט סירבה לפתוח את הפה כשהגשתי לה אוכל עם הכפית. והייתי בלחץ נוראי כי המשקל שלה מאוד קטן וירד בשקילה של גיל 6 חודשים מתחת לאחוזון 3! היא סירבה לאכול אחרי אותו יום ששקלנו אותה והייתי נורא בלחץ ממשקלה הנמוך. כנראה שהיא הרגישה את הלחץ ששידרתי בזמן הארוחות. יכול להיות שגם את שידרת לה לחץ בגלל הפחד שלך שהיא תקיא שוב. בכל אופן התחלתי לתת לה ירקות מבושלים בתנור חתוכים לאצבעות שהיא יכלה להחזיק לבד או שנתתי לה מהיד שלי ואכלתי יחד איתה כדי לתת דוגמה,ומזה היא אכלה קצת וגם פירות רכים, והמשכתי עם הנקה , ובמגביל הייתי מכינה לה גם אוכל מרוסק והייתי מציעה לה בכפית והיא הייתה מסרבת. הייתי די מיואשת, עד שיום אחד (אחרי שבוע של סירוב) הגשתי לה אוכל כשלא היו לי שום ציפיות שהיא תוכל ואז היא התחילה לאכול... והיום היא בת 7 חודשים וחצי והיא אוכלת יפה מאוד אוכל די מגוון. אני ממליצה בחום על הספר "טעמים ראשונים " שנותן מלא רעיונות כדי לגוון את התפריט של הקטננטנים ולצאת מהמעגל "גזר קישוא בטטה"! בהצלחה ועל תתייאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה על העצות ו...

לו
    08/07/2008

אחרי עוד יומיים היא באמת חזרה לאכול... ויש לי את הספר "טעמים ראשונים" - בהחלט מומלץ!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוק
    נטלי
    03/07/2008

שלום בני בן החודש ושלושה שבועות התחיל להוציא רוק ובועות רוק (לא בכמויות גדולות), לא יודעת האם זה קשור אבל הוא טיפה מצונן -האף קצת סתום לו. האם הדבר תקין? (אין חום,הלשון לא לבנה, לא פולט יותר מדי פעם פעמים ביום ,עולה במישקל נולד 3075 כרגע בערך 4700, אוכל סימלאק בסביבות ה580-650 ) לתגובתכם אודה

לקביעת תור
    סגירה
    רוק

הוספת תגובה

• תגובה לנטלי

דבי גרוס דולב
    05/07/2008

הי נטלי
    כמעט כל התינוקות מריירים בגיל זה וגם בגילאים מאוחרים יותר. בגיל זה הדבר קורה בד"כ כי הם אינם יודעים לבלוע את הרוק שלהם ולכן הוא נוזל מהפה. בד"כ אין לזה קשר להצטננות.
    בגיל מאוחר יותר זה קורה ב"דכ סביב הוצאת השיניים.
    בכל מקרה הדבר שכיח ותקין
    בברכה
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך,שבוע טוב

נטלי
    05/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרמת ראש
    הילה
    03/07/2008

שלום, הבן שלי בן חודשיים וחצי, כאשר אני מניחה אותו על הבטן הוא מרים את הראש לשנייה בלבד ואחר כך מתחיל לבכות ומסרב להרים את הראש, האם בשלב זה זה יכול להצביע על בעיית התפתחות? יש לציין שהתינוק גדול ומפותח לגילו האם יכול להיות שהמשקל הגבוה מקשה על החזקת הראש (6.550 ק"ג)?. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הרמת ראש

הוספת תגובה

• תגובה להילה

דבי גרוס דולב
    05/07/2008

הע הילה
    בהודעה שמתחתייך התייחסתי להרמת ראש ונתתי תרגילים לחיזוק הההרמה.
    אי הרמת ראש מספקת בגיל זה מלמדת על קושי ולא בהכרח על בעיה, קושי שכדאי לטפל בו.
    משקל גוף לא אמור להשפיע על קצב ההתפתחות ואני ממליצה לעכוב אחר הרמת הראש ואם אינך רואה שיפור בחודש הקרוב לשקול מפגש עם מדריכה להתפתחות תינוקות ולקבל אבחון
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה ותודה
    לילי
    03/07/2008

ראשית רציתי להודות לכם, אני קוראת כאן הרבה בפורום ואתם עונים מאד מהר, מאד ענייני ועם הרבה עצות טובות. שנית יש לי שאלה, נועם שלי בן 9 שבועות. הוא ישן רק על הבטן ובמשך היום אני משתדלת לשים אותו גם בעירנות על הבטן והוא ממש שונא את זה (כך זה נראה) הוא עושה קולות של התאמצות כאלו גרוניים בזמן שהוא מרים את הראש ואחרי כמה דקות זה הופך לבכי אני מרגיעה ושמה שוב ועדיין הוא לא מוכן להישאר עירני על הבטן. קראתי כאן את העצות של התרגילים- החזקת פלג גוף תחתון למשל ואני עושה, אבל יש דרך להרגיע אותו כך שיישאר יותר זמן על הבטן? באופן עקרוני הוא מחזיק יחיסת בסדר את הראש אבל לא לאורך זמן. והוא גם מעדיף צד אחד על פני האחר. שוב תודה. לילי

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה ותודה

הוספת תגובה

• תגובה ללילי

דבי גרוס דולב
    05/07/2008

הי לילי
    זה שבנך ישן על הבטן זה כבר טוב מפני שזה מסייע לגופו ללמוד להיות שם.
    כדאי להמשיך ולתרגל את התרגילים שניתנו בפורום לשיפור השכיבה על הבטן ובנוסף כדיא להוסיף מגע בזמן שכיבה על הבטן- שימי יד אחת על גבו ובידך השנייה תני טפיחות לאורך כל הגב, טוסיק ורגליים על מנת לעזור לו להישאר על הבטן, שפשפי את הגב שלו ובכלל תני לו הרבה סוגי מגע עמוק בעת שכיבה על הבטן.
    כדי לשפר את הרמת הראש:
    העבירי מגע לאורך עמוד השדרה בלי לגעת בחוליות עצמן אלא מצידיהן,
    ליחצי כנגד הרצפה את השוקיים, ירכיים וטוסיק התינוק לעודד הרמת ראש,
    החזיקי את מרפקיו ברוחב הכתפיים בעת השכיבה על הבטן.
    נסי להשאיר אותו על הבטן, על אף המאמצים, כמה שיותר זמן אבל לא במחיר של בכי כבד כמובן,
    נסי לצבור שם זמן.
    בהצלחה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי התינוק שלי
    רחלי
    03/07/2008

תינוקי בן ה10 חודשים מתהפך רק מהגב לבטן!! מרבה להוציא לשון . הוא לא יושב ולא זוחל . קשה לו לבלוע את הרוק או לאכול דברים טחונים , הוא אוכל רק מעדנים ודייסה . תודה ובציפיה שתעזרו רחלי

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי התינוק שלי

הוספת תגובה

• תגובה לרחלי

דבי גרוס דולב
    03/07/2008

הי רחלי
    צר לי להיות כה חד משמעית אבל תינוקך זקוק לאבחון מקצועי מיידי בו תיבדק הסיבה לעיכוב המשמעןתי בהתפתחותו לאור הדברים שציינית.
    ישנו סיכוי סביר שמדובר בטונוס שרירים נמוך שכן הסימנים לכך הם רבים- עיכוב בהתפתחות,
    לשון משורבבת ושינה מרובה.
    אני מאוד ממליצה לפנות בהקדם למדריכה להתפתחות תינוקות, אשמח לעזור לך גם אני.
    ההתפתחות המוטורית המוקדמת משפיעה רבות על זו המאוחרת וכדאי מאוד לתת לתינוקינו את הבסיס הטוב להתפתחות בריאה וחזקה.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרמת ראש
    אסף
    01/07/2008

יש לנו תינוק בן 4 חודשים, שאינו מרים את הראש בשכיבה על הבטן. לאורך היום הוא נמצא הרבה זמן על הבטן אך אינו מרים את הראש אלא מסובב אותו מצד לצד תוך גרירה. אנחנו מעונינים לדעת איזה תרגילים יכולים לעזור לו וכיצד צריך לבצעם במדויק. הוא נולד בשבוע 36 במשקל שני קילו ואנחנו רוצים גם לדעת אם נתון כזה הוא משמעותי כשבודקים התקדמות בהתפתחות המוטורית.

לקביעת תור
    סגירה
    הרמת ראש

הוספת תגובה

• תגובה לאסף

דבי גרוס דולב
    02/07/2008

שלום אסף,
    בגיל 4 חודשים אנו כבר רוצים לראות אצל התינוק הרמת ראש טובה וחזקה בעיקר לאור העובדה שהוא שוכב הרבה על הבטן ויש לו את ההזדמנויות לעשות זאת.
    אנו מתייחסים לגיל מתוקן של פגים מתחת לשבוע לידה 36 ולכן נתון זה לא מאוד משמעותי.
    אני ממליצה לבדוק את התינוק ולקבל אבחון על מנת לדעת מה מעכב אותו ואיזה תרגילים לתת לו.
    מדריכה להתפתחות תינוקות תוכל לסייע לכם רבות, אשמח גם אני לעמוד לרשותכם.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרמת ראש

שירי קאשי
    02/07/2008

הי אסף,
    ניתן להוריד חודש מהגיל הכרונולוגי של בנך אך גם בגיל המתוקן היינו מצפים להרמת ראש. ציינת גם משקל לידה נמוך שהוא יכול להעיד על חולשה מסויימת שיכולה עדיין להיות בשרירים וצריך לעבוד בכדי לחזקו באופן כללי. לצורך כך אני ממליצה על אבחון ושיעור פרטי למתן תרגילים ספציפיים יותר, ובינתיים ניתן לחזק את הרמת הראש על ידי התרגילים הבאים:
    1. בשכיבה על הבטן לעבור בצידי חוליות מהגוגולת ועד לאמצע עמוד השדרה לאט לאט (חוליה חוליה) ובמגע ברור.
    2. על הבטן ללחוץ את אזור האגן מעט לתוך הרצפה. הקונטרה בפלג גוף תחתון תעורר הרמת פלג גוף עליון.
    3. על כדור פיזיו להשכיב על הבטן ולהניע את הכדור קדימה. ירידת המשטח עליו נשען התינוק גורמת לו להגיב בהרמת פלג גוף עליון לצורך איזון.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך עוזרים לשבת
    יערה
    01/07/2008

הילדה שלי בת 7 חודשים. היא זוחלת על 6 עומדת על 4 ובשבוע האחרון היא התחילה להביא את עצמה לעמידה במיטה, בלול בעזרת שולחן וכו'. (לא עומדת לבד) העניין הוא שהיאלא יושבת. לפני שהתחילה לעמוד ראיתי שהיא מזיזה את התחת הצידה ממצב של שש ונראה שהיא בכיוון אבל עכשיו מאז שלמדה לעמוד היא הפסיקה לעשות את זה ורק רוצה לעמוד או לזחול. יש דרך לעודד לימוד ישיבה? האם כדאי להושיב אותה עם תמיכה של הידיים שלה? להשעין אותה עם הגב על הספה? אפשר לשים אותה בכסא אוכל בזוית של 45 מעלות? כשהיא יושבת עלי היא יושבת יפה עם הגב אבל לבד יותר קשה לה להחזיק מעמד

לקביעת תור
    סגירה
    איך עוזרים לשבת

הוספת תגובה

• איך עוזרים לשבת

שירי קאשי
    02/07/2008

הי יערה,
    ראשית לזמן האוכל את בהחלט יכולה להושיבה בכסא אוכל ב45 מעלות. מעבר לכך השתדלי להמנע משכיבה במשטחים מוטים או מהושבה. אכן הדרך הנכונה להתיישב היא משש כפי שתארת שהיא התחילה לעשות. קשה לי בהתכתבות לדעת מה הסיבה שאינה מצליחה עדיין להחזיק עצמה יציב בישיבה אך בהחלט זה מלמד על כך שהיא עדיין לא מוכנה לכך. העודה שכיום היא כבר מנסה כל הזמן לעמוד מרמזת על כך שהתנוחה הזקופה יותר נוחה לה ולכן היא בוחרת להיות בה. בכדי לעבור משש לישיבה ובכדי לשבת יציב זריך להיות פחות זקופים ובעלי יותר תנועתיות של הגב ובית החזה. אני מניחה שיש לו מתח מסויים באזורים אלו המונע ממנה לעבור לישיבה וכן ועודד אותה לעמידה. ההמלצה הראשונה היא שהיא תשהה כמה שפחות (בזמן ערות) בלול או במיטה או ליד חפצים עליהם יכולה להעמד. הכי טוב הוא להיות על הרצפה (מזרון) ובכך לעודד אותה להתאמן עוד על הזחילה וממנה להתנסות במעבר לישיבה במקום לנסות ולהעמד. בנוסף ניתן בעת העמידה על שש להטות את הטוסיק שלה אחורה והצידה בכדי להראות לה את הכיוון לישיבה. בנוסף חשוב לפצח את התנועתיות הנחוצה לשמירה על שיווי משקל. ניתן להושיבה על כדור פיזיו ולהטות לאט לכל הכיוונים ולתת לה שהות להגיב על ידי תנועה לאיזון ושמירה על שיווי משקל. כמו כן ניתן להושיב אותה על הכתפיים שלכם ורקוד תוך כדי הטיות לצדדים השונים. במידה ואינכם רואים שיפור בשבועות הקרובים אני ממליצה על שיעור פרטי על מנת לשחרר את גופה וללמד אותה כיצד לשמור על שיווי משקל. לימוד זה יביא אותה במהרה להתיישבות עצמאית וחשוב שהיא תעבור שלב זה בטרם היא מתחילה לעשות צעדים לקראת הליכה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יושנת רק עם ציצי
    נטלי
    01/07/2008

שלום רב בתי בת ה7 חודשים לא לוקחת מוצץ ונרדמת רק עם ציצ. זה מנחם אותה ונותן לה ביטחון(כך אני מבינה!) הבעיה היא שבלילה היא מתעוררת כל שעה בערך בצרחות ונרגעת אם אני נותנת לה ציצי. מזה אני מבינה שהיא לא סובלת מבעיה רפואית שמציקה לה. ואם אני לא נותנת לה ציצי היא יכולה לבכות לפחות חצי שעה עד שהיא נרדמת. אני לא יודעת מה לעשות בשביל שהיא תישן יותר שעות רצוף. ההתעוררויות האלה גם מתישות אותי. אני גם מודאגת מהתלות הזאת בציצי,האם זה אמור לעבור עם הגיל? זאת לא תופעה חדשה אצלה אבל יש לי הרגשה שזה מחריף. מה עלי לעשות? תודה על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    יושנת רק עם ציצי

הוספת תגובה

• ישנה רק עם ציצי

שירי קאשי
    02/07/2008

הי נטלי,
    ההרדמות של התינוק הוא תהליך בו הוא צריך להרפות את גופו, להרגיש נינוחות ומשם להרדם. תינוקות רבים מתרגלים להרדם עם מוצץ או ציצי (במקרה זה זה אותו הדבר) ואז ההרדמות שלהם מגיעה מתוך הרגעה חיצונית של מציצה ולא מתוך הרפיית הגוף. דוקא המציצה שומרת על דריכות ומתח מסויים בגוף אך גם לפעולת המציצה יש אפקט מרגיע. הבעיה נוצרת כשהילת מפתח תלות באותו גורם חיצוני ולא יודע בעצם כיצד להרדם בכוחות עצמו. במהלך הלילה ישנם מחזורי שינה וערות (כמו אצל מבוגר) , תינוק שיודע להרדם לבד יעבור באופן קל ולא מורגש בין המחזורים השונים ואילו תינוק שפיתח תלות במשהו חיצוני יזדקק לעזרה בכדי לשוב ולהרדם. באופן כללי אני ממליצה להפריד בין הציצי לתהליך ההרדמות. במקרה שלכם כיוון שקיימת כבר תלות, חייבים לעשות זאת לאט ובהדרגה כיוון שזה תהליך של גם של גמילה וגם של רכישת מיומנויות חדשות כיצד להרדם לבד.
    התחילי את ההרדמה על הציצי והתנתקי כשבתך כבר כמעט רדומה. המשיכי להחזיקה עליך בערסול. ניתן לשלב עם ישיבה ותנועה מעלה מטה על כדור פיזיו בכדי לעזור לה להמשיך בתהליך ההרפייה וההרדמות. כך גם בלילה בכל הרדמה. באופן הדרגתי התחילי לנתק בשלב מעט יותר מוקדם בתהליך ההרדמות. עם הרבה סבלנות תגיעו לפחות יקיצות בלילה וכן הרדמות קלה יותר בלי ציצי בכלל. חשוב להיות מאוד סבלניים וקשובים לתינוקת כיוון שזהו תהליך שהוא קשה בשבילה אך בסופו של דבר היא תהיה המורווחת העיקרית כיוון שתוכל לישון שינה איכותית ורציפה.

בהצלחה,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

נטלי
    02/07/2008

שירי שלום תודה רבה על תשובתך שעודדה אותי. את מדברת על הרפיית הגוף כתהליך הרדמות, ורציתי לציין שבזמן האחרון הבת שלי מקשיתה את הגוף בצורה חזקה ונראת ממש כואסת כשהיא בוכה וגם כשהיא מתעוררת באמצע הלילה , דבר שהוא חדש יחסית. איך אפשר לעזור לה להרפות את הגוף חוץ מאשר בתנועה על כדור הפיזיו? האם יכול להיות שהמעבר לאוכל מוצק 3 פעמים ביום (פחות ציצי) הוא גורם למצב ולתלות המתגברת במציצה? בקשר להתנתקות מהציצי כשהיא מתחילה להירדם, האם צריך לתת לה שוב את הציצי באותו רגע במקרה והיא בוכה מזה או לתת לה לבכות? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת חודש וחצי, עם צהבת. בדיקות דם
    תמר
    01/07/2008

שלום, בתי בת חודש וחצי כמעט. מאז לידתה סבלה מצהבת קלה, שלא חלפה עדיין. בבדיקה אתמול ערך בילירובין: 9.5 (לא ידוע כמה היה הערך הזה עם לידתה ובבית היולדות, היא נראית צהובה מעט מאז היום השלישי לחייה).. בבדיקות דם ואחרות בביה"ח אתמול לא נמצאה בעיה בתפקודי כבד, אבל תוצאות בדיקת בלוטת התריס היו "גבוליות ובעייתיות" כדברי הרופא, שלא פירט.... אודה לכם אם תוכלו לעזור לי להבין את משמעות תוצאות הבדיקות והאם המצב חמור, וכן מה יכולה להיות הסיבה לצהבת שאינה עוברת (התינוקת יונקת בלבד, נולדה בשבוע 38 בניתוח קיסרי. היא ערנית, עלתה 1.5 ק"ג מאז נולדה ונראית טוב בסך הכל). תוצאהבדיקות: TSH = 5.74 FT4 = 1.14 בנוסף האם יש קשר בין תפקוד בלוטת התריס שהוא כנראה בעייתי לבין הצהבת? אם לא - איך מתגברים על כל אחת מהבעיות הללו??? אודה לכם מאוד על כל מידע בנושא, אמא מודאגת לבת מקסימהות

הוספת תגובה

• בדיקות דם

שירי קאשי
    02/07/2008

הי תמר,
    זה לא הפורום המתאים. אני ממליצה לפנות לפורום רפואי או פורום העוסק בפענוח בדיקות דם. בכל מקרה הכי טוב וחשוב הוא להתייעץ עם רופא הילדים ולדרוש הסבר מפורט על כל שאלה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת חודש וחצי, עם צהבת. בדיקות דם
    תמר
    01/07/2008

שלום, בתי בת חודש וחצי כמעט. מאז לידתה סבלה מצהבת קלה, שלא חלפה עדיין. בבדיקה אתמול ערך בילירובין: 9.5 (לא ידוע כמה היה הערך הזה עם לידתה ובבית היולדות, היא נראית צהובה מעט מאז היום השלישי לחייה).. בבדיקות דם ואחרות בביה"ח אתמול לא נמצאה בעיה בתפקודי כבד, אבל תוצאות בדיקת בלוטת התריס היו "גבוליות ובעייתיות" כדברי הרופא, שלא פירט.... אודה לכם אם תוכלו לעזור לי להבין את משמעות תוצאות הבדיקות והאם המצב חמור, וכן מה יכולה להיות הסיבה לצהבת שאינה עוברת (התינוקת יונקת בלבד, נולדה בשבוע 38 בניתוח קיסרי. היא ערנית, עלתה 1.5 ק"ג מאז נולדה ונראית טוב בסך הכל). בנוסף, האם יש קשר בין תפקוד בלוטת התריס שהוא כנראה בעייתי לבין הצהבת? אם לא - איך מתגברים על כל אחת מהבעיות הללו??? אודה לכם מאוד על כל מידע בנושא, אמא מודאגת לבת מקסימה

הוספת תגובה

• תגובה לתמר

דבי גרוס דולב
    02/07/2008

הי תמר
    בפורום זה אנו לא עוסקים בנושאים רפואיים, אלה שאלות שכדאי להפנות לרופא ילדים.
    רפואה שלמה
    דבי גרוס
    מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה