מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיםלו21/06/2008
האם מותר לתת מי עדן לתינוק בן שנה ,מים שלא רתחו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מים
דבי גרוס דולב21/06/2008כדאי, בנושא זה, להתייעץ עם אחות טיפת חלב או רופא ילדיץ
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמישה מידיימיקי20/06/2008
שלום רב
בתי בת כמעט 10 חודשים והיא מתהפכת ומתגלגלת בבית אבל עדיין לא מראה סימניי זחילה.
הייתי איתה בטיפת חלב אצל הרופאה והיא אומרת שיש לה פיסוק רחב מידיי והיא גמישה מידיי.
היא נתנה לי מספר תרגילים אבל אין שינוי.
האם שחיה יכולה לעזור לה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיקי
דבי גרוס דולב20/06/2008הי מיקי
גמישות יתר עלולה להיות גורם מעכב התפתחות היות והיא, פעמים רבות, הולכת יחד עם טונוס שרירים נמוך מעט. התרגילים אותם יש לתרגל צריכים להיות מאוד ספציפים לביתך, לחיזוק.
בשחייה לא בטוח שמתצאי מענה מדויק כ"כ על אף שיש שם תרגילי חיזוק.
גמישות יתר מלווה את התינוק בהמשך ההתפתחות ומקשה מעט על הזחילה, עמידה והליכה.
אני ממליצה בחום לשקול שיעור פרטי עם מדריכה להתפתחות תינוקות ולקבל תרגילים אישיים לחיזוק ביתך ולהבטחת התפתחות מוטורית תקינה ויציבה.
אשמח גם אני לעמוד לרשותך
בהצלחה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמישות יתר
שירי קאשי22/06/2008הי מיקי,
גמישות היתר יכולה להיות מלווה בטונוס נמוך אבל לא בהכרך. במידה ואובחן טונוס נמוך אזי שיעורי השחיה יכולים לתרום לחיזוק השרירים כיוון שכל פעילות שמבוצעת מול כוח ההתנגדות של המים תורמת להפעלת השרירים. יחד עם זאת לא הייתי משאירה חוג כזה כדרך הטיפול היחידה כיוון שאין בחוג השחייה עבודה ספציפית על הקשיים המוטורים האופיניים לכל ילד וכן אין עבודה על הבשלת התנאים ההכרחיים לכל אחד משלבי ההתפתחות. בתך כרגע זקוקה מאוד לעבודה ממוקדת על שיפור המיומנויות הנחוצות לצורך התפתחות הזחילה והכנה לקראת הליכה. בכדי להתגבר על הקושי שמציבה גמישות היתר, יש חשיבות בפיתוח תנועה נכונה ואיכותית, וככזו שמצריכה פחות מאמץ, דבר המאפשר התגברות קלה יותר על הקושי האובייקטיבי שנגרם כתוצאה מהגמישות. אני מאוד ממליצה לקבוע שיעור פרטי בנושא זה, בין אם תחליטו על חוג שחייה ובין אם לאו.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכותשיר20/06/2008
שלום רב,
בתי בת 4 חודשים ושלושה שבועות. אתמול התהפכה לראשונה מהגב לבטן והיום בבוקר לא הפסיקה לעשות זאת פעם אחר פעם. יש לציין שהשתמשתי בתרגילים שמצאתי פה באתר ע"מ להביא אותה למצב של התהפכות מהגב לבטן. שאלתי היא אילו תרגילים עלי לתרגל עימה בכדי שתתהפך מהבטן לגב?
תודה רבה,
שיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשיר
דבי גרוס דולב20/06/2008הי שיר
ביתך בגיל מצוין למציאת הדרך להתהפכות מבטן לגב. אם את בכל זאת רוצה לתרגל איתה את זה את מוזמנת לפנות למאמר של "ינוקט" בנושא, באתר זה.
בהצלחה
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתהפכות מבטן לגב
שירי קאשי22/06/2008הי שיר,
ביתך נמצאת במקום נכון מבחינת ההתפתחות המוטורית שלה. חשוב לציין שעדיין יש לה זמן רב להשלים את המיומנות של התהפכות לשני הכיוונים אבל בהחלט ניתן להתחיל ולתרגל מיומנות זו.
התהפכות מבטן לגב:
ראשית כדאי לתרגל את התנוחה הבסיסית על הבטן שמאפשרת התהפכות:
1. בשכיבה על הבטן לעבור בצידי חוליות מהגולגולת ועד לאמצע עמוד השדרה לאט לאט (חוליה חוליה) ובמגע ברור.
2. על הבטן על המרפקים טפיחות על השכמות , אחיזת השכמות והנעתן מצד לצד.
3. על כדור פיזיו על הבטן על המרפקים ניעות של הכדור קדימה אחורה, ימינה ושמאלה. כך לומד להעביר משקל מצד לצד.לשלב שליחת יד לבועות סבון לסירוגין.
4. על הרצפה - בהמשך אחרי שתרגישי שהשלב הראשון מוכר יותר, כדאי לגרות את הושטת היד קדימה ולמעלה על ידי צעצוע כך שיעביר משקל ליד הנגדית. ניתן לעזור ולכופף במקביל את הרגל של הצד שאותו מגרים, ולאט לאט להניע את התינוק אל הגב.
5.חוויות של תנועה במרחב. תוך כדי משחק איתו, לשנות את האופן בו מחזיקים אותו בקצב מהיר, להרים לאווירון, לרקוד איתו.
6.גלגול ג'ודו - התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוק ישלים את הגלגול בעצמו.
7. גלגולים במזרון-התינוק במרכז המזרון מרימים משני צדדים וכל פעם על ידי הרמת צד אחר מגלגלים את התינוק מבטן לגב ומגב לבטן. יש לשים לב שהראש נתמך ולא נופל וכן שהידיים קרובות לקו האמצע כך שהן לא מפריעות לגלגול.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוחדת ללכת...רויטל19/06/2008
ביתי בת 11 חודשים
מגיל 6 חודשים כבר נעמדה מאוד זריזה ופעילה
היא כאמור עכשיו בת 11 חודשים ונראה שהיא ממש אוטוטו הולכת
היא בעגלול עוברת מצד לצד בלי אחיזה ועל הריצפה נעמדת לבד אבל שמעודדים אותה לתת צעד ראשון מרגיש לי שהיא פוחדת
היא מנסה לתת פסיעה ואז מתיישבת על התוסיק
אני מקפידה שלא יאחזו לה ידיים ויוליכו אותה(סבא סבתא דודה וכו') אלה רק עם ידים מתחת לקו המותן כדי שתמצא את הבלנס לבד
האם זה נכון?
האם לעודד או להניח לה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרויטל
דבי גרוס דולב20/06/2008הי רויטל
קודם כל ,טוב שאינך מוליכה אותה ומונעת זאת מאחרים.
מה שחסר בד"כ לתינוק בגיל זה שחושש מהחיכה עצמאית הוא חוש שיווי המשקל, את יכולה לפתח איתה מיומנות זו ע"י מתן חוויות שיעודדו זאת:
תני לה הרבה חוויות של תנועה במרחב, הנפות, הפיכות עדינות, הטיות לצדדים.
על כדור פזיו בשכיבה ובישיבה, הניעי אותה לצדדים וקדימה אחורה כדי לתצטרך לאזן את עצמה.
הרחיקי מעט את הרהיטים שבינם היא עוברת, כל פעם קצת יותר.
מעבר לזה, תני לה את הזמן שלה להיות בשלה לכך.
בהצלחה
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת שלא אוהבת ביציםמאיה19/06/2008
בתי בת השנה לא אוכלת בכלל ביצים. מסרבת בכל תוקף למקושקשת, קשה וחביתה. אני מודאגת. האם בצדק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למאיה
דבי גרוס דולב20/06/2008הי מאיה
אי אהבת ביצים איננה סיבה לדאגה...
אנו לא עוסקים בענייני תזונה אבל אני כן יכולה להמליץ להמשיך ולנסות להציג גם מזונות שאינם אהובים בוריאציות שונות ובהפסקות, לנסות לשלב ביצים במזונות אחרים ולזכור שהטעם בגיל זה עדיין משתנה.
בהצלחה
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 8 חודשים ושלושה שבועותהילה19/06/2008
ביתי נולדה בשבוע 36 (גיל מתוקן 7 חודשים ושלושה שבועות) מגיל 5 חודשים התחילה להתהפך
מבטן לגב בחופשויות .ומגיל 6 חודשים התחילה להתהפך מהגב לבטן אומנם בקושי רב אך מגיל 7 וחצי חודשים היא מתהפכת חופשי לכל הכיוונים מסתובבת סביב צירה לשני הכיוונים תופסת כפות רגליים ומכניסה את אצבעות כף הרגל לפה . מגיל 8 חודשים ושבוע היא התחילה לזחול גחון , לפעמים היא מושיטה ידיים קדימה ומושכת את עצמה ולפעמים כמו שחיית חתירה יד יד רגל רגל.
היא עדיין לא יושבת כאשר אני מושיבה אותה היא מחזיקה כמה שניות ואז היא נופלת היא עדיין לא יכולה לעמוד אני מאוד לחוצה מקצב ההתפתחות שלה מה דעתכם על כך?
בנוסף רציתי לציין שביתי מתהפכת בטן גב וגב בטן רק על משטחים רקים (כגון מזרן פעילות) ועל הרצפה היא מפחדת אז אני מנצלת את זה ושמה אותה הרבה על הרצפה על הבטן וכך היא לא מתהפכת לגב האם זה בסדר שהיא הרבה על הרצפה ? והאם בכדי לפתח את זחילת הגחון שלה בכדי שהיא תהיה מהירה יותר רצוי להשים לה מכנס או בלי מכנס אני חושבת שכאשר היא עם מכנסיים היא קצת נדבקת לרצפה וזה מקשה עליה אבל גם עם מכנס קשה לה כי היא מחליקה אז מה עדיף? וגם כיצד לעודד לעמוד על 4 ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
הילה19/06/2008סליחה טעות כאשר היא בלי מכנס היא נדבקת לרצפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה להילה
דבי גרוס דולב19/06/2008הי הילה
להלן התשובות לשאלותייך,
נשמע לי שביתך מתפתחת יפה, אומנם מעט איטית אבל לפי הסדר, תוך שהייה בכל שלב ושלב.
לגבי הישיבה, אנו לא יכולים לצפות מתינוק לשבת לפני שהוא עולה על 6, רק מתוך עלייה על 6 והטיית הטוסיק לאחור מתרחשת התיישבות עצמאית. אני מאוד לא ממליצה להושיב את ביתך כדי לא לפגוע בישיבה העצמאית וגם מפני שגופה איננו מוכן לזה, לכן היא לא מצליחה להשאר שם.
עמידה עצמאית רחוקה אף יותר מפני שלפניה צריכים להגיע עלייה על 6, זחילה והתישבות, אנחנו לא רוצים דילוג על שום שלב בהתפתחות התינוק, אל תנסו להעמיד אותה.
זה בסדר מידי פעם להניח אותה על הרצפה כדי שתזחל אבל לשים אותה גם במשטחים שנוחים לה על מנת שתוכל לנוע לפי רצונה ולא רק לפי שאיפתכם להתקדמות. לגבי מכנסיים- השתמשו במה שנוח לה פשוט.
ויש לי גם מספר שאלות- האם הזחילה של ביתכם מיומנת ומהירה או שהיא עדיין מהוססת ולא יציבה?
כי אם כן אולי כדאי לבדוק מה הוא הגורם לקצב האיטי ואולי לעזור לה בכך. האם טונוס השרירים שלה אובחן מתישהו? האם היא משתמשת בהצלבות בעת הזחילה? יד ורגל נגדית?
אשמח לקבל תשובות ולהמשיך בהתיחסותי.
להתיעצות טלפונית או קביעת שיעור פרטי אפשר גם בטלפון- 052-8240914
בברכה
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
הילה19/06/2008הזחילה שלה לא מהירה רק כאשר היא ממש רוצה להגיע למשהו אז היא זוחלת יותר מהר.
לפעמים זו זחילה כמו חתירה ולפעמים היא גוררת את עצמה בעזרת היד.
מה ששמתי לב זה שהיא לא מסתובבת חופשי בבית למרות שהיא יודעת לזחול צריך לפתות אותה לזחול ( אני שמה דברים על הרצפה שתגיע אליהם ) אבל היא לא בחופשיות עוברת ממקום למקום על דעת עצמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך הילה
דבי גרוס דולב19/06/2008הי הילה
לפי תאורך אני מרגישה שיש לביתך מידה מסוימת של קושי בתנועה, היא לא ממש מממשת את היכולות התנועתיות שיכולות להיות לתינוק בגיל זה אבל יחד עם זה היא מתקדמת לפי סולם השלבים.
מכיוון שלא מדובר בעיכוב רציני אלא יותר בקושי ,החלטה אם להיעזר בעזרה חיצונית היא לגמרי שלכם. אני יכולה להעיד כי אבחון נכון ומתן תרגילים יכולים לתת לביתכם דחיפה בהתפתחות וגילוי הנקודה שעוצרת אותה. כלים אלה יכולים להיות לה לעזר בהמשך ההתפתחות המוטורית ולתת תנועה חופשית.
אשמח לעמוד לרשותכם ובכל מקרה בהצלחה.
דבי גרוס דולב
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילת גחוןחנית18/06/2008
בתי בת 8 וחצי חודשים זוחלת זחילת גחון מהירה מאוד כבר חודש וחצי, מתי אמורה לעבור לזחילת שש? לפעמים עולה על הברכיים אך נשארת על המרפקים, כמוכן עוברת "מכשולים" כמו רגליים בקלות.
האם זה בסדר או עליי לסייע לה לעבור שלב בזחילה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לחנית
דבי גרוס דולב18/06/2008הי חנית
חודש וחצי הוא זמן טוב לזחילת גחון ועכשיו נרצה לראות עלייה על 6. את אומרת שביתך כבר עולה על הברכיים אבל לא על הידיים. כדי לחזק את עניין הידיים את יכולה לנסות ולחזק אותן עי" תרגול של "מריצה"- תני תמיכה בבית החזה שלה ובאגן והרימי אותה מעט מהרצפה עם זווית מעט אלכסונית כך שהיא תאלץ להשען על הידיים וכך לחזק אותן. תני לה לעבור מכשולים (כריות, הגוף שלך וכו) תוך דגש על השענות על הידיים והשארות שם.
נראה לי שזה מה שחסר לביתך כדי לעלות על 6 עם הידיים.
שיהיה בהצלחה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
חנית18/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכיבה על הבטןלי18/06/2008
שלום רב!
בתי תהיה בת 4 חודשים בעוד שבוע.
היא יושנת מאז הלידה רק על הבטן ולא מוכנה בשום פנים ואופן להירדם על הגב או על הצד אלא אם כן היא בעגלה ואנחנו בחוץ מטיילים היא יכולה להירדם בעגלה על הגב מעבר לזה היא יושנת רק על הבטן. במהלך היום היא פעילה ומחייכת ושוכבת על הגב ללא שום בעיה אך כשהיא רוצה לישון היא דורשת שאהפוך אותה על הבטן ואז תוך מספר דקות היא נרדמת ללא שום בעיה.
הבעיה היא שהיא לא מרימה את הראש כשהיא על הבטן היא מזיזה אותו מצד לצד ללא שום בעיה ועושה את זה די מהר אך להרים את הראש זה עוד לא קרה.
גם כשאני מרימה אותה לגרפס היא עדיין לא שולטת בראש שלה ואני מידי פעם תומכת בו עם היד מאחור כי הוא מתנדנד.
האם זה תקין לגילה?
אני גרה בחו"ל ואין פה טיפת חלב יש לה רופא ילדים אך אני רואה אותו פעם בחודש על פי הוראותיו.
אשמח לייעוץ ועזרה
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמת הראש על הבטן
שירי קאשי18/06/2008הי לי,
זה שבתך רוצה להיות על הבטן זה מצויין. מעבר לכך אני כן מצפה בגילה להרמת ראש טובה. קשה לי מרחוק לאבחן מהו הגורם המעכב את הרמת הראש אך אתן לך מספר המלצות כלליות שאותן תבצעי בזהירות ובעדינות:
תתחילי עם התרגילים הבאים:
1. בשכיבה על הבטן לעבור בצידי חוליות מהגולגולת ועד לאמצע עמוד השדרה לאט לאט (חוליה חוליה) ובמגע ברור. זה אמור לעורר את האזור ולעודד את הרמת הראש.
2. על כדור פיזיו - בשכיבה על הבטן (כשאת אוחזת ברגליה) להטות את הכדור מעט קדימה. גם כאן התגובה אמורה להיות הרמת הראש לשם שמירה על איזון.
בהמשך ובעדינות רבה לבצע את התרגילים הבאים לחיזוק טונוס השרירים ושיפור מערכת שיווי המשקל – אנו מעוניינים לתת לילד כמה שיותר חוויות שונות, אשר יפעילו את השרירים ויגרמו למערכת שיווי המשקל להתפתח:
o אווירונים – לאחוז את הילד עם הפנים אלינו ולהרים מעל ראשינו – אני מצפה שהתינוק יישר את רגליו ויזקוף את הגב. במידה ולא, להמשיך להרים ולהוריד, אפשר לקרב את הבטן לראש שלנו ולהסתובב – ייתכן כי ייקח זמן עד שהשרירים יתחזקו מספיק לזקיפה, יש לתרגל כל יום מספר דקות.
o אווירון הפוך – לאחוז את הילד בצלעות, פנים כלפי חוץ ולהרימו למעלה ב-45 מעלות. המטרה חיזוק שרירי הבטן והרמת הראש לכיוון הבטן. במידה והילד מפיל את הראש אחורה יש לבצע בזוית קטנה יותר. חשוב – לבצע תרגיל זה מספר שניות ולתת לנוח.
o "סופרמן" – לאחוז את הילד על הידיים שלנו בשכיבה על הבטן, יד בין הרגליים ויד שנייה תומכת בבית החזה ולהניף בעדינות לצד למעלה וחזרה, להישאר קצת זמן ולרדת. התרגיל משפר את מערכת שיווי המשקל וגורם להרמת הראש וחיזוק שרירי הגב וחגורת הכתפיים.
o על כדור פיזיו על הבטן על המרפקים ניעות של הכדור קדימה אחורה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת מזון מרוסק+שתיית מיםאילי18/06/2008
יש לי תינוק בן 5 חד', הנקה מלאה. בעקבות המלצת טיפת חלב התחלנו עם תפ"א או גזר, כבר מס' ימים של נסיונות חוזרים ונשנים-ואינו מוכן לאכול, פותח פה אבל אוגר את הכל בחיך כאילו שאינו יודע לבלוע. מה לעשות כדי להנחותו כיצד לבלוע? בנוסף, אינו מוכן לשתות מים מבקבוק. האם את רואה בעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלת מזון מרוסק+שתיית מים
שירי קאשי18/06/2008הי,
כמו כל פעולה חדשה שהתינוק לומד,צריך לתרגל על מנת להיות מיומן בה. כך גם פעולת האכילה והבליעה של מזון מוצק. יש תינוקות שזה בא להם באופן טבעי יותר ואילו אחרים צריכים יותר זמן על מנת ללמוד מה לעשות עם הלשון וכיצד להניע את האוכל בפה ולבלעו. כמו כן יש את נושא ההתרגלות לטעמים ומרקמים חדשים שגם כאן כל תינוק מגיב אחרת ויש כאלה שלוקח להם זמן רב.
ישנם מצבים בהם היפוטוניה מסויימת סביב שרירי הפה מקשים על התינוק בפעילות האכילה. במצב זה נראה לרוב את הפה רפוי ופתוח, תינוק שמרייר הרבה ואינו מרבה ללעוס צעצועים. בכל מקרה ניתן לחזק את שרירי הפה על ידי גירוי מסביב לפה מבחוץ ומבפנים על ידי מוצץ (אם הוא משתמש) או על ידי האצבע. הגירוי מסביב לפה גורם להפעלת השרירים הטבעתיים ולתירגולם. בכל מקרה אתם רק בתחילת המסע לעבר המזון המוצק והטעמים החדשים וזה נורמלי לחלוטין שהתינוק לא ממש אוכל בהתחלה. המשיכו לנסות בלי להתיאש ובלי לחץ. התייחסו לכך כהתנסות חדשה ולא כארוחה שהוא צריך לאכול ואני מאמינה שלא יקח זמן רב וגם יהיו תוצאות.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכות מהבטן לגברוית17/06/2008
בני בן חמישה חודשים, מעט לפני גיל ארבעה חודשים החל להתהפך מהגב לבטן אך התקשה לשחרר את היד, היום הוא מתהפך ומחלץ עצמו. אולם עדיין לא התהפך אף פעם מהבטן לגב.
האם זה בעייתי?? מה לעשות?? בעקרון אנחנו מתרגלים אבל נראה כי פשוט לא בא לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התהפכות מהבטן לגב
שירי קאשי18/06/2008הי רוית,
בנך מתפתח בהתאם לגילו. השלמת שלב ההתהפכויות לרוב קורה עד גיל 6 חודשים כך שאין מה לדאוג. זה נורמלי לחלוטין שיש כיוון אחד שאיתו מתחילים והשני מגיע מעט מאוחר יותר. בכל מקרה מומלץ להמשיך ולתרגל. אני מניחה שמצאת תרגילים רבים בפורום. מאמר בנושא את יכולה למצוא בקישור הבא:
[a href='http://first-step.co.il/html/katavot.htm#בטו_גב_וחזרה_-_להיות_משפחה_גליון_ינואר_2001_' id='link'][/a]
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 3 חודשיםאילת17/06/2008
שלום רב! זוהי פעם ראשונה שאני נכנסת לפה ואני מאוד מתרשמת! יישר כוח! בני ממש מקסים ולפי טיפת חלב הוא מתפתח טוב. הוא צוחק ומדבר ומרים יפה את הראש. קראתי בינוקט מאמרים על ישיבה וגם פה, ואני ממש חוששת שאני עושה הכל הפוך. הרופא בטיפת חלב טען שהוא לא הרים טוב את הראש ולכן השכיב אותו על הגב וניסה להרים אותו כשהוא אוחז בידיו, למעין מצב ישיבה. לכן ניסינו את זה הרבה בבית ועכשיו אני מבינה שזו היתה טעות. האמנם? בנוסף, הוא יושב הרבה עלינו במצב של התערסלות אבל לאחרונה הוא כל הזמן מושך את עצמו קדימה כדי להתרומם ולשבת וזה נראה שככה נוח לו. האם זה מוקדם מדי? מה ניתן לעשות כדי להימנע מזה? (הוא יושב עלינו הרבה- כשאנחנו מדברים ביננו ההורים, או כשאני קצת רואה טלוויזיה..) איך אפשר לעזור לו והאם זה מאוחר מדי? שאלה אחרונה- מתי כדאי להפוך את העגלה למצב טיולון? המון תודות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 3 חודשים
שירי קאשי18/06/2008הי אילת,
הרמת התינוק מהידיים לישיבה משמשת את הרופאים בכדי לאמוד את מצב ההתפתחות של התינוק אבל בהחלט לא מומלצת כתרגיל. המצב הזה מעודד מאוד את התינוק להזדקף לישיבה דרך שרירי הבטן שזוהי התיישבות לא נכונה וכן מפעילה לחצים מיותרים על השלד והשרירים בודאי אצל תינוק כה קטן שעדיין לא אמור להיות שם. בשלב זה אתם צריכים להמנע כמה שיותר משהיה במשטחים מוטים (טרמפולינה, עגלה מורמת, ואפילו עליכם). כשאתם מחזיקים אותו והוא מתרומם ניתן על ידי הכנסת היד מתחת הרגליים להרים מעט את האגן כך שהגב מתעגל ובכך להחזיר אותו להשענות עם הגב והראש עליכם. במידה והוא ממשיך להתרומם במצב זה הרי שעדיף להחזיק אותו בתנוחות אחרות כמו ערסול או בשכיבה על הבטן על הרגליים שלכם. את העגלה מומלץ לא להרים עד אשר התינוק לומד לשבת לבדו (בדרך הנכונה מעמידת שש). הרמת העגלה שוב תעודד אותו להמשיך ולהתרומם משרירי הבטן. הושבת התינוק לפני הזמן (לפני שלמד לעשות זאת לבד) יכולה להביא את התינוק לרצות להיות כל הזמן בתנוחה זו וכתוצאה מכך הוא עלול לדלג על שלב הזחילה או לפתח זחילה לקויה על הטוסיק. יש משמעות לעצם הלימוד העצמי ולמעבר משש לישיבה וחזרה לשש.
מעבר לכך בגילו רצוי שישהה כמה שיותר על הבטן, גם בעגלה בכדי לעודד את ההתפתחות התקינה לקראת התהפכויות וזחילה.
את יכולה לקרוא מאמר על שלבי ההתפתחות בקישור הבא:
[a href='http://first-step.co.il/html/katavot.htm#המדריך_המלא' id='link'][/a]
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירי
רינת18/06/2008אפשר שוב את הקישור למאמר אני לא רואה אותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאמר בנושא התפתחות תינוקות
שירי קאשי19/06/2008הי רינת,
תנסי לעשות גזור והדבק לתוך הדפדפן שלך:
http://first-step.co.il/html/katavot.htm#המדריך_המלא
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתפתחת איטית, איך להגיב?ליאה16/06/2008
הפיצפונה שלי, בת שישה חודשים ושבועיים היתה מאז ומתמיד איטית בהתקדמותה ההתפתחותית, חוץ מאשר בלידה.. שהיתה זריזה ומפתיעה, ובשבוע 37.
לקח לה זמן להנות משכיבה על הבטן ולהרים את הראש, והיום עושה זאת נפלא ולאורך זמן ממושך. חשוב להוסיף שהיא כמעט כל הזמן על מזרן פעילות /שטיח. בגיל ארבעה חודשים היו כמה התהפכויות של "פוקסים", ועד היום היא לא ממש מתהפכת באופן מתוכנן. היא זזה הרבה מאד על המזרן. מרימה רגליים לכיוון הפה, משחקת המון עם הידיים, מזיזה חפצים מיד ליד, שולטת לגמריי בהכנסת מוצץ לפה ומשחק איתו.היא מזיזה רגליים כל הזמן ולכל הכיוונים, זוחלת כמו תולעת כשאני מצמידה לה כפות רגליים לכיוון הטוסיק, ונראה שמנסה להתהפך מהגב לבטן כל הזמן ובדרך כלל מגיעה עד לחצי התהפכות וחוזרת לשכיבה על הגב. אני עושה איתה המון תרגילים שלימדה אותי אחות טיפת חלב ומדריכה להתפתחות תינוקות. שאלתי היא מתי עלי להתחיל לדאוג? האם לתת לה להתקדם בקצב שלה? האם יש דבר כזה בכלל? האם לגשת לאיש מקצוע? אני די אובדת עצות. תודה מראש, אמאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאלה
דבי גרוס דולב16/06/2008הי אלה
טווח הגילאים שבו אנו רוצים לראות התהפכות הוא בין 4-6 חודשים.
ביתך נשמעת לי כתינוקת מאוד פעילה אבל יחד עם זאת בעיכוב קטן.
קשה לי לדעת דרך פורמט זה האם זה הקצב שלה או האם ישנו משהו מסוים שמעכב ומפריע בהתקדמות. אני ממליצה להמשיך ולתרגל התהפכויות דרך התרגילים שקיבלת ודרך מאמרים של "ינוקט" שתמצאי באתר זה. אני לא ממליצה לעודד ולתרגל התחלת זחילה על מנת לא לגרום כך שהיא תדלג על שלב בהתפתחות.
בנוסף, כדאי לשקול פגישה עם מדריכה להתפתחות תינוקות אם תוך כ-3 שבועות לא תראי התקדמות, נשמח גם אנחנו לעמוד לרשותך בנושא זה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתפתחת איטית, איך להגיב?
שירי קאשי18/06/2008הי ליאה,
אמנם לכל תינוק יש את הקצב שלו אך גם יש טווח שהוא מקובל כתקין. לא צריך להתרגש מכל סטייה קטנה מהנורמה אך בהחלט להיות עם יד על הדופק. במקרה של תינוקות שלעיתים מוגדרים על ידי ההורים כעצלנים או כחסרי מוטיבציה לתנועה, יש קושי אובייקטיבי שמקשה עליהם על התפתחות התנועה והדבר לא נובע מעצלנות. אצל כל תינוק ניתן למצוא את הדרך להביא ליותר מוטיבציה ובמקרה של קושי מוטורי לטפל בגורם המפריע ולתת לתינוק חופש תנועתי אשר יביא להמשך התפתחות תקינה. אני כן ממליצה לפנות למדריכת התפתחות בכדי לבחון האם יש קושי מוטורי וכן ללמוד כיצד כן לגרות את הילדה לתנועה ולפתח את המוטיבציה שלה. מה שמהווה עיכוב קל בגיל זה עלול להתפתח לעיכוב רציני יותר בהמשך וחבל לא לתת לה מעכשיו כילים אשר יניעו אותה קדימה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן חודשנטלי16/06/2008
שלום
תינוקי החמוד עובר תקופה קשה מאוד.
התחיל לו קוליק,בצורה מאוד פתאומית וחדה,הוא מתפתל כל,אבל כל היום,בזמן שינה,בזמן האוכל, אולי יש לו שעת חסד אחת במשך כל היום.בערבים ובלילות הדבר הופך לבלתי נסבל והצרחות שלו נשמעות בכול הרחוב בין השעות אחת בלילה לחמש (יש לציין כי התינוק עבר בדיקה יסודיות במיון עקב הקאות לפני כמה ימים והכל היה תקין).
המצב מתיש אותו לגמרי, הוא בקושי אוכל, מבקבוק של 120CC אוכל בין 60-90 CC במשך חצי שעה,אחרי האוכל הוא נופל שדוד( שש-שבע ארוחות ביום), שעות הערות שלו (בכיף)הצטמצמו,כמו גם ההנאות אלהם התרגלנו כמו אמבטיה בכיף ותרגילים.פשוט אין לו כוח לכלום.
הוא רגוע יחסית רק כשהוא ישן עלי או בעלי,שזה בעצם רוב היום,אני מעסה אותו ,מלטפת,מערסלת מדברת איתו בלי הפסקה..לעיתים זה עוזר אך לרוב לא.
יש לציין, כי בתפתחותית הכל נראה לי בבסדר, הוא שוכב על הבטן,מרים ראש יפה לפרקי זמן ארוכים,יוצר קשר עין ואפילו מחייך מדי פעם.
התינוק פולט המון לדעתי כתוצאה מהמאמץ שהוא מפעיל וההתפתלויות...אך העליה במשקל תקינה.
הוא גם טיפה מצונן, האם הדבר משפיע?איך אני יכולה לעזור לו?והאם העוצמות וכמות הבכי היא תקינה?
אני מתנלצת על המגילה, אבל בבקשה תנסו לעזור לי כי אנחנו ממש מותשים.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנטלי
דבי גרוס דולב16/06/2008הי נטלי
קשה לי לענות לך על שאלתך מפני שלמרות הביקור בחדר מיון זה עדיין נשמע לי מצב קצת קיצוני
של קוליק, האם ניסיתם להחליף לו את הפורמולה? האם נבדקו רגישויות לת"מל? האם נעשפה בדיקה מקיפה של ריפלוקס? כדאי לבדוק את כל הנ"ל ביסודיות.
מה שאני יכולה להמליץ לכם הוא לנסות למנוע מעט מהכאב ע"י הרפייה של שרירי הבטן:
1. נסי להשתמש במנשא קשירה בתנוחת ערסול לפני ההאכלות! וזאת כדי שהאוכל יתעכל במקום רפוי.
2. בעת שכיבה על הגב הרימי את רגליו לכיוון הראש וקפלי את רגליו לכיוון הבטן.
3. נסי להרבות בערסול
מצטערת שאינני יכולה לעזור יותר,
ושוב, מכיוון שלי זה נשמע משהו שקשור למערכת העיכול, לבדוק את כל מה שהזכרתי בהתחלה.
מאחלת לכם ולו ימים שקטים ובריאות, אשמח לשמוע ממכם עדכון בהמשך.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק בן חודש
שירי קאשי18/06/2008הי נטלי,
במצב של כאבי גזים חזקים ופליטות רבות אשר בהם התינוק עולה יפה במשקל צריך קודם כל לברר האם אין פה האכלת יתר. תינוקות, בזכות רפלקס היניקה המפותח שלהם, יכולים לאכול כמעט ללא הגבלה. תבחני האם את לא מפרשת את הבכי שלו מהר מידי כרעב, שימי לב כמה זמן עבר מאז הארוחה האחרונה והאם הוא באמת צריך להיות רעב. גם כאשר בגורם לבכי הוא עומס על מערכת העיכול, התינוק יאכל עוד כיוון שזה עוזר לו להרגע באותו הרגע אבל למעשה אנו מוסיפים בכך עומס נוסף על המערכת. מעבר לכמות האוכל ישנם מספר תרגילים אשר ניתן לבצע על מנת להוריד את העומס ממערכת העיכול (יעזור גם אם הגורם הוא רפלוקס מגורם פיזיולוגי ולא כתוצאה מעודף אוכל):
תרגילים:
את התרגילים רצוי לבצע במשך היום או לפני ארוחה (למי שיודעת מתי הארוחה הבאה). יש ילדים שבזמן התקף התקף התרגילים יקלו עליהם ואחרים שדווקא אז זה יגביר את הכאב.
1. להחזיק בתנוחת ערסול.
2. כשהתינוק עם הגב לבטן ההורה לכופף את ברכיו ולקפל לכיוון הבטן (רק כמה שהוא מאפשר כדי לא להכאיב). לשחרר את הקיפול באיטיות ולחזור מספר פעמים.
3. כשהתינוק שוכב על האמה של ההורה, עם היד השניה לקפל את האגן כלפי הבטן ולהרפות לאט. לחזור מספר פעמים.
4. כשהתינוק על האמה או על הרצפה על הבטן, עם יד אחת לחפון את הבטן כך שמחזיקים את שרירי הבטן ושוב מרפים לאט.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נטלי22/06/2008דבר ראשון תודה על כל התגובות
שנית , נהיה הרבה יותר טוב, האוצר בוכה הרבה פחות ובשעות הערב בעיקר :)
בקשר לאכלת יתר, אני מנהלת יומן :) של כל הארוחות שלו, במשקל 4300 הוא אוכל בערך 600CC ביממה, כך שאני לא חושבת שיש האכלת יתר, במוחד בתחשב בעובדה שהוא פורס את הכמות ש7 ארוחות.
מה שכן, התחתלנו לתת לו טיפות הומופטיות שרקחו בשבילנו (יש לציין כי פחדתי נורא לתת לו אותם בהתחלה), אבל כנראה שהם עזרו לו ...
שוב תודה
שנתכתב בשמחות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי22/06/2008הי נטלי,
תכשירים הומאופטים יכולים לעיתים לעזור. נשמך לשמוע בשורות טובות ולעזור בהמשך הדרך ככל שיתעורר הצורך.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי גודל פיטמת הבקבוק מתישה אותו
newmami322/06/2008יתכן קטנה/גדולה מדי
בידקי ונסי אולי להחליף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשב וריכוז - בן שנה וחצילי16/06/2008
שלום רב,
בני בן שנה וחצי. ילד חברותי, חייכן ואוהב אנשים. אוהב מאוד להשתובב (אפילו מאשר לשחק עם צעצועים). אומר מס' מילים, מבין את כל ההוראות אפילו הקשות.
יש לי שתי שאלות, אשמח מאוד לקבל סיוע ועזרה מכם:
1. החל מגיל קטן מאוד, הרגלתי אותו שאני משחקת עמו (מודה בטעות), לא מותירה אותו לבדו כמעט בעת משחק (לא נתן לי הזדמנות, משום שחיפש א נוכחותי כל הזמן). כיצד עליי לתקן זאת כיום? או במילים אחרות, כיצד אני מרגילה אותו להיות יותר עם עצמו ולשחק לבדו?
2. שמנו לב (בעלי ואני) כי בננו מאבד מהר מאוד עניין בצעצועים (ממש מס' דקות ועובר הלאה).
האם יש ביכולתי להגביר את כושר הריכוז אצלו? מה מקובל בגיל זה? האם יש מדד אחיד לריכוז בקרב תינוקות בגיל זה?
אולי משום שאני מתחום ההוראה (מורה), אני שמה לב ביתר פירוט לדברים אלו.
תודה מראש וסליחה על אורך השאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשב וריכוז - בן שנה וחצי
שירי קאשי18/06/2008הי לי,
בגיל זה אין מדד אחיד לקביעת בעיית קשב וריכוז ומעבר לכך צריך להסתכל על כלל הפרמטרים ההתנהגותיים יחדיו ולא להסיק מסקנה על פי דבר אחד. איש מקצוע יוכל לשים לב לניצנים של קושי בתחום אבל לא צריך למהר ולהסיק מסקנות. בגיל זה כבר לכל ילד יש את ההעדפות שלו במשחקים ופעילויות ולכן גם העדפה אישית משפיעה על ההתנהגות. בכל מקרה על מנת לשפר את יכולת הריכוז למשל בצעצוע אחד כדאי לנקות את הסביבה שלו מצעצועים ובכל פעם להגיש לו רק צעצוע אחד. ריבוי גירויים תורם לפיזור הריכוז והילד לומד להיות עסוק רק כשיש הרבה גירויים סביבו. באותו האופן עובדת הטלויזיה. הטלויזיה מפעילה הרבה גירויים בו זמנית ןלכן צפייה בה מרגילה את הילד להיות מועסק על ידי עודף גירויים ולא רגוע כאשר יש לו רק גירוי אחד סביבו. בנוסף ניתן לתרגל חשיפה לגירויים בודדים. לדוגמא:
1. להכין הרבה כלי נגינה בתוך שקית או קופסא, לשבת עם הילד ובכל פעם להוציא כלי אחר ולהשמיע צלילים. הילד לומד להיות קשוב לצליל בודד כל פעם ולומד להיות מרוכז רק בחוש השמיעה.
2. ניתן להחשיך את החדר וגעת בגוף כל פעם עם מרקם אחר. מטפחת, צעצוע, משחק וכו'.
3. עיסוי במגע עמוק בכל הגוף. עיסוי כזה מביא את הילד להיות יותר מרוכז בעצמו ופחות בסביבה.
את יכולה להמציא עוד תרגילים רבים בסגנון וממש לתרגל את יכולת הריכוז והקשב. כמובן שחשוב תמיד להפחית עד למינימום אפשרי את יתר הגירויים מסביב.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיית תחנוקותרוית16/06/2008
האם מומלץ ללכת לשחיית תינוקות עם ילד בגיל חמישה חודשים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרוית
דבי גרוס דולב16/06/2008הי רוית
שחיית תינוקות היא פעילות נפלאה.
במקביל, מהמקום המקצועי שלי, אני מאוד ממליצה על סדנאות ליווי התפתחותי לתינוקות..
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)