פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התהפכות מהגב לבטן
    ויקי
    09/07/2008

שלום, ליאמי שלי בן 4 חודשים , הוא מתהפך מהגב לבטן , ורק מצד אחד, איך אפשר לעודד אותו גם מצד שני ובשעורי שחייה אמרה המורה שיש לו נטייה לצד שמאל של הראש , איך אני יכולה לדעת שזה אכן כך והאם אני צריכה לקחת אותו לפיזטורפיסית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התהפכות מהגב לבטן

הוספת תגובה

• תגובה לויקי

דבי גרוס דולב
    10/07/2008

בוקר טוב ויקי
    כדי לעודד התהפכות דרך שני הצדדים נסי את התרגילים הבאים:
    1. בשכיבה על הגב הביאי ברך אחת עד לכיוון ההפוך עד שתגע ברצפה, אחזי אותה שם עד התהפכות.
    2. חברי בין קרסול של רגל ופרק יד של שני הצדדים כך שתהיה מין התכדררות וגלגלי את בנך מצד לצד, סיימי את התנועה בהיפוך מלא.
    3. השכיבי אותו הרבה על הצד דרכו הוא מתקשה להתהפך ונסי להשאיר אותו שם ככל הניתן.

בעניין הפניית הראש- קשה לי להגיד האם זה מצדיק התיחסות בלי לראות אבל אם אינך שקטה כדאי לראות פזיוטרפיסט או מדריכה להתפתחות תינוקות כדי לשלול את האפשרות.

בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינת יום
    לנה
    09/07/2008

שלום, התינוקת שלי בת 4 חודשים וכבר מאז שהיא כבת חודשיים היא כמעט לא ישנה במשך היום. היא מתעוררת בסביבות 6:30 בבוקר משינת לילה ובשעה 8:30 אוכלת ונרדמת לשעתיים. חוץ מהשינה הרציפה הזו ביום, היא לא ישנה יותר עד 21:00. היא יונקת בערך כל שעתיים, נרדמת במהלך ההנקה, אני מעבירה אותה למיטה ואחרי כ15 דקות היא מתעוררת פעילה ועירנית ביותר. האם זה בסדר שהיא ישנה כל כך קצת או שאני צריכה להרגיל אותה לישון גם בצהריים? מציעים לי בצהריים להשאיר אותה במיטה וגם אם היא בוכה לא להרים אותה, בטענה שהיא תתעייף ותרדם לבד. האם זה נכון לפעול כך? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שינת יום

הוספת תגובה

• תגובה ללנה

דבי גרוס דולב
    09/07/2008

הי לנה
    השאלה האם להרגיל לשינה במחיר של בכי היא מאוד אינדיוידואלית. לדעתי האישית ,על שנת צהריים חשוב לעבוד אבל לא כמו שנת לילה ולא במחיר של בכי עד כדי עייפות.
    נסי לתת את כל תנאי השינה- החשכה, התעקשות על הישארות במיטה, מגע מרגיע ועמוק והחזרה למיטה לאחר הרגעת הבכי בכל פעם מחדש.
    אבל, אם כל הנסיונות לא עוזרים והיא ערנית ואין הרגשה של עייפות יתר יש לדעת איפה להפסיק עם ההתעקשות. השעתיים של הבוקר טובות גם הן.
    במקביל, זכרי שהרגלי שינה, בגיל צעיר זה, משתנים כל הזמן וכדאי לחזור ולנסות כל כמה זמן לישון צהריים.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישיבה בסל קל ברכב
    מורן
    09/07/2008

התבלבלתי כבר לגמרי.. כל הזמן אני קוראת הוראות אחרות במקומות שונים בנושא ישיבה בסל קל ברכב איך הכי נכון להושיב את הסלקל? עם הפנים קדימה עם הפנים אחורה? הילד מקדימה הילד מאחורה? ועד איזה גיל / משקל להשתמש בסלקל ולא בכסא

לקביעת תור
    סגירה
    ישיבה בסל קל ברכב

הוספת תגובה

• ישיבה בסל קל ברכב

שירי קאשי
    13/07/2008

ההוראות הן ישיבה בסלקל עד גיל שנה. לכל סלקל יש את המשקל שאליו הוא מתאים על פי הוראות היצרן. הישיבה בסלקל היא נגד כיוון הנסיעה והמקום הבטוח ביותר למקם אותו הוא במושב האחורי.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן, האם מדובר בריפיון?
    נורית
    08/07/2008

הי דבי, ביתי בת ארבעה חודשים. בעקבות שאלה שהפנתי אלייך התייחסת לעובדה שהיא אינה מרימה את ראשה בקלות. (אני אזכיר כי בעת השהות באוניברסיטה ידיה נראות במתח גדול אך עם מעט תזוזה, בניגוד לעבר) עלי לציין שמזה שבוע אני עושה איתה תרגיל של כיפוף הרגל על הצד ומשם היא מתהפכת ומסכימה לשהות יותר זמן על הבטן. היא מתעייפת לאחר כחמש דקות. אני שמתי לב שידה נמצאת בהיפוך זה מתחת לחזה שלה. נדמה לי שזה מה שעוזר לה. כאשר ראה אותה רופא השבוע הוא טען כי היא מרימה את הראש כפי גילה, אך הוא לא ידע שהיא אינה מוכנה לשהות כך יותר מדקות ספורות. בתשובתך ציינת כי מצב זה יכול להצביע על דבר כלשהו אך לא ציינת מהו. עלי להוסיף כי היא החלה לרייר בגיל 5 שבועות .יחד עם זאת הן רופא הילדים והן רופא התפתחותי לא ציינו ריפיון או חולשה. אשמח אם תתני לי כיוון למחשבותייך על מנת שאוכל לשאול את הרופא בפעם הבאה. תודה רבה!!

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן,

שירי קאשי
    09/07/2008

הי נורית,
    חוסר היכולת להשאר על הבטן זמן מספק אינה חייבת לנבוע מקושי בהרמת הראש. אם בשהיה על הבטן (קצרה ככל שתהיה) היא מרימה את הראש יפה הרי שהקושי יכול לנבוע מגורמים אחרים. גם הרופא המטפל ציין שהרמת הראש תקינה. ממה שאת מתארת אני מתרשמת שהקושי להשאר על הבטן הוא דוקא כתוצאה מזקיפות של הגב הכולל גם חוסר תנועתיות של בית החזה וזה הופך את השהיה על הבטן ללא נוחה. מאותה סיבה יותר קל לה כשהיא נשענת על היד ובית החזה אינו נלחץ על הרצפה. הזקיפות בגב גם מקשה על תנועתיות חופשית של הידיים ומסיבה זו היא פחות מרימה ידיים למשחק באוניברסיטה. הרמת ידיים כזו מצריכה התארכות של שרירי הגב יותר מאשר החזקת צעצוע קרוב לבית החזה ומכאן הקושי. לא צריך לקפוץ למסקנות לגבי רפיון שרירים (אני לא יכולה לאבחן זאת בהתכתבות אך ממה שאת מתארת זה לא נראה המצב). בשלב זה חשוב שהיא תוכל לשכב יותר בנוחיות ויותר זמן על הבטן כיוון שמשם מתרחשת רוב ההתפתחות המוטורית וחבל שיווצר עיכוב משמעותי יותר על רקע זה. בנוסף יש לעזור לה להיות יותר תנועתית באזור בית החזה והגב על מנת לאפשר לתנועה איכותית להתפתח. כיוון שהיא כבר גדולה והשינוי צריך להעשות מהר יחסית אני ממליצה לקבוע שיעור פרטי, לערוך אבחון אמיתי ומדוייק לגבי הסיבות לקושי ולקבל תרגילים להקל עליה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אל מי לפנות

נורית
    09/07/2008

הי שירי, תודה! אנחנו מחיפה, יש לך המלצה עלמישהו לפנות אליו באיזור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לנורית

דבי גרוס דולב
    09/07/2008

הי נורית
    אני עובדת גם בחיפה, את מוזמנת לפנות אלי
    דבי גרוס 052-8240914
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סל קל
    רינת
    08/07/2008

בני בן 4 חודשיים לאחרונה כאשר הוא יושב בסל קל ברכב הוא מנסה כאילו לקום מטה את הראש קדימה ואינו נשען, עוד אציין כי בשבוע האחרון הסרנו לו את הריפוד התומך של הסל קל מאחר והוא נהיה לו כבר קטן(סל קל של מקסי קוזי) מה זה אומר? איך אפשר לעזור כי הוא כאילו מתאמץ?

לקביעת תור
    סגירה
    סל קל

הוספת תגובה

• תגובה לרינת

דבי גרוס דולב
    08/07/2008

הי רינת
    ישנם תינוקות שיותר מאחרים מנסים להתרומם דרך שרירי הבטן, הדרך הטובה ביותר למנוע זאת היא להימנע משימוש במשטחים שאינם 180 מעלות דוגמאת טרמפולינה וטיולון.
    לשימוש בסלקל אין תחליף לכן אפשר לנסות ולהגביה לתינוק את הרגליים ע"י שמיכה מגולגלת או מגבת מתחת לרגליים בעת שכיבה בסלקל וכך יקשה עליו להתרומם מהבטן.
    התרוממות דרך הבטן איננה מומלצת שכן היא מאמצת שרירים מיותרים ועלולה לחבל בהתישבות העצמאית בעתיד.
    בהצלחה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה והמשך...

רינת
    09/07/2008

הילד תמיד נמצא על שמיכת פוך בריצפה והוא עדיין באמבטיה של העגלה. גם כשאני מרימה אותו הוא עם הגב אליי הוא מתכופף עם הראש האם כריתי ששמים על הצוואר יעזור לבעית הסל קל??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירי קאשי
    09/07/2008

הי רינת,
    הכרית של הכריתי לא תעזור להתרוממות. בהתנהלות של היום יום הדרך הטובה ביותר להקל על התופעה היא אכן להמנע ממצבים בהם יש נטייה להרים את הראש ולהפעיל את שרירי הבטן. נראה לי שאת כבר מיישמת בבית. בנוסף חשוב ללמד אותו להרפות שרירים ולהאריך את שרירי הגב ובכך להביא ליותר נינוחות ופחות נסיונות התרוממות. את יכולה לעשות זאת על ידי עיסוי במגע עמוק שהוא מאוד מרגיע ועוזר להרפיית השרירים וכן לערסל אותו תוך כדי תנועה. ניתן לעשות זאת על הידיים כשאת יושבת איתו על כדור פיזיו ונעה בעדינות למעלה ולמטה או להשכיבו מעורסל בתוך פוף גדול כך שיש תימכה לכל הגוף, הוא יכול להיות רפוי והגב צריך להיות מעוגל מאוד. זה יתרום גם להרפייה ונינוחות וגם להתארכות שרירי הגב.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סל קל

שירי קאשי
    09/07/2008

הי רינת,
    אכן לסלקל ברכב אין תחליף. מנסיוני ניתן לעזור לתינוק להרפות מעט את גופו בסלקל (ובכך למנוע מאמץ והתרוממות) על ידי מוזיקה, מגע עמוק ומרגיע (למשל הקשות ומעיכות עם פטיש יום העצמאות או צעצוע גמיש אחר על הגפיים ובית החזה), לתת לו להחזיק משהו ממש מעניין ביד (כמו כוס חד פעמית או בקבוק של בועות סבון). אני מניחה שאחרי מספר דקות של נסיעה הוא כבר יותר רגוע ורפוי. בכל מקרה המציאי דרכים נוספות כיד הדמיון ושתפי אותנו. אני בטוחה שיש כאן אמהות רבות נוספות עם אותה הבעיה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התהפכות
    לי
    08/07/2008

שלום רב, הבן שלי בן 4.5 חודשים והתחיל להתהפך מהבטן לגב, אבל עדיין לא מהגב לבטן. עשיתי איתו את התרגילים שהמלצתם כאן בפורום והוא באמת התחיל לנסות להתהפך אבל הוא מצליח להגיע רק לצד ומשם כבר אין לו תנופה להגיע עד לבטן. הוא מרים את הרגלים ומטה אותם הצידה, בד"כ הוא מחזיק את הידיים צמוד לחזה (יד ביד) ואני לא רואה סיבה למה הוא נעצר, כאילו אין לו מספיק תנופה והוא נתקע האם זה עניין של זמן או שישנם תרגילים נוספים שניתן לעשות איתו על מנת לעזור לו? תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה
    התהפכות

הוספת תגובה

• תגובה ללי

דבי גרוס דולב
    08/07/2008

הי לי
    אין שום צורך להאיץ בבנך, הוא נמצא במקום טוב מבחינה התפתחותית, השאר הוא עניין של זמן.
    בברכה
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התהפכות

שירי קאשי
    09/07/2008

הי לי,
    כל התרגילים נועדו לשפר את התנועתיות ולעזור לתינוק לרכוש את המרכיבים המוטורים הנחוצים לו לצורך התקדמות. המטרה היא אף פעם לא לזרז תינוק אלא להכין את הקרקע בצורה מיטבית. בנך החל להתהפך מוקדם יחסית. התרגול אכן יכול לזרז מעט את התהליך כיוון שבעקבותיו הגוף מוכן טוב יותר אבל זו לא המטרה וצריך לתת את הזמן להטמיע את המיומנויות הנחוצות, לתרגל תנועות חדשות שהוא לומד ולהתפתח בקצב שלו.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה?
    אבי
    08/07/2008

שלום, אני אבא לאלון, בן 11 חודשים. אלון נמצא בגן, החל מגיל 8 חודשים, לפני כן היתה לו מטפלת. לאחר תקופת הסתגלות בגן, הוא השתלב שם יפה. אני ואשתי עובדים. במסגרת עבודתי יש לפעמים נסיעות לחו"ל. בפעם האחרונה, טסתי לשבועיים. זו היתה הפעם הראשונה בתקופת הגן של אלון. מרגע שחזרתי, לאלון מאוד קשה בגן והוא בוכה הרבה. בבית, הוא "נדבק" אלי. עוד אציין כי המטפלת שהיתה לו עד גיל 8 חודשים עזבה אותו בפתאומיות. שאלתי - מה אנחנו יכולים לעשות כדי לעזור לו? זה לא שהוא סתם בוכה בגן, הוא ממש בטראומה תודה למשיבים

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת נטישה?

הוספת תגובה

• תגובה לאבי

דבי גרוס דולב
    08/07/2008

הי אבי
    העובדות שציינת אכן יש בהן את כל הסיבות לעורר חרדת נטישה וקושי בגן.
    כדי לקבל כלים נכונים אני ממליצה להתיעץ עם פסיכולוג התפתחותי או איש מקצוע אחר מפני שפה אנו עוסקים בהתפתחות מוטורית ואין לנו כלים מקצועיים לשאלתך.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחתו תינוקות
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 9.5 חודשים
    הילה
    08/07/2008

ביתי נולדה בשבוע 36 (גיל מתוקן 8.5 ) מגיל 5 חודשים מתהפכת מבטן לגב בגיל 6 חודשים התחילה להתהפך מהגב לבטן אך היה לה מאוד קשה אבל בכל זאת עשתה זאת בהצלחה . בגיל 7.5 חודשים היא כבר התהפכה חופשי מהגב לבטן (בקלי קלות לשני הכיוונים ) מגיל זה גם מסתובבת סביב צירה לשני הכיוונים במהירות. מגיל 8 חודשים ושבוע התחילה לזחול גחון , בהתחלה קצת מבולגן ולאחר כמה ימים זחילת גחון מאורגנת של יד ורגל נגדית מגיל 9 חודשים התחילה להעמד על 6 אך מכאן (כבר שבועיים שהיא עושה את זה)היא לא מתקדמת בזחילה על 6 היא פשוט יורדת לזחילת גחון ומתקדמת. כמו כן היא עדיין לא יושבת לבד. על הברכיים שלי היא יושבת אבל כאשר אני מניחה אותה על הרצפה לשבת היא לאחר כמה זמן יכולה ליפול אחורה או הצידה. יש לציין שאני לא מושיבה אותה בכלל כי נאמר לי שלא כדאי לפני שהילד מתיישב לבד) מה דעתכם על קצב התפתחותה. ועוד דבר נוסף מדרגות קטנות היא מתפסת אך מדרגות גבוהות לא.

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת 9.5 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה להילה

דבי גרוס דולב
    08/07/2008

הי הילה
    תיארת התפתחות יפה מאוד של ביתך, לפי הסדר ובלי לדלג על שום שלב.
    מזה שבועיים שביתך עולה על 6 ויש מקום לתת לה לזמן לממש את היכולת החדשה עד שתהיה ממש זחילה. בתחילתו של שלב חדש יש נטייה לתינוק לחזור אל המקום הקודם והבטוח (זחילת גחון במקרה שלכם) עד שמתחזק השלב החדש. כדי לעודד אותה להתקדם על 6 את יכולה לתת לה לעבור מכשולים שונים- הרגליים שלך, הגוף שלך כשאת בשכיבה, כריות ושמיכות וזאת על מנת לחזק אותה שם וקדם את הזחילה. בנוסף, כשהיא על 6, גרי אותה לעזוב כל פעם יד אחרת עי" צעצוע בגובה הכתף כדי לעודד העברות משקל והשענות על יד אחת.
    לגבי ישיבה, היא מגיעה ממצב של שהייה על 6, תני לביתך זמן ואני מאמינה שזה יקרה בקרוב לאור זה שהתפתחותה עד כה הייתה תקינה.
    את יכולה גם לקחת אותה לגימבורי מפני ששם ישנם הרבה אתגרי טיפוס.
    אני פה אם יש עוד שאלות
    בהצלחה
    דבי גרוס דטלב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך להילה

דבי גרוס דולב
    08/07/2008

הי הילה
    שאלת שאלה נוספת בתוך דיון אחר ,מקווה שתיראי את תשובתי זו.
    אני לא רואה כרגע סיבה לאבחון, אבל אם את רואה שעובר עוד כחודש ועדיין אין שום התפתחות, את מוזמנת לפנות אלי שוב.
    בהצלחה
    דבי גרוס דולב
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדבי -תינוקת בת 10.5 חודשים

הילה
    06/08/2008

לדבי היקרה שלום , בהמשך להתכתבות שלנו עבר חודש והבטחתי לעדכן אותך בהתפתחות ביתי. ביתי כבר מתיישבת לבד וגם נעמדת בלול. העמידה התחילה מלפני שבוע והיא עומדת כאשר הרגליים שלה נעולות (ישרות ובקושי מכופפת אותם) וגם העמידה שלה עדיין לא יציבה היא מתנדנדת לפעמים. היא גם מתפסת מדרגות גבוהות ועוברת מכשולים אך עדיין מעדיפה להגיע לכל מקום ע"י זחילת גחון (היא כבר זוחלת גחון חודשיים) יש לי הרגשה שהיא לא תזחל על 6 וזה מאוד מדאיג אותי מה עליי לעשות? שמתי לב שלמרות שהיא יושבת היא עדיין מעדיפה לשחק ולחקור צעצועים כאשר היא שוכבת על הגב .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדבי אני מחכה לתשובה

הילה
    07/08/2008

בנוסף למה שכתבתי אני מוסיפה שביתי יושבת מעמידת 6 טוסיק הצידה ואז אחורה אבל עים רגליים מושטות קדימה האם זה בסדר? וגם תתיחסי בבקשה למה שכתבתי מ- 6.8 לגבי העמידה . תודה תודה תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תינוקת בת 9.5 חודשים

הילה
    21/07/2008

בוקר טוב בהמשך להתכתבות שלנו , ביתי בעוד 3 ימים כבר תהיה בת 10 חודשים . והיא עדיין לא זוחלת על 6 מעדיפה את זחילת הגחון (זחילה יפה ומהירה ) היא זוחלת גחון כבר מגיל 8 חודשים ושבוע. מה שהיא כן התחילה לעשות זה להעמד על 6 להזיז את הטוסיק הצידה ולהתיישב אבל היא לא יושב זקוף היא נתמכת ע"י הידיים שלה כאשר הם קדימה על הרצפה ואז נוצר מצב שהיא יושבת אך כפוף. איך אני יכולה לעזור לה להתיישב זקוף? היא פשוט לא יציבה כאשר היא יושבת זקוף. כמו כן היא עדיין לא מוחאת כפיים ולא מנופפת לשלום וגם לא עושה את תנועות השיר 10 אצבעות לי יש (כאשר מסובבים את כף היד) לפעמים נראה לי שהיא בכלל לא מבינה מה אני רוצה ממנה אבל יש דברים שהיא כן מבינה כמו איפה אור והיא מסתכלת על האור איפה אחותה היא מסתכלת עליה או כאשר היא נמצאת בידיים של מישהו ואני אומרת לה בואי היא ישר באה לכיוון שלי האם המחוות שהיא לא עושה אמורות להדאיג אותי או שלתת לה קצת יותר זמן? ועוד שאלה יש לה אחיזת צבת אך כאשר היא מחזיקה חתיכה קטנה של עוגיה בין האצבעות היא מכניסה אותה לפה ולא תמיד מצליחה לשחרר את זה בפה היא פשוט אוחזת את זה חזק על מה זה מעיד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירי קאשי
    21/07/2008

הי הילה,
    בתך החלה בתהליך של לימוד הישיבה העצמאית ובשביל ההתחלה זה בסדר גמור. בכדי לשפר את היציבה שלה ולאפשר לה לנתק את הידיים בזמן הישיבה צריך לפתח את מערכת שיווי המשקל וכן לחזק את שרירי הגב הזוקפים. את יכולה להרימה לארוירון ולהמתין לתגובה של זקיפה מלאה של כל הגוף. זקיפה זו מפעילה ומחזקת את כל השרירים הזוקפים. בנוסף את יכולה בעת שהיא יושבת להעביר אצבע במגע עדין על אזור עמוד השדרה וגם ערור חושי זה מעודד פעולת זקיפה. בנוסף חשוב מאוד להניע אותה במרחב, לנדנד בנדנדה, להושיב על כדור פיזיו ולהניע לכל הכיוונים. כל אלו יתרמו גם לפיתוח מערכת שיווי המשקל וגם התנועה קדימה על הכדור תעודד את הזקיפה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 9.5 חודשים

שירי קאשי
    09/07/2008

הי הילה,
    בתך אמנם לא מהמקדימים אך התפתחותה טובה ואיכותית. העליה על שש עדיין לא מספיקה על מנת להתחיל ולזחול באופן זה. ראשית היא צריכה ללמוד להעביר משקל בעמידת השש, לאחר מכן היא צריכה גם ללמוד לנתק יד ולהשען רק על יד אחת וכן מערכת שיווי המשקל צריכה להתפתח עוד. בתך בדרך הנכונה אבל יש לתת לה את השהות לרכוש את המרכיבים הנוספים הללו בטרם נצפה לכך שתותר על הגחון ותעבור לשש. כיוון שהיא עברה את כל השלבים יפה אני פחות מודאגת מהקצב ויש לאפשר לה את זמן הלמידה הדרוש לה כעט.
    את יכולה לעזור לה לרכוש את המרכיבים הדרושים על ידי התרגילים הבאים:
    1. להניח אותה על משטח שלא כל כך נעים לה. למשל (ביום נעים) על הדשא. ישנם ילדים שהמגע עם הדשא מציק להם מספיק עד כדי יצירת תגובה של הרמת הגחון על מנת לנסות להקטין את המגע איתו.
    2. לשים אותה במרכז של הר כריות ושמיכות. המשטח הלא יציב שנוצר יכול להביא לסוג תנועה חדשה המצריכה התרוממות מסויימת על מנת להחלץ משם, תוך כדי מאמץ ניכר וחיזוק השרירים .
    3. שיפור שיווי המשקל - שיווי משקל זה מרכיב חשוב ביותר לצורך התרוממות מהקרקע. כל תנועה של הראש במרחב תתרום לכך: הנפות, שינויי תנוחה, גילגולים וכו'.
    4. הורדה של גרביים ומכנסיים על מנת לשפר את האחיזה של כף הרגל והברך.
    5. על כדור פיזיו להשכיב על הבטן. להכניס יד אחת מתחת לבית החזה שלה ובשניה לאחוז את הקרסוליים צמודים. להטות את הכדור אחורה. כשהכדור מוטה כח הכובד ימוש אותה להתרומם. האחיזה של הרגליים תשאיר את הרגליים במקום כך שההתרוממות תהיה על שש. עם היד תחת בית החזה את יכולה לעזור לה מעט בהתרוממות. אם את חשה שאינך מחזיקה מספיק טוב היעזרי במישהו נוסף כדי שהילדה תהיה יציבה על הכדור ולא תיפול. כשהיא יציבה על שש על הכדור ניתן להטות את הכדור באיטיות לכל הצדדים על מנת ללמדה להעביר משקל על שש.
    6. להניח אותה על הרצפה כשבית החזה מונח על משהוא גבוה (גליל, שמיכה, כרית הנקה...) והידיים מהצד השני. בכדי לצאת משם היא תצטרך להרים מעט את החזה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה על הצד
    עדן
    07/07/2008

שלום רב! אצל בן שלי בן 4.5 חודשים יש תופעה לישון על הצד ,במיוחד צד ימין.בלילה הוא יושן קרוב ל 6 שעות רק על הצד אחד ואם הוא רוצה להפוך צד אז הוא מתעורר וזה קורה בעיקר בבוקר ואז הוא מתעורר ,פעמים מצאתי אותו בבוקר ב180 מעלות ועל הגב שהוא עשה בלי שהרגשנו אבל יותר זה לא קורה.בצהריים גם הוא אוהב לינוק בשכיבה ואז להירדם ,אני מנסה להפוך אותו על הגב אבל או שהוא חוזר לצד או מתעורר ,אפילו בעגלה הוא מצליח להפוך את עצמו.זה טבעי? יש לו גם טורטיקוליס שמטופל על ידי תרגילים. -האם שינה על הצד יכולה לגרום לו נזק בעמוד השידרה ואם כן אז איך אפשר לטפל בזה? -איך נכון מחזיקים תינוק כדי הכי פחות לשבש וללחוץ על האיברים? תודה על התשובות. עדן.

לקביעת תור
    סגירה
    שינה על הצד

הוספת תגובה

• שינה על הצד

שירי קאשי
    08/07/2008

הי עדן,
    השינה על הצד אינה מזיקה כלל. הבעיה היא שהוא ישן רק על צד אחד ופה הנזק. כיוון שהוא סובל מטורטיקוליס ישנו צד אחד שנוח לו ואילו הצד השני לא נוח ואולי אף מעט מכאיב לו. חשוב מאוד ליצור איזון בין הצדדים. איני יודעת באיזה אופן אתם מטפלים בטורטיקוליס אבל בהחלט חשוב לטפל בו, והטיפול בטורטיקוליס צריך לכלול גם את יכולת השימוש בצד השני.
    לגבי אחזקת התינוק אין דרך אחת נכונה. דוקא חשוב לגוון בצורות האחזקה גם בכדי להרגיל את הגוף לתנועתיות שונה וכן לתנועה במרחב. אצל בנך בשל הטורטיקוליס ייתכן ויש דרכי אחיזה שפחות נוחות לו אבל גם על זה צריך לעבוד במסגרת הטיפול בבעיה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נ

מ
    24/07/2008

מ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התהפכויות
    רינת
    07/07/2008

בני בן 4 חודשיים, כאשר אני שמה אותו על הצד הוא מתהפך על הבטן ומשחרר את היד לאחרונה הוא מניע רגליים מצד לצד אך עדיין אינו נשכב על הצד לבדו, כמו כן גם אינו מראה סימני התהפכות מהבטן לגב , איזה תרגילים ניתן לעשות ע"מ שיתהפך מהבטן לגב??

לקביעת תור
    סגירה
    התהפכויות

הוספת תגובה

• התהפכויות

שירי קאשי
    08/07/2008

הי רינת,
    מבחינת הגיל בנך נמצא במקום טוב מבחינת ההתפתחות המוטורית. ההתהפכויות אמורות להתפתח בין גיל 4-6 חודשים והוא כבר נמצא בתוך התהליך. את יכולה לעזור לו לתרגל את התנועתיות הדרושה להתהפכויות על ידי התרגילים הבאים:
    1. .חוויות של תנועה במרחב. תוך כדי משחק איתו, לשנות את האופן בו מחזיקים אותו בקצב מהיר, להרים לאווירון, לרקוד איתו.
    2.גלגול ג'ודו - התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוק ישלים את הגלגול בעצמו.
    3.גלגולים במזרון-התינוק במרכז המזרון מרימים משני צדדים וכל פעם על ידי הרמת צד אחר מגלגלים את התינוק מבטן לגב ומגב לבטן. יש לשים לב שהראש נתמך ולא נופל וכן שהידיים קרובות לקו האמצע כך שהן לא מפריעות לגלגול.
    4.בשכיבה על הבטן נגרה עם צעצוע את היד ונרים את הצעצוע כך שתנועת היד המושטת אליו תוביל להעברת משקל ולהתהפכות.
    5. בשכיבה על הגב לאחוז בשתי הרגליים לכופף אחת וליישר את השנייה. הרגל המכופפת מובילה את ההתהפכות לכיוון הבטן.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה לידה בת שבועיים
    אורית
    07/07/2008

נראה לי שלביתי בת השבועיים התהפכו היום והלילה. בלילה שנתה איננה טובה היא מתעוררת כלאחר שעתיים מאז שאני משכיבה אותה לישון ואז ערה לפעמים אפילו 5 שעות רצוף ורק לפנות בוקר היא שוב נרדמת. בבוקר השינה שלה חזקה ואף קשה לה לקום לאחר 4 שעות.אציין שאני מניקה וכשיא קמה בלילה היא רוצה לינוק למשך יותר משעה. מה עלי לעשות כדי להחליף את שעות השינה או אולי זו בכלל לא הבעייה? תודה ן

לקביעת תור
    סגירה
    שינה לידה בת שבועיים

הוספת תגובה

• שינה לידה בת שבועיים

שירי קאשי
    08/07/2008

הי אורית,
    בגיל שבועיים זו עדיין לא בעיה. היום והלילה עדיין אינם מסודרים וזה לוקח זמן. בכל מקרה את יכולה לעזור לה לסדר את שעות היום בכך שבשעות הלילה תקטיני את הגירויים למינימום (בלי אור, רעש, דיבורים וכו'). לעשות הכל בשקט יחסי ולשדר שזו שעת מנוחה. לעומת זאת במהלך היום לחשוף לאור ולהגביר את הגירויים. עם הזמן השעות יסתדרו. צריך עוד קצת סבלנות.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישיבה מוזרה
    נתי
    07/07/2008

שלום, ביתי בת 9 חלים ו רת הרגודשים יושבת ישיבה מוזרה- על הברכיים, מפשקת את הרגליים והטוסיק על הריצפה וכפות רדליים החוצה. - ישיבה מזרחית כזו (למבוגר מאוד קשה לשבת ככה). היא לא יושבת רגיל, כאשר אני מושעבה אותה רגיל אחרי כמה שניות היא זוחלת וחוזרת לישיבה המוזרה שלה. אני מושיבה אותה בכיסא אוכל ובעגלה היא יושבת (היא דוחפת את עצמה לישיבה). מה לעשות האם זה נורמלי? אגב הילדה זוחלת, עומדת והולכת בתמיכה. תודה נגה

לקביעת תור
    סגירה
    ישיבה מוזרה

הוספת תגובה

• ישיבה מוזרה

שירי קאשי
    08/07/2008

הי נגה,
    לא ברור לי האם מה שתארת הוא ישיבת W או ישיבה מסוג אחר. בכל מקרה זו לא ישיבה רגילה או נכונה. בדרך כלל כשתינוק מפתח ישיבה בה הוא מגדיל את שטח הבסיס עליו הוא יושב זה נובע כפיצוי מסויים על קושי בתנועתיות הגב, בית החזה ושיווי משקל. הבסיס הרחב מאפשר ישיבה יציבה ללא צורך בהפעלת מפותחת של אחד הגורמים שציינתי. אני ממליצה לפנות למדריכת התפתחות על מנת לאבחן את מקור הקושי וכן לקבל תרגילים כיצד לשפר את הישיבה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תינוקת בת 9.5 חודשים

הילה
    08/07/2008

תודה על התשובה המהירה. ביתי הכן עומדת על 6 ומרימה כל פעם יד אחת למעלה במידה והיא רוצה לקחת משהו (מעבירה משקל מצד לצד) כמו כן היא עוברת את הרגל שלי כמכשול אבל בצורת כזאת שמתחילה מ-6 ועוברת לגחון (עוברת כאשר בית החזה שלה נגרר על הרגל שלי.) כמה זמן לתת לה עד שתזחל על 6 לפני שפונים לטיפול כלשהו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישיבת W

נתי
    08/07/2008

היי, תודה על התשובה. אכן מדובר בישיבת W . כשאר אני מושיבהאותה רגיל היא נוטה קדימה והגב טיפה מעוגל. כיצד אני יכולה לפנות למדריכה התפתחותית, דרך רופאת הילדים שלי? תודה, נעמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פנייה למדריכה

דבי גרוס דולב
    08/07/2008

דבי גרוס 052-8240914
    מדובר בטיפול פרטי ולכן זה לא דרך קופת החולים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לנגה

דבי גרוס דולב
    08/07/2008

הי נגה
    ישיבת W, אותה את מתארת היא אכן ישיבה מעט משובשת שכן היא מפצה את הגוף של חוסר ביכולות אחרות. כמו כן הוא עלולה ללמד על גמישות יתר במפרקי האגן.
    אני ממליצה לבדוק זאת בצורה רצינית יותר, לפגוש מדריכה להתפתחות תינוקות, לקבל אבחון מדויק ולתרגל בבית ישיבה נכונה והכוונה לאותם דברים עליהם ביתך מפצה בישיבה זו.
    אשמח לעזור גם אני
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכון
    נתי
    07/07/2008

שלום, קיבלתי מאחותי הליכון ישיבה- מסגרת עגולה עם גלגלים שמושיבים את הילד בפנים. ביתי בת 9 חודשים, היא כבר זוחלת ועומדת בכוחות עצמה ואף הולכת בתמיכה. האם אפשר לשים אותה בזה? האם זה מומלץ? תודה נעמי "

לקביעת תור
    סגירה
    הליכון

הוספת תגובה

• תגובה לנעמי

דבי גרוס דולב
    07/07/2008

הי נעמי
    אני לא ממליצה על שימוש בכל סוג של הליכון.
    כשתינוק משתמש בהליכון הוא נשען עליו ומסמתך עליו כאמצעי לשיווי משקל ובכך בעצם איננו מפתח את שיווי המשקל העצמאי שלו. גם להוליך תינוק יוצר את אותו האפקט, לכן אם רוצים להוליך תינוק ממולץ לעשות זאת כשידיו אינן מורמות אלינו אלא בגובה שלו.

בברכה
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיכוב?
    מישהי
    06/07/2008

ביתי בת 10 חודשים בעלת התפתחות מוטורית תקינה התהפכה לשני הצדדים בגיל חמישה חודשים החלה לזחול על שש בששה וכמו כן עברה להתיישבות מזחילה בששה וחצי וחזרה לזחילה נעמדת והולכת סביב חפצים מבחינת מוטוריקה עדינה - אני רואה עיכוב - היא לא אוחזת צבט אלא גריפה אני מכינה לה חתיכות קטנות של אוכל והיא מצליחה לקחת ולהאכיל את עצמה אבל התפיסה מגושמת כמו כן קשה לגרום לה לחקות מעשה - כמו להוציא חישוקים ממוט או להוציא מתוך קופסא מעניין אותה להסתובב ממקום למקום ממש ריכוז נמוך כיצד לעזור לה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עיכוב?

הוספת תגובה

• בת 10 חודשים

שירי קאשי
    08/07/2008

הי,
    ההתפתחות המוטורית של בתך אכן נשמעת תקינה לחלוטין. לגבי אחיזת צבט טובה, היא יכולה להתפתח גם עד חצי שנה. יחד עם זאת אם את רואה בעיה של פיזור וחוסר ריכוז, אם הילדה כל הזמן בפעולה, עוברת מדבר לדבר, אינה מרבה בקשר עין וכו' הרי שייתכן שמדובר בסימנים של קושי בקשב וריכוז. כמובן שאנו לא מצפים מכל תינוק בן 10 חודשים להיות מרוכז זמן רב במשחק או פעילות שההורים מנסים לכוון אליה אבל כיוון שאיני מכירה את הילדה, תבחני עם עצמך, על פי הקריטריונים שציינתי, האם נראה לך שמדובר בבעיה אמיתית או לא. במידה ואת חשה שיש פה משהוא מעבר אני ממליצה לפנות למדריכת התפתחות שתוכל להנחות אותך כיצד לפעול על מנת לשפר יכולות אלו אצל הילדה. תהליך כזה לא ניתן לעשות בהתכתבות כיוון שצריך כל הזמן להגיב על פי ההתנהלות של הילדה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 8 חודשים
    אורית
    06/07/2008

בני בן 8 חודשים. מקשקש הרבה מגיל צעיר אך רק בהטיות של 'א' ו'י' (ולא בה, דה, גה וכו'). האם זה מעיד על בעיה?

לקביעת תור
    סגירה
    בן 8 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לאורית

דבי גרוס דולב
    07/07/2008

הי אורית
    לא נראה שרלוונטי לבחון דיבור בגיל כה מוקדם אבל אנחנו איננו מתעסקים בתחום זה.
    כדאי להפנות שאלה זו לקלינאית תקשורת
    בברכה
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה