מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עידוד התפתחות גיל 4 חודשיםעדי05/06/2008
שלום, יש לי מספר שאלות לגבי ההתפתחות בגיל 4 חודשים:
איזה סוגי צעצועים מומלץ לקנות לעידוד ההתפתחות בגיל 4 חודשים?
מתי מומלץ לקנות מזרון פעילות? (אם בכלל?) האם לשים את התינוקת על משטח קשיח במשך היום ע"מ לעודד זחילה?
ושאלה נוספת לגבי טלויזיה- האם כדאי להגביל צפייה בטלויזיה בגיל 4 חודשים? יוצא לתינוקת שלי לצפות בערך שעתיים ביום במצטבר. האם צפייה מרובה בטלויזייה מגיל כזה יכולה לגרום לבעיות של קשב וריכוז בשלב מאוחר יותר או בעיות בכלל?
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לעדי
דבי גרוס דולב07/06/2008הי עדי
הצעצועים שמוצעים בחנויות לגיל זה הם בסדר גמור אבל חשוב לנסות ולתת לתינוק להתנסות בכל הסוגים, אלה שעובדים על מוטוריקה עדינה, אלה שעובדים על קוגניציה, אלה בשביל הכייף וכו.
כן חשוב להציע בכל פעם מספר מצומצם של צעצועים כדי לא לגרום להצפה חושית.
מזרון פעילות הוא מאוד מומלץ כי רק דרך שכיבה מאוזנת ב180 מעלות יתחילו ההתהפכויות הסדירות, עלייה על 6 וזחילה, במזרון יש את השילוב הנכון בין קשיחות ורכות.
בעניין הטלוויזיה- שעתיים ביום הן המון זמן לצפייה בגיל זה, בכלל כדאי לצמצם את הצפייה בטלוויזיה לכמה שפחות ואם אפשר אז בכלל לא. מחקרים רבים נכתבו על טלוויזיה ותופעות שונות של קשב וריכוז וכו. מעבר לזה שהיא גורמת לפאסיביות, חוסר מוטיבציה, ישנו חוסר תיאום בין פעולת העין לבין הריצוד על המסך. באינטרנט תוכלי למצוא מאמרים רבים על השימוש בטלווזיה לילדים בגיל פחות משנה ולילדים בכלל, אף מאמר לא מצדד בצפייה. ואני לא מדברת על התכנים שיכולים להיות נחמדים אלא על הגורם המהפנט הזה. אני שוב כותבת- שעתיים ביום זה המון!
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות
שירי קאשי08/06/2008הי עדי,
להניח תינוק על מזרן פעילות מומלץ מגיל 0. רק בשכיבה על מטח ישר ויציב התינוק יכול להתחיל בהתהפתחות המוטורית. בשכיבה על הספה או מיטת ההורים לרוב אין לו מספיק מקום לתנועה או שמזרון הקפיצים לא נותן מענה מספיק טוב. חשוב גם שהשכיבה תהיה כמה שיותר על הבטן על כיוון שרוב ההתפתחות המוטורית מתרחשת שם. אין חשיבות כל כך לאיזלו צעצועים נותנית לתינוק לשחק. זה יכול להיות דברים יקרים ויפים שקונים בחנות או צעצועים ביתיים פשוטים שלעיתים מושכים את התינוק אפילו יותר. מה שחשוב זה לתת לה להתנסות במרקמים וצורות שונות. לתת לה דברים קטנים יחסית וקלים שהיא יכולה להרים ולהביא לפה.
לגבי הטלויזיה היא מאוד לא מומלצת בגיל זה. את יכולה לקרוא כתבה בנושא בקישור הבא:
[a href='http://first-step.co.il/html/katavot.htm#הקרב_על_הקלטת__' id='link'][/a]
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקדמות ליאםויקי05/06/2008
היי שירי
ליאם התחיל להיות על הידיים , כבר יותר זמן , משהו כמו דקות נינוחות , אני ממש שמחה, והייתי בטיפת חלב , האחות אמרה שיש לו בעיה עם היציבות אבל זה יסתדר ככל שהוא יהיה יותר על הבטן
והיא אמרה שהוא עדיין לא תופס חפצים לבד, אבל הוא רק התחיל את הגיל שבו צריך לתפוס , והיא אמרה שנותנים עד גיל חצי שנה שהוא יתפוס, ושיכול להיות שהוא מהמאחרים. אבל רציתי לשמוע את דעתך ואם יש לך תרגילים שאת חושבת שצריך לעשות נוספים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקדמות
שירי קאשי08/06/2008הי ויקי,
אני מאושרת לשמוע על ההתקדמות והמשיכו בדרך זו. קרוב הידיים מושפע אף הוא מהזקיפות בגב. ככל ששרירי הגב ישתחררו ויתארכו כך קרוב הידיים יהיה קל יותר ובשליטה טובה יותר ואחיזת החפצים תשתפר, כך שלצורך העניין כל מה שאתם עושים יקדם גם נושא זה. בנוסף לצורך הגברת התרגול אתם יכולים כשליאם שוכב על הגב והאגן שלו מוגבה על הירך שלך לגרות להבאת הידיים לקו האמצע. גרי את פנים כף היד בצעצוע אהוב (כדאי שיהיה משהוא קטן וקל) וכן את צידי הפה. הגירוי הנ"ל מעורר את הרפלקס הבסיסי של תפיסה והבאה לכיוון הפה (קשר עין, יד פה). בנוסף תנוחת הערסול, השכיבה על הצדדים גם הם תורמים להתארכות השרירים האחוריים ולקרוב הידיים. כמו כן את יכולה על כדור פיזיו כשהוא שוכב על הבטן ואת מאחוריו לתחום את מרפקיו כך שהוא ישען עליהם והידיים יהיו קרובות (בערך ברוחב הכתפיים). המשיכו להתקדם ולעדכן אותי.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 10 חודשיםמעין05/06/2008
שלום רב,
בתי בת עשרה חודשים וההתפתחות שלה נראת בסדר, היא זוחלת , נעמדת, ואף הולכת בעזרת חפצים בהם היא נאחזת, , לאחרונה שמנו לב כי היא לא מוכנה להחזיק בעצמה את הבקבוק, כשהיא רואה את הבקבוק היא ניגשת רק עם הפה וצורחת עד שמאכילים אותה.
יש לציין שכול חפץ אחר היא מייד תופסת ומכניסה בכוחות עצמה לפה.
ניסינו תוך כדי שינה לאחוז את ידה עם הבקבוק אך היא לא מוכנה, וכמובן שנסיונות אלו נעשו גם כשהיא ערה.
אני אשמח מאוד לקבל רעיונות, כיוון שהיא נכנסת עוד מעט לגן ושם אני לא בטוחה שישבו רק איתה כמו שאנחנו משתדלים לעשות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 10 חודשים
שירי קאשי05/06/2008הי מעיין,
חוסר שיתוף הפעולה בהחזקת הבקבוק יכול לנבוע מעניין של פינוק. היא מקשרת את הבקבוק לעומת דברים אחרים להאכלה ולכן דורשת שאתם תעשו זאת בשבילה. סיבה נוספת שיכולה להיות היא קושי בשיווי משקל בהרמת הראש לצורך השתיה. בניגוד לחפצים אחרים שהיא מכניסה לפה, את הבקבוק היא צריכה להרים בכדי לשתות ממנו וייתכן שפעולה זו קשה לה יותר. בכל מקרה ללא קשר לסיבה כדאי לעזור לה ללמוד לעשות זאת לבד. ניתן להציע לה כוס חד פעמית עם מעט מים לשתיה. המשחק החדש עשוי לגרות אותה יותר לרצות להחזיק ולהרים לבד ובכך תתרגל פעולה הדומה לשתיה מהבקבוק. בנוסף המשיכו לנסות ולהחזיק ביחד איתה. פרט לכך סביר שבגן היא פחות תבקש את הפינוק במידה וזו הסיבה או לחילופין תחקה את חבריה ותלמד מהר מאוד להסתדר בכוחות עצמה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפיסת חפציםשני04/06/2008
שלום,
הבת שלי בת 5 חודשים ועדיין בשלבים של ללמוד לתפוס.
היא לא מצליחה ממש לתפוס אלא שולחת ידיים לחפץ, אבל ברוב המקרים היא לא מצילחה לתפוס ואם היא כן מצילחה לתפוס היא לא מצליחה להחזיק את החפץ והוא נופל לה מהיד. בטיפת חלב אמרו לי שבגיל הזה תינוקות תופסים חפצים ומשחקים איתם ושצריך לעקוב אחרי העניין.
בעקרון אני תמיד עוקבת, אבל השאלה אם אני צריכה לדאוג?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשני
דבי גרוס דולב05/06/2008הי שני
על דאגה אני אף פעם לא ממליצה...
אבל כן לעקוב מפני שזהו אכן גיל בו אנו רוצים לראות תפיסה של חפצים.
הייתי רוצה לדעת איך ההתפתחות המוטורית הכללית של ביתך? הרמת ראש? שכיבה על הבטן? התהפכות? האם טונוס השרירים שלה נבדק?
אשמח לקבל תשובות ולהמשיך ולהרחיב.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה
שני05/06/2008הרמת ראש בסדר, כשהיא יושבת עלי בצורה מעורסלת כשהגב שלה נשען עלי היא מנסה להרים את עצמה לישיבה וכשהיא על הבטן היא מרימה את הראש יציב ונשענת על הידיים, אבל היא רק מסתכלת סביבה ולא מנסה לתפוס דברים (רק מגרדת את הסדין), אחרי 10 דק' בערך היא מתעייפת ורוצה שיהפכו אותה. היא לא מתהפכת. בשכיבה על הגב היא מקפיצה את האגן שלה כשהיא שמחה. אני לא יודעת אם טונוס השרירים נבדק. הרופאה שבדקה אותה, אמרה שהרפלקסים בסדר חוץ מהעניין של התפיסה, היא גם אמרה שהיא לא אמורה כבר לפרוס את הידיים כל היום לצדדים, אבל היא כן עושה את זה, היא המליצה לחקות עוד חודש ואז לראות. השאלה אם ללכת גם לרופאה שלה בקופת חולים כדי לבדוק את העיניין או לחקות חודש כי מאז שהיא גילתה את הידיים שלה שזה בערך לפני חודשיים ומנסה לתפוס אני לא רואה יותר מדי התקדמות.
תודה רבה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש בידיים
שירי קאשי05/06/2008הי שני,
כשהידיים פרוסות לצדדים רוב הזמן זה בדרך כלל מעיד על שרירים אחוריים (גב ושכמות) מקוצרים וכתוצאה מכך בית החזה נוקשה והידיים נמשכות אחורה ופחות מתקרבות לקו האמצע. גם אם היא לפעמים מביאה ידיים לקו האמצע הרי שזה דורש ממנה מאמץ יותר מאשר תינוק ששריריו משוחררים. הקושי והמאמץ שהיא משקיעה בקרוב הידיים גם משפיעים על השליטה בהן ופעולות ממוקדות יותר של תפיסה, אחיזה וקרוב צעצוע לפה נהיות קשות יותר עבורה. חשוב לעבוד על שחרור הגב והיכולת להאריך את השרירים וכן על קרוב הידיים לקו האמצע.
תרגילים:
1. בשכיבה על הגב, הרימי את האגן שלה על השוק שלך. בתנוחה זו לבצע מעיכות של בית החזה עם פטיש יום העצמאות או עם כל צעצוע גמיש אחר. הפעולה נועדה לעזור לבית החזה להיות יותר תנועתי ופחות מגביל את קרוב הידיים. בתנוחה זו לתת צעצוע למשחק. לגרות את פנים כף היד (שתי הידיים) ואת צידי הפה עם הצעצוע, על מנת לעורר את רפלקס התפיסה ואת הרצון להכניס לפה.
2. ערסול - על הידיים, בישיבה על כדור, על הגב בפוף, ערסל. תנוחת הערסול תורמת לשחרור כל השרירים תוך התעגלות הגב והתארכות השרירים האחוריים. כמו כן יורד מתח מבית החזה והידיים מתקרבות לקו האמצע.
3. השכבה על הצדדים, תוך הקפדה שהיד העליונה לא בורחת אחורה. בשל הקיצור בשרירי הגב, היד העליונה נוטה לברוח אחורה בכדי לשמור על הקיצור. חשוב להביא את היד פנימה, על ידי שפשופים וטפיחות באזור השכמה. כששתי הידיים קרובות, שרירי הגב מתארכים, בית החזה תנועתי יותר. חשוב לבצע על שני הצדדים.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המפורטת
שני05/06/2008הרבה תודות .
אני אבצעה את התרגילים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חגורת הכתפייםאילנה04/06/2008
שלום
בני בן 4.5 חדשים.הבעיה שהוא כמעט לא מרים את הראש בשכיבה על הבטן ולא תומך בעצמו עם הידיים ומתעייף מהר. אני מנסה לעזור לו עם מגבת מגולגלת מתחת לחזה, צעצועים שאוהב, שירים, טלויזיה ומה לא...מרים ראש דקות ספורות ומתחיל לבכות. היום התחיל להתהפך מהבטן לגב ואני חוששת שעכשיו בכלל לא יצליח לחזק את חגורת הכתפיים.
יש לציין שהוא ישן רק על הבטן ושההתפחות שלו תקינה פרט לזה. הוא מאוד פעיל , חזק,מנסה להתיישב בטרמפולינה.
מה עוד אפשר לעשות?
תודה
אילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאילנה
דבי גרוס דולב04/06/2008הי אילנה
אכן חשוב מאוד לדעת לשכב על הבטן ולהרים את הראש בגיל זה. תחילה יש לבדוק מהיכן מגיע הקושי כי את מתארת פה שני דברים-
מצד אחד הוא אינו מרים את הראש אבל מצד שני את אומרת שהוא מאוד חזק ואף מנסה להתרומם מהטרמפולינה (שאגב, לא מומלץ).
אז או שמדובר במתח שירירים גבוה או בחגורת כתפיים חלשה, שני המקרים מקשים על הרמת ועל ההתפתחות בכלל.
אני ממליצה לשקול פנייה למדריכה להתפתחות תינוקות ולקבל איבחון מדויק על מנת לעזור לבנך ולהקל עליו בעניין זה, נשמח גם אנחנו לעמוד לרשותכם.
בהצלחה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחגורת הכתפיים
שירי קאשי05/06/2008הי אילנה,
תינוק בגיל זה אשר לא תומך בידייו בשכיבה על הבטן בדרך כלל לא עושה זאת כיוון שיש לו קושי בהבאת הידיים לקו האמצע. תופעה זו לרוב נובעת מזקיפות יתר בגב שאגב מקשה עליו את השהיה על הבטן ומעודדת אותו להתרומם לישיבה במשטחים מוטים. חשוב לעבוד על התעגלות והתארכות של שרירי הגב, קרוב הידיים לקו האמצע והשענות על המרפקים בשהיה על הבטן. כיוון שהוא כבר יחסית גדול אני ממליצה לך כן לפנות למדריכה על מנת לפעול במהירות לשיפור המצב.
בינתיים:
1. להחזיק בתנוחת ערסול תוך כדי תנועה וקול, מביא להרפיית שרירי הבטן. לאחר רגעיה מלאה בערסול או אפילו הרדמות להעביר לשכיבה על הבטן. לתת טפיחות בישבן לכיוון הראש, כך שתיווצר תנועה שתגיע עד הראש.
2. תהליך "שיפור שכיבה על הבטן" - תהליך שיש לבצע את כולו כהכנה לשכיבה על הבטן. נתחיל מהשכבת התינוק על הגב שם נוח לו ומוכר לו יותר. יוצרים קשר של אמון עם התינוק ועל ידי שפשופים וטפיחות על בית החזה מביאים לרגיעה. מרימים רגליים לכוון בית החזה ויוצרים התעגלות של הגב ושקיעה של בית החזה. עוזרים לתהליך על ידי הרמת האגן ושימוש בקול ומגע בבית החזה. מניעים את האגן במעגלים לשני הכיוונים. מבצעים הקפצות של האגן. אוחזים מתחת לקיפול הברך והקפצות למעלה/למטה תוך כדי שילוב של קול. על ידי שפשופים וטפיחות משפרים את התנועתיות של בית החזה. מחזיקים רגליים ביד אחת ויד שנייה מתחת לאגן ובהדרגה מגבירים את תנועת התעגלות הגב כשמרימים רגליים לכיוון בית החזה. מגלגלים מהגב אל הצד על ידי כפיפה של רגל אחת וגלגול לכיוון הרגל הישרה. כל פעם לצד אחר בלי להשתהות. אח"כ עוברים לשהייה ארוכה יותר על כל הצד. תינוק שמנסה לזקוף את ראשו על הצד נעזור לו להניח אותו על ידי הרמת האגן וניעות קדימה ואחורה. לבסוף מגלגלים גלגול מלא עד לבטן.
3. לעניין אותו בזמן השכיבה על הבטן על ידי הפנים שלך, לשיר לו בקול, על ידי צעצוע מעניין וכל העולה על רוחך. המטרה היא להסיח את דעתו ולעניין אותו מספיק כך שהשהייה על הבטן תהיה נעימה ככל האפשר.
כמובן לא צריך להגיע לבכי היסטרי והעיקר שישכב על הבטן , אבל לא מיד להרים כשהוא בוכה אלא לנסות קודם ולרתק אותו מספיק כך שהוא יהנה.
4. שכיבה על הצדדים כשהיד העליונה מובאת קדימה ולא בורחת אחורה.
5. על כדור פיזיו להשכיבו על הבטן. כשאת נשענת מאחוריו ותוחמת את מרפקיו כך שהוא נשען עליהם. בתנוחה זו להטות לאט את הכדור מצד לצד.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפהלי04/06/2008
שלום
יש לי תינוקות בת שנה ושלושה והיא אומרת רק אבא, את זה , ביתה.
האם יש סיבה לדאגה ?
תודה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפה
שירי קאשי05/06/2008הי ליאת,
אני ממליצה בנושא זה לפנות לקלינאית תקשורת.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה וחודשיים- לא הולכתמיכל03/06/2008
שלום
בתי בת השנה וחודשיים התפתחה עד כה בצורה נהדרת מכל הבחינות- כולל מוטורית. זוחלת מגיל חצי שנה והגיעה למיומנות זחילה גבוהה מאוד. היא הולכת מסביב לחפצים כבר מגיל 7 חודשים, ועומדת למספר שניות לבד.
מגיל 11 חודש היא מנסה מדי פעם ללכת- עושה צעד אחד עד ארבעה צעדים ואז נופלת או עוברת לזחילה.
שמתי לב שלפעמים כשהיא הולכת - היא הולכת "צידי"- כאילו שהיא מחזיקה בשולחן/ בלול וכדומה.
כמו כן היא מאוד אוהבת להיות על הידיים ולרקוד איתי.
אני מנסה לקרב לה אובייקטים שתוכל להגיע אלהם במרחק קצר אך נראה שזה לא מעניין אותה והיא מעדיפה לזחול.
אמרו לי שזה נחשב עיכוב התפתחותי שהיא עוד לא הולכת- האם כך הוא הדבר?
מה עוד אוכל לעשות כדי לשפר את המצב?
תודה לעונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיכל
דבי גרוס דולב03/06/2008הי מיכל
עיכוב התפתחותי בהליכה מתחיל בסביבות גיל שנה וחצי, ביתך נמצאת בטווח הנורמה לחלוטין.
מה שחסר לתינוקות רבים שמתעכבים בהליכה הוא פיתוח מיומנוית של שיווי משקל, אלמנט חשוב בהליכה עצמאית, את יכולה לעשות איתה כמה תרגילים לעידוד עניין זה-
תני לה הרבה חוויות של תנועה במרחב- הנפות, הפיכות, הטיות מצד לצד.
תנועה על כדור פזיו- בשכיבה ובישיבה על הכדור, הניעי אותה קדימה, אחורה ולצדדים.
המנעי מהולכה מפני שאז מתעכב פיתוח שיווי המשקל העצמאי.
חוץ מזה נשמע לי שהכל אצלכם בסדר גמור!
בהצלחה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפחות תינוקות
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שנה וחודשיים- לא הולכת
שירי קאשי04/06/2008הי מיכל,
לפי הספרים תינוקות אמורים ללכת עד גיל שנה וחצי. יחד עם זאת ברוב המקרים של הליכה המתעכבת מעבר לשנה וחודשיים לערך הרי שמדובר בקושי מסויים המקשה על התפתחות ההליכה העצמאית. גורמים מעכבים כאלו יכולים להיות חוסר בשיווי משקל, חוסר מיומנות בכפיפה ויישור של הברכיים (אשר גורמים למעין נפילה מעמידה ולא להתיישבות מבוקרת), חוסר בטחון, חוסר בתנועתיות של עמוד השדרה, טונוס שרירים לא מאוזן ועוד.
בינתיים אני ממליצה לעבוד על פי התרגילים הבאים. במידה ואת מזהה קושי מיוחד באחד הגורמים שציינתי את מוזמנת לכתוב שוב ולקבל תרגילים יותר ספציפיים:
1. שיווי משקל - על ידי תנועה במרחב, נדנדה, בישיבה על כדור פיזיו תנועה לכל הכיוונים. להושיב על מזרון ולתת לו משיכות קלות שמוציאות מעט משיווי משקל וכו'. הכל מתוך משחק והנאה.
2. כיפוף ויישור של הרגליים - בזמן העמידה ליד רהיט, להגיש צעצוע או בועת סבון ליד אחת מלמטה. התרגיל נועד ללמד לנתק יד אחת, לעשות רוטציה של האגן ולכופף ברכיים על מנת להגיע לבועה. אתו הדבר לעשות גם ליד שנייה. באופן דומה לאחר שיש כיפוף (לא ישיבה מלאה) להגיש בועה מלמעלה כדי לתרגל את ההתרוממות לעמידה מתנוחה זו. השיפור בשיווי המשקל והשליטה בכפיפה והתרוממות ללא נפילה ישפרו רבות גם את הבטחון העצמי שהוא חשוב ביותר לצורך התקדמות להליכה עצמאית. וכן הרוטציה של האגן משפרת את התנועתיות הדרושה לשלב זה.
3. עדיף להמנע מלהוליך אבל לא תמיד ניתן לעמוד בזה כיוון שהילדה בודאי כבר דורשת שיוליכו אותה. כשאת מוליכה אותה, הוליכי עם תמיכה כשהיא אוחזת רק באצבעך, הקפידי לתת לה אצבע קרוב לאגן שלה ולא מגבוה. התמיכה מגבוה מביאה לכך שהיא בעצם נשענת קדימה או נתלית עליך וכך היא הולכת מבלי שממש מפעילה את מערכת שיווי המשקל שלה (דבר שנחוץ להליכה עצמאית). ברגע שהתמיכה נמוכה וקרובה לגופה, הרי שהיא חייבת לייצב עצמה טוב יותר באופן עצמאי, וזה יעזור לשפר את יכולתה וגם את בטחונה לקראת הליכה עצמאית.
4. בנוסף את יכולה לשים לה שני חפצים קרובים כך שהיא תוכל לעבור בינהם תחילה על ידי הושטת יד (בזמן זה גם נבנה הבטחון שהיא יכול לעזוב את התמיכה וללכת לבד) ולאט לאט מרחיקים כך שהיא תעשה צעד לבד בכדי לעבור מאחד לשני.
5. תרגיל לאבות (אבל גם אמהות יכולות): להושיב אותו על הכתפיים, לאחוז באגן ולרקוד. מידי פעם לעצור ולהטות את הגוף מעט קדימה, אחורה ולצדדים. הטיית הגוף שלנו תביא אותו לתרגול של מערכת שיווי המשקל וכן תעזור לפתח את התנועתיות הנחוצה לשמירה על אזון.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מוטורית - תינוקת בת חצי שנהמירב02/06/2008
שלום,
בתי בת חצי שנה עדיין לא מתהפכת. בשכיבה על הגב היא מרימה רגליים יפה ומתגלגלת הצידה אך זקוקה לעוד מאמץ קטן כדי להתהפך.
נקודה נוספת חשובה יותר היא שבשכיבה על הבטן היא פורשת ידיים לצדדים ולא נתמכת בהן. אנחנו מנסים לעבוד איתה על הנושא כבר מס' חודשים אך נראה שהיא עדיין לא קלטה את הרעיון..
האם עלינו להיות מודאגים או פשוט לתת לה להתקדם בקצב שלה?
כיצד ניתן לחזק את הידיים ולעודד אותה להתמך בהן כאשר היא שוכבת על הבטן?
האם כדאי לפנות לגורם מקצועי (ואיזה) בשלב זה?
תודה רבה,
מירב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למירב
דבי גרוס דולב02/06/2008הי מירב
נשמע שבהתהפכות מגב לבטן ביתך נמצאת בדרך הנכונה, כדי לעודד אותה לסיים את ההתהפכות אפשר להביא את הברך שלה לצד הנגדי עד שתגע ברצפה ואז לעודד אותה ע"י צעצוע והושיט יד של אותו הצד ולסיים את ההיפוך.
בעניין השכיבה על הבטן, חשוב לי לדעת- האם ביתך גם יודעת לרדת מה"אווירון" ולהשען על המרפקים או שהיא רוב הזמן באווירון? כי אם כן אז ישנו סיכוי שקיים בגופה מתח באזור בית החזה, דבר שגורם לתבנית תנועתית פתוחה ומקשה על שכיבה נינוחה על הבטן וכן התהפכות בטן לגב שדורשת כפיפה והתעגלות של הגב.
אני כן חושבת שכדאי לאבחן ולקבל תרגילים כדי להקל על ביתך, נשמח גם אנחנו לעמוד לרשותכם ליעוץ טלפוני או לשיעור פרטי.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכותרונית מ02/06/2008
ביתי בת חמישה חודשים מתהפכת מהבטן לגב אך מהגב לבטן עדיין לא וגם לא לצדדים האם זה איחור? כיצד לגרותה להתהפך? בתודה מרואש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התהפכות
שירי קאשי02/06/2008הי רונית,
התהפכויות מתרחשות לרוב באזור גיל 4-6 חודשים, כך שאתם לא באחור. ישנם תינוקות אשר מתהפכים קודם מהבטן לגב ואחרים הפוך, זה בודאי לא חייב לקרות יחדיו. בשלב הזה חשוב לשים לב שמתחיל תהליך של לקראת התהפכות גם מהגב לבטן. צריך לראות בשכיבה על הגב שהתינוק מרים רגליים לכיוון החזה ואולי גם תופס ומשחק איתן. הרגליים המורמות משמשות כמנוף המוביל את כל גוף התינוק הצידה. ניתן להכין את התינוקת לקראת ההתהפכויות על ידי שנכיר לה את צורת התנועה תוך כדי חוויה חיובית. להלן מספר תרגילים שיעזרו להכין את התהליך:
1.חוויות של תנועה במרחב. תוך כדי משחק איתה, לשנות את האופן בו מחזיקים אותה בקצב מהיר, להרים לאווירון, לרקוד איתה.
2.גלגול ג'ודו - התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוק ישלים את הגלגול בעצמו.
3.גלגולים במזרון-התינוק במרכז המזרון מרימים משני צדדים וכל פעם על ידי הרמת צד אחר מגלגלים את התינוק מבטן לגב ומגב לבטן. יש לשים לב שהראש נתמך ולא נופל וכן שהידיים קרובות לקו האמצע כך שהן לא מפריעות לגלגול.
4.בשכיבה על הגב לגלגל מצד לצד תוך כדי החזקת כל יד עם הרגל בצד שלה.
5. גלגול פסיבי-בשכיבה על הגב לכופף רגל אחת ולגלגל לצד של הרגל הישרה (לבצע לשני הצדדים).
6.בשכיבה על הגב נגרה עם צעצוע הושטת יד הצידה ומעבר לראש כך שתנועת היד תוביל להתהפכות. להגברת הגירוי יש לגרות את פנים כף היד ואת הפה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לישון לילה שלםליאורה02/06/2008
שלום
בני בן 3.5 חודשים, בעוד כמה ימים אצטרך לחזור למקום עבודתי .
שאלתי איך ניתן לגרום לו לישון לילה שלם? (כמו כן אני מניקה אותו אך לפני השינה אני נותנת לו סימילאק)
עד היום הייתי מקלחת אותו ב - 18:00-18:30 אוכל סימילאק ובשעה 19:00-19:30 כבר נרדם
עד השעה 23:30 ואז אני מניקה אותו והוא הולך לישון,
קם בשעה 3:00 לפנות בוקר מניקה ושוב הולך לישון
וקם שוב בבוקר
האם צריך לקלח אותו יותר מאוחר ?
לא לתת לו לאכול כשהוא קם ב - 3:00??
אשמח לתשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לישון לילה שלם
שירי קאשי02/06/2008הי ליאורה,
ראשית נתחיל מכך שההתנהגות של בנך היא אופיינית ומתאימה לגילו. לצערינו חופשת הלידה לא נותנת מספיק זמן לחזור לשגרת השינה וכנראה תמשיכי להתעורר בלילות לפחות בתקופה הקרובה. יחד עם זאת ניתן לנסות ולהשפיע על שעות השינה כמו למשל התחלת טקס השינה מאוחר יותר (אמבטיה או כל דבר אחר שאצם עושים), לאחר את שעת הארוחה וכן את שעת ההשכבה לשנת הלילה. סביר להניח שלא יישן לילה שלם כל כך מהר אך ניתן באופן זה אולי להוריד ארוחת לילה אחת. כל תהליך לימוד השינה הוא הדרגתי וכמובן שכל עוד התינוק זקוק לאוכל בלילה, הרי שלא ניתן להגיע לשינה רציפה לחלוטין.
המון המון בהצלחה,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת שנה מתעוררת בלילהמאיה01/06/2008
שלום רב,
ביתי בת שנה, נרדמת אחרי בקבוק בלי בעיה בסביבות 19:30, 20:00. הבעיה מתחילה באמצע הלילה. היא מתעוררת בבכי רם, כמה פעמים בלילה לפעמים מוצץ עוזר ולפעמים לא, וכשלא - היא לא מוכנה להפסיק לבכות. אני מרימה אותה כמה דקות, היא נרגעת מחזירה אותה שוב, ושוב - צרחות. ניסיתי לתת לה מים, היא מסרבת. לאחר יאוש רב, אני נכנעת ונותנת לה דיסה (לפעמים ב-2 ולפעמים ב-3 לפנות בוקר, תלוי ביקיצות שלה). האם נכון לעשות כך? האם תינוקת בת שנה אכן יכולה לקום רעבה באמצע הלילה, או שאני מפרשת את היקיצות שלה בצורה לא נכונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת שנה מתעוררת בלילה
שירי קאשי02/06/2008הי מאיה,
לרוב תינוקות בגיל זה כבר לא באמת זקוקים לארוחת הלילה אבל על כך התייעצי עם אחות טיפת חלב או רופא הילדים כיוון שזה גם תלוי בתזונה שהיא מקבלת במהלך היום. במידה והגעתם למסקנה שאין צורך בארוחה זו הרי שאת יכולה להתחיל ולדלל לה את החלב בלילה עד שלא יהיה לה טעים (אצל חלק זה עובד וחלק לא) כמו כן ניתן להוריד בהדרגה את הכמות. מעבר לכך אתם צריכים קודם להיות בטוחים עם עצמכם בתהליך כיוון שזהו ממש תהליך גמילה ואם אתם משדרים לה שאתם לא בטוחים במה שאתם עושים הרי שאתם מקשים עליה להתגבר ולהפך.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית ריפלוקס קשה ושכיבה על הבטן -שרון01/06/2008
שלום רב
ביתי בת חודשיים. נולדה עם לרינגומלציה (אם אתם יודעים מה זה) וכן יש לה ריפלוקס די קשה. היתה מאושפזת עקב חוסר עלךייה במשקל בגלל הריפלוקס. כעת המצב התאזן, מקבלת לוסק ויותר טוב. הבעיה היא שאני לא מצליחה להשכיב אותה על הבטן כיוון שהיא מקיאה כמויות אדירות של אוכל כך, אבל ברור לי שהשכיבה על הבטן חשובה ביותר להתפתחות המוטורית בכלל.
המשקל היה קריטי (ירדה לאחוזון 5) ולכן היה לנו חשוב מאוד שלא תקיא לפני שיתנו לה זונדה (אם לא תעלה במשקל). מה אני עושה עם עניין השכיבה על הבטן? האם זה מאוחר מידי? יהיה לה איחור התפתחותי? מה עושים ילדי הריפלוקס ואיך משכיבים על הבטן מבלי שתקיא כמויות אדירות?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית ריפלוקס קשה ושכיבה על הבטן
שירי קאשי02/06/2008הי שרון,
ניתן להקל על הרפלוקס על ידי תרגילים המורידים את המתח מאזור הצלעות והסרעפת אשר הלחץ שלהם מגביר את הרפלוקס. כיוון שהבעיה אצלכם היא קשה יחסית וגם מלווה בבעיה רפואית נוספת הרי שאין מקום לתת ייעוץ על ידי התכתבות. חשוב לעבוד בזהירות ולהביא למצב בו ניתן גם לשכב על הבטן ולו לזמן קצר. בכל מקרה בינתיים לצורך פיצוי על חוסר השכיבה על ניתן לערסל אותה במנשא קשירה, לערסל בפוף גדול כך שאזור בית החזה יהיה שקוע עמוק בפוף, להשכיבה בערסל. תנוחת הערסול פועלת להרפיית שרירי הגב והחזה ותורמת לתנועתיות. הערסול זו גם הפעולה ההפוכה לשכיבה על הגב וחשוב מאוד שהיא תקבל זאת. אתם תרוויחו מהערסול גם הורדת מתח ממערכת העיכול וייתכן שגם זה יקל מעט על הרפלוקס.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה על הבטןויקי31/05/2008
שלום ,
בהמשך לעצתך , רציתי לשאול , שהכי הרבה זמן ליאם נמצא על הבטן בשינה, כלומר, הוא ישן 20 דקות פעמיים ביום על הבטן, כמה אפקטבי השינה על הבטן?והאם היא מספיקה?, בהרגל על הבטן, כי כשהוא ער הוא מאבד סבלנות מאד מהר בנוסף לתרגילים שאני עושה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה על הבטן
שירי קאשי01/06/2008הי ויקי,
השינה על הבטן תורמת מאוד לשיפור התבנית הגופנית שמקשה על השהיה על הבטן. תינוק שישן על הבטן מרפה את שרירי הגב, בית החזה שלו שוקע ונהיה תנועתי יותר וכל אלו הם מרכיבים שהוא זקוק להם בכדי לשכב בנוחות גם בזמן הערות. השינה על הבטן אינה מספיקה כיוון שהוא כבר יחסית גדול והוא זקוק גם לזמן ערות על הבטן בו הוא ממשיך בהתפתחות המוטורית התקינה. יחד עם זאת אנו כן מתייחסים להתקדמות היחסית שלו שהוא כבר מסוגל לישון על הבטן וכן להשאר מעט זמן בערות. כמובן השאיפה היא להגדיל עוד ועוד את משך הזמן הזה.
המשיכי לעדכן אותי,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכותג'ני31/05/2008
שלום בתי בת 4 וחצי חודשים בגיל 4 חודשים התחילה להתהפך מבטן לגב... וזה היה קורה ממש מהר הייתי מניחה אותה על הבטן היא הייתה ישר מתהפכת...
בימים אחרונים היא לא מתהפכת היא נהנת להיות על הבטן שזה לא היה בעבר ומתבוננת מסביב מושיתה ידיים לצעצועים.
זה נורמאל שפתאום היא הפסיקה להתהפך?
תודה ג'ני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
ג'ני31/05/2008למה לא עונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי01/06/2008הי ג'ני,
אנו לא כל הזמן מול המחשב. אנו גם עובדות וגם אמהות במסרה מלאה אבל משתדלות לתת מענה מהר ככל האפשר.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתהפכות
שירי קאשי01/06/2008הי ג'ני,
ראשית ההתהפכויות הראשונות יכולות להיות מקריות ומלוות בחווית נפילה אשר בעקבותיה נעצר תהליך ההתהפכות לזמן מה. כיוון שהטווח המקובל להתהפכויות הוא 4-6 חודשים הרי שבתך נמצאת במקום טוב ומה שיותר חשוב הוא שכיום היא כבר שוכבת בנוחות על הבטן. במידה וההתהפכויות שלה כן היו איכותיות הרי שייתכן שהיכולת שלה לשכב בנוחיות על הבטן מביאה אותה כיום להשאר בתנוחה זו. כשהתינוק על הגב הוא מאוד מוגבל בתנועתו ולכן במידה ונוח לו על הבטן הוא לרוב יעדיף להיות שם כיוון שעל הבטן טווח התנועה של הראש טוב יותר, הוא יכול לראות את הסביבה טוב יותר וכן קל לו יותר לשחק עם צעצועים.
בשלב הזה את יכולה להתחיל לעבוד עם בתך על המיומניות הדרושות להתהפכויות מאורגנות ולחוויות חיוביות של התהפכויות ותנועה במרחב על פי התרגילים הבאים:
1.חוויות של תנועה במרחב. תוך כדי משחק איתה, לשנות את האופן בו מחזיקים אותה בקצב מהיר, להרים לאווירון, לרקוד איתה.
2.גלגול ג'ודו - התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוק ישלים את הגלגול בעצמו.
3.גלגולים במזרון-התינוק במרכז המזרון מרימים משני צדדים וכל פעם על ידי הרמת צד אחר מגלגלים את התינוק מבטן לגב ומגב לבטן. יש לשים לב שהראש נתמך ולא נופל וכן שהידיים קרובות לקו האמצע כך שהן לא מפריעות לגלגול.
4.בשכיבה על הבטן נגרה עם צעצוע את היד ונרים את הצעצוע כך שתנועת היד המושטת אליו תוביל להעברת משקל ולהתהפכות.
5.בשכיבה על הגב לגלגל מצד לצד תוך כדי החזקת כל יד עם הרגל בצד שלה.
6.גלגול פסיבי-בשכיבה על הגב לכופף רגל אחת ולגלגל לצד של הרגל הישרה (לבצע לשני הצדדים).
7.בשכיבה על הגב נגרה עם צעצוע הושטת יד הצידה ומעבר לראש כך שתנועת היד תוביל להתהפכות. להגברת הגירוי יש לגרות את פנים כף היד ואת הפה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת מוצץלילי31/05/2008
התינוק שלי בן 5 שבועות, רגוע ומקסים. בשעות הצהריים הוא עירני ואז נרדם אחה"צ לשינה במקום לילה. רציתי לעזור לו לשנות את היום ולישון בצהריים ע"י מוצץ הבעיה שהוא לוקח את המוצץ ובמקום שזה ירגיע אותו הוא מוצץ בטירוף ואז מתעצבן שזה לא אוכל וזורק החוצה. ניסיתי לתת לו מוצץ אחרי אוכל ובכל זאת הוא לא ממש נרדם אלא בעיקר מוצץ אותו מהר מהר. מיד אחרי הניסיון הזה הוא רק רצה כל הזמן למצוץ גם על הציצי הוא מצץ ומצץ במקום לאכול. מה אפשר לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצץ
שירי קאשי01/06/2008הי לילי,
המוצץ משמש ככלי להרגעה ולרוב נראה כי הוא אכן עושה את העבודה. יחד עם זאת חשוב להבין שהמוצץ בעצם מפעיל את שרירי הפה והמאמץ שהתינוק מפעיל על המוצץ בעצם מונע ממנו הרגעות אמיתית ומלאה. גם כשתינוק בוכה והמוצץ עוזר לו להרגע עדיין נראה כי גופו במתח מסויים, כפות ידיו אולי אינן רפויות כלומר על אף שהוא נרגע הרי שהוא לא בנינוחות מלאה וגופו אינו רפוי. התינוק שלך מראה בדיוק את הסימנים הללו. המוצץ רק מוסיף לו למתח הכללי ובעצם מפריע לו לישון. אם אינו לוקח מוצץ בדרך כלל הרי שעדיף לא להרגילו לכך אלא לנסות לעזור לו להרפות את גופו על ידי מתן תנועה. החזקה בתנוחת ערסול תורמת להרפיית גוף התינוק כיוון שכל גופו נתמך והוא מרגיש בטוח. כשמוסיפים לכך תנועה הרי שהתינוק יכול להרפות את כל שריריו ו"ליפול" לשינה עמוקה. בכדי לעזור לגבך מומלץ לעשות זאת בישיבה על כדור פיזיו. כך ניתן ערסל את התינוק ביתר קלות ולהעזר בכדור ליצירת התנועה ללא מאמץ ניכר.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)