מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משך השהייה בסלקלאמא מודאגת14/07/2008
אני לקראת לידה וכחלק מההכנות כבר רכשתי עגלה הכוללת אמבטיה וסלקל. בימים האחרונים התחלתי לפתח ספק בנוגע לבחירה בעגלה ובמיוחד בסלקל. יש המון מותגים בשוק שעליהם עשינו דוקטורט ומתוכם רק למותג אחד יש יתרון משמעותי בסלקל והוא שניתן להשכיב את התינוק במצב של 175 מעלות ובכך לאפשר לו לשהות בסלקל כ-4 שעות. קראתי בכל מיני מקומות שאסור להושיב תינוק בסלקל למעלה מ-45 ד' מחשש לנזק בעמוד השדרה. העניין הוא שאני ובעלי מרבים בנסיעות מחוץ לעיר (כשעתיים וחצי נסיעה לכל כיוון, בכל סופ"ש שני) וכרגע אפשר לומר שאני מתחילה לפתח חרדות שיתכן והשיקול שלי לחסוך כמה מאות שקלים (רכשתי עגלה ב- 4000 ש"ח והמוצי עולה כ- 5200 ש"ח) בסופו של דבר יתרום לנזק חלילה בעמוד השדרה של הגוזלית שלי. שאלתי היא, כמה זמן ניתן להושיב תינוק בן יומו בסל קל ללא חשש מנזק בריאותי? ואם אכן אסור להושיב תינוק מעל 45 ד' בסלקל, מה הוא הפתרון האופטימלי במקרה של נסיעה ארוכה? האם מס' עצירות בדרך יפתרו את הבעיה? לכמה זמן צריך לנתק את התינוק מהסלקל בין שימוש אחד למשנהו? אמא לעתיד אובדת עצות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משך השהייה בסלקל
שירי קאשי14/07/2008הי,
ברוכה הבאה לעולם ההורות שאיתו כמובן מגיעים החששות, השאלות וחוסר הודאות. אני מאחלת לך לידה קלה והרבה הנאה מהגוזלית הצפויה.
אין תחליף לסלקל בזמן נסיעה. הדבר החשוב ביותר הוא הגנה על חיי התינוקת ועל כך לא מתפשרים. נכון שהשהייה בסלקל אינה נכונה מבחינה התפתחותית אבל גם אם הילדה תשהה בסלקל למשך נסיעה ארוכה בסוף שבוע הרי שזה לא המצב הקבוע שלה. כמובן שעצירה בדרך להתרעננות וחילוץ איברים טובה לכם וגם לתינוקת ויכולה לחלק את משך השהיה בתנוחה זו. אין הנחיות ברורות כמה זמן לשהות בסלקל וכמה זמן להמתין עד לנסיעה הבאה ההנחיה היא יותר המלצה שלא להרבות בשהייה בתנוחה זו. אני מניחה שלאחר נסיעה כזו ארוכה אתם נשארים לפחות מספר שעות וזה בהחלט מספיק. ההמלצה לא להשאיר בסלקל גם נועדה על מנת להזהיר מהנטייה להשאיר את התינוק בסלקל גם לאחר הנסיעה ולחברו לעגלה כדי לא להעיר את התינוק. בכל מקרה אחרי נסיעה כמו שלכם להוציא את התינוקת גם אם היא ישנה ולתת לה לשהות על משטח ישר. המלצה זו תקפה גם לנסיעות קצרות יותר. בכל מקרה כשצריך ורק כשצריך אז משאירים בסלקל.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. את מקסימה!
אמא מודאגת16/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחקיםמורן13/07/2008
שלום, ילדי בן שמונה וחצי חודשים רציתי לדעת איזה משחקים מומלץ לקנות בגיל כזה חוץ מבובות ספרונים נפתחים אורגנים למינהים כדורים כי את כל אלה כבר יש לו האם זהו גיל מתאים למשחקי מחשבה למיניהם ואם כן איזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחקים
שירי קאשי13/07/2008הי מורן,
סוג המשחקים אינו בהכרח חשוב אלא החשיפה למרקמים, צורות וגדלים שונים. בהחלט ניתן לחשוף כבר למשחקים של יותר גדולים (כמו חיות קופצות או מגדל טבעות) אבל לא לצפות שהוא ישחק בהם כפי שמשחק ילד גדול יותר. העניין יכול להיות בהפתעה כשאת מפעילה לו את המשחק, משחק גדול (פיזית) יכול גם לתרום לשהייה על הבטן כיוון שלא ניתן להרימו.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניסיון לשבת ושימוש בטרמפולינהLora13/07/2008
שלום, הבת שלי בת שלושה חודשים מלפני יומיים מנסה להתיישב לבד תוך שימוש בשרירי הבטן. אמה שלי המליצה להשיב אותה בין כריות על מנת לתמוך ברצון שלה לשבת. לפני שיישמתי את ההמלצה קראתי באתרי אינטרנט כמה מאמרים בנושא (כולל שלך) והבנתי כי זה לא טוב להושיב תינוק לפני שהוא מוכן לכך ויודע לפחות לזחול. ראיתי בכמה מאמרים כי גם שימוש בטרמפולינה הינו בעייתי מכיוון שתינוק נמצא שם ב- 45 מעלות ולא מצב מאוזן. אני משתמשת בטרמפולינה מגיל חודשיים. זמן השימוש - כ- 4-5 שעות ביום. התינוקת מאוד אוהבת לשבת בה (יותר מאשר על הידיים). האם זה בסדר לשבת כ-4 שעות בטרמפולינה ? האם טרמפולינה מונעת התפתחות של תינוק? תודה.לורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניסיון לשבת ושימוש בטרמפולינה
שירי קאשי13/07/2008הי לורה,
הניסיון לשבת דרך שרירי הבטן משבש את ההתפתחות התקינה כיוון שהתינוק מיישם צורת התיישבות זו בטרם גופו מוכן לישיבה, הוא רוכש הרגלי תנועה לא נכונים וכן יוצר דיאלוג לא נכון בין פלג גוף עליון לתחתון. מאותה סיבה לא נכון להושיב תינוק טרם למד לעשות זאת בכוחות עצמו. השהיה בטרמפולינה או כל משטח מוטה אחר מעודדת את התינוק להפעיל את שרירי הבטן ומגבירה את הנסיון להתרומם לישיבה משובשת זו ולכן מביאה לאותן תוצאות. רצוי לא להשתמש כלל בטרמפולינה. אם חייבים לאחר ארוחה לשהות זמן קצר בכדי למנוע פליטות או להקל על מערכת העיכול אז אפשרי, אבל לזכור שזה לזמן מוגבל. בכל מקרה רצוי לא להשאיר כך את התינוק לזמן ממושך. בגיל זה עדיף שישהה כמה שיותר על משטח ישר ועל הבטן בכדי שההתפתחות התקינה תתרחש כסדרה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה ללורה
דבי גרוס דולב13/07/2008הי לורה
שהייה של 4-5 שעות היום בטרמפולינה היא מאוד מאוד ממושכת וארוכה והראייה לכך היא נסיונות ההתרוממות שלה. נסיונות כאלה מתחילים בד"כ בגיל מאוחר יותר ומכיוון שאצלכם השהות היא כה רבה, הם התחילו קודם לכן.
התרוממות שכזו עלולה לשבש את המשך ההתפתחות המוטורית שכן היא מפתחת מאוד שרירים מסוימים (של הבטן) על חשבון שרירים אחרים, הדבר עלול לגרור כתגובת שרשרת אפילו דילוג על שלב ההתישבות העצמאית.
אני מאוד ממליצה להפחית או להפסיק את השימוש בטרמפולינה וכמו כן לא להושיב אותה בתמיכת כריות, בטח לא בגיל כה צעיר ורך. גופה איננו מוכן לכך ואת מפעילה לחץ מיותר בעמוד השדרה שלה ע"י הושבתה וגם פעולה זו עלולה לגרור שיבושים בהתפתחות או דילוג עליהם.
ביתך למדה לאהוב את הטרמפולינה מפני שלאט לאט זה התחיל לשרת את התבנית התנועתית אליה התרגל גופה.
אני מקווה שעזרתי, אם יש לך שאלות נוספות את מוזמנת לחזור אלי
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובות. ממשיכה...
Lora14/07/2008מאיזה גיל אפשר להושיב בטרמפולינה (או מאיזה שלב בהתפתחות)? התינוקת ערה בערך 7 שעות ביממה (כ-5 שעות נטו לפעילות לאחר אוכל, החלפת טיטול, אמבטיה וכו'). - האם אחזקה על הידיים אינה פוגעת בהתפתחות? - אם התינוקת אינה רוצה להיות על הידיים האם בכל שעות הפעילות אני אמורה לשים אותה בתנוחה אופקית?? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי14/07/2008הי לורה,
אין גיל שבו מומלץ לשבת בטרמפולינה. ההמלצה הכללית הינה הושבת התינוק רק לאחר שלמד לשבת בכוחות עצמו. לאחר שלב זה אין נזק גם בטרמפולינה אבל אין בה שום יתרון (פרט למה שכבר ציינתי לגבי אוכל). כל תינוק זקוק גם לזמן על הידיים וזמן זה חשוב לקשר בינכן, לתנועה שאת יכולה להעניק לה וכן לתחושת החום והבטחון. מעבר לכך רוב ההתפתחות המוטורית מצריכה שהיה על משטח מאונך ולכן כשהתינוקת אינה על הידיים זוהי התנוחה המומלצת. בשהיה במשטח מאונך חשוב להשכיב גם על הבטן, הצדדים והגב בכדי להכיר את כל הגוף וללמוד להשתמש בו נכון.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
Lora15/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהמורן13/07/2008
שלום, ילדי בן שמונה וחצי חודשים רציתי לשאול אם זה נורמלי שכל הזמן שהוא רוצה משהו שאסור או כאשר הוא רעב לדוגמא הוא לא בוכה אלא כועס ומתעצבן הוא מרים את הבטן שלו ואת הידיים ולוחץ עליהם במעין "עצבים" כאלה אני רוצה לדעת אם זה בסדר וככה הוא בוחר להתמודד או שאני יכולה להרגיע אותו בדרכים מסוימות (הוא לא כל כך אוהב עיסויים ניסיתי) ברצוני לדעת אם יש מקום לדאגה על זה שהוא קצת עצבני לפעמים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצבני
שירי קאשי13/07/2008הי מורן,
ראשית לכל אחד גם לתינוק מותר לפעמים להיות עצבני ולא מרוצה ממה שקורה סביבו או מהיחס שהוא מקבל. תינוקות לאורך הדרך לומדים כל הזמן דרכים חדשות להתבטא ומתנסים בהן. ככל שאת פחות תתיחסי ותגיבי להתנהגות מסוג זה ותדברי אליו בטון נעים ומרגיע, התופעה תחלוף מהר יותר. יחד עם זאת תצפי שגם בהמשך יהיו התנהגויות דומות שבהן הוא פשוט מתבטא וגם בודק את גבולותיך. כל עוד התופעה היא לא בגדר התנהגות קבועה, והיא בגדר הסביר הרי שאין מה לדאוג וזה יחלוף.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה- פיתוח חשיבה לוגיתרחל13/07/2008
ילדי בן שנה, מאוד סקרן , מאוד קשוב לסיפורים לפעילות שלי . מחפש תמיד תעסוקה. איך אפשר בגיל זה לפתח חשיבה לוגית? איזה משחקים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה- פיתוח חשיבה לוגית
שירי קאשי13/07/2008הי רחל,
אם הילד סקרן ומעוניין את יכולה באמצעות ספרים מתאימים ללמדו מושגים שונים, סיבה ותוצאה וכו'. ניתן גם לשחק במשחקי השחלה למיניהם, משחקים המתגימים סיבה ותוצאה וכו'. יחד עם זאת חשוב לשים לב שהילד מעוניין ולא שכופים עליו את הלימוד. אני אישית חושבת שצריך לתת לילד גם להיות ילד בהתאם לגילו אך כשהעניין מתעורר מצידו כמובן שצריך לתת מענה והתייחסות.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיתוח אינטליגנציה מגיל אפס
גולן17/06/2009האם הצגת כרטיסיות עם צורות ומספרים יכולה לתרום להתפתחות האינטליגנציה של תינוק, ואם כן, מאיזה גיל כדאי לעשות זאת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיתוח אינטיליגנציה
שירי קאשי21/06/2009הי,
את השאלה הזו יש להציג למומחים מתחומים אחרים. אין לי ידע בנושא.
אני יכולה לשתף בדעתי הפרטית ולא כמומחה: ילד שלא נחשף כמובן לא לומד. יחד עם זאת לא כל תינוק יהיה בעל סבלנות או לא יביע עניין בכך ואני לא בעד לכפות למידה מסוג זה בגילאים צעירים. אם התינוק מסתכל ומתעניין אז בודאי שאין בכך נזק והוא ילמד לפני האחרים אך איני יכולה להגיד האם יש קשר בין לימוד זה לבין התפתחות האינטיליגנציה בהמשך.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחייניתי בת חודשיים וחצי
גולן17/06/2009מה מומלץ לעשות עם ילדים בגיל הזה, בשביל לשפר את רמת האינטליגנציה שלהם ?
נ.ב. - בקשה משירי קאשי, מנהלת הפורום:
בבקשה תסדרי שכשיגיבו להודעה הקודמת שאני יקבל על כך הודעה.
פשוט בהודעה ההיא לא עשיתי V בריבוע העליון "אנא הודיעוני כאשר מתפרסמת תגובה להודעתי".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינטיליגנציה
שירי קאשי21/06/2009הי,
לצערי איני יכולה לערוך את הפרמטר של קבלת ההודעה אך בודאי תלמדי על ההודעה הקודמת כאשר תקראי את זו.
לגבי פיתוח אינטיליגנציה בגיל חודשיים וחצי אני חוזרת ומציינת שאינני מתמחה בתחום זה ואיני יודעת על ההשפעות העתידיות על האינטיליגנציה, אבל ברור שצריך ליצור גירויים על מנת לעורר למידה אצל התינוק. בגיל זה זה בעיקר לשיר ולדבר אליו, ליצור קשר עין ולתת לו תחושת בטחון. כמובן לתת גם גירויים של מגע ותנועה. אינני יודעת האם נעשו מחקרים בנושא אצל תינוקות בגיל זה. אפשר לנסות ולהפנות את השאלה למומחים מתחום הפסיכולוגיה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום12311/07/2008
האם יש שלב התפתחותי בו התינוק רוצה רק ידיים? ביתי בת 10 חודשים עד היום שיחקה יפה מאוד עם עצמה וידעה להעסיק את עצמה. היום היא פשוט כל הזמן רוצה בידיים או לצאת החוצה, פשוט לא נותנת לעשות כלום אני שמה אותה בלול עם צעצוע היא מיד נעמדת על הרגליים וצורחת. מה ניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל 10 חודשים
שירי קאשי13/07/2008הי,
בגיל זה ילדים הם כבר יותר פעיךים ולרוב שהיה בלול כבר לא מתאימה להם, ילדים בגיל זה צריכים יותר מרחב לתנועה והלול מגביל אותם. הילדה תוכל לגלות עניין רב יותר כשהיא תהיה בסביבה בה היא יכולה להיות תנועתית וניידת יותר. גם שהיה בחוץ, בגינה או בג'ימבורי יכולים לענות על הצורך שלה בתנועה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן ה7 חושיםדוב11/07/2008
שלום בני בן 7 חודשים בגיל שלושה וחצי חודשים הוא התהפך לשני הכיוונים והתחיל לישון עצמאית על הבטן. בגיל 4 וחצי חודשים הוא זחל זחילת גיחון ובגיל חמישה וחצי חודשים הוא זחל על ארבע עכשיו הוא מתחיל לעמוד על הברכים ועל הרגלים ולעמוד. האם לתת לו לעמוד בגיל כל כך מוקדם, כמה זמן צריך לזחול כדי לעבור שלב התפתחותי לא רק ברמה הפיזית אלא גם במוכנות הפסיכולוגית. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדב
דבי גרוס דולב12/07/2008בוקר טוב דב
בינכם אכן מתפתח מאוד מאוד מהר אבל אין באפשרותנו לעצור את התהליך. חשוב לשהות בזחילת 6 זמן ממושך כדי לחזק את המיומנויות שזחילה זו דורשת. לכן אני ממליצה לנסות, בדרכים שונות,
למשוך את בנך למצבים רבים ככל הניתן של זחילה, לקרוא לו מקצה הבית ולאלץ אותו לזחול אליכם.
למנוע ממנו היעמדות יהיה בלתי אפשרי ואף מתסכל אבל נסו בדרכים יצרתיות לגרום לו לחזור לרצפה ולזחול כמה שאפשר.
אני לא יכולה להגיד לך כמה זמן בדיוק הוא נדרש לזחול אבל כדאי בכל מקרה למשוך שלב זה בהתפתחות.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 3 חדשים ושבועורד11/07/2008
שלום שירי ודבי, השבוע בבדיקה ע"י רופאת הילדים נשלח בני לפיזיוטרפיה בשל חולשה בשרירי הצוואר, בנסיון הרמתו משכיבה לישיבה אינו מחזיק ראש. האם ישנם תרגילים לשיפור טרם הגעתנו לפיזיוטרפיה (אני מניחה שהתור יקח קצת זמן) יש לציין כי חל שיפור בהחזקת הראש כששוכב על הבטן (אם כי מתעייף די מהר)לדברי הרופאה טונוס גוו תקין. תודה, ורד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה...
ורד12/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לורד
דבי גרוס דולב12/07/2008הי ורד
להלן מספר תרגילים ראשונים פשוטים שאת יכולה לתרגל ובכל מקרה חשוב מאוד לקבל אבחון רתיני ולהיות במעקב:
1. בשכיבה על הבטן לחצי כנגד הרצפה את השוקיים, ירכיים והטוסיק עד שיתרומם הראש
2. עברי במגע עמוק לאורך עמוד השדרה, מצידי החוליות, ולא עליהן ,כך ש"יסומנו" ויעבדו
3. החזיקי את מרפקיו של התינוק ברוחב הכתפיים כדי להקל על הרמת הראש והשארי שם ככל הניתן, במקביל נשקי אותו בין השכמות כדי להסיח את דעתו.
אלא תרגילים בסיסיים אבל אני מאמינה שבמקרים ברורים של חולשה בצוואר או בכל מקום אחר, רצוי לקבל אבחון ותרגילים ספציפיים לתינוק. אפשר לפנות גם למדריכה להתפתחות תינוקות אשר תיתן לך תרגילים שונים מעט מאלה של הפזיוטרפיה.
אשמח לעזור גם אני
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפחתו תינוקות
,ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה
ורד12/07/2008תודה על התשובה, האם התרגילים מתאימים לחולשה בצוואר אחורי (הבעיה בהחזקת הראש משכיבה לישיבה)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן בהחלט
דבי גרוס דולב13/07/2008אבל מזכירה שוב, שמדובר בתרגילים בסיסיים, עמוקים יותר קשה יהיה להעביר בפורמט זה.
בברכה,דבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת חמישה וחצי חודשיםשיר11/07/2008
שלום רב, ביתי בת חמישה וחצי חודשים. מתפתחת מאוד יפה- מתהפכת לשני הצדדים , מחייכת לסביבה והחלה לעמוד על ארבע ולזחול זחילת גחון. לאחורנה שמנו לב כי כאשר אנו שמים אותה במיטה היא דופקת את ראשה במיטה ורק אז נרדמת. האם הדבר צריך לעורר דאגה? תודה רבה, שיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשיר
דבי גרוס דולב11/07/2008הי שיר
תינוקות רבים משתמשים בהטחות הראש כנגד משטח, לפעמים על מנת להגביר את התחושה ולפעמים כתגובה למשהו, כמו עייפות או כעס.
בד"כ זה בגדר הנורמה אבל כדאי לעקוב ולראות שהדבר אינו פוגע בה פיזית ואם כן להתיעץ עם איש מקצוע המתעסק בהתפתחות מההיבט הפסיכולוגי.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רון בן 5 חודשיםמיטל11/07/2008
רון שלי בן 5 חודשים ומתהפך מהגב לבטן -את הכיוון ההפוך הוא לא יודע לעשות.האם צריך לעודד אותו הוא שזה פשוט יקרה לבד? דבר נוסף הוא מנסה כל הזמן כאילו להתיישב ומתקדם קדימה עם הגב גם כשמרימים אותו גם כשהוא בעגלה וגגם בנדנדה,הפסקתי לשים אותו בנדנדה כיוון שהוא לא נשען אחורה ומתקדם קדימה . כשאני מרימה אותו הוא רוצה להתקדם ומביא את עצמו קדימה עם הגב והראש-כאילו הוא רוצה לראות מה קורה מסביב ולא אוהב להיות על הגב ולראות תקרה או שמיים.מקריאה בפורום הבנתי שזה לא טוב? מה עושים?תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיטל
דבי גרוס דולב11/07/2008הי מיטל
קושי להתהפך מבטן לגב ונסיונות התרוממות דרך ישיבה עלולים לנבוע מאותו מקור, מתח יתר או טונוס שרירים חזק. קשה לי לדעת אם זו הסיבה לקושי של בנך אבל זה יכול להיות.
באתר זה תמצאי מאמרים של "ינוקט" וביניהם מאמר על התהפכות ועידודה. על אף שבנך נמצא בטווח הגילאים הנורמלי של התהפכות, הייתי ממליצה לעכוב ולראות שזה לא קושי שמתבסס ומעכב ובמקביל אני ממליצה למנוע ממנו כל מצב שיעודד התרוממות דרך שרירי הבטן וזה אומר טרמפולינה, נדנדה, הושבה עליכם ובכלל משטחים מעט מוטים. נסי גם לבדוק ע"י מגע אם את מרגישה מתח בחגורת הכתפיים, הרבה כוח או חוסר רכות.
חזרי אלי וספרי לי אם האבחנה מסתדרת לך עם מה שאת חשה אצל בנך ואם אכן כך אנסה לתת לך תרגילים או לחליפין להמליץ על שיעור פרטי.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לדבי!
מיטל13/07/2008הי ותודה על תשובתך, האבחנה שלך אכן מסתדרת עם המצב של רון. כאשר הוא מתהפך מהגב לבטן הוא עושה זאת בקלות וכאשר הוא כבר על הבטן ואני מנסה לגלגל אותו חזרה לגב הוא מתמתח כולו ולא נותן לי לעשות זאת בקלות. אשמח אם תוכלי להמליץ לי על תרגילים מתאימים ולומר לי מה כדאי לא לעשות. האם יש מקום לחשש?האם זהו עיכוב התפתחותי או משהו שיכול לגרום חס וחלילה נזקים לרון? תודה רבה! מיטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך- מיטל
דבי גרוס דולב13/07/2008הי מיטל
מדובר בקושי תנועתי ולא בעיכוב אבל הדבר עלול לגרום לעיכוב או לחליפין להתפתחות מהירה מידי שכן זקיפת יתר בגב מעודדת התרוממות מהירה ולעיתים יש היעמדות לפני זחילה.
כדאי להמנע לגמרי מלהניח את התינוק במשטחים מוטים, כאלה שאינם 180 מעלות כמו טרמפולינה וחברותיה.
להלן מספר תרגילים בסיסיים לתרגול התעגלות והרפייה:
1. בשכיבה על הגב לברים את רגלי התינוק יחד עם הטוסיק כלפי הראש, ליצירת התעגלות.
2.להרבות בנשיאת ערסול
3.להשכיב הרבה על הצד ולהקפיד שיש ורגל עליונה יפנו כלפי הרצפה
4. פתיחה וסגירה של הזרועות
5. הרבה מגע עמוק באזור בשכמות וחגורת הכתפיים- טפיחות, שפשופים מהירים ועיסוי.
אלה תרגילים ראשוניים, אני ממליצה לנסות אותם ואם אין שיפור לשקול אבחון ושיעור פרטי בו תלמדו תרגילים נוספים ומעמיקים יותר, אשמח לעמוד לרשותכם.
בהצלחה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחו תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מציצת אצבעהדס11/07/2008
שלום, בני בן החודשיים מצא את היד שלו לפני כשבועיים והחל למצוץ את כל היד - ממש הכניס אגרוף לכל הפה שלו, וכעת כאשר אני מניחה אותו על הבטן הוא מוצץ את האגודל ונרדם כך, ניסיתי להלחליף את זה במוצץ אך הוא לא מוכן לקבלו. אני מבינה שזה טוב שהוא מוצץ אצבע, אך האם הרגל זה יפרע לו בהתפתות תקינה של שיניים ??? האם לנסות להפסיק אותו מהרגל זה:? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה להדס
דבי גרוס דולב11/07/2008בוקר טוב הדס
תינוק שמצא את אצבעו הוא אכן תינוק שיודע להרגיע את עצמו וגם בוחר מתי לעשות זאת, לעומת שימוש במוצץ. יש משהו יפה בבחירה הזו, לתינוק להרגיע את עצמו בגיל כה צעיר.
תינוק שמצא את אצבעו, אין סיכוי גדול שתצליחי להניע אותו מכך ולהפסיק זאת מפני שתמיד יוכל למצוא הזדמנות נוספת לעשות זאת אז אני לא ממליצה לנסות זאת.
באשר לנזק בשיניים, רק בעתיד תוכלי לדעת אם זה גרם לנזק, יש ילדים שזה גורם להם לנזק ויש כאלה שלא.
בברכה
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהדס- מציצת אצבע
טל14/07/2008היי הדס, בני בן חצי שנה כעת, מגיל לידה לא אהב מוצצים וכשהגיע לגיל חודשיים הוא גם גילה את האצבע ואני רציתי להניא אותו מזה. קניתי לו מוצץ מחוספס שמקל על התפתחות השיניים (יש של נובי, ד"ר בייבי) והוא ממש אהב אותו וככה פתרתי את הבעייה... (לא רציתי שימצוץ אצבע בגלל זכרון של 2 ילדים שלמדו איתי עד כיתה ו' ומצצו אצבע עד לגיל זה והלסת שלהם ממש עקומה גם היום בגיל 30..)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק לא רגועסיגל10/07/2008
בני בן חודשיים ושלושה שבועות בהתחלה סבל מגזים במשך כל היום ולאחרונה רק בשעות מסויימות ביום (לפני יציאות.) מאז אמש הוא כל הזמן בוכה עד שהוא נרדם או יונק , הוא לא מוכן שיניחו אותו על משטח לא על הבטן ולא על הגב, בעבר אהב להיות באוניב' לשחק ומאוד נהנה מהמובייל במיטה אבל עכשיו הוא נירגע רק כשמרימים אותו כשהוא מונח מעבר לכתף. לאחרונה הוא גם רוצה לינוק כל שעה בערך הוא לא נירגע עד שאני מניקה אותו..יש עצה מה לעשות כדי להקל עליו...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק לא רגוע
שירי קאשי13/07/2008הי סיגל,
לעיתים התינוק מתגבר על כאבי הגזים גם על ידי פעולת היניקה. הבעיה היא שזו הקלה זמנית שבעקבותיה יש עומס נוסף על המערכת ואיתו שוב כאבים חדשים. חשוב לעזור לתינוק להגיע לנינוחות מסויימת במערכת העיכול כיוון שאחרת זה כמו כדור שלג שכבר לא יודעים מה גרם למה.
תרגילים:
את התרגילים רצוי לבצע במשך היום או לפני ארוחה (למי שיודעת מתי הארוחה הבאה). יש ילדים שבזמן התקף התקף התרגילים יקלו עליהם ואחרים שדווקא אז זה יגביר את הכאב.
1. להחזיק בתנוחת ערסול.
2. כשהתינוק עם הגב לבטן ההורה לכופף את ברכיו ולקפל לכיוון הבטן (רק כמה שהוא מאפשר כדי לא להכאיב). לשחרר את הקיפול באיטיות ולחזור מספר פעמים.
3. כשהתינוק שוכב על האמה של ההורה, עם היד השניה לקפל את האגן כלפי הבטן ולהרפות לאט. לחזור מספר פעמים.
4. כשהתינוק על האמה או על הרצפה על הבטן, עם יד אחת לחפון את הבטן כך שמחזיקים את שרירי הבטן ושוב מרפים לאט.
בנוסף בכדי לעזור לו להגיע לרגיעה כללית שלאו דוקא קשורה באוכל ניתן להחזיקו בערסול כשאת יושבת על כדור פיזיו ונעה מעלה ומטה. תנוחת הערסול תורמת רבות להרפיית מערכת העיכול וכן להרפיית הגוף כולו. התנועה תורמת לשחרור מתחים מהגוף ובכך תוכלי לתרום לשקט הפנימי של התינוק.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחיזת צעצוע אצל תינוקשרון10/07/2008
שלום רב התינוקת שלי בת 3 חודשים וחצי וטרם מחזיקה צעצוע למשך יותר מ-4 -5 שניות. האם זה בסדר? לכמה זמן היא אמורה להחזיק בצעצוע? על מה זה עלול להעיד? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשרון
דבי גרוס דולב10/07/2008הי שרון
זהו הגיל שבו אנו רוצים לראות אחיזה בצעצוע בזמן הולך וגדל, קשה לי להגיד לך כמה זמן בדיוק.
אבל בגילה של ביתך זה עדיין בהתהוות, כדאי להמשיך ולעקוב ולראות שזה קורה בחודש הקרוב.
אם לא ישנן מספר סיבות לקושי כזה, החל מטונוס שרירם נמוך, קושי להביא ידיים אל קו האמצע עכב מתח בחגורת הכתפיים וכו.
בנתיים נסי לגרות אותה לאחיזה ע"י צעצועים בגדלים, צורות וטקסטורות שונות, סוגים שונים של מגע בכף היד וגב כף היד.
אז מוזמנת לחזור אלי אם אין שינוי ונחשוב יחד איך ממשיכים.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מוכנה לאכול.תאיר10/07/2008
בוקר טוב, בתי בת 5.5 חודשים, ובשבועות האחרונים משהו מוזר קורה איתה. בתחילה התנגדה בכל תוקף לאכול על הידיים, וכעת היא אוכלת כשהיא שכובה על המיטה עם הגבהה קלה לראש. מילא זה, רק שעכשיו-כבר לפחות כשבועיים, היא לא מוכנה לאכול. היא רעבה בוודאות, וכשהיא רואה את הבקבוק היא סוגרת את הפה ורק בתכסיסים של להצחיק אותה ו"להגניב" את הבקבוק לפה אפשר להתגבר על זה. יש מקרים שאפילו אז היא מעיפה את הבקבוק מהפה. מוצץ היא לא לוקחת-אם זה משנה. היא בוכה, לא רגועה ואנחנו ממש לא יודעים מה לעשות. שלב האוכל ביום הופך להיות קטסטרופלי ומעייף. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש סיכוי לקבל תשובה?
תאיר10/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתאיר
דבי גרוס דולב10/07/2008שלום תאיר
קשה לי להבין מדוע מסרבת ביתך לאכול. האם ניסיתם להחליף את סוג האוכל? הבקבוק?
נסו לעשות שינויים אלה או אחרים ואם לא כדאי אולי לוודא שאין משהו רפואי שמפריע לה.
מצטערת שאינני יכולה לעזור יותר.
בברכה
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה12309/07/2008
לא כל כך קשור להתפתחות אבל האם ידוע אם ישנה איזושהי בעיה להשכיב תינוקת בת 10 חודשים עירומה עם טיטול בלבד? אתמול היא ישנה כך והיא פשוט ישנה לילה שלם בכייף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה
דבי גרוס דולב10/07/2008בוקר טוב
לא נראה לי שיש איזושהי בעיה עם שינה בעירום, להיפך, נשמע לי נעים ונוח בתנאי שאין שום רוח קרה לפנות בוקר בחדרה.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפחתו תינוקות
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)