פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מטפלת
    אביגיל דאבוש
    22/12/2007

הבן שלי בן 4 ח' לפני כשבועיים החל ללכת למטפלת ומי אותו זמן הבן שלי לא ישן טוב בלילה הוא קם לפחות 5 פעמים האים זה טבעי?
    בנוסף הייתי רוצה לשאול האים מגיל 4 ח' התינוקות מתרגלים לידיים או שרק מחפשים חמימות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מטפלת

הוספת תגובה

• מטפלת

שירי קאשי
    23/12/2007

שלום אביגיל,
    טבעי שהבן שלך שעבר שינוי כל כך משמעותי מבחינתו יחווה איזשהו מתח שעלול להשפיע עליו גם במהלך השינה. יחד עם זאת חשוב מאוד לשים לב שהוא לא חווה מצוקה גדולה יותר. חשוב לשים לב להתנהגות הכללית שלו, על התגובה שלו למטפלת כשהיא מקבלת אותו, האם הוא בוכה הרבה ולא נינוח וכל דבר אחר שיכול להעיד על שינוי. בנוסף תבררי עם המטפלת מה סדר היום שלו, איזו פעיליות היא עושה איתו, וכמה הוא ישן במשך היום. חשוב לשים לב שהמטפלת עונה על ציפיותיך ועל צרכי התינוק. בגילו הרבה על הידיים זה עדיין צורך ולא פינוק וחשוב לו להרגיש את הבטחון והשלווה שהידיים מעניקות.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת להתפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבת שלי שונאת להיות על הבטן
    אדוה ניר
    20/12/2007

ביתי בת שבעה חודשים וכשאני שמה אותה על הבטן היא פשוט צורחת מה יהיה עם הזחילה יש לך עצה שמתי מתחתיה כרית לא עוזר.........

הוספת תגובה

• תגובה ליעל

דבי גרוס דולב
    20/12/2007

ערב טוב
    בגיל 7 חודשים אכן צריכה כבר להיות שכיבה נינוחה על הבטן. פעמים רבות ישנו קושי בכך עקב מתח יתר באזור השרירים בבטן , בבית החזה ובחגורת הכתפיים, כדאי מאוד לתרגל איתה מספר תרגילים שאתן לך בהמשך ואם זה לא יעזור אני ממליצה לך לקבל איבחון ותרגילים אישיים על מנת לתרגל איתה יום יום בבית.
    השכיבי אותה על הגב והתחילי בטפיחות חזקות בכל החלק הקידמי של גופה, לאחר מכן הרימי את רגליה לכיוון הראש כשיד אחת שלך מתחת לטוסיק ויד שנייה מחזיקה בקרסוליים, הרימי את הרגליים לכיוון הראש, חיזרי על זה מספר פעמים.
    החזיקי בירכיה והקפיצי את הטוסיק כנגד הרצפה.
    סובבי את האגן שלה סיבובים איטיים וגדולים לשני הצדדים.
    שבי בישיבה מזרחית והגביהי את האגן שלה על הרגל שךך כדי ליצור גוף מעוגל ומעורסל.
    בכלל נסי לעשות איתה תרגילים של כפיפת הגב כדי להרפות את נבטן ולאפשר שכיבה נינוחה עליה.
    השכיבי אותה על הצד והקפידי שיד ורגל עליונות יהיו לכיוון הרצפה והסיפי טפיחות ומגע עמוק על חלק הגוף שפונה למעלה.
    נסי את התרגילים מספר פעמים ביום וחזרי אלינו.
    הרבה בהצלחה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט- לקביעת שיעור אבחון ותרגילים: 052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן

שירי קאשי
    21/12/2007

הי יעל,
    בתך כבר בגיל שחשוב מאוד שתשהה על הרצפה על הגחון ויחד עם זאת כבר צריך להתחיל ולדאוג להתהוות של שלבי ההתפתחות הבאים המתאימים לגילה.
    הקושי לשכב על הבטן יכול לנבוע משרירי גב מקוצרים, בית חזה זקוף מאוד, קושי בהרמת הראש וקרוב ידיים לקו האמצע.
    1. אני מציעה לך להשכיב אותה הרבה במשטח מערסל כמו פוף גדול כשאזור בית החזה שקוע בתוך הפוף. בצורה כזו היא נמצאת על הגב, מקום שמוכר לה ונוח לה יותר אך התנוחה המערסלת יוצרת התארכות של שרירי הגב ושקיעה של בית החזה. בתנוחה זו היא גם מקרבת את הידיים לקו האמצא מה שיעזור לה גם בשכיבה על הבטן כיוון שיהיה לה קל יותר לקרב ידיים ולהשען עליהם ובכך יהיה לה יותר נוח וגם היא תוכל להתחיל לפתח תנועה על הבטן.
    כשהיא בתוך הפוף להרים אותו משני הצדדים (שני אנשים) ולנדנד מצד לצד וגם תנועה מעלה ומטה. התנועה בפוף גם יוצרת תנועה של עמוד השדרה באזור בית החזה שהוא מוחזק אצלה מאוד וגם יוצרת הרפייה שרירית בכל הגוף. השכבה על הבטן לאחר תהליך כזה תהיה קלה הרבה יותר כיוון שהיא תהיה נינוחה יותר (אולי אפילו ישנה וגם כך זה בסדר) והגוף יהיה תנועתי יותר.
    2. להשכיב אותה על הצדדים. אם לא נוח לה והיא מנסה להרים את הראש על הצד תרימי מעט את האגן שלה ותעשי לה ניעות קטנות קדימה ואחורה כדי שתרפה ותוריד את הראש. בשכיבה על הצד נוצרת תנועתיות נוספת של בית החזה וגם הידיים מגיעות לקו האמצע. אם היד העליונה בורחת אחורה אז על ידי מגע, טפיחות ושפשופים להביא אותה קדימה. חשוב לבצע לשני הצדדים.
    3. אם מתהפכת מהבטן לגב ולא נשארת על הבטן את יכולה לעניין אותה בפניך ובשירים כדי להאריך את השהות על הבטן. בנוסף לשים לה צעצוע גדול וכבד יחסית שיקשה עליה את הגילגול ביחד איתו אל הגב והיא תאלץ להשאר על הבטן כדי לשחק איתו.
    בנוסף אני מניחה שכיוון שהיא לא שוכבת מספיק על הבטן גם ההתהפכויות שלה לא מתבצעות בצורה מיטבית ויש לתרגל:
    2.התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוק ישלים את הגלגול בעצמו.
    3.גלגולים במזרון-התינוק במרכז המזרון מרימים משני צדדים וכל פעם על ידי הרמת צד אחר מגלגלים את התינוק מבטן לגב ומגב לבטן. יש לשים לב שהראש נתמך ולא נופל וכן שהידיים קרובות לקו האמצע כך שהן לא מפריעות לגלגול.
    4.בשכיבה על הבטן נגרה עם צעצוע את היד ונרים את הצעצוע כך שתנועת היד המושטת אליו תוביל להעברת משקל ולהתהפכות.
    5.בשכיבה על הגב לגלגל מצד לצד תוך כדי החזקת כל יד עם הרגל בצד שלה.
    6.בשכיבה על הגב לכופף רגל אחת ולגלגל לצד של הרגל הישרה
    7.בשכיבה על הגב נגרה עם צעצוע הושטת יד הצידה ומעבר לראש כך שתנועת היד תוביל להתהפכות.
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי
    יונית
    20/12/2007

היי,

יש לי תינוקת מקסימה בת 10 חודשים ולאחרונה היא החלה לבכות בצרחות איומות בכל פעם שהיא לא רואה את פני. , בעלי, אמא שלי ואף אחד אחר לא מצליחים למנוע את ההיסטריה שהיא נמצאת בה כשהיא לרגע לא רואה אותי לידה, גם אם ני כן בבית ולרגע הלכתי, או שהתרחקתי ממנה. איני מסוגלת לעזוב אותה כבר שבועיים שזה משבש לי את סדר היום. מה לעשות? אין לי לב לשמוע את הצרחות..

לקביעת תור
    סגירה
    בכי

הוספת תגובה

• בכי

שירי קאשי
    20/12/2007

הי יונית,
    בתך נמצאת בגיל שבו מתחילה לרוב תופעת חרדת הנטישה. זהו שלב נורמלי. כשאת נמצאת בסיטואציה הזו תשתדלי להפגין בטחון בטון הדיבור שלך (הם קולטים הכל) דברי אליה בקול בטוח ותסבירי שאת תיכף מגיעה. בנוסף משחקי "קו קו" למינהם בו את "נעלמת" לקצת ואז חוזרת יכולים להכין אותה גם לנפרדות יותר ארוכה ממך.

בנוסף להלן כמה עיצות כיצד בני משפחה אחרים יכולים לעזור לה להגיע לרגיעה ללא עזרתך:
    1. בתוך פוף גדול (כזה עם הבד הנמתח) להשקיע אותה כך שתהיה מעורסלת. אם אתם שניים בבית אז כל אחד מחזיק בשתי פינות ומנדנדים מצד לצד, קצת מעלה ומטה. עם מעט יותר מאמץ ניתן גם לעשות לבד על ידי הרמת הפוף מלמטה כך שנשען על שתי הידיים. אם את לבד ניתן גם להניע את הפוף על הרצפה קדימה ואחורה במעין תנועות חתירה. התנועה של הפוף עוברת לאורך כל עמוד השדרה ועד לראש, מרגיעה מאוד ומרפה מאוד. בסדנאות של תינוקות רבות משתתפים 90% מהתינוקות נרדמים בתהליך הזה. התמיכה וההרגשה המוגנת בתוך הפוף בתוספת התנועה (אפשר לשלב עם שירה) עוזרת להביא להרפייה מלאה של שרירי הגוף ומכאן גם לרגיעה כללית.
    בתוך הפוף התינוק נמצא מעורסל, עם תמיכה מלאה בגופו (מה שאין על הידיים). כל זה בשילוב עם תנועה מאפשר את אותה רגיעה מוחלטת והרפיית כל השרירים.
    2. אפשר להגיע לרגיעה גם מתוך ערור המערכת. לשיםי מוסיקה קצבית ולירקוד איתה בבית. תוך כדי לבצע העברה שלה מתנוחה לתנוחה בידיים שלך. (או כל פעילות אינטסיבית יותר שהיא גם מעייפת וגם מסיחה את דעתה מהחיפוש שלה אותך)
    3. אם יש בבית כדור פיזיו גדול - לשבת עליו איתה בידיים בערסול, אנכית או בישיבה ולקפוץ מעלה מטה בעדינות. ככל שהיא פחות רגוע להגביר את קצב ועצמת התנועה וככל שהיא נרגעת להוריד עצמות. גם פה התנועה והמגע הקרוב בתוספת של קול (שירה) יעזרו לה להרפות.
    4. טפיחות מהירות על החזה כשהיא שוכבת על הגב על בעלך (או כל אחד אחר), עיסוי מכפות הרגליים ולכל הגוף.
    ככל שאתם תפגינו יותר בטחון בתהליך כך גם היא תרגיש בטוחה יותר. אם הבכי שלה גורם לכם לדבר אליה בטון חושש ולא בטוח או שהמגע שלכם בה פחות בטוח ובמקום לשחק ולהפעיל אותה אתם עסוקים בלנחם אותה כך היא תקבל מסר שגם אתם לו מרגישים בטוח בסיטואציה והיא לא תוכל לשאוב מכם את הבטחון.
    אשמח אם תשתפו אותי בהצלחת התהליך....

בכבוד רב,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ליונית

דבי גרוס דולב
    20/12/2007

שלום יונית
    אתם אכן נמצאים בגיל ובשלב שבו מתחילה חרדת הנטישה וחרדת הזרים. תמיד מתעוררת השאלה איך להתמודד, האם ללכת עם זה ולנסות ולא להיפרד או האם לתת לה להתמודד עם זה.
    ובכן אני חושבת שצריך לשלב בין שניהם, לנסות לחשוף אותה לנסיון החדש הזה- להתנתק ולחזור, לא לכפות עליה את הההתנתקות אבל גם לא להמנע מזה. להיעזר בהרבה סבלנות וידיעה שזה עובר ולחשוף בכמויות קטנות להתמודדות החדשה בחייה.
    שיהיה בהצלחה ובאהבה
    דבי גרוס, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות בת 3 חודשים
    אורית
    18/12/2007

שלום רב,
    ביתי בת 3 חודשים, מביאה ידיים לפה, מרימה את ידיה ונוגעת בחפצים, מסתובבת על הצד,
    שוכבת על ביטנה שכראשה מורם כ- 5-7 דק' לערך,אוחזת בחפץ לדקה מקסימום ומפילה..
    לאחרונה ניסתה להתהפך מהגב לבטן והצליחה פעמיים.
    היא ילדה עירנית ונוטה להתעצבן מהר מאד (מותחת את גופה בעצבנות, צועקת, ונהיית אדומה)
    אוהבת הרבה ידיים ואני נותנת לה ידיים...

לאחרונה היא מנסה משכיבה לקום למצב ישיבה ע"י כיווץ שרירי הבטן, בהודעה קודמת שכתבי לך
    אמרת לי לא להושיב אותה בנדנדה ואכן אני לא מושיבה אותה...אך עדיין היא מנסה כל פעם "להתיישב" ממצב של שכיבה..וכשאני מחזירה אותה לשכיבה היא מתעצבנת .מה עליי לעשות..האם זה פוגע בהתפתחות שלה?

שאלה נוספת ברשותך..נאמר לי שבגיל 3 חודשים עוברת תופעת הגזים אצל תינוקות..
    לבת שלי לא רק שלא נעלמו הגזים אלא התגברו..מעיר אותה משינה כל לילה והיא ממש סובלת.
    היא אוכלת כל 4 שעות סימילאק כ-140-180 מ"ל. האם הגזים יכולים להימשך לדעתך עד גיל מאוחר???

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות בת 3 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לאורית

דבי גרוס דולב
    18/12/2007

בוקר טוב
    יכול להיות שלבחתך יש מתח שרירים גבוה באזור הבטן או בכלל בחלק הקדמי של גופה, מה שעוד יכול העיד על כך הוא העובדה שהיא נמתחת לפעמים וכאבי הבטן שאולי מתפרשים כגזים. אם זה המצב, אני ממליצה לתת לה הרבה מגע עמוק באזורים עם המתח, טפיחות, שיפשופים, ובכלל מגע עמוק ומשחרר. בנוסף תעשי איתה תרגילים של כפיפה, ששוברים את המתח: השכיבי אותה על הגב והביאי את רגליה לכיוון הראש ושאר תנועות שיגרמו ל"קיפול" וכפיפה ובעצם מהווים את ההיפך מהתבנית התנועתית שלה.
    בהצלחה, דבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אורית
    18/12/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אורית
    19/12/2007

דבי שלום
    אני מנסה לעסות את הבטן של ביתי ולתת מגע עמוק וללטף
    אך שמתי לב שכשאני נוגעת בבטנה היא ישר מתקפלת כאילו המגע אינו נעים לה ומציק.
    ברגע שאני משפשפת בעדינות/מגע עמוק/מסג' עדין היא פשוט "קופצת" מיד כאילו יש לה איזושהי
    רגישות מיד זזה בעצבנות עד לבכי...

כך שקשה לי מאד להרפות אותה...
    מה עליי לעשות..???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיפור שכיבה על הבטן והקלה על גזים

שירי קאשי
    19/12/2007

אורית שלום,
    לגבי ההתרוממות משכיבה על הגב - תשתדלי כמה שיותר להשאיר אותה על הבטן. לשכב לידה ולעניין אותה. ככל שתשהה יותר על הבטן לא תהיה בעיית ההתרוממות וגם היא תרוויח מבחינה התפתחותית. ובכל זאת בזמן השהות על הגב את יכולה להגביה את האגן שלה על הירך שלך ולשחק איתה באופן הזה.
    אם יש קושי בשכיבה על הבטן לבצע את התהליך הבא:
    "שיפור שכיבה על הבטן" - תהליך שיש לבצע את כולו כהכנה לשכיבה על הבטן. נתחיל מהשכבת התינוק על הגב שם נוח לו ומוכר לו יותר. יוצרים קשר של אמון עם התינוק ועל ידי שפשופים וטפיחות על בית החזה מביאים לרגיעה. מרימים רגליים לכוון בית החזה ויוצרים התעגלות של הגב ושקיעה של בית החזה. עוזרים לתהליך על ידי הרמת האגן ושימוש בקול ומגע בבית החזה. מניעים את האגן במעגלים לשני הכיוונים. מבצעים הקפצות של האגן. אוחזים מתחת לקיפול הברך והקפצות למעלה/למטה תוך כדי שילוב של קול. על ידי שפשופים וטפיחות משפרים את התנועתיות של בית החזה. מחזיקים רגליים ביד אחת ויד שנייה מתחת לאגן ובהדרגה מגבירים את תנועת התעגלות הגב כשמרימים רגליים לכיוון בית החזה. מגלגלים מהגב אל הצד על ידי כפיפה של רגל אחת וגלגול לכיוון הרגל הישרה. כל פעם לצד אחר בלי להשתהות. אח"כ עוברים לשהייה ארוכה יותר על כל הצד. תינוק שמנסה לזקוף את ראשו על הצד נעזור לו להניח אותו על ידי הרמת האגן וניעות קדימה ואחורה. לבסוף מגלגלים גלגול מלא עד לבטן.
    3. לעניין אותה בזמן השכיבה על הבטן על ידי הפנים שלך, לשיר לה בקול, על ידי צעצוע מעניין וכל העולה על רוחך. המטרה היא להסיח את דעתה ולעניין אותה מספיק כך שהשהייה על הבטן תהיה נעימה ככל האפשר.
    לגבי הגזים - אין חוקים אצל כל אחד זה אחרת. תשימי לב אם את לא מפרשת בכי שלה יותר מידי פעמים כרעב. תינוקות עלולים להגיע לאכילת יתר בגלל רפלקס היניקה המפותח ואז כמובן שתופעת הגזים מחמירה ומתמשכת. כאבי הבטן הנגרמים על ידי הגזים גורמים להתכווציות בבטן וכתוצאה מכך יש נוקשות בבטן דבר המקשה על שחרור הגזים ושוב חוזרים כאבי הבטן. זהו מעגל קסמים שחוזר על עצמו. כדי להקל על תופעת הגזים צריך לעזור לתינוק לשחרר את שרירי הבטן המכווצים.
    תרגילים:
    הייתי ממליצה לבצע במשך היום ולא בהכרח בזמן הגזים כי ישנם תינוקות שדווקא אז זה יפריע להם.
    1. ערסול - בידיים, על כדור, במנשא, בפוף.
    2. השכבה על הבטן.
    3. כשהתינוק שוכב על הבטן, להכניס יד מתחת לבטן ולחפון אותה. להחזיק מספר שניות ולשחרר באיטיות. לחזור מספר פעמים.
    4. כשהתינוק על הגב, להרים את הרגליים והאגן ולקרב רגליים לפנים.
    יש סיכוי טוב שחלק מהתרגילים יפיצו ניחוחות בבית, וזה כמובן סימן טוב לשחרור המיוחל.

בכבוד רב,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שירי אני מודה לך מאוד!

אורית
    20/12/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקיפות עורפית
    ברק
    17/12/2007

שלום
    שאלתי היא
    בבדיקת שקיפות עורפית שערכנו אישתי ואני
    נמצא גודל תקין
    שקיפות עורפית של 1.2 מ"מ - תקינה
    אנחנו צעירים וזהו הריון ראשון
    כמו כן בשקיפות התגלו שתי ציסטות ליטרליות בצוואר העובר בקוטר של 3 מ"מ
    כמובן שנמשיך עם סדרת הבדיקות המחייבת
    אולם האם יש סיבה לדאגה?
    אודה על תשובתכם המהירה

לקביעת תור
    סגירה
    שקיפות עורפית

הוספת תגובה

• תגובה לברק

דבי גרוס דולב
    17/12/2007

שלום ברק
    אנחנו יועצים בפורום זה בנושאי התפתחות מוטורית של תינוקות, אני ממליצה להתייעץ עם רופא בעניינכם.
    שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות בנוגע לכמות אוכל
    יובלי
    16/12/2007

יש לי תינוקת בת 3 שבועות, והיא אוכלת תמ"ל בלבד, כל 4 שעות, 100. רציתי לדעת האם זה תקין, משקלה הוא 3050. ומשקל הלידה שלה היה 2870.
    ושאלה נוספת, האם יש צורך לעשות מס'' הפסקות לגרעפס? או שרק בסוף הארוחה כאשר היא מסיימת את כל הבקבוק?
    אשמח לתגובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות בנוגע לכמות אוכל

הוספת תגובה

• תגובה לשני

דבי גרוס דולב
    16/12/2007

ערב טוב
    על גבי האריזה של התמל יש המלצה לגבי כמומיות ותדירות, כדאי להישמע לה ולא להעמיס יותר מזה מפני שזהו אוכל כבד יותר מחלב אם.
    לגבי הגרעפס, זה תלוי בתינוק, יש כאלה שזקוקים לזה תוך כדי האוכל ויש כאלה שרק בסוף, נסי לראות האם יש לה חוסר שקט או תגובה של חוסר נעימות במהלך ההאכלה, אם כן זה יכול להיות הצורך בגרעפס ואם לא אז אולי היא לא צריכה את זה.
    שיהיה בתאבון
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאוכזבת
    ציפי
    16/12/2007

שלום לכם, עברתי על התגובות שלכם לשאלות שנשאלו בפורום ואני מ מ ש מאוכזבת מכם. אתם לא נשמעים לי מקצועיים בכלל!!!

צר לי, אני לא מבינה איך נשים ממשיכות להתייעץ איתכם!

לקביעת תור
    סגירה
    מאוכזבת

הוספת תגובה

• תגובה לציפי

דבי גרוס דולב
    16/12/2007

שלום ציפי
    לפעמים, אם אין משהו טוב להגיד, עדיף לא להגיד ולכבד את הזולת.
    האם את אשת מקצוע? האם לך יש תשובות טובות יותר? כי אם כן נשמח לשמוע אותן וללמוד מימך.
    אני גאה ושמחה להגיד שעזרתי ואני עדיין עוזרת לתינוקות רבים בעלי בעיות בהתפתחות המוטורית,
    נכון שעל גבי פורמט זה קשה יותר ליעץ אבל זה רק יעוץ ראשוני והוא לא מחליף אבחון פרטי.
    שיהיה לך יום טוב ושתמצאי את הדברים הטובים בחיים.
    לילה טוב
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לשמוע
    בומבה
    16/12/2007

שלום בני מתקרב לגיל תשעה חודשים ובזמן האחרון הוא מסרב לעשות אמבטיה, לא קרה כלום פשוט נראה שהוא לא אוהב את זה . שהיה ממש תינוק אז כן אהב את זה. הכנסתי לשם משחקים וכסא מיוחד והוא מסרב . מה לעשות? אני תוהה מה הסיבות?

לקביעת תור
    סגירה
    אשמח לשמוע

הוספת תגובה

• תגובה לבומבה

דבי גרוס דולב
    16/12/2007

ערב טוב
    תינוקות לפעמים (בעצם כמעט תמיד) משנים את העדפותיהם ונטיותיהם כבר בגיל צעיר מאוד, דברים שאהבו קודם פתאום אינם אהובים עליהם ולהיפך. בדיוק כמונו, המבוגרים.
    המשיכי לנסות ולהקל עליו את עניין המקלחת, נסי אולי את להתקלח ביחד איתו, סוג חדש של ספוג, מוזיקה או כל דבר העולה על דעתך. ובכל מקרה גם זה יכול להשתנות בעתיד..
    שיהיה בהצלחה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל של פחד

סיגל מן
    03/01/2008

ילד בן תשעה חודשים מפתח בזמן הזה הרבה תלות ופחדים מאנשים חדשים כתוצאה מהתפחות שיכלית
    את צריכה לתת לילדך להשאר עם בגדים לשחק עימו לפני כן ליד האמביה ולייצור אצלו רוגע בתהליך זה הוא ירגיש בטחון ואז יהיה ו הרבה יותר כייף תתרגיש איתו מהאמטיה תדברי איתו על הכיף שבנקיון ואז תהיה לכם מקלחת נעימה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיף באמבטיה

שירי קאשי
    06/01/2008

הי בומבה,
    מה שאת מתארת היא תופעה מאוד אופיינית. תנסי להפוך את האמבטיה למשהו כיפי וחוויתי. מה שאצלי תמיד עובד זה בועות סבון. עדיין לא פגשתי תינוק שלא מוקסם מהן ושוכח את כל צרותיו.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחלה של מזון מוצק
    אמא של איתי
    15/12/2007

התינוק שלי בן חמישה וחצי חודשים, ינק מלא עד עכשיו. השבוע התחלתי לתת לו תוספת של מזון מוצק. הוא מאוד אוהב בננות, ואוכל בשימחה מרק שעשוי מתפוח אדמה גזר וקישוא.
    השאלה היא - איך להמשיך?
    חשוב לי לתת לו גם תוספת לפני השינה (הוא מתעורר המון פעמים בלילה כדי לאכול), ואני ממש מעדיפה לא לתת לו תמ"ל. אפשר לתת דיסה? איזו? ואיך מכינים?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    התחלה של מזון מוצק

הוספת תגובה

• תגוהנ לאמא של איתי

דבי גרוס דולב
    16/12/2007

ערב טוב
    צר לי, אך אינני מתעסקת בתזונה. ישנם ספרים רבים ומאמרים באינטרנט שתומכים בהתהליך המעבר למוצקים, נסי להיעזר בהם.
    שיהיה בהצלחה ובתאבון
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לעודד לשחק לבד?
    תהילה
    13/12/2007

בתי בת 4 חודשים לא אוהבת לשחק הרבה לבד, מקסימום 5 דקות, ורוצה הרבה ידים מה שמאוד מקשה עלי בפעילות היום יומית, מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    איך לעודד לשחק לבד?

הוספת תגובה

• תגובה לתהילה

דבי גרוס דולב
    13/12/2007

ערב טוב
    לגיטימי שתינוקת בת ארבעה חודשים לא תרצה להיות הרבה לבד..
    ובכל זאת כדי להרגילה לכך לאט לאט יש לנסות ולהשאירה לבד לפרקי זמן קצרים ולחזור על כך כמה פעמים ביום. מצד שני יש להתחשב באופי שלה ואין טעם לכפות עליה את מה שאיננה מוכנה לו עוד.
    שיהיה בהצלחה, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז להחזיק אותה בידים?

תהילה
    13/12/2007

האם להחזיק אותה על הידים אז אך היא תתהפך? גם המטפלת מתלוננת שהיא מחזיקה אותה הרבה..
    ועוד שאלה, איך לשים אותה בעגלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך-

דבי גרוס דולב
    13/12/2007

לא אמרתי להחזיק אותה כל הזמן על הידיים, אלא להמשיך ולנסות את הרצפה לסרוגין.
    בעגלה מומלץ להשכיב ב180 מעלות, שכיבה מוחלטת עד שתראה סימני התישבות עצמאיים.
    לילה טוב, דבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן 3 וחצי חודשים כאשר הוא שוכב
    מיכל
    13/12/2007

על הבטן אני מניחה לו את הידים קדימה אך הוא מזיז אותם לצדדים ולפעמים גם לצדי הגוף כמובן שקשה לו להרים את הראש והוא בוכה מה שגורם לכך שהופכים אותו .
    שאלותי :משיטוט באתרים שונים הבנתי שאולי הוא מודע פחות לחלק העליון של גופו אני עושה לו מסג'ים בגב ,מצליבה יד לכתף כשהוא על הבטן ,מניחה מטלית ספוגה במים על ידיו כשהוא באמבטיה ,
    שאלותי :מה עוד ניתןלעשות?
    האם לפנות לעזרה מקצועית?
    האם גילו מוקדם מכדי שאדאג בקשר לזה ? או שאכן קימת פה בעיה ?
    תודה תודה על התשובות מראש

הוספת תגובה

• אני מוסיפה עוד פרטים עליו

מיכל
    13/12/2007

ידיו רב היום קפוצות לאגרוף אם כי נצפה גם שידיו פתוחות הוא חובט בצעצועים שתלויים כשמראים לו צעצוע הו מזיז את ידיו אבל כרגע הוא לא בכיוון ... כשאני שמה לו קשקן ביד הוא לא מספיק מודע שיש לו משהו ואז קצת מנער אותו וזה נשמט מידיו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה למיכל

דבי גרוס דולב
    13/12/2007

ערב טוב
    פעמים רבות הסימנים שתיארת מהווים אינדיקציה למתח באזור החזה והכתפיים, מה שמקשה על קירוב ידיים לקו האמצע, הרמת הראש וכו. זו הערכה בלבד כי קשה לי לקבוע ללא אבחון.
    אני ממליצה לך להשכיב את בנך על הצד, סביר להניח שידו העליונה תברח הצידה.בזמן השכיבה על הצד עלייך לקרב יד ורגל עליונות לכיוון הרצפה ולהוסיף שם מגע עמוק, טפיחות ועיסויים. פעולה זו תגרום לריכוך של אזור הכתפיים, קרוב ידיים לאמצע ושבירת התבנית התנועתית של בנך.
    בנוסף רצוי לתת מגע עמוק בכל האזור המתוח.
    חזרי אלי לעדכון ולהמשך מתן תרגילים
    בהצלחה, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט. לקביעת אבחון ושיעור פרטי- 052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ,אני אנסה את התרגיל

מיכל
    14/12/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת זרים
    יופי טופי
    13/12/2007

בני בן שנה וחודשיים. ילד בריא ושמח (טפו טפו טפו). הולך ומקשקש (עוד לא מדבר). עדיין עם מטפלת בבית (עד שאנו נעבור דירה בעוד מספר חודשים). כשהוא איתנו (הורים וגם סבתא וסבא) או עם המטפלת, יש לו בטחון עצמי רב מאד. עם זאת, כאשר אנו מגיעים למפגשים משפחתיים גדולים יותר עם המולה ואנשים רבים יחסית, הוא נוטה להבהל מאד בהתחלה, ואח"כ חוזר אליו הביטחון העצמי. ישנם אנשים שממש מפחידים אותו, ואז הוא בוכה וקשה מאד להרגיע אותו. אני מבינה שהדבר טבעי, אך עד איזה גיל זה צפוי להמשך? בנוסף, אני מכירה תינוקות אחרים שאינם מגיבים בחשש שכזה מאנשים זרים. האם יש משהו שאנו יכולים לעשות כדי לעזור לו להתגבר על הפחדים הללו? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת זרים

הוספת תגובה

• תגובה ליופי טופי

דבי גרוס דולב
    13/12/2007

ערב טוב
    חרדת זרים היא טבעית בגיל מסוים אבל היא גם יכולה להיות חלק מהאופי, הטמפרמנט של התינוק.
    אין לדעת מתי זה יחלוף, צריך רק להיות סבלנים, לקבל אותו כמו שהוא ולהמשיך ולחשוף אותו לאנשים, משפחה וזרים, לא להמנע מכך אבל גם לא לכפות עליו אנשים שאינו אוהב.
    שיהיה בהצלחה, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיניים
    ונרה
    12/12/2007

שלום רב,

אני אמא לילדה בת 5 חודשים, הילדה כל הזמן בוכה שזה לא רגיל.
    אני חושבת שזה יצאת שיניים מוקדמת.
    מה אפשר לעשות כידי להפחית את הכאב???
    האם יצאת שיניים מוקדת מזיקה בעתיד????

לקביעת תור
    סגירה
    שיניים

הוספת תגובה

• תגובה לונרה

דבי גרוס דולב
    12/12/2007

ערב טוב
    כדי להקל על כאבי צמיחת שיניים ישנם תכשירים שונים בבתי מרקחת למריחה על החניכיים וכמו כן ניתן לתת נשכנים למיניהם. אני חייבת לציין שזה עוזר במעט ויש להצטייד בהרבה סבלנות ואהבה לתקופה זו. לא נראה לי שהוצאת שיניים מוקדמת גורמת לנזק עתידי.
    שיהיו ימים טובים
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצלנות
    א.א.
    12/12/2007

שלום בנות,
    אני מאוד מוטרדת מכך שהקטנה שלי לא זוחלת, היא ממש עצלנית, לעומת זאת היא התיישבה כבר בגיל 4 חודשים וכבר קמה לעמידה (כמובן גם עומדת יפה כשנאחזת במשהו).
    כשהייית אצל הרופאה היא אמרה שיש הרבה ילדים שמדלגים על זחילה. אותי זה מטריד כי אני יודעת שזה מאוד חשוב להשלים את כל השלבים.
    היא הפנתה אותנו להתפתחות הילד ואמרה שאולי הם יתנו תרגילים... עד עכשיו לא התקשרו אלי ואני כלכך רוצה שהיא תזחל!

בגדול, מההתרשמות שלי, היא פשוט עצלנית, כי היא מאוד תנועתית.
    אשמח לתגובות

לקביעת תור
    סגירה
    עצלנות

הוספת תגובה

• תגובה לא.א

דבי גרוס דולב
    12/12/2007

שלום לך
    לא ציינת בת כמה ביתך, אבל אנסה להתייחס-
    אני לא מאמינה שיש תינוקות עצלנים אלא תינוקות עם קושי, תינוק שמדלג על שלב או תינוק שמתעכב בו- סימן שיש משהו ספציפי שמקשה עליו.
    אכן, חשוב מאוד מאוד לא לדלג על זחילה, איתה לומד התינוק מיומנויות חשובות להמשך התפתחותו.
    לא הייתי מעודדת עמידה והייתי רוצה גם לשמוע מימך איך יושבת ביתך? האם היא מתיישבת עצמאית או מושבת על ידיכם? כי גם הושבה טרם עת עלולה לעכב את הזחילה.
    ישנן מספר אפשרויות לעיכוב- היפוטוניה, מתח שרירים , חוסר תנועתיות של עמוד השדרה ועוד סיבות.
    הייתי ממליצה לך לעבור אבחון ולקבל תרגילים לתירגול יומיומי בבית.
    נשמח גם אנחנו לתת לך, אם תיהי מעוניינת.
    לקביעת אבחון ושיעור פרטי- דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    052-8240914
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עידוד זחילה
    ענבר
    11/12/2007

שלום,

ביתי בת 7.5 חודשים, מתהפכת גב-בטן ובטן-גב.
    שוכבת הרבה על הבטן ומנסה להגיע לצעצועים במרחב.
    בשכיבה על הגב, מחזיקה בידיה את כפות הרגלים, מעגלת את הגב (עדין לא מכניסה את כפות הרגלים לפה אך מושכת אותן חזק)

היא מסתובבת סיבוב ציר ומגיעה לאן שרוצה באמצעות התהפכויות.

מהם התרגילים שעלי לבצע איתה בכדי לעודד זחילה?

תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    עידוד זחילה

הוספת תגובה

• תגובה לענבר

דבי גרוס דולב
    12/12/2007

שלום ענבר,
    באתר זה תוכלי למצוא מאמר בנושא זחילה, נסי לתרגל את התרגילים המומלצים.
    בנוסף תני לעבור דרך מכשולים, לטפס מעבר לכריות, לעבור אותך כשאת שוכבת לצידה וכו.
    חזרי אלי לאחר שתנסי את התרגילים אם תצטרכי עזרה.
    בברכה, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    לתיאום אבחון ושיעורים פרטים- 052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה