פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקטנה לא ישנה
    גלי
    02/01/2008

שלום שלום,
    ביתי ליבי בת 7 חודשים, ישנה כבר מגיל חודשים כמעט לילה.
    בחודש האחרון היא פשוט הפסיקה לישון השינה לא רגועה כל חצי שעה היא בוכה וממש נרדמת רק על הידיים.
    יש לי שתי בנות גדולות שאיתן לא היתה לי תקופה כזו.
    לפני כחודשיים וחצי חזרתי לעבודה המעבר היה למטפלת בבית אשר גם היא אומרת שבחודש האחרון גם ביום אינה ישנה.
    זה לא שיניים ולא אזנים ואין (טפו טפו) חום.
    מה שכן מאד בולט זה שאינה עושה קקי אבל זה כבר מגל חודש כך, רק כל כמה ימים (היא יונקת והתחילה מזון מוצק)
    אנא עזרו לי לעזור לה (וגם קצת לי - אני רוצה לישון...)

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הקטנה לא ישנה

הוספת תגובה

• שינויים ושינה

שירי קאשי
    03/01/2008

הי גלי,
    השינוי בהרגלי השינה של ביתך יכולים לנבוע ממספר סיבות. ראשית ציינת שלפני כחודשיים חזרת לעבודה. אז אמנם כבר עבר זמן אבל לעיתים לוקח לקטנטנים זמן כדי להבין ולהפנים שהשינוי הוא קבוע. זו יכולה להיות תגובה מאוחרת שינוי מאוד משמעותי לגביה (וגם לגביך, והיא חשה אותך). תופעה דומה יכולה להיות בתחילת גן, נראה שהילד מסתדר מצויין וכלל לא מזיז לו השינוי ולאחר חודש חודשיים מתחילים בעצם את תהליך ההסתגלות. סיבה נוספת יכולה להיות שהיא מתחילה לחוות חרדת נטישה. זה אופייני מאוד לגיל הזה והניתוק ממך מורגש לה מאוד. תנסי להפרד ממנה בקול בוטח ולהבטיח שתחזרי. ככל שאת תשדרי יותר בטחון ופחות חשש בפרידה ובמפגש שלאחריו כך יהיה לה קל יותר כי גם היא תרגיש יותר בטחון.
    לגבי היציאות אני לא אתייחס כיוון שאת מציינת שזה המצב הרגיל אצלה וגם זה נורמלי אצל תינוקות רבים. לגבי שיניים - כאבי השיניים יכולים להתחיל אפילו מספר חודשים לפני בקיעת השיניים. כל התהליך של התרוממות השן ועד שמתחילים לראות סימנים לוקח זמן רב ויכול לגרןם לסבל (גם ללא נפיחות, חום או כל סימן אחר). בכל מקרה כיוון שגם קשה לה לישון במשך היום וגם במשך הלילה, ןללא קשר למהו הגורם לכך, בין אם זה כאב או מצוקה רגשית כלשהי הרי שזה משפיע עליה בצורת מתח מסויים שנצבר בגוף ומתח זה הוא שמפריע לה להיות נינוחה ולהגיע לשינה עמוקה וטובה. תנסי את הדרכים הבאות על מנת לעזור לה להגיע לנינוחות:
    1. בתוך פוף גדול (כזה עם הבד הנמתח) להשקיע אותה כך שתהיה מעורסלת. אם אתם שניים בבית אז כל אחד מחזיק בשתי פינות ומנדנדים מצד לצד, קצת מעלה ומטה. עם מעט יותר מאמץ ניתן גם לעשות לבד על ידי הרמת הפוף מלמטה כך שנשען על שתי הידיים. אם את לבד ניתן גם להניע את הפוף על הרצפה קדימה ואחורה במעין תנועות חתירה. התנועה של הפוף עוברת לאורך כל עמוד השדרה ועד לראש, מרגיעה מאוד ומרפה מאוד. בסדנאות של תינוקות רבות משתתפים 90% מהתינוקות נרדמים בתהליך הזה.
    בתוך הפוף התינוק נמצא מעורסל, עם תמיכה מלאה בגופו (מה שאין על הידיים). כל זה בשילוב עם תנועה מאפשר את אותה רגיעה מוחלטת והרפיית כל השרירים.
    2. אפשר להגיע לרגיעה גם מתוך ערור המערכת. שימי מוסיקה קצבית וריקדי איתה בבית. תוך כדי תבצעי העברה שלה מתנוחה לתנוחה בידיים שלך. כל פעילות שמעוררת את מערכת שיווי המשקל מעייפת מאוד ועוזרת לשינה עמוקה יותר.
    3. אם יש בבית כדור פיזיו גדול - לשבת עליו עם התינוקת בידיים בערסול ולקפוץ מעלה מטה בעדינות. ככל שהתינוקת פחות רגועה להגביר את קצב ועצמת התנועה וככל שהוא נרגע להוריד עוצמות. לאחר שאת מרגישה שהשינה כבר עמוקה להעביר למיטה בתנועה בטוחה ומהירה ולא איטית ומהססת. במיטה אם היא על הבטן לטפוח על הישבן לכיוון הראש כך שתהיה תנועה לאורך כל עמוד השדרה. אם על הגב להמשיך בשפשופים של בית החזה.
    4. עיסוי במגע עמוק לפני השינה.
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שירי ודבי
    שירן
    01/01/2008

יש לי תינוקת בת חודש וחצי , שאלותיי הן: איזו צעצועים ו פעילויות אני יכולה לתת לה , ורציתי לשאול גם באיזו גיל היא מתחילה לראות ולהגיב כי לאחרונה כשאני עומדת מולה בלי לדבר ומזיזה את עצמי ימינה ושמאלה היא גם כן מזיזה את העיניים שלה לכיוון שבו אני נמצאת , כמו כן אני מרגישה שהיא התחילה להגיב כשאני מדברת איתה ומצחיקה אותה היא צוחקת לא רק לי אלה גם לאנשים אחרים

לקביעת תור
    סגירה
    שלום שירי ודבי

הוספת תגובה

• תגובה לערין

דבי גרוס דולב
    01/01/2008

ערב טוב
    בגיל חודש וחצי תינוק זקוק להרבה מגע, קירבה, תנועה ובעצם כל מה שעושה לכם נעים ביחד.
    טיולים בחוץ עם עגלה או מנשא. גירוי עם צעצועים צבעוניים ( אבל בלי להעמיס) מול פניו, עיסויים, לשמוע מוזיקה ולנוע ולפעמים גם סתם כך לשכב על שמיכת פעילות בלי פעילות.
    ביתך נמצאת בגיל שבו מתחילים לראות קצת יותר רחוק, לזהות קולות ולהינות מהסביבה הקרובה
    חשוב לגרום להעמסה חושית, לתת ולהציע בכל פעם קצת מכל דבר. זוהי תקופה עם הרבה שינויים מרתקים, תהנו מביתכם ושיהיה לכם נעים וטוב יחד.
    בברכה, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט- איבחונים ושיעורים פרטיים
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות בגיל חודש וחצי

שירי קאשי
    02/01/2008

שלום ערין,
    ראשית אני שמחה לשמוע על כל מה שביתך עושה עד כה. נראה שהיא ילדה חיונית ומאושרת. בגיל שלה הגירויים הויזואלים הם עדיין פחות משמעותיים. בערך עד גיל 3 חודשים תפקידנו כהורים הוא לתווך עבור התינוקות שלנו במעבר מהרחם לסביבה החיצונית, לגרות ולהפעיל את הרפלקסים שאיתם נולדו על מנת לתת להמשך ההתפתחות להתרחש.
    מה לעשות -
    1. לאפשר להם להיות עוד קצת סגורים. התינוק נולד עם כפיפה פיזיולוגית שהיא מאפשרת לו להיות מעט סגור ומוגן מעולם מלא גירויים שעדיין קשה לו להכיל את כולם. הצפה חושית עלולה להביא למתחים מיותרים, חוסר רגיעה וכו'. הכפיפה הזו נשמרת בשכיבה על הבטן בה התינוק מערסל את עצמו וכן בערסול על הידיים, במנשא או בפוף.
    2. ממש כשם שתינוקות זקוקים לאוכל על מנת להתפתח הם גם זקוקים לתנועה. מרגע שיצאו מהרחם התחיל לפעול עליהם כח הכובד, התנועה הקלה יחסית שהיתה ברחם מתחלפת עם חוסר תנועה ותחושת הכובד של הגוף. במצב זה מתחיל להצטבר מתח בגוף שהתינוק לא יכול להרפות אותו לבד. התנועה מאפרת הרפיית השרירים ומביאה לנינוחות. תנועה יכולה להיות על הידיים, להרים באויר, לשנות תנוחות אחיזה, טיול בעגלה (רצוי על הבטן), במנשא בערסול על אמא, על הידיים בערסול כשאמא יושבת על כדור פיזיו ונעה ועוד כיד הדמיון הטובה עליך.
    3. תינוקות רכים זקוקים גם להרבה מגע - כשתינוק נולד אין הוא מודע לאיברי גופו. מגע עמוק (לחיצה עם כל כף היד) מעורר מודעות לאותו איזור, הוא גם נעים ועוזר באיזון מתח השרירים. מגע כזה עושים בכל הגוף כולל כל אצבע ואצבע. בצורה איטית ונעימה.
    4. גירוי נוסף וחשוב בגיל זה הוא הקול. במיוחד הקול של אמא הוא מאוד מרגיע. לא רק קול רך עדין ומבין אלא גם קול ברור יותר ובטוח. תנסי אפילו בזמן בכי במקום להיות עדינה למשל לשיר שיר בקול בטוח. גם הבטחון בקול שלנו משדר בטחון לתינוק ועוזר בהרגעתו.

שיהיה לכם המון הצלחה והנאה מהאוצר החדש.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן חודשיים
    א'
    01/01/2008

שלום, בני רגיל להירדם רק על הגב ולכן בקושי מזיז או מרים את ראשו, אני מנסה מדי פעם להשכיבו על הבטן והוא מתחיל לבכות בהיסטריה, מה כדאי לעשות והאם באמת חשוב שירים את ראשו בשכיבה?

לקביעת תור
    סגירה
    בן חודשיים

הוספת תגובה

• תגובה ל א

דבי גרוס דולב
    01/01/2008

ערב טוב
    כן, חשוב מאוד לשכב על הבטן ולהרים את הראש, כל ההתפתחות המוטורית מתחילה דרך שכיבה על הבטן, אני ממליצה להתעקש על כך וגם לבצע כמה תרגילים לשיפור השכיבה על הבטן:
    השכיבי את התינוק על הגב והרימי את רגליו לכיוון הראש הלוך וחזור בתנועות גדולות.
    אחזי בירכיו והקפיצי את ישבנו כנגד הרצפה.
    עשי סיבובי אגן גדולים.
    הגביהי את האגן שלו על כרית או הרגל שלך והשאירי אותו בעירסול כמה שיותר.
    השכיבי אותו על הצד כשיד ורגל עליונות לכיוון הרצפה.
    כל התרגילים הנ"ל מטרתם ליצר כפיפה של הגוף ולהוריד מתח מהשרירים בקידמת הגוף שבד"כ מהווים את הקושי לשכב על הבטן.
    נסי לתרגל מספר פעמים ביום ולהשכיב על הבטן.
    בנוסף, תוכלי למצוא באתר זה מאמר שלנו בנושא שכיבה על הבטן ובו פירוט התרגילים ודגש על החשיבות של זה.
    שיהיה בהצלחה ותעדכני אותנו
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד משהו

דבי גרוס דולב
    01/01/2008

נסי להרגיל את בנך לשינה על הבטן בזמן עירות שלך, כשאת משגיחה עליו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן והרמת הראש

שירי קאשי
    02/01/2008

א' שלום,
    השכיבה על הבטן והרמת הראש חשובים ביותר. רוב ההתפתחות המוטורית מתרחשת על הבטן וכן עקומות עמוד השדרה התקינות נוצרות בזמן שהתינוק שוכב על הבטן ומרים את ראשו.
    כדי שיהיה קל יותר לתינוק לישכב על הבטן צריך לעזור לו ולהגיע לנינוחות והרפייה אחרת הוא יתנגד וזה יביא למתח מיותר נוסף.
    הרפייה -
    1. בתוך פוף גדול (כזה עם הבד הנמתח) להשקיע אותו כך שיהיה מעורסל. אם אתם שניים בבית אז כל אחד מחזיק בשתי פינות ומנדנדים מצד לצד, קצת מעלה ומטה. עם מעט יותר מאמץ ניתן גם לעשות לבד על ידי הרמת הפוף מלמטה כך שנשען על שתי הידיים. אם את לבד ניתן גם להניע את הפוף על הרצפה קדימה ואחורה במעין תנועות חתירה. התנועה של הפוף עוברת לאורך כל עמוד השדרה ועד לראש, מרגיעה מאוד ומרפה מאוד. בסדנאות של תינוקות רבות משתתפים 90% מהתינוקות נרדמים בתהליך הזה.
    בתוך הפוף התינוק נמצא מעורסל, עם תמיכה מלאה בגופו (מה שאין על הידיים). כל זה בשילוב עם תנועה מאפשר את אותה רגיעה מוחלטת והרפיית כל השרירים.
    התנוחה המעורסלת תורמת להתארכות שרירי הגב, שקיעת בית החזה וכל אלו חשובים לאחר מכן ליכולת לשכב על הבטן.
    אם הוא נרדם מעורסל בתוך הפוף זה מצויין ומהווה תחליף טוב לשכיבה על הבטן.
    2. במנשא בד ארוך המאפשר ערסול - להתחיל בתנוחה אנכית. בתנוחה הזו לרקוד ולנוע או לחילופין לצאת לטיול. כשיש הרפייה מוחלטת או אפילו הרדמות להעביר לתנוחה מעורסלת שעל חשיבותה דיברתי בסעיף הקודם או לחילופין להוציא במהירות ובבטחון, להשכיב על הבטן ולהתחיל לטפוח על הישבן לכיוון הראש כך שנוצרת תנועה שעוברת לאוך כל עמוד השדרה. התנועה הזו היא המשך ישיר לתנועה שהוא חש במנשא ולכן היא תעזור לו לישמור על נינוחות.
    הרמת הראש:
    1. כשהוא על הבטן ונינוח לעבור בצורה מאוד איטית אך ברורה על כל חוליה וחוליה החל מהחוליה הראשונה בבסיס הגולגולת ועד לאמצע הגב. המגע הז יעודד אותו להשתמש בחוליות ולזקוף את הראש.
    2. בשכיבה על הבטן ללחוץ את הירכיים לתוך המזרון. התנועה הזו מעודדת הרמת פלג הגוף העליון.
    3. על כדור פיזיו - בשכיבה על הבטן להטות את הכדור קדימה. הירידה של הראש מביאה לרצון לאזן את הגוף על ידי יישור הידיים והרמת הראש. כיוון שהוא עדיין קטן התגובה הצפוייה היא מינורית למראית עין, אבל משמעותית מבחינת הפעלת השרירים.

הנושא הזה הוא מוד חשוב אבל גם קשה מאוד לביצוע. זו אחת הבעיות הגדולות כיום ותינוקות רבים סובלים מהתופעה. אני רק יכולה לעודד אותך לא להתייאש גם אם את לא מצליחה מיד ולא רואה מייד את התוצאות. עם התמדה הן יגיעו ומשך השהות על הבטן והרמת הראש ישתפרו.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 4 חודשים -שינה
    לימור
    30/12/2007

בני בן 4 חודשים יונק ביום ומקבל בקבוק שאוב בלילה
    רציתי לדעת כמה שעות אמור תינוק בגילו לישון ?

כיום הוא ישן בלילה בערך 10-11 שעות
    מתעורר, אוכל משחק ואחרי בערך כשעתיים מתעייף ונרדם לכחצי שעה - 40 דקות
    אחכ משחק, אוכל משחק ושוב אחרי שעתיים נרדם לשנת צהריים האורכת כשעתיים לפעמים שלוש שעות
    ושוב מתעורר, אוכל משחק, אני מנסה "לסחוב" אותו קצת, אך כעבור שעתיים שוב עייף ונרדם לכחצי שעה לעיתים שעה

האם נורמלאי ?

האם זה בסדר שאחרי שעתיים משחק הוא מתעייף ורוצה לישון ?

לקביעת תור
    סגירה
    בן 4 חודשים -שינה

הוספת תגובה

• תגובה ללימור

דבי גרוס דולב
    31/12/2007

הי לימור
    הרגלי השינה משתנים מתינוק לתינוק, ישנם תינוקות שישנים רוב היום וישנם כאלה שלא.
    הרגלי שינה גם משתנים מעת לעת כך שגם זה יכול להשתנות.
    אבל מעבר לזה- לפעמים ( ואני שוב מציינת שרק לפעמים) ריבוי שינה "הולך" יחד עם טונוס שרירים נמוך, שקט, וחוסר פעלתנות. עכבי אחר התפתחותו של תינוקך ושימי לב האם הוא מתפתח טוב, מתחיל בקרוב להתהפך, פעלתני ועירני בשעות העירות שלו או לעומת זאת מעט רפוי, לא מנסה לנוע ולהתהפך ובכלל האם הוא מאוד שקט ולא נמרץ. אם תבחיני שאכן ישנם התסמינים שמניתי יש סיכוי לחולשה בשרירים. אם כך יש לאבחן ולקבל תרגילים לחיזוק.
    חזרי אלינו וספרי לי מה את רואה.
    ינוקט-0 איבחונים ושיעורים פרטיים
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה דבי

לימור
    31/12/2007

תודה דבי

הוא ערני ומשחק, רק לשאחרונה לא מוכן לשחק לבד..ברגע שעוזבים אותו הוא בוכה..ואני מניחה שזה טבעי לגיל הזה
    הוא לפני כשבועיים התהפך מהבטן לגב כמה פעמים וזהו מאז לא התהפך שוב.
    הוא עומד יפה על הבטן ומחזיק את הראש זמן רב ומניע אותו לצדדים,
    הוא גם מתרומיים כאשר הוא בשכייבה ומחזיקים לו את 2 הידיים.
    בסהכ נראה לי שהוא מתפתח יפה

באיזה גיל הם אמורים ממש להתהפך ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לימור

דבי גרוס דולב
    31/12/2007

הי לימור
    נשמע שהכל אצלכם בסדר!
    טווח הגילאים של ההתהפכויות נע בין 4-6 חודשים בערך.
    שיהיה המשך טוב ונעים
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעות שינה תקינות

שירי קאשי
    31/12/2007

הי לימור,
    בגיל של בנך זה עדיין נורמלי שיש יותר שעות שינה מאשר שעות עירות. הוא ישן שנת בוקר, שנת צהריים ועוד שנת ערב קצרה. אני מניחה גם ששנת הלילה שלו עדיין לא רציפה לגמרי והוא מתעורר לאכול. לפי השעות שרשמת נראה לי שסכ"ה השעות שהוא ישן הן תקינות.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 4 חודשים ובקושי אוכלת
    קרן
    30/12/2007

שלום,
    ביתי עדן בת 4 חודשים ושבוע ועד לפני כארבעה ימים אכלה כ-800 מ"ל ביום..מזה כמה ימים היא אוכלת קצת (50-60 מ"ל) ולא רוצה יותר לאכול..יותר מעניין אותה מה קורה מסביב..
    מיותר להגיד שאני מודאגת מאד
    אשמח לקבל עזרה מה לעשות
    איך לגרום לה לסיים את הבקבוק
    נ.ב. היא ניזונה מתמ"ל כבר כחודשיים
    תודה,
    קרן

לקביעת תור
    סגירה
    בת 4 חודשים ובקושי אוכלת

הוספת תגובה

• אוכל

שירי קאשי
    30/12/2007

לצערי לא אוכל לעזור לך בנושא זה. אנא פני לאחות טיפת חלב או לרופא הילדים.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת חודשיים וחצי
    אירית
    30/12/2007

בתי בת החודשיים וחצי מרימה את הראש כשהיא על הגב (מראה סימן שרוצה לקום) וגם על הבטן היא מרימה את הראש לזמן ממושך ויפה מאוד. כשהיא עייפה היא רוצה לישון על הבטן ולאחר שנרדמת אני הופכת אותה על הגב אך רוב הזמן מרגע ההתהפכות היא מתעוררת, שאלותיי הם: 1.
    האם זה בסדר להשכיב על הבטן כשאני לידה או בכל זאת להפוך אותה לאחר שנרדמת?
    ואיך או מתי מתחילים לזחול והאם אפשר לעזור לה בתחילת שלב הזחילה כבר כעת?
    תודה אמא טרייה

לקביעת תור
    סגירה
    בת חודשיים וחצי

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן + זחילה

שירי קאשי
    30/12/2007

ראשית השכיבה על הבטן מבחינה התפתחותית הרבה יותר נכונה לתינוק. בשכיבה על הבטן נוצרות העקומות הנכונות של עמוד השדרה, חגורת הכתפיים מתחזקת, וכל ההתפתחות המוטורית קורית שם. ההנחיה לשינה על הגב נובעת מהחשש למוות בעריסה. תינוק שישן על הבטן והוא תחת השגחה יכול בהחלט להשאר כך ואפילו מומלץ.
    לגבי הזחילה - בגיל זה עדיין לא עובדים על זחילה ממש אבל ניתן לעזור לבתך להכין את עצמה לתהליך:
    1. לשכב כמה שיותר על הבטן.
    2. להיות כמה שיותר עם כפות רגליים חשופות בשכיבה על הבטן. אם אפשר אז רצוי גם ללא מכנסיים. כאשר הרגליים באות במגע עם הרצפה (מזרון/שטיח), והן חשופות אז הן לא מחליקות. כשאין החלקה ויש קונטרה עם המשטח אזי הם לומדים על ידי דחיפה אקראית שהרצפה מחזירה להם כח. כלומר כשהם דוחפים עם הרגל אז נוצרת בתמורה תנועה בגוף שלהם. כך על ידי דחיפות אקראיות הם לומדים שהם יכולים להניע את עצמם ביחס למשטח וכך נוצרת למידה ותנועה מכוונת.
    3. שימוש ברפלקס הזחילה - תינוקות נולדים עם רפלקס זחילה. הרפלקס הזה נועד בין השאר לייצר את אותן תנועות אקראיות שהזכרתי בסעיף הקודם. ניתן בזמן השהות על הבטן לכופף את שתי הרגליים לטוסיק ולהחזיק את כפות הרגליים לכיוון הרצפה. במצב זה ממתינים ומחכים לתגובה של דחיפה שיוצרת התקדמות קדימה על הגחון על הרצפה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהו שכדאי לשים לב אליו..

דבי גרוס דולב
    31/12/2007

הי אירית
    אכן גיל חודשיים הוא מעט מוקדם לעידוד זחילה אבל מעבר לזה שמתי לב למשהו שכתבת ועורר את תשומת ליבי- הנסיון להרים את הראש בעת שכיבה על הגב:
    תינוק איננו אמור להתרוממם בעת שכיבה על הגב שכן זהו מאמץ לא רצוי לשרירי הצוואר והבטן, גם לנו המבוגרים תמיד ממליצים לא להתרומם דרך שרירי הבטן. נסיון כזה יכול להוות סימן למתח יתר או טונוס שרירים מעט מוגבר. האם ביתך יודעת להניח את ראשה ברכות בעת שכיבה על הבטן? שימי לב לכך וחזרי אלי לקבלת תרגילים.
    בנתיים אני ממליצה לך לנסות ולמנוע מימנה את ההתרוממות בעת שכיבה על הגב ע"י הרמת רגליה בכל פעם שהיא מנסה להרים את הראש, כך תגרמי לה לרדת ומעבר לכך לתת לה הרבה מגע עמוק ועיסוי בצוואר ובאזור הכתפיים להורדת מתחים.
    השכיבי אותה על הגב והרימי את רגליה לכיוון הראש- זוהי תנועה הפוכה ממה שניא עושה.
    חזרי אליי וספרי לי איך הולך ואם יהיה צורך אתן לך תרגילים נוספים.
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבתא לנכדה בת ששה וחצי חודשים
    כרמלה בן חיים
    29/12/2007

שלום רב
    אני סבתא לנכדה בת ששה וחצי חודשים.
    היא מחייכת וצועקת אבל לא צוחקת בקול ואינה משמיעה הברות כמו כן היא לא מתהפכת אלא אם עוזרים לה, האם אנחנו צריכים להיות מודאגים מההתפתחות שלה לגילה.

הוספת תגובה

• נכדה

שירי קאשי
    30/12/2007

לסבתא,
    אין סיבה להיות מודאגים, הילדה חייכנית ויודעת להשמיע את דברה כשהיא רוצה. אבל בהחלט ניתן וכדאי לחזק אותה בתחום ההתהפכויות וגם בנושא תחילת הדיבור (הגיית הברות ומילמולים):
    התהפכויות- לצורך ההתהפכות צריכים להתקיים מספר תנאים כגון יכולת שכיבה על הבטן, הרמת ראש, העברות משקל, כפיפה צידית, הרמת רגליים על הגב, שיווי משקל ועוד. אני לא יכולה לדעת מה מהמרכיבים חסר לה אבל את יכולה להתחיל עם התרגילים הבאים:
    1.חוויות של תנועה במרחב. תוך כדי משחק איתה, לשנות את האופן בו מחזיקים אותה בקצב מהיר, להרים לאווירון, לרקוד איתה.
    2.גלגול ג'ודו - התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוק ישלים את הגלגול בעצמו.
    3.גלגולים במזרון-התינוק במרכז המזרון מרימים משני צדדים וכל פעם על ידי הרמת צד אחר מגלגלים את התינוק מבטן לגב ומגב לבטן. יש לשים לב שהראש נתמך ולא נופל וכן שהידיים קרובות לקו האמצע כך שהן לא מפריעות לגלגול.
    4.בשכיבה על הבטן נגרה עם צעצוע את היד ונרים את הצעצוע כך שתנועת היד המושטת אליה תוביל להעברת משקל ולהתהפכות.
    5.בשכיבה על הגב לגלגל מצד לצד תוך כדי החזקת כל יד עם הרגל בצד שלה.
    6.גלגול פסיבי-בשכיבה על הגב לכופף רגל אחת ולגלגל לצד של הרגל הישרה (לבצע לשני הצדדים).
    7.בשכיבה על הגב נגרה עם צעצוע הושטת יד הצידה ומעבר לראש כך שתנועת היד תוביל להתהפכות. להגברת הגירוי יש לגרות את פנים כף היד ואת הפה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיבור

שירי קאשי
    30/12/2007

בנוסף לגבי תחילת הדיבור - לדבר אליה כתרגיל ולא כבדרך אגב או תוך כדי משחק. לשבת מולה, ליצור קשר עין ולדבר אליה בהברות ברורות (לא בהכרח מילים) או למלמל. כושר החיקוי שלה יכנס לפעולה והיא לאט לאט תגיב חזרה במילמולים או הברות.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן עשרה חודשים וחצי
    הדס
    29/12/2007

בני בן עשרה חודשים וחצי. , אומר בעיקר "אבא" אבל לא רק לאביו. לפעמים גם אמא" (בקמץ) לא נראה שזה כל כך מובחן. נותן את המוצץ שלו כשמבקשים ממנו. הולך לכדור לפי בקשה. אכל באצבעות, מדפדף בספר, משחיל טבעות על קונוס, מבין קשרי סיבה ותוצאה, משחק "קו קו" זוחל נפלא, הולך בדחיפת הליכון או כסא, וכן סביב רהיטים. מזהה את הוריו. כשאומרים לו "אבא בא" הוא רץ לדלת הכניסה, מבין רמיזות חברתיות כמו הצבעה. ואולם, עם כל זאת- לא מצביע ולא מוחא כפיים אלא עם הידיים שלי. לא מחקה אותי כשאני שרה ומבצעת "ידיים למעלה" , ולא מנפנף לשלום. מבחינת מוטוריקה גסה הוא עושה יותר מהתינוקות שסביבנו אבל מבחינה קוגניטיבית והבנת מחוות לא ממש. זה נורא מלחיץ אותי כי לבעלי יש אחיין אוטיסט בתפקוד נמוך. האם זה אמור להדאיג אותי?

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן עשרה חודשים וחצי

הוספת תגובה

• תינוק מקסים

שירי קאשי
    30/12/2007

שלום הדס,
    ההתפתחות של בנך נראית לי תקינה לחלוטין. כמובן שמעל דפי האינטרנט לא ניתן לערוך אבחון מדוקדק אבל מבחינה התפתחותית נשמע שהוא במקום מצויין. כשיש בסביבה הקרובה בעיה קיים באופן טבעי החשש שגם אצלי זה יהיה ויש נטיה טבעית לחפש ולודא כל הזמן שאצלך זה לא קרה גם, אבל הבן שלך נראה במקום טוב. בכל מקרה אני מניחה שרופא הילדים היה כבר רואה אם היתה בעיה, תשתפי אותו בחששותיך ולו בשביל להרגיש רגועה יותר.
    לבנך אני מאחלת להמשיך ולהתפתח לתפארת.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות מוטורית
    תומר לביא
    27/12/2007

ביתי בת ה- 11 חודשים וחצי, עדיין לא מתיישבת לבד ואף עדיין לא מראה סימנים של התפתחות בהליכה, האם נושא זה חריג או שלכל תינוק קצב התפתחות משלו?

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות מוטורית

הוספת תגובה

• תגובה לתומר לביא

דבי גרוס דולב
    27/12/2007

הי תומר
    לפני שאני עונה לך, עלי לשאול אותך מספר שאלות:
    האם ביתך עומדת או זוחלת על 6? שלב ההתיישבות העצמאית מגיעה לאחר היעמדות על 6.
    אם אינה נעמדת על 6 יקשה עליה להתיישב עצמאית.
    האם אתם מושיבים אותה? כי גם הושבה עלולה לעכב התיישבות. כיצד הייתה התפתחותה על כה?
    מתי התחילה להתהפך?
    הליכה תגיע לאחר זחילה, ישיבה והיעמדות.
    ההתפתחות של התינוק היא כמו בניין- לבנה על לבנה...
    ענה על שאלותי ונמשיך בדיון
    ערב נעים
    דבי גרוס, מדריכה להתפחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914 לשיעורים פרטיים ואיבחונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות מוטורית

שירי קאשי
    27/12/2007

תומר שלום,
    כמובן שלכל תינוק יש קצב משלו אבל אותו קצב אמור להתקיים פחות או יותר בתוך טווח מסויים של גילאים. ישנם שלבי התפתחות שלגביהם יש חלון הזדמנויות מסויים ואם השלב לא מתקיים יכול להיות אפילו דילוג על השלב. בתך נמצאת בחריגה מסויימת מהטווח המקובל אבל קשה לי לדעת מה הוא המרכיב המוטורי או החושי שגורם לעיכוב זה. אם היא עברה את כל שלבי ההתפתחות עד כה בצורה תקינה הרי שהעיכוב הוא רק בנקודות שציינת אך סביר להניח שקיים קושי כלשהו שמלווה אותה עוד מקודם. אני זקוקה לעוד פרטים כדי לתת עזרה מפורטת יותר אך אני מניחה שאחד הדברים שחסרים לה הוא שיווי משקל מפותח מספיק (נחוץ גם לישיבה וגם להליכה).
    בהמשך מספר תרגילים שיכולים לעזור בינתיים
    לייעוץ נוסף אתה יכול לפנות אלי בטלפון 054-5652502

בכבוד רב
    שירי קאשי - מדריכת התפתחות תינוקות
    מכללת "צעד ראשון" - www.first-step.co.il
    בנוסף אני מצרפת קישור למאמר הסוקר את כל שלבי התפתחות התינוק
    http://first-step.co.il/html/katavot.htm#המדריך_המלא

תרגילים:
    ראשית כדאי לתרגל איתה ישיבה רגילה ומשוכלת תוך ישיבה על כדור פיזיו.
    1. שב איתה על הכדור על רגל אחת להתחיל בתנועה במקום ולהוסיף תנועה לכל הכוונים (קדימה אחורה ימינה ושמאלה).
    2. להושיב אותה עצמאית על הכדור, עמוד מאחוריה על הברכיים, להחזיק מהאגן ולעשות את אותן התנועות.
    3. להושיב אותה בישיבה משוכלת על הכדור(רגל אחת קדימה ואחת אחורה) ולהטות לכל הכיוונים, להעביר לשני הצדיים.
    4. כשנמצאת על שש להטות מעט את האגן לצד אחד ואחורנית לכוון ישיבה. כל פעם מעט, לשני הצדדים. רק לכוון ולא ל"הושיב".
    5. מעמידה לתרגל ירידה בעקבות צעצוע לכוון הרצפה, פעם לימין ופעם לשמאל, תוך רוטציה וכפיפת הברכיים.
    6. לשפר שיווי משקל - תנועה במרחב, נדנה, גילגולים, על צלחת וסטיבולרית (צלחת מתנדנדת כמו שיש בג'ימבורי) תנועה לכל הכיוונים. על כדור פיזיו בישיבה (ישיבה רק לצורך התרגיל) תנועה לכל הכיוונים.
    7. רפלקס הבלימה וחיזוק חגורת הכתפיים - להרים עם הפנים החוצה כשאת מחזיקה בבית החזה שלו ובהדרגה לקרב אותו לרצפה עם הראש. לחקות לתגובה של שליחת ידיים לרצפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל אחד בקצב שלו

סיגל מן
    03/01/2008

אנו מבקרים את ילדנו כמו שלעולם לא היינו מבקרים אף אדם מבוגר אנו חשים אחראים לצעדיו הראשונים ואם היינו יכולים לעשות את הכל במקומם בשבילנו זה היה פתרון אידיאלי.
    שאני חושבת על קצב התפתחות האם כל האנשים דומים ?מבחינה גופנית ושכלית הרי אני כל כך לא דומה לנשים בנות גילי מהמון בחינות אז למה בילדיי אנסה למצוא למצוא את הנורמלי או המקובל אני הרי ממש לא נורמלית אז למה שבני יהיה כזה.
    אני לא מוכנה לזחול על ארבע גם לא בהיותי פעוטה אז למה להאיץ את הקצב מי רודף אחרי מי? תנו לילדכם להתפתח כל אחד בקצב שלו ותזכרו שגם אתם לא בקצב של עצמכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה
    מיכל
    27/12/2007

דבי שלום,בני בן 9 וחצי חודשים. מאז שנולד הוא הסכים לישון רק על הבטן כך ששהה על הבטן רוב שעות היום שכן גם בזמן ערות שמתי אותו על הבטן והוא כמעט לעולם לא גילה סימני התנגדות. הוא התהפך בטן גב וגב בטן די מוקדם ולשני הצדדים. הביא את הידיים למרכז הגוף גם בשלב מוקדם וכן שיחק איתן יפה מאוד. הושטת ידיים ידיים לפה העברת חפצים וכדומה. מעולם בזמן שכיבה על הגב הוא לא הרים רגליים למעלה ולא תפס את רגליו. הוא בד"כ מאוד נוקשה מיישר רגליים בכוח ונראה שיש מתח רב בגוף. הוא מנסה להעמד כבר המון זמן ואני משתדלת שלא לאפשר לו וממש לפעמים בכוח אני צריכה לקפל לו את הרגליים כדי שישב. הוא התחיל להתיישב לבד ממש בשבעיים האחרונים ועכשיו הוא מנסה לרדת בחזרה אבל נראה שאם הוא מנסה לרדת לכיוון צד ימין אז רגל שמאל נשארת מקופלת קדימה ולא הולכת אחרוה על מנת שיצליח להשלים את הירידה ואותו הדבר לצד השני. אני מנסה למנוע בכל דרך דילוג על זחילה אבל טיפת חלב וקופת חולים דוחים אותי וטוענים שאנ י סתם בלחץ. אני רוצה גם לציין ואני לא יודעת אם זה קשור... השינה שלו הייתה ממש קטסטרופה והעדיין לא עלינו על דרך המלך. התעוררויות מרובות בלילה ומאז גיל חודש בערך שינה מצטברת של כשעה וחצי במהלך כל שעות היום. בלילה הוא היה ישן אבל קם המון. אני הנחתי שבגלל חוסר השינה הצטבר מתח בגוף מה שלא נותן לו סבלנות ואפשרות להתאמן ולהתפתח.
    מקווה שהחזקת מעמד עד עכשיו... סליחה על האורך.

לקביעת תור
    סגירה
    זחילה

הוספת תגובה

• תגובה למיכל

דבי גרוס דולב
    27/12/2007

הי מיכל
    נשמע שאבחנתך בדבר מתח גבוה מדויקת והסימנים הם- אי הגבהה של הרגליים, היעמדות לפני זחילה ובעיות שינה, המתח הוא שמפריע לשינה ולא להיפך. חשוב מאוד מאוד לוודא שתהיה זחילה כי תינוקות רבים בעלי מתח גבוה ממהרים לעמוד וללכת ולפעמים מדלגים על זחילה.
    עלייך לתרגל עם בנך מספר דברים:
    תרגילי מגע עמוק להורדת המתח- טפיחות נמרצות בכל הגוף, עיסוי לחיצות, שפשופים בכלל מגע שיגיע עד השריר וירכך.
    תרגילי התעגלות- בשכיבה על הגב הרימי את האגן של בנך לכיוון הראש כשיד אחת שלך אוחזת בקרסוליים ויד שנייה מתחת לטוסיק. עשי סיבובי אגן גדולים והקפצות של האגן כנגד הרצפה.
    השכיבי אותו על הצד כש הרגל העליונה לכיוון הרצפה. ובכלל עשי איתו תרגילים שילמדו אותו כפיפה וערסול- תנוחות שעושות תנועה הפוכה מהתבנית המוכרת לו.
    ומעבר להכל אני ממליצה לך לעבור איתו איזשהו איבחון מקצועי שידע להגיד האם זהו מתח או טונוס שרירים גבוה וילמד אותך תרגילים לתירגול יומיומי והכי הכי חשוב ילמדו אותך תירגול שיעודד זחילה וימנע דילוג על שלב זה. שיהיה הרבה בהצלחה ונשמח גם אנחנו לתת לכם שיעור פרטי של איבחון ותירגול, לילה טוב, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה ומעבר בין ישיבה לזחילה

שירי קאשי
    27/12/2007

הי מיכל,
    לא ניתן ללא אבחון מסודר לדעת בדיוק מהוא המרכיב המוטורי שגורם לעיכוב בהתפתחות. בכל מקרה כיוון שבנך בגיל שהזחילה כבר צריכה להתחיל להתבסס ויש חשש שידלג על שלב זה, יש צורך להתחיל כבר לתרגל את הזחילה ובמיוחד את המעברים בין זחילה לישיבה ולהפך. יחד עם זאת רצוי לערוך אבחון ולהתייחס למהו הגורם לקושי ולטפל אף בו וזאת על מנת שהתנועה שתתפתח תהיה נכונה ואיכותית יותר.
    תרגילים:
    השלב הנכון שבו תינוק ילמד להתיישב הוא משהייה על שש או ישיבה דרך הצד שלו. משהייה על שש תינוק צריך להעביר משקל אחורה לכוון הרגליים, להסיט את האגן הצידה ולהניח את הטוסיק. זו ישיבה משוכלת (רגל אחת קדימה ורגל אחת אחורה) שממנה עובר גם לישיבה רגילה וחוזר חלילה. מהישיבה המשוכלת יותר טבעי לעבור לזחילה ואין מצב שהרגל "נתקעת".
    ניתן לעזור לה להתקדם לקראת זחילה על שש ומעבר להתישבות עצמאית ולהפך בעזרת התרגילים הבאים:
    1) להניח אותו מעל הרגל שלך על שש ולגרות שליחת ידיים לצעצוע או בועת סבון לסירוגין כל פעם ליד אחרת.
    2) להניח על הבטן , לתחום את רוחב הפסוק (לעמוד מאחוריו ועם הרגליים שלך לתחום אותו) ובהדרגה למשוך את הטוסיק כלפי מעלה עד המעבר ל-6. בתנוחה הזו לתרגל את שליחת הידיים כבתרגיל הראשון.
    3) בזמן עמידה על שש, ניתן גם להניע אותו קדימה ואחורה – רוקינג. מלמד העברות משקל בין הידיים לרגליים.
    4) במידה ומיישר ידיים על הגחון, אפשר לנסות ללחוץ מעט את השוקיים כלפי הרצפה ובמקום שידחוף אחורה הוא יעלה על שש.
    בנוסף כדאי לתרגל איתו ישיבה רגילה ומשוכלת תוך ישיבה על כדור פיזיו.
    1. שבי איתו על הכדור על רגל אחת להתחיל בתנועה במקום ולהוסיף תנועה לכל הכוונים (קדימה אחורה ימינה ושמאלה).
    2. להושיב אותו עצמאית על הכדור, עימדי מאחוריו על הברכיים, להחזיק מהאגן ולעשות את אותן התנועות.
    3. להושיב אותו בישיבה משוכלת על הכדור(רגל אחת קדימה ואחת אחורה) ולהטות לכל הכיוונים, להעביר לשני הצדיים.
    4. כשנמצא על שש להטות מעט את האגן לצד אחד ואחורנית לכוון ישיבה. כל פעם מעט, לשני הצדדים. רק לכוון ולא ל"הושיב".תרגיל זה מכוון לישיבה משוכלת.

בנוסף אני מציעה לנסות להמעיט את השהיה בעמידה ואת המעבר לעמידה. לא לתת ידיים, להרחיק אותו מחפצים שנעמד עליהם. אם מטפס עליך כל פעם להתרחק מעט כך שהוא לא יעמד ויאלץ להתקדם עוד כדי להגיע אליך.
    לייעוץ נוסף את מוזמנת להתקשר אלי לטל' 054-5652502

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק שלא ישן
    עצמון
    25/12/2007

יש ילד בן 6 חודשים ע"פ הספר הוא מתפחת מצויין אבל יש לנן בעיה אחת השינה הוא לא ישן הרבה בערך חצי שעה כל כמה שעות ובלילה הוא מתעורר כמה פעמים .
    הילד ישן רק על הבטן מיום היוולדו זוחל אחורה מתהפך בלי בעיה.
    עשיו אנחנו מנסים לגמול אותו מהקטע הזה כשהוא מתעורר בלילה היינו מרימים אותו מרדימים אותו או נותנים לו לאכול.
    גם במהלך היום אנחנו גומלים אותו זאת אומרת שאם הוא עייף שמים אותו במיטה עם המוצץ ולא מתייחסים גם כשהוא בוכה חזק.
    האם יש עוד מה לעשות כי אנחנו כבר לא ישנים רצוף בלילה וזה גומר אותנו.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק שלא ישן

הוספת תגובה

• שינה

שירי קאשי
    25/12/2007

שלום עצמון,
    אני לא מאמינה בלתת לילד לבכות הרבה בסיטואציה הזו. הבן שלכם עדיין קטן והוא זקוק לתחושת החום והבטחון. אתה צודק בכך שכשאתה מבין שהוא לא צריך להיות רעב אז גם לא צריך לפתור את הבכי על ידי אוכל אבל כן לקחת לידיים להרגיע ולהחזיר למיטה. אם זה קורה בלילה לא להרבות ביחס כלומר לא לדבר, לא להדליק אור ולא לעשות שום דבר שיכול לעורר אותו או ליצור אצלו עניין אלא רק להרים לחבק, לטפוח בצורה מונוטונית על הגב וכשנרגע להחזיר למיטה ולהמשיך לטפוח עד שנרדם. כל הסיטואציה מבחינתו היא מונוטונית ואפילו משעממת אבל הוא מרגיש שאתם איתו. בהמשך בהדרגה ניתן לקצר את זמן השהות על הידיים ואת הזמן שאתם נשארים לידו בהרדמות. כרגע הוא עדיין קטן וייתכן שכל עניין הבכי נובע מהצורך להרגיש אתכם לידו. ככל שהוא ירגיש יותר בטחון כך יפתח יותר עצמאות.
    בנוסף אני ממליצה על מספר תרגילים שיכולים לעזור לו להרפות ולהגיע לשינה עמוקה יותר ועם פחות יקיצות:
    1. בתוך פוף גדול (כזה עם הבד הנמתח) להשקיע אותו כך שיהיה מעורסל. אם אתם שניים בבית אז כל אחד מחזיק בשתי פינות ומנדנדים מצד לצד, קצת מעלה ומטה. עם מעט יותר מאמץ ניתן גם לעשות לבד על ידי הרמת הפוף מלמטה כך שנשען על שתי הידיים. אם אתה לבד ניתן גם להניע את הפוף על הרצפה קדימה ואחורה במעין תנועות חתירה. התנועה של הפוף עוברת לאורך כל עמוד השדרה ועד לראש, מרגיעה מאוד ומרפה מאוד. בסדנאות של תינוקות רבות משתתפים 90% מהתינוקות נרדמים בתהליך הזה.
    2. אפשר להגיע לרגיעה גם מתוך ערור המערכת. שים מוסיקה קצבית וריקוד איתו בבית. תוך כדי תבצי העברה שלו מתנוחה לתנוחה בידיים שלך. או תבצע איתו כל פעילות אינטסיבית יותר שאתה נוהג לעשות. יש סיכוי שזה יעייף אותו ואחר כך יהיה לו קל יותר להרדם.
    3. אם יש בבית כדור פיזיו גדול - לשבת עליו עם התינוק בידיים בערסול ולקפוץ מעלה מטה בעדינות. ככל שהתינוק פחות רגוע להגביר את קצב ועצמת התנועה וככל שהוא נרגע להוריד עוצמות. בסופו של דבר ההרדמות צריכה להיות כשהתנועה כבר ממש מינורית. לאחר שאתה מרגיש שהשינה כבר עמוקה להעביר למיטה בתנועה בטוחה ומהירה ולא איטית ומהססת. במיטה אם הוא על הבטן לטפוח על הישבן לכיוון הראש כך שתהיה תנועה לאורך כל עמוד השדרה. אם על הגב להמשיך בשפשופים של בית החזה. המשך התנועה לאחר המעבר למיטה מאפשר להם לחזור מהר לשינה העמוקה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לעצמון

דבי גרוס דולב
    25/12/2007

ערב טוב
    אני חושבת שיש לנסות ולהבין מדוע ישנן לבינכם בעיות שינה ולזכור שלפעמים לוקח לתינוק זמן לקבל הרגלי שינה טובים. כדי לנסות ולבנות הרגלי שינה כדאי לגבש תוכנית בה אכן תנסו ללמד אותו להירדם לבד ולנימנע מהאכלה לילית אבל יחד עם זאת להיות קשובים לצרכיו ולא לתת לו לבכות יותר מידי.
    כשאתם שמים אותו במיטה, הישארו לידו לטפו, שירו לו, טיפחו עליו ובכלל תנו לו את ההרגשה שהוא צריך להירדם במיטתו אבל אתם שם לצידו. אם הבכי מתגבר הרימו אותו ,הרגיעו והחזירו למיטתו, אבל הישארו לצידו. יציאה מהחדר תתחיל לקרות רק אחרי שהתחיל להתרגל להרגלים החדשים.
    נסו ליצור הרגלי וטקסי שינה קבועים- מקלחת לפני השינה, אולי עיסוי קל, הקראת סיפור, עימעום אורות ואז הכניסה למיטה- כשאתם לידו ונותנים לו הרגשה של ביטחון אבל גם החלטיות ואסרטיביות. היו עיקביים וזה לאט לאט יכנס לשיגרת יומכם.
    זיכרו שתקופה זו עוברת וימים (ולילות..) קלים יותר עוד יגיעו.
    שיהיה בהצלחה ולילות שקטים,
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..
    דפי
    24/12/2007

יש משהו שאני יכולה לעשות על מנת לעזור לו?

לקביעת תור
    סגירה
    המשך..

הוספת תגובה

• זחילה לא סימטרית

שירי קאשי
    24/12/2007

דפנה,
    אנא ראי את תשובתי הקודמת. מצורפים שם מגוון תרגילים.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת להתפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בתרגילים

דבי גרוס דולב
    24/12/2007

הי דפנה
    אני יודעת שמעט קשה להבין תרגילים דרך הסבר כתוב, אם תרצי אשמח לתת לך מספר תרגילים דרך הטלפון ואם תוך תמיכה כתובה במאמר המופיע באתר זה.
    בנוסף יש את האפשרות לשיעור פרטי שבו תקבלי אבחון מדויק ותרגילים אישיים לביצוע בביתך.
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

דפי
    24/12/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 10.5 חודשים שהחל לזחול וגורר רגל
    דפי
    24/12/2007

שלום דבי,

בני בן 10.5 חודשים והחל לזחול לפני כחודש בערך, אך עדיין מרבה להשתמש בגלגולים על מנת להגיע ממקום למקום וכשכבר זוחל (ממש לא קורה הרבה) הוא גורר את רגל שמאל. כמו כן הוא יודע לשבת ללא תמיכה ומנסה לעמוד בכל הזדמנות שיש לו. הוא יודע לעבור משכיבה לישיבה. יש סיבה לדאגה עקב מיעוט השימוש בזחילה וגרירת רגל שמאל ?

הוספת תגובה

• זחילה לא סימטרית

שירי קאשי
    24/12/2007

הי דפנה,
    מיעוט הזחילה של בנך והאופן שבו את מתארת שהוא עושה זאת מעידים על קושי מסויים. סביר להניח שגם שלבי ההתפתחות הקודמים לזחילה לא התבצעו באופן סימטרי (למשל בהתהפכויות או בסיבוב סביב ציר היתה העדפה לצד מסויים). קשה לדעת ללא אבחון מסודר מהוא הגורם לעיכוב אבל ללא ספק קיים חסר מוטורי כלשהו שלא נרכש בשלבים מוקדמים והוא ממשיך להשפיע על ההתפתחות המוטורית כיום. כדי לדעת בדיוק על מה נחוץ לעבוד יש צורך לבצע איבחון מסודר. את מוזמנת לפנות למרכז [a href='http://www.first-step.co.il' id='link']"צעד ראשון" [/a]כדי לברר את הנושא. או לפנות אלי טלפונית 054-5652502.

בינתיים מומלץ לעבוד על הסימטריה על ידי ביצוע התרגילים הבאים לשני הצדדים(גם אם יש צד אחד שבו הוא מתורגל יותר):
    1.גלגול ג'ודו - התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוק ישלים את הגלגול בעצמו.
    2.גלגולים במזרון-התינוק במרכז המזרון מרימים משני צדדים וכל פעם על ידי הרמת צד אחר מגלגלים את התינוק מבטן לגב ומגב לבטן. יש לשים לב שהראש נתמך ולא נופל וכן שהידיים קרובות לקו האמצע כך שהן לא מפריעות לגלגול.
    3.בשכיבה על הבטן נגרה עם צעצוע את היד ונרים את הצעצוע כך שתנועת היד המושטת אליו תוביל להעברת משקל ולהתהפכות.
    4.גלגול פסיבי-בשכיבה על הגב לכופף רגל אחת ולגלגל לצד של הרגל הישרה (לבצע לשני הצדדים).
    5.בשכיבה על הגב נגרה עם צעצוע הושטת יד הצידה ומעבר לראש כך שתנועת היד תוביל להתהפכות. להגברת הגירוי יש לגרות את פנים כף היד ואת הפה.
    6. על כדור פיזיו - להשכיב על הבטן ולהטות את הכדור הצידה. להשאר במצב זה ולהמתין לתגובה של הגוף לאיזון. התגובה הצפויה היא כיפוף הצד הנגדי לכיוון ההטיה וכיפוף הרגל באותו הצד. תרגיל זה משפר את יכולת הכפיפה הצידית, יכולת כפיפת הרגל (שחסרה לו) וכן את שיווי המשקל.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך שירי על תשובתך המפורטת!

דפי
    24/12/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר לפיטמה דרגת 2...
    הארט
    23/12/2007

קניתי פטמות חדשות של חברת הארט,

התינוק שלי בן חודשיים ואני לא יודעת אם להשתמש בשלב 1 או שלב 2...
    הוא נראה שמסתדר עם השלב 1 עדיין,
    וחוץ מזה ראיתי שיש פיטמה רב שלבית, כמה זה יעיל בגיל הזה?

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר לפיטמה דרגת 2...

הוספת תגובה

• שלבים בפטמות

שירי קאשי
    23/12/2007

שלום,
    השאלה שלך לא שייכת לתחום התמחותי ולכן אמליץ לך לפעול על פי הוראות היצרן. בכל מקרה מביחינה התפתחותית חשוב לשים לב שהתינוק בשל מבחינת שליטתו בלשון ובבליעה לכל עלייה בדרגת הפטמה. בנוסף מנסיוני האישי כל תינוק אוכל בצורה אחרת יש כאלו שמסתפקים בפטמה עם זרימה איטית ומצליחים לגמור ארוחה בקלות ומהר ואחרים מתאמצים מאוד ולא מצליחים לקבל את האוכל מספיק מהר ומתאים להם יותר להגביר את זרימת החלב. תראי מה מתאים לבנך וכל זאת כפוף להוראות היצרן.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות בת חודש
    יובלי
    23/12/2007

יש לי תינוקת בת חודש (מחר), רציתי לדעת אילו פעילויות ניתן לעשות איתה מלבד האוניברסיטה? והאזנה לשירים שקטים?

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות בת חודש

הוספת תגובה

• גיל חודש

שירי קאשי
    23/12/2007

בגיל של בתך עיקר הגירויים להם היא זקוקה הם לא גירויים ויזואלים כדוגמאת האוניברסיטה אלא יותר גירויים של מגע, תנועה וקול. יש להרבות במגע (עסוי, לחיצות, שפשופים, טפיחות) בכל חלקי הגוף כולל מרכז הגוף, הגפיים ואף האצבעות. בדרך זו היא תלמד להכיר את אברי גופה ומכאן תגיע גם המודעות להשתמש בהם. כדי לתת לה את התנועה ניתן להרים אותה ולהניע אותה במרחב, לשנות את תנוחות האחיזה שלה, לקפץ איתה יחדיו על כדור פיזיו גדול, לרקוד איתה יחדיו ועוד. התנועה מאפשרת לגוף להרפות מתחים מיותרים ולהגיעה לנינוחות ותנועה במרחב שכוללת שינוי מיקום הראש במרחב תורמת להתפתחות מערכת שיווי המשקל. ולגבי הקול - לשיר לה ולדבר אליה. הקול האנושי ובעיקר הקול של אמא תורם להרגעה וליצירת קשב בינך לבינה.
    בנוסף בגילה חשוב להקפיד כמה שיותר לשהות על הבטן, בבדגים לא מסורבלים ועם כפות רגליים חשופות (רצוי חשוף לגמרי אבל אם קר מידי אז רק עם גרביים דקות). רוב ההתפתחות המוטורית מתרחשת בזמן השהות על הבטן.
    תנוחה מאוד חשובה בגיל זה היא תנוחת הערסול (על הידיים, במנשא, על הכדור, בתוך פוף). בתנוחה זו יש התארכות של שרירי הגב, שקיעה של בית החזה, הרפייה של מערכת העיכול וקרוב של הידיים לקו האמצע. כל אלו הם מרכיבים חשובים מאוד בגיל חודש.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה :)

יובלי
    23/12/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה