מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התחפכות וישיבה לפגיםתמי02/02/2008
שלום רב,
בני נולד בשבוע ה32. היום הוא בן 8 וחצי חודשים
הוא נמצא בגן מזה 4 שבועות.
לפני שהכנסתי אותו לגן הוא התחיל קצת להתהפך מהגב לבטן אבל ממש פעמים מועטות.
בנוסף הוא הראה רצון ויכולת לשבת אך לא עודדתי את זה כיוון שרציתי שיושיב את עצמו לבד.
בגן הם לימדו אותו לשבת ועכשו הוא הפסיק להתהפך וכועס אם לא מושיבים אותו.
כמו כן הוא לא מתאמץ להגיע למשהו אם זה לא בהשיג יד..הוא פשוט נכנע ומעדיף לשכב על הגב ולא לעשות דבר.
כשהוא על הבטן הוא נכנע מאוד מהר ומתחיל לבכות...הוא יכול להרים את עצמו אבל רק פעם אחת
התהפך על הגב.
אני מנסה למצוא לו כל מידי פיתויים ותרגילים אך ללא הצלחה.
אני יודעת שהוא פג והכל לוקח יותר זמן.
שאלתי היא מה ניתן לעשות כדי לעזור לו לפתח את הרצון לזוז לבד.
תודה,
תמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לכולם עונים ולי לא????? :(
תמי03/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתמי
דבי גרוס דולב03/02/2008בוקר טוב תמי
היה סוף שבוע ולכן לא ענינו...
אחד הדברים הפחות מומלצים זה להושיב תינוק לפני שיושב בעצמו, את צריכה להקפיד ולבקש מהגננות לא להושיב את בנך, הנזקים שעלולים להיווצר הם רבים כשאחד מהם את כבר רואה, חוסר מוטיבציה להתקדם. כשתינוק מושב הוא מאבד את רצונו העצמאי לנסות ולהתקדם בעצמו ודורש להיות מושב יותר ויותר.
אמנם יש להתחשב בעובדה שבנך נולד פג ושגילו המתוקן הוא רק 6.5 חודשים אבל את מעלה פה נקודות רבות שדורשות התייחסות קצת יותר מעמיקה ורצינית מפורמט זה. כדאי לבדוק מדוע אינו אוהב לשכב על הבטן בגיל כ"כ מתקדם, מה מפריע לו בהתהפכויות ומדוע הוא "נכנע" ומעדיף להיות בחוסר תנועתיות.
אני מאוד ממליצה לגשת למדריכה להתפתחות תינוקות או לאיש מקצוע אחר כדי לעבור איבחון ולקבל תרגילים אישיים לתירגול בבית שיעזרו לבנך להרגיש ולהיות יותר תנועתי, חופשי בגופו ובעקבות כך- שמח. אינני אומרת שלבנך יש בעיה רצינית אבל אני כן מאמינה שכדאי לתמוך ולתת כלים לתינוקות עם עיכובים ובמיחד לפגים אשר התחלת חייהם הייתה מעט שונה ומעט קשה.
אשמח לעמוד לרשותך בשאלות נוספות או לקביעת איבחון בטלפון או בפגישה,
שיהיה שבוע נפלא
דבי גרוס דולב
מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914
אשמח לעמוד לרשותך בשאלות נוספות בטלפון ולאיבחון אישי.
שיהיה שבוע נפלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות
שירי קאשי03/02/2008הי תמי,
בגילו של בנך נהיה קשה יותר ויותר לעמוד על שלך. גם אם לוקחים בחשבון את גילו המתוקן הרי שהוא כבר גדול ובעל רצונות משלו וקשה מאוד לעמוד בזה. ילד בגילו רוצה כבר לראות את העולם מגבוה ורוצה לשבת אבל כפי שהבנת בעצמך זה לא המצב המומלץ. כיוון שאת לא יכולה לשלוט על מה נעשה בגן ורוב הסיכויים שהגננות ישברו מהר כדי שלא יבכה ויקטר הרי שרוב התפקיד מוטל עלייך. חשוב לחזור עם בנך שלב אחורה ולשפר את השכיבה על הבטן וכן את ההתהפכויות. כשתהליכים אלו יוטמעו בצורה טובה הרי שגם הזחילה וההתיישבות יקרו מהר ואיכותי יותר.
אני מצטרפת להמלצה לפנות למדריכה כיוון שהוא עלול להתחיל ולפתח זחילה על הטוסיק כיוון ששם כרגע הכי נוח לו וייתכן כי בשעות הגן הוא שוהה הרבה תנוחה זו.
בינתיים כדי לעזור לשכיבה על הבטן חשוב ללמד אותו לעגל את הגב ולהרפות את בית החזה. את יכולה כשהוא שוכב על הגב, להגביה את אגנו על השוק שלך ובתנוחה זו לתת לו המון מגע עמוק(שפשופים, טפיחות) באזור בית החזה. בנוסף את יכולה להניח את כפות ידייך על הצלעות ולהניע אותן מעט למעלה ולמטה וכן באלכסון. בנוסף בתנוחה זו כשהרגליים למעלה לתת לו לשחק עם צעצוע כך שידיו יהיו בקו האמצע וגבו יתעגל עוד יותר.
היכולת להרים את הרגליים חשובה גם ליכולת להתהפך מהגב לבטן.
בנוסף מספר תרגילים לשיפור התנועתיות לצורך התהפכויות:
1.חוויות של תנועה במרחב. תוך כדי משחק איתו, לשנות את האופן בו מחזיקים אותו בקצב מהיר, להרים לאווירון, לרקוד איתו.
2.גלגול ג'ודו - התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוק ישלים את הגלגול בעצמו.
3.גלגולים במזרון-התינוק במרכז המזרון מרימים משני צדדים וכל פעם על ידי הרמת צד אחר מגלגלים את התינוק מבטן לגב ומגב לבטן. יש לשים לב שהראש נתמך ולא נופל וכן שהידיים קרובות לקו האמצע כך שהן לא מפריעות לגלגול.
4.בשכיבה על הבטן נגרה עם צעצוע את היד ונרים את הצעצוע כך שתנועת היד המושטת אליו תוביל להעברת משקל ולהתהפכות.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת חודשיים ושבוע.יעל01/02/2008
ביתי בת חודשיים ושבוע.
בגיל 5 שבועות החלה ליצור קשר עין.
כיום יוצרת קשר עין איתי ועם אביה ואחיה , משמיעה קולות חמודים אבל יש משהו שקצת מפריע לי.
כשהיא שוכבת על הגב היא עוקבת אחרי צעצוע רק לצד אחד ולצד השני רק מפנה את העיניים ולא את הראש. היא לרוב עם הראש מופנה לצד מסוים וכשאני משמיעה לה קולות היא לא מפנה את הראש אלי ומחזירה את הראש למרכז , רק אם אני מפנה את הראש שלה למרכז היא מתיחסת .
ובנוסף רפלקס מורו חזק אצלה עדיין. האם זה נורמלי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליעל
דבי גרוס דולב01/02/2008הי יעל
רפלקס מורו חזק הוא עדיין לגיטימי בגיל זה אבל אני מאוד ממליצה לתת מקום של בטחון ע"י מספר אמצעים: לאחוז הרבה בתנוחת ערסול כששתי ידיים בקו האמצע וביד אחת לתת טפיחות בטוסיק, להשתמש במנשא הרבה, לתת לה לישון על הבטן בזמן עירות שלך ובכלל לתת הרבה מגע עמוק.
כל הנ"ל נותנים מקום של בטחון ונקודת פתיחה בטוחה וטובה לחיים.
בעניין השני- לי נשמע שהבעיה היא נטייה של הראש לצד אחד וקושי עם הצד השני שנובע בד"כ משריר אחד מקוצר יותר בצוואר, כדאי לטפל בזה כי זה עלול להשפיע על ההתפתחות המאוחרת יותר.
תרגילים:
ל1.השכיב את התינוקת על הצד כשיד ורגל עליונות לכיוון הרצפה ואז לתת מגע עמוק בצד הגוף הפונה מעלה, כל זאת לשני הצדדים כדי ליישר את הצוואר בהמשך לעמוד השדרה.
2. להשכיב על הצד על משטחים רכים ושוקעים, כמו פוף, כדי ללמד את הצוואר ליטת לשני בצדדים.
3. להרים את התינוקת דרך הצד ודרך צד שני, לא רק כדי להרים אלא כתרגיל להטיית הצוואר.
4. לתת מגע עמוק ועיסויים בצד הצוואר המקוצר.
נסו את התרגילים וחזרי לספר איך הולך, אשמח לעמוד לרשותכם בהמשך.
בברכה, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט- איבחונים ושיעורים פרטיים
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה
יעל02/02/2008
האם שהייה בסלקל עדיפה בשבילה מאאשר שהייה בעגלה ישרה במהלך היום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשטח מוטה
שירי קאשי03/02/2008הי יעל,
סלקל נכלל בקטגוריית המשטחים המוטים. (הוא אינו מערסל כמו מנשא אלא יוצר מנח של גב זקוף כשפלג הגוף העליון גבוה מהתחתון ולא כמעט בקו אחד איתו).
משטחים מוטים משרתים בדרך כלל את הצורך של התינוק לשכב באופן נוח על הגב. תינוקות רבים מראים קושי בשכיבה על הבטן ולכן המשטח המוטה מהווה פתרון לכך. פתרון זה אמנם מתאים לתינוק ולהוריו, אך אינו נכון מבחינה התפתחותית, בשל מספר סיבות:
1)שיבוש ההתפתחות המוטורית של התינוק - שהיה ממושכת במשטח מוטה משבשת את התיאום השרירי בין החלק הקדמי והאחורי בגוף, וגורמת לשרירי הבטן לתפקד בעודף ,ביחס לשרירי הגב, שכלל לא מתפקדים בתנוחה זו. שרירי הגב אמורים לפעול בשכיבה על הבטן בכדי להרים את הראש ואת חגורת הכתפיים.
2)שהיה במשטח המוטה משבשת את פעולת חוליות עמוד השדרה וגורמת למתחים באזור הגב התחתון.
3)משטח מוטה מאפשר לילד להתיישב מוקדם מדי ובצורה לא נכונה היינו קדימה ולא דרך הצד ואחורה מעמידה על שש. ישיבה מוקדמת מפעילה לחצים בלתי סבירים על השלד וגורמת להרגלי יציבה משובשים.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצבעןת בפה ושכיבה על הבטןתמר31/01/2008
בס"ד
בימים האחרונים התינוק שלי בן חודשיים התחיל להכניס די באינטנסיביות אצבעות לפה ולמצוץ אותם באינאנסיביות. האם ככה זה אמור להיות?
אני נותנת לו מוצץ מלידה אבל כרגע כל פעם שהמוצץ נופל מיד האצבעות נכנסות וזה לא היה כן לפני כן? האם להמשיך להתעקש על המוצץ?
בשכיבה על הבטן הוא מאד מתקשה ומתנגד אחרי זמן קצר. שמתי לב שזרוע ימין שלו לא נמצאתת בקו האמצע זא הוא מתקשה להתמך עליה וזורק אות מיושרת הצידה? מה זה אומר ומה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לתמר
דבי גרוס דולב01/02/2008שלום תמר
הכנסת ידיים לפה בגיל צעיר זה היא טבעית, לגיטימית ואפילו חלק מההתפתחות שכן הפה הוא האיבר הדומיננטי ביותר אצל תינוק ודרכו התינוק חש ו"רואה" את העולם, אני לא ממליצה למנוע זאת ממנו.
כדי להקל על השכיבה על הבטן כדאי לתת לתינוק הרבה תרגילים של כפיפה והתעגלות כי הקושי העיקרי מגיע בשל מתח בשרירים הקדמיים של הגוף:
1. השכיבי את תינוקך על הגב והרימי את רגליו לכיוון הראש הלוך ושוב.
2. הקפיצי את אגן התינוק כנגד הרצפה ברכות
3. סובבי את אגנו ימינה ושמאלה במעגלים גדולים.
4. הגביהי את אגנו על רגלייך או על כרית כדי לשחרר מתח ולהאריך את שרירי הגב
5. הפכי אותו הצידה, ימינה ושמאלה, מצד לצד.
נסי להביא את יידיו לקו האמצע בעת שכיבה על הבטן כך שהמרפקים יהיו ברוחב הכתפיים
והברי להשכיב אותו על הצד כשהיד העליונה פונה פנימה וכל זאת כדי ללמד אותו להביא ידיים אל קו האמצע.
שיהיה בהצלחה ושבת שלום
דבי גרוס דולב
מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט[
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. ושאלה
יעל02/02/2008האם שהייה בסלקל עדיפה בשבילה מאאשר שהייה בעגלה ישרה במהלך היום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסלקל
דבי גרוס דולב03/02/2008מומלץ כמה שפחות להשתמש בסלקל! זה מגרה את שרירי הבטן לנסות ולהתיישב ולכן הכי טוב לשהות בזווית של 180 מעלות במזרון, בעגלה או בכל מקום שמאפשר זאת.
שבוע טוב
דבי גרוס דולב
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה על הבטןדינה31/01/2008
בתי בת חודשיים ושבועיים היא מסרבת בשום אופן לישון במיטתה אפילו על הספה מול הטליוויזיה כשאני נמצאת לידה גם כן היא מסרבת ,היא כל הזמן רוצה לישון על הידיים שלי ושל אבא שלה לכן בזמן שבעלי נמצא בעבודה היא כל הזמן נמצאת איתי אפילו בלילה היא נרדמת עליי כלומר הבטן שלה על הבטן שלי וראשה על החזה שלי ניסיתי כמה פעמים אחרי שהיא נרדמת עמוק לשים אותה במיטתה לפחות בלילה אבל אחרי כמה דקות היא מתעוררת וממשיכה לבכות עד שלוקחים אותה , ומה שמקשה שבגלל שהיא מסרבת לישון בשום מקום היא בוודאי גם כן מסרבת לישון על הבטן ואז היא עדיין לא מצליחה להרים את ראשה כשאני שמה אותה על הבטן לכמה דקות היא ישר מורידה את ראשה ומתחילה לבכות , אני לא יודעת מה לעשות ? האם אתן יכולות לעזור לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדינה
דבי גרוס דולב01/02/2008שלום דינה
תינוק בגיל זה אוהב וצריך הרבה מגע, ידיים וסיוע בהרדמות. אין ספק שביתך זקוקה לזה באופן שונה ומיוחד. הדרך היחידה לנסות וללמד אותה לישון גם לבד היא לעבור תהליך משותף שיכול להיות מעט קשה וכרוך בבכי. צריך בהדרגתיות ללמד אותה לישון גם במיטתה ע"י חשיפה לכך,
כשהיא עייפה ורוצה לישון, להתחיל את ההירדמות עלייך אבל לפני שנרדמת להעביר אותה למיטתה,
להשאר לידה לטפוח על הטוסיק במונוטוניות ולהשתמש הרבה בקולך ולהרגיע. כשהיא בוכה, להרים על הידיים, להרגיע ולהחזיר למיטה שלה וכך חוזר חלילה. אני חייבת לציין שזהו תהליך לא תמיד קל ולא מתאים לכל האמהות שלפעמים מעדיפות לתת לתינוק כל מה שזקוק ורוצה ולעשות את המעבר בשלב מאוחר יותר, זה מאוד תלוי בתפיסת החיים שלכם ובמה שאתם מאמינים. אין ספק שביתך זקוקה לך עכשיו מאוד ואולי זה לא הזמן להרגלים חדשים. עלייך לשאול את עצמך מה את רוצה ועד כמה את מעוניינת להעביר אותה תהליך שכזה כרגע.
את יכולה להשתמש במנשא בתנוחת ערסול ודרך זה לתת לה מעט ממה שהיא זקוקה לו.
בתגובה הקודמת נתתי תרגילים לשיפור השכיבה על הבטן, את מוזמנת להכנס.
אשמח לשמוע מימך בשהמשך ולהמשיך לעזור.
בברכת שבת שלום, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט- שיעורים פרטיים
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מוכנה לישון על הבטןעינב30/01/2008
בתי המקסימה בת 3חודשיים וחצי...
נרדמת בהנקה וכאשר אני מניחה אותה על הבטן היא ישר מתעוררת. אם מניחים אותה על הגב אין לה בעיה להמשיך לישון...
בשעות העירנות שלה היא נמצאת הרבה על הבטן..
השמח לקבל הצע תודה עינב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לעינב
דבי גרוס דולב30/01/2008שלום עינב
החשיבות בשכיבה על הבטן בזמן עירות היא גדולה וכל הכבוד לה על כך שהיא אוהבת לשכב על הבטן. חשיבות השכיבה על הבטן בעת שינה היא בעיקר למען שינה שקטה יותר וטובה יותר,
האם ביתך ישנה טוב על הגב? כי אם כן אז אולי אין צורך להתעקש על שינה על הבטן, לעשות הפסקה ולנסות שוב בעוד תקופה קצרה.
שיהיו לילות טובים וחמים
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשכבה לשינה על הבטן
שירי קאשי31/01/2008השהיה על הבטן חשובה ביותר. אם תינוק לא שוהה מספיק על הבטן בזמן הערות אז חשוב לנסות ולהשכיב על הבטן לפחות בזמן השינה (בתור התחלה). גם בזמן השינה נוצרת התארגנות נכונה של השלד, היווצרות עקומות עמוד השדרה ותנועתיות בית החזה, החשובים כלכך להתפתחות, תנועתיות נכונה ויציבה נכונה בהמשך. בנוסף שינה על הבטן תתרום גם באופן ישיר ליכולת לשהות בזמן ערות על הבטן.
תינוק שנרדם על ההורה, נרדם במקום של המון נינוחות ובטחון וגם מעת תנועה (אפילו אם היא אינה מורגשת לכם). לעומת המזרון שהוא סטטי ולא עוטף. כאשר מניחים אותה במשך היום כשהיא תחת השגחה על הבטן (תנוחה שהיא עוברית ובה התינוק מרגיש יותר מוגן ובטוח) ולטפוח על הישבן לכיוון הראש כך שניתן לראות את התנועה העדינה עוברת לאורך כל הגוף ומגיעה עד לראש. בצורה זו ממשיכים את התנועה בה היא חשה כששהתה על הידיים. בנוסף במהלך היום ניתן להשכיב לשינה על הגב כשהיא שקועה בתוך פוף גדול. בתנוחה הזו היא מעורסלת וממשיכה להרגיש עטופה. תנוחה זו על הגב מהווה את התחליף הקרוב ביותר לשכיבה על הבטן.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת מנוחת צהריםליאת30/01/2008
בני (בו שנתיים ב"ה) היה רגיל לשון צהרים משתיים עד חמש עלי לציין שהייתי חיבת להעיר אותו כי אם לא הוא יכל גם לישון עד שבע בערב ויותר
מאז שהוא נהייה בן שנתיים. פתאום הוא הפסיק לשון צהרים חשבתי שזה יום יומים שהוא לא עייף. אבל כבר שבועיים שהוא לא יושן צהרים. אני שמה אותו בלול (הוא עדיין לא יודע לצאת ממנו) והוא יושב שם ושר לעצמו או משחק עם המוצץ וחפצים שנמצאים על השידה ליד. כשהוא מתחיל להשתעמם הוא מתחיל לבכות ולהתבכיין לקרוא לי..כך עד שעה חמש.
שהוא אמור "לקום"
זה קצת מדאיג אותי אני חושבת שהוא עדיין צריך את שנת הצהרים. מצד שני אני לא רוצה להמשיך ולשים אותו בלול שעתיים אם הוא לא יושן (אני כל הזמן בתקווה שהנא הוא ירדם..)
האם זה נכון שפתאום בגיל שנתיים הוא מוותר על שנת צהריים?
האם עלי להמשיך ולהתעקש איתו שישן או פשוט לוותר לו. ולהפסיק את נוהג מנוחת הצהרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנת צהריים
שירי קאשי30/01/2008רוב התינוקות בגיל שנתיים עדיין זקוקים לשנת הצהריים. במקום לשים אותו בלול לזמן ממושך כלכך שבו הוא מסרב להרדם, תנסי במקום זאת לשחק איתו ולעייף אותו. אולי אז יבחר ללכת לישון.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכותלימור29/01/2008
שלום בני בן 5 חודשים
ילד מקסים, עירני, כאשר שוכב על הבטן מחזיק את ראשו היטב ומזיז אותו לצדדים.
בגיל שלושה וחצי חודשים התהפך כמה פעמים מהטן לגב וזהו!.
מאז לא מתהפך. אני משחק איתו כאשר הוא על הבטן מצדד לצד אך הוא אינו מתהפך.
האם תקין בגיל זה?
מה ניתן לעשות?
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללימור
דבי גרוס דולב29/01/2008הי לימור
טווח הגילאים שבו אנו רוצים לראות שהתינוק מתהפך הוא בין 4 ל- 6 חודשים, כך שבנך לא נמצא בכזו חריגה. אני רוצה בכל זאת לשאול מספר שאלות מכוונת:
האם בנך יודע גם להניח את ראשו בעת שכיבה על הבטן? האם הוא נוקשה למגע? שרירי?
האם בשכיבה על הגב הוא מניף את רגליו למעלה? שוכב על צידו?
אני שואלת את השאלות כדי להבין האם ישנו קושי כלשהו שמקשה עליו את ההתהפכות,
חזרי אלי עם תשובות ונמשיך..
לילה טוב
דבי גרוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתהפכות - המשך
לימור30/01/2008היי דבי
אז ככה : שהוא שוכב על הבטן, כן לעיתים גם שוכב רק להנאתו ומניח את ראושו ומוצץ אצבע..
לגבי שכיבה על הצד, לא לעיתים תכופות, אבל שוכב
בשכיבה על הגב מניף את רגליו ומשתולל
אני לא יודעת מה הכוונה כאשר נוקשה למגע, אבל כשהוא שוכב על הבטןם אני עושה איתו תרגילילים מצד לצד, והופכת אותו כדי שילמד
אשמח לתגובתך
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתהפכות
שירי קאשי30/01/2008הי לימור,
התהפכויות מתרחשות בין 4-6 חודשים ולרוב באזור גיל 5 חודשים, כך שבנך נמצא במקום מתאים לגילו. לעיתים ההתהפכויות הראשונות הן מקריות ומלוות במעין נפילה והחוויה השלילית עוצרת את התהליך. ניתן להכין את התינוק לקראת ההתהפכויות על ידי שנכיר לו את צורת התנועה תוך כדי חוויה חיובית וכך כשהוא יוכל לבצע בעצמו הוא לא יופתע וייבהל. להלן מספר תרגילים שיעזרו להכין את התהליך:
1.חוויות של תנועה במרחב. תוך כדי משחק איתו, לשנות את האופן בו מחזיקים אותו בקצב מהיר, להרים לאווירון, לרקוד איתו.
2.גלגול ג'ודו - התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוק ישלים את הגלגול בעצמו.
3.גלגולים במזרון-התינוק במרכז המזרון מרימים משני צדדים וכל פעם על ידי הרמת צד אחר מגלגלים את התינוק מבטן לגב ומגב לבטן. יש לשים לב שהראש נתמך ולא נופל וכן שהידיים קרובות לקו האמצע כך שהן לא מפריעות לגלגול.
4.בשכיבה על הבטן נגרה עם צעצוע את היד ונרים את הצעצוע כך שתנועת היד המושטת אליו תוביל להעברת משקל ולהתהפכות.
5.בשכיבה על הגב לגלגל מצד לצד תוך כדי החזקת כל יד עם הרגל בצד שלה.
6.גלגול פסיבי-בשכיבה על הגב לכופף רגל אחת ולגלגל לצד של הרגל הישרה (לבצע לשני הצדדים).
7.בשכיבה על הגב נגרה עם צעצוע הושטת יד הצידה ומעבר לראש כך שתנועת היד תוביל להתהפכות. להגברת הגירוי יש לגרות את פנים כף היד ואת הפה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקב התערבותה של יועצת נוספת..
דבי גרוס דולב30/01/2008עקב התערבותה של יועצת נוספת בשיחתנו אסיים אותה פה ואפנה אותך למאמרים באתר זה שעוסקים בזחילה ותרגילים למימושה
שיהיה בהצלחה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן חצי שנהמיטל27/01/2008
שלום רב,
בני בן חצי שנה , נהנה מאוד לשכב על הבטן ומרים את ראשו יפה מאוד ,מעביר משקל מיד ליד,
נשען על המרפקים וגם מרים את עצמו דרך כפות הידים ואפילו מרים את הטוסיק בעזרת דחיפה בכפות רגליו .
למרות כל זאת עדיין לא מתהפך , האם יש סיבה לדאגה ?
מחכה לתשובה , תודה
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התהפכות
שירי קאשי27/01/2008הי מיטל,
קשה לי מבלי לראות את בנך לתת אבחון מדוייק, אבל נראה לי שבין השאר חסרה לו כפיפה צידית. ואולי גם מערכת שיוי המשקל עדיין לא מפותחת מספיק.
תתחילי עם התרגילים הבאים ואם אין שיפור בקרוב אז את תמיד מוזמנת לפנות למדריכת התפתחות על מנת לקבל תרגילים ממוקדים יותר:
.חוויות של תנועה במרחב. תוך כדי משחק איתו, לשנות את האופן בו מחזיקים אותו בקצב מהיר, להרים לאווירון, לרקוד איתו.
6.גלגול פסיבי-בשכיבה על הגב לכופף רגל אחת ולגלגל לצד של הרגל הישרה (לבצע לשני הצדדים).
7.בשכיבה על הגב נגרה עם צעצוע הושטת יד הצידה ומעבר לראש כך שתנועת היד תוביל להתהפכות. להגברת הגירוי יש לגרות את פנים כף היד ואת הפה.
בהצלחה,
שירי קאשי
ליווי התפתחותי - "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה ושמונה חודשים עדיין לא מדבררויטל24/01/2008
שלום
אחייני בן שנה ושמונה חודשים מתקרב לתשעה חודשים עדיין לא מדבר הוא מתקשר מבין הכל, עושה כל מה שמבקשים ממנו, מזהה ומכיר את כל בני המשפחה הכוונה שלי שאם מבקשים ממנו להביא משהוא לאדם צפציפי למשל אבא אמא וכו הוא מביא ומבין מה רוצים ממנו. המילים היחידות שהוא מוציא הם הלו, מאמא, בבה (אמא סבתא ברוסית).
מדברים אליו בשתי שפות עברית ורוסית הוא מבין את שתי השפות
חלק אומרים שהוא עדיין לא מדבר ביגלל שהוא עדיין לא בחר באיזו שפה הוא רוצה לדבר
השאלה שלי האם יש משהו בזה או שצריך להיות מאד מודאגים?
וגם לאן צריך לפנות לבדיקה
אני אשמח לתשובה מהירה אני מאוד מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרויוטל
דבי גרוס דולב24/01/2008הי רויטל
אומרים שילדים שמדברים איתם שתי שפות מאחרים לדבר לעיתים.
אבל מכיוון שאנו איננו עיסקים בנושא זה אני ממליצה לך לפנות לקלינאית תקשורת ולהתייעץ איתה.
בהצלחה
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיבור
שירי קאשי27/01/2008שלום רויטל,
הדיבור בשתי שפות לעיתים מביא לעיכוב בהתפתחות השפה. זה לא בדיוק תחום ההתמחות שלי לכן אמליץ לך להתייעץ עם קלינאית תקשורת. בינתיים ניתן לתרגל את היכולת הורבלית על ידי דיבור בהברות ברורות (לא חייב להיות מילים - ב...ב...ב, ל....ל....ל וכו'). כאשר מדברים אליהם יש ליצור קשר עין שהם יוכלו לראות את תנועת הפה ולחקות אותה. בנוסף אם הדיבור נעשה תוך כדי תנועה ומגע אז הקליטה טובה יותר. למשל לטפוח על הירך באותו קצב שאומרים ב...ב...ב וכו'
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צעצועיםדינה24/01/2008
בתי בת חודשיים איזה צעצועים ומשחקים ניתן לתת לה בגיל זה , כי רוב הזמן היא ערה ורוצה לנצל את הזמן הזה במשחקים שיאפשרו לה להתפתח מבחינה מנטלית ומוטורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל חודשיים
שירי קאשי27/01/2008בגיל חודשיים התינוק זקוק מבחינה התפתחותי בעיקר לתנועה, מגע, וקול. הגירוי הויזואלי בגיל זה הוא לא העיקרי. בגיל הזה מבחינה התפתחותית חשוב ביותר שהיא תשכב על הבטן והצדדים בנוסף לגב. תפעילי אותה על ידי משחק בו את מניעה אותה במרחב וכל פעם מחזיקה אותה בתנוחה אחרת. תשחקי איתה על הרצפה כשהגירוי הויזואלי הוא הפנים שלך ולא צעצוע. תשירי לה בקול תוך שימוש רב במימיקה בפנים. מבחינה ויזואלית הגירוי המשמעותי ביותר הוא הפנים האנושיות. מעבר לכך ניתן בהמשך לתת לה צעצועים קטנים אותם תוכל להחזיק ולהרים, צעצועים במרקמים שונים אותם תביא לפה כדי לחקור.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 10 חודשים עדיין מתעוררמיטל23/01/2008
בני בן 10 חודשים ועדיין מתעורר בלילה לפחות פעמיים. כאשר הוא מתעורר אני מניקה אותו ומחזירה אותו למיטה, לעיתים אף מרימה ומרדימה בשנית ובשלישית.
אני חוששת להפסיק להניק בלילה היות ויתכן כי הוא רעב (יונק במשך כ-15דקות). אציין כי הוא במשקל נמוך (אחוזון חמישי).
מה עלי לעשות על מנת להקנות לו שינה רצופה ומלאה בלילה?
האם גמילה מהנקה יכולה לעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיטל
דבי גרוס דולב24/01/2008בוקר טוב מיטל
מוכר וידוע הוא כי תינוקות יונקים מרבים להתעורר בלילה. הצורך לקירבה ולמגע לפעמים מהווה סיבה להתעוררויות לצד הרעב.
אני האחרונה שאמליץ לך להפסיק להניק ובכלל אף אחד לא יכול להבטיח שזה מה שיגרום לשינוי.
כשתיהי בטוחה שהוא אינו מתעורר בגלל רעב יהיה מקום לנסות ולהקנות הרגלי שינה אחרים כמו-
לא להרים אותו מהמיטה כשמתעורר, לתת לאבא לטפל בו בשעות הלילה וכו.
בנתיים, כשאת עדיין מרגישה שמדובר ברעב וכשאת עדיין רוצה להמשיך להניק, אין הרבה שאפשר לעשות ולזכור שזו תקופה ושזה ישתנה
ובנתיים, שיהיו לילות טובים..
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנקת לילה
שירי קאשי24/01/2008הי מיטל,
לגבי כמות המזון שבנך יונק ומספר הפעמים ביום את צריכה להתייעץ עם אחות טיפת חלב או עם יועצת הנקה. מה שאני יכולה להוסיף לך שתינוק יכול למצוץ את הפטמה זמן רב גם ללא צורך באוכל כיוון שרפלקס היניקה מאפשר זאת. נסי לשים לב האם הוא באמת אוכל או שהוא רק מוצץ. מעבר לכך התייעצי עם גורם מוסמך לגבי תזונתו.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראש מוטה הצידהערן23/01/2008
בני בן שבועיים אנחנו משכיב אותו על הגב רוב הזמן אך ראשו תמיד מטה הצידה לא משנה מה אנחנו עושים, האם זה בעייתי ואם כן האם זה משנה משהו?
אשמח לתגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לערן
דבי גרוס דולב23/01/2008שלום ערן ומזל טוב!
לא הבנתי האם ראשו של בינך מוטה תמיד לאותו הצד? או שהוא משנה צדדים?
אם הראש מוטה תמיד לאותו צד יש מקום להתערבות ועזרה כדי לא להגיע למצב של טורטיקוליס
( נטייה של הראש לצד אחד עקב התקצרות של השריר). תופעה זו יכולה להשפיע על המשך ההתפתחות ולכן כדאי לתרגל כבר עכשיו:
1. השכב הרבה את בינך על הצד, שני הצדדים, תוך הקפדה על יד ורגל עליונות לכיוון הרצפה.
2. הקפידו לאחוז אותו, לערסל אותו ולהרים אותו בצורה סימטרית, שיחווה וירגיש את שני צידי ראשו.
3. עסו אותו באזור הצוואר בעדינות תוך הקפדה על מגע עמוק יותר בצד המקוצר.
4. הרימו אותו תוך הטיית גופו הצידה, דרך כל צד לסירוגין.
אם יש שאלות אתם ממש מוזמנים לפנות אליי ושיהיה הרבה בהצלחה וימים טובים.
052-8240914
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראש הצידה
שירי קאשי24/01/2008שלום ערן,
תינוק בן יומו בדרך כלל שוכב כשראשו הצידה. אם הוא שוכב כך לשני הצדדים אז אין עם כך שום בעיה. שימו לב שלא מתפתחת נטייה רק לצד אחד וכן הקפידו להשכיבו גם על הבטן וגם על שני הצדדים.
תהנו,
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מנסה לזחולג'ני23/01/2008
שלום
בתי בת 7 חודשים (+8 ימים למען הדיוק).
מתהפכת מגב לבטן ובחזרה דרך שני הצדדים (רק בשבועיים האחרונים התחילה לעשות זאת דרך צד שמאל שעליו פחות נוח לה), לפעמים מתגלגלת מהר מדי ודופקת קצת את הראש בריצפה.
היא עושה טיפה סיבוב סביב ציר, לא מרימה רוב הזמן את בית החזה.
אני ממש מתחילה להילחץ שהיא לא עושה שום ניסיון לזחול, אני מבינה שהבעייתיות הנ"ל מעכבת אותה ואני לא יודעת מה לעשות...
הייתי אצל אורטופד והוא אמר שהוא לא רואה אצלה שום בעיה, אין לה בעיית טונוס.
אני מנסה לעודד אותה לדחוף עם הרגליים כשהיא על הגב/בטן אבל היא לא דוחפת, מנסה לשים אותה על כדור פיזיו ולעשות תרגילי שיווי משקל אך היא לא מנסה לשמור על שיווי המשקל, כל הגוף מתכווץ כמקשה אחת.
האם יש לי סיבה להילחץ? האם זה נחשב איחור? האם מסתמנת בעיה מסויימת מהתיאור שלי?
תודה
ג'ני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני רק מנסה להרגיע
לילוש23/01/2008הבן שלי בן 9 חודשים ורק עכשיו החל לעלות על 6 בניסיון לזחול.
עד עכשיו גם התהפך מגב לבטן, מבטן לגב במהירויות שיא, הסתובב סביב צירו.
אני לא חושבת שאת צריכה להיות מודאגת.
כל אחד בקצב שלו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העידוד :)
ג'ני23/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לגני
דבי גרוס דולב23/01/2008שלום גני
זהו אכן גיל שעדיין אין מה לדאוג בו אבל כן הייתי ממליצה לעקוב לראות שיש התקדמות בזמן הקרוב.
כתבת שכל גופה מתכווץ על הכדור, האם את מרגישה את זה גם במצבים אחרים? מתח כלשהו?
אם את מודאגת אולי כדאי לראות מדריכה להתפתחות תינוקות שרואה דברים קצת אחרת מפזיוטרפיסט ולקבל תרגילים. בכל מקרה, להלן מספר תרגילים לעידוד זחילת גחון:
1. לתרגל העברות משקל ,בעת שכיבה על הבטן לעודד הרמת יד ע"י גירוי עם צעצוע, בכל פעם יד אחרת.
2. לעשות תרגילי הצלבות- משחקים והצלבות של יד ורגל נגדית.
3. לעודד סיבוב סביב ציר ע"י צעצוע שאוהבת במיוחד, לשני הצדדים
4. לשים צעצוע לפנים ולתת התנגדות בכף רגלה עם היד שלך, לסירוגין בשתי הרגליים.
5. בעת שכיבה על הבטן, לקפל לה את הברך צמוד לרצפה וליצור כך פיתול במותן ולהכיר לגוף את הרוטציה שמתרחשת בזחילת גחון.
נכון, מעט קשה ככה לתת תרגילים אבל נסי לתרגל ותראי אם יש תוצאות.
אם לא, אני פה..
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
ג'ני24/01/2008אני שקלתי לפנות למדריכה, אבל אני לא כל כך מבינה איך היא יכולה לעזור לנו.
ה"אבחון" לא יעזור לי הרבה, אני צריכה עזרה תכלס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך גני
דבי גרוס דולב24/01/2008הי, בוקר טוב
השיעור שאני מציעה לך כולל איבחון ותרגילים שמעודדים זחילה כמובן.
את התרגילים אני ממליצה לתרגל יום יום ולעזור לתינוק לגלות את היכולות שלו דרכם.
אם יש לך עוד שאלות את מוזמנת ליצןר איתי קשר
שיהיה יום נפלא
דבי גרוס
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אנסה כמה תרגילים
ג'ני24/01/2008היא אכן מקשיחה את הגוף לפעמים (למשל כשאני לוקחת אותה לידיים עם הפנים אלי ונמאס לה היא מקשיתה את הגב לאחור), על הכדור כשאני מטה לצדדים היא לא מקפלת את הברך הנגדית.
היא לא מנסה לעשות סיבוב סביב ציר, היא שולחת את היד אחורה כמה שהיא יכולה ולא מזיזה את הגוף.
אני אנסה את שאר התרגילים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתהפכות וזחילה
שירי קאשי24/01/2008הי ג'ני,
בגלל שציינת שההתהפכות שלה היא מעין נפילה זה אומר שהיא מתהפכת בצורה לא מאורגנת וללא שליטה מלאה על התנועה. היפוך כזה נובע בדרך כלל מחוסר תנועתיות מסויים בשלד (בית חזה לא תנועתי, כפיפה צידית לא איכותי ועוד) הקושי הזה מתבטא גם בקושי בזחילת הגחון כיוון שהוא מצריך את כל היכולות שהיו אמורות להרכש על ידה בעת שלמדה את ההיפוכים. מהסיבה הזו אני ממליצה דווקא לחזור ולתרגל היפוכים איכותיים שיביאו לתנועתיות יותר טובה שלה. בנוסף חוסר התנועתיות כפי שציינתי מקשה גם על האיזון בזמן הנסיון לשמור על שיווי משקל. זו הסיבה שהיא מקשיחה את גופה על הכדור ולמעשה התרגיל שאמור להתבצע לא מתבצע. תתחילי עם התרגילים הבאים שתרמו לשליטה טובה יותר בתנועה וגם יתנו לה את הכילים החסרים לה להתפתחות זחילת הגחון:
1.חוויות של תנועה במרחב. תוך כדי משחק איתה, לשנות את האופן בו מחזיקים אותה בקצב מהיר, להרים לאווירון, לרקוד איתה. לבצע בקצב שלא יגרום לה להתקשח ובהדרגה לעבור למהיר יותר.
3.גלגולים במזרון-התינוק במרכז המזרון/שמיכה מקופלת מרימים משני צדדים וכל פעם על ידי הרמת צד אחר מגלגלים את התינוק מבטן לגב ומגב לבטן. יש לשים לב שהראש נתמך ולא נופל וכן שהידיים קרובות לקו האמצע כך שהן לא מפריעות לגלגול.
4.בשכיבה על הבטן נגרה עם צעצוע את היד ונרים את הצעצוע כך שתנועת היד המושטת אליה תוביל להעברת משקל ולהתהפכות.
בהצלחה,
שירי קאשי
ליווי התפתחותי - "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקדמות
ג'ני03/02/2008זה קרה רק פעמיים שהיא התהפכה לא טוב, חוץ מזה היא מתהפכת יפה מאוד.
בשבוע האחרון היא התחילה לעשות סיבוב סביב ציר (על הבטן), ומרימה את הטוסיק.
האם זה סימן מקדים לזחילה? מתי בערך היא אמורה להתיישב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקדמות יפה
שירי קאשי04/02/2008הי ג'ני,
נראה שבתך תפסה תנופה. הסיבוב סביב ציר וגם הרמת הטוסיק הם הכיוון הנכון לקראת הזחילה.
בשלב זה תוודאי שהיא עושה סיבוב סביב ציר לשני הצדדים. לגרות אותה להסתובב לצעוע כשאת כל פעם מרחיקה אותו מעט (לשני הכיוונים). בתחילה צריכה להתפתח זחילת הגחון ולאחריה עלייה על שש. ההתיישבות הנכונה צריכה לקרות מעמידת שש כשהאגן הולך אחורה והצידה לכיוון של ישיבה. יש תינוקות שקודם לומדים לזחול על שש ויש כאלו שקום מתיישבים משש (שני המקרים תקינים). יש תינוקות שכבר בגיל של בתך יושבים וזוחלים אבל היא עדיין בטווח התקין ואין צורך למהר. עדיף שקודם תתנסה וטטמיע את שלב זחילת הגחון. כשתתחיל לעלות על שש את מוזמנת לפנות שוב ולקבל תרגילים לזחילה והתיישבות.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסיקה להרים את הטוסיק :(
ג'ני26/02/2008היא הפסיקה להרים את הטוסיק
עושה ממש יפה ומהר סיבוב סביב ציר (יכולה לשני הצדדים אבל מעדיפה צד אחד יותר).
מרימה את עצמה גבוהה עם הידיים ובגלל שלא מבינה שצריך להרים גם את הטוסיק יורדת קצת כי קשה לה להחזיק את כל הגוף על הידיים.
זוחלת טיפה על הגחון לאחור (כשאני שמה לה צעצוע מקדימה שהיא לא יכולה להגיע אליו)
איך אני יכולה לעודד אותה לעלות על 6? כשאני מנסה להרים לה את הטוסיק, היא מקשיחה את הגוף ולא נותנת לי...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעלייה על שש
שירי קאשי26/02/2008הי ג'ני,
ישנם מספר דברים שאת יכולה לעשות על ממנת לעזור לה ללמוד לעלות על שש:
1. להניח אותה על משטח שלא כל כך נעים לה. למשל (ביום נעים) על הדשא. ישנם ילדים שהמגע עם הדשא מציק להם מספיק עד כדי יצירת תגובה של הרמת הגחון על מנת לנסות להקטין את המגע איתו.
2. לשים אותה במרכז של הר כריות ושמיכות. המשטח הלא יציב שנוצר יכול להביא לסוג תנועה חדשה המצריכה התרוממות מסויימת על מנת להחלץ משם, תוך כדי מאמץ ניכר וחיזוק השרירים.
3. שיפור שיווי המשקל - שיווי משקל זה מרכיב חשוב ביותר לצורך התרוממות מהקרקע. כל תנועה של הראש במרחב תתרום לכך: הנפות, שינויי תנוחה, גילגולים וכו'.
4. הורדה של גרביים ומכסיים על מנת לשפר את האחיזה של כף הרגל והברך.
5. על כדור פיזיו להשכיב על הבטן. להכניס יד אחת מתחת לבית החזה שלה ובשניה לאחוז את הקרסוליים צמודים. להטות את הכדור אחורה. כשהכדור מוטה כח הכובד ימוש אותה להתרומם. האחיזה של הרגליים תשאיר את הרגליים במקום כך שההתרוממות תהיה על שש. עם היד תחת בית החזה את יכולה לעזור לה מעט בהתרוממות. אם את חשה שאינך מחזיקה מספיק טוב העזרי במישהוא נוסף כדי שהילדה תהיה יציבה על הכדור ולא תיפול.
6. להניח אותה על הרצפה כשבית החזה מונח על משהוא גבוה (גליל, שמיכה, כרית הנקה...) והידיים מהצד השני. בכדי לצאת משם היא תצטרך להרים מעט את החזה.
בהצלחה,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה וחמישה חודשים לא הולכתדבי23/01/2008
שלום.
בתי בת שנה וחמישה חודשים עדין לא הולכת וגם לא מראה סימנים לכך.
בתי הגדולה גם היא עם גמישות יתר התחילה ללכת בגיל שנה ושלושה חודשים.
אני קצת מתחילה להילחץ אבל מעבר לזה אין שום בעיה.
תודה.י* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליעל
דבי גרוס דולב23/01/2008שלום יעל
גמישות יתר מהווה קושי בדרך להליכה מפני שהשרירים אינם חזקים מספיק ,בעיקר באזור מפרקי הירך שאחראים על נשיאת כובד הגוף.
אין ספק שביתך תלך בסופו של דבר ,אבל בעיננו חשוב מאוד כיצד היא תלך? איך זה ישפיע על תהליכים מאוחרים יותר כגון ריצה, קפיצה וטיפוס.
אני מאמינה שיש לטפל במקרים כאלה, לא מתוך מקום של דאגה לגבי האיחור בהליכה, אלא מתוך חיזוק הגוף ומתן כל הכלים להליכה בטוחה ומחוזקת.
איבחון ותרגילים של מדריכה להתפתחות תינוקות יכולה להועיל פה.
שיהיה בהצלחה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליכה מאוחרת
שירי קאשי24/01/2008שלום,
הליכה מאוחרת בדרך כלל מצביעה על קושי מוטורי כלשהו כמו למשל גמישות היתר שציינת. גמישות היתר לעיתים מופיעה גם עם טונוס שרירים נמוך. בכל מקרה על מנת לחזק את המקום שבו יש קושי חשוב לאבחן ולתרגל. בנוסף גם בגיל של בתך שבו היא רואה את האחרים הולכים וגם היא רוצה להיות תנועתית יותר, נכנס גם הגורם של התסכול שלה ולכן כדאי לחזק אותה ולעודדה להליכה.
קשה לי להמליץ על תרגילים ספציפים מבלי לראות אותה אבל תתחילי עם התרגילים הבאים.
1. חיזוק שרירי הרגליים:
- כשהיא שוכבת על הגב להצמיד את כפות הרגליים לישבן ולחקות לדחיפה שתביא להתקדמות על הגב.
- כהיא על הידיים עם הגב לחזה שלך ורגליה כפופות, להניח את כפות רגליה על הקיר ולחכות לדחיפה.
2. חיזוק השרירים כללי:
את יכולה לדוגמא להכין הר של כריות ושמיכות, למעשה ליצור סביבה שהיא לא יציבה וקשה לנוע בה. לשים אותה באמצע ולעודד אותה לצאת החוצה על ידי בועות סבון או צעצוע אהוב. התנועה בשטח הלא יציב מצריכה הפעלת כח רב יותר וחיזוק של השרירים.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכיבה על הבטןיעל21/01/2008
שלום,
בני בן 4 וחצי חודשים, לפני שבועיים- שלושה החל להתהפך מהבטן לגב. עד שהוא למד להתהפך הייתי משכיבה אותו על הבטן די הרבה והוא היה מסוגל להשאר בכל פעם 20 דקות רצוף כשכמעט כל הזמן הראש מורם. כדי שישאר כמה שיותר הייתי שרה לו ומעסיקה אותו. כעת מרגע שהוא למד להתהפך הוא נשאר על הבטן כמה דקות ומתהפך, הוא לא מוכן להשאר יותר מזה גם אם אני שרה לו וכו'. אז יוצא שעכשיו הוא לא הרבה עלל הבטן ואני לא ככ יודעת מה לעשות. האם זה בעייתי מה אפשר לעשות כדי שישאר עוד קצת על הבטן? אני רוצה לציין שכשהוא על הבטן הוא מושיט יד לחפצים שלידו ומנסה להכניס לפה, הוא גם מכניס את המוצץ לפה(לא תמיד הולך לו אבל מנסה)
תודה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליעל
דבי גרוס דולב21/01/2008הי יעל
תינוקות מאוד אוהבים לממש את היכולות שלהם, לכן כשהם לומדים להתהפך הם ממהרים לעשות זאת בכל הזדמנות. את אומרת שתינוקך אהב לכשב על הבטן ואף פיתח שם מיונמויות נוספות.
לא נראה לי מדאיג, שהוא מתהפך מכיוון שכבר שהה על הבטן וכרגע הוא עסוק בהתהפכויות.
יש סיכוי גדול שכשילמד להתהפך מהגב לבטן הוא יחזור לשהות שם.
בנתיים, כשאת ממש רוצה להשאיר אותו על הבטן, נסי לשכב מולו ולהסיח את תשומת ליבו במשחקים וכו.
עכשיו, כשאני שוב קוראת את הודעתך שמתי לב לזה שכתבת שכמעט תמיד שכב על הבטן עם ראש מורם, האם הוא גם יודע להניח את הראש בעת שכיבה על הבטן? להוריד אותו ולנוח?
כי אם לא, יתכן שיש לבנך מתח באזור הצוואר וחגורת הכתפיים וזה הדבר שמושך אותו לאחור ולהתהפכויות ומקשה עליו את השהייה על הבטן. שימי לב לנקודה זו וחזרי אלי.
להתראות בנתיים וערב נעים
דבי גרוס, מדריכה להתפתחות תינוקות
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתהפכות
שירי קאשי22/01/2008שלום יעל,
ההתפתחות של בנך עד כה טובה מאוד. השהות על הבטן (ואני מניחה שזה עלה לך במאמץ לא קטן) תרמה ותתרום להמשך התפתחותו. היכולת שלו לשכב עם ראש מורם וגם להניח אותו מעידה על כך שהוא נמצא במקום נינוח על הבטן ולא במתח. גם עכשיו שהוא כבר יודע להתהפך יש חשיבות רבה לכך שישהה גם על הבטן. המשך ההתפתחות המוטורית (זחילה) גם היא מתרחשת על הבטן וגם מפני שהשכיבה הממושכת על הגב תורמת להצטברות מתח שרירי. מה שעשית עד כה כדי להשאירו שם זה נפלא. אם זה כבר לא כל כך עובד תנסי לשים מולו צעצוע גדול וכבד (כזה שלא יוכל להרים ולהתהפך איתו) כך שכדי לשחק בו הוא יאלץ להשאר על הבטן.
המשיכי בהתמדה ובמסירות,
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתהפכות- תודה רבה
יעל22/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)