מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גיל שנה וחציגלית21/02/2008
שלום,
בני בן שנה וחצי החל מגיל 5 חודשים הולך לגן, בגן אומרים שהוא ילד מקסים, חברותי ומשתף פעולה
לאחרונה בבית הוא מבקש שאני יקח אותו הרבה על הידיים יש לציין כי הוא אינו רעב
ואני בודקת לראות האם יש צורך להחליף חיתול, כמו כן כאשר אנחנו חוזרים מהגן אני משחקת איתו האם יתכן מצב שאני צריכה לשבת איתו כ- 3 שעות ולשחק איתו? אני מודעת לזה שיש לו הרגלים שונים בבית ובגן לדוגמא: בגן הוא שותה מכוס ובבית הוא לא מוכן יש לו את אותה כוס שבגן והוא רוצה לשתות מבקבוק, בגן הוא שותה סימילק לבד ובבית הוא לא שותה לבד,
מה ניתן לעשות?
בתודה מראש,
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל שנה וחצי
שירי קאשי24/02/2008הי גלית,
כמו ששמת לב יפה אכן בבית ובגן הילד מפתח הרגלים שונים. לעיתים בגן קל יותר לעשות תהליכים של שינוי כיוון שהילד רואה את האחרים ומוכן לנסות וללמוד. יש מקום בבית לתת קצת יותר פינוק אבל יחד עם זאת אם יש משהו שחשוב לך לשנות ואת יודעת שבגן זה הולך, את יכולה בבית גם כן להתעקש על כך. הרי את יודעת שהילד כבר מסוגל.
זה מאוד טבעי שלאחר שעות רבות בגן בילד ירצה את חברתך. גם אם הוא רגיל לכך מגיל קטן הרי שעכשיו הוא גדול יותר והצרכים שלו השתנו. ייתכן שחלק מהדברים שהוא לא מוכן לשנות בבית נובעים מכך שהוא עדיין מנסה להשאר קטן ולזכות ליותר תשומת לב ממך (תשומת לב שבגן הוא פחות זקוק לה).
תחליטי עם עצמך מהם הדברים העקרוניים לך ומהם הדברים שעדיין ניתן לתת לו ל"התפנק" בבית.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה במהלך היוםרשרש19/02/2008
שלום רב,
בני בן שנה וארבעה חודשים. ישן בלילה רצוף או מתעורר בסביבות 5 לבקבוק וחוזר לישון. מאז גיל 4-6 חודשים נכנס לשיגרה של שינה אחת בשעות הבוקר המאוחרות (משך השינה בין שעה לשעתיים) ושינה נוספת בשעות הצהרים המאוחרות (בין שעה לשעתיים - תלוי במשך השינה הקודמת). הבנתי שבגילו הוא כבר אמור להסתפק בשנת צהרים אחת. עם זאת, כאשר הוא ישן רק שינה אחת הוא לא מצליח להחזיק מעמד בערב. בסביבות 18:00 הוא נעשה עצבני, מסרב לאכול ארוחת ערב ורק נרגע במיטה. עד איזה שלב/גיל שני פרקי שינה ביום נחשבים נורמליים? בקרוב יתחיל ללכת לגן - האם לחכות שהעניין יסתדר שם? או להתחיל להרגיל אותו לשינה אחת לפני כן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרשרש
דבי גרוס דולב19/02/2008הי
מי אמר שבגילו של בנך "צריך" להסתפק בשינה אחת? אני לא מסכימה עם זה.
תינוקות שאינם נמצאים במסגרת, יש להם את הפרבילגיה לישון יותר מפעם אחת במשך היום, והגוף של בנך מאותת לו על כך.
בכניסה לגן ילדים רבים עוברים משברון עייפות בו קשה להם בשעת השינה שהיו רגילים אליה אבל אנו צריכים למצוא גן רגיש וקשוב לצרכים אלה כדי לעבור את זה יחד בצורה הטובה ביותר כי רבים עוברים את זה.
האם להרגיל לכך כבר קודם? זו שאלה אישית שאין עליה תשובה אחת, את צריכה להחליט על כך.
אני, עם הילדים הפרטיים שלי לא עשיתי את זה, היה קצת קשה בהתחלה אבל זה הסתדר די מהר ונשכח.
תישנו הרבה וטוב..
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינה במהלך היום
שירי קאשי19/02/2008הי,
שעות השינה להם זקוק כל ילד הן אידיוידואליות. לטעמי האישי אם בנך זקוק לשעות אלו תן לו להנות מהן כל עוד הוא יכול. רוב הגנים נותנים זמן הסתגלות ומאפשרים לילד ללכת לישון במשך היום אם הוא רוצה בכך ובדרך כלל השגרה החדשה נלמדת מהר. כל סדר היום בגן הוא שונה ומצריך הסתגלות אבל ביחד עם העניין החדש גם באה היכולת להשאר ער זמן ממושך יותר. בכדי להיות רגוע תברר בגן המיועד מה גישתם לכך ואני בטוחה שבבוא הזמן בנך (כמו ילדים רבים אחרים המגיעם לגן עם שגרה שכזו) יסתגל מהר.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפות ידיים הפוכותגלגול19/02/2008
שלום רב, רציתי לבדוק האם ניתן וצריך לעבוד על מקרה של כף יד הפוכה כלומר כאשר התינוק מונח על הבטן הוא נשען על האמות וכפות הידיים מונחות על גב היד בעצם בהיפוך. ממה זה נובע קורה? ומה כדאי לעשות אם בכלל. תודה רבה אגב התינוק בן 4.5 חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לגלגול
דבי גרוס דולב19/02/2008בוקר טוב
כפות ידיים הפוכות עלולות להצביע על טונוס שרירים נמוך שכן המפרקים כ"כ רכים שאין התנגדות של השריר, יש חולשה.
אבל.. קיבלתי מימך פרטים מועטים מידי, כיצד הייתה עד כה שאר ההתפתחות? שכיבה על הבטן? הרמת הראש? האם התינוק גמיש גם במפרקי הירך? מרים בקלות רגליים לכיוון הראש?
אשמח לשמוע עוד פרטים כדי להמשיך בדיון
בברכה, דבי גרוס דולב
מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט- אבחון ושיעורים פרטיים
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכות מגב לבטןיעל18/02/2008
שלום רב,
בניבן חצי שנה כמעט והוא מתהפך מהבטן לגב כבר חודשיים לשני הצדדים. הוא משחק עם צעצועים בשכיבה על הבטן מרים יד גם לצעצועים גבוהים- באוניברסיטה בשכיבה על הבטן ואף מתחיל זחילת גחון - מרים את הישבן מכופף את הרגלים ומתקדם לצעצועים שהוא רוצה. מסתובב סביב צירו. אבל עדיין לא מתהפך מהגב לבטן. הוא מרים את הרגליים למעלה והבנתי שזו התחלה אבל זה בסדר להתחיל זחילת גחון לפני התהפכות? מה אני יכולה לעשות כדי לעזור לו. . עוד דבר לפני שידע להתהפך היה מסוגל להיות על הבטן עשרים דקות רצוף אבל מהרגע שלמד הוא לא נשאר הרבה זמן ומיד מתהפך.
שאלה נוספת מתי מתחילה חרדת נטישה יכול להיות שמתחילה להיות לו חרדת נטישה בגיל חצי שנה כי הוא ממש קשה, רוצה אותי בקרבתו כל הזמן ובוכה כשלא רואה אותי, פחות משחק לבד מבעבר
תודה רבה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליעל
דבי גרוס דולב19/02/2008שלום יעל
רצוי שתינוק לא ידלג על שום שלב בהתפתחות המוטורית מפני שכל שלב מבוסס על זה שלפניו.
כדי לעודד התהפכות מגב לבטן נסי את התרגילים הבאים:
1. בשכיבה על הגב, הרימי את רגליו לכיוון הראש וחזרה.
2. החזיקי את רגליו ישרות והעבירי להן משקל צצד לצד
3. חברי כף יד וכף רגל של כל צד וגלגלי אותו מצד לצד.
4. העבירי את ברכו חצי דרך בהתהפכות כשהיא מוצמדת לרצפה וגרי אותו בעזרת צעצוע שהוא אוהב
לסיים את ההתהפכות
5. תני לו הרבה תרגילים של כפיפת גב, הנפת רגליים.
שיהיה בהצלחה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשהיה על הבטן וחרדת נטישה
שירי קאשי19/02/2008הי יעל,
ראשית לגבי משך השהות על הבטן. כיוון שבן כבר יודע לצאת בקלות מתנוחה זו עליך ליצור מספיק עניין בכדי שישאר שם. את העניין את יכולה ליצור על ידי כך שתשכבי מולו, תצרי קשר עין, תשירי לו וכו'. דרך נוספת היא לתת לו לשחק בצעצוע גדול שאותו הוא לא יכול להרים ולהתהפך איתו ביחד. צעצוע כזה שיעניין אותו יאריך את השהות על הבטן.
חרדת נטישה בדרך כלל מופיעה מעט מאוחר יותר אבל היא יכולה להתחיל גם בגיל זה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדהתפתחות בהליכהרעות18/02/2008
שלום בני בן שנה וצי ועדין לא הולך , הוא נעמד עם תמיכה הולך בתמיכה של חפצים לא נעמד לבד באוויר. חוץ משלבים אלו הוא מפותח בשאר .
אנחנו בטיפול ובל התקדמות איטית מאוד
אשמח לקבל יעוץ בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרעות
דבי גרוס דולב19/02/2008שלום רעות,
גיל שנה וחצי הוא גיל שבו אכן אנו כבר רוצים לראות הליכה. העיכוב יכול לנבוע מסיבות שונות,
ביניהן- טונוס שרירים לא מאוזן, חוסר בשלות של מערכת שיווי המשקל ועוד. קשה לתת לתרגילים ללא אבחון מדויק, טוב שאתם מטפלים.
אם תיהיו מעוניינים לשמוע על דרכי טיפול נוספות נשמח לעזור לכם,
שיהיה בהצלחה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת שעוד לא מתהפכתעופרה17/02/2008
שלום רב
ביתי בת 5 וחצי חודשים והיא עדין לא מתהפכת רק עם אני קצת עוזרת לה .היא שוכבת יפה על הבטן ומרימה את ראשה יפה ותופסת יפה חפצים כשהיא על הבטן וגם על הגב . האם זה בסדר שהיא עדין לא מתהפכת ?ומה אני יכולה לעשות ?האם אני צריכה לפנות לעזרה מיקצועית? אודה על תשובתכם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לעפרה
דבי גרוס דולב17/02/2008שלום עופרה
אנו רוצים לראות התהפכות בטווח שבין 4 ל- 6 חודשים ולכל הפחות סימנים לכך:
האם ביתך מניפה את רגליה בעת שכיבה על הגב? שוכבת על הצד? האם בעת שכיבה על הבטן היא יודעת להניח את ראשה? לעזוב יד אחת ולהעביר משקת לשנייה? האם היא מרגישה לך רכה מידי למגע או נוקשה? האם היא תנועתית ופעילה?
אשמח לקבל תשובות על שאלות אלה ולהמשיך ולענות לך.
בברכה, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט- אבחון ושיעורים פרטיים
0582-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה בקשר לשאלתך
עופרה18/02/2008היי בהקשר לשאלות ששאלת את רוב הדברים ששאלת היא עושה חוץ מלשכב על הצד היא לא כל כך אוהבת אודה לך אם תוכלי לעזור לי איך לעזור לה להיתהפך מהטן לגב ומהגב לבטן ואם בכלל זה מאוחר לה שהיא עוד לא מתהפכת ?אני מודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתהפכויות
שירי קאשי19/02/2008הי עפרה,
התהפכויות מתרחשות לרוב באזור גיל 5 חודשים אבל זה רק הממוצע והטווח התקין הוא 4-6 חודשים כך שאין לך עדיין כל סיבה לדאגה. לעיתים ההתהפכויות הראשונות הן מקריות ומלוות במעין נפילה והחוויה השלילית עוצרת את התהליך. ניתן להכין את התינוק לקראת ההתהפכויות על ידי שנכיר לו את צורת התנועה תוך כדי חוויה חיובית וכך כשהוא יוכל לבצע בעצמו הוא לא יופתע וייבהל. להלן מספר תרגילים שיעזרו להכין את התהליך:
1.חוויות של תנועה במרחב. תוך כדי משחק איתה, לשנות את האופן בו מחזיקים אותה בקצב מהיר, להרים לאווירון, לרקוד איתה.
2.גלגול ג'ודו - התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוק ישלים את הגלגול בעצמו.
3.גלגולים במזרון-התינוק במרכז המזרון מרימים משני צדדים וכל פעם על ידי הרמת צד אחר מגלגלים את התינוק מבטן לגב ומגב לבטן. יש לשים לב שהראש נתמך ולא נופל וכן שהידיים קרובות לקו האמצע כך שהן לא מפריעות לגלגול.
4.בשכיבה על הבטן נגרה עם צעצוע את היד ונרים את הצעצוע כך שתנועת היד המושטת אליו תוביל להעברת משקל ולהתהפכות.
5.בשכיבה על הגב לגלגל מצד לצד תוך כדי החזקת כל יד עם הרגל בצד שלה.
6.גלגול פסיבי-בשכיבה על הגב לכופף רגל אחת ולגלגל לצד של הרגל הישרה (לבצע לשני הצדדים).
7.בשכיבה על הגב נגרה עם צעצוע הושטת יד הצידה ומעבר לראש כך שתנועת היד תוביל להתהפכות. להגברת הגירוי יש לגרות את פנים כף היד ואת הפה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה בלילהקרן17/02/2008
שלום רב,
ליאורי שלי בת 11 חודש
בזמן שהייתי בבית עד גיל 3 חודשים הרגלי השינה שלה בלילה היו מצוינים היתה מתעוררת פעם אחת ולפעמים כלל לא, אציין שהנקתי עד גיל 8 חודש.
מרגע שהתחלתי לעבוד היא התחילה להתעורר מס' רב של פעמים, הנחתי שהיא לא קיבלה מספיק בהנקה, אבל מאז היא עברה למטרנה והיא ממשיכה להתעורר אינספור פעמים והיא דורשת בקבוק 4 פעמים בערך בלילה.
אנחנו אובדי עצות, אינני יודעת אם אתם הכתובת, אשמח אם תוכלו לעזור ואם לא להפנות אותי למישהו, הצילווו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה מראש, מדוע לא ענו לי??
קרן19/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לקרן
דבי גרוס דולב19/02/2008הי קרן
וסליחה על העיכוב,
אם ביתך מקבלת בכל פעם שמתעוררת בקבוק שלם לגילה הרי שרוב הסיכויים שלא מדובר ברעב.
הרגלי שינה של תינוקות משתנים לעיתים קרובות במיוחד אם חלים שינויים בחייהם כגון חזרה לעבודה של אמא.
הדרישה שלה לבקבוק לאו דווקא מראה על כך שהיא רעבה ,יכול להיות שזה נהיה הרגל ואין ספק שמדובר ביותר מידי אוכל. נשארת השאלה מדוע מתעוררת כ"כ הרבה, כמו שאמרתי הסיבות יכולות להיות שונות.
אני ממליצה להחליט על נוהג קבוע בו היא מקבלת בקבוק כשהיא באמת צריכה וכשעברו מספיק שעות מהפעם הקודמת ובהתעוררויות הבאות לא להוציא אותה מהמיטה אלא לעבור תהליך למידה שבו אתם מלטפים, מרגיעים ומנסים להחזירה לישון, אם המצב מגיע לבכי קשה אז להוציא מהמיטה, להרגיע ולהחזיר, עד שייווצרו דפוסי שינה חדשים.
במקביל לשים לב איך היא במשך היום מאז שאמא חזרה לעבודה, האם טוב לה במסגרת שלה? האם השינוי הוא רק בלילה?
שיהיה בהצלחה ולילות טובים
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקוץ
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שבועיים וחצי לא ישןליאת16/02/2008
בני בן שבועיים וחצי ומיום לידתו ממעט לישון, בשעות היום ובשעות הלילה. בשעות היום כמעט ואינו ישן, אלא אם הוא על הציצי (יונק). ברגע שאני מחזירה אותו לעריסה הוא מתעורר. בלילה ישן במחזורים של שעה שעתים החל מתשע בלילה ועד חמש לפנות בוקר. האם זה נורמלי? אני יודעת שילודים אמורים לישון כ12-22 שעות ביממה. בני בקושי ישן שמונה שעות בלילה. האם בגיל כזה יש להניח לו לבכות לסרוגין עד שיירדם? לא נראה לי... אין לי כבר כוחות ואני בקושי מתפקדת. אבל הכי מטריד אותי האם התופעה מוכרת או שעלי לפנות לייעוץ רפואי. אודה לתשובה מהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לליאת
דבי גרוס דולב16/02/2008הי ליאת ומזל טוב!
אם תעייני בדפים קודמים בפורום זה תראי הרבה מאוד שאלות דומות לשלך..
תינוקך הוא רק בן שבועיים, עדיין מסתגל לעולם ולא כל התינוקות "ישנים כמו תינוק". מעבר לזה שתינוקות יונקים אפילו מתעוררים יותר מתוך צורך של קירבה ולחום ולא רק של רעב.
אני לא חושבת שזה הזמן (וגם לא בחודשים הקרובים) צריך להניח לתינוק לבכות ו"להתרגל" לבכי.
זה הזמן לתת לתינוק את כל מה שהוא צריך וזה ידיים, חום, אהבה, תנועה ומגע.
נסי להשתמש אולי במנשא על מנת לתת לו את כל הנ"ל וגם כדי שאת תנוחי, ערסלי אותו הרבה, עסי אותו , זוזי איתו הרבה וזכרי שזו רק ההתחלה ויבואו ימים טובים יותר שתלמדו להכיר האחד את השני, ללמוד אחד את השני ואת העולם החדש.
שיהיו לילות טובים
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שבועיים וחצי לא ישן
שירי קאשי17/02/2008הי ליאת,
בנך עדיין קטן מאוד. זה נדיר שבגיל זה תינוק ישן רצוף יותר ממספר קטן של שעות. גופם הקטן עדיין לא אוגר מספיק אנרגיה והם זקוקים להאכלות לעיתים קרובות. בכל זאת על מנת להקל עלייך קצת בתקופה קשה ומתישה זו אני ממליצה להרדים אותו לא תוך כדי אכילה אלא על ידי החזקתו בתנוחת ערסול (כששתי הידיים בקו האמצע). תנוחה זו מאפשרת הרפייה מלאה של כל שרירי הגוף כיוון שכל הגוף נתמך, התינוק מרגיש סגור ומוגן וגם קרוב אל אמא. בזמן הערסול הוסיפי תנועה עדינה. כשאת רואה שמתחיל להרדם הורידי את עצמת התנועה. לאחר שנרדם עמוק העבירי אותו בתנועה מהירה ובטוחה למיטה ומיד להתחיל במגע של שפשופים על מנת להשאיר אותו בתחושת הבטחון והקרבה אל אמא וכן להמשיך את התנועה בה היה על מנת לאפשר לו לשוב לשינה עמוקה כמה שיותר מהר. אני בטוחה שעם הזמן מספר שעות השינה שלו ברצף יגדל ותקופה זו עוברת. בינתיים הקפידי לישון כשהוא ישן (גם במשך היום) על מנת ליצבור כוחות.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובות ושאלה נוספת
ליאת17/02/2008בהמשך לשאלתי, אני רוצה לציין שבני כמעט ואינו ישן גם מהלך היום. כך שסה"כ אולי הוא ישן 8 שעות ליממה. זה נורמלי?
מעבר לכך, הוא יונק סביב השעון, דורש לינוק כל הזמן. אז הוא גם רגוע ונרדם על הציצי. האם הוא רעב? איך אדע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
שירי קאשי19/02/2008הי ליאת,
אם הוא סה"כ ישן רק 8 שעות כל היום זה נשמע לי מעט. גם יניקה סביב השעון נשמעת כיניקה מוגזמת ולא כרעב אמיתי. יחד עם זאת כיוון שאין לי מעקב אחר קצב העליה שלו במשקל וקצב ההתפתחות שלו אני ממליצה לך לפנות לאחות טיפת חלב או לרופא הילדים על מנת לברר נושא של האכלת יתר.
בהצלחה,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 11 חודשים, 2 שאלותליאת16/02/2008
1. הבן שלי בן 11 חודשים ושבוע- מתפתח קוגנטיבית מעולה ומוטורית גם אבל הבעיה היא שהוא עוד לא התיישב עצמאית.
הוא זוחל מצויין על 6, עומד בעזרת חפצים והולך מסביב לרהיטים, עושה מכל חפץ יציב בבית הליכון ובאמת ניראה שאין שום מגבלה גופנית מלבד העובדה שהוא ממש לא מנסה לשבת.
כשהוא יורד מעמידה הוא יושב ישיבת W.
כשאני מושיבה אותו הוא יושב יציב ומשחק.
כשהוא עומד הוא מתכופף לחפצים שעל הריצפה, לכאורה אני לא רואה שום בעיה גופנית.
אשמח לשמוע חוות דעת מקצועית.
2. לגבי אוכל - הוא אוכל מוצקים מאוד יפה ומגוון מגיל 1/2 שנה אבל לא אוכל לבד.
הוא אוסף מהשולחן את האוכל ומוכן להאכיל אותי אבל לא מוכן להכניס לפה שלו אוכל.
כשהיה תינוק חקר את הסביבה כשהכניס דברים לפה אבל מאז שהתחיל לאכול מוצקים הוא לא מכניס כלום לבד לפה, לא אוכל ולא דברים שמצא בגינה, מוזר, לא ?
אשמח לדיעה מקצועית לגבי הנ"ל.
תודה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 11 חודשים
שירי קאשי17/02/2008הי ליאת,
למרות שאינך רואה מגבלה גופנית התאור שאת מוסר מצביע על כך שישנה מגבלה כזו. כל מדריכה מנוסה תוכל לעשות אבחון ולראות מהם מרכיבי התנועה המוטורית החסרים שמביאים לעיכוב שאת מתארת. ללא אבחון אוכל רק לשער שיש לו תנועתיות חסרה של עמוד השדרה. דבר זה יכול להביא לקושי בכפיפה או זקיפה ובכפיפה צידית. מצב זה יכול להשפיע על תווח התנועות שהוא יכול לבצע ולכן הוא מתקשה במעברים (למשל מזחילה לישיבה). תנועה חסרה זו משפיעה גם על שיווי המשקל וזה מתבטא בישיבת W אשר נותנת בסיס רחב ויציב יוצר על מנת לפצות על החסר, מקשה על המעברים. בנוסף חוסר הבאת הידיים לפה יכולה לנבועה אף היא מחסר תנועתי זה. אם לשרירי הגב אין יכולת התארכות טובה אזי כל פעולה של קרוב הידיים היא קשה ומצריכה מאמץ.
אני מניחה שגם בשלבים קודמים היו קשיים: האם התהפך בחופשיות לכל הכיוונים?, האם זחל זחילת גחון?
אני ממליצה לך בחום לפנות למדריכת התפתחות על מנת לאבחן במדוייק ולקבל תרגילים להשלמת החסרים.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בן 11 חודשים
ליאת17/02/2008היי שירי,
מוסיפה לך את הפרטים החסרים לשאלותיך - הוא התהפך מוקדם מאוד כבר בגיל 3 חודשים לשני הכיוונים והתפתח ממש לפי הספר פרט לנושאים שפירטתי וזחל גחון מגיל 5 חודשים עד גיל 9.5 חודשים שאז עלה לזחילת 6 תקינה.
בנוסף הוא מתכופף ולוקח משחקים מהריצפה גם אם הם בצד וקצת מאחוריו הוא כן מסתובב אליהם ומעלה אותם לרהיט כמו ספה או כיסא לידו.
ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בן 11 חודשים
שירי קאשי19/02/2008הי ליאת,
לפי התאור שלך באמת קשה לאבחן איזו בעיה מוטורית. לעיתים גם מגבלה קטנה ונסתרת יכולה להוליד עיכוב וכאן תפקידה של מדריכה לראות את הדברים בעיניים ולתת דעתה על כך. אני שוב מנסה רק לשער כיוון שלא ראיתי את הילד ולא רוצה להשאיר אותך בידיים ריקות:
תתכן בעיה של שיווי משקל - שיווי משקל זה מרכיב חשוב ביותר לצורך התרוממות מהקרקע ולצורך מעברים בין התנוחות. כל תנועה של הראש במרחב תתרום לכך: הנפות, שינויי תנוחה, גילגולים, נדנדה וכו'.
בנוסף בעת העמידה על שש את יכולה להניע את הטוסיק מעט אחורה והצידה לכיוון של ישיבה משוכלת.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה
סיגי18/02/2008היו אצלי מאבני דרך ונתנו שירות מעולה. יש להם מטפלות מוסמכות בכל מיני תחומים פארא רפואיים והם באים הביתה. כדאי לך לדבר איתם. ישלהם גם אתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקוד ראיהמירי14/02/2008
בני בן כמעט חודשיים נולד בשבוע 36+5 הריון ראשון ומיקוד הראיה שלו אינו מוחלט לעיתים הוא ממקד את ראייתו: כאשר הוא במיטה צופה בתמונות שחור לבן אך אינו מביע עניין רב במובייל, בעת ההאכלה הוא מביט בי או באביו אך לעיתים מבטו נודד אל הקיר או סתם לחלל דבר נוסף הוא מרבה באופן יחסי להביט מעלה\אחורנית.
האם עלי לטפל בכך?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה
מירי15/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה למירי
דבי גרוס דולב15/02/2008הי מירי
גיל חודשיים הוא הגיל בו מתחילה הראייה להתמקד פחות או יותר ואנו מתחשבים בעובדה שבנך נולד מעט לפני הזמן. נסי לגרות אותו ע"י החזקתו קרובה אל פנייך ואז דברי אליו בקול רם, שירי לו, הדגישי הברות והשתמשי במפתחי פה גדולים, כל זאת מקרוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דבי גרוס דולב15/02/2008שימי לב האם הפניית המבט לאחור מתרחשת רק עם העניים או ע"י הקשתת העורף, מפני שאם היא קורת ע"י הקשתת העורף יתכן ומדובר בכלל בנטייה של הגוף ולא של העניים.
בכל מקרה נסי את מה שהומלץ למעלה והוסיפי צעצועים בעלי עצבים דומיננטים קרוב אל פניו כדי ליצור גירוי.
אם לא תבחיני בהתקדמות בחודש הקרוב נסי להתייעץ עם אחות טיפת חלב כדי להיות רגועה.
שתהיה שבת שלום
ינוקט- איבחונים ושיעורים פרטיים
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת חצי שנה התהפכותרוני14/02/2008
בתי נולדה 20/8 היא תינוקות מאוד חייכהית וחברותית
אני יודעת שיש לה מחת רב באיזור הכתפיים(היא עושה מעין כפפיפות בטן)
היא מתהפכת מגבלבטן אבל ממש מעט
רק כאשר היא מש רוצה להגיע לאיזה שהוא משחק
האם זה תקין או שהיא צריכה להתהפך חופשי לשני הצדדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרוני
דבי גרוס דולב14/02/2008הי רוני
מתח באזור הכתפיים, או בכל אזור אחר, יכול להוות קושי בהתהפכות. תינוק בן חצי שנה אשר איננו חווה שום קושי או הגבלת תנועה בגופו, סביר יהניח שידע כבר להתהפך.
בכל קושי או שיבוש שקיים בגוף כדאי לטפל כדי להקל על התינוק את התפתחותו, אני ממליצה לנסות להוריד את המתח ע"י מסםר תרגילים:
1. להשכיב את ביתך על הגב ולעשות תרגילי כפיפה שישברו את התבנית המתוחה- להרים את רגליה לכיוון הראש וגם את הטוסיק ולעגל את גבה.
2. להשקיע אותה בתוך פוף רך בהתעגלות
3. לערסל אותה ולנוע איתה בצורה זו.
4. לתת לה הרבה מגע עמוק באזור המתוח- לחיצות, שיפשופים וטפיחות.
5. להשכיבה על הצד.
בכל מקרה כדאי לבדוק אפשרות של קבלת עזרה ממדריכה להתפתחות תינוקות
בברכה, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה???מירי13/02/2008
בני בן כמעט חודשיים אינו מחייך אלא רק מתוך שינה ולעיתים לקראת הרדמות הוא מגלגל עיניים ובאופן כללי מעיין פרצופים מפחידים.
האם זה נורמאלי???
אני נורא חוששת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיוך רצוני
שירי קאשי14/02/2008הי יעלי,
בגיל של בנך ייתכן שהוא עדיין לא מחייך חיוך רצוני. גלגול העיניים לקראת השינה יכול להעד על עייפותו הרבה. על מנת להסיר כל ספק אני ממליצה לפנות לרופא הילדים.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 4.3 חודשיםהילה13/02/2008
ביתי בת ה-4.3 חודשים נולדה בשבוע 36.5 (גיל מתוקן 4 חודשים) מכניסה אצבעות לפה משתדלת להרים את הראש יפה כאשר היא על הבטן. מביאה הרבה את הידים לקו האמצע (אוהבת מאוד להחזיק יד ביד מעל החזה) מרימה ידיים לחפצים אבל היא רק מלטפת אותם אין לה עוד ממש כוח להחזיק צעצוע ולשחק איתו. כמו כן היא עדיין לא מתהפכת וגם לא מראה סימן לכך שהיא הולכת לעשות זאת. גם כאשר היא על הבטן היא לא מושיטה ידיים לחפצים שלידה.
למעשה כשהיא על הגב היא ממש רק מזיזה ידיים ורגליים היא לא משחקת עים הצעצועים שלידה.
שאלתי היא מדוע אין לה כוח להחזיק צעצועים בידיים?
מדוע כשהיא שוכבת על הגב היא לא זזה לצדדים (רק שוכבת ומשחקת עם האצבעות שלה עים שתי הידיים ומזיזה רגליים)
האם ההתפתחות שלה איטית לגילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בידיים
שירי קאשי13/02/2008הי הילה,
ללא אבחון זה בלתי אפשרי לתת לך תשובה ברורה לגבי ההתפתחות של בתך. מתוך הכתוב אני יכולה רק לשער שאולי היא בעלת מידה מסויימת של טונוס שרירים נמוך. אם יש לך עוד פרטים או אבחון של רופא ילדים אני אשמח לנסות ולהיות ממוקדת יותר.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוקות בת 4.3 חודשים
הילה13/02/2008האם מבחינת הגיל היא באיחור התפתחותי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום הילה
דבי גרוס דולב13/02/2008בהמשך להודעתך,
מבחינה התפתחותית ביתך איננה בעיכוב, אנו רוצים לראות התהפכות בגיל שבין 4- 6 חודשים, כך שהיא אינה באיחור.
אבל אני כן הייתי ממליצה לבדוק את עניין האחיזה בחפצים כדי לשלול טונוס שרירים נמוך, קשר עין יד ועוד. האם את מרגישה שביתך אינה תנועתית מספיק? ציינת שבעת שכיבה על הבטן ועל הגב היא אינה מנסה להגיע לחפצים. לפעמים גם זה יכול להורות על טונוס נמוך.
כדי להיות שקטים ולתת לביתך כלים להתמודד עם מה שעלול לעכב אותה, כדאי אולי להתייעץ עם איש מקצוע ובשמחה גם איתנו.
שיהיה בהצלחה
ינוקט- איבחונים ושיעורים פרטיים
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוקות בת 4.3 חודשים
שירי קאשי14/02/2008הי הילה,
בתך עדיין לא באחור רציני אך נראה שיש לה קושי שללא התייחסות מוקדמת עלול להתפתח לעיכוב משמעותי. אני בהחלט ממליצה לך לקבוע שיעור פרטי עם מדריכה על מנת לחזק אותה ולאפשר לה המשך התפתחות תקין.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכות וזחילה-בן חצי שנהשגית12/02/2008
בני בן חצי שנה ועדיין לא מתהפך אבל הוא זוחל אחורה ומסתובב במקום על הגחון. הוא לא מנסה אפילו להתהפך ולא מראה שום סימן שהוא הולך לעשות את זה. יכול להיות שהוא מדלג על "שלב ההתהפכויות"? האם אני צריכה לדאוג? תודה, שגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשגית
דבי גרוס דולב12/02/2008הי שגית
לא כדאי לדאוג אבל כן כדאי לעזור.
תינוק שאינו מתהפך לשום כיוון בגיל זה, סביר להניח שיש משהו שמעקב או מפריע לו בהתקדמות.
מכיוון שמדובר בהתהפכות לשני הכיוונים ולא במרכיב קטן בהתפתחות, קשה לי לדעת מרחוק ומפה מה הסיבה לכך. אני ממליצה לראות מדריכה להתפתחות תינוקות על מנת לקבל איבחון ותרגילים.
אני רוצה לציין שאני בטוחה שבנך יתהפך לבסוף וילך כמו כולם אבל אני מאוד מאמינה שאם תינוקות גוררים איתם לאורך ההתפתחות שיבושים ומפצים על כך בשיבושים אחרים ולו קטנים..
שיהיה בהצלחה
ינוקט- איבחון ושיעורים פרטיים
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד לא זוחלתקרן12/02/2008
שלום רב,
ביתי היקרה בת 10 חוד' וחצי ועדיין לא זוחלת, היא מסתובבת ציר ופעילה מבחינה זו, אך לא עושה שום מאמץ לכיוון זחילה, היא מאוד עצלנית
לפעמים היא זוחלת גחון אחורנית אבל זה לעיתים וממש מעט. אנחנו בפיזיוטרפיה פעם בשבועיים אבל זה לא עוזר ואני ממש ממש מתחילה להלחץ, היא לא מראה כלל נכונות ורצון לזחול, היא לא נעמדת על 6 וגם לא מנסה. מה יהיה?
כולם בגן זוחלים ורק היא מסכנה בצד. אני מתחילה לחשוב מה יהיה שנה הבאה, היא לא תעלה לכתה הבאה בגן אם היא לא תתחיל לזוז
אנא עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לקרן
דבי גרוס דולב12/02/2008הי קרן
זחילה מורכבת מכמה פונקציות ואם אחת מהן חסרה אז הזחילה מתעכבת. קשה לי דרך פורמט זה לאבחן את הבעיה, זה יכול להיות בעיה של תנועתיות, בעיה או טונוס שרירים או דבר אחר.
זה אכן גיל שבו אנו רוצים לראות סימנים של התקדמות. הייתי מייעצת לך לפנות למדריכה להתפתחות תינוקות ולקבל איבחון אישי ותרגילים. לפעמים ישנה בראייה של מדריכה היבטים נוספים ואחרים מהפזיוטרפיה ושווה לנסות.
שיהיה בהצלחה
ינוקט
איבחון ושיעורים פרטיים
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזחילה מאוחרת
שירי קאשי13/02/2008הי קרן,
אכן לא ניתן לדעת בברור מה מקור הבעיה מהכתוב, אבל ישנם מספר דברים שאת יכולה לעשות על מנת לעורר את הצורך להרים את הגחון ולעלות על שש (בגיל זה אם תתפתח זחילת גחון זה טוב אבל כבר יש צורך לקדם את העלייה על שש):
1. להניח אותה על משטח שלא כל כך נעים לה. למשל (ביום נעים) על הדשא. ישנם ילדים שהמגע עם הדשא מציק להם מספיק עד כדי יצירת תגובה של הרמת הגחון על מנת לנסות להקטין את המגע איתו.
2. לשים אותה במרכז של הר כריות ושמיכות. המשטח הלא יציב שנוצר יכול להביא לסוג תנועה חדשה המצריכה התרוממות מסויימת על מנת להחלץ משם, תוך כדי מאמץ ניכר וחיזוק השרירים (עשוי לתרום גם לזחילת הגחון).
3. שיפור שיווי המשקל - שיווי משקל זה מרכיב חשוב ביותר לצורך התרוממות מהקרקע. כל תנועה של הראש במרחב תתרום לכך: הנפות, שינויי תנוחה, גילגולים וכו'.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)