מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן שלושה וחצי חודשיםמיטל13/03/2008
היי
בני בן שלושה וחצי חודשים לפני כמעט כחודש כבר החל לישון לילה שלם פתאום לפני שבועיים הוא מתעורר בלילה.
נראה שהוא לא רגוע וסובל מחוסר שקט , וא מראה סימנים של הוצאת שיניים כנראה ידיים בפה והמון רוק האם זו הסיבה שהוא מתעורר ולא רגוע ?
אם כן מה יש לעשות בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שלושה וחצי חודשים
שירי קאשי14/03/2008הי מיטל,
סביר להניח שבגיל זה עדיין לא התחילו לצאת השיניים (אם כי זה אפשרי). ידיים בפה ורוק בגיל הזה הם אופייניים כחלק מתהליך ההתפתחות ולאו דוקא קשורים בשיניים.
חוסר שקט בלילה יכול להיות קשור בעוד סיבות. כדי לעזור לו להגיע לשקט בלילה ניתן לעזור לו להגיע לנינוחות ורגיעה במשך היום ולקראת השינה:
1. בתוך פוף גדול (כזה עם הבד הנמתח) להשקיע אותו כך שיהיה מעורסל. אם אתם שניים בבית אז כל אחד מחזיק בשתי פינות ומנדנדים מצד לצד, קצת מעלה ומטה. עם מעט יותר מאמץ ניתן גם לעשות לבד על ידי הרמת הפוף מלמטה כך שנשען על שתי הידיים. אם את לבד ניתן גם להניע את הפוף על הרצפה קדימה ואחורה במעין תנועות חתירה. התנועה של הפוף עוברת לאורך כל עמוד השדרה ועד לראש, מרגיעה מאוד ומרפה מאוד. בסדנאות של תינוקות רבות משתתפים 90% מהתינוקות נרדמים בתהליך הזה.
בתוך הפוף התינוק נמצא מעורסל, עם תמיכה מלאה בגופו (מה שאין על הידיים). כל זה בשילוב עם תנועה מאפשר את אותה רגיעה מוחלטת והרפיית כל השרירים.
2. אפשר להגיע לרגיעה גם מתוך ערור המערכת. שימי מוסיקה קצבית וריקדי איתו בבית. תוך כדי תבצעי העברה שלו מתנוחה לתנוחה בידיים שלך. כל פעילות שמעוררת את מערכת שיווי המשקל מעייפת מאוד ועוזרת לשינה עמוקה יותר.
3. אם יש בבית כדור פיזיו גדול - לשבת עליו עם התינוק בידיים בערסול ולקפוץ מעלה מטה בעדינות. ככל שהתינוק פחות רגוע להגביר את קצב ועצמת התנועה וככל שהוא נרגע להוריד עוצמות. לאחר שאת מרגישה שהשינה כבר עמוקה להעביר למיטה בתנועה בטוחה ומהירה ולא איטית ומהססת. במיטה אם הוא על הבטן לטפוח על הישבן לכיוון הראש כך שתהיה תנועה לאורך כל עמוד השדרה. אם על הגב להמשיך בשפשופים של בית החזה.
4. עיסוי במגע עמוק לפני השינה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת חמישה וחצי חודשיםהילה13/03/2008
ביתיבת חמישה וחצי חודשים נולדה בשבוע 36 (יש לתקן גיל) עדיין לא מתהפכת.
כאשר היא על הגב היא אפילו לא מנסה להתהפך אך כאשר היא על הבטן היא מנסה להתהפך אך בעיקר מנסה (ומצליחה ) לזחול בעזרת הבירכיים והפנים פשוט זוחלת עים הבירכיים והפנים על גבי מזרן הפעילות (דוחפת עים הפנים והבירכיים) ולא נעזרת בידיים.
האם זה נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת חמישה וחצי חודשים
הילה13/03/2008חשוב לציין שהזחילה הזו היא לא במטרה להגיע למקום מסוים או לצעצוע . היא פשוט מתעייפת להיות על הבטן והיא לא מצליחה להתהפך אז היא דוחפת את עצמה בצורה הזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת חמישה וחצי חודשים
שירי קאשי14/03/2008הי הילה,
התנועות של בתך הן התחלה של לימוד תהליך ההתהפכויות והזחילה. אין לי מספיק אינפורמציה בכדי לראות האם יש לה קושי מוטורי כלשהוא שלא מאפשר לה להתקדם או שהיא נמצאת בתוך תהליך למידה נכון. בכל מקרה את יכולה לעזור לה על ידי תרגילי הכנה להתהפכויות אשר ילמדו אותה את התנועתיות הדרושה לעניין ויפתחו את שיווי המשקל :
1.חוויות של תנועה במרחב. תוך כדי משחק איתו, לשנות את האופן בו מחזיקים אותו בקצב מהיר, להרים לאווירון, לרקוד איתו.
2.גלגול ג'ודו - התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוק ישלים את הגלגול בעצמו.
3.גלגולים במזרון-התינוק במרכז המזרון מרימים משני צדדים וכל פעם על ידי הרמת צד אחר מגלגלים את התינוק מבטן לגב ומגב לבטן. יש לשים לב שהראש נתמך ולא נופל וכן שהידיים קרובות לקו האמצע כך שהן לא מפריעות לגלגול.
4.בשכיבה על הבטן נגרה עם צעצוע את היד ונרים את הצעצוע כך שתנועת היד המושטת אליו תוביל להעברת משקל ולהתהפכות.
5. בשכיבה על הגב לאחוז בשתי הרגליים לכופף אחת וליישר את השנייה. הרגל המכופפת מובילה את ההתהפכות לכיוון הבטן.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת חמידה וחצי חודשים- הרגלי שינהחנית12/03/2008
היי,
זוהר בתי בת חמישה וחצי חודשים, מגיל חודש בערך היא רגילה ללכת לישון בשעה שתיים עשרה אחת בלילה, ישנה 5 שעות מתעוררת לאכול וחוזרת לישון עד עשר או אחת עשרה (רק יונקת ולפעמים מתעוררת יותר).
הבעיה היא שאנחנו לא מחזיקים מעמד בלילה עד שנרדמת, ניסיתי להרדים אותה מוקדם יותר אך מתעוררת אחרי חצי שעה וחוזרת לישון בשתיים עשרה. ניסיתי גם להשאיר אותה ערה משמונה בבוקר אבל ממש עייפה ונרדמת אחרי שעתיים.
איך אפשר לעשות לה שגרה נורמלית עם שינה החל בשמונה תשע בערב??? עוד מעט אני חוזרת לעבודה ובטוח לא אשרוד עם השעות האלו.
אשמח לייעוץ והכוונה
תודה
חנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לחנית
דבי גרוס דולב12/03/2008הי חנית
לתינוקות בגיל זה אכן אין עדיין הרגלי שינה קבועים אבל אין ספק שבמקרה זה מדובר בשעות שמשבשות לכם את סדר היום.
אני ממליצה על שינוי הדרגתי בו תתחילי להעיר אותה קצת יותר מוקדם מהרגיל ולהשכיב אותה קצת יותר מוקדם. את השינוי יש לעשות בהדרגתיות ולא בבת אחת. במקביל לדאוג שיהיה טקס קבוע לפני השינה- מקלחת, עיסוי, עמעום אורת והשכבה במיטה, לא להוציא אותה מהמיטה ואם בוכה, להרים, להרגיע ולהחזיר למיטה. חשוב להיות עקביים ולא ללכת אחורה.
הרגלי שינה, כשמם מכן הם- הרגלים, ועל הרגלים אפשר לעבוד.
מאחלת לכם הצלחה ,סבלנות ולילו ארוכים
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת חמישה וחצי חודשיםהילה12/03/2008
ביתי נולדה בשבוע 36.5 (לכן יש לתקן את הגיל) כאשר אני מרימה אותה על הידיים הראש שלה
יציב (לא נופל אחורה) אך כאשר אני מושיבה אותה על הרגליים שלי ותופסת אותה מתחת לבית השחי (בכדי שלא תישב לבד) היא לא יציבה והראש שלה קצת מתנדנד.
האם תקין או שיש בעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת חמישה וחצי חודשים
שירי קאשי12/03/2008הי הילה,
כשאת מושיבה את בתך למרות התמיכה שלך היא צריכה לייצב עצמה יותר מאשר כשהיא מוחזקת יציב על הידיים. היא אכן עדיין לא יציבה מספיק לתנוחה זו וגם מבחינת גילה היא עדיין לא צריכה להיות שם. עדיף לא להושיבה גם עם תמיכת הידיים אלא להשעין את גבה עליך כך שהיא תתמך באופן כמעט מלא. ההושבה טרם הזמן מפעילה לחצים מיותרים על מערכת שלד ושרירים שהם עדיין לא מוכנים לעומס שכזה. בשלב זה עדיף להשכיבה כמה שיותר על הבטן בכדי שתתנסה בהרמת ראש ותחזק את שרירי הצואר וחגורת הכתפיים. כמו כן חשוב לתת לה הרבה חוויות של תנועה במרחב על מנת לתרום לפיתוח מערכת שיווי המשקל וחיזוק השרירים. היא נמצאת בדרך הנכונה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בשינהדן10/03/2008
עד לפני כשבוע בני בן השנה וחצי הלך לישון ללא כל בעיות, כלומר, מניחים אותו במיטה אומרים לילה טוב והוא היה נרדם לבדו. מלפני כשבוע - ברגע ששמים אותו במיטה הוא צורח בלי סוף עד שלוקחים אותו על הידים הוא לא מוכן להיות לבד במיטה ורק נרגע ומוכן להירדם על הידים. כך קורה גם באמצע הלילה הוא מתעורר בצרחות עד שלא לוקחים אותו על הידים לא מפסיק. וגם אז לוקח לו זמן רב להירדם (על הידיים).
יש לציין שזהו ילד שישן לבדו מהערב ועד הבוקר. מה יכולה להיות הסיבה וכיצד עלינו לנהוג עימו? לוותר ? לתת לו לצעוק? מצפה לתשובה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה
שירי קאשי10/03/2008הי דן,
קשה מאוד רק מהתכתבות לדעת מה באמת הגורם. ייתכן מאוד שהוא מתחיל לסבול מביעותי לילה אופציה נוספת היא שיניים ואולי מחלה בשלבי התפתחות. בכל מקרה כיוון שזו לא ההתנהגות הרגילה שלו יש להניח כי עובר עליו משהוא ולתת לו את החום והבטחון להם הוא זקוק בתקופה זו שודאי תחלוף מעצמה. אם קיימות ספקות אני ממליצה לשלול התפתחות מחלה אצל רופא הילדים.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדיין לא זוחלתג'ני10/03/2008
שלום
בתי כמעט בת 9 חודשים.
מתהפכת בקלות לשני הצדדים דרך שני הצדדים. עושה סיבוב סביב ציר בקלות, שוהה הרבה על הבטן ללא תלונות (מעדיפה רוב הזמן להיות על הבטן).
מטריד אותי שהיא לא מנסה לזחול, אני כבר התייאשתי מזחילת גחון (לא נראה לי שזה יקרה) אבל אני נורא רוצה שהיא תזחל על שש.
היא מעלה את כל הגוף שלה גבוהה על כפות הידיים ולפעמים מנסה להרים קצת את הטוסיק, אבל אז מחליקה ומוותרת.
אני מנסה להוריד לה מכנסיים וגרביים בערב, בגן היא נמצאת רוב הזמן על הרצפה על הבטן.
היא נראית ממש חזקה ואין קושי גופני נראה לעין (לפחות לא לי).
כשאני מנסה לעזור לה להרים את הטוסיק היא מתנגדת.
מה אני יכולה לעשות כדי לעודד אותה לעלות על שש?
האם זה איחור משמעותי?
תודה
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיין לא זוחלת
שירי קאשי10/03/2008הי יוליה,
מכל התאור שתארת אכן לא פשוט לגלות מהו הגורם המעכב את בתך. אני אנסה לתת פתרונות שהם אופייניים אבל אני ממליצה לפנות גם לאבחון.
ייתכן שחלק מהבעיה היא חוסר שיווי משקל. תינוק עם מערכת שיווי משקל לא מספיק מפותחת יכול להתקשות בעליה על שש. לצורך זה את צריכה לתת לה חוויות של תנועה במרחב, להרים אותה, לשנות תנוחות במהירות, נדנדה, תנועה על כדור פיזיו וכו'.
בעיה נוספת היא אולי קושי בכיפוף הברכיים. קושי כזה יכול לנבוע מהרבה סיבות. תנסי על ידי עיסוי להביא אותה לרגיעה ורפיון ומכאן להתחיל להניע לה את מפרקי הירכיים והברכיים על ידי כיפוף ויישור של הרגל. חשוב לעשות זאת רק עד כמה שהיא מאפשרת ולא בכוח.
אני כרגע עדיין לא מפנה אותך לתרגילים ספציפיים לעלייה על שש כיוון שהיא מראה התנגדות ונראה לי שיש קושי כלשהוא שצריך להתגבר עליו קודם. אם התרגילים שהצעתי לא הועילו אני ממליצה בחום לפנות לאבחון.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית שיווי משקל
יוליה12/03/2008נראה לי שבאמת יש לה בעיית שיווי משקל, כשאני שמה אותה על כדור פיזיו ומטה אותו לצד היא לא מכופפת רגל נגדית אלא מתנגדת עם כל הגוף כמקשה אחת.
הייתי איתה אצל אורטופד והוא לא ראה שום בעיה, רופא הילדים אומר שרק תהיה כמה שיותר על הרצפה על הבטן, אבל זה מה שקורה עכשיו ועדיין אין התקדמות.
אני עשה לה כל יום "תנועה במרחב", מקפיצה אותה באוויר והיא מאוד אוהבת את זה.
אני לא מושיבה אותה (רק לפעמים כשהיא עלי היא מנסה להתיישב בעזרת שרירי הבטן ואני עוזרת לה, אבל ממש למספר דקות).
לא נראה שיש לה בעיה בכיפוף הברכיים, מה שכן כשהיא עושה סיבוב ציר על הבטן היא משתמשת יפה בידים והרגליים פשוט נגררות (הרגל הנגדית מתכופפת וכאילו "נשארת מאחור" ואז היא מזיזה אותה כי נוצר פיסוק רחב ברגליים שלא מאפשר המשך תנועה)
מה עוד אני יכולה לעשות כדי לשפר את שיווי המשקל שלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה ליוליה
דבי גרוס דולב10/03/2008שלום יוליה
בגיל 9 חודשים אנחנו אכן רוצים לראות כבר זחילה או סימנים של זחילה. אם התינוק עדיין לא זוחל, אז רוב הסיכויים שישנו משהו קטן שמעכב את הזחילה, גורם בהתפתחות שמקשה.
האפשרויות יכולות להיות רבות וקשה לאבחן אותן בפורמט זה, יכול להיות שמדובר בטונוס שרירים לא מאוז(0אולי גבוה), אולי בחוסר כפיפה של הגב.
האם אתם מושיבים את ביתכם? כי גם הושבה טרם עת עלולה לגרום לעיכוב בזחילה.
מכיוון שישנן מספר אפשרויות, הייתי ממליצה לקבל אבחון אישי וללמוד תרגילים לתרגול יומי בבית.
אני לא אומרת שמדובר בבעיה אבל שכן כדאי אולי לעזור לביתכם לעבור את המכשול הקטן שבדרך ולתת לה את התנאים הטובים ביתר להתפתחות מוטורית נינוחה.
שיהיה בהצלחה רבה
ינוקט- אבחונים ושיעורים פרטיים
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאמא המודאגת
תמר12/03/2008אל תתייאשי. בני התחיל לזחטול בגיל עשרה חודשים בדיוק. סבלנות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי ילד אמור להתחיל לחייך????קרן09/03/2008
אני אם לילד מדהים כבן חודשיים..הוא מחייך לעיתים רחוקות וגם רק אחרי שאני מאוד מתאמצת..
מתי ילד אמור להתחיל לחייך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי ילד אמור להתחיל לחייך????
שירי קאשי10/03/2008הי קרן,
המקדימים מתחילים לחייך בערך בגיל חודש. לא נראה לי שיש בעיה כלשהיא כיוון שהוא כן מחייך ומגיב אליך. ישנם ילדים שהם מחייכים יותר בקלות ואחרים שבשביל לסחוט חיוך קטן מהם צריך להתאמץ מאוד. זה עניין של אופי וכל ילד הוא שונה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 4 וחצי חודשים-תרגילי התפתחותקרן09/03/2008
שלום,
בני בן 4 וחצי חודשים. הוא שוכב על הבטן מידי פעם. לא כל הזמן ... הוא מרים את הראש יפה ...
האם יש תרגילים נוספים שצריכים לעשות איתו בגיל הזה?
על מה עוד צריך לעבוד איתו בגיל הזה ?
תודה,
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 4 וחצי חודשים-תרגילי התפתחות
שירי קאשי10/03/2008הי קרן,
בגיל של בנך הייתי מצפה שישהה יותר זמן על הבטן. השהיה על הבטן חשובה להמשך ההתפתחות המוטורית שמתרחשת רק על הבטן. תאריכי את שהייתו על הבטן על ידי כך שתשכבי מולו ותעסיקי אותו. בנוסף חשוב לתת לו חוויות של תנועה במרחב על מנת לפתח את מערכת שיווי המשקל הנחוצה גם להתהפכויות וגם להמשך. את יכולה לעשות זאת על ידי הנפות באויר, שינויים בתנוחות אחיזה, בשכיבה על הכדור להניע אותו. התרגיל האחרון חשוב גם לצורך העברות משקל אשר גם להן יזדקק כבר לצורך ההתהפכויות. העברות משקל ניתן לעשות גם על הבטן, כשאת תוחמת את המרפקים ורוכנת מעליו. בהמשך את יכולה להתחיל ולתרגל איתו גם היפוכים. תרגילים רבים בנושא תמצאי כאן בפורום.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 7.5 חדשים לא מיישרת מרפקיםמירב08/03/2008
בתי בת 7.5 חדשים . מאז שנולדה לא אהבה במיוחד לשכב על הבטן והייתה ישר עוברת לתנוחת אוירון וצורחת אך עבדתי איתה רבות על כך ולבסוף הגענו לשכיבה רציפה של כ 15-25 דקות בכל פעם (בסביבות גיל 5 חדשים).
בגיל חצי שנה החלה להתהפך בטן-גב ומאז לא מוכנה להשאר על הבטן יותר מ 5דקות ומיד מתהפכת . לפני כמה שבועות החלה גם להתהפך גב-בטן ,מגיעה לצעצוע ומתהפכת בחזרה...
כשהיא על הבטן היא נשענת רק על המרפקים והאמות ולא מיישרת מרפקים כדי להתרומם ובנוסף היא עדיין לא עושה סיבוב ציר (היא מנסה אך לא ממש מצליחה)
. אשמח אם תוכלי לתת לי תרגילים שיעזרו לה בכך .
ד"א היא מרימה רגליים כשהיא על הגב ומשחקת איתם עם ידיה וגם כשהיא על הבטן היא ממש מנסה לדחוף עם הרגליים ונראה לי שרגליה יותר חזקות מהידיים..
האם במצב כזה תוכל לזחול גחון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 7.5 חדשים לא מיישרת מרפקים
שירי קאשי09/03/2008הי מירב,
ראשית כל הכבוד על ההישג המרשים של שכיבה ממושכת על הבטן. כיום כיוון שבתך רכשה את המיומנות שך ההיפוך היא כבר קובעת לעצמה היכן נוח לה ובאופן טבעי בוחרת בגב שם היא פחות צריכה להתמודד עם קשיים. העובדה שרגליה חזקות יותר מידיה לא היא תהווה את המכשול לזחילת הגחון אלא המשך השהות על הבטן.
תרגילים:
1. לשהיה ממושכת יותר על הבטן תניחי מולה צעצוע גדול וכבד אותו לא תוכל לקחת ולהתהפך איתו חזרה לגב. אם תרצה לשחק תאלץ לשהות על הבטן.
2. לשכב מולה על הבטן ולהעסיק אותה בשירה, הבעות או משחק משותף.
3. לחיזוק הידיים - את יכולה לעורר אצלה את רפלס הבלימה למשל בשכיבה על הבטן על כדור פיזיו לגלגל את הכדור קדימה עד שהיא תושיט ידיים לרצפה. (כמובן שאם לאחר מס' שניות אם היא לא שולחת להחזיר לאמצע ולנסות שוב).
4. להחזיק אותה עם הפנים החוצה באזור הצלעות. להרים למעלה ובהדרגה להוריד אותה עם הראש לכיוון למטה שוב עד להושטת ידיים לרצפה.
5. לגרות אותה לסיבוב סביב ציר על ידי משיכת צעצוע קשור בחוט עם כיוון הסיבוב.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הושטת יד אחת בלבדאורית06/03/2008
שלום,
בת 3 חודשים,מושיטה רק את יד שמאל לעבר חפצים וגם האחיזה של יד ימין חלשה משמעותית מיד שמאל. עברה פיזיוטרפיה עקב השטחת ראש בצד ימין והסתכלות ימינה בלבד, כעת טווח תנועה מלא ומסובבת ראש לשני הצדדים באופן זהה. בנוסף לאחר הלידה נפגעה בתנוקיה בכתף ימין ממכשיר שנפל אך שוחררה כשהכל תקין. האם חוסר ההושטה קשור לפגיעה בכתף או למשהו אחר? האם לפנות לנוירולוג על מנת לשלול פגיעה עצבית ?תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הושטת יד אחת בלבד
שירי קאשי09/03/2008הי אורית,
ראשית חוסר סימטריה בתנועה וגם לעיתים הצורת הגולגולת זו לא תופעה חריגה. הרבה תינוקות סובלים מחוסר סימטריה שכזה. לעיתים הגורם הוא המנח שהעובר שהה בו ברחם ולעתים התופעה מתחילה או מחמירה כתוצאה מחוסר סימטריה בצורת החזקת התינוק והטיפול בו. כיוון שאצלכם נוסף גורם של חבלה בכתף שאיני יודעת מה טיבה הרי שכדאי להתייעץ עם הרופא המטפל שמכיר את המקרה ויוכל לחוות את דעתו האם יש קשר או לא והאם יש צורך בהמשך ברור. בכל מקרה לא חשוב מה הגורם, האם הוא מולד או נרכש לאחר הלידה, חשוב לטפל בחוסר הסימטריה על מנת שלא יווצר תפוס תנועתי שגוי אשר ימשיך עם התינוק בכל שלבי ההתפתחות כיוון שכל שלב נשען על קודמו.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת חמישה חודשים ושבועהילה06/03/2008
הקטנה שלי נולדה בשבוע 36.5 במשקל 2750.
היא יוצרת קשר עין כאשר מדברים אליה אך היא לא מתענינת בפרצופים של אנשים .
עם יושבים מספר אנשים לידה כאשר היא שוכבת על מזרון או יושבת עלי לא מעניין אותה מי שמסביבה והיא לא תסתכל לפרצופים שמדברים רק עם קוראים בשמה אז היא מסתכלת אבל ממש לא מחפשת את הפנים של האנשים כמו שתינוקות עושים ואוהבים להסתכל על פרצופים.
האם כל תינוק שלא אוהב פרצופים אבל כן מסתכל כאשר מדברים אליו הוא אוטיסט?
ועוד דבר , היא עדיין לא מתהפכת ולא מראה סימנים להתהפכות כאשר היא על הגב כאשר היא על
הבטן היא כן מנסה להתהפך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת חמישה חודשים ושבוע
הילה06/03/2008אולי יש דבר כזה שנקרא "אופי של תינוק" ולא מחייב שהיא אוטיסטית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה להילה
דבי גרוס דולב06/03/2008הי הילה
אני חושבת שהלכת קצת רחוק עם ה"אבחון" האוטיסטי, קשה לאבחן על גבי פורמט זה, אני ממליצה לפגוש רופא ילדים על מנת לשלול את כל חששותייך ועם מדריכה להתפתחות תינוקות על מנת לאבחן את מצב ההתפתחות המוטורית ולקבל תרגילים מעודדי התהפכות.
בברכה, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
איבחונים ושיעורים פרטיים
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוקת בת חמישה חודשים ושבוע
שירי קאשי06/03/2008הי הילה,
ראשית לא כל ילד שלא מתעניין בפרצופים הוא אוטיסט. היא יוצרת קשר עין ומגיבה לשמה. את חששותיך את צריכה לברר אצל רופא הילדים שמכיר את הילדה ויוכל לחוות דעתו.
לגבי ההתהפכויות - לרוב הן קורות עד גיל 6 חודשים כך שיש לכם עוד קצת זמן. מה שחשוב זה שהיא כבר נמצאת בתהליך לקראת התהפכויות ולא רק האם מתהפכת או לא. כדי לעזור לה לשפר את הרכיבים המוטורים הדרושים להתהפכויות תבצעי את התרגילים הבאים:
1.חוויות של תנועה במרחב. תוך כדי משחק איתו, לשנות את האופן בו מחזיקים אותו בקצב מהיר, להרים לאווירון, לרקוד איתו.
2.גלגול ג'ודו - התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוק ישלים את הגלגול בעצמו.
3.גלגולים במזרון-התינוק במרכז המזרון מרימים משני צדדים וכל פעם על ידי הרמת צד אחר מגלגלים את התינוק מבטן לגב ומגב לבטן. יש לשים לב שהראש נתמך ולא נופל וכן שהידיים קרובות לקו האמצע כך שהן לא מפריעות לגלגול.
4.בשכיבה על הבטן נגרה עם צעצוע את היד ונרים את הצעצוע כך שתנועת היד המושטת אליו תוביל להעברת משקל ולהתהפכות.
5. בשכיבה על הגב לאחוז בשתי הרגליים לכופף אחת וליישר את השנייה. הרגל המכופפת מובילה את ההתהפכות לכיוון הבטן.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוקת בת חמישה וחצי חודשים
סיגי06/03/2008הייתי פונה לאבני דרך- שיעשו אבחון ומקסימום יתנו לכם הדרכה בבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבהכ.05/03/2008
בני בסוף החודש יחגוג שנה,
ברצוני לשאול אם זה נראה בסדר שהוא עדין לא מתישב באופן עצמאי,
הילד מתרומם ממצב שש לשולחן סלוני ובמיטה עומד על רגליו אך ישיבה אינו מבצע לבדו,
עלי לצין שכשאני מושיבה אותו הוא מאוד יציב, אני מודעת לכך שלא רצוי להושיב אותו איני עושה זאת הרבה ממש מעט בכדי ללמד אותו אך זה לא עוזר,
אשמח לתרגילים לשיפור המצב,
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישיבה
שירי קאשי06/03/2008שלום,
בגיל של בנך הייתי מצפה כבר להתישבות עצמאית. ללא אבחון קשה לי לשים את היד בדיוק מה הקושי שמונע ממנו את ההתישבות ולכן אתן לך מספר המלצות כלליות. במידה ולא תראי תוצאה בזמן הקרוב אני ממליצה לפנות לאבחון והדרכה בנושא.
תרגילים:
1.כל תנועה של הראש במרחב תתרום שיפור מערכת שיווי המשקל הנחוצה מאוד למעברים בין תנוחות: הנפות, שינויי תנוחה, גילגולים, נדנדה וכו'.
2. בעת העמידה על שש את יכולה להניע את הטוסיק מעט אחורה והצידה לכיוון של ישיבה משוכלת. לא להושב אלא רק להראות כיוון. הישיבה המשוכלת מצריכה יוצר תנועתיות של עמוד השדרה ויותר שיווי משקל ולכן תתרום לו בהתפתחות הישיבה העצמאית.
3. על כדור פיזיו להושיב (בשלב התחלתי עם שתי רגליים קדימה ובהמשך כשיותר יציב במשוכלת). כשאת מאחורה לתמיכה בעת איבוד שיווי המשקל, להניע את הכדור קדימה, אחורה ולצדדים. להשתדל שלא ישען עליך כך ישפר את התנועתיות הדרושה לצורך שיווי משקל.
4. במצב של עמידה, לתת לו ידיים בגובה המתניים שלו ועם הראש שלך לדחוף את אזור הצלעות אחורה. פעולה זו תביא להתכופפות תוך כדי כפיפה של הברכיים ונותנת כיוון של התיישבות מבוקרת מעמידה ללא נפילה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכות בטן-גבורד04/03/2008
בתי בת חצי שנה בדיוק. מחזיקה עצמה מאד יפה כששוכבת על הבטן, מתהפכת כבר מגיל ארבעה וחצי חודשים מהגב לבטן , כ"כ זוחלת לאחור מגיל ארבעה וחצי חודשים ונעמדת על 6 ומתנדנדת. אינה מתהפכת עדיין מהבטן לגב, נראה שלאט לאט מתקדמת לקראת , מעבירה משקל לצד לצד והחלה גם להרים יד למעלה , אך לא מתהפכת וגם כששוכבת על הבטן- פעמים רבות עוברת לתנוחת "אוירון" (נראה שכדי לנוח). האם יש מקום לעזור לה עם ההתהפכות מהבטן לגב והאם השימוש בתנוחת ה"אוירון" תקינה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התהפכות בטן-גב
שירי קאשי04/03/2008הי ורד,
כדאי מאוד להתחיל ולתרגל את ההתהפכויות גם מהבטן לגב כיוון שמרכיבי תנועה משלב זה חשובים גם להתפתחות תקינה של השלבים הבאים. תנוחת האוירון לכשעצמה אינה בעייתית כל עוד היא לא "תקועה" בתנוחה זו ויודעת גם לשהות עם הידיים בקו האמצע.
תרגילים לשיפור התהפכות בטן-גב:
1.חוויות של תנועה במרחב. תוך כדי משחק איתו, לשנות את האופן בו מחזיקים אותה בקצב מהיר, להרים לאווירון, לרקוד איתה.
2.גלגול ג'ודו - התינוקת שוכבת על הבטן. רוכנים מעליה מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוקת תשלים את הגלגול בעצמה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לורד
דבי גרוס דולב04/03/2008הי ורד
מהדברים שאת מתארת יתכן ולביתך יש מעט מתח שרירים בגב ובבית החזה, דבר ש"מושך" אותה לאחור לתנוחת אווירון ומקשה את ההתהפתכות מבטן לגב שדורשת התעגלות של הגב וחזה רפוי.
אני ממליצה לנסות תרגילים שילמדו התעגלות וכפיפה:
1. להשכיב על הגב ולהרים רגליים לכיוון הראש הלוך וחזור כשהטוסיק מוגבה
2. לעשות סיבובים גדולים של האגן לשני הצדדים
3. להקפיץ את האגן כנגד הרצפה
4. להרבות בתנוחת ערסול על מנת לעגל את הגב
5. להרבות בהשכבה על הצד על מנת ללמד את הכתפיים והידיים לבוא לקו האמצע.
להקפיד על יד ורגל עליונות לכיוון הרצפה בעת ההשכבה על הצד.
בגדול, המטרה היא ללמד את הגוף להרפות ולשבור את התבנית התנועתית שמושכת לאווירון ומקשה את ההתהפכות מבטן לגב.
ספרי לי איך הולך ובהצלחה!
ינוקט- איבחונים ושיעורים פרטים
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתעורר מוקדםגל04/03/2008
בוקר טוב,
בני בן 5 חודשים.
הוא הולך לישון כל יום ב- 19:00-19:30 לאחר מסאז', מקלחת וארוחה.
התעוררות ראשונה בסביבות 00:00, ולאחר מכן מסיים את הלילה בין 4:00 ל-5:00.
במהלך היום הוא ישן חצאי שעות.
מיותר לציין שאני מותשת.
האם ניתן לעשות משהו?.
תודה מראש,
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתעורר מוקדם
שירי קאשי04/03/2008הי גל,
ראשית בנך עדיין קטן וזה נורמלי שהוא מתעורר פעם אחת בלילה ומתחיל את היום מוקדם. את יכולה להתחיל ולנסות להשפיע על שעות השינה שלו על יד השכבתו לישון לילה מאוחר יותר. תנסי לתת לו תנומה קצרה יחסית אחר הצהריים או לקראת ערב ולדחות בשעתיים את שעת הלילה. דבר נוסף שאת יכולה לעשות הוא לפעול לשיפור איכות ועומק השינה במהלך היום (טוב גם ללילה) וכך אולי להגיע לפרקי שינה ארוכים יותר במהלך היום (והלילה), מה שיאפשר לך לתפוס תנומה ביחד איתו ולמלות מצברים.
תרגילים:
1. בתוך פוף גדול (כזה עם הבד הנמתח) להשקיע אותו כך שיהיה מעורסל. אם אתם שניים בבית אז כל אחד מחזיק בשתי פינות ומנדנדים מצד לצד, קצת מעלה ומטה. עם מעט יותר מאמץ ניתן גם לעשות לבד על ידי הרמת הפוף מלמטה כך שנשען על שתי הידיים. אם את לבד ניתן גם להניע את הפוף על הרצפה קדימה ואחורה במעין תנועות חתירה. התנועה של הפוף עוברת לאורך כל עמוד השדרה ועד לראש, מרגיעה מאוד ומרפה מאוד. בסדנאות של תינוקות רבות משתתפים 90% מהתינוקות נרדמים בתהליך הזה.
בתוך הפוף התינוק נמצא מעורסל, עם תמיכה מלאה בגופו (מה שאין על הידיים). כל זה בשילוב עם תנועה מאפשר את אותה רגיעה מוחלטת והרפיית כל השרירים.
2. אפשר להגיע לרגיעה גם מתוך ערור המערכת. שימי מוסיקה קצבית וריקדי איתו בבית. תוך כדי תבצעי העברה שלו מתנוחה לתנוחה בידיים שלך. כל פעילות שמעוררת את מערכת שיווי המשקל מעייפת מאוד ועוזרת לשינה עמוקה יותר.
3. אם יש בבית כדור פיזיו גדול - לשבת עליו עם התינוק בידיים בערסול ולקפוץ מעלה מטה בעדינות. ככל שהתינוק פחות רגוע להגביר את קצב ועצמת התנועה וככל שהוא נרגע להוריד עוצמות. לאחר שאת מרגישה שהשינה כבר עמוקה להעביר למיטה בתנועה בטוחה ומהירה ולא איטית ומהססת. במיטה אם הוא על הבטן לטפוח על הישבן לכיוון הראש כך שתהיה תנועה לאורך כל עמוד השדרה. אם על הגב להמשיך בשפשופים של בית החזה.
4. עיסוי במגע עמוק לפני השינה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לגל
דבי גרוס דולב04/03/2008שלום גל
רוב התינוקות מתעוררים עם תחילתו של היום החדש ורוב האמהות מתלוננות על עייפות מתמשכת...
הדבר היחיד שאפשר לנסות הוא לאחר מעט את שעת השינה בלילה וכך אולי להאריך את שנת הבוקר.
לגבי השינה ביום, כדאי ככל הניתן לתת לתינוק את התנאים האופטימלים לשינה טובה על מנת שלא יחווה עייפות- לעזור לו עם תנועה , החשכה, אולי לישון לצידך. יחד עם זאת אם את עושה כל שניתן והוא עדיין בוחר לישון מעט יש להתחשב בנטיתו זה.
חוץ מזה, לזכור שדברים משתנים כל הזמן אצל תינוקות.
שיהיה לילה טוב, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנשארותם02/03/2008
שלום, אני מתלבטת לגבי מנשא לתינוק. לפי התרשמותי עד כה יש להעדיף מנשא בד ארוך לגיל לידה אלא שהבנתי שאורטופדים דווקא לא ממליצים. למה? וכיצד לבחור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליעלי
דבי גרוס דולב02/03/2008הי יעלי
אני לא לגמרי יודעת מדוע אורטופדים אינם ממליצים על מנשא הבד הארוך, אבל אני כן יודעת למה אני כן ממליצה עליו..
מנשא הבד נותן לתינוק ( בעיקר בתנוחת ערסול בחודשיו הראשונים) הרגשה מוגנת, קרובה לגוף ההורה ובעיקר תחושה של בטחון. דרך מגע הבד האוחז בכל גופו, מרגיש התינוק מוחזק ועטוף כמו כשהיה ברחם. הוא נמצא קרוב לגופה של אימו, חש אותה ואת התנועה. תנוחת הערסול היא מקום בטוח, מוכר, מקל על בעיות גזים ומקל על השכיבה על הבטן עקב הרפיית השרירים הקדמיים של הגוף בתוך הכפיפה. הבד הוא בד כותנה נושם ואלסטי.
אני ממליצה על מנשא זה בחום.
בהצלחה, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
שיעורים פרטיים
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)