מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוכל - והוצאת שינייםמיטל02/03/2008
1. שלום בני בן 3 חודשים הוא אוכל מנה של 120 רציתי לדעת באיזה שלב מגדילים את המנה
ניסיתי מספר פעמים אבל הוא לא אוכל .
המנה של 120 מחזיקה אותו בערך שעתיים למה?
2. הוא גם מראה סימנים של הוצאת שיניים רוק והכנסת ידיים לפה ומצציתם
איך אוכל לדעת מהו השלב שזה מציק לו כואב לו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיטל
דבי גרוס דולב02/03/2008שלום מיטל
בנושא כמויות של אוכל כדאי לעקוב אחר ההוראות שעל אריזת התמ"ל, שם יודעים להמליץ על כמויות אוכל יחסית לגיל ומשקל ובכל מקרה כדאי להשקל בטיפת חלב ולדעת שיש עלייה טובה במשקל.
לגבי הכנסת ידיים לפה- היא לא תמיד אינדיקציה להוצאת שיניים. הכנסת ידיים לפה היא ממש שלב התפתחותי שבו מגלה שתינוק את העולם דרך הפה. כשזה כואב ניתן להבחין בחוסר שקט, נפיחות, ריור גבוה וסימני אי נוחות שונים. לפעמים הוצאת שיניים אינה מלווה בכאב ולעמים היא מלווה בשלל סימפטומים שנראים על לפניו לא שייכים. אני בטוחה שתדעי להבחין מתי בנך סובל מכאב ומתי הוא מגלה את העולם דרך הפה.
שיהיה בהצלחה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכולוגיתליאת01/03/2008
שלום רב,
האם מישהי יכולה להמליץ לי על מטפל טוב לדכדוך לאחר לידה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכולוגית
שירי קאשי02/03/2008הי,
לצערי אני לא מכירה. אני מניחה שבטיפת חלב או רופא המשפחה יוכלו להמליץ לך.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני שוב..שיניםנונו29/02/2008
האם יש ילדים שהשינים למעלה יוצאים לפני אלה שלמטה? האם נפיחות בחניכים מעידה על הוצאת שינים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנונו
דבי גרוס דולב01/03/2008כן וכן. שיניים יוכלות לצאת קודם למעלה וחניכיים נפוחות יכולות להעיד על הוצאת שיניים.
שבת שלום
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן חמישה חודשים-ולא מתהפך..רויבר28/02/2008
אני קצת מודאגת..
הקטקט שלי בן 5 חודשים ושבוע,ועדיין לא מתהפך..מתבכיין אחרי 5 דקות על בטן..
אנחנו במעקב בטיפת חלב,ולטענתה אם לא יחול שיפור עד גיל חצי שנה- אצטרך להיטלטל לטיפול של פיזרוטראפיסט..
האם-זה תקין שילד חורף לא מתהפך עד היום?
איך אפשר לעודד את עניין השכיבה על הבטן לזמן רב??
תודה רבה,
רויבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן חמישה חודשים-ולא מתהפך..
שירי קאשי29/02/2008הי,
התהפכויות מתרחשות לרוב בגיל 4-6 חודשים, כך שאתם עדיין בטווח הנורמה. אין לי את התמונה הכללית בכדי לדעת מדוע אחות טיפת חלב כל כך מודאגת ואני מניחה שזה בגלל חוסר היכולת לשכב על הבטן (אם ישנם דברים נוספים את מוזמנת להפנות שאלה נוספת).
כדי לשפר את השכיבה על הבטן יש לשפר את יכולת החזה לשקוע, יכולת הגב להתעגל, להביא לשחרור והתארכות שרירי הגב וקרוב הידיים לקו האמצע.
בכל מקרה אני ממליצה לך לתרגל על פי הסדר הבא:
1. להשכיב על הגב ,הרימי את הרגליים לכוון הפנים וחזרה.חיזרי על התנועה מס' פעמים.
יש לראות שהאגן מתרומם והגב מתעגל.
2. הרימי את האגן, הניחי יד מתחת לישבן.ביד אחת אחזי את הרגליים ובשנייה
גלגלי את האגן לכוון הראש.כך נוצרת התארכות של שרירי הגב,ותנועתיות בעמוד השדרה. חיזרי על
התנועה מס' פעמים.
3. הגביהי את האגן על הרגל שלך. טפיחות קלות על החזה.על מנת להוריד מתח שרירי מיותר.
4.קרבי שתי רגליים ושתי ידיים והניעי את בתך לצד אחד ולצד שני לסירוגין.
בהמשך לגלגל כך מצד לצד.
5. על הגב.ישרי רגל אחת וכופפי את השנייה. גלגלי את התינוק אל הצד של הרגל הישרה.
הגיעי אל הצד וחזרה לגב. חיזרי על התנועה מס' פעמים, לשני הצדדים
6. גלגלי אל הצד, אחזי ברגל העליונה כפופה. טפיחות על צידי הגוף והשכמה. חשוב ללמד את התינוק שלך
לשהות על הצדדים.
7. לשהות על שני הצדדים.
8. המשיכי לגלגל עד אל הבטן. על הבטן יש לוודא שנמצא על המרפקים. טפיחות על השכמות,
והכתפיים.הדהוד של הקול לתוך השכמות והגב.אפשר לעניין אותו על ידי צעצוע/ בועות סבון.
בנוסף להחזיק בתנוחת ערסול (רצוי במנשא) בזמן יציאה מהבית או אפילו כתרגיל בבית.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור מרפקים והרמת חזהאילת27/02/2008
שלום,
בני בן 8 וחצי חודשים. כאשר הוא נמצא על הבטן הוא נשען על האמות. אין הוא מיישר את המרפקים ומרים את החזה, מה עושים? יש לציין שלאחר כמה שניות בשהייה על הבטן, הוא מתהפך על הגב על אף הגירויים שנמצאים על המזרן. האם זה הגיוני שאין הוא מיישר את המרפקים ומרים את החזה?
הרי, זה הבסיס לשאר מיומנויות היסוד כגון זחילה, סיבוב ציר וכו'. אני מאוד מודאגת ומתוסכלת...
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאמא
דבי גרוס דולב28/02/2008שלום לך
יתכן שהקושי להשאר על הבטן ולישר את הזרועות בעת שהייה על הבטן נובע מטונוס שרירים מעט נמוך. איך הייתה התפתחותו עד כה? מתי התחיל להתהפך? האם לשני הצדדים? האם בתדירות גבוהה?
אני מנסה להבין דרך השאלות לגבי שאר ההתפתחות ואולי להסיק מסקנות כי אין לי מספיק פרטים.
אנחנו באמת רוצים לראות בסיס טוב כדי שהמיומנויות הבאות יתרחשו ממקום טוב ונינוח, עני על שאלותי ואמשיך בהתיחסות. ואולי אמליץ לך על שיעור פרטי כדי לקבל אבחון מדויק יותר.
שיהיה יום טוב
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שליחת ידיים לחפציםשרית26/02/2008
הבת שלי בת 3 חודשים. מסוגלת לתפוס צעצוע כאשר שמים לה ביד (לא להרבה זמן) אבל לא שולחת ממש ידיים אל צעצועים.
אם היא במצב של חצי שכיבה לדוגמא בטרמפולינה או סלקל יש סוג של הבאת ידיים אולי במקרה אל הצעצוע בעיקר אלא שנמצאים בצדדים אבל בשכיבה על הגב היא לא מרימה ידיים בכלל לגעת בצעצוע שתלוי מעליה
מה אפשר לעשות לעודד את הרמת הידיים אל הצעצוע ובכלל שליחת ידיים אל הצעצוע?
בנוסף הילדה לא מקרבת ידיים למרכז הגוף במיוחד בשכיבה
היא כן מכניסה ידיים לפה כל הזמן אז אני משערת שזה לא זר לה אבל למשל שיש מולה צעצוע היא לא מקרבת ידיים למעלה אם היא על הגב או מול למרכז הגוף לגעת בו. היא כן תיגע בצעצועים שנמצאים בצידיה אם זה על הגב אז משני הצדדים או אם זה בטרמפולינה אז בצעצועים שנמצאים בגובה שלה בצדדים אבל לא באילו שתלויים מולה (לפעמים בטעות אולי)
בשכיבה הידיים שלה תמיד לצידי הגוף והיא לא מרימה אותם למעלה.
היא נמצאת הרבה על הבטן ומרימה יפה את הראש אבל לא מחזיקה הרבה זמן בידיים צמודות אלא אחרי כמה זמן מפשקת אותם ונופלת ואז מרימה את עצמה עם ידיים ישרות קדימה אבל לא צמודות אלא יותר לכיוון צד הגוף.
האם זה נורמלי או מעיד על איזה בעיה? איך מפתים אותה להרים ידייים או להביא אותם למרכז?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ידיים לקו האמצע
שירי קאשי27/02/2008הי שרית,
הקושי להביא ידיים לקו האמצע נובע משרירי גב מקוצרים או מוחזקים ובית חזה לא תנועתי. על מנת לשפר את היכולת להביא את הידיים לקו האמצע עליך לעזור לה להאריך את שרירי הגב וללמד את בית החזה לשקוע:
1. ערסול. שרירי הגב מתארכים, בית החזה שוקע והידיים מגיעות לקו האמצע ואפילו לפה.
2. שכיבה על הצד. בדומה לערסול מקרב בין שתי הידיים. על ידי טפיחות להביא את היד העליונה קדימה לקו האמצע.
3. בשכיבה על הגב להרים את האגן על הרגל שלך. הרמת האגן מביאה לשקיעת בית החזה ומקלה על קרוב הידיים. במצב זה לגרות הושטת ידיים לצעצוע ולגרות את הפה. מעורר את הרצון לתפוס ולהביא לפה והידיים מגיעות לקו האמצע.
4. להמעיט את השהיה בטרמפולינה. הטרמפולינה מעודדת את הזדקפות הגב ויוצרת דיאלוג שגוי בין פלג גוף עליון ותחתון. בהמשך היא אף עלולה לעודד התיישבות דרך שרירי הבטן ולהביא לשיבושים בהתפתחות המוטורית. במקום יש להרבות בשכיבה על הבטן.
תהליך לשיפור השכיבה על הבטן:
על פי הסדר הבא:
1. להשכיב על הגב ,הרימי את הרגליים לכוון הפנים וחזרה.חיזרי על התנועה מס' פעמים.
יש לראות שהאגן מתרומם והגב מתעגל.
2. הרימי את האגן, הניחי יד מתחת לישבן.ביד אחת אחזי את הרגליים ובשנייה
גלגלי את האגן לכוון הראש.כך נוצרת התארכות של שרירי הגב,ותנועתיות בעמוד השדרה. חיזרי על
התנועה מס' פעמים.
3. הגביהי את האגן על הרגל שלך. טפיחות קלות על החזה.על מנת להוריד מתח שרירי מיותר.
4.קרבי שתי רגליים ושתי ידיים והניעי את בתך לצד אחד ולצד שני לסירוגין.
בהמשך לגלגל כך מצד לצד.
5. על הגב.ישרי רגל אחת וכופפי את השנייה. גלגלי את התינוק אל הצד של הרגל הישרה.
הגיעי אל הצד וחזרה לגב. חיזרי על התנועה מס' פעמים, לשני הצדדים
6. גלגלי אל הצד, אחזי ברגל העליונה כפופה. טפיחות על צידי הגוף והשכמה. חשוב ללמד את התינוק שלך
לשהות על הצדדים.
7. לשהות על שני הצדדים.
8. המשיכי לגלגל עד אל הבטן. על הבטן יש לוודא שנמצא על המרפקים. טפיחות על השכמות,
והכתפיים.הדהוד של הקול לתוך השכמות והגב.אפשר לעניין אותו על ידי צעצוע/ בועות סבון.
בנוסף להחזיק בתנוחת ערסול (רצוי במנשא) בזמן יציאה מהבית או אפילו כתרגיל בבית.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 5 חודשיםהילה26/02/2008
ביתי היום בת חמישה חודשים נולדה בשבוע 36.5
היא מכניסה הרבה את הידים לפה מושיטה ידיים לחפצים אבל רק כאשר הם מעל לחזה
אם אני יתן לה חפץ (כשהיא שוכבת על הגב ) מהצד היא לא תסתובב או תושיט יד הצידה בכדי לקחת
את החפץ היא כן תסתובב ותעקוב אחר החפץ לצדדים אך לא תיקח אותו מהצדדים רק מהאמצע.
כמו כן אים אני שמה חפצים כאשר היא שוכבת על מזרון מסביבה היא לא מנסה לקחת אותם
וגם לא מסתובבת עים הגוף לצדדים בכדי לעשות זאת.
אני משתדלת להשים אותה על הבטן למרות שהיא לא אוהבת.
כמו כן היא עדיין לא מתהפכת וגם לא מראה סימנים לכך כאילו הצדדים לא מעניינים אותה.
האם יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה להילה
דבי גרוס דולב26/02/2008הי הילה
ציינת פה כמה וכמה דברים וקשה מאוד להתייחס לכל הנתונים על גבי פורמט זה.
מכיוון שביתך נולדה מעט לפני הזמן, מכיוון שעדיין מתקשה לשכב על הבטן, לא מתהפכת ולא מושיטה ידיים לצדדים אולי כדאילשקול אבחון וקבלת חוות דעת קצת יותר מעמיקה ותרגילים לתרגול יומיומי אצל מדריכה להתפתחות תינוקות.
לא צריך לדאוג אבל כן כדאי לעזור ולקדם על מנת להעניק לביתך חופש תנועה, נינוחות עם גופה ותנאים להתפתחות מוטורית חיובית.
נשמח לעמוד לרשותכם לפגישה אישית או התייעצות טלפונית
בברכה, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט- אבחונים ושיעורים פרטיים
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגלי אכילהרשרש25/02/2008
שלום רב,
בני בן שנה וארבעה חודשים. בבית עם מטפלת. מגיל חצי שנה החל לאכול מוצקים. סה"כ ילד שאיננו אוכל הרבה. למרות שהשתדלנו להציג בפניו מגוון רחב של מאכלים, הוא די בררן וחשדן בכל מה שקשור למזון. בחודשים האחרונים בעיקר בזמן ארוחת צהרים (עם המטפלת) מתחיל לצרוח ולהתפתל בכיסא האוכל, ואינו מוכן לאכול שום דבר. התנהגות זו היא קיצונית ביותר בשעת הצהרים, זאת לעומת הבוקר והערב שבהם הוא מוכן לשבת ולאכול, אך גם אז לעיתים מתחיל "לקטר". לפעמים כדי שיאכל אני נאלצת להמשיך את הארוחה באמבטיה או מול הטלביזיה, למרות שאני יודעת שזה לא רצוי. ברור לי שמדובר בבעיה התנהגותית, ויש סיכוי שהמטפלת נלחצת מאד ומשדרת זאת החוצה. איך אני פותרת את הבעיה הזו? האם להמשיך ולהתעקש איתו על ארוחות בכיסא האוכל, או לאפשר לו לאכול תוך כדי תנועה / משחק / צפייה בטלביזיה? אני מקווה מאד שהבעיה הזו תיפתר כאשר ייכנס לגן אך זה יקרה רק בעוד חודשיים, וכרגע אינני מעוניינת שהמתח הזה וההתנהגות הזו תחזור על עצמה כל יום.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגלי אכילה
שירי קאשי26/02/2008שלום רשרש,
אכן נראה שההתנהלות סביב האוכל היא בעיה התנהגותית. הפתרונות שאת מוצאת על מנת להמשיך את הארוחה לא רק שאינם טובים בפני עצמם אלא שהם גם עוזרים להנצחת הבעיה. אני לא ממש יכולה לעזור מרחוק מבלי להכיר את הילד לעומק אבל נראה לי שכדאי כל פעם לעשות הפסקה (למשל לאמבטיה) ואז להציע שוב את האוכל (אפילו אם זה מצריך מספר רב של נסיונות). בכל מקרה יש סיכוי טוב שבגן הוא יתרגל מהר יותר לשינויים אבל אני בהחלט ממליצה לפנות לפסיכולוג התנהגותי על מנת לתת לכם כילים להתמודד וכן לעשות עבורו את המעבר לגן קל יותר (במיוחד סביב נושא זה).
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם מודאגתדינה25/02/2008
בתי בת שלושה חודשים (ושלושה ימים) היא בת מקסימה וחייכנית כשהייתה חודשיים וחצי היא התחילה לשים את הידיים בפה , אני יודעת כמובן שזה נורמלי כי דרך זה היא מכירה את הידיים שלה , כשנותנים לה דברים ביד היא פותחת קצת את היד ותופסת אבל היא לא מושיטה את היד לדברים ניסיתי כמה פעמים לשים אותה על השמיכה(האוניברסיטה) ולקרב לה את הבובות שתלויות על הקשת בכדי שתושיט אליהם יד ותתפוס אותם אבל היא לא עושה את זה, האם בגילה צריך להושיט את הידיים או שעדיין זה מוקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הושטת ידיים
שירי קאשי26/02/2008הי אמא מודאגת,
ראשית אני רוצה להרגיע ולציין שזה הגיל שהושטת הידיים מתחילה כך שזה בסדר שהיא עדיין לא ממש עושה זאת. בהמשך בכדי לגרות הושטת יד את יכולה להשכיבה על הגב עם אגן מוגבה על השוק שלך. כשהאגן גבוה בית החזה יכול לשקוע והידיים מגיעות בקלות יותר לקו האמצע. בתנוחה הזו תגרי את הפה עם צעצוע ואת פנים כף היד. כמובן גם ליצור קשר עין עם הצעצוע. הגירוי הזה מחזק את קשר העין-יד-פה ויכול לעורר רצון אצל התינוק לתפוס את מה שהוא רואה ולהביאו לפה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת זחילהקרן25/02/2008
שלום רב,
בשעה טובה ביתי היקרה התחילה לזחול גחון, אך היא עושה זאת על הצד - היא מתפעלת את רגל שמאל ולא את ימין, מה עושים? האם זה נורמלי? איך אפשר לתקן זאת בעזרת תרגילים?
כשאני מנסה לכוון אותה לזחילה על 6 היא פשוט בורחת עם הטוסיק למעלה, מה ניתן לתרגל??
תודה רבה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לקרן
דבי גרוס דולב25/02/2008שלום קרן
לא כ"כ הבנתי איך זוחלת ביתך, האם כוונתך לכך שהיא משתמשת רק ברגל שמאל ויד ימין? ללא הצלבות? האם היא ממש שוכבת על צידי גופה ומתקדמת? כמה זמן זה כך ובת כמה ביתך?
תחילתה של זחילת גחון היא לא תמיד סימטרית וזה בסדר. כדאי מאוד לעודד זחילה זו ולא לנסות להעלות על 6 מכיוון שיש בה הרבה מעלות ויתרונות של פיתוח מיומנויות של קואורדינציה ועוד.
בנתיים, עד שאקבל את תשובתך, תרגלי איתה את נושא השיתוף בין יד ורגל נגדית ע"י תרגילי הצלבות:
השכיבי אותה על הגב וקרבי יד ורגל נגדית והרחיקי, הצליבי בין יד ורגל נגדית והרחיקי.
חברי בין יד ורגל נגדית ואז גלגלי אותה מצד לצד.
מטרת התרגילים היא רישום האפשרות של הצלבות בגוף ואז יישומם בזחילה.
חזרי אלי עם תשובות ואתן לך תרגילים נוספים
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזחילה צידית - עוד פרטים
קרן26/02/2008דבי שלום רב,
תודה רבה על המענה, אנסה לתת עוד פרטים
מזה כ 4 ימים שביתי זוחלת, היא נעזרת בשתי הידיים אבל דוחפת רק עם רגל שמאל ולכן היא קצת נוטה לצד, מקווה שזה עוזר להבין.
אין לה בעיה עם רגל ימין, אינני מבינה מדוע היא לא נעזרת בה.
תודה גדולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזחילה צידית
שירי קאשי26/02/2008הי קרן,
לפי התאור של המצב נראה שלבתך קל ונוח יותר לייצר כפיפה צידית (של הגוף ולא של הרגל) בצד אחד ופחות נוח בצד השני. חוסר סימטריה גופנית זו מייצרת התקדמות על ידי שימוש לא סימטרי ברגליים. חשוב לפתח את התנועתיות של מרכז הגוף באופן שווה ובכך "לתקן" את הזחילה:
1. לגרות אותה לסיבוב סביב ציר לשני הכיוונים על ידי קשירת צעצוע לסרט ומשיכתו ככל שהיא מתקדמת. סביר להניח שלצד אחד יהיה לה יותר קשה כיוון שלא תפעיל את הרגל בנסיון להמנע מכפיפה צידית.
2. על כדור פיזיו להשכיב על הבטן. להטות את הכדור הצידה ולהמתין. לתת לה זמן להגיב בכפיפה של הצד והרגל הנגדיים לכיוון הטיית הכדור. לעשות לשני הצדדים באופן שווה.
3. גלגול ג'ודו - התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוק ישלים את הגלגול בעצמו. דרך הגלגול מגבירים את הכפיפה הצידית והכפיפה של הרגל. לעשות לשני הצדדים באופן שווה.
4. בשכיבה על הגב לאחוז בשתי הרגליים לכופף אחת וליישר את השנייה. הרגל המכופפת מובילה את ההתהפכות לכיוון הבטן.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה לקרן
דבי גרוס דולב26/02/2008הי קרן ותודה על התשובות
לדעתי יכול מאוד להיות שה"בעיה" (זו לא באמת בעיה) נעוצה בחוסר שימוש של רגל ימין, אני ממליצה לנסות את התרגילים הבאים:
1. להשכיב על הבטן ובכל פעם שמנסה להתקדם לתת לה "קונטרה" בכף רגל ימין כך שתלמד להשתמש גם בה
2.לתת הרבה סוגים של מגע עמוק לרגל ימין- עיסויים, לחיצות, שפשופים וכו על מנת להגביר שם את התחושה והשימוש
3. לעודד דחיפת שתי הרגליים- השכיבי אותה על הגב, קפלי לה ברכיים כשכפות רגליים כנגד הרצפה, לחצי אותן כנגד הרצפה טחכי לדחיפה, היא תגיע אם תעזרי בסבלנות
4. כנ"ל אפשר לגרום להפעלה ודחיפה של הרגליים כנגד הקיר, כנגד החזה שלך וכו
כל הנ"ל יעוררו את השימוש בכף רגל ימין
שיהיה בהצלחה, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדבי
קרן27/02/2008הי דבי
א. תודה על התשובה :)
ב. לגבי קונטרה לרגל ימין בעת זחילה, כבר ניסיתי זאת ומה שקורה היא מעלה את האגן למעלה, מדוע? ואיך בדיוק לעשות זאת ע"מ שההכוונה תהיה באמתלדחיפת הרגל ללא הגבהת אגן?
ג. כשמשכיבים על הבטן, אני עושה לה את התרגיל הזה אך מתייאשת, לוקח לה המון זמן עד שהיא דוחפת, אני מנסה לנענע אותה אך זה לא עוזר, וחבל לי על הזמן הזה שהיא יכולה לזחול במקום, אז איך באמת אני מעודדת אותהלדחוף יותר מהר בתרגיל הזה?
ד. איך ניתן לעודד עמידה? היא מסוגלת אבל ברב הפעמים כשאני מנסה להעמיד אותההיא יוצאת למצב ישיבה באויר, יש לך הצעה?
המשך יום טוב
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבי תעני לי בבקשה על ההודעה האחרונה
קרן02/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לקרן
דבי גרוס דולב02/03/2008הי קרן
התרגילים שקיבלת פה הם המקסימום שאפשר לעשות בלי אבחון.
בעניין דחיפת הרגל, נסי לעשות את הקונטרה כשכף רגלה נוגעת ברצפה, הדופן הפנימית היא נקודת המגע עם הרצפה.
ובעניין העמידה- אין לעודד עמידה בגיל זה ובשלב זה, לאחר שביתך תזחל על הגחון, על 6, תתיישב ותיעמד בכוחות עצמה, זה יהיה הסימן למוכנות לעמידה.
מקווה שעזרתי מעט, בהצלחה.
ינוקט
052-8240914 לקביעת שיעור פרטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 9 חודשים-עדיין לא זוחל
חן30/04/2008הבן שלי בן 9 חודשים ולא זוחל עדיין הייתי אצל טיפת חלב והיא אמרה לי שאם עוד חודש הוא לא יזחל אז היא תשלח אותו להתפתחות בבית לוינשטין מה לעשות ??. אני לא רוצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 9 חודשים-עדיין לא זוחל
שירי קאשי30/04/2008הי חן,
במידה ואת חוששת מהמלצת טיפת חלב, אם באפשרותך לפנות כבר עכשיו למדריכה בכדי לערוך אבחון ולקבל תרגילים הרי שעדיף לא לחכות וכמובן לטפל בדרך שהיא תהיה יותר נעימה עבורכם.
כיוון שלא נתת תאור מספיק על אופן התפתחותו ותנועתו עד כה קשה לי להוסיף המלצות ספציפיות. את מוזמנת להוסיף פרטים ואנסה לעזור לך קצת יור. בכל מקרה עדיף לפתוח הודעה חדשה על מנת שזה יקל על ההתייחסות.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לחן
דבי גרוס דולב01/05/2008הי חן
גיל 9 חודשים הוא אכן גיל בו אנו רוצים לראות סימנים לזחילה. אינני יודעת אם לבנך ישנם הסימנים אבל אני ממליצה מקרב לב לא להילחץ ולזכור שיש אמצעים נוספים שאפשר להיעזר בהם חוץ מבית לווינשטין.
אשמח לשמוע פרטים נוספים על מצבו של בנך ולתת תרגילים נעימים וידידותיים שיתרמו להתפתחותו.
בברכה,
ינוקט- אבחונים ושיעורים פרטים
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 9 חודשים, לא זוחל ולא יושב
חני25/01/2009שלום, אני קצת מודאגת, בני בן ה - 9 חודשים לא זוחל קדימה ולא יושב עדיין. לפני כחודשיים , קצת יותר התחיל לזחול אחורה, ממש מגיע לכל מקום, מהסלון למרפסת, ולמקומות רחוקים ביותר, ומאז הוא זוחל רק אחורה, לפני כחודש הוא התחיל לעמוד על 6, רוצה ומנסה לדחוף את עצמו קדימה ולא הולך לא, עושה צעד אחד ומתייאש, ככה כבר חודש בערך וכן לאחרונה הוא גם נעמד על 4,. אני פוחדת שמע הוא לא יזחל, אלא יתיישב ויתקדם הלאה. האם יש סיבה לדאגה? האם יש עוד סיכוי לזחילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות בת 3 חודשיםיובלי23/02/2008
שלום לכם,
רציתי לשאול מספר שאלות:
ביתי בת 3 חודשים (עוד יומיים) ורציתי לדעת אילו פעולות היא אמורה כבר לעשות, אני מבינה שכל תינוק וקצב ההתפתחות שלו אבל אבני דרך כאלו אני אשמח לקבל ולדעת...
ביתי כבר מחייכת לעיתים קרובות גם בקול, היא מושיטה ידיים לצעצועים אך לא ממש תופסת אותם ואם היא כן תופסת היא שומטת לאחר מס' שניות...
היא מאוד נוחה ונעימה, אני משחקת איתה המון במשך היום, ובלילות היא ישנה בערך 6, 7 שעות רצוף.
מה שאכן מדאיג אותי הוא השכיבה על הבטן שהיא ממש שונאת את זה היא נישארת מס' שניות אולי דקה או שתיים ומייד מתחילה לבכות אני מרימה אותה ומחזירה בחזרה לאותה התנוחה על הבטן אך היא לא אוהבת את זה... היא מרימה את ראשה יציב אך למעט מאוד זמן... מה ניתן לעשות עם זה? אני משכיבה אותה גם על הצד בזמן ערות ושינה כשאני לידה והיא נינוחה בתנוחה הזו, האם יש קשר?
תודה על תשומת הלב...
אני מאוד אוהבת את האתר שלכם, הוא עוזר המון...
שבוע טוב :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות בת 3 חודשים
שירי קאשי24/02/2008הי יובלי,
לפי מה שתארת בתך עושה כל מה שהיא צריכה לגילה פרט לשכיבה על הבטן. השכיבה הנינוחה על הצדדים היא חשובה מאוד (לא לוותר עליה) אבל חשוב משם להמשיך גם לזמן שהות על הבטן כיוון ששם קורית רוב ההתפתחות המוטורית.
תרגילים לשיפור השכיבה על הבטן:
1. להחזיק בתנוחת ערסול תוך כדי תנועה וקול, מביא להרפיית שרירי הבטן. לאחר רגעיה מלאה בערסול או אפילו הרדמות להעביר לשכיבה על הבטן. לתת טפיחות בישבן לכיוון הראש, כך שתיווצר תנועה שתגיע עד הראש.
2. תהליך "שיפור שכיבה על הבטן" - תהליך שיש לבצע את כולו כהכנה לשכיבה על הבטן. נתחיל מהשכבת התינוק על הגב שם נוח לו ומוכר לו יותר. יוצרים קשר של אמון עם התינוק ועל ידי שפשופים וטפיחות על בית החזה מביאים לרגיעה. מרימים רגליים לכוון בית החזה ויוצרים התעגלות של הגב ושקיעה של בית החזה. עוזרים לתהליך על ידי הרמת האגן ושימוש בקול ומגע בבית החזה. מניעים את האגן במעגלים לשני הכיוונים. מבצעים הקפצות של האגן. אוחזים מתחת לקיפול הברך והקפצות למעלה/למטה תוך כדי שילוב של קול. על ידי שפשופים וטפיחות משפרים את התנועתיות של בית החזה. מחזיקים רגליים ביד אחת ויד שנייה מתחת לאגן ובהדרגה מגבירים את תנועת התעגלות הגב כשמרימים רגליים לכיוון בית החזה. מגלגלים מהגב אל הצד על ידי כפיפה של רגל אחת וגלגול לכיוון הרגל הישרה. כל פעם לצד אחר בלי להשתהות. אח"כ עוברים לשהייה ארוכה יותר על כל הצד. תינוק שמנסה לזקוף את ראשו על הצד נעזור לו להניח אותו על ידי הרמת האגן וניעות קדימה ואחורה. לבסוף מגלגלים גלגול מלא עד לבטן.
3. לעניין אותה בזמן השכיבה על הבטן על ידי הפנים שלך, לשיר לה בקול, על ידי צעצוע מעניין וכל העולה על רוחך. המטרה היא להסיח את דעתה ולעניין אותה מספיק כך שהשהייה על הבטן תהיה נעימה ככל האפשר.
כמובן לא צריך להגיע לבכי היסטרי והעיקר שישכב על הבטן , אבל לא מיד להרים כשהיא בוכה אלא לנסות קודם ולרתק אותו מספיק כך שהיא תהנה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה שירי :)
יובלי24/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב ישיבה בעגלהמיטל23/02/2008
שלום בני בן 3 חודשים ורציתי לדעת באיזה גיל אפשר להעביר למצב ישיבה בעגלה
האם ישיבה מוחלטת?
או מעלות מסוימות בגיל הזה?
אודה על תשובתכם לנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיטל
דבי גרוס דולב23/02/2008שלום מיטל
ההמלצה היא לא להושיב תינוק עד שלא מגלה סימני ישיבה עצמאיים מכמה סיבות,
גופם אינו בשל לישיבה, הושבה עלולה לעודד התיישבות דרך שרירי הבטן- מה שלא בריא, ועד לדילוג על זחילה במקרים מעטים.
מומלץ להשתמש ככל הניתן במשטחים של 180 מעלות ובכך לאפשר לתינוק התפתחות מוטורית אופטימלית. לאחר שהתינוק עולה על 6 אפשר כבר להושיב אותו.
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשטחים מוטים
שירי קאשי24/02/2008משטחים מוטים (עגלה, סלקל, טרמפולינה...) משרתים בדרך כלל את הצורך של התינוק לשכב באופן נוח על הגב. תינוקות רבים מראים קושי בשכיבה על הבטן ולכן המשטח המוטה מהווה פתרון לכך. פתרון זה אמנם מתאים לתינוק ולהוריו, אך אינו נכון מבחינה התפתחותית, בשל מספר סיבות:
1)שיבוש ההתפתחות המוטורית של התינוק - שהיה ממושכת במשטח מוטה משבשת את התיאום השרירי בין החלק הקדמי והאחורי בגוף, וגורמת לשרירי הבטן לתפקד בעודף ,ביחס לשרירי הגב, שכלל לא מתפקדים בתנוחה זו. שרירי הגב אמורים לפעול בשכיבה על הבטן בכדי להרים את הראש ואת חגורת הכתפיים.
2)שהיה במשטח המוטה משבשת את פעולת חוליות עמוד השדרה וגורמת למתחים באזור הגב התחתון.
3)משטח מוטה מאפשר לילד להתיישב מוקדם מדי ובצורה לא נכונה היינו קדימה ולא דרך הצד ואחורה מעמידה על שש. ישיבה מוקדמת מפעילה לחצים בלתי סבירים על השלד וגורמת להרגלי יציבה משובשים.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטיית ראש בהליכהאמא לשניים23/02/2008
שלום, ביתי בת שנה ו 7 חודשים החלה ללכת לפני מס' ימים. אני שמה לב שבזמן הליכה היא מטה את הראש לימין. האם היא עושה את זה לצורך שיווי משקל? אשמח לחוות דעת. יש לציין שהייתה בפיזותרפיה בהתפתחות הילד בגלל גמישות יתר ולכן היה עיכוב בהתפתחות המוטורית הגסה. במהלך התקופה גם נבדקה ע"י אורטופד ולא נמצא שום ממצא מלבד גמישות יתר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטיית ראש בהליכה
שירי קאשי24/02/2008הי אמא,
ללא אבחון לא אוכל לומר לך בודאות מה הגורם להטיית הראש, אבל ייתכן מאוד שזהו איזה פיצוי בתנועה לשמירה על שיווי משקל. גמישות היתר שלה יכולה להביא גם לעיכוב בהתפתחות מערכת שיווי המשקל ויכול להיות שהיא מצאה דרך בה היא עוזרת לעצמה לאזן את הגוף. איזון נכון צריך לבוא בעיקר מתנועתיות נכונה של עמוד השדרה ובית החזה.
אני ממליצה לך לקחת שיעור פרטי אצל מדריכת התפתחות תינוקות אשר תוכל לתת לה כילים התפתחותיים אשר ישפרו את איכות התנועה שלה ועקב כך יוציאו את ההרגלים השגויים מהמערכת.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ההתפתחות של בני הפגנונו21/02/2008
הוא נולד בשבוע 30 פלוס 2 ..היום הוא בן 10 חודשים ו21 ימים..מתוקן הוא כמעט בן 8 חודשים ושבועים.
1. הוא שוקל 8 קילו וחצי עם ל 69
2. הוא אומר הרבה הברות..דאד דא..אבא..אמא.נאנא ..תע..עושה הרבה קולות
3. מחייך ושמחק בצעצוים..מעביר מיד ליד..מחילף צעצועים..נמשך לצבעים..לטלוויזה
4. שומע טוב מאד
5. הוא יושב מצוין
6. הוא התחיל לפני כמה ימים לזחול קדימה אבל לא ממש על שש..הוא עומד על הברכיים וקופץ קדימה מהר מאד ממשיך כך עד שהוא מגיע לצעצוע. (האם זו נחשבת לזחילה? האם הוא בהכרח יזחל על שש?? או שיש ילדים שזוחיךם כך?)
7. אוכל יירקותת בשר ופירות. עדיין מתקשה לבלוע מוצק..הוא מקיא..אני טוחנת את האוכל והוא אוכל עם הכפית. הוא כן מקבל במבה ואובקדו יעני לא כל האוכל טחון לגמרי.
8. הוא מתהפך לכל הכיוונים ומסתובב.
9. עדיין אין שינים.
שאלתי היא האם התפתחותו של בני מתאימה לגילו המתוקן? כי אני יודעת ששי עדיןן פער בינו לבין בני הגיל שלו. אבל האם הוא מתאים לגיל 8 חודשים??
שאלה גם לגבי שינה שלו..היא השתנתה מא..הוא נשאר עד מאוחר מאד..מסרב לישון למרות שלפעמים הוא ממש עייף וחייב לישון. אתמול הוא התחיל לצרוח לא הבנו למה..הוא מתעורר הרבה בלילה..לפעמים אוכל לפעמים לא. למרות שהוא היה יושן כל הלילה. מה עושים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנונו
דבי גרוס דולב22/02/2008שלום לכם ושבת שלום
ראשית, אנו מתייחסים רק לגילו המתוקן של בנך. אם כך, תינוק בן 8 חודשים נמצא בשלב כלשהו של זחילה, נשמע שבנך בדרך לזחול. את יכולה לעודד אותו לכך ע"י
1. משחק עם מכשולים- כריות, גלילים וכו
2. לתת לו לעבור מעבר לרגליים שלך
מה לא? לא מומלץ להושיב תינוק לפני שיושב בעצמו, יש לזה סיבות רבות כגון חוסר בשלות של עמוד השדרה לכך, חשש לדילוג על זחילה וכו. ככל שישכב יותר על הרצפה כך יתפתח בו הרצון להתקדם ומישיבה אין לו לאן להתקדם..
לגבי ההקאות כדאי להתייעץ עם רופא ילדים
ולגבי השינה- הרגלי שינה משתנים כל הזמן אבל כדאי מאוד לשמור על שגרה קבועה של שינה, להשכיב לישון בשעה קבועה גם אם יש התנגדות וכשיש התעוררות בלילה להשתדל לא להרים מהמיטה ולהאכיל רק אם יש צורך בזה ולא ככלי להרגעה. לנסות להרגיע במיטה במגע ובקול ורק אם הבכי ממש מתגבר, להרים, להרגיע ולהחזיר למיטה
מקווה שעניתי על שאלותייך ומאחלת לכם המשך נעים
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלותליאת21/02/2008
התינוק שלי בן 3 שבועות. האם לדעתכן אני כבר יכולה להוציא אותו החוצה בימים בהם מזג האויר כמו היום. מתי מקובל להוציא לראשונה תינוק שנולד בחורף? מה להלביש לו?
האם ידוע לכן על מקבילה ישראלית לטרייסי הוג, "הלוחשת לתינוקות"? אני זקוקה נואשות לעזרה ייעוץ והכוונה, אני לא מסתדרת תינוקי אינו שקט, לא ישן, ואני מגישה שאני מתמוטטת. חייבת טרייסי הוג כזו שתגיע אלי לכמה ימים. יש דבר כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לליאת
דבי גרוס דולב22/02/2008הי ליאת
את בהחלט יכולה לצאת כבר עם תינוקך וזה אפילו מומלץ. הלבישי אותו בשתי שכבות מחממות ומעל את יכולה להוסיף שק שינה מחמם או כל דבר מחמם אחר, קיימים הים בשוק אינסוף אפשרויות.
אשמח להציע לך את שרותי בתמיכה לאחר לידה ובמתן כלים להורות ראשונית אצלך בבית,
את מוזמנת ליצור קשר
שיהיה מזל טוב וימים טובים
ינוקט
052-8240914
-* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמספר שאלות
שירי קאשי24/02/2008הי ליאת,
במזג אויר יפה ניתן בהחלט לצאת החוצה. אור השמש והאויר יפים לבריאות גם של התינוק. חשוב שיהיה עטוף מספיק. הכלל הוא להלביש כמו המבוגרים ועוד טיפה. בנוסף את יכולה לכסות בשמיכה. בגיל 3 שבועות כדאי עדיין להתרחק ממקומות הומי אדם כמו קניונים או הומי ילדים כמו מגרשי המשחקים אבל כל טיול שהוא בחוץ וללא צפיפות של אנשים היא חיובי.
לגבי התמודדות עם הקשיים של תינוק בבית. לדעתי הסוד הוא בללמוד להבין את צרכי התינוק ולדעת ללת להם את המענה הנכון (שזה לא רק אוכל וחיתול). תינוק אשר יודעים לענות על צרכיו יהיה רגוע יותר, השינה שלו תהיה עמוקה ואיכותית יותר, האמא תהיה רגועה יותר וכל ההתפתחות שלו בהמשך תהיה טובה יותר. אני ממליצה לך מאוד לקבוע פגישה עם מדריכה מנוסה להתפתחות תינוקות אשר תדע לתת לך את הכילים להתמודדות וטיפול בתינוק בתחילת חייו. אני בטוחה שמפגש כזה יניב הרבה יותר שקט גם אצלו וגם אצלך.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)