מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הליכה...אושרת11/01/2008
בתי בת 11 חודשים בדיוק.
התחילה להתהפך בגיל 5 חודשים ולזחול בגיל 9 חודשים. חשוב לציין שרק בגיל 9 וחצי ואפילו לקראת 10 התחילה ממש להרביץ קילומטראז'ים בבית, לפני כן עשתה טובה אם זחלה 2 מטר...
היא שוקלת הרבה לגילה אך גם גבוהה במיוחד: 11 וחצי קילו ו - 80 ס"מ גובהה.
היא כבר 3 שבועות בערך עומדת על הברכיים זמן לא מועט במשך היום, זוחלת במרץ ושוב נעמדת על הברכיים ומחפשת דברים על ספות וכו'...
לא נעמדת עדיין.
מתי להתחיל לדאוג ולקחת לפיזיותראפיה??
מיטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיטל
דבי גרוס דולב13/01/2008הי מיטל
קשה לי מאוד לאבחן כך דרך הרשת כי אכן הייתי מצפה להעמדות גבוהה יותר מהברכיים כרגע
יחד עם זאת לא הייתי דואגת כי נראה שעד כה הייתה התפתחותה של ביתך טובה.
הייתי ממליצה לראות מדריכה להתפתחות רק על מנת לראות האם יש משהו שמפריע לביתך להמשיך ולהתרומם ואולי לעזור לה עם מעט תרגילים.
בברכה, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט- איבחונים ושיעורים פרטיים
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליכה
שירי קאשי13/01/2008שלום מיטל,
בתך רק בתחילת התפתחות שלב ההליכה. ציינת שמשקלה גבוה יחסית ואכן זה יכול מעט לעקב את שלבי ההתפתחות. כמו כן ציינת שרק לא מזמן החלה לזחול בחופשיות ובאינטנסיביות שזה מהווה עיכוב קל. כרגע ההתנסות שלה בעמידה על הברכיים היא חשובה ומהווה הכנה טובה לקראת העמידה. אך כן הייתי מצפה ממנה כבר להעמד עם תמיכה ליד רהיטים. אין מה לזרז אותה לכיוון הליכה (להשתדל לא להוליך אותה עם ידיים) אבל ניתן לעזור לה לרכוש מיומנויות של שיווי משקל על ידי משחקים של תנועה במרחב. ללמד אותה כפיפה ויישור של הרגליים לקראת העמדות עם תמיכה והעמדות באמצע החדר. לחיזוק שרירי הרגליים תנסי לעמוד איתה על הידיים עם הפנים לקיר, להניח את כפות הרגליים על הקיר ולהמתין לדחיפה. בנוסף ניתן להניח אותה במרכז הר של כריות ושמיכות ולקרוא לה לצאת משם, המאמץ לזחול על משטח לא יציב יתרום רבות לחיזוקה.
בכל מקרה אני ממליצה לא להלחץ אבל כן להעזר במדריכת התפתחות על מנת לחזק אותה ולתת לה כילים שישרתו אותה בשלב זה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלבי התפתחותלבנת10/01/2008
בני בן שנה וארבעה חודשים, מגיל 4 חודשים הוא נמצא במשפחתון .לאחרונה ישנה תופעה חדשה שהוא חייב להשיג כל דבר שנמצא אצל ילד אחר בגן (עקשנות) ומשיג . הוא לוקח משחקים בכוח מילדים אחרים גם אם יש צורך בדחיפה, לטענת הגננת כדאי לבדוק את הנושא, האם זה לא חלק מהתפתחות הילד בשלב זה, הרי הוא בגיל כזה שהוא עדיין לא מבין.לדברי הגננת הוא מאד מפות יחסית לגילו ומאד עצמאי.
אשמח לתגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לליבנת
דבי גרוס דולב13/01/2008שלום
לצערי, זה אינו תחום התמחותינו בפורום זה, עלייך לפנות למומחים להתפתחות הילד
בהצלחה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלבי התפתחות
שירי קאשי13/01/2008שלום לבנת,
קשה לדעת באופן ברור מה גרם לשינוי ההתנהגותי של בנך. תנסי לבחון האם חל איזה שינוי משמעותי אפילו אצלכם כהורים (גם אם זה משהו שנדמה לכם שהוא לא יודע ממנו). באופן כללי זה טבעי שילד רוצה לשמור דברים לעצמו, רוצה כל מה שישי לכל אחד אחר וכו'. אם את רואה שהמצב ממשיך ואת לא מצליחה לשים את היד על שינוי כלשהו שהביא להתנהגות אני ממליצה לפנות למי שעוסק בפסיכולוגיה התנהגותית. בינתיים תנסי להסביר במילים פשוטות למה אסור, מה האחר מרגיש, שאפשר להמתין לתור שלו וכו'. ילד בגיל הזה כבר מבין הרבה ואולי זה יעזור.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידע בנוגע להרניה אצל תינוקותגלר נינט10/01/2008
לאחר ביקור בטיפת חלב, הרופא הבחין שלבת שלי בת החודש וחצי יש הרניה הממוקמת מעל הטבור. אשמח לקבל מידע בנוגע לתופעה, הוא טען שזה לא מסוכן ולרוב עובר אחרי כמה שנים. האמנם, אני קצת מודאגת אשמח לקבל תגובה תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרניה
דבי גרוס דולב13/01/2008שלום לכם
בפורום זה אנו מתמחים בהתפתחות מוטורית של תינוקות לכן איננו יוכלים לענות לכם.
אני ממליצה לכם לפנות לעוד רופא ולקבל עוד חוות דעת.
תהיו בריאים!
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע בתבור
שירי קאשי13/01/2008בעניין הבקע בטבור חשוב להיות במעקב אצל רופא. כפי שכבר נאמר לכם על ידי הרופא לרוב זה לא מסוכן ועובר אבל בינתיים זה יכול להביא לחוסר נעימות או אפילו כאב בזמן מאמץ. אצל תינוק מאמץ יכול גם להתרחש כתגובה לכאבי בטן, גזים, וכמובן ככל שמתפתחת התנועה. כדי לעזור לתינוק להוריד את המתח סביב אזור זה מומלץ להחזיק הרבה בתנוחת ערסול (על הידיים, בתוך פוף, במנשא). הערסול עוזר להרפיית שרירי הבטן ומערכת העיכול ומכאן מוריד את המתח באזורים אלו. בנוסף מומלץ להשכיב על הבטן. השכיבה על הבטן עוזרת אף היא להרפיית מערכת העיכול וכן מפעילה לחץ על אזור הבקע לכיוון שבו הוא אמור להסגר. פרט לתרומה לנושא הבקע, השכיבה על הבטן גם תורמת רבות להתפתחות תקינה של התינוק כך שתרוויחו מכל הכיוונים. תקפידו שמידי פעם רופא הילדים יבדוק שוב את האזור ורוב הסיכויים שזה אכן יעבור.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת צורחתגלי10/01/2008
שלום רב,
הבת שלי, בת ארבעה וחצי חודשים פיתחה מנהג חדש ומזה כשבוע היא צורחת! ממש צרחות/צעקות, פתאום, בזמן משחק או בזמן שהיא מתנדנדת על הנדנדה וכו'.... כשמרימים אותה היא שותקת. זה לא נשמע כמו בכי, אולי כמו קריאה לתשומת לב..... האם תופעה זו מוכרת לך? האם זהו שלב התפתחותי? האם יתכן וכואב לה משהו? (למרות שלא נראה ככה...) האם יש לקחת אותה לרופא או לעשות משהו בנדון?
תודה רבה
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לגלי
דבי גרוס דולב11/01/2008הי גלי
בגיל 3-4 חודשים מתחיל תינוק לגלות את קולו והוא מרבה להשתמש בו. אם הצעקות אינו צעקות של בכי או תלונה כלשהי, סביר להניח שזה זה.
כל טוב
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצעקות
שירי קאשי13/01/2008הי גלי,
תינוק לומד לבטא את עצמו בכל מיני צורות. זה מתחיל בבכי וחיוך וממשיך ומתפתח ככל שהשפה מתפתחת. לפי תאורך נראה כי מדובר בצורת התבטאות שביתך סיגלה לעצמה. כאב בדרך כלל לא מופיע פתאום ונעלם כשמרימים על הידיים. נראה שכך היא קוראת לתשומת לב. היא עדיין קטנה ולא מתאים להתעלם מהצעקה אך תנסי לא מיד להרים אותה אלא לנסות לחבק, לגעת במגע אוהב ובטוח למשל שפשוף הגב או טפיחות/ מעיכות (כמו בעיסוי) בזרוע או ברגל ותוך כדי לדבר, להגיד שאת פה ולשאול מה היא רוצה. כמובן לא לתת לה לבכות בלי סוף אבל בהדרגה לנסות לתת מענה לצורך שלה במגע וקול ולא לפתח את ההתנייה שלפיה צרחות מביאות לתוצאה של הרמה על הידיים. תהליך כזה חשוב לעשות בהדרגה ועם המון רגישות לצרכיה כיוון שהיא עדיין מאוד קטנה והצורך שלה לידיים הוא טבעי. באופן כללי במשך היום דברי אליה, תספרי לה במה אתן משחקות (למשל קוביה אדומה), ספרי לה מה את עושה (למשל אמא מכינה אוכל, אמא יושבת וכו'). תשמשי לה דוגמא להעברת מסר בצורה מילולית. כמובן שהשימוש בשפה הוא עדיין רחוק אבל הבסיס כבר מתחיל והדומא שלך תעזור לה לנסות להעביר מסר על ידי מילמולים או הצבעות ולא על ידי צרחות.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 4 חודשים-בעיות שינהאורית10/01/2008
שלום רב,
רקע:
סיגלתי לקטנה סדר קבוע בו היא :
א. מתקלחת
ב. עושה לה עיסוי בכל הגוף
ג. ארוחה אחרונה של דייסה+סימילאק 180מ"ל לערך
ד. מרדימה אותה בין השעות 20:00-21:00 כשהיא מראה סימני עייפות.
2 בעיות יש לי איתה:
א. גם כשהיא עייפה מאד אינני מצליחה להרדים אותה בקלות. היא לא נרדמת לבד.רוצה שאני ירדים אותה בידיים בניענוע+מוצץ ורק כשהיא נרדמת בידיי אני מעבירה אותה למיטה.
כשאני מעבירה אותה למיטה היא מתעוררת ואז אני צריכה לחזור על הפעולה שוב עד שתירדם וכך אולי 3-4 פעמים עד שהיא נרדמת במיטה.
השינה שלה קלה מאד במהלך היום ונוטה להתעורר אחרי רבע-חצי שעה.
ב. בלילה מתעוררת כל שעתיים בבכי ואני צריכה ללטף אותה בגב עד שהיא נרדמת שוב (איננה רעבה,אין בעיה רפואית כלשהי אבל עדיין יש לה גזים).
מה יכולה להיות הסיבה לשינה הקלה הזו?
איך אני יכולה להרדים אותה ביתר קלות, הגב והרגליים כואבים לי מאד מהרדמתה על הידיים..??
אודה לתשובה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאורית
דבי גרוס דולב10/01/2008שלום אורית
כתבת המון פרטים אבל שכחת אחד חשוב: בת כמה ביתך?
זה חשוב מפני שאם היא בת חודשים בודדים הייתי כותבת לך שזה לגיטימי להזדקק לתנועה על מנת להירגע אבל אם היא בת קרוב לשנה אז זה אחרת...
אז בת כמה היא?
בברכה דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 4 חודשים- בעיות שינה
אורית10/01/2008כתוב בכותרת.... בת 4 חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינה
שירי קאשי10/01/2008אורית שלום,
תינוק בגיל הזה לא נהיה מפונק מלהיות על הידיים יותר מידי. בגיל זה הם עדיין זקוקים להמון חום ומגע מההורים. ההחזקה על הידיים נותנת להם תחושת בטחון המאפשרת להם בהדרגה להפתח ולהחשף לעולם שבחוץ. הם עדיין זקוקים לחוויות רחמיות של להיות עטופים ומוגנים. תינוק שיקבל את הבטחון לו הוא זקוק אז בהמשך דווקא יהיה לו קל יותר להתרחק מההורים ולנסות דברים לבד, דבר שהוא הכרחי לקראת המשך ההתפתחות המוטורית שלו וגם הרגשית. הסיבה שהיא מתחילה לבכות זמן קצר לאחר שמורידים אותה מהידיים היא שעל הידיים יש תנועה כל הזמן (גם אם את לא מרגישה אותה) וכן יש את החום והקרבה לאמא/אבא לעומת המזרון שהוא סטטי ולא עוטף. המלצתי היא שאם אתם מניחים אותו במשך היום כשהוא תחת השגחה אז להניח על הבטן (תנוחה שהיא עוברית ובה התינוק מרגיש יותר מוגן ובטוח) ולטפוח על הישבן לכיוון הראש כך שניתן לראות את התנועה העדינה עוברת לאורך כל הגוף ומגיעה עד לראש. בצורה זו ממשיכים את התנועה בה היא חשה כששהתה על הידיים. בנוסף במהלך היום ניתן להשקיב לשינה על הגב כשהיא שקועה בתוך פוף גדול. בתנוחה הזו היא מעורסלת וממשיכה להרגיש עטופה.אם זה בלילה ומשכיבים על הצד אזי ניתן להשתמש באותה השיטה של טפיחות על הטוסיק או אם זה על הגב לשפשף למעלה ולמטה את בית החזה, גם לתת תנועה וגם כדי להרפות מתח מיותר.
לפני שנת הלילה ניתן לתת לתינוק עיסוי שיעזור גם הוא להרפות מתח מיותר.
בכל מקרה את תהליך ההרדמה עצמו לעשות או לפחות לסיים בערסול. בתנוחה זו התינוק מרגיש הכי מוגן ובטוח ולכן מאפשר לעצמו להרפות יותר. במצב זה השינה תהיה עמוקה ונינוחה יותר ותביא לפחות יקיצות.
כדי להקל עלייך (על גבך ועל ידייך) מומלץ לרכוש כדור פיזיו (בכל חנות ספורט) ואת כל תהליך ההרדמה לעשות כשהיא מעורסלת בידייך ואת יושבת על הכדור ונעה מעלה ומטה. ככל שהיא פחות רגועה אז העצמה והמהירות של התנועה עולה וככל שהיא נרגעת להוריד עצמות עד לתנועה מאוד מאוד מינורית כך שההרדמות תהיה מתוך רגיעה אמיתית ולא כתוצאה מתנועה מוגברת.
בהצלחה.....
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיוך וקשר עיןקמילה09/01/2008
שלום,
אני אמא לתאומות בנות ששה שבועות, נולדו בשבוע 35
אני מאוד חרדה ולחוצה לגבי ההתפתחות שלהן, בעיקר מבחינה רגשית / חברתית
התאומות עדיין לא מחייכות אלינו (רק כרפלקס) ויוצרות קשר עין רק לכמה שניות, גם כשאני מחתלת אותן או מחזיקה אותן הן נראות שקועות בעולם שלהן. מתי עליי לצפות לחיוך או קשר עין?
האם יש לי סיבה לדאוג שעדיין לא הופיעו?
ורציתי גם לדעת האם יש משמעות לעובדה שנולדו מוקדם?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לקמילה
דבי גרוס דולב10/01/2008שלום קמילה
בשלב ראשון אני ממליצה לך בחום גדול לנסות ולעבוד על עניין החרדה, זה לא בריא לך ולבטח לא לבנותייך שמרגישות בדרכן הכל.
ישנה חשיבות לכך שתינוק נולד לפני הזמן, בד"כ יש עיכוב בהתפתחות של תינוקות כאלה.
בגיל של בנותייך החיוך הוא בד"כ רפלקסיבי ולא חברתי, לא מתוך כוונה לצחוק וכך זה צריך להיות.
כדי להגביר את קשר העין והתגובה שלהן נסי לגרות אותן לזה ע"י התקרבות למרחק קטן ( עד 40 ס"מ) ואז לדבר אליהן בקול רם, עם מפתחי פה גדולים, לשיר, לצחוק, להשמיע קולות וכו.
התינוק צריך גירויים חיצוניים ותפקידנו לתת להם אותם.
בסביבות גיל חודשיים ומעלה מתחיל החיוך הרצוני.
טוב שאת מודעת אבל בנתיים הכל נשמע לי בסדר, המשיכי לעכוב אחר בנותייך ואם יהיה צורך או יהיו עוד שאלות את ממש מוזמנת לחזור אלי!
בברכת מדל טוב ובהצלחה,
ינוקט- איבחונים ןשיעורים פרטיים
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיוך רצוני
שירי קאשי10/01/2008שלום קמילה,
כפי שדבי, בוגרת "צעד ראשון" ציינה אכן יש להתייחס לכך שבנותיך נולדו לפני הזמן. בכל הקשור להתפתחות אצל תינוקות אנו מחשבים את גילם המתוקן לפי 40 שבועות של הריון. כלומר לבנותיך מגיעה "הנחה" של לפחות חודש בכל הקשור לקצב ההתפתחות. אנחנו שמים לב לפער ההתפתחותי בעיקר בשלבים הראשונים וככל שעובדים ודואגים להשלמת החסרים אזי הפער הולך ומצטמצם. לגבי הופעת החיוך הרצוני וקשר העין אצל בנותיך הן בהחלט בתוך הטווח התקין (אפילו ללא התחשבות בגילן המתוקן). אני יכולה לחזק את ידייך ולומר לך שאצל תאומים לעיתים קרובות נראה התפתחות מוגברת של הצד החברתי כיוון שהן תמיד שתיים ולא יודעות מה זה להיות לבד. הן במהרה יתחילו לעניין אחת את השניה ולהוות הגירוי הטוב ביותר למילמול, קשר עין, הושטת יד ותנועה האחת עבור השניה.
בינתיים בשל העובדה שנולדו מעט לפני הזמן חשוב להעניק להן עוד קצת "זמן רחם". חשוב לתת להן להיות מעורסלות כך שהגוף מעוגל וסגור וכך מוגן מפני הצף הגירויים של העולם בחוץ. חשוב לתת להן המון מגע עמוק של לחיצות ומעיכות עדינות של כל אברי הגוף ממש כפי שעובר גדול חווה ברחם. המגע הזה ברחם ומחוצה לו תורם רבות לאיזון טונוס השרירים. בנוסף חשוב לתת להן גם המון תנועה כיוון שזו עוזרת להפטר ממתחים מיותרים הנצברים בגוף כתוצאה מהתמודדות עם כח הכובד, הצפה חושית, מערכת עיכול ועוד. וכמובן גירוי קולי של שירה ודיבור אליהן. עם הגירויים הויזואלים תמתיני מעט והסירי דאגה מליבך.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמחור שעת מדריך לווי התפתחותישלי09/01/2008
שלום, בעוד כחודש אסיים קורס מדריכי לווי התפתחותי בוינגייט.
רציתי לדעת מהו שכר מדריך לווי התפתחותי לשעה בקבוצה ובאופן פרטי?
תודה רבה למי שיודע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשלי
דבי גרוס דולב10/01/2008אינני יכולה לתת לך תשובה לשאלה זו מכיוון שכל מדריך או מרכז מחייבים אחרת ולפעמים זה אפילו מעט אישי לתת את האינפורמציה הזו...
מעבר לזה אינני יודעת מה בדיוק למדת ואיזה הכשרה מקצועית ספציפית יש לך.
בכל מקרה שיהיה בהצלחה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לזחילהtali08/01/2008
שלום
ביתי בת 10 חודשים זוחלת זחילת גחון מתרוממת עם הכתפיים גבוה ומושיטה יד לחפצים מצביעה על חפצים מתהפכת לשני הצדדים מתיישבת בעגלה עם שרירי הבטן בעצמה אך לא זוחלת זחילת שש היא נעמדת על שש ומתנדנדת וחוזרת לגחון אם שמים צעצועים רחוקים היא מעין "שוחה באויר" ולא מתקדמת אלא בגלגולים.היא מנסה להתיישב כמו בכפיפת בטן ולא מצליחה ולא מהצד על עמידת שש. מה עלי לעשות? האם יש צורך בעזרה מקצועית בשל העיכוב?
בתודה מראש טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לטלי
דבי גרוס דולב08/01/2008שלום טלי
התרוממות לישיבה דרך שרירי הבטן לא מומלצת לתינוקות (וגם לא למבוגרים..).
לא מדובר בעיכוב ממש אלא יותר בקושי, יתכן שההתרוממות הזו וה"אווירון" העושה ביתך באוויר מהווה אינדיקציה לעודף של מתח בגוף שצריך לפרוק על מנת לעזור לה.
בשלב ראשון נסי למנוע ממנה כל נסיון התרוממות כזה ע"י הרמת רגליה באוויר לכיוון הראש,
בנוסף המנעו משימוש במשטחים מוטים, כאלה שאינם 180 מעלות כגון טרמפולינה והושבות למיניהם כי הן מעודדות התרוממות.
נסי לרכך אותה עי"י הרבה מגע עמוק, טפיחות ,שיפשופים ועיסויים על מנת להוריד מתח.
הייתי שמחה לדעת כמה זמן היא זוחלת גחון? אם מדובר בחודש או פחות, אפשר לאפשר לה ולתת לה זמן לזחילה על 6.
אם מדובר ביותר זמן נסי לעודד אותה לזחילה על 6 ע"י מספר תרגילים:
תני לה לעבור מכשולים שונים בגבהים שונים: כריות, הרגליים שלך כו
בעת שכיבה על הבטן הצמידי את ברכיה ע"י ברכייך והרימי אותה על 6 דרך החזה והוסיפי הנעות קטנות קדימה ואחורה.
על כדור פזיו הרימי אותה על 6 והניעי קדימה ואחורה.
בעת עמידה על 6 עודדי אותה להושיט יד לצעצוע ולהשאיר אותה על יד אחת.
באשר לשאלתך בעניין עזרה מקצועית, אם את מרגישה שמשהו מפריע לביתך להתקדם, או שהיא מרגישה לך נוקשה באזור בית החזה, או אם סתם כך את לא שקטה אולי כדאי להתייעץ עם מדריכה להתפתחות תינוקות ולקבל איבחון ותרגילים, זה יכול רק לעזור!
מאחלת לכם הרבה בהצלחה ומחכה לשמוע איך הולך.
לקביעת פגישת איבחון ותרגילים:
ינוקט-052-8240914
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיכוב בזחילה
שירי קאשי09/01/2008הי טלי,
בתך סיגלה לעצמה תבנית תנועתית שגויה. היא לא משתמשת נכון בכילים התנועתיים שעומדים לרשותה על מנת להתקדם. ככל שיעבור הזמן יהיה קשה יותר להיפרד מתבנית זו ולרכוש הרגלי תנועה נכונים יותר. אני כן מתייחסת לכך כעיכוב כיוון שמצב זה מעיד על מרכיבים מוטוריים מקדימים שלא נרכשו בצורה נכונה. אני ממליצה מאוד לפנות לייעוץ והכוונה על מנת לאפשר להמשך ההתפתחות לקרות כסידרה. כשם שהיא סיגלה לעצמה דרך התקדמות על ידי גילגולים ייתכן מאוד ובהמשך תגלה גם איך להתקדם על הטוסיק וזה יביא לדילוג על שלב זחילת השש.
בינתיים תנסו לגרות אותה לזחילה עם צעצוע או בועת סבון. חשוב מאוד לשים לב שלא נותנים לו אתגר קשה מידי. תגישו את הבועה ליד אחת כך שעל ידי התמתחות היא תוכל להגיע, כנ"ל ליד השניה. לאחר מכן להרחיק מעט (מאוד). אם רואים שהיא מתחילה לתכנן גילגול כדי להגיע צריך להושיט את הבועה ליד שעדיין על הרצפה על מנת שתחזור לגחוןותנסה שוב להמתח קדימה. כך עד שנוצרת התקדמות קטנה קדימה על ידי התמתחויות ודחיפות של הרגליים.
לגבי ההתישבות מעמידת שש למשוך לה את האגן מעט אחורה והצידה. בצורה זו מראים לה את הדרך להתיישב משש בישיבה משוכלת (רגל אחת קדימה ואחת אחורה.
מעבר לכך זה לא יהיה מקצועי לתת לך הנחיות נוספות מבלי לערוך אבחון ולראות מהם הגורמים שמעכבים את התנועה הנכונה והמאורגנת.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 3 וחצי חודשים לא מדברת הרבה מרבה לחייךהילה07/01/2008
ביתי בת 3 וחצי חודשים (נולדה בשבוע 36.6 במשקל 2750 ) היא לא מדברת הרבה מרבה לחייך
אך לא צוחקת בקול רם היא מרימה את הראש יפה אך לא להרבה זמן כמו כן היא לא תופסת חפצים
אך מושיטה יד לכיוון חפצים.
מתי מתחילים תינוקות לצחוק בקול רם?
האם זה שהיא לא ממלמלת הרבה זו בעיה?
האם בגיל זה כבר חייבים לאחוז בחפצים?
האם תינוקות שנולדו לפני הזמן (שבוע 36) ייתכן שהם מתפתחים קצת מאוחר יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה להילה
דבי גרוס דולב07/01/2008שלום הילה
קודם כל, תינוקות שנולדו לפני הזמן לעיתים קרובות נמצאים בעיכוב יחסית לתינוקות בני גילים.
תינוקות מתחילים לצחוק בקול רם סביב גיל 3-4 חודשים אז כדאי, בשלב זה, רק לעכוב אחרי זה ולראות שזה קורה בהמשך, קרבי אותה אל פנייך, הצחיקי אותה, דברי אליה בקול רם ובהברות מודגשות כדי לגרות , שירי לה שירים ודקלמי דיקלומים קצרים וברורים.
על מנת לגרות אותה לאחיזה בחפצים נסי לגרות אותה לכך ע"י מספר תרגילים:
תני לה הרבה מגע עמוק, עיסויים וגירויים חושיים בידיים ובזרועות,
פתחי את כפות ידיה בעזרת ידייך, בעזרת סוגים שונים של טקסטורות, כדורים קטנים ובעזרת פנייך- פתחי את אצבעותיה על פניייך בתנועת ליטוף. זהו גיל שבו מתחילה להיות אחיזה מודעת לחפצים אבל לא כדאי לדאוג, כן כדאי להיות בתשומת לב אם זה לא קורה בהמשך.
נסי גם תרגילים שמעודדים הבאת ידיים אל קו האמצע:
השכבה על הצד תוך הקפדה על יד ורגל עליונות לכיוון הרצפה, הבאת ידיים לרוחב כתפיים בעת שכיבה על הבטן והרבה עירסול כששתי הידיים מכונסות פנימה, פתיחה וסגירה של הזרועות.
נסי את התרגילים ותיהי איתי בקשר, לספר איך הולך ולהמשך תרגילים.
שיהיה בהצלחה,
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצחוק
שירי קאשי07/01/2008שלום הילה,
כפי שדבי, בוגרת "צעד ראשון" ציינה יש הקלה בקצב ההתפתחות לתינוקות שנולדו לפני הזמן. חשוב להדגיש שמבחינה התפתחותית הגישה אצלנו במכללה היא שהתייחסות לגיל מתוקן של תינוק הוא לפי שבוע 40 להריון, כלומר שכל תינוק שנולד לפני כן גילו המתוקן יהיה פחות מספר השבועות שחסרו לו ברחם. כך במקרה שלך על אף שבחינה רפואית ביתך נולדה בזמן וכל המערכות החיוניות בשלו הרי שמתחינה התפתחותית מגיעה לה הקלה מסויימת.
חשוב לעבוד עם בתך על קרוב הידיים לקו האמצע ועל הרמת הראש. ככל שהידיים יתקרבו לקו האמצע כך היא תוכל להשתמש בהן יותר על מנת להחזיק את עצמה עם ראש מורם וכן תוכל לאחוז בחפצים ולהביאם לפיה.
קרוב לקו האמצע:
1. להשכיב אותה הרבה בתנוחת ערסול כך ששתי הידיים קרובות אחת לשניה ואף מתקרבות לפה.
2. להשכיב על הצד. גם בתנוחה זו יש שקיעה של בית החזה והידיים מתקרבות לקו האמצע.
הרמת הראש:
1. בשכיבה על הבטן על הרצפה ללחוץ את הירכיים לתוך הרצפה. הורדת פלג הגוף התחתון מעוררת הרמת פלג הגוף העליון.
2. מעבר איטי וברור על כל חוליה וחוליה החל מהחוליה הראשונה בבסיס הגולגולת ועד אמצע הגב.
3. על כדור פיזיו להשכיב על הבטן ולגלגל קדימה באופן איטי.
לגבי הדיבור חשוב לדבר אליה תוך כדי יצירת קשר עין. לדבר בהברות ברורות ולהמתין לתגובה. אני בטוחה שלא ירחק היום והיא תחקה אותך ותענה לך בחזרה בהברות ומילמולים.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכוב בהתפתחות המוטורית גסהלינוי06/01/2008
שלום רב, בני בן חצי שנה שבוע הבא ועדיין לרוב לא מרים עצמו באמצעות הידיים אלא אם כן אני עוזרת לו עם כרית בבית החזה- גם לא תמיד זה עוזר ולרוב עושה תנועת "סופרמן" , דהיינו מושך ידיים לאחור. ומתהפך רק עם עזרה- (כאשר אני מניפה את רגלו הצידה מהגב לבטן ממשיך ומתהפך ומוציא את היד). מה ניתן לעשות ? יש לציין שהייתי בטיפת חלב ואצל רופאה ולא ראו בעיה מלבד איחור בהתפתחות ואמרו לי למשיך לעקוב. מאחר וזהו בני הראשון הייתי שמחה לשמוע המלצות ולדעת אם זה חריג לגילו. תודה מראש, אמא מודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיפור שכיבה על הבטן
שירי קאשי06/01/2008שלום לינוי,
כמו תינוקות רבים ששכבו הרבה זמן על הגב גם בנך פיתח לו דפוס גופני של גב זקוף עם הקשתה ובית חזה זקור ולא תנועתי. על מנת שירגיש יותר בנוח על הבטן וירפה את המתח השרירי בו הוא מצוי יש לעבוד על הארכת שרירי הגב המקוצרים ושקיעת בית החזה.
1. להחזיק בתנוחת ערסול תוך כדי תנועה וקול, מביא להרפיית שרירי הבטן. לאחר רגעיה מלאה בערסול או אפילו הרדמות להעביר לשכיבה על הבטן. לתת טפיחות בישבן לכיוון הראש, כך שתיווצר תנועה שתגיע עד הראש. המטרה שישהה על הבטן גם מתוך נינוחות ויוכל להניח את ראשו בתנוחה זו.
2. תהליך "שיפור שכיבה על הבטן" - תהליך שיש לבצע את כולו כהכנה לשכיבה על הבטן. נתחיל מהשכבת התינוק על הגב שם נוח לו ומוכר לו יותר. יוצרים קשר של אמון עם התינוק ועל ידי שפשופים וטפיחות על בית החזה מביאים לרגיעה. מרימים רגליים לכוון בית החזה ויוצרים התעגלות של הגב ושקיעה של בית החזה. עוזרים לתהליך על ידי הרמת האגן ושימוש בקול ומגע בבית החזה. מניעים את האגן במעגלים לשני הכיוונים. מבצעים הקפצות של האגן. אוחזים מתחת לקיפול הברך והקפצות למעלה/למטה תוך כדי שילוב של קול. על ידי שפשופים וטפיחות משפרים את התנועתיות של בית החזה. מחזיקים רגליים ביד אחת ויד שנייה מתחת לאגן ובהדרגה מגבירים את תנועת התעגלות הגב כשמרימים רגליים לכיוון בית החזה. מגלגלים מהגב אל הצד על ידי כפיפה של רגל אחת וגלגול לכיוון הרגל הישרה. כל פעם לצד אחר בלי להשתהות. אח"כ עוברים לשהייה ארוכה יותר על כל הצד. תינוק שמנסה לזקוף את ראשו על הצד נעזור לו להניח אותו על ידי הרמת האגן וניעות קדימה ואחורה. לבסוף מגלגלים גלגול מלא עד לבטן.
3. לעניין אותו בזמן השכיבה על הבן על ידי הפנים שלך, לשיר לה בקול, על ידי צעצוע מעניין וכל העולה על רוחך. המטרה היא להסיח את דעתה ולעניין אותה מספיק כך שהשהייה על הבטן תהיה נעימה ככל האפשר.
כמובן לא צריך להגיע לבכי הסטרי והעיקר שישכב על הבטן , אבל לא מיד להרים כשהוא בוכה אלא לנסות קודם ולרתק אותו מספיק כך שהוא יהנה.
כיוון שבגילו זה כבר עיכוב משמעותי, יש חשיבות לשפר את התנועתיות על מנת שיוכל להגיע בצורה נכונה לשלבי ההתפתחות הקרובים שימצא כל שלב ושלב ושלא יהיה דילוג על שלבים. אני בהחלט ממליצה לך לקבל ייעוץ ועזרה ממדריכת צעד ראשון.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה המהיר
לינוי06/01/2008תודה אך לא ציינתי כי בני מאוד אוהב לישון על הבטן. למעשה , הוא לא ישן כמעט על הגב. והוא מרים עצמו עם הידיים ומתהפך עם עזרה וכשמעניינים אותו באמצעות צעצועים וכאלה, אך לא על דעת עצמו . אחרי זמן קצר של כ-10 דק' שהוא מרים עצמו עם הידיים , מעביר את הידיים לאחור. כמו מפגין שאינו רוצה להתאמץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשכיבה על הבטן
שירי קאשי07/01/2008הי לינוי,
מהמצב שתארת אני מבינה שבנך נמצא הרבה על הבטן אבל במצב שהוא כל הזמן מרים את עצמו עם הידיים עד שמתעייף. אם אכן הבנתי נכון את הסיטואציה הרי שבתנוחה זו הוא מצוי בהקשתה של הגב ויש לו קושי בלהניח את הראש ולשכב רגוע ו"פרוס" לגמרי על הבטן ומכאן נובע ה"סופרמן" כשמתעייף. התהליכים שהמצלתי לך נועדו לשפר את היכולת שלו להיות על הבטן בכך שיתרמו להתארגנות נכונה יותר של השלד בשכיבה על הרצפה. שרירי הגב יתארכו ובית החזה ישקע. במצב זה הוא יוכל להרגיש יותר נינוח על הבטן גם ללא הרמה מתמדת של החזה וכך יוכל לשהות שם זמן ארוך יותר ללא התעייפות. כמו כן השיפור בתנועתיות של הגב ובית החזה יעזרו לו מאוד בהמשך ההתפתחות המוטורית. אני מקווה שעכשיו הבנת יותר את הקשר לתהליכים שהמלצתי. אני מקווה שזה עונה לך על שאלתך.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 3 וחצי חודשים הפסיק לקשקשירדן06/01/2008
שלום,
בני בן 3 וחצי חודשים הפסיק בימים האחרונים לקשקש, להשמיע קולות.
לאיזה רופא יש לפנות על מנת לבדוק מה הסיבה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיזה רופא
שירי קאשי06/01/2008שלום ירדן,
ראשית תמיד כשלא יודעים לאן לפנות פני לרופא הילדים הקבוע שלך או לאחות טיפת חלב. להן יש את הנסיון והידע על מנת להמליץ לאן לפנות. לגבי הקישקושים - את יכולה לגרות את הדיבור על ידי שתיצרי גירוי לדיבור שהוא מנותק מגירויים אחרים. כלומר לתת זמן שבו את שוכבת מולו או רוכנת מעליו תוך יצירת קשר עין ומדברת אליו בהברות ברורות. לדבר מעט ולהמתין. כמו בכל גירוי חשוב לא להציץ את הילד אלא לתת את הגירוי ולתת לו זמן גם להגיב חזרה.
בהצלחה,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה בדחיפות לפתרון בעיות שיינה אצלי רון05/01/2008
שני ילדי (תאומים) בני 9 חודשים, מגיל 3 חודשים החלו לישון לילה שלם. כאשר לעיתים היו מתעוררים למטרת מים או לקבלת מוצץ – נגמלו מארוחת לילה.
בגיל 7 חודשים עברנו דירה והתנהגותם במהלך הלילה התדרדרה לרעה, דבר המתבטא בהתעוררויות לעיתים תכופות ביותר. כבר לאחר החצי השעה הראשונה לאחר הירדמותם מתחיל הבכי הראשון. כל פעם משהו אחר מתעורר ולנו ההורים קשה מאוד כי זה יוצר מצב שכל רבע שעה – חצי שעה עלינו לקום מהמיטה ולגשת ולהרגיע.
בעקבות הקושי שלנו עם המצב התחלנו לנסות כל דבר כדי לעזור לקטנים להירגע: אוכל, החלפה, משחה לשיכוך כאבי שיניים, שתייה, תה ואפילו אקמולי . ניסנו גם לשנות את זמן האמבטיות. הקטנים מסיימים את ארוחת הערב לקראת 8 – 9 בערב והולכים לישון. יש לציין שדבר לא עוזר. אנחנו נמצאים על סף משבר מאחר ושנינו עובדים ולומדים ומתקשים לתפקד בצורה נורמאלית במהלך היום.
התייעצנו עם רופאת הילדים בנדון, היא לא הצליחה לקשור לבעייה הספציפית גורם. היא טוענת שיכול להיות שזה שיניים, אבל זה זמן ממושך מאוד שהבעייה קיימת וזה לא נראה לנו כמו שיניים.
ניסינו לתת לילדים טיפות קמומילה הומיאופתיות – ללא הואיל.
אני לא מצליחה לעלות על הגורם לךהתנגות זו, ולא מוצאת דרך להטיב עם הבעייה, זה נראה כבר לא נורמלי ואין לזה קשר שאילו זוג תאומים – שניהם מתעוררים ללא קשר אחד לשני.
חשוב לציין ששניהם נולדו כפגים במשקל של 2 ק"ג בשבוע 35 ושהו כ 10 ימים בביה"ח. ובשלושת החודשים הראשונים הם סבלו מאוד מאוד מכאבי בטן וגזים בצורה בלתי נורמלי, כמובן שניסיתי והחלפנו מספר תחליבי חלב והגענו עד לצמחי ונטרומיגן (רפואי).
היום הם אוכלים סימילאק טופ 2 ובמקביל מרק ופירות בצהריים. הם אוכלים מנת בקבוק של 180 לפני השיינה. במהלך היום הם יושנים במצטבר כ -3 שעות. ניסיתי גם להוסיף דייסה בבקבוק לפני השיינה שלא עזר.
מה שאני מחפשת היא שיטה, פתרון, רעיון, עצה, המצלה לפתרון הומיאופתיות, או כל דבר אחר שיוכל לעזור לנו לפתרון את הבעייה המטרידה הזו ולגרום לנו לחזור לישון קצת בלילה.
תודה
אמא מיואשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה
שירי קאשי06/01/2008הי לי רון,
ראשית היה לכם הרבה מזל עם תאומים מגיל 3 חודשים לישון לילה שלם. באמת הקושי הגדול ביותר בתאומים הוא חוסר הסינכרון שלהם בשעות שינה ואוכל ועליכם ההורים מוטלת מטלה עם קושי רב לענות לצרכים של כל אחד מהם.
את מציינת שהשינוי החל לאחר מעבר הדירה. תנסו בזמן הקרוב להיות מעט יותר קרובים אליהם, אם זה אומר שהם ישנו איתכם בחדר או שאחד מכם (לפי תורות) יישן לידם בחדר. ייתכן שהם חשים חוסר בטחון במקום החדש שלהם. בנוסף ניתן לעזור להם במשך היום וגם לפני השינה לשחרר מתחים מיותרים ולהגיע לשינה עמוקה יותר על ידי התרגילים הבאים:
1. בתוך פוף גדול (כזה עם הבד הנמתח) להשקיע אותם כך שיהי מעורסלים (כל אחד בנפרד). אם אתם שניים בבית אז כל אחד מחזיק בשתי פינות ומנדנדים מצד לצד, קצת מעלה ומטה. עם מעט יותר מאמץ ניתן גם לעשות לבד על ידי הרמת הפוף מלמטה כך שנשען על שתי הידיים. אם את לבד ניתן גם להניע את הפוף על הרצפה קדימה ואחורה במעין תנועות חתירה. התנועה של הפוף עוברת לאורך כל עמוד השדרה ועד לראש, מרגיעה מאוד ומרפה מאוד. בתוך הפוף התינוק נמצא מעורסל, עם תמיכה מלאה בגופו (מה שאין על הידיים). כל זה בשילוב עם תנועה מאפשר את אותה רגיעה מוחלטת והרפיית כל השרירים.
2. אפשר להגיע לרגיעה גם מתוך ערור המערכת. שימי מוסיקה קצבית וריקדי איתם בבית. תוך כדי תבצעי העברה שלהם מתנוחה לתנוחה בידיים שלך. או תבצעי איתם כל פעילות אינטסיבית יותר שאת נוהגת לעשות. יש סיכוי שזה יעייף אותם ואחר כך יהיה להם קל יותר להרדם.
3. אם יש בבית כדור פיזיו גדול - לשבת עליו עם התינוק בידיים בערסול ולקפוץ מעלה מטה בעדינות. ככל שהתינוק פחות רגוע להגביר את קצב ועצמת התנועה וככל שהוא נרגע להוריד עוצמות. בסופו של דבר ההרדמות צריכה להיות כשהתנועה כבר ממש מינורית. לאחר שאת מרגישה שהשינה כבר עמוקה להעביר למיטה בתנועה בטוחה ומהירה ולא איטית ומהססת. במיטה אם הוא על הבטן לטפוח על הישבן לכיוון הראש כך שתהיה תנועה לאורך כל עמוד השדרה. אם על הגב להמשיך בשפשופים של בית החזה. המשך התנועה לאחר המעבר למיטה מאפשר להם לחזור מהר לשינה העמוקה.
המון המון הצלחה,
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איסמטריה בפניםמיכל05/01/2008
שלןם רב!
בתי בת 4 חודשים. כשהיא היתה בת כמה ימים ראינו כי פניה אינם סמטריים - הבדל בגודל בין העיניים, חיוך ולחיים לא סמטרים. היינו אצל רופא עיניים והוא אמר שמבחינת ראייה הראייה שלה תקינה וכי זה רק עניין אסטטי.
יש לציין כי בתי היתה בצג עכוז וכי עשיתי היפוך שהצליח ולבסוף היא נולדה בלידה רגילה.
האם יש משהו שניתן לעשות בנושא?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיכל
דבי גרוס דולב06/01/2008הי מיכל
אנו פורום שעוסק בהתפתחות מוטורית של תינוקות ולכן איננו יכולים לעזור לך.
שיהיה הרבה בהצלחה
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסימטריה
שירי קאשי06/01/2008הי מיכל,
לגבי האסימטריה בפנים לא אוכל לייעץ לך כיוון שזה לא מתחום התמחותי אבל כן חשוב לציין כי אסימטריה יכולה לנבוע ממצג העובר ברחם ואזי תתיכן אסמטריה כלשוא גם בהתארגנות הגוף ובתנועה. חשוב לאורך כל שלבי ההתפתחות להקפיד על סימטריה למשל: להחזיק על שתי ידיים, לערסל/להאכיל עם הראש כל פעם לצד אחר, כל תרגיל שאת עושה לעשות לשני הצדדים (ולא רק לצד הקל יותר או הקשה יותר).
מנסיוני עם תינוקות (ולא מתוך יידע מקצועי) העניין האסטטי הולך ומשתפר עםהגיל ונהיה פחות ופחות נראה לעין.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום שירי ודבישירן05/01/2008
יש לי תינוקת בת חודש וחצי , מה שקורה זה שהיא מסרבת לישון במיטתה וכמו כן בסל-קל ניסינו כמה פעמים לשים אותה במיטה אחרי שכבר נרדמת על הידיים אבל אחרי כמה שניות היא מתעוררת ומתחילה לבכות , ניסינו גם להשאיר אותה במיטה לכמה דקות לבכות אבל היא לא מוותרת וממשיכה לבכות ולצרוח עד שלוקחים אותה , היא כל הזמן רוצה שאני אסתובב בה בכל הבית וכך היא נרדמת וכאשר אני יושבת על הכסא או הספה היא מתעוררת ומתחילה כמובן לבכות ואז אני קמה ומסתובת שוב , בתקופה האחרונה היא נרדמת רק כאשר אני מסתובבת בה ושמה לה מוסיקה , אני די מתוסכלת ולא יודעת מה עלי לעשות , אני מחכה לתשובה מהירה ולעזרתכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשירן
דבי גרוס דולב05/01/2008הי שירן ושבת שלום
תינוק בן חודש וחצי הוא מאוד צעיר לדעתי ועוד לא ממש מוכן להקניית הרגלי שינה. טבעי בגיל זה להזדקק לתנועה ומגע על מנת להירדם ובכלל כדי להירגע.
נסי אולי לתת לביתך כמה דברים שיכולים לעזור בכל זאת בשינה:
מקלחת קבועה לפני שעת השינה, מגע עמוק ועיסוי מרגיע, נסי להשתמש במנשא במקום בידייך, עשי איתה תנועה במרחב (לרקוד ולהניע) עם ובלי מוזיקה על מנת לפרוק את האנרגיה האצורה והכי חשוב נסי להכיל את הקשיים שלה, של תקופת ראשית החיים בה לתינוקות רבים יש קשיים בהירדמות ובשינה רצופה- זה משתנה עם הזמן.
אני מאמינה כי בשלב זה של החיים עלינו לענות על כל צרכי התינוק ונכון שפעמים רבות זה בא על חשבוננו, ההורים.
סבלנות...
שיהיו לילות טובים
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינה
שירי קאשי06/01/2008הי שירן,
בגיל זה הם עדיין זקוקים להמון חום ומגע מההורים. ההחזקה על הידיים נותנת להם תחושת בטחון המאפשרת להם בהדרגה להפתח ולהחשף לעולם שבחוץ. הם עדיין זקוקים לחוויות רחמיות של להיות עטופים ומוגנים. תינוק שיקבל את הבטחון לו הוא זקוק אז בהמשך דווקא יהיה לו קל יותר להתרחק מההורים ולנסות דברים לבד, דבר שהוא הכרחי לקראת המשך ההתפתחות המוטורית שלו וגם הרגשית. הסיבה שהוא מתחיל לבכות זמן קצר לאחר שמורידים אותו על הידיים היא שעל הידיים יש תנועה כל הזמן (גם אם את לא מרגישה אותה) וכן יש את החום והקרבה לאמא/אבא לעומת המזרון שהוא סטטי ולא עוטף. המלצתי היא שאם אתם מניחים אותו במשך היום כשהוא תחת השגחה אז להניח על הבטן (תנוחה שהיא עוברית ובה התינוק מרגיש יותר מוגן ובטוח) ולטפוח על הישבן לכיוון הראש כך שניתן לראות את התנועה העדינה עוברת לאורך כל הגוף ומגיעה עד לראש. בצורה זו ממשיכים את התנועה בה הוא חש כששהה על הידיים. אם זה בלילה ומשכיבים על הצד אזי ניתן להשתמש באותה השיטה או אם זה על הגב לשפשף למעלה ולמטה את בית החזה, גם לתת תנועה וגם כדי להרפות מתח מיותר.
לפני שנת הלילה ניתן לתת לתינוק עיסוי שיעזור גם הוא להרפות מתח מיותר.
בכל מקרה את תהליך ההרדה עצמו לעשות או לפחות לסיים בערסול. בתנוחה זו התינוק מרגיש הכי מוגן ובטוח ולכן מאפשר לעצמו להרפות יותר. במצב זה השינה תהיה עמוקה ונינוחה יותר ותביא לפחות יקיצות.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן עשרה חודשיםלי04/01/2008
רציתי לשאול על אחיני. הוא ילד מתוק ומקסים בן עשרה חודשים וקצת.
מבחינה מוטורית הוא מצוין. זוחל נעמד. הולך בסיוע קירות חפציםו כו.
מבחינה רגשית. אני חושבת שיש לו בעיה . קודם כל הוא לא מדבר רק משמיע קולות כמו אה ג מה וכו.
הוא לא מבין הוראות פשוטות כמו איפה הכדור . אבל כשאני אומרת כדור הוא מסתכל עליו ויודע על מה אני מדברת.
הוא מחייך צוחק ומשיר מבט אבל מייד מסיט אותו. לפעמים הוא מסתכל לי בעינים יותר אבל לפעמים זה רק לשניה ואז הוא מסיט את המבט.
כשאני מנסה ליצור מבט עיין "בכח" .הוא ממש מפוחד וגם כשהוא מסתכל עלי רואים את הפחד בעיניים. כמו מפחד להסתכל..
אבל כשהוא רואה שאני שרה לו ואומרת לו מילים טובות לאט לאט הוא נרג ע . והוא כן מסתכל עלי.
לדעתי הוא עבר טראומה בחודשים הראשונים שלו . אמו היתה בדכאון לאחר לידה. ובקושי הסתכלה עליו. או התיחסה עליו. כל היום הוא היה בנדנדה . במיוחד בחודש הראשון.המצב רוח שלה גם לא היה טוב. והיה הרבה לחץ באויר..
כל זה לדעתי גרם לכל המצב הזה. כי כשהוא היה תינוק אפילו בן חודש חודשים הוא כן היה מסתכל עלי בעינים.
אמו אומרת שהיא היתה מניקה אותו והוא היה מסתכל עליה . היא היתה מסירה את המבט.. לא יכלה להסתכל עליו.
היום זה עבר לה. והיא אימא מצוינת אבל שוב..אני דואגת. למדתי חינוך מיוחד ואני יודעת על אוטיסטים שמתקפדים טוב ומחיכים וצוחקים וכו.
וזה מדאיג אותי. הוא האחין היחד שלי. .ועם הרקע שלי בחינוך מיוחד . אני דאגנית ביותר..
בכל מקרה הוא מאוד אוהב את אביו . וכל הזמן רוצה שיחזיק אותו בידיים. בוכה ותופס לו במכנסיים שירים אותו. ואז הוא מניח את הראש על אביו ופשוט מתפנק..
האם יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללי
דבי גרוס דולב04/01/2008שלום לי
זה אינו תחות התמוחותינו פה, הייתי ממליצה לכם לפנות לאיבחון מקצועי ע"י רופא התפתחותי או דרך טיפת חלב.
בהצלחה, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)