מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאת אקו וארגומטריהענת05/11/2014
מה פירוש הקיצורים האלו שקיבלתי בתוצאת אקו לב? (אני בת 60)
בדופלר: MIN TR
MILD MR
MIN AR
NORMAL IVC
וארגומטריה: בוצעה בדיקת מאמץ על מסילה נעה ולפי פרוטוקול ברוס במשך 8 דקות בשלב 3 ותחת עומס של 10.1 מטס הושג דופק 159 שהוא 99% מדופק מטרה בהתאם לגיל. תגובה נורמוטנסיבית. רגישות וסגוליות של הבדיקה עד 75%.
השאר תקין. מה כל הנ"ל אומר לך? הרבה תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע אין תשובה??
ענת11/11/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתיחה טובה של מסתם אורטלי המסתם תלת עליפרופ` דוד רוט04/11/2014
אני בן 57 ידטע שנים על MVP ובשנים האחרונות גם פעימות מוקדמות
עברתי אקו לב ביקורת והתוצאה-
ascending aorta 30
aortic root 26
left atrium 28
septum thickness 9
end diastole 49
end systol 29
lv postrior wall 9
left atrium area 18
right atrium area 12
חדר שמאלי בגודל תקין התכווצותו טובה גלובלית ואזורית E.F.משוערך כ 60%
דפנות חדר שמאל בעובי תקין
שורש האורטה והאורטה העולה ברוחב תקין.סינוסים אאורטלים לא מורחבים 32 ממ
עליה שמאלית בגבולות התקין. עליה ימנית ברוחב תקין. תנועתיות של המחיצה הבין עלייתית ככל שניתן להדגים ללא PFO
IVC אינו מורחב עם תמט רספירטורי תקין
פתיחה טובה של מסתם אורטלי המסתם תלת עלי
פתיחה טובה של מסתם מיטרלי הודגם MVP סוף סיסטולי- עלה אחורי
עלי המסתם מקסמטוטיים
דופלר- מהירות אאורטלית תקינה איספיקה אאורטלית מינימלית
איספיקה מיטרלית סוף סיסטולית קלה
לחץ ריאתי תקין מוערך כ-29 ממ
תפקוד דיאסטלי תקין
סיכום- MVP עם MR סוף סיסטולי קל
AR מינימלי
מה אומרים המימצאים?
שאלתי- מה פירוש שעליי המסתם המיטרלי מעט מקסמטוטיים?
מה זה אומר אי ספיקה אורטלית? מינימלית
מה התופעות שזה עשוי לגרום?
האם המימצאים יכולים לגרום לפעימות מוקדמות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר04/11/2014בסה״כ בדיקה בגדר הנורמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות אקו לבאלמוני03/11/2014
שלום,
מין - זכר
גיל - 20
להלן תוצאות אקו לב, אשמח לפירוש:
Mitral Valve: Normal
Aortic Valve: Normal
Tricuspid Valve: Normal
Pulmonic Valve: Normal
Aortic root diameter: 19 mm
Ascending aorta diam: 25 mm
Left Artium:
Anteroposterior diam: 29 mm
Superoinferior diam: 34 mm
Pericardium: Normal
Left Ventricle:
IV septal thickness: 8 mm
Post wall thickness: 8 mm
End diastolic diam: 43 mm
End systolic diam: 21 mm
Fractional shortening: 51%
Outflow tract diam:
Right Atrium:
Sup-Inf diam: 32 mm
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח תוצאות אקו לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר04/11/2014תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עישון לאחר ניתוח טטרולגיה פלוטנתנאל חזוט02/11/2014
עברתי ניתוח טטרולגיה על שם פלוט לפני 20שנה ורציתי לדעת אם מותר לי לעשן ולשתות אלכוהול תמיד נותנים לי תשובה לא מוסברת אם תוכל להסביר לי אשמח מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עישון לאחר ניתוח טטרולגיה פלוט - תגובה
ד``ר רוברט הפנר04/11/2014אם הלב תקין אז השאלה נשאלת ללא קשר לנתוח והתשובה היא שלעשן זה לא בריא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לא תקיןנעמה31/10/2014
שלום וברכה
אני בת 66 יתר לח"ד מאוזן . הרגשתי שבוע שעבר לא טוב עם קוצר נשימה ושיעול שהשתפר מאוד עם אנלציות. אך הרופא טוען שהלב שלי לא בסדר בגלל האקג . ונשלחתי לאקו . מה אומר התוצאות האקו?. פליז הרופא שלי בחו"ל.
חדר שמאל אינו מורחב . הספטום מעובה בבסיסו . התכווצותו הכללית תקינה. מקטע פליטה מוערך בכ60% . לא נצפתה הפרעה בולטת בהתכווצות האזורית . גלA גבוה מגל E בעקומת המילוי של החדר השמאלי .
עליה שמאלית ברוחב תקין .
חללי הלב הימניים בגודל תקין.
שושרש האאורטה והאאורטה העולה ברוחב תקין.
פתיחה טובה של המסתמים.
בדופלר:
אי ספיקה מיטרלית מנמלית. אי ספיקה טריקוספידלית קלה.
הלחץ הסיסטולי בעורק הראה גבולי. מוערך בכ 35 ממ"כ
לא נמצא תפליט פריקרדיאלי
בנוסף יש לי אח עם שריר הלב מעובה והרופא שלו הסביר שיתכן וזה משפחתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האקו
נעמה31/10/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאקו - תגובה
ד``ר רוברט הפנר04/11/2014לבטח התבלבלת ובמקום לשלוח לרופא שלך שלחת אלינו. אנחנו לא קופ״ח. ואפילו לא מחליפים את הרופא שלך שטס לחו״ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת אקו לב במאמץאנונימית30/10/2014
שלום,
אני בת 55, עשיתי בדיקת אקו לב ובתוצאות הבדיקה נרשם:
"אקו במנוחה- הודגם כיפוף של העלה האחורי של המסתם המיטרלי".
מה הכוונה? והאם יש סיבה לדאגה?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת אקו לב במאמץ - תגובה
ד``ר רוברט הפנר04/11/2014הכיפוף לא חשוב כל כך אלא תפקוד המסתם מה שלא כתבת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול תרופתישוני30/10/2014
שלום רב
עברתי התקף לב באוגוסט 2011 במהלכו צנתרו אותי בגלל אוטם בשריר הלב ושמו לי סטנד.... מאז אני מטופל בקרדילוק 2.5 , קרטייה 100 , פלאויקס 75 , קריסטור 40 ולאחרונה גם בזאפברייט 400 בגלל טריגליצרידים שהיה חורג בבדיקות דם
שאלתי היא כמה זמן צריך להמשיך עם הפלאויקס 75 כי בשחרור מבית החולים ההמלצה לפלויקס הייתה לשנה ואנחנו כבר בסוף 2014 ואני מטופל מאוגוסט 2011 ,קראתי שאומרים שעדיף להמשיך עם הפלוויקס75 כמה שיותר
מה אתם אומרים לגבי הטיפול התרופתי בפלאויקס75 האם צריך להפסיקו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול תרופתי - תגובה
ד``ר רוברט הפנר04/11/2014יש רפואה ויש רפואת שכנים. מציע שתתיעץ עם הקרדיולוג שלך בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולטר לבבלה30/10/2014
שלום ד'ר
אני בת 46 עברתי הולטר לב
בתוצאה נרשם- יש פעימות מוקדמות מוגברות עם 90 פעימות לדקה צרורות קצרים של
PACS
מה זה אומר? על מה זה מצביע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר04/11/2014ממצא שכיח מאוד. לא אומר כלום ולא בהכרח מצביע על בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות.בדיקהרוני29/10/2014
שלום רב
אודה לעזרתכם
אמא שלח הייתה ביום באקג לאחר שהיו לה כאבים בחזה
התוצאות מצורפות כמסמך תמונה
האם אלו תוצאות תקינות? יש מה לדאוג?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות.בדיקה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר29/10/2014מה שרשום אינו תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבנת תוצאות הולטרמאיר23/10/2014
פעם ראשונה שאני עושה בדיקה זו. ולא ברורה לי התשובה שקיבלתי:
קצב בסיסי- קצב סינוס
מהירות מינימלית- 49 ממוצעת לדקה
מהירות מקסימלית- 112 ממוצעת לדקה
מהירות ממוצעת- 72 לדקה
הפרעות קצב חדריות vpc's- נצפו סה"כ 20 vpc's במשך הבדיקה משני מוקדים.
הפרעות קצב על חדריות apc's- נצפו סה"כ 15 apc's במשך הבדיקה. נצפו קטעי atrial rhythm.
הפרעות הולכה- bradycardic first and second degree a-v block due to vagal effect on sinus and a-v nodes block.
הערות סיכום- נצפה קצב סינוס במהירות 49-112 לדקה. מהירות ממוצעת ביממת המעקב 72 פעימות לדקה.
אשמח אם מישהו יסביר לי מה כל זה אומר
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבנת תוצאות הולטר - תגובה
ד``ר רוברט הפנר24/10/2014מציע שתחזור למי שהפנה אותך להולטר. בגדול ״דיי״ בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקורוני23/10/2014
בן 57, עם MVP
עברתי בדיקת ביקורת אקו לב, שלגביה יש לי מספר שאלות שאשמח לקבל עליהן תשובות
בחלק האחרון של הבדיקה לאחר שהבודקת עברה עם המתמר על החזה ו הבטן, היא היצמידה אותו לשקע בצוואר, שמתחת לגרון , השקע במרכז שמתחת לגרגורת, ולחצה למשך כרבע דקה,
זכור לי שבבדיקות אקו קודמות לא נגעו באיזור הגרון,
מהי הסיבה, ומה ניבדק באיזור הגרון?
עד כמה שאני מבין באנטומיה במקום זה נימצאת בלוטת התריס ,
מהו ההיגיון שמאחורי הצמדת המכשיר באיזור זה?
האם האנרגיה של המתמר , שאינני יודע מה עוצמתה , [כאחת שחודרת דרך הצלעות אז כנראה שהיא לא חלשה ] האם היא עשויה להשפיע בצורה כלשהיא על בלוטת התריס והפארא תירואיד? ואם כן, איך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו - תגובה
ד``ר רוברט הפנר24/10/2014אין ספק שאתה חזק באנטומיה.
מהאיזור שציינת רואים את קשת האאורטה (אבי העורקים). זהו מנח ומקובל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשלי22/10/2014
האם אוושה דיאסטולית עקב מסתם ביקוספידלי אשר נשמעת באדם בוגר גם אמורה הייתה להשמע בילדותו (גיל 10 )?
תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר22/10/2014למה זה מענין אם הייתה אוושה לפני עשרות שנים? בגיל 10.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח מבחן מאמץשירה21/10/2014
היי, אשמח לעזרה בהבנת תוצאות הבדיקה: א.ק.ג במנוחה: sinus rhythm דופק מטרה 100%: 191, 85%:162 הסיבה להפסקת בדיקה: השגת דופק מטרה א.ק.ג במאמץ: ST DEPRESSION: עד 2 ממ בחיבורים: V6 V5 AVF || ||| השינויים מופיעים לסירוגין הפרעות הולכה וקצב: לא היו א.ק.ג בהתאוששות: שינויים אותו חיבורים משך מאמץ: 12.24 ל.ד בשיא מאמץ: 160/70 עומס מירבי: 12.8 METS דופק מירבי בבדיקה: 192 % דופק מירבי חזוי: 101
סיכום:
מבחן מאמץ חיובי אלקטרוקרדיוגרפית אסימפטומתי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח מבחן מאמץ - תגובה
ד``ר רוברט הפנר22/10/2014בסיכום רשום שהבדיקה אינה תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שירה22/10/2014תודה על התגובה.
מה הכוונה הבדיקה אינה תקינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר22/10/2014לא בהכרח אומר שלך יש בעיה. לכן מציע שתפני לקרדיולוג שיחבר בין כל הנתונים ויחליט על המשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בצד שמאלרחלי21/10/2014
אני בת 41. בגיל 18 מצאו לי אוושה בלב. לאחרונה הייתי אצל רופא ושלח אותי לבדיקת אקו. האקו יצא תקין. בימים האחרונים יש לי כאבים בצד שמאל וקושי בנשימה. מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בצד שמאל - תגובה
ד``ר רוברט הפנר22/10/2014הסיבות רבות ומגוונות. תפני לרופא שלך בקופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם נמוך ודופק נמוךשרה21/10/2014
שלום רב. בת 31. בריאה.
אובחנתי עם השימוטו וטופלתי באלתרוקסין. אחרי שהתאזן הפסקתי כי עשה לי רע.
TSH תקין.
ל"ד רגיל שלי 90/50. ודופק 60
בתקופה האחרונה, חולשה וחיוורון והדופק שלי איטי יותר.
בשכיבה לחץ הדם יורד ממש והדופק מגיע ל44 וחזק מאד.
אני מתעוררת משינה עם תחושת עילפון ודקירות בחזה, חזקות אך חולפות.
הרופאה טוענת שיש לי בעיה אורטופדית ולא הפנתה לשום בדיקה מלבד אורטופד.
לגבי דופק ולחץ דם היא אמרה שאני צריכה לשמוח שזה לא גבוה...
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם נמוך ודופק נמוך - תגובה
ד``ר רוברט הפנר22/10/2014הבעיה הראשונית קרוב לודאי אינה בלב. תשתי יותר, יותר מלח ותבדקי יותר לעומק את תפקודי ב. התריס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)