מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מבוהלגל01/06/2014
שלום בן 32 מעשן עובד עבודה פיזית קשה . כבר שבוע אני מרגיש כמו לחץ קטן בחזה עם קצת קושי נשמתי . כלומר כל הזמן אני לוקיח נשימות עמוקות . לציין שאני כל שנה שנתיים עושה מבחן מאמץ ואקו שהם תקינים .
השבוע עשו לי אגב ואמרו לי שהוא לא תקין ורשמו באקג תבנית של EARLY REPOLARIZZTION. שלחו אותו לבית חולים עשו לי בדיקת ששמה טרפולין ואמרו לי שהיא תקינה וצילום חזה .
רופא המשפחה שלח אותי למבחן מאמץ ואקו לב . לציין כבר שבוע מרגיש כמה פעימות מוקדמות או לא יודע מה זה . אשמח להבין מה ממצא האקג EARLY REPOLARIZZTION
האם הוא מסוכן ?אני עובד עבודה מאוד פיזית וקשה
תודה גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבוהל - תגובה
ד``ר רוברט הפנר02/06/2014הממצא הנ״ל חסר חשיבות ולא זה הופך בדיקה תקינה ללא תקינה
אני מציע שתתיעץ עם קרדיולוג או תפנה לחדר מיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגוי
גוי02/06/2014להתייעצץ לגבי האקג או לגבי הכאבים? הרי הייתי בבית חולים במיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגוי - תגובה
ד``ר רוברט הפנר02/06/2014לגבי מה שאתה מרגיש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלטתי להיות טבעוני,דני01/06/2014
האם אפשר להפסיק לקחת סטטינים
אני בן 73 , אחרי נתוח מעקפים ואחרי נתוח שסתומים,
גובה 181 משקל 78 קילו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלטתי להיות טבעוני, - תגובה
ד``ר רוברט הפנר02/06/2014אחרי שתהיה (!) טבעוני, אם העורקים נפתחו אז תוכל להפסיק סטטינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח סריקה טומוגרפית ממוחשבתצבי28/05/2014
לפני מספר ימים עשיתי בדיקת טומוגרפיה ממוחשבת של החזה במנח אקסיאלי. במסגרת בדיקות דו-שנתיות הופנתי לבדיקה עקב כך שעישנתי בעבר - לא מעשן כבר כי-14 שנה.
הבדיקה בוצעה ללא הזרקת חומר ניגודי בוריד. בתוצאות ,בין היתר , צוין :שינויים טרשתיים בעורקים קורונריים.
יש לציין שלפני שנתיים ביצעתי בדיקת תפקודי מאמץ לב-ריאה וריאה בנפרד ( עקב תלונות על קוצר נשימה ,אבחנה -AP ? ) ונמצאו תקינים לחלוטין וזאת ברמת דופק מירבי חזוי לגילי וברמת מיצוי מאמץ פיזיאולוגית מלאה.
כמו כן ,לפי כי חודשיים , במסגרת הבדיקות דו-שנתיות עברתי בדיקת א.ק.ג. וארגומטריה.
התוצאות :
א.ק.ג. - ב.מ.פ.
ארגומטריה - תגובה נורמוטנסיבית ,אין עדות לאי ספיקת כלילית במאמץ.
לאור כל הנ''ל מבקש לברר משמעות ממצא ב סי.טי ומה עושים עם זה .
בכבוד רב ובתודה
צבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח סריקה טומוגרפית ממוחשבת
צבי28/05/2014אני בן 68
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיענוח סריקה טומוגרפית ממוחשבת - תגובה
ד``ר רוברט הפנר30/05/2014ה CT אומר שיש טרשת בעורקי הלב. לא סתימות כנראה. לכן בדיקות המאמץ תקינות.
צריך לעשות טיפול מונע (לחץ דם, כולסטרול וכו) כדי שהטרשת לא תתקדם לכדי הצרויות של ממש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת עילפון ודופק מהירמירי28/05/2014
שלום רב.
אני בן 39. בריא. ללא רקע לבבי. לפני כשבוע תרמתי דם. לחץ הדם לפני התרומה היה 120/70 כאשר בד"כ בעבר היה לי 130/85. במהלך השבוע האחרון אני חווה תופעה של תחושת כמעט עלפון ואחריה אני מרגיש חזק חזק את הדופק עד להסדרה. ככה זה חוזר על עצמו מספר פעמים ביום. בבדיקות לחץ דם שונות במהלך היום אני מודד ערכים שנעים בין 114/70 ועד 96/58 כאשר אלו ערכים שמעולם לא הכרתי בעבר !
שאלותי:
1. האם יכול להיות מקור לבבי לתופעה ?
2. האם עלי לעשות בדיקות כלשהן ?
3. האם יש לכם עצה מה עלי לעשות כדי להמנע מתחושת העלפון כיוון שהיא מאד לא נעימה.
תודה,
מירון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת עילפון ודופק מהיר - תגובה
ד``ר רוברט הפנר30/05/2014תשתה תאכל ותנוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לעזרהמעיין28/05/2014
שלום
יש לי דופק מהיר ולחצים בחזה, לעיתים הרגשה של דקירות בלב.
עשיתי אקו לב הבדיקה תקינה רק כתבו לי - הודגמה אנויריזמה של המחיצה הבין עלייתית. עשיתי הולטר, בבדיקה היה כתוב: קצב סינוס 55 עד 143, לא נראו בפרעות קצב משמעותיות.
הלכתי חזרה לקרדיולוג שהפנה אותי הוא אמר שהתוצאות תקינות ושלי אותי למבחן מאמץ (הולטר במאמץ) היום עשיתי ויצא לי כל בתוצאות הבדיקה:
אקג במנוחה: קצב סינוס, גלי T
ל״ד במנוחה: 130/70
דופק בשיא המאמץ: 174
אחוז מדופק מטרה: 87
METS: 10.1
ל״ד בשיא המאמץ: 140/60
ל״ד 3 דקות התאוששות: 140/60
הפרעות קצב: COUPLET בודד בתחילת המאמץ VPBS בודדים שנעלמו בשיא המאמץ.
שינויים באקג: ללא
תלונות: קוצר נשימה ודקירות בחזה שחלפו במנוחה.
לסיכום: ללא עדות לאי ספיקה כלילית במאמץ.
בבקשה אשמח לדעת מה תוצאות הולטר באמץ שכתבתי אומרות, ולפי תוצאות הבדיקה שעברתי מה זה אומר? בנוסף אציין שאני כל הזמן עייפה וחלשה.
בת 20. תןדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לעזרה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר30/05/2014הבדיקות בגדר הנורמה
משהו אחר לא לבבי עובר עלייך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אקו לבמזל28/05/2014
בבקשה חוות דעתכם לבדיקת אקו לב שעשתה אמי (בת 80). תודה רבה
דופק: 80 בדקה
קצב: atrial fibrillation
clinical diagnosis: dyspnea, morbid obesity, atrial fibriliation
מדידות ב-D2
mitral valve: normal
aortic valve: normal
tricuspid valve: normal
pulmonic valve: n.scored
aortic root diameter: 21 mm
ascending aota diam: 38 mm
left atrium:
anteroposterior diam: 36 mm
superoinferior diam: 53 mm
pericardium: normal
Left ventricle:
Iv septal thickness:14 mm
Post wall thickness:12 mm
End diastolic diam: 43 mm
End systolic diam: 27 mm
Fractional shortening: 37%
Right atrium:
Sup-inf diam: 58 mm
מהירות זרימה 2.9 tricus
Pa 44
Rv 44
(בהנחה שהלחץ בעליה הימנית 10 ממ"כ)
איכות ההדמיה ירודה
סיכום:
דפנות חדר שמאל מעובות, הדמייתן מהחוד ירודה מאוד, כנראה שהתפקוד הכולל של החדר שמור. לחץ מילוי תקין של חדר שמאל.
העליות מאורכות. טבעת המסתם הצניפי מסוידת, דרכו אי ספיקה קלה מאוד. אי ספיקה קלה של המסתם התלת צניפי עם עדות ליתר לחץ דם קל.
הדמית חדר ימין מוגבלת, כנראה שתפקודו שמור.
בהשוואה לבדיקה משנת 2010 הדפנות מעובות יותר.
אבחנות אכו:
Technically difficult echo
Probable preserved left ventricular function
Left ventricular hypertrophy
Normal lv filling pressure* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אקו לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר30/05/2014כמו בת 18 אבל עם פרפור פרוזדורים. צריכה טיפול אנטיקואגולנטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מטורף בזמן מנוחה עם רקעטל28/05/2014
שלום רב, שמי טל בן 33. לפני 20 שנה חליתי במירוקרדיטיס ואני חי עם ירידה בEF עד 47% יציב כל ימי חיי. ב8 חודשים האחרונים החלטתי לעשות מהפך בחיי ולאחר שנים של עישון ועודף משקל. השלתי ממשקלי 15 קילו של שומן (כרגע אני שוקל 90 קילו עם גובה של 1.70) והפסקתי לעשן, בפיקוח תזונאית ואני מתאמן באופן יומיומי במגוון עיסוקי ספורט (ריצה, משקולות, אירובי ועוד).במהל התקופה עשיתי בדיקות מאמץ ובדיקות הימודינאמית ויצאו תוצאות מצויינות למרות המגבלה שצויינה לעיל, במהלך התקופה אני מרגיש מצויין מגיע לדפקים גבוהים של סביבות ה - 90% ומעלה מיכולתי וכו'. במהלך שלושת הימים האחרונים ביצעתי דיאטת ניקוי רעלים שכמעט לא כוללת חלבונים ופחממות וביום השלישי החלטתי לבצע ריצה (כמו שאני מבצע באופן קבוע). לאחר 40 דקות של אימון פתאום הרגשתי כאבים בחזה בצד השמאלי ושעון הדופק הראה על דופק של 110 אחוז אפילו במנוחה. בדיקה ידנית שלי בעורקים לא הראתה משהו חריג אבל הרגשתי לא טוב, ממש שהלב רעד מבפנים. סליחה, שפרטתי לך את כל התמונה אך אני מוטרד מאוד. האם עכשיו צריך ללכת ולחקור את הסיבה של האירוע או להניח שזה בגלל הדיאטה המיוחדת של שלושת הימים וכן האם זה מתקשר לאירוע שקרה לי בילדות. שוב, אני מרגיש מצויין במהלך כל האימונים שעשיתי ומעולם לא קרה לי אירוע כזה למרות המאמצים הגבוהים שלי באימונים. דוקטור, עצתך הטובה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק מטורף בזמן מנוחה עם רקע - תגובה
ד``ר רוברט הפנר30/05/2014אני מאמין שחזרת לרעלים ולכן כבר מרגיש טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרדילוק וואבן ביחדאינגה27/05/2014
האם מותר לקחת קרדילוק בשילוב עם וואבן. אני אחרי שלושה חודשים אחרי צינתור אבלציה. קרדיולוג נתן לי קרדילק להורדת דופק ורופא משפחה נתן לי וואבן בנוסף. הרגשה כללית שלי ממש לא טובה אחרי לקיחת התרופות. כאב ראש, סחרחורות, תשישות..האם השילוב של התרופות גורמת לזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרדילוק וואבן ביחד - תגובה
ד``ר רוברט הפנר30/05/2014״לא צריכה להיות בעיה בשילוב בין השניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בדיקת הולטרזיוה23/05/2014
עשיתי בדיקת הולטר למשך 24 שעות ורציתי לדעת מה משמעות התוצאה.
יש לציין שלפני שבוע עברתי בדיקת אקו לב והבדיקה יצאה תקינה.
להלן תוצאת בדיקת הולטר. רושם, שמקטע PQ מקוצר. פעימות חדריות מוקדמות חד-מוקדיות - עד 112 בשעה. נצפו קטעים שכיחים של טריגיניה - עד 44 קטעים בשעה. נרשמו 5 פעימות פרוזדוריות מוקדמות. שאר - ב.מ.פ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת בדיקת הולטר - תגובה
ד``ר רוברט הפנר23/05/2014הבדיקה אינה תקינה מציע שתפגשי עם קרדיולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה,יש לי תור בשבוע הבא
זיוה23/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקותיקי23/05/2014
שלום
מה הסיבה שמופיעות בצקות ברגליים באי ספיקה דיאסטולית ?
וכיצד הן נוצרות ?
תודה זאביק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקות - תגובה
ד``ר רוברט הפנר23/05/2014בין היתר בגלל לחצי מילוי גבוהים עקב LVEDP גבוה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מהירמיכל23/05/2014
שלום
אני בת 63 מקבלת קרדיולוק 1.25 וכן דיזוטיאזיד . עשיתי אקו לב והולטר וכמובן מספר פעמים אקג והכל תקין .למרות זאת יש תקופות בהן יש לי דופק מהיר 110 וכן עליה בלחץ דם.בדרך כלל לוקח מספר דקות עד כחצי שעה עד שחוזר לדופק רגיל.
,שמתי לב שזה קורה בתקופות מתח.וזה גורם לי לחרדה נוספת.האם יש מקום לבדיקות נוספות והאם זה מצב מסוכן.
תודה רבה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק מהיר - תגובה
ד``ר רוברט הפנר23/05/2014מיכל
נכון, לפעמים הדופק ולחץ הדם עולים. כך אצל כולם. העיקר שכעבור מס׳ דקות נרגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק מהיר
מיכל23/05/2014תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לב תלת מימדשלי23/05/2014
שלום אני בת 22 צריכה לבצע אקו לב תלת מימדי עקב חשד לאנדוקרדיטיס. יש לי בעיות בליעה לפעמים ובנוסף אני נושמת דרך הפה ולא דרך האף. שמעתי שיש בדיקה של אקו לא פולשנית והיא תלת מימדית עם איכות ממש גבוהה האם הדבר נכון ,באילו בתי חולים קיימת בדיקה תלת מימדית? תודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון שורה 1
שלי23/05/2014אמורה לבצע אקו ושט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון שורה 1 - תגובה
ד``ר רוברט הפנר23/05/2014אני לא מבין מה הבעיה העיקרית. שאת נושמת דרך הפה ופןחדת או איכות המכשיר עצמו.
המיכשור אינו העיקר אלא הרופא שמבצע את הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעותרומי23/05/2014
שלום. בת60 .
לפני שש וחצי שנים עברתי ניתוח לתיקון המסתם המטרלי.
התיקון היה מסובך, צניחה חמורה, אך הניתוח עבר בהצלחה מלאה.
במעקב אקו שנתי הכל תקין.
אתמול רכבתי על אופניים במאמץ לא רגיל. עליות וכו. ואחכ גם נעצבתי מאד בשל סיבה כלשהי.לא ישנתי טוב בלילה.
היום הרגשתי לראשונה שוב מעין קפיצות. דפיקות לשנייה או שתיים.מעין הפרעות.
בערך 3 או 4 פעמים.
האם יתכן שהמאמץ המוגזם פגע במסתם?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות - תגובה
ד``ר רוברט הפנר23/05/2014באמת חשבת שעל סמך ״קפיצות״ של שניה שתיים ניתן לקבוע אם ישנה בעיה במסתם? ובעיה במסתם הייתה באה לידי ביטוי במה שתארת?
בעיקר תנוחי ותרגעי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה..
רומי24/05/2014תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ונטולין וזטואליסה21/05/2014
אני בת 16 ועשיתי השנה את כל בדיקות הלב (עקב כאבים שהיו לי) ויצא שהכול לגמרי תקין. כבר כמה שבועות שיש לי ליחה, קושי בנשימה עמוקה ועייפות והרופאה נתנה לי משאף של ונטולין ואמרה לי להשפריץ פעמיים 2 פעמים ביום למשך שבוע
והיא גם נתנה לי זטו לקחת אחד כל יום.
יש לי כמה שאלות:
אני יודעת שיש לונטולין תופעות לוואי שקשורות ללב ושמעתי שזה יכול גם לגרום לפרפור חדרים ועוד דברים. האם בכמות כזו ובמשך הזמן הזה יכולות להיות תופעות כאלה למישהי שהלב שלה תקין? והאם התופעות יכולות לקרות רק בשבוע של לקיחת התרופה? או שיכול להיות נזק ללב עצמו וכתוצאה מכך יכולות להיות בעיות בלב גם אחרי שסיימתי לקחת את התרופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ונטולין וזטו - תגובה
ד``ר רוברט הפנר21/05/2014אין נזק ללב. הונטולים מעלה דופק בזמן השימוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות אקוקרדיוגרפיהעמירם21/05/2014
שלום רב,
אני כבן 54 ונשלחתי לבדיקה ע"י רופא המשפחה בשל כאבים ברום הבטן.
הבודקת הלחיצה שכן שאלה ממה אני סובל בריאות ולאחר שהשבתי שלמיטב ידעתי אין בעיה, שאלה אותי כמה אני מעשן ושוב התשובה היא שאינני מעשן.
תוך כדי הבדיקה שאלה מתי סבלתי מהתקף לב, והתשובה היא שמעולם...
אשמח לסיוע בפענוח תוצאות הבדיקה.
נתונים כלליים
קצב לב במנוחה 61. משך המאמץ 12:34 לחץ דם במנוחה 120/70 קצב לב מקסימאלי 161 90% ממטרה עומס 12.8 לחץ דם מירבי 170/70
מידות:
Left atrium 38 cm 23cmXcm
Left ventricle-end diastole 46
Left ventrcle-end 26
Interveentricular end-diastolic thickness 10
Posterior wall end diastolic thickness 10
Aortic root 36
Ascending aorta 37
ערכים
Mitral Valve אי ספיקה קלה
Ti Gradient/estimated PAP 25 mmHg
Tricuspid Valve אי ספיקה קלה
תפקוד כולל של חדר שמאל
במנוחה:
הדמיה קשה טכנית
חדר שמאל אינו מורחב, דפנותיו בעובי תקין
התכווצותו הגלובלית תקינה, ככל הנראה ללא הפרעה איזורית בולטת.
EF~55%
עליה שמאלית מורחבת
אי ספיקה מיטרלית וטריקוספידאלית קלה.
במאמץ:
היפרקינזיה של כל הסיגמנטים של חדר שמאל, באקו מיד לאחר סיום מאמץ.
מסקנה: אין עדות לאיסכמיה במאמץ שבוצע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות אקוקרדיוגרפיה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר21/05/2014תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)