מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אקו לברועי14/10/2014
אבקש חוות דעתך המקצועית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר14/10/2014תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת שיער לחולה לבאדי13/10/2014
אני גבר כבן 35
יש לי אי ספיקה במסתם מיטראלי שמאלי שמוגדרת קשה ועומד כנראה בקרוב לעבור תיקון מסתם -
כמו כן מתכוון לעבור השתלת שיער וליטול כדורים למניעת נשירה בשם פרופסיה : האם ידוע לך האם מותר לי לעבור השתלה ( הבנתי שצריך למשך חודש לקחת כדורים מסוימים לאחר ההשתלה ) והאם הפרופסיה מותרת למצב שבו הלב שלי נמצא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת שיער לחולה לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר13/10/2014לא ידועה לי בעיה עם פרופציה בנושא הלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מהיר אקו לבאנונימי12/10/2014
שלום,
כבר שנים שאני סובלת מדופק מהיר (100 במנוחה), בדיקות הדם תקינות, נשלחתי לבדיקת אקו לב, בתוצאות כל הערכים בטווח הנורמה חוץ מ-ascending aorta diameter (mm) שהוא 19.00.
האם זה תקין? מה יכול להיות הגורם לדופק המהיר?
רק אציין, אני בת 20 משקל 50 גובה 1.60* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק מהיר אקו לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר13/10/2014מה הדופק המינימלי, מקסימלי וממוצע בהולטר. האם ה TSH תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש להתקף לב -דחוף בבקשהיוני10/10/2014
שלום רב,לפני כשבוע היו לי כאבים עזים באיזור החזה שהלכו והתגברו,הוזמן טיפול נמרץ היתה הזעה והאקג היה ממש לא תקין ,נתנו לי מורפיום וכו' ופינו אותי לבי"ח ואמרו שאני צריך לעבור צינטור,הכאבים קצת עברו ובטיפול נמרץ חשבו שמדובר בפריקרדיטיס,לאחר יומיים שינו את דעתם בעקבות זה שהיה לי בעבר דלקת בקיבה והחליטו שהבעייה בקיבה ,עשיתי גסטרו לאחר שבוע והקיבה תקינה .השאלה שלי -אני חושש שעדין יש בעייה בכרום הלב ואין לי טיפול לזה והאם להתנהג כרגיל ,אני מופנה לקרדיולוג ,איזה בדיקות כדאי לבקש כדי לדעת האם הלב תקין?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש להתקף לב -דחוף בבקשה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר11/10/2014מציע שתמתין לפגישה עם הקרדיולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינתור ימנידוד אלטמן09/10/2014
פרופסור מומחה לצינתורים איבחן שיש לי בעיה בחדר הימני בלב שלי טוען לאי תפקוד .יש אפשרות שהצינתור יהיה דרך היד ולא דרך המפסעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינתור ימני - תגובה
ד``ר רוברט הפנר09/10/2014לא כי זה צנתור ורידי ולא עורקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית תודה ושאלה נוספת
דוד אלטמן10/10/2014האם צינתור מסוג זה בהרדמה חלקית או מלאה האם האם יש סכנות וסיבוכים במקרה זה אשמח לדעת הוא אמר שאני משתחרר באותו יום האם זה הגיוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית תודה ושאלה נוספת - תגובה
ד``ר רוברט הפנר10/10/2014קיים סיכון בכל בדיקה פולשנית. מציע שתפנה את השאלות למצנתר עצמו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצינתור ימני - תגובה
ד``ר רוברט הפנר11/10/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורמיטןkobi08/10/2014
שלום , אני בן 36 מגיל 20 עם הפרעות בקצב הלב , פעימות מוקדמות מהחדרים וגם מהפרוזדורים , היה פעם אחת פרפור פרוזדורים , אני מקבל כבר עשר שנים נורמיטן , ואני עכשיו גר בדרום אפריקה רציתי לשאול איזה תחליף לנורמיטן אני יכול לקחת פה שיהיה אותו השפעה בידיוק האמת שיש פה רופאים אבל לא סומך על זה אלה רק על הרופאים שלנו אני ישמח לקבל תשובה תודה רבה !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמיטן - תגובה
ד``ר רוברט הפנר08/10/2014נורמיטן זה Atenolol.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנורמיטן
kobi09/10/2014הרבה תודות !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנורמיטן - תגובה
ד``ר רוברט הפנר10/10/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח הולטר לבמשה08/10/2014
אני בן 56 בריא בדרך כלל.
בבדיקה אקו לב הכל תקין.
בבדיקת הולטר
הקצב הבסיסי -סינוס
מהירות מינימלית 50 לדקה מקסימלית 128
ממוצעת 73
הפרעות חדריות pvcs :נדירים 7 בהקלטה
הפרעות קצב על חדריות apcs בכמות לא משמעותית 353 בהקלטה
מודה לכם אם תחזרו אליי אם תשובה.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח הולטר לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר08/10/2014מה שרשמת בגדר הנורמה
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דוקטור וחג שמח
משה08/10/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסור בדילטיאזםזיו02/10/2014
שלום,
אני סובלת מפרינזמטאל ומטרשת עורקים. עברתי ארבעה התקפים קשים וצינתור לפני מספר חודשים (הייתה לי חסימה של 80% בעורק הימני של הלב).
בין התרופות שעליי לקחת בקביעות (litorva, plavix ועוד) עליי לקחת שלוש פעמים ביום diliatizem 30mg , אולם היום נודע לי מכמה בתי מרקחת שיש מחסור בתרופה ואי אפשר להשיג אותה יותר.
מה עושים במקרה כזה? האם יש לתרופה הזו תחליף?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר diltiazem, סליחה
זיו02/10/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהdiltiazem, סליחה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר03/10/2014יש תחליף תפני לקרדיולוג שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
זיו03/10/2014זה נודע לי רק אתמול בערב, כשקיבלתי את המרשמים החדשים לרבעון מרופאת המשפחה שלי ובאתי לקנות אותם, ואין לי שום דרך להשיג את הקרדיולוג או אף אחד אחר ממכב"י בערב ובסופ"ש.
מקווה שאצליח להשיג אותו ביום ראשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לאקו לבלילי02/10/2014
אני חסרת אונים כי אני קראתי שיתר לחץ ריאתי הוא מסוכן לפעמים קשה קצת לנשום אך לא משהו חריג רציתי לדעת אם ערכים אלה מצריכים טיפול ואם הם מסוכנים. בתודה לילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לאקו לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר03/10/2014את חסרת אונים כי את קוראת כמו כולם אבל אינך יודעת לפרש מה שקוראת. הלחץ הראתי שלך אינו גורם לכל סימפטום. זה שלפני שנתיים היה.... לא אומר שלפני 5 או 10 שנים היה שונה. אם יש לך קוצר נשימה מידי פעם זה לא בגלל זה. לסיכום, תהי רגועה...צאי מזה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לבלילי02/10/2014
בת 64 ברקע לחץ דם וסכרת מאוזנת לפני שנתיים עשיתי אקו לב שיצא תקיןEF65% חדר שמאלי וימני תקינים מלבד לחץ ריאתי מוגבר36 + ראפ.בירור ריאתי הכולל CT ותפקודי ריאות יצא תקין.היום עשיתי אקו חוזר אחרי שנתיים ולחץ ריאתי יצא גבוה יותר41 +ראפ מה עלי לעשות אני חסרת אונים.
בברכת חתימה טובה לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר02/10/2014לא הבנתי למה את חסרת אונים? את לא מרגישה טוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר שמאלי מורחב אצל נער בגיל 22ליאל02/10/2014
שלום רב שמי יוליה ואני כותבת בשם אחי. נער בן 22 שהוגדר מגיל קטן ב"Mitral valve prolapse" וכנראה שכתוצאה מכך במהלך השנים נוצר אצלו גם חדר שמאלי מורחב . האם זה מסוכן ?
רציתי לדעת האם ישנם מגבלויות פיזיות שעליו להקפיד לשמור מכיוון שהוא עוסק בספורט (רוקד ומתאמן במכון כושר בעיקר מרים משקלים כבדים) , או אולי תזונה מסויימת שתעזור במצבו . יש לציין שבחיי היום יום זה לא משפיע עליו אבל ניתן לשים לב שהוא מתעייף הרבה יותר מהר משאר הבנים בגילו .ומה ניתן לעשות כדי לשמר את המצב כפי שהוא ולא להחמיר .
תודה מראש וצום קל לכולנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדר שמאלי מורחב אצל נער בגיל 22 - תגובה
ד``ר רוברט הפנר02/10/2014לא ניתן לענות לשאלתך כי אין נתונים רפואיים (גודל חדר, תפקוד המסתם, תפקוד הלב ועוד ועוד שאלות) לכן מציע שתפני לקרדיולוג שלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאים חריגים באקו לב - האם זה מדאייוסי01/10/2014
minimal pericardial effusion
minimal tricuspid regurgitation, tig- 25 mmhg
אני בן 38
בריא לכאורה
סובל קצת מיתר לחץ דם לא מטופל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאים חריגים באקו לב - האם זה מדאי - תגובה
ד``ר רוברט הפנר01/10/2014לא מדאיג, בגדר הנורמה. תחזור על האקו בעוד 3 חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחזהיהודה29/09/2014
שלום, אני בן 44 בריא בדרך כלל משקל תקין, מידי פעם יש לי התקף של כאבים בחזה ובגב העליון, כאב חזק עם לחץ שמקרין גם לגרון, זה נמשך בין 5 דקות עד 20 דקות, הפעם הראשונה שקרה לי זה היה לפני עשר שנים, לפני שנה עשיתי אקו לב במאמץ והכל היה תקין, אך עדין מידי פעם מופיעים אצלי התופעות הנ"ל, תקופה ארוכה שהיה בסדר, ובימים האחרונים שוב התחיל, אנא יעץ לי מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בחזה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר30/09/2014תעשה צנתור לב וירטואלי ( CTA )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי t הפוכיםאור29/09/2014
שלום אני בת 19 בזמן האחרון יש לי כאבים ממש חזקים בחזה המופיעים כדקירות שלא מפסיקות . וזה בא והולך , הופנו אותי למיון בשל גלי t הפוכים ב v1 - v3
לציין שנולדתי עם חורים במעברים שנסתמו לבד.
הפנו אותי למעקב קרדיאולוג ולבדיקות אקו והולטר לב .
האם הכאבים יכולים להיות קשורים לזה ? והאם זה חמור מפני שלא ראו משהו חריף חוץ מיזה במיון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי t הפוכים - תגובה
ד``ר רוברט הפנר30/09/2014הכאבים (דקירות) לא קשורים ללב.
אקו לב כדאי לעשות בגלל גלי ה T ההפוכים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימות לב חזקותנינא28/09/2014
אני אשה בת 41 בריאה בד"כ לפני כ10 חודשים הרגשתי באופן פתאומי כאילו הלב קפץ ממקומו והרגשתי שאני בתוך רעידת אדמה כאשר זה עבר עשיתי בדיקות דם וקבלתי את התוצאות האלו :
CHOLESTEROL 235 mg/dL
TRIGLYCERIDES 99 mg/dL
CHOLESTEROL- HDL 69 mg/dL
CHOLESTEROL-LDL calc 147 mg/dL
NON-HDL_CHOLESTEROL 167 mg/dL
הדופק שלי היה גבוהה זה עבר והיומיים האלו חזרתי להרגיש סימנים הלב שלי פועם מהר אני מרגישה את זה גם כן דופק מהר במיוחד כאשר אני שמה את הראש על הכרית כאילו הכרית רועדת .וכל הגוף שלי עייף אחרי זה .אני לא יודעת אם הדבר מחייב צומת לב הרגשתי שהרופא לא מתייחס לזה כדבר שיש לשים לב אליו .במשפחה שלי יש הסטוריה של בעיות לב עם אבא ( שסתום) וסבתא עם נתוח לב פתוח .השאלה זה האם סימנים אלו מעידים על בעייה בלב ?האם יש למי לפנות ועם מי להתייעץ ?מה אתה ממליץ לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעימות לב חזקות - תגובה
ד``ר רוברט הפנר29/09/2014מציע שבכל זאת תתחילי עם רופא המשפחה שלך. את יכולה לפנות גם לקרדיולוג. הפתרון לא באינטרנט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)