מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פעימה מוקדמתאדוה20/07/2014
אני בת 37 בשנה האחרונה התחילה לי בעיה של פעימה מוקדמת
רופאת המשפחה ביצעה מספר בדיקות (דם,לחץ דם, ואקג) שיצאו תקינות
ואמרה שזה בגלל החרדה והלחץ הנפשי שאני נמצאת בו (המליצה לטפל בחרדה)
האם זה הגיוני שבגלל חרדות יהיו תחושות של פעימה מוקדמת ברוב שעות היום ?
אני מרגישה כמעט כל היום את הפעימות המוקדמות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעימה מוקדמת - תגובה
ד``ר רוברט הפנר20/07/2014ניקול
לא הבנתי. יש לך פעימות מוקדמות או רק תחושה של כאילו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי פעימה מוקדמת
אדוה20/07/2014רוב שעות היום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קצב.??ענת16/07/2014
עברתי הולטר לב, והתוצאה: סינוס 73 לדקה עם פעימות חדריות מוקדמות בכמות בינונית ו- pac's יחידים. מה זה אומר.?? מטופלת באלטרוקצין 100 ובליפיטור 10 - מאוזנת. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קצב.?? - תגובה
ד``ר רוברט הפנר16/07/2014מה שכתוב. המשמעות תלויה במצבו של הנבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת אקגרוני15/07/2014
שלום לרופאים היקרים שעושים עבודתם נאמנה...
אני בחורה בת 29, בריאה ורגועה.
בימים האחרונים (ללא קשר למצב!) אני חשה דפיקות לב לא סדירות וקשיי נשימה קלים.
גם לפני כחודשיים היה לי מקרה דומה בו התעוררתי באמצע הלילה עקב תעוקה בחזה וכמעט חשבתי לנסוע למיון אך לאחר כמה שעות זה חלף מעצמו.
רופאת המשפחה הפנתה אותי לבדיקת אקג ולהלן התוצאות.
האם יש משהו חריג?
תודה,
רוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת אקג - תגובה
ד``ר רוברט הפנר15/07/2014איכות תמונה לא משהו אבל נראה תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צעידותנטע13/07/2014
שלום רב. בת 38 בדכ בריאה נוטלת באופן קבוע אחת ליום דרלין 80 מ"ג בשחרור איטי למשך 24 שעות עקב התרגשות יתר. מזה מס' חודשים התחלתי לצעוד 4 פעמים בשבוע למשך שעה. בעקבות נטילת התרופה הדופק כאמור לא מטפס (גם אם ההליכה מאד מהירה),האם אני גורמת כתוצאה מכך נזק? האם "תוצאות" הצעידה לא ניכרות בעקבות הדרלין? מה ניתן לעשות בכל זאת? כי אני מאד מתאמצת.....בתודה מראש על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צעידות - תגובה
ד``ר רוברט הפנר13/07/2014אל תתאמצי. תמשיכי כך. זה בסדר גמור. ואל תמדדי את הדופק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעמלותדני10/07/2014
בת 55.
מקובל להמליץ על לפחות הליכה נמרצת כ 25 דקות ביום.
אני עובדת קשה במשק בית.
אחותי כבת גילי,מתרוצצת נמרצות כל היום בעבודה (כעקרון-פקידה).
האם אנו צריכות להוסיף את ההליכה? אם כן-מדוע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעמלות - תגובה
ד``ר רוברט הפנר11/07/2014ההמלצה היא לפעילות ארובית. אם זה מה שאתן עושות זה בסדר גמור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרשת ? -המשך-דניאל07/07/2014
אז זהו שהטיפול שאני מקבל הוא סימבססטין 20 ומיקרופירין75
לאור זה ש הערכים הם,כולסטרול כללי 156.4 mg/dl. טריגליצרידים 86 mg/d. כולסטרולHDL 70 mg/d. כולסטרול LDL 69.0 mg/dl
האם הLDL נמוך במידה מספקת או שיש להוריד אותו יותר?
האם צריך ורצוי טיפול יותר אגרסיבי לאור המימצאים האלה?
האם הסימבסטטין יכול ( את ה LDL) ? להורידו יותר?
האם רצוי להישאר עם הסימבסטטין 20 או להחליפו למשהו חזק יותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרשת ? -המשך- - תגובה
ד``ר רוברט הפנר07/07/2014דניאל שלום,
ממליץ ירידה בערכי כולסטרול LDL של לפחות 50% מהערך ללא טיפול בסטטינים.
לדעתי תתקשה להשיג את היעד עם סימבסטטין 20 מג'. כדאי שתעבור לליפיטור (אטורבסטטין) 40 מג'/יום או קרסטור (רוסובסטטין) 20 מג'/יום.
ובכל מקרה הוא צריך להיות פחות מ 70 כמו אצלך אבל ברור לך שאם הערך הראשוני היה 110 הירידה ל 69 אינה מספקת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עישון קליוסי07/07/2014
שלום וברכה.
אני יודע שזו שאלה מאד לא 'אהודה', אבל בכל זאת:
לפני כמה חודשים עברתי התקף לב קל (ללא נזק, אירוע קצר על עלייה מאד קלה בטרופונין), שבעקבותיו צונתרתי והותקן תומכן במקום אחד.
לדעת הרופאים, ההתקף בגילי הצעיר (43) נבע ממה שנקרא 'תסמונת מטבולית'. כל הסימנים לכך הוכחו.
עם השחרור, קיבלתי תרופות + הנחיות לשינוי באורח החיים.
אני מרגיש טוב, מקפיד על פעילות אירובית רצופה (בעבר לא הזזתי את עצמי), ונהנה לראות שאני מסוגל היטב.
שיניתי את התזונה, הפחתתי כ-12 ק"ג בארבעה חודשים, ואיזנתי לחלוטין את כל בדיקות הדם (כמובן, עם התרופות).
לפני האירוע, הייתי מעשן 2-3 סיגריות (בודדות) ביום.
אני מדבר על הרגל שנמשך כ-20 שנה, במהלכן לא העליתי את מינון העישון.
אהבתי את העישון, גם אם לא הייתי מכור לו, וגם נעזרתי בו (בעיקר לזירוז היציאות).
כעת, עם האירוע הפסקתי לגמרי את העישון.
למרות שברור שבמינון שעישנתי לא זה היה הגורם.
ואני שואל: האם עישון של סיגריות בודדות, כמו סיגריה או שתיים ליום, נחשב כמזיק במקרה שלי.
נכון שבמרבית הזמן אינני חש צורך בסיגריה, אך עדיין יש מקרים בהם היא חסרה לי. וחבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עישון קל - תגובה
ד``ר רוברט הפנר07/07/2014יוסי שלום,
אני מסכים איתך ומבין את שאלתך ואותך.
אבל לא ידועים לי מחקרים השואתיים בין מעשני סיגריה אחת ל 5 ל 10 וכך הלאה.
יש המלצה גורפת להפסקה מוחלטת של עישון ואם אתה כבר לא מעשן מס' חודשים זאת ההזדמנות להפסקה מוחלטת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרשת ?דניאל07/07/2014
[אני בן 57 , יש לי את תופעת הפעימות המוקדמות , מידיי פעם וגם MVP , מזה כ3 או 4 שנים שיש לי היצרות בקרוטיס של כ 25% , ומבצע מעקב פעם בשנה]
מבדיקת פרופיל שומנים שייתה לי בפברואר השנה התקבלות התוצאות האלה- כולסטרול כללי 156.4 mg/dl. טריגליצרידים 86 mg/d. כולסטרולHDL 70 mg/d. כולסטרול LDL 69.0 mg/dl
האם הLDL נמוך במידה מספקת או שיש להוריד אותו יותר?
האם צריך ורצוי טיפול יותר אגרסיבי לאור המימצאים האלה?
[אגב אני מקבל סימבסטטין 20, ומיקרופירין 75]
היכול הסימבסטטין להורידו יותר? האם להחליף סטטין למשהו חזק יותר או להשאר ככה?
בתודה עבור מענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרשת ? - תגובה
ד``ר רוברט הפנר07/07/2014מה הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרולאורן06/07/2014
שלום,
אני בן 35 עם כולסטרול 270 (1.78 משקל 90 ק"ג)
LDL - 180
HDL - 52
TG - 180
אבי סבל מעודף כולסטרול ועבר התקף לב בגיל 62.
עקב הנ"ל הומלץ לי להתחיל טיפול בסטטינים, אך עקב גילי הצעיר הייתי רוצה לדעת קצת יותר על תופעות לוואי (מלבד התכווצויות שרירים). קראתי על תופעות אפשריות של פגיעה בשרירים ואף ביכולת קוגנטיבית במידה השימוש בתרופה הוא במשך שנים רבות. להתחיל טיפול כזה בגיל כה צעיר מעלה בי חשש מסוים לטווח הארוך. האם יש אמת בכך? האם יש כיום איזשהן אלטרנטיבות טובות יותר?
האם יש יתרון לשילוב תוסף CO/Q10 בזמן טיפול בסטטינים?
כל עצה או הכוונה תתקבלנה בברכה.
תודה,
אורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולסטרול - תגובה
ד``ר רוברט הפנר06/07/2014אורן שלום
גורם הסיכון המשפחתי מאוד משמעותי במיוחד כשמדובר באבא ובגיל צעיר.
כשאביך עבר התקף לב בגיל 62 הייתה לו מחלה טרשתית שהתחילה עשרות שנים קודם.
לכן החשיבות בטיפול המניעתי מגיל צעיר ועדיף שיהיה ראשוני ולא שניוני (אחרי התקף לב).
אתה מגדיר את עצמך ״כה צעיר״ אבל אינך כזה בכלל כי הנטיה להתפתחות טרשת עורקים משפחתית מתחילה בגיל 20 ואפילו קודם. לכן את הטיפול בסטטינים היית צריך להתחיל בגיל 20 ולא 35 וזה עדיין לא מאוחר מידי.
הסטטינים משפחת תרופות למעשה כמעט ללא תופעות לוואי ובכל מקרה לא מדובר בתופעות לוואי מסכנות חיים. הרווח מהטיפול עצום ולאין ערוך גובר על הסיכוי לתופעות לוואי לא משמעותיות.
הפגיעה הקוגניטיבית שאתה מציין היא בגדר אנקדוטה, לא הוכחה אף פעם ובכל מקרה ״המחשבה״ שזה קורה כשה LDL פחות מ 40 וזה לא יהיה המקרה שלך מן הסתם.
המלצה:
אם כבר אתה לוקח סטטין אז לפחות שיהיה במינון שישיג אפקט מניעתי. תקח קרסטור או ליפיטור ושהירידה ב LDL תהיה בין 30 ל 50% לפחות.
לגבי Q10 - במשך הרבה שנים באין ספור מחקרים נעשה נסיון למצוא רווח טיפולי, זה לא נמצא באף מחקר. אין כלום מאחורי האריזות הצבעוניות היפות והרבה יחסי ציבור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכולסטרול - המשך
אורן06/07/2014ד"ר הפנר,
ראשית תודה רבה על תגובתך.
קיבלתי מרשם לליפיטור אך בבית המרקחת קיבלתי TORID. האם יש הבדל? האם 10 מ"ג ביום הוא מינון מקובל בשלב הזה?
האם יש דברים כלשהם שניתן לעשות על מנת להימנע מהאפשרויות של נזקים כלשהם שעלולים לנבוע משימוש ארוך טווח בסטטינים (בעיות אפשריות בכבד וכו')
בעניין הספרות הרפואית, קראתי מס' דברים שאשמח לשתף ולשמוע את תגובתך. מאמרים רבים דיברו בשבחו של Q10 כקואנזים המאזן את תופעות הלוואי של הסטטין. טענות אלו חסרות כל בסיס?
כמו כן, אתה בטח מכיר את הזרם הטוען כיום כי כולסטרול הוא דבר טוב שהגוף מייצר בכמות הרצויה לו. המאמרים מתארים את הכולסטרול כחומר איטום שהגוף מייצא כל מנת להגן על העורקים עקב תהליך דלקתי. לטענתם, הסטטינים מייצרים אשליה של פתרון הבעיה כשלמעשה הם אמנם מורידים ערכי כולסטרול אך לא פותרים את הבעיה האמיתית (התהליך הדלקתי בגוף) שהוא ה"עבריין" האמיתי. חלק מהמאמרים אף טוענים כי סטטינים הוכחו כיעילים במקרה שניוניים ושאין ביסוס לטענה כי הם אפקטיביים במניעת התקף לב ראשון. אשמח לשמוע ממך בעניין.
המון תודה,
אורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכולסטרול - המשך - תגובה
ד``ר רוברט הפנר06/07/2014תעשה מה שאתה מוצא לנכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצר לי שזו תגובתך
אורן07/07/2014ד"ר הפנר,
אינני מבין את הציניות בתגובתך. בסה"כ העליתי כמה נקודות מעניינות שאני מאמין שמעניינות אנשים רבים בפורום עם בעיה דומה. אני משוכנע (או רוצה להאמין) שיש לך דעה מקצועית בנושא שהייתה יכולה להעשיר את כולנו. באמת צר לי על שבחרת להגיב בצורה כל כך מבטלת על גבול המזלזלת. לא נראה לי שזה היה במקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצר לי שזו תגובתך - תגובה
ד``ר רוברט הפנר07/07/2014נענית בפרוטרות ובאריכות ובטח לא בציניות. לכל אחד זכות לשמוע דעות והמלצות אבל בסוף ההחלטה היא של המטופל בלבד מה לעשות עם עצמו.
אני מצטער רק על דבר אחד, שבזבזתי את זמני בלענות לך. אתה חצוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירוש תוצאות הולטר לבאלמוני02/07/2014
היי
אשמח לדעת מה פירוש תוצאות ההולטר שקיבלתי:
קצב בסיסי: סינוס
מינימלי: 48 (בשעה 01:10)
מקסימלי: 148 (בשעה 10:24)
ממוצע: 76
הפרעות קצב על חדריות - לא נצפו
טכיקרדיה על חדרית - לא נצפתה
הפרעות קצב חדריות - לא נצפו
טכיקרדיה חדרית - לא נצפתה
שינוי קטע ST - לא הודגמו
הפסקות סה"כ : 0
הפרעות הולכה : Normal
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירוש תוצאות הולטר לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר02/07/2014תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק בבטןא02/07/2014
שלום, אני בת 23 וסובלת מטכיקרדיה כבר מעל לחצי שנה
הדופק שלי מואץ והולם כל יום וכל היום, שמתי לב לתופעה של דופק בבטן ממש ניתן לראות את זה גם בעמידה ישיבה או שכיבה וגם אני ממש מרגישה את זה הולם בבטן,
יש לציין שהרופאה אמרה שבדיקת הולטר לב תקינה וכי אין להתייחס לטכיקרדיה אבל זה ממש מפריע לי גם לביצוע פעולות יומיומיות פשוטות, יש לציין כי בדיקות דם תקינות
האם יש צורך בבדיקות נוספות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק בבטן - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר02/07/2014שלום רב
מומלץ לבצע בדיקה גופנית ולאחר מכן בדיקה נוספת כמו U/S בטן
בהצלחה
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפור חדריםרוית30/06/2014
שלום,אמא שלי הגיעה לבית חולים עקב פירפור חדרים,אושפזה 3 ימים ושוחררה הביתה.(יש לה רקע של אוטם שריר הלב בעבר,וסכרת).
נתנו לה כדורים שונים (פרדקסה,קרדיולוג,ואספירין),אמרו לה לקחת את התרופות במשך חודש ואם עוד חודש המצב לא ישתפר תצטרך לעבור היפוך חשמלי.כרגע היא רוב הזמן במנוחה אולם כשצריכה ללכת ברגל לאחר 100 מטר יש לה קושי רב בנשימה ועייפות רבה. האם יש סיכוי שהכדורים ישפרו את המצב ולא תצטרך לעבור היפוך חשמלי ללב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרפור חדרים - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר02/07/2014שלום רב
פירפור פרוזדורים היא מחלה שיכולה להפוך ע״י תרופות אבל אם אמך מאוד סימטומט
רצוי להפוך אותה חשמלי.
בהצלחה
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפתיים רדומות ויד רדומה כבר חצי שנהמורן28/06/2014
שלום רב,
כבר מזה חצי שנה שאני סובלת מיד ימים שנרדמת באמצע לילה עד כדי לחץ במרכז היד,אשר גורם לי לקום משינה ולעמוד כדי שזה ישתחרר.בשבועיים האחרונים זה מחמיר ואפילו בכל מאמץ קטן היד נרדמת.מאתמול.הרגשתי גם שהשפתיים נרדמות לי חמות כאלה עם עקצוצים.סיימתי לאחרונה טיפול בציפרמיל כדור נגד חרדה אני לא יודעת עם זה קשור לזה אבל בכל אופן זה מטריד מאוד.אני מרגישה דוקר וכואב בגץף מין.מה יכול להיות הבעיה?והאם זה מסוכן ?חייבת לציין שכבר יומיים אני מרגישה את זה גם בכתף שמאל...ובלילה.הרגשתי שבחזה צד שמאל בעצמות יש הרדמות...אני ממש מפחדת.בחורה בריאה בדרך כלל עברתי בדיקות א.ג.ק ואקו לב ויצאו תקינים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפתיים רדומות ויד רדומה כבר חצי שנה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר28/06/2014הפניה שלך מאוד שטחית מבחינת תוכן ונתונים רפואים רלוונטים. אפילו גיל את לא מציינת. מכיוון שזה נמשך תקופה והתחלת בירור (אקג וכו - מה זה קשור?) תמשיכי בערוצים המקובלים (רופא משפחה וכד׳).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
מורן28/06/2014בת 29 בריאה בדר"כ.התכוונתי שבגדול בלי שום קשר עברתי בדיקות א.ק.ג ואקו לב ובדיקות דם וזה בגלל התקפי חרדה שהריצו אותי למיון.פשוט כתבתי בפורום.הזה כי חשבתי שיד רדומה שפתיים רדומות וחלק בחזקה שנרדם קישרתי ללב לכן רשמצי בפורום קרדיולוגי כדי לראות מה כדאי לי לבדוק.ושוב אני שואלת האם אלה סיפטומים של בעיות בלב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר28/06/2014כנראה שאלה חרדות. התלונות בכל מקרה לא קשורות ללב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהספיר26/06/2014
אבי אאתמול סבל מלחצים בחזה וכיום הופיעה פריחה באזור החזה ברצוני לשאול אם ייתכן שיש קשר בין השניהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר27/06/2014ברפואה הכל יכול להיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות הולטר לב - אשמח לחוות דעתךאביגיל26/06/2014
שלום
אני בת 31 וביצעתי בדיקת הולטר לב של 24 שעות לנוכח אירועים של דפיקות לב מואצות וחזקות.
בבדיקה נמצאו טכיקרדיה בערך של 149 ובריקרדיה בערך של 33
מינימום דופק 60, מקסימום 114
האם יש מה לדאוג? האם זה אומר שהיו לי 149 מקרים של דופק מואץ ביממה? זה לא הרבה? מה יש לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות הולטר לב - אשמח לחוות דעתך - תגובה
ד``ר רוברט הפנר27/06/2014מה שאת כותבת אינו ברור. לא כך רשום לכן לא ברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)