מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אי ספיקהserg11/04/2014
שלום
אני בן 26 עוסק בספורט מילדותי, כיום אני רץ ריצות של כ10-20 ק"מ שוחה ומתאמן בחדר הכושר בריא ללא מחלות או בעיות רקע כלשהם.
בגיל 13 הופנתי לבדיקת מאמץ ואקודופלר לאחר אוושה במבחן א.ק.ג שגרתי בקבוצת הספורט שתי הבדיקות היו תקינות ללא כל ממצא.
לפני כחודש פניתי מיוזמתי לבדיקת אקודופלר על מנת להיות שקט עם עיסוקיי בספורט.
הבדיקה העלתה ממצא של ("אי ספיקה מיטרלית מינימאלית וטריקוספידלית קלה") מהקרדיולוג נמסר לי כי הבדיקה תקינה ואין כל בעיה להמשך תפקוד, ברצוני לשאול מס' שאלות
א) האם אכן ממצא זה הוא בסדר תקין וחסר כל משמעות?
ב) האם ממצא כזה יכול לעבור זאת אומרת כמו שהוא לא הופיע בפעם הקודמת שביצעתי את הבדיקה הוא יכול גם לא להופיע בעתיד?
ג) האם אני יכול להמשיך לבצע פעילות ספורטיבית?
ד) האם ממצא זה מחייב המשך מעקב קראתי ושמעתי מקרדיולוג מסוים כי ממצא כזה לא מחייב המשך?
ה) האם בעיה זו יכולה להחריף בעתיד ושאלתי היא יותר על המיטראלי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי ספיקה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר12/04/2014מסכים עם הקביעה של הקרדיולוג שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך דיון
serg12/05/2014לחץ הדם שלי בממוצע עומד על 130/70 האם יתכן קשר בין לחץ דם זה לדלף שאובחן באקו?, והאם לחץ דם סיסטולי 130 דורש יתייחסות מיוחדת שכן גבוה מ120?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך דיון - תגובה
ד``ר רוברט הפנר12/05/2014זה תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר שמואליעקב10/04/2014
בן 58 בריא בבדיקת אקו שגרתית נכתב חדר שמואל 4.6\2.4 ס"מ עם ef65-70% thi LVH רציתי לברר מה משמעות התוצאה ומה הערכים התקינים של חדר שמואל.אין לי כל מחלת לב.
תודה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדר שמואל - תגובה
ד``ר רוברט הפנר10/04/2014בדף תוצאת הבדיקה רשומים המדדים התקינים של כל חללי הלב והדפנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקוד הלביעקב10/04/2014
בן 59 בריא ללא מחלות רקע לא מעשן אין סכרת או יתר לחץ דם עושה ספורט הליכה 4 פעמים בשבוע כשעה כל פעם .היום ביצעתי הערכה קרדיאלית אצל קרדיולוג הערכה לחדר כושר והנה התוצאות בדיקת אקו לב, חדר שמואל 4.6/2.4 ס"מ עם EF=65-70%.אין LVH .עליות חדר ימין ומסתמים תקינים.
בדיקת מאמץ-כושר תקין.10 דקות בברוס עד דופק 145 -מ ללא כאב בחזה.ללא שינויים משמעותיים בקטע ST במאמץ.
בדיקת גופנית לב קולות תקינים,ללא איושות דופק 68 .ל.ד 140|80.
תוצאות א.ק.ג קצב סינוס INCRBBB.
אנא התיחסותכם לבדיקה ולתוצאה.
תודה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקוד הלב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר10/04/2014מצטרף לחוות דעתו של הקרדיולוג שלך.
שבת שלום וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחזה קרוב ל13 שניםטל09/04/2014
שלום כיום בן 40 .לפני כ13 שנים עברתי חוויה לא נעימה ומאז חיי השתנו מן הקצה לקצה.
מאותו יום אני סובל מכאבים במרכז החזה סחרחורות צרבות ועוד. עברתי בדיקת קולו סקופיה שמצאה דלקת בוושט התחתונה. עברתי כ 40 אקג כשכולם היו תקינות חוץ מאחד שגילה שיש לי הפרעות קצב, בעקבות כך צונתרתי ונמצא שהכל בסדר. עשו לי גם MRI של הלב וגם פה הכל היה בסדר. חוץ ממסתם אחד פתוח קצת( נראה לי שזה מה שאמרו). שלחו אותי כמובן לפסיכיאטר וגם הוא אמר שהכל בראש ונתן לי כדורים(לא לוקח). כרגע מטופל בקרדילוק 5 מ״ג. בגלל הפרעות קצב.
נמאס לי כבר לא יודע מה לעשות ממשיך לכאוב לי כל הזמן.
תודה וסליחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בסוף כולם מתים אז תתחיל לחיות
דני09/04/2014תפסיק לחפש שטויות ... תחיה כאילו. אין מחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
טל09/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בחזה קרוב ל13 שנים - תגובה
ד``ר רוברט הפנר09/04/2014אתה לא אשם. הרופאים אשמים כי לקחו חלק בטירוף שלך. מציע כרגע להצמד לפסיכיאטר וכן לקחת את התרופות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההתייחסות
טל09/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימות מוקדמות מרובותדני07/04/2014
בן 38 בריא בסהכ ... חמש שנים סובל מפעימות מוקדמות, בשבועיים האחרונים מרגיש חולשה ופעימות מרובות . אתמול בביקור אצל קרדיולוג נעשה אקג .
הקרדיולוג רשם פעימות מוקדמות ואברציה קלה . מה זה אברציה?
מצורף אקג
תודה רבה וסליחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעימות מוקדמות
דני09/04/2014למה לא עונים לנו בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעימות מוקדמות מרובות - תגובה
ד``ר רוברט הפנר10/04/2014האקג תקין עם פעימה מוקדמת אחת או שתיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעימות מוקדמות המשך
דני10/04/2014סליחה על השאלה הנוספת ..למה הוא רשם בתשובה אברציה קלה?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעימות מוקדמות המשך - תגובה
ד``ר רוברט הפנר10/04/2014אין לכך כל משמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף ל-אפיינטאלי06/04/2014
לאחר צינתור, קיבלתי פרסוגרל/אפיינט למשך שנה, בנטילה חד פעמית מדי יום ביומו.
עם התקרב חג הפסח בדקתי ברשימת התרופות הכשרות שפרסמו קופות החולים והתרופה אינה מופיעה בה.
עלי לפנות לרב ולשאול האם מצבי מחייב לקיחת התרופה בפסח למרות שאינה מופיעה. אך קודם שאני פונה לרב, עלי לדעת האם אין תחליף כשר לתרופה זו, בו אוכל להשתמש בשבעת ימי החג, שכן הבנתי שאסור לפספס אפילו יום אחד בתרופה הזו.
תודה על התייחסותך לשאלה חריגה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף ל-אפיינט - תגובה
ד``ר רוברט הפנר06/04/2014תבדוק לגבי ברילינטה Ticagrelor או פלויקס Clopidogrel
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לביעקב05/04/2014
בן 59 בריא ללא מחלות רקע לא מעשן אין סכרת או יתר לחץ דם עושה ספורט הליכה 4 פעמים בשבוע כשעה כל פעם .היום ביצעתי הערכה קרדיאלית אצל קרדיולוג הערכה לחדר כושר והנה התוצאות בדיקת אקו לב, חדר שמואל 4.6/2.4 ס"מ עם EF=65-70%.אין LVH .עליות חדר ימין ומסתמים תקינים.
בדיקת מאמץ-כושר תקין.10 דקות בברוס עד דופק 145 -מ ללא כאב בחזה.ללא שינויים משמעותיים בקטע ST במאמץ.
בדיקת גופנית לב קולות תקינים,ללא איושות דופק 68 .ל.ד 140|80.
תוצאות א.ק.ג קצב סינוס INCRBBB.
אנא התיחסותכם לבדיקה ולתוצאה.
תודה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר05/04/2014:-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דואג לאבאליאור01/04/2014
שלום,
אבי בן 63, בעל אורח חיים לא בריא במיוחד (צריכה גדולה של שומנים מהחי, הרבה מתוקים וכו', לחץ בעבודה, ממעט בפעילות אירובית). אמנם רזה באופן יחסי, אך בעל כרס קטנה ומפוארת שממשיכה לתפוח (BMI 25.5). לחץ הדם 90/140 במנוחה.
בדיקות הדם האחרונות שלו לא מזהירות (בלשון המעטה, עד כמה שאני ההדיוט יכול לשפוט) - מצ"ב.
הוא מתעקש שהכל יהיה בסדר ומעדיף להתמקד בדברים הטובים ("אבל הכולסטרול הטוב גבוה") וזה לצערי הסטייט אוף מיינד השלט, עד שמשהו קורה.
האם קיים פה סיכון ושמא התקף לב שממתין והאם ישנו מקום לעוד בדיקות ובדיקה מעמיקה עם קרדיולוג, או שמא אני סתם מגזים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דואג לאבא - תגובה
ד``ר רוברט הפנר01/04/2014בדיקות דם לא רעות. אורח חיים בריא תמיד עדיף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן לאחר צינתוריוסף30/03/2014
שלום וברכה.
לאחר אירוע לבבי קל, צונתרתי, ובצינתור התגלתה היצרות של 90% בעורק הקדמי. הותקן תומכן וניתנו תרופות. שוחררתי בהרגשה מצוינת עם הנחיות לאימוץ אורח חיים בריא (אני אדם צעיר, ללא מחלות רקע).
שלושה ימים לאחר הצינתור החלו מיחושים בבטן האמצעית, מיחושים לא קבועים ולא מאד חזקים, משתנים בהתאם לתנוחה (כואב בכפיפות קומה ונרגע בקומה זקופה). אינני יודע אם יש לשייך אותם לצינתור או למדללי הדם, או אולי להפסקת העישון שנכפתה עלי בשבוע האחרון (למרות שלא עישנתי הרבה, משהו כמו 3-4 סיגריות ליום), או סתם ללחץ ולטראומה.
האם עלי להיות מוטרד ברמה מיידית, או שאפשר להמתין כמה ימים ולראות אם הכאבים פוחתים או מתפתחים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן לאחר צינתור - תגובה
ד``ר רוברט הפנר31/03/2014צריך לבדוק את הבטן. הפתרון בבדיקת רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרמלמורן30/03/2014
בס"ד
שלום ד"ר
בבוקר הלכתי לרופא והיא נתנה לי ציפרמל למשך חודש וכמובן שקבעתי תור לפסיכיאטר מטעם קופח מכיוון והנני סובלת מהפרעות חרדה.יש לי שאלה על הכדור כאילו בעלון לצרכן כתוב שאסור לקחת עם יש הפרעות קצב.עכשיו כמו שציינתי עברתי בדיקת א.ק.ג ואקו לב ואין בעיות לב ברוך השם אבל החרדות שלי מבוססות על פחד מהלב ומהתקפי לב.אבל יש לי דבר שנקרא פעימה מוקדמת מלחץ וחרדה זה קורה.האם זה נחשב לבעיה?אני יכולה ליטול את הכדורים לדעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
מורן30/03/2014ובמשך יומיים יש לי דופק 70 במנוחה זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ בחזהעינת30/03/2014
שלום
אני בת 53 ובריאה.
בחודשיים האחרונים יש לי כמעט מדי יום תחושת לחץ בחזה עם דפיקות לב מוגברות ותחושת לחץ- כאב באזור הגרון ולפעמים גם בלסת תחתונה, בזמן פעילות זה מתגבר.
מה שמוזר הוא שזה קורה לי באותו זמן לאורך היום - בין השעות 5-8 בערב. לעומת זאת כל יום בשעות הבוקר אני עושה ספורט ומרגישה מצויין. בדיקות הדם שלי טובות, כולסטרול ופרופיל שומנים תקין.
יש נטיה לבעיות לב במשפחה.
מתוך מחשבה שאולי זה סוג של בעיית עיכול לקחתי כמה פעמים סותר חומצה - TUMS אבל לא התרשמתי שזה עוזר.
האם תוכל לתת לי כיוון ביחס למקור הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ בחזה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר31/03/2014מציע שתפני לקרדיולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימה מוקדמתמורן28/03/2014
שלום רב,
שמי מורן בת 29 במשך כ 10 שנים יש מצבים של לפחות פעמיים בשבוע שיש לי מאין תחושה של פעימה מוקדמת לפעמים רצופה של 10 שניות ולפעמים לשניה ממש כאילו הלב הפסיק לפעום.משהו מפחיד הדבר הזה.חשוב לציין שאני סובלת מפחדים וחרדות ממוות וחולי כבר המון שניםוכל היום הגוף שרוי בלחץ וחרדה.עברתי כל כך.הרבה בדיקות דם בדיקת טרופונין א.ק.ג ואקו לב שנמצאו תקינים ב 10 שנים עברתי לפחות 50 פעם א.ק.ג ופעמיים אקו לב.הבדיקות תקינות.עכשעו השאלה שלי היא כזאת.
1.האם דבר זה יכול להיות ממתח חרדה לחץ ובעיות ריגשיןת?
2. עם זה היה בעיה ללבית הין רואים את זה במהלך.הבדיקות שלי?
3.האם זה מסוכן ויכול לעשות חס וחלילה דום לב?
4.האם יש סיבה לדאגה כי אני בחרדה ממש חזקה מזה...זה מרגיש ממש הלב מפסיק לפעום.
5.הטם בבדיקות שיברתי יכלו לראות את זה?פעם גם אמרו לי שיש לי איוושה בלב אבל נפוץ ושכחיכ ולא מסוכן.
אשמח לעזרתך ד"ר אני חייבת להירגע אני בלחץ מטורף..
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעימה מוקדמת - תגובה
ד``ר רוברט הפנר28/03/2014לכל אחד יש פעימות מוקדמות. יש כאלו שלא מרגישים אותן וכאלו שכן. הפעימות המוקדמות אצל האוכלוסיה הצעירה והבריאה אינן מעידות על בעיית לב ואינן גורמות לבעית לב. הן גם אינן מסוכנות. מתח נפשי כמו גם קפה ועישון עלול להגביר את כמותן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
מורן28/03/2014אז עם עשיתי אקו לב ואקג והראה שתקין אז זה אומר שאין לי בעיה לבבית ד"ר?זה אומר למעשה שפעימה מוקדמת זה דבר לא מסוכן אצלי?אז זה כן יכול להיות ממתח וחרדה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר29/03/2014נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מורן29/03/2014תודה רבה ד"ר על העזרה ממש מעריכה זאת.יום מקסים והרבה בריאות לכולם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרכים לאבחון חסימהשרון28/03/2014
שלום, בבדיקת מאמץ נמצאה צניחת ST בדופן תחתון וקדמי לטרלי ובאקו היפוקינזיה אנטרוספטלית. הועלה חשד לחסימה והומלץ על צינתור. מבקשת לדעת אם קיימות דרכי אבחון נוספות שאינן פולשניות, האם ניתן לבצע אולטרא סאונד או MRI. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרכים לאבחון חסימה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר28/03/2014CT של עורקי הלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות אקו לברוני26/03/2014
בת 32 בריאה בדרך כלל , חולת לוקמיה לשעבר כבר מעל 20 שנה בריאה
אקו לב לבדיקה
התוצאות הן
גודל ותפקוד תקינים של חדר שמאלי
FS=40%
LVEF=50%
הודגמה רגורגיטציה קלה ע"פ מסתמים מיטרלי ואורטלי
האנוקולוג שקיבל אותי לא אמר לי משהו לגבי התוצאות האלו אבל אני מעוניינת לדעת אם
יש לי אי ספיקת לב ואם אני צריכה להילחץ כי אני ממש ממש בלחץ
תוצאות בדיקות הדם שלי ללא רבב כולל המוגלובין 14.3
בתודה מראש
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות אקו לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר26/03/2014את יכולה להרגע. לא רואה בעיה בנתונים שרשמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קצבאסתר25/03/2014
לא בריאה. סובלת מכמה מחלות כרוניות. לחץ ריאתי קל ובנוסף סובלת מלחץ בחזה אבל לא לעיתים קרובות . ועייפות מוגברת. יש ימים שאני רק כמה וחוזרת לישון ונרדמת שעות נוספות
הוחלט לשלוח אותי לבדיקת הולטר קצב לב 24 שעות.
הממצאים היו: קצב סינוס מהירות מינימלית 57 מקסימלית 119 ממוצעת 79
הפרעות קצב חדריות נצפו vpc's בתדירות 0-58 לשעה בפיזור הומוגני ביממה
ועל חדריות נצפו vpc's בתדירות 0-8 לשעה בפיזור הומוגני ביממה
יתכן שחלקם פעימות עם הולכה אברנטית נצפו קטעי nonsustained
atrial tachycardia בני 3-8 פעימות.
לא נצפו הפרעות הולכה או שינויים משמעותיים בקטע st לא נצפו תלונות נבדק.
מה משמעות תוצאות הבדיקה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קצב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר25/03/2014אין הרבה משמעות. זה מה שיש לחלק גדול מהאוכלוסיה הבריאה. בחלקם מרגישים את הפעימות המוקדמות ובחלקם לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)