מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעות קצב חדרתיות במנוחהאינה31/12/2013
סיכום בדיקת מאמץ:
תגובת לחץ דם תקינה
צפו הפרעות קצב חדרתיות מרובות בשלב מנוחה והתוששות
לא נצפאו שינויים משמעותיים במקטע ST-T
סבירות נמוכה לנוכחות איסכמיה במאמץ
האם תוכלו לפענח לי את הבדיקה ולהגיד לי מה זה אומר? יש לי תור לרופא אבל אני קצת בלחץ. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קצב חדרתיות במנוחה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר31/12/2013אם זה במנוחה ונעלם במאמץ את יכולה להרגע ולהמתין לתור לקרדיולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות אקו לבגילי29/12/2013
שלום ד"ר נכבד
תודה מראש גילי.
סיכום תוצאה טרם פגישה עם קרדיולוג.
עובי מחיצה הבין חדרית-פרוקסימלי-14.
חדר שמאל אינו מורחב ,היפרטרופיה יותר בולטת של הספטום מעובה בבסיסו.
ההתכווצות הגלובלית והאזורית תקינה. מקטע פליטה מוערך 65% .
עליה שמאלית ברוחב תקין.
חללי הלב הימניים בגודל תקין.
שורש האאורטה ברוחב תקין.
הודגמה תנועה סיסטולית קידמית של המסתם המיטרלי עם מפל לחצים דינמי באפיק המוצא של חדר שמאל העולה מכ-36 ממ"כ במנוחה לכ- 93 לאחר וואלסלווה.
אי ספיקה מיטרלית קלה.
הפרעה ברלקסציה.
לא נמצא תפליט פריקרדיאלי..
אשמח לתגובתך ד"ר תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות אקו לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר30/12/2013הבדיקה אינה תקינה. זה האקו לב הראשון? הממצא המתואר מצביע על מחלת שריר עבה, בעיה מולדת. טיפול תרופתי מספיק ברוב המוחלט של האנשים ובמידת הצורך בהתאם לתלונות שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לתגובתך ד"ר הפנר
גילי31/12/2013תודה רבה רבה, הערב נפגשתי קרדיולוג ואכן נאמר לי ששריר הלב מעובה הוא מולד,
הפנה אותי למיון המליץ למחלקה קריולוגית, לגבי שאלתך האם עשיתי בעבר אקו לב ? אכן כן מס' פעמים , הפעם התוצאה שונה מקודמותיה .
כפי כהנאה שנפגש במחלקה בקרוב. מודה על תגובתך המהירה ומאירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה להורדת לחץ דם דיזותיאזידמלי28/12/2013
בת 67 בעבר סבלתי מרפרוף עליות ועברתי אבלציה,מקבלת קרדילוק במינון של 2.5 וקרטיה.
כיון שלחץ הדם שלי היה גבולי גבוה (145-150/70) קיבלתי תרופה בשם דיזותיאזיד במינון של 12.5 (חצי כדור).
האם תרופה זו עלולה לגרום הפרעות קצב לב?
האם יש צורך במעקב עם התרופה?
תופעות לוואי?
לחץ הדם ירד מיידית לערכים של 125-118/60 ,
המון תודה
מלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה להורדת לחץ דם דיזותיאזיד - תגובה
ד``ר רוברט הפנר31/12/2013התרופה יכולה לגרום להפרעות במלחים בדם. למשל ירידה באשלגן יכולה במקרה קיצוני גם לגרום להפרעות בקצב הלב.
אין צורך במעקב מיוחד במיוחד אם הדיאטה שלך מאוזנת. מידי פעם כדאי לעשות בדיקת דם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופה להורדת לחץ דם דיזותיאזיד - תגובה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר31/12/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת אשלגן
גקי יונה05/02/2014הרופא הציע slow k תוספת לDISOTHIAZIDE 25 לאחר שקראתי את הפרוספקט של המרשם עם כל האזהרות חשבתי להשתמש ב אשלגן טבעוני של חב" סולגאר ולוותר על SLOW K .חב" סולגאר רשמה מי שנוטל תרופות להורדת לחץ דם גבוה ממשפחת מעכבי ACE יש להתיעץ עם הרופא .האם DISOTHIAZIDE 25 הוא ממשפחת מעכבי ACE או לא
מה דעתכם על החלופה עם K הטבעוני ואם אין בעיות ותודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת אשלגן - תגובה
ד``ר רוברט הפנר06/02/2014הדיזוטיאזיד משתן קל והוא לא ממשפחת חוסמי ה ACE.
כמויות גדולות של אשלגן יש בבננה ובאשקולית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולטר לבדליה28/12/2013
שלום רב,
אני בת 35, אסטמה ברקע, וניתוח וריד סיפון ברגל.
שנים שאני סובלת מפעימות מוקדמות. לעיתים מורגשות הרבה מאוד במהלך היום והלילה במיטה שאני על הגב, לעיתים מעט, אבל אין יום שלא מורגש. למרות ששנים הרגשתי פעימות מוקדמות אף פעם לא ביצעתי אולי הדחקתי , לפני שבועיים החלטתי לבצע.
במשפחה מצד אבי רקע של מחלות לב רובם נפטרו בגיל צעיר מבעיות לב.
מצד האמא רקע של אירועים מוחיים בגיל צעיר.
הסיכום: קצב בסיסי: סינוס שנע בין 61-137 לדקה (ממוצע 89)
הפרעות קצב חדריות: VPB'S בודדים - 5.
הסברתי לרופא שאני כבר שנים עם פעימות מוקדמות כפי שכתבתי היא לא הפנתה אותי לקרדיולוג. האם יש צורך במעקב קרדיולוגי? אם כן אילו בדיקות לבצע כמעקב?
הרופא אמר שבשלב מאוחר יותר יש אפשרות לפתח מחלת לב, האומנם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר28/12/2013ההולטר שלך מאוד תקין ו 5 פעימות מוקדמות אין להן כל חשיבות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה מאודחשוב28/12/2013
שלום, אני בצבא ביחידה קרבית משרת שנה ו4 לפני ארבע חודשים היה לי תרגיל כלשהו ובהמצא התרגיל התחלתי לסגור מכאבים מטורפים מאזור החזה ומיד פניתי לרופא שלי והוא בדק לי לחץ דם שישב על 180+ התחלתי לבדוק את זה ובמנוחה יוצא לי קבוע 160+.. עכשיו התחלתו להפנות אותי לכמה בדיקות כמו הולטר לחץ דם אקג בדיקת שתן הולטר לב ובדיקות דם.. שבלי קשר גילו שיש לי הפרעה קלה בתפקוד הכבד.. עכשיו יש לי תור לקרדיאולוג.. רציתי לדעת מה סביר להניח שיקרה יורידו לי פרופיל לא יורידו לי פרופיל איזה טיפולים יכולים להיות.. תודה לעונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה מאוד - תגובה
ד``ר רוברט הפנר28/12/2013חשוב שלום
חשוב שתמשיך בבדיקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לב שנערכה לפני כמה ימיםפרופ` דוד רוט27/12/2013
שלום רב
אני בת 40 עם עודף משקל של 20 קג.
בבדיקת אקו לב שנערכה לפני כמה ימים התקבלה תוצאה הבאה
הכל תקין למעט:
מסתם טריקוספידלי - אי ספיקה טריויאלית
הלחץ הסיסטולי הריאתי לפי מהירות ה TR הנו 25 + RAP
ובסיכום רשום
Good systolic LV function
No hemodynamically significant valvular lesion was found
מה זה האי ספיקה ? האם מדאיג?
תודה
שירלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר28/12/2013תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות הולטר לב 24 שעותא27/12/2013
צהרים טובים!
אני בת 59 עם סוכרת מאוזנת 5.9 המוגלובין מסוכרר.
לפני כחודש אושפזתי ל-16 שעות בגלל התקף פתאומי של פרפור פרוזדורים, מאז אני מקבלת קרדיולוק 25 ופרדקסה 150 כל 12 שעות.
במכתב בדבר תוצאות בדיקת ההולטר רשום : קצב סינוס סדיר 57-90 וממוצע 70.
כ-810 VPB'S
בפיזור הומוגני ובעיקר בערב ותחילת הלילה רובם בודדים והרבה ביגמניות.
מעט מאד PAC'S בודדים.
מה אומרות תוצאות הבדיקה?
תודה
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות הולטר לב 24 שעות - תגובה
ד``ר רוברט הפנר28/12/2013קצב הלב תקין (סינוס) ויש פעימות מוקדמות חדריות. ייתכן וזה מצריך בירור נוסף ואולי לא. תיעצי עם קרדיולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קשור ללב?שרה25/12/2013
בת 30. בריאה בד"כ. ל"ד 90/50 במהלך היום.
בזמן שכיבה נהיה לי דופק חזק ואיטי וכאבים בחזה.
בשבוע האחרון קרה לי מקרה שחזר על עצמו 3 לילות:
נרדמתי עם כאבים בחזה, התעוררתי אחרי שעתיים, רטובה ממש.
לא מזיעה, אלא כאילו שפכו עלי דלי מים קרים. כל החולצה רטובה לגמרי.
והתעוררתי עירנית מאד, ובתחושה של הרבה מרץ. היה לי קשה להרדם שוב.
כשהתעוררתי היה לי כאב בחזה וכשאני עומדת זה עובר לי.
האירוע חוזר על עצמו מדי כמה זמן.
לא יודעת אם יש קשר, אבל זה קרה בזמן של לפני ווסת ובמהלך הגעתו.
האם יכול להצביע על קשר כלשהו ללב? אני חוששת להזניח. הרופאה (משפחה) טוענת שהכאבים בחזה, גם במהלך היום, הם ממקור אורטופדי... בשל ישיבה ממושכת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם קשור ללב? - תגובה
ד``ר רוברט הפנר25/12/2013כנראה לא קשור ללב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספירין ונוגדי חומציותעוז24/12/2013
שלום רב,
אודה מאד לתשובתכם לשאלה הבאה:
אני חולה במחלת לב כלילית. לפני 4 שנים, הוכנס לי תומכן לעורק.
מאז אני נוטל אחת ליום אספירין במינון של 75 מ"ג.
אני נוטל גם כן אחת ליום נוגד חומציות (לנטון ומקביליו).
האם נטילת אספירין מחייבת גם כן נטילת מונע חומציות?
במידה וכן יש לקחת את מונע החומציות, מהו הריכוז המומלץ?
תודה מראש להתייחסותכם,
עוז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספירין ונוגדי חומציות - תגובה
ד``ר רוברט הפנר25/12/2013לא מחייב במיוחד אם אתה נוטל את האספירין אחרי ארוחה לא על קיבה ריקה. אבל תוספת של לנטון או דומיו מומלצת בחלק מהמיקרים ואין מינון סטנדרטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאספירין ונוגדי חומציות
עוז25/12/2013ד"ר הפנר שלום,
תודה לתשובך המהירה.
עוז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דום לבורד23/12/2013
שלום , האם דום לב הוא תורשתי ? אבי ואחי נפטרו מדום לב בגיל 40 .האם זה תורשתי ? האם שכיח יותר אצל גברים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דום לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר25/12/2013תלוי בסיבת הדום לב. אם אביך ואחיך נפטרו בגיל כל כך צעיר (...ולא בתאונת דרכים) בהחלט מדאיג ואתה זקוק לבירור רפואי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי לביוני22/12/2013
התגלה אצלו איסכמיה קלה בבדיקת מיפוי לב,היינו אצל קרדיולוג שאמר שיש צורך לבצע גם בדיקת אקו במאמף ,כי לפעמים יכול להיות שבדיקת מיפוי הלב מוטעת.ואז יוכלו שוב להעריך את המצב.
האם ישנם מיכרים כאלו?שבדיקת מיפוי הלב נותנת ממצאים לא נכונים לעומת בדיקת אקו לב במאמץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך השאלה
יוני22/12/2013עכשיו נודע לי שגם בבדיקת אקו במאמץ ישנם ממצאים איסכמים.
האם לאחר צינתור,אבי יוכל עדיין לעבור ניתוח של תרומת כליה לאימי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר25/12/2013אולי תמתין לתוצאת הצנתור?...הצנתור עצמו זה רק בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קצבאריאלה22/12/2013
אני בת 31 בטיפולי פוריות. לאחר הזרעות טופלתי בפיוריגון ואוביטרל והיה לי גירוי יתר שחלתי. אני עם רקע של הפרעת אכילה (אנורקסיה) וכרגע ב משקל 49 על גובה 1.63.
גילו לי אתמול VPB בעקבות תחושות שהיו לי (בדיעבד, תחושות אלו היו גם לפני שנים, אבל לא בעוצמה כזו).
שאלות:
1. האם יכול להיות שטיפולי הפוריות גרמו להחמרה של מצב שהיה קיים?
2. אם כן - האם יותר סביר שהמצב נגרם מהפרעת האכילה או שהיה קיים תמיד והחמיר בגלל הטיפולים?
3. אם אכן בגלל הפרעת האכילה - האם זה יכול לעבור "תיקון" או שזה המצב וזה נזק בלתי הפיך?
4. יש משהו שעליי להימנע ממנו בחיי כתוצאה מהגילוי הזה (בהנחה שבדיקת ההולטר תצא תקינה - פחות מ- 12,000 ביממה)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קצב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר25/12/2013אינני יודע לאיזה ״החמרה של מצב קיים״ את מתכוונת. את שואלת שאלות ספציפיות לבעיה קרדיאלית שאינך מתארת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות לבדני21/12/2013
שלום ד''ר אני בן 19 ואני רוצה לספר לך את הסיפור שלי.
הבעיות לב שלי התחילו שהייתי בן 16 שיחקתי כדורגל ואחרי שעה של פעילות ברגע מסוים הלב שלי התחיל לפעום בצורה אחרת מהרגיל התחושה הייתה כאילו היו לי שתי לבבות או יותר נכון שהחלק השמאלי והימני לא פעמו ביחד באותו הזמן אלה כל אחד בנפרד( כמובן שזה תיאור שאני מסיק מעצמי ואני לא יודע אם זה באמת נכון )
לאחר מכן בגיל 18 סיימתי לקחת רואקוטן חצי שנה ואחרי חודש התחלתי להרים משקולות ותמיד 6 שעות אחרי הפעילות הייתי מרגיש דקירות נוראיות באזור הלב שהיו מגיעים עד לאצבעות ביד שמאל ולזרוע ולכתף המשאלית. פניתי לרופא קרדיולוג ועשה לי אולטרה סאונד לב ובדיקת מאמץ וכולם חזרו תקינות וגם הרופא אמר שהכל בסדר.
התחלתי גם לחוש בתחושה שהלב שלי מחסיר פעימה ולרוב הפעימה הבאה תהיה תמיד חלשה או חזקה. תחושת החסרת הפעימה אני מרגיש עד היום והוא קורא לי לפעמים שאני סתם יושב על הספה או שוכב ולפעמים שאני מפהק ולוקח נשימה עמוקה אני מרגיש את ההחסרת פעימה וכמו זריקת אנדרנלין בחזה שדומה לתחושה של פרפרים בחזה.
לפני כ8 חודשים לפני שסיימתי תיכון הייתי בשיעור ספורט רגיל ועוד לפני שבכלל התחלתי בפעילות הגופנית נתתי קפיצה במקום וכאשר נחתי הרגשתי שהלב החסיר פעימה ישר ישר נבהלתי ונסייתי להשתעל אבל מה שגיליתי שהלב שלי פעם שוב בצורה לא סדירה והפעם האירוע נמשך בערך דקה התחושה הייתה כאילו הלב שלי פועל בדופק של 200 ומעלה ושהסינכרון בין החדרים או צדדי הלב לא מתואם.
ישר נשכבתי ולאחר מכן זה עבר והלב התחיל לפעום כרגיל.
עד היום אני מרגיש החסרת פעימות, עד היום אני סובל מדקירות באזור הלב ממש איפה שהצלעות על בסיס יומיומי ולאחרונה שמתי לב שפעימות הלב שלי מאוד חזקות והדופק שלי תמיד גבוה.
הייתי אצל 3 קרדיולוגים שונים והם אמרו שהכל בסדר אבל עמוק בפנים אני יודע שהכל לא בסדר כי לא יכול להיות שהלב שלי יצא מכלל שליטה במהלך היום היום כי זה לא אמור לקרות סתם ככה.
האם ד''ר רואה משהו חשוד ממה שסיפרתי ושוב אני מדגיש שאני סובל מהחסרת פעימות ופעימות לב חזקות אני שם לב אליהן כל הזמן ותחושת דקירות באזור הלב.
את הפעימות האי סדירות רק הרגשתי פעמיים אבל מאוד מפחד שיקרה שוב כי זה חוויה מפחידה
אשמח אם אקבל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר21/12/2013אתה מתאר כנראה תופעה של פעימות מוקדמות שלא מסכנות אותך אבל אם מפריעות מאוד ניתנות לטיפות תרופתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות - סליחה מראש על הפירוט הרבגל19/12/2013
שלום רב,
סובלת מזה כשנה וחצי מפעימות מוקדמות. ביצעתי מאז מס' הולטרים שהראו פעימות מסוג חדרי ומסוג עליתי -APCS ו VPCS. כמו כן ממצאי אקו לב תקין . בלוטת תריס תקינה וכן בדיקות הדם שיצאו תקינות לחלוטין. יש לציין כי לחץ הדם שלי מאד נמוך (95/59 לכל היותר). רק בעת התחרחשות דופק מהיר או פעימות הוא עולה ל-122/82.
לאחרונה חוברתי ללופ ריקורדר עקב הרגשה של התגברות הפעימות והרגשה של דופק מהיר. למזלי הייתי מחוברת למכשיר ושידרתי אירוע דופק מהיר שהתגלה כאירוע VT קצר עם דופק מהיר ו9- פעימות מוקדמות. יש לציין שאחת לחודש וחצי תוקפים אותי אירועי הדופק המהיר לא תמיד מלווה בפעימות מוקדמות אך דופק של 116-120 למשך מס' דקות. לאחרונה ביצעתי אקו לב שוב והוא יצא תקין לגמרי . פניתי לקרדיולוג והוא המליץ על נורמלול. הנורמלול באמת מקל על הפעימות - אני מרגישה אותן פחות
אך לחץ הדם שלי נמוך והוא גורם לי ללחץ דם נמוך יותר. מדי פעם עדיין יש לי אירועי דופק מהיר למרות הנורמלול. פתאום אחרי מאמץ קל דופק 116.
אני מאד מוטרדת. הרופא אומר שאין מה לדאוג כי האקו תקין.אך אירועי הדופק המהיר אינם ברורים לי. האם יתכן שיש בעיה בלב בלי קשר לאקו תקין ולפעימות ?
אני מבקשת עצתך - האם יש לבצע בדיקות נוספות? מה יכולה להיות הסיבה לאירועי הדופק הללו? האם יש קשר בין הפרעת הפעימות להיווצרות דופק מהיר?
תודה רבה
1. האם יש קשר בין פעימות מוקדמות לדופק מהיר?
2. אם ממצאי האקו תקינים לחלוטין - האם יש סכנה בדופק המהיר ובפעימות המוקדמות?
3. האם הדופק המהיר יכול לנבוע מבעית לב שהאקו לא חשף?
4. התחלתי לקבל נורמלול (25 מ"ג חצי כדור בבוקר וחצי בערב) - הדופק נרגע אך זה מוריד את לחץ הדם מאד וגורם לעייפות רבה ולהרגשה לא טובה. האם יש חלופות? (הקרדיולוג טוען שזה הכדור האולטימטיבי לפעימות ולדופק המהיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות - סליחה מראש על הפירוט הרב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר19/12/2013את לא ציינת את גילך ומהירות ה VT
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
גל19/12/2013תודה. מדובר ב VT- 130 tachycardia sinus -130 vt run short - 90 nsr
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל 43
גל19/12/2013בדר״כ אם תפקוד הלב תקין באקו אין משמעות גדולה ב VT לא מהירים. במיקרים מסוימים מומלץ לעשות MRI של הלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל 43 - תגובה
ד``ר רוברט הפנר21/12/2013בדר״כ אם תפקוד הלב תקין באקו אין משמעות גדולה ב VT לא מהירים. במיקרים מסוימים מומלץ לעשות MRI של הלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה
גל21/12/2013תודה ד"ר הפנר. אשמח לדעת האם מומלץ לעשות. Mri. האם במקרה זה זה עשוי להראות דברים נוספים? אני יודעת שזו בדיקה יקרה שלא נוהגים לעשות אותה באופן שכיח .במקרה והאקו תקין האם רופא ימליץ על כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר21/12/2013העינין הכלכלי לא רלוונטי. באם את צריכה את זה לא מספיק יעוץ אינטרנטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםשני18/12/2013
שלום
בן 39 עם עודף משקל, ולא מעשן.
עשיתי בדיקת דם שגרתית, סוכר תקין.
טריגלצרידים וכולסטרול כללי וכולסטרול רע יצאו מוגברים
כולסטרול כללי - 220 (הנורמה עד 200)
כולסטרול רע - 140 (הנורמה עד 130)
טריגלצרידים - 194 (הנורמה עד 170)
האם תוצאות ברמות כאלו מצריכות טיפול תרופתי או שמרני? מה מידת החומרה בעצם?
כמו כן, האם העובדה ששתיתי תה צמחים (בלי סוכר) בשעות המאוחרות של הלילה עלולה היתה לשבש את התוצאות?
וכן, האם יש הבדל משמעותי אם הצום לפני כן הוא 12 שעות או קצת פחות?
כמו כן רציתי לשאול בקשר לספירת הדם, כל הערכים תקינים, מלבד חריגה קלה מעל הנורמה של WBC ו - HEMATOCRIT
האם יש לזה משמעות כלשהי ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - תגובה
ד``ר רוברט הפנר19/12/2013אני מציע שקודם תעשה שינוי באורח החיים. יותר פעילות פיזית ודיאטה. בסה״כ לא נורא וניתן לשפר ללא תרופות
לגבי הבדיקות האחרות תחזור עליהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)