מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צרבת בחילה קוצר נשימה וקשר ללבשי02/02/2014
שלום .אני בן 49 לפני שלושה חודשים עברתי ארוע ראשון של פירפור פרוזדורים שחלף ספונטנית..במיון קיבלתי פרופקס ואספירין ושוחררתי עם המלצה לשימוש באספירין בלבד.ופרופקס בכיס . לאחר מכן ביצעתי בדיקת הולטר שהיתה תקינה וגם אקו לב במאמץ שהיה תקין .הארוע לא חזר ואולם לאחר כחודש בו לקחתי אספירין התחלתי להרגיש כאבי בטן וצרבת קשה עם קוצר נשימה וכאבים המקרינים לחזה לגב וליד שמאל .הפסקתי נטילת אספירין ופניתי לרופא גסטרו שהמליץ על נקסיום בו אני משתמש כחודש וחצי ללא הקלה.לפני מספר ימים עברתי בדיקת גסטרוסקופיה שהיתה תקינה .
הקרדיולוג שלי סבר עד כה כי סביר שמדובר בבעיה גסטרולוגית ולא לבבית משום שבדיקת אקו לב במאמץ שעברתי לפני מספר חודשים ,כחודש לפני תחילת התופעות ,היתה תקינה ואולם משבדיקת הגסטרו היתה תקינה ואני ממשיך לסבול מבחילות ,חולשה צרבת וסמפטומים של קוצר נשימה וכאבים המקרינים לגב חזה ויד שמאל מזה כחודשיים ייתכן והדבר קשור ללב ?איזה בדיקות אתם ממליצים לעשות כדי לשלול קיומה של מחלת לב טרשתית שיש לה סימפטומים דומים לפני שיהיה מאוחר מדי ?.
אודה בעבור קבלת תשובתכם בדחיפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבת בחילה קוצר נשימה וקשר ללב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר03/02/2014שי
אפשר לעשות בדיקות נוספות השאלה אם יש צורך וזאת רק הקרדיולוג שלך יכול לענות לך. לא מספיק מה שכתבת. האופי של התלונות חשוב (מתי כואב, כמה זמן וכו וכו וכו)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיץ רימוניםהרצל30/01/2014
שלום ד"ר.
לאחרונה פורסם מחקר בנושא יעילות מיץ רימונים שמכיל נוגדי חימצון גורם להקטנת התפתחות טרשת עורקים בשילוב ססטינים .
האם מומלץ לקחת גלולות כאלה שמכילות את המיץ ובאיזה מינון .
אני יודע שמיץ רימונים גורם לעצרות ומעלה את רמת הסוכר בדם כך שמצד אחד יתכן וזה יקטין את התפתחות הטרשת ומצד שני יגרום לטחורים ועליית רמת הסוכר בדם .
אשמח לקבל את דעתך .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיץ רימונים - תגובה
ד``ר רוברט הפנר30/01/2014אין המלצה לשימוש במיץ רימונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CRPאסי28/01/2014
שלום,
רציתי לשאול לגבי בדיקות דם אחרונות של ההורים שלי.
ערכי הכולסטרול, TG, וסוכר תקינים.
אבל ה CRP יצא אצל אמא שלי 5.5, ואצל אבא יצא 19.5 (אמנם כשבוע אחרי שפעת).
עד כמה זה מדאיג, או צריך להתייחס לזה, ואיך?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CRP - תגובה
ד``ר רוברט הפנר28/01/2014ה CRP הוא מדד כללי לא ספציפי לדלקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם וקרדילוקחנה28/01/2014
בת 60, יש לי לחץ דם סיסטולי גבוה, מושפע ממתח וממלח במזון. דיאסטולי ודופק יציבים ותקינים, עוסקת בספורט באופן סדיר ומרגישה מצוין. קיבלתי מרופאת משפחה קרדילוק. אולי כדאי לי להתייעץ עם קרדיולוג לפני השימוש בכדור זה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם וקרדילוק - תגובה
ד``ר רוברט הפנר28/01/2014רעיון מצוין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CRBBB - התקפי קוצר נשימה ושיעול בלילותד``ר רוברט הפנר26/01/2014
שלום,
לאחר מסע שכנועים נמרץ הצלחתי לשכנע את אבי לעבור אק"ג.
מדובר בגבר בן 66, לא נוטל תרופות, ללא מחלות רקע או ארוע של מחלת לב, אולם עם מחלת ריאות שאינה מאובחנת. אין לו כאבים בחזה/ללא פלפיטציות,אך סובל במשך עשר שנים מהתקפי קוצר נשימה ושיעול בלילות/קור/חילופי עונות.
האקג הציג CRBBB (לפי האבחנה, מבטיח שאיני מאבחן כלום).
האם יש צורך לשלוח אותו לקרדיולוג למעקב? או שבמידה והוא א-סימפטומטי רק לעקוב ?
יש לציין שאני שולח אותו לבדיקת מומחה ריאות.
בתודה ,
בן (וסטודנט לרפואה היפוכונדר) מודאג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CRBBB - תגובה
ד``ר רוברט הפנר26/01/2014כדאי לעשות לפחות אקו לב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי פעם שניהחני24/01/2014
בהפרש של שנה יש טעם לעשות מיפוי שני.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי פעם שניה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר25/01/2014אם יחיה, אולי...בהתאם לצורך הרפואי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי לב פעם שניהחני24/01/2014
בעלי עשה מיפוי לפני חודשים.אמרו לו לעשות צינתור בעקבות המיפו. לנו על ידי רופא ש25 אחוז מהמיפוים שגועים .שאלתי היא בהתאם לזאת האם יש טעם לעשות פעם שניה את המיפוי ואז להשווות את התוצאות זה אולי יכול למנוע צינתור.תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי לב פעם שניה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר24/01/2014לא. אין כל הגיון בלעשות מיפוי שוב בהפרש של חודשים ספורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפויחני23/01/2014
רציתי לשאול האם יש טעם לעשות מיפוי לב פעם שניה.? רופא טוען שיש סיכוי של 25 אחוזים לטעות במיפויי לב.אודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי - תגובה
ד``ר רוברט הפנר24/01/2014לא הבנתי. מה זה פעם שניה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת , שאלהגל23/01/2014
אני בת 19 , ביצעתי לפני 5 חודשים אקג ואקו לב בגלל סחרחורות ודופק מהיר , הם יצאו תקינים , אבל אני מרגישה כל הזמן גם בתקופה הזו דופק מהיר , במדידה הוא 90-100 , אני לא בכושר ככ וכשאני מתחילה להתאמן ודברים שלא אמורים להיות ככ קשים הדופק שלי ממש עולה ! אני מרגישה גם חולשה ויש לי עוד תופעה מוזרה שכשאני קמה משכיבה יש לי באוזן אחת מין לחץ כמו רעש של מים ולחץ זה קשור איכשהו לזרימת דם ?? האם אני צריכה לבצע שוב אקו לב ?? משהו יכול להשתנות ב 5 חודשים ? כי אני מרגישה לא טוב .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת , שאלה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר24/01/2014תבדקי את בלוטת התריס (בדיקת דם). מה שאת מספרת לא מכוון לבעית לב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימות הלב מורגשות בריאה השמאליתסתיו23/01/2014
נכון שאמורים להרגיש דופק גם בריאות, אבל אני לא מרגיש דופק בבית החזה ומרגיש ממש חזק את הפעימות באיזור הריאה השמאלית ממש למטה בערך באמצע של הריאה לא שזה הפריע לי או משו וגם לא מפריע עכשיו אבל עדיף לשאול למקרה ו... אנעארף...
בן 18 אגב אולי גם הגיל קשור איכשהו לא יודע.... תודה לעוזרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעימות הלב מורגשות בריאה השמאלית - תגובה
ד``ר רוברט הפנר23/01/2014בכיף !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה בכיייף לא עזרת לייי !
סתיו23/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכל איזור חזה שמאלרועי20/01/2014
שלום רב,
כבר תקופה ארוכה ( למעלה מ-3 שנים ) שאני סובל בתופעה הולכת וחוזרת של כאבים בכל איזור חזה שמאל כולל כתף ויד שמאל, כאבים שהולכים ובאים , גורמים לעייפות נוראית ולצרבות.
עשיתי בדיקות אצל קרדיולוג ובאקו נראה שיש לי 2 עלים במקום 3 למרות שהוא לא חזר ואמר שהוא אינו בטוח בזה.
כאשר הכאבים מופיעים לעיתים כמו צריבה באיזור , כאב חד , או סתם תחושה פנימית של מן קרירות בפנים ( מתנצל קצת קשה לי להסביר ) .
עשיתי המון ניסיונות בטיפולים בדברים שקשורים בחרדה ( סה"כ אני בחור צעיר קצת לפני 30 ) אבל מאד פוחד בעיקר כי אחד ההורים עבר לאחרונה התקף לב למרות שאין לנו תופעה כזאת במשפחה .
מה כדאי לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בכל איזור חזה שמאל - תגובה
ד``ר רוברט הפנר20/01/2014כנראה שחלק גדול ממה שאתה מרגיש לא קשור ללב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלק גדול ?
רועי20/01/2014ז"א שיש סיכוי שכן יש כאבים ממקור לבבי למרות הבדיקות שערכתי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח להסבר על המילה " חלק מהכאבים "
רועי20/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח להסבר על המילה " חלק מהכאבים " - תגובה
ד``ר רוברט הפנר20/01/2014מכיוון שהתלונות שלך נמשכות כל כך הרבה זמן וללא ממצא/אבחנה, אני מציע שתטפל בנושא החרדה ותמשיך מעקב אצל קרדיולוג בגלל המסתם עם שני העלים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש אפשרות להגיע אליך באופן פרטי ?
רועי20/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפיקות לב חזקות מאד!!!!אסנת18/01/2014
שלום,שאלה בבקשה-אני בת 54,כבר כמה חודשים יש לי תופעה של דפיקות לב מהירות מאד,ככה סתם פתאום זה מתחיל,זה יכול להימשך כמה דקות או עד חצי שעה,שעה
במצב כזה אני מתיישבת ללא יכולת לעשות שום דבר!!!תופעה מאד מדאיגה
לציין שעשיתי אקו לב במאמץ,לא מצאו כלום,בדיקות דם תקינות,מה קורה האם יש סיבה לדאגה ולמי לפנות,הרופא שלי אומר שהולטר ל-24 שעות בבית לא יעזור. מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפיקות לב חזקות מאד!!!! - תגובה
ד``ר רוברט הפנר18/01/2014יש מה לעשות ! תפני לקרדיולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפיקות לב לא סדירותדנה17/01/2014
שלום רב ד"ר
אני בת 25 ויש לי תופעה שחוזרת על עצמה מגיל 16 בערך כל פעם בתקופות לחוצות בחיים(בחינות ,פרזנטציות,מחלות של קרובים,חרדות,ובכלל אני בחורה מאוד רגישה ש"לוקחת ללב").
התופעה מרגישה כמו דפיקות לב לא סדירות שתמיד מתחילות בזמן רגיעה בדרך כלל לפני שאני נרדמת ותמיד בלילה. בזמן מאמץ זה לא קרה מעולם להפך זה נעלם אם אני מתחילה לבצע פעילות גופנית. בזמן שזה קורה אני מתחילה להרגיש את הלב חזק והדופק מרגיש מאוד לא סדיר כאילו מחסיר פעימה בקצב משתנה (כל מאורע זה קצת שונה)זה יכול להימשך כמה דקות ויכול להימשך גם כמה שעות. לפעמים הדבר מצריך ממני לקחת נשימה נוספת ולפעמים מלווה בהשתנה מרובה חוץ מזה אני מרגישה מצויין ללא סחרחורות,הזעה,כאב בחזה וכ'ו.
נבדקתי כבר כמה פעמים בחיי בדיקות א.ק.ג, א.ק.ג במאמץ, אקו לב, מכשיר שנותנים ליממה(הולטר?) ותמיד התוצאות תקינות.ובאופן כללי אני בחורה בריאה. איך זה הגיוני זה מרגיש ממש חריג אני יודעת שזה קשור ללחץ אבל כולם בלחץ ולא לכולם יש תופעות כאלה אני מפחדת שהרופאים מפספסים משהו. מצד אחד אני מקבלת את התופעה ברוגע מצד שני לא בא לי לקבל פתאום דום לב בגיל צעיר מפיספוס כלשהו
מה אתה ממליץ לעשות?
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפיקות לב לא סדירות - תגובה
ד``ר רוברט הפנר17/01/2014דנה
ככה זה בחיים. לפעמים הלב דופק יותר לפעמים פחות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינתור נוסףגוואדה17/01/2014
שלום רב, עברתי צינתור בו הושתלו לי 2 תומכים בעורק אחד לאחר סתימה של 90 אחוז בהצלחה. נקבע לי צינתור נוסף לעוד כשלושה שבועות לניסיון פתיחת עורק נוסף עם סתימה ישנה ( על פי דברי הרופא ). הייתי רוצה לדעת אילו סיבות ייתכנו לקביעת צינתור נוסף ומדוע לא נעשה כל הטיפול באותו הצינור. אני כמובן יודע שכל נושא הינו לגופו וכמובן שאפנה גם לקרדיולוג, אך הייתי רוצה לדעת אילו שיקולים קיימים בקביעת צינתור נוסף? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינתור נוסף - תגובה
ד``ר רוברט הפנר17/01/2014אתה צודק שספציפית אליך אתה צריך לברר עם המצנתר שלך.
בכללי זה מוצדק במידה והצנתור הראשון מתארך קשה במיוחד ונעשה שימוש בכמות גדולה של יוד. אלא הסיבות העיקריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסיכונים בצינטור חשמלי?אינגה13/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מה הסיכונים בצינטור חשמלי? - תגובה
ד``ר רוברט הפנר13/01/2014להתחשמל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא מבינה את התגובה
אינגה14/01/2014אני אמורה לעבור אבלציה ואני קצת חוששת. האם יש סיכונים .. בכל זאת הצינתור זה פעולה פולשנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא מבינה את התגובה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר14/01/2014תלוי בסיבה וסוג האבלציה. לא נראה לך יותר הגיוני לשאול את מי שיעשה לך את האבלציה מה הסיבוכים האפשריים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)