מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה אומרים הממצאים הבאים ?יוסי18/02/2014
והאם זה מסוכן?
לא העליתי את הכל כי גם ככה היה כתוב שתקין, הבעיות היחידות שהיו זה באנגלית ואשמח אם תסביר לי את הבעיה
normal lv sizw and function mitral valve prolap mild mr thickened ant leafat
אני יודע שיש לי בעיה מלידה של אי ספיקה מיטרלית קלה.השאלה אם יש עוד משהו נוסף
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה אומרים הממצאים הבאים ? - תגובה
ד``ר רוברט הפנר18/02/2014בגדול לא. תעשה אקו שוב בעוד מס׳ שנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מסתם מעובה זה אותה משמעות mvp?
יוסי19/02/2014לא כתוב באנגלית שהמסתם מעובה? לא זכור לי שהיה לי את זה ,זכור לי שהיה לי רק mvp mild mr.השאלה האם mvp mild mr זה גם המשמעות שהמסתם מעובה ואז זה אומר שאין לי החמרה או שנוספה לי בעיה חדשה של מסתם מעובה?.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מסתם מעובה זה אותה משמעות mvp? - תגובה
ד``ר רוברט הפנר19/02/2014לא. המסתם אינו לגמרי תקין. דרוש כפי שכתבתי מעקב בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה שימו לב דילגתם על השאלה שלי
יוסי18/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה עקרוניתשרונה13/02/2014
אני בת 45, אמא לשלושה ילדים , הצעיר בן 10 חודשים בלבד.
בריאה בדרך כלל.
בהיותי בהריון לפני כשנה, עשיתי בדיקות דם שגרתיות המקובלות בהריון, ובפעם האחרונה לפני שנה ו - 4 חודשים יצאו ערכים גבוהים מהנורמה של כולסטרול וטריגליצרידים :
LDL 148
HDL 55
NON HDL 188
טריגליצרידים 194
כולסטרול כלל 242
אלו תוצאות כאשר הייתי בהריון, לפני שנה ו- 4 חודשים.
אני רזה, גובהי 62 ס"מ ומשקלי 56 ק"ג. מעולם לא הייתי עם עודף משקל. משקלי תמיד היה תקין.
אני הולכת המון, כ- 2 ק"מ מידי יום ביומו במסגרת הוצאת הילדים מהגן המרוחק מהבית והן בדרך לעבודה.
אני מקבלת מחזור סדיר, באוןפן טבעי ונכנסתי להריון באופן טבעי בגיל 44
עלי לציין, שאני אדם לחוץ מטבעי, ולעיתים חרדתי.
אין בעיות לב במשפחה.
האם הריון מעלה כולסטרול וטריגליצרידים?
מאיזה ערכים של כולסטרול רע וטריגליצרים צריך ליטול תרופות? אילו ערכים שלהם נחשבים מסוכנים? (האם הערכים הנ"ל עדיין תקפים אחרי שנה ו- 4 חודשים.ׂׂ
כמו כן, מה הסבירות לבעיה לבבית, בגילי?
האם כל מיחוש באזור מפתח הלב מקורו בבעיה לבבית?
אודה מאוד להתייחסות לשאלותיי. תודה רבה ומתנצלת על האורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון: גובהי 1.62 מ' כמובן
שרונה13/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון: גובהי 1.62 מ' כמובן - תגובה
ד``ר רוברט הפנר13/02/2014אני לא מבין מה הטעם בלדון בבדיקת דם בודדת שעשית לפני שנה וחצי בזמן היותך בהריון....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת ערכי כולסטרולקובי13/02/2014
רציתי לדעת מה התועלת בשימוש שורש הליקוריץ על רמות הכולסטרול ..לפי מחקרים שונים שורש הליקוריץ יכול להוריד את רמות הכולסטרול וכן לחץ הדם ללא שימוש בכדורים הקונבנציולים הססטינים..האם יש סיכונים ? למי זה מתאים? תופעות לוואי.. האם מומלץ??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדת ערכי כולסטרול - תגובה
ד``ר רוברט הפנר13/02/2014לא מכיר מחקרים (כי אין) שהראו ששורשים וצמחים למיניהם מפחיתים סיכון בהתפתחות טרשת עורקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ספיקת לב קשהאמא12/02/2014
שלום רב
אימי בת 67 סובלת מאי ספיקת לב קשה מאוד אי ספיקת כליות FMF לחץ דם סכרת ו-MDS מחוברת לחמצן קבוע ולביפאפ לאחרונה היא לא יכולה לישון בכלל לא ביום ולא בלילה הכל כואב לה על צד שהיא שוכבת על כל תנוחה שלא תהיה פשוט כואב בישיבה פחות כואב אבל מסוכן וגם לא נרדמת כל שנייה מבקשת מהמטפלת שתהפוך אותה ככה שתיהן לא ישנות כל היום המטפלת הפכה להיות עצבנית ואני מבינה אותה אבל אמא אומרת שלא יכולה לשלוט על זה בשיחה עם הרופא הסביר לי שכנראה שיש החמרה באי ספיקת הלב ויש לה כאבים מהנוזלים שלוחצים בתוך הבטן על איברים אחרים הציע שנעביר אותה לכורסא מתכוננת האם נכון הדבר?לא מסוכן שתיפול?דבר נוסף שלא ברור בלילה היא אומרת שנורא חם לה רוצה קירור אבל מבקשת עוד ועוד שמיכות ושוב מבקשת להגביר את הקירור זה מתיש מעצבן ובעיקר לא ברור מה עבר עליה ואיך לעזור לה ולנו לאף רופא אין תשובה
אנא עזרתכם הדחופה
תודה מראש
הבת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה דילגו על שאלתי
מישהי16/02/2014????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה דילגו על שאלתי - תגובה
ד``ר רוברט הפנר18/02/2014תארת יפה מאוד את מצבה של אימך וממה שאני מבין עיקר הבעיה כעת היא סיעודית ולנו בפורום אינטרנט אין יכולת להושיע בתחום הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם אפשר לשים לב.דילגתם גם על שלי
יוסי18/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכוןממן יעקב11/02/2014
קנינו הליכון אני ואמא שלי ויש לנו תסמונת מרפאן רצינו לדעת כמה פעמים בשבוע כדאי לעשות עליו ועל איזה מהירויות להתחיל ומה הדופק המומלץ בשבילנו..יש לנו מראה דופק בהליכון רשום הכול. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכון - תגובה
ד``ר רוברט הפנר18/02/2014מציע שתתיעצו עם הקרדיולוג שמטפל בכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימן הפרעת קצב לב במכשיראורטל10/02/2014
לחץ הדם שלי בדרך כלל בסביבות 90/60 מידי פעם יורד ל- 88/55 ואולי עוד טיפה כלפי מטה. התחלתי למדוד לפני כמה חודשים לחץ דם באופן קבוע, גיליתי שאחת לשבוע שבועיים ולפעמים אחת לכמה ימים בסיום מדידת לחץ הדם מופיע על המכשיר הסימן של הפרעת קצב לב (ציור של קו אק"ג אנכי עם עליות ומורדות). בחוברת הסברים של המכשיר כתוב במפורש שהסימן הזה אומר שיש הפרעת קצב לב ושהם ממליצים לפנות לעזרה רפואית. פניתי לרופא המשפחה והוא הפנה אותי לבדיקת אק"ג שיצאה תקינה ואין שם הפרעת קצב לב וגם שום בעיה אחרת בלב. אבל אני ממשיכה עד היום למדוד לחץ דם בגלל שעניין אותי לעקוב האם הפרעת קצב לב ממשיכה ולכן אני מודדת כל יום ולפחות פעם ביום וגם קורה שכמה פעמים ביום הסימן הזה מופיע במכשיר. המכשיר עומד בתקן ובאישור ובהמלצת קופ"ח וגם נקנה בבית מרקחת של קופ"ח. קצת לאחר בדיקת האק"ג החלו מעין קליקים בחיבור שבין הראש לצוואר מאחורה, ואולי גם בראש (אני לא מצליחה להבין איפה הנקודה בדיוק) . לא קיבלתי הפניה לקרדיולוג מרופא המשפחה והוא טוען שלא צריך כי זה קורה בגלל שיש לי לחץ דם נמוך ואין צורך להמשיך בבדיקות. מה דעתך? והאם יש קשר בין הפרעת קצב לב או לחץ דם נמוך לקליקים בראש ובצוואר. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימן הפרעת קצב לב במכשיר - תגובה
ד``ר רוברט הפנר10/02/2014תעשי הולטר אקג של 24 שעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אורטל12/02/2014האם יש קשר בין הפרעת קצב לב או לחץ דם נמוך לקליקים בראש ובצוואר ? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון בדיקת אקגעופר10/02/2014
עשיתי בדיקת אקג
לנהלן הממציאים
אבחנות פענוח :
* NORMAL SINUS RHYTHM
* PATTERN SUSPICIOUS OF/ CONSISTENT WITH COPD
* RIGHT AXIS OF P WAVE
* P PULMONALE
אשמח לקבל אבחון לבדיקה
הנני בחור בן 34 , בריא , עישנתי בעבר והפסקתי לעשן לחלוטין לפני חצי שנה , עד לפני שנה הייתי מעשן בין 2-3 סיגריות ביום..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון בדיקת אקג - תגובה
ד``ר רוברט הפנר10/02/2014האקג תקין עם חשד למחלת ראות כרונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
עופר10/02/2014תודה רבה על התשובה
האם אני צריך להמשיך טיפול ולבדוק את החשד או שמדובר במשהו תקין
קראתי קצת על מה שרשמתי ואני לא סובל מסמיפטומים כמו קשיי נשימה וכו
אני בן אדם שמאוד מתרגש מכול דבר ואפילו הכי קטן כמו בדיקות שגרתיות, האם זה יכול להשליך על התוצאות ולא מדובר במחלה ריאות כרונית אלא מתרגשות יתר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדרוקרדיטס זיהומיתמאיה09/02/2014
שלום,אני בת 21 ויש לי מזה שלוש שנים מעין שטפי דם קטנים באורך שני מילימטר בציפורניים ,הפסים נעלמים ככל שהציפורן גדלה,ונהפכים לשחורים ,לפעמים פס אחד ולפעמים יכולים להיות שניים. לאחרונה בצעתי בדיקות דם יצא לי המוגלובין קצת נמוך, בברזל הערך היה 32 שהמינימום 60 חומצה פולית 2.4 שהמינימום חמש וויטמין d שבו בכלל ישנו מחסור חמור(אני ככל לא הולכת בשמש בגלל מיגרנות). Esr יצא 78 שהמקסימום 20 וcrp יצא 1.2 שהמקסימום 0.5 שאר בדיקות כימיה בדם ספירת דם תקינות ותפקודי כבד וכליות תקינים. לאחר קריאה באינטרנט ראיתי שהפסים נקראים splinter hemorrhages ושהם עלולים להעיד על דלקת פנים הלב . אין לי תופעות של חום ושוב אני רוצה לציין שהתופעה שהולכת וחוזרת קיימת כמעט שלוש שנים..בחודש האחרון הופיעו לי מעט כאבי פרקים. האם לדעתך הפסים ובדיקות הדם יכולים להעיד על אנדרוקטידיס זיהומית והאם יכול להיות שקיימת שלוש שנים? (לא יודעת אם קשור אולי לאנמיה ולמחסור בויטמינים אבל התזונה שלי מאוד לקויה ,בעקבות מיגרנות קשות אני "מונעת "מעצמי לאכול הרבה דברים על מנת לא לזמן מיגרנה).אני מאוד מודאגת, תודה רבה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדרוקרדיטס זיהומית - תגובה
ד``ר רוברט הפנר10/02/2014אני חושב ששיטת האיבחונים העצמיים דרך אתרי האינטרנט השונים, לא נכונה. יחד עם זאת שקיעת הדם גבוהה וזה מצריך בירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותנטלי09/02/2014
שלום רב,
השאלה שלי או ההתייעצות שלי עלולה להישמע די "ילדותית" או "סתמית" עבור כמה אך היא חשובה לי ואודה לכם על מתן חוות דעת.
אבא שלי עבר לפני שבוע התקף לב ובדקה ה 90 חייו ניצלו בנס. אמא שלי נמצאת במעקב קרדיולוג מאחר ואובחן אצלה מין היחלשות באחד משסתומי הלב. סבי וסבתי נפטרו מדום לב, וסבי וסבתי מצד האבא צונתרו, מאחר ועברו אירוע לבבי.
עולה מכך שמדובר איכשהו בתורשה.
אני אוטוטו בת 30 נשואה ואמא לילדים. לא מעשנת, ולא סובלת מלחץ דם גבוה (נהפוך הוא ,די נמוך), בריאה בד''כ. שמעתי פעם רופא שאומר: אשמח שבמקום שמטופל יבוא ויתלונן באיחור על כאבים ולחצים בחזה, ישאל : כיצד אפשר למנוע אותם בעתיד.
בעוד ומדובר בהיסטוריה משני הצדדים של אירועים לבביים פה ושם, האם הייתם ממליצים לי על מעקב כלשהו, של פעם בשנה כשיגרה? האם ישנה בושה סתם ללכת לרופא משפחה ולבקש ממנו "לעקוב מעכשיו?". מדי פעם אני עלולה להרגיש "שאין לי אוויר" וזה עובר לי אחרי כמה דקות, או שאני הופכת להיות חיוורת.
אני מודה שאולי הטראומה שעברה עלי השבוע עם אבא קצת סחפה אותי ואני מושפעת כעת "פסיכולוגית", אך לאור העבר עולה גם בדעתי להתייעץ בנושא זה עם כבודכם.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות - תגובה
ד``ר רוברט הפנר10/02/2014לחלוטין מסכים איתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות,מרי08/02/2014
התאשפזתי בבית חולים בגלל לחץ דם שהניע 199 על119 ב אקג שנעשה נמצא סינוס icrbbb גל t ביפאזי v1-3 . באקו שנעשה הפרעה דיסטולית דרגה2 הרחבה של עליה שמאל mr בינוני וטרופונין 7
-הרופאים לא הסבירו ורק הפנו אותי לרופא משפחה האם זה תקין ? ומה ניתן לעשות? בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות, - תגובה
ד``ר רוברט הפנר08/02/2014מה נמצא בצנתור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לצינתור
מרי09/02/2014לא הוצע צינתור ביקשתי רק את דעתך על תוצאות הבדיקות בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לדר הפנר
מרי09/02/2014לא קבלתי תשובה על התגובה לצינתור בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לדר הפנר - תגובה
ד``ר רוברט הפנר10/02/2014הבדיקות אינן תקינות. לא בדיקת הדם ולא האקו. את צריכה לפנות לקרדיולוג שיסביר לך מה ניתן לעשות וללא ספק במקום הראשון לאזן את לחץ הדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת מסתם האורטלי לביולוגיעדי08/02/2014
שלום דוקטור:
בת 43
5 שנים לאחר ניתוח החלפת מסתם האורטלי לביולוגי (אצל פרופ רענני).
המפל לחצים עלה בסביבות 60/30
אבל מה שמדאיג אותי כרגע שהאורטה מורחבת 3.8. אני חייבת לציין שאני נמוכה ולא שמנה 1.60 משקל 55 (אולי יש לכך משמעות)
האם זה בעייתי? ועד כמה זה מסוכן?האם יכולה האורטה לפתע להתפוצץ ולגרום למוות?
האם אצטרך בקרוב ניתוח להחלפת האורטה? לפני 5 שנים לא הייתה מורחבת.
וממה להמנע על מנת שלא תורחב יותר ?(תזונה, כושר)? יש לציין שאני נוטלת בלי קשר אספרין כל יום 100 מג", ונורמיטן בגלל LBBB
ועושה כושר הליכון, ומשקוליות האם זה בסדר?
המון תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת מסתם האורטלי לביולוגי - תגובה
ד``ר רוברט הפנר08/02/2014האאורטה אינה מורחבת. אינך מוגבלת בכלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לב ומיפוי לבשי05/02/2014
בחודש 10/13 עברתי בדיקת אקו לב במאמץ שהיתה תקינה .
בחודשים האחרונים אני סובל מצרבת ,כאב בטן עליונה וקוצר נשימה ובעקבות כך ולאחר שבירור גסטרו נמצא תקין הקרדיולוג המליץ על בדיקת מיפוי לב במאמץ.
האם בבדיקת מיפוי לב במאמץ ניתן לאבחן דברים שלא נמצאו בבדיקת אקו לב במאמץ שנמצאה תקינה לפני מספר חודשים או שמא היא מיותרת כעת לאור תקינות בדיקת אקו לב במאמץ ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו לב ומיפוי לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר06/02/2014רגישות האקו לב במאמץ מאוד דומה לזאת של המיפוי לגילוי הצרויות בעורקי הלב. ככל הנראה הרופא הקרדיולוג שלך מעונין בבדיקה נוספת ליתר ביטחון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ספיקת המסתם המיטרליתומר03/02/2014
שלום רב,
שלשום בערב אישפזו את אמא שלי בבית חולים בלינסון לאחר שקיבלה הפניה למיון עקב התקף אסטמה חזק עם דפיקות מהירות בלב וכאבי בטן היא אישה בת 57 ובריאה בד"כ לא נוטלת תרופות וללא רקע קודם לבעיות בלב (סובלת מאסטמה כ-10 שנים .)במיון עשו לה צילומים וחשדו שמדובר בבצקת בריאות .
היום שוחחתי עם הרופא תורן שהיה שם והוא טען שבבוקר עשו לה אקו לב ושיש לה גם בצקת בריאות וגם היה לה פירפורים בלב ביומים שהיא שם וגם אי ספיקת במסתם המיטרלי .
1. האם זה הגיוני שהיא הגיעה בלי שום רקע לבעיות בלב ואלו הממצאים?
2. מה המשמעות של הממצאים הנ"ל ומה הטיפול סיכונים סיבוכים וכו'
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי ספיקת המסתם המיטרלי - תגובה
ד``ר רוברט הפנר03/02/2014תומר
זה לא עינין של הגיון. יכול להיות שאולי גם בעבר כשהרגישה קוצר נשימה לא היה מדובר בהתקף אסטמטי?
עם עובדות קשה להתווכח. יש לה אסטמה וגם כנראה בעיות נוספות שאולי עכשיו של הכל ביחד זה בא יותר לידי ביטוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי ספיקת המסתם המיטרלי
תומר09/02/2014תודה על התשובה , היתה לי שיחה עם מנהל המחלקה בקשר למצבה והוא טען שבאופן חד משמעי האקו שלה מראה שיש בעיה בשני המסתמים. כנראה, שתצטרך לעשות צינטור אבחוני וניתוח להחלפתם כי לא ניתן לתקן! מצד שני הוא טוען שמצבה השתפר, שהיא נאיבית לתרופות ואולי יצליחו " להפוך" אותה. הוא הציע 2 אפשרויות:
א. להכניס אותה מיד לצינטור ומשם לניתוח החלפת המסתמים
ב. לשחרר אותה הבייתה עם טיפול תרופתי ( כולל פרדקסה לדילול הדם)והם יזמנו עוד שלושה שבועות לעשות אקו לב ולבדוק את מצבה ואז יקבלו החלטה מה לעשות צינטור , מעקפים וכו' יש לי מספר שאלות :
א.אם בכל מקרה הם יודעים בוודאות שיש לה בעיה במסתמים האם לא עדיף " לגמור" עם זה ולבצע את כל הטיפולים כבר עכשיו?
ב.האם יתכן שיגלו בעוד שלושה שבועות שהטיפול התרופתי מספיק ולא יצטרכו להגיע לצינתור וניתוח בכלל ?
ג.במידה ונחליט לשחרר אותה ולדחות את הצינטור האם הדבר לא מסוכן כאשר יודעים בוודאות שהמסתמים שלה לא תקינים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי ספיקת המסתם המיטרלי - תגובה
ד``ר רוברט הפנר10/02/2014תומר
לא באמת חשבת שאני יכול ליעץ לך.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CK חריג בבדיקת דםליאור03/02/2014
שמי הוא ליאור , בן 22 ולא עוסק בפעילות ספורט. ולאחרונה השתחררתי מהצבא. בבדיקת דם שגרתית התקבלה כי ה-CK שלי הוא 320 , תוצאה חריגה. חודש לאחר מכן בו לא ביצעתי פעילות גופנית או שום פעילות חריגה עשיתי את הבדיקה שוב והפעם התוצאה עלתה ל-345. רציתי לשאול האם הממצאים האלו עשויים להצביע על בעיה כלשהי? יש לציין כי בבדיקת א.ק.ג שביצעתי קיבלתי תוצאה נורמטיבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CK חריג בבדיקת דם - תגובה
ד``ר רוברט הפנר03/02/2014ה CK המוגבר שבבדיקות שלך אין לו קשר ללב. תבדוק תפקודי בלוטת התריס (בדיקת דם פשוטה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצב לבאביה03/02/2014
השתילו לבעלי קוצב לב. האם יש הגבלה לגבי אכילת ירוקים? תרד, כוסברה, מלפפונים
קישואים וכו'....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצב לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר03/02/2014אין בעיה כל עוד זה טעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)