מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זקוקה לעזרה!לילי15/12/2013
שלום לכולם,
אבא שלי סובל לעיתים קרובות מתופעה ממש מלחיצה שהרבה פעמים מצריכה להזמין לו אמבולנס דחוף לבית חולים,
הוא היה אצל כמה מומחים שלא הצליחו לעלות על הבעיה, אני מנסה לירות לכל הכיוונים אולי מישהו נתקל בתופעה כזו ויודע ממה היא נובעת.
אז ככה, ברקע הרפואי הוא סובל מלחץ דם גבוה הרבה שנים ועבר צינתורים בחייו,
התופעה מתוארת כך:
הוא הולך לישון עם לחץ דם מאוזן (ע"י כדורים).
למרות עייפות מרובה הוא מתעורר לאחר 1-2 שעות ער חלוטין.
הלחץ דם גבוה מאד (200/106).
כל הגוף רועד עם הרגשת קור פנימי נוראי וצמרמורת.
הפנים לוהטות ואדומות.
במקרים רבים זקוק לשירותים.
קורה אך ורק בשינה גם בצהריים וגם בלילה.
אודה לכם אם תוכלו לעזור, המצב ממש מלחיץ;-(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה לעזרה! - תגובה
ד``ר רוברט הפנר16/12/2013כנראה לא מאוזן עם התרופות ללחץ דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכדור קרדיולוק,זה רק נגד לחץ דם,דני15/12/2013
כמו טרטייס למשל,
השאלה שלי ,האם נרווסק יכול להחליף אותו,למרות שמרחיב עורקים
ומוריד לחץ דם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכדור קרדיולוק,זה רק נגד לחץ דם, - תגובה
ד``ר רוברט הפנר16/12/2013בין היתר גם ללחץ דם, וגם להפרעות קצב מסוגים שונים. נורווסק תרופה ללחץ דם ממשפחת תרופות שונה מקרדילוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימות מוקדמות - stress related?נטע13/12/2013
האם פעימות מוקדמות pvc בערך 10 ביום אצל בחורה צעירה בעלת לב בריא(אקג, הולטר ואקו לב תקין), יכולות לנבוע ממצבים של סטרס, חרדה וחוסר איזון הורמונלי? הייתי בהריון לאחרונה וההריון נפל לפני שבוע. כבר שבוע וחצי יש לי פעימות מוקדמות בערך 10 ליום. לפעמים קצת יותר 13, 14. זה מבהיל אותי. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעימות מוקדמות - stress related? - תגובה
ד``ר רוברט הפנר13/12/2013זה חסר משמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול בשכיבהאביבית11/12/2013
לרופא שלום,
אני בת 42 בריאה בכושר טוב. מטופלת בשל יל"ד בקרדילוק 5 מ"ג +משתן .
לחץ דם מאוזן. לאחרונה אקו לב תקין למעט אי ספיקה קלה במסתמים ולחץ דם ריאתי מוערך 30 ממ"כ. (תקין לחלוטין לטעמי)בנוסף גם ארגומטריה תקינה.
לפני כחודש התחיל לי קצת קוצר נשימה בסוף הנשימה ממש כואב אך נסבל.
בשבוע האחרון התחלתי להשתעל רק בלילה או יותר נכון בשכיבה. מין שיעול חנוק כזה כל כמה דקות,יבש,תחושה מוזרה לי.אין לי ממש שליטה על כך. זה מעיר אותי משינה.וזה קורה רק בערב כשאני נשכבת לי עם המחשב בשלווה.
התחלתי לישון עם כריות רבות וזה עוזר.
האם יש צורך להיבדק ?או להמתין עד יעבור .בכל זאת רק שבוע וחורף וכאלה....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול בשכיבה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר12/12/2013תעשי לפי איך שאת מרגישה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו..ממש תודה,עזרת לי מאוד
אביבית12/12/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרואידים ובעיות לבשי08/12/2013
שלום
אבי בן70 עם אי ספיקת לב יציבה.כבר תקופה ארוכה הוא חשגרד בגוף ללא סימן על העור .
היה אצל רופא עור ללא אבחנה
ולאחר בדיקות דם ובירור יסודי שלא העלה דבר
גם תרופות אנטי היסטמיניות לא עוזרות
רופא המליץ על טיפול בסטרואידים כמוצא אחרון .האם זה יכול להשפיע על האי ספיקת לב ?או שאפשר לקחת בביטחה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרואידים ובעיות לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר08/12/2013לחלוטין לא בביטחה. טיפול בסטרואידם יכול בגלל ספיגת נוזלים, להוציא אותו מאיזון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו במאמץלילי08/12/2013
ב
בת 63 ברקע יתר לחץ דם וסכרת. עקב כאבים בחזה וקוצר נשימה נעשה אקו במאמץ.
האו על פניו יצא בסדר ללא עדות לאיסכמיה מסתמים תקינים רקלחץ ריאתי מוגבר 49ממ"כ +RAPבשיא המאמץ. לפני 3חודשים היה לי באקו לב במנוחה לחץ ריאתי 35ממ"כ +RAP.
שאלתי מזה יכול להיות קפיצה כזאת חדה האם עקב המאמץ.
בברכה לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו במאמץ - תגובה
ד``ר רוברט הפנר08/12/2013נכון מאוד. בגלל המאמץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בחזה שמאלדנה08/12/2013
אשמח לקבל תשובה על שאלתי יש לציין כי מאז המקרה ביום שישי אני חשה בטוב. אשמח להתייחסות .תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בחזה שמאל - תגובה
ד``ר רוברט הפנר08/12/2013הסיכוי שזה קשור ללב בגילך אפסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של בדיקת מאמץ - דלף? אקינזיה?ד``ר רוברט הפנר08/12/2013
שלום ד"ר,
לפני כ 4 שנים חליתי בסרטן מסוג לימפומה נון הודגקינס. עברתי טיפולים כימותרפיים וביולוגיים- בין היתר באנדראמיצין. המחלה ברמיסיה מלאה. לאחר הטיפולים אקו לב רגיל היה תקין עם תפקוד 55"% .
לאחרונה עקב קוצר נשימה וקושי במאמץ כולל כאבים בלסת- עברתי אקו לב במאמץ. תוצאותיו:
שורש אאורטה- 25 מ"מ, עליה שמאלית = 26 מ"מ, קוטר דיאסטולי חדר שמאל=39 מ"מ, קוטר סיסטולי=29 מ"מ, מחיצה=7 מ"מ, דופן אחורית= 7 מ"מ.
חדר שמאל בגודל תקין. הודגמה אקינזיה אינפרו בזלית, התכווצות יתר הדפנות שמורה. תפקודו הגלובלי EF=50% . חדר ימיםן גודל ותפקוד תקינים. מסתמי הלב תקינים אנטומית ותפקודית.זרימות דופלר תקינות. דלף טריקוספידלי פיזיולוגי. לחץ ריאתי תקין 18 ממ'כ + JVP. עליות הלב תקינות. נשלחתי לסיטי לב.
אשמח לקבל הסבר לגבי משמעות התוצאות (דלף? אקינזיה? )ומידת חומרת הבעיה או הסכנה ואת חוות דעתך לגבי תוצאת האקו.
בתודה ובברכה
עליזה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מאמץ - תגובה
ד``ר רוברט הפנר08/12/2013איזור האקינזיה זהו איזור משריר הלב שאינו מתכווץ הדלף שציינת בגדר הנורמה.
מציע שתעשי מיפוי לב או כמו שציינת CT של עורקי הלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בחזה בצד שמאלהדסה06/12/2013
שלום רב,
אני בחורה צעירה בת 26 בריאה בדר"כ בדיקות דם כלליות סה"כ תקינות.לא מבצעת ספורט או התעמלות באופן סדיר.
היום רכבתי על אופניים(היה מעט קריר-יחסית) ולאחר רכיבה של כעשרים דקות הרגשתי מעין התכווצות וכאב בצד שמאל של בית החזה הכאב כלל דקירות חדות וכאבים חדים בשד עצמו ומתחתיו(לא במרכז החזה רק בצד שמאל). הדופק היה מההיר בכל מקרה בגלל הרכיבה. הפסקתי את הרכיבה והתחלתי ללכת ברגל לאחר 5 דקות לערך הכאבים פחתו עד שנעלמו כלא היו). הדופק חזר להיות איטי ולא חזק רק לאחר 20 דקות לאור העובדה שנלחצתי גם כי חשבתי שאולי מדובר בלב.
חשוב לציין כי עברתי בדיקת אקו לב לפני פחות משנה בגלל משהו אחר לגמרי שקשור לגזים ושלילת בעיית לב- האקו לב היה תקין ונשלחתי הביתה.
סה"כ אני שעתיים אחרי העניין שערך עד 10 דקות אני מרגישה יחסית טוב ללא כאבים או תחושות רעות הזעות בחילות או משהו כזה.
רציתי לשאול האם אתם חושבים שיכול להיות מדובר בבעיה אחרת אולי התכווצות שרירים. בכל מקרה האם זה מתאים לתיאור בעיה לבבית? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף
הדסה06/12/2013בנוסף חשתי מעין זרמים חמים כואבים באיזור בית החזה השמאלי והשד לא הקרין לשום מקום ולא הגיע למרכז בית החזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות סי טיסיגלית04/12/2013
שלום רב
אימי בת 76.לאחרונה הופנתה לסי טי עקב בקע שהתגלה. בתוצאות הסיטי נמצא כי עליה
שמאלית מוגדלת. הסתיידויות בעורקים הקורונריים ובאנולוס המסתם המיטרלי.
ברצוני לציין כי לאימי אין בעיות לב מיוחדות - נוטלת קרטיה, קרדילוק .אוקסאר לטיפול ביל"ד.
בנוסף פרבסטטין לשומנים בדם , פרמין והשאר ויטמנים.
לאחרונה אף נעשה דופלר עורקי צואר בהמלצת קרדיולוג , עם תוצאה תקינה..ללא חסימות.
ידוע לי שעליה שמאלית מוגדלת היא עניין לבבי..
אשמח להבין את פשר העניין וכיצד עלינו לטפל ..אם בכלל
תודה רבה מראש
חג חנוכה שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות סי טי - תגובה
ד``ר רוברט הפנר06/12/2013לא הייתי מייחס לסי טי הזה הרבה חשיבות. אבל כדאי לפנות לקרדיולוג עם הבדיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MVP והרחבה של חדר שמאלאילנה04/12/2013
אני בת 35 עם MVP מולד, בתחילת הריון.
לאחרונה עשיתי אקו לב ובו גילו בנוסף לדלף בינוני עד חמור גם הרחבה של חדר שמאלי (מה שלא היה באקו קודם)
לפי התוצאות פרוזדור שמאלי 49 (נורמה עד 40)ושטח פרוזדור שמאלי 31 (נורמה עד 18).
האם נתון זה מצביע על החמרה בפעילות הלב?
האם זה יכול להחמיר עוד במהלך ההריון ?
תודה מראש
אילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MVP והרחבה של חדר שמאל - תגובה
ד``ר רוברט הפנר06/12/2013אני מציע שתפני לקרדיולוג עם בדיקת האקו עכשיו ובדיקות קודמות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לב מורחבקרן04/12/2013
בצילום חזה שעשיתי לקראת ניתוח בקע טבורי כתוב "לב מורחב לצד שמאל בצורה בינונית/די ניכרת". בדיקת אקו לב היתה תקינה.
מה המשמעות לכך? האם יש צורך בעוד בדיקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני בן 37 בריא.
קרן04/12/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה אקג ולא אקו לב
קרן05/12/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה אקג ולא אקו לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר07/12/2013תעשה אקו לב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לבאיה04/12/2013
שלום
בת 59, בבדיקת אקו שגרתית, נמצא פרפור פרוזדורים, דופק הגיע ל 110,
בבדיקת אקו לב:
הנבדקת בפרפור פרוזדורים בזמן הבדיקה.
חדר שמאל בגודל תקין,
דפניותיו בעובי תקין,
התכווצותו הגלובלית תקינה,
חדר ימין בגודל ותפקוד תקין.
עליה שמאלית גבולית בשטחה,
עליה ימנית גבולית בשטחה - 19 סמ"ר.
האאורטה העולה אינה מורחבת.
שורש האאורטה ברוחב תקין.
אי ספיקה מיטרלית קלה.
אי ספיקה אאורטלית בדרגה קלה.
אי ספיקה טריקוספידלית בדרגה קלה עד בינונית.
לחץ ריאתי סיסטולי 20 ממ"כ + RAP.
וריד נבוב תחתון IVC בקוטר תקין,
תפליט פריקרדיאלי בכמות קטנה.
מה אומרת התשובה?
עד כמה ממצא התפליט קריטי?
יש טיפול לא פולשני לממצאים?
הרבה תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר06/12/2013כן. ישנו טיפול לא פולשני שנקרא לחזור על האקו בעוד 3 חודשים. בסה״כ הבדיקה בגדר הנורמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אקודליה03/12/2013
האם תוכלו להסביר לי את משמעות חלק מתוצאות אקו שקיבלתי היום?
אני בת 43 .
בדופלר:
מהירות זרימה אאורטלית תקינה . אי ספיקה אאורטלית קלה.
אי ספיקה מיטרלית מינימלית
לחץ ריאתי מוערך כ- 23 ממ"כ
תפקוד דיאסטולי תקין
בדופלר צבע - לא נצפה דלף דרך המחיצות.
בתודה
דליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אקו המשך
דליה03/12/2013מוסיפה המשך תוצאות בדיקה - לקבלת תמונה מלאה:
חדר שמאלי בגודל תקין,התכווצות טובה גלובלית ואזורית. ef מוערך כ 55%.
דפנות חדר שמאל בעובי תקין
שורש האאורטה והאאורטה העולה ברוחב תקין. קשת אאורטה ברוחב תקין.
חדר ימין אינו מורחב- התכווצות טובה של הדופן החופשי שלו.
עלייה שמאלית ועלייה ימנית ברוחב תקין.
ivc אינו מורחב עם תמט רספירטורי תקין.
פתיחה טובה של מסתם אאורטלי . מסתם תלת עילי , עליו מעובים מעט.
פתיחה טובה של מיסתם מיטרלי . לא נצפה mvp
שוב תודה על העזרה בפענוח
דליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת אקו המשך - תגובה
ד``ר רוברט הפנר04/12/2013תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם CPKאילנית02/12/2013
אני בת 29 ביצעתי בדיקות דם כלליות בגלל חוסר ברזל CK-CREAT.KINASE(CPK) הכל אצלי תקין ורק התוצאה היא 189 לפי מה שקראתי זה קצת לא טוב אפשר לקבל הסבר ?? האם באמת היה לי אירוע לב כלשהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם CPK - תגובה
ד``ר רוברט הפנר02/12/2013אז מה הבנת ממה שקראת באינטרנט? שככה סתם הלכת לבדוק ברזל בדם בקופ״ח ופתאום...אופס! עברת התקף לב?
הבדיקה שלך תקינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)