מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חץ ריאתייקי24/03/2014
שלום ,
מה הסכנה בלחץ ריאתי מוגבר ?
תודה ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חץ ריאתי - תגובה
ד``ר רוברט הפנר24/03/2014אי ספיקת לב ימני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- crpori20/03/2014
שלום וברכה
קראתי על כך שבדיקת CRP בדם נותנת אינדיקציה לסיכון של מלות כלי דם ולב גם אם זה בנורמה של המעבדה בקופות החולים:
(סיכון נמוך למחלות לב וכלי דם: 2-0 מ"ג לליטר. סיכון בינוני למחלות לב וכלי דם: 3-2 מ"ג לליטר. סיכון גבוה למחלות לב וכלי דם: 5-3 מ"ג לליטר. דלקת פעילה: מעל 5 מ"ג לליטר.)
בבדיקת הדם אצלי התוצאות:
(CRP 3.80 MG/L ( 0.00- 5.00) (......*..)
בבדיקה קודמת התוצאה היתה 4.
עד לפני כשנה וחצי הערכים שהיו לי היו בסביבות 1 או נמוך מכך.
כיום אני בן 39
האם זה נכון שזה מעיד על סיכון עתידי כלשהו?
רמה של בסביבות 4 מנבא משהו?
האם נדרש לעשות משהו בקשר לזה?
מה הדרך להוריד את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר crp - תגובה
ד``ר רוברט הפנר21/03/2014ה CRP מדד כללי לדלקת. במידה והוא גבוה ייתכן סיכון קרדיאלי מוגבר. אין לו הרבה ערך במידה ואתה דואג לטיפול מניעתי, דהיינו כולסטרול נמוך, איזון לחץ דם, לא לעשן וכו וכו וכו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PFO ומניעת הריוןSb19/03/2014
שלום דוקטור אני בת 29 אם לשני ילדים אני מעוניינת למנוע הריון באמצעות התקן תוך רחמי הבעיה היא שיש לי pfo מפרצת בין עליתית מגיל 16 אני במעקב אצל קרדיולוג שלא תיהיה דליפה או שהנקב לא יגדל בביקור אצל רופאת הנשים היא חוששת לתת לי מניעה ע״י הורמנים כמו כדורים וכו׳ והיא אמרה לי בקשר להתקן ללא הורמונים שאם היא תשים לי היא תצטרך לצפות אותו באנטיביוטיקה מה לעשות ?האם מסוכן לשים התקן שיש מפרצת?האם יש קשר בין הדברים איך אפשר למנוע? אשמח לתשובה מיידית ... תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PFO ומניעת הריון - תגובה
ד``ר רוברט הפנר19/03/2014לדעתי את צריכה לעשות ללא כל התחשבות ב PFO. אבל כדאי שתתיעצי עם הקרדיולוג שמכיר אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ ריאתייקי19/03/2014
שלום
האם לחץ ריאתי של 43 ממ"כ , לפי הערכה באקו לב , נחשב ללחץ ריאתי בינוני ?
בברכה ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ ריאתי - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר19/03/2014שלום רב
לחץ דם ריאתי עד 45 זה מוגדר קל
לפי אקו לב
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה להודוhbw15/03/2014
האם יש מגבלה רפואית לנסיעה להודו לאדם בן 60 שעבר לפני 5 שנים ניתוח החלפת מסתם למסתם ביולוגי, עקב סכנתזיהום, דלקת במסתם, טיפול רפואי ירוד וכיו"ב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה להודו - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר15/03/2014שלום
חולה יציב לאחר ניתוח לב שנמצא במעקב קרדיולוגי בד״כ אינו מוגבל יותר מחולה קרדיאלי אחר.
אבל רצוי לגשת לרופא קרדיולוג שלו לפני זה,
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבמסויים בצד שמאלefi14/03/2014
שלום אניבן 19 בריא ולא מעשן או שותה
בכמה חודשים אחרונים יש לי מדי פעם כאב בצד שמאל
בהתחלה חשבתי שהוא בשריר אבל נראה לי שזה בלב
הכאב יותר מציק מכואב והתדירות שחו משתנה מאוד הוא פשוט מופיע לשניה כל כמה זמן לפעמים יותר לפעמים פחות..
יש לציין שאני לא מוצא סיבה שבשלה הוא קורה, אין לי הפרעה בנשימה בכלל וגם כשהכאב כן מופיע הוא לא מפריע בנשימה..
זה די מוזא.. מה דעתכם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבמסויים בצד שמאל - תגובה
ד``ר רוברט הפנר14/03/2014לא קשור ללב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
efi16/03/2014אני מרגיש שזה כאב פנימי , מתחת לשריר..
בכל זאת,אין סיבה לדאגה או לברור מקיף?
אפשר לבקש השערה ממה זה יכול להיגרם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בחזהאורית13/03/2014
שלום רב,
אני בת 35 בריאה, איני מעשנת ואיני סובלת מעודף משקל. כמו כן עושה ספורט על בסיס קבוע
למעלה משבוע אני סובלת מכאב בחזה, בעיקר צד שמאל ותחושה לא נעימה בזרוע שמאל. אני מאוד חוששת כי מדובר בבעיה לבבית, האמנם?
יש לציין כי איני סובלת מסימפטומים נוספים וישנה היטב בלילה
אשמח לעצה משום שאני ממש מודאגת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת...
אורית13/03/2014שכחתי לציין שאני גם מעט סובלת מכאב בגב העליון....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת... - תגובה
ד``ר רוברט הפנר14/03/2014לא מספיק לרשום כאב. במאמץ? לסרוגין? תלוי בנשימה? מציע שתפני לרופא המשפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב בחזה
אורית14/03/2014הכאב הוא נקודתי ובעיקר בחלק החיצוני של השד השמאלי ומקרין לעיתים לזרוע. אין כאב בזמן מאמץ. התחושה היא בעיקר במנוחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב בחזה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר14/03/2014לא קרדיאלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוושה בלבאבי13/03/2014
שלום לפני חודשים היה לי תחת חרדה של שינוי במקום העבודה קבלתי לחץ בחזה כאבי ראש הגעתי למיון קדמי גילו אוושה 6\5 ידוע על התעבות משמעותית של עלה קדמי של mv עם prolapse ו mr קל.עשיתי איקו לב ובדיקת מאמץ ויש לי עכשיו מכשיר מעקב של א.ק.ג צמוד הקלטתי כמה אירועים של דופק 88 ,90 ,110 ללא הפרעת קצף בכללי רצתי לדעת מה הטיפול ומה עושים לתקן את המצב ואני לא מעוניין לטיפול בכדורים אם יש דרך אחרת ואני עדין במעקב של קרדיולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוושה בלב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר13/03/2014מציע שתמשיך מעקב קרדיולוגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מהיר במיוחד בזמן שינהאתי12/03/2014
אני בת 59. מזה כמה חודשים סובלת מדופק מהיר מאוד , רופא הלב נתן לי לראות כדור קרדילוק 1.25 מיליגרם ליום. ההולטר היה תקין למעט דופק קצת יותר גבוה מהנורמה. הכדור ליום לא עוזר מספיק. אני מתקשה להירדם בגלל הדופק. מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק מהיר במיוחד בזמן שינה - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר13/03/2014שלום
לפי דעתי יש לפנות לביקור אצל קרדיולוג
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מהירליאני11/03/2014
היי,אני בת 23 ,בריאה,הדופק שלי משום מה תמיד על 100(מצב מנוחה) ובמאמץ הוא עולה יותר(כשאני עושה ספורט).
הלחץ דם שלי הוא 83/128 משו כזה...
נראה לי שזה משהו לא הגיוני עם הדופק כל כל מהיר...
האם אני צריכה לחשוש מזה שאני יכולה לקבל התקף בגיל צעיר?? מרוב העומס?? האם יש איזה שהם בדיקות שאולי מומלץ לעשות?
אשמח לתשובה..:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק מהיר - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר11/03/2014שלום
אני חושב שאין סיבה לדאגה אבל רצוי לבצע בדיקת הולטר דופק של 24שעות
בהצלחה
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק
ליאני12/03/2014עשיתי הולטר ועשיתי גם אקו לב, הרופא הפנתה אותי אליהם בגלל שיש לי כל פעם סחרחורות והתעלפויות,אז היא שלחה איתי ושתיהן יצאו תקינות...יש עוד משו שניתן לעשות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר13/03/2014כעת לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותגל10/03/2014
שלום רב,
סובלת מזה כשנה וחצי מפעימות מוקדמות. ביצעתי מאז מס' הולטרים שהראו פעימות מסוג חדרי ומסוג עליתי -APCS ו VPCS. כמו כן ממצאי אקו לב תקין . בלוטת תריס תקינה וכן בדיקות הדם שיצאו תקינות לחלוטין. יש לציין כי לחץ הדם שלי מאד נמוך (95/59 לכל היותר). רק בעת התחרחשות דופק מהיר או פעימות הוא עולה ל-122/82.
לאחרונה חוברתי ללופ ריקורדר עקב הרגשה של התגברות הפעימות והרגשה של דופק מהיר. למזלי הייתי מחוברת למכשיר ושידרתי אירוע דופק מהיר שהתגלה כאירוע VT קצר עם דופק מהיר ו9- פעימות מוקדמות. יש לציין שמדי פעם תוקפים אותי אירועי הדופק המהיר לא תמיד הם מלווים בפעימות מוקדמות אך דופק של 116-120 למשך זמן עד שעה. לפני כשבועיים ביצעתי אקו לב שוב והוא יצא תקין לגמרי . פניתי לקרדיולוג והוא המליץ על נורמלול. הנורמלול באמת מקל על הפעימות - אני מרגישה אותן פחות
אך לחץ הדם שלי נמוך והוא גורם לי ללחץ דם נמוך יותר. מדי פעם עדיין יש לי אירועי דופק מהיר למרות הנורמלול. פתאום אחרי מאמץ קל דופק 116, בעת מנוחה מוחלטת וישיבה על הספה.
אני מאד מוטרדת. הרופא אומר שאין מה לדאוג כי האקו תקין.אך אירועי הדופק המהיר אינם ברורים לי לא ברור מה הסיבה לכך. האם יתכן שיש בעיה בלב בלי קשר לאקו תקין ולפעימות מוקדמות?
אני מבקשת עצתך - האם יש לבצע בדיקות נוספות? מה יכולה להיות הסיבה לאירועי הדופק הללו? האם יש קשר בין הפרעת הפעימות להיווצרות דופק מהיר?
הקרדיולוג טוען שזה הכדור האולטימטיבי לפעימות ולדופק המהיר).אך הבנתי שקרדילוק לעיתים עדיף על נורמלול.
תודה רבה וסליחה מראש על המלל הרב. אני אובדת עצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר11/03/2014שלום רב
רצוי שמלכי לקרדיולוג נוסף .
בהצלחה
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף לב? דלקת בכתף?מעין10/03/2014
שלום!
אני מעין, בת 31, אמא ל3.
מזה שלושה ימים אני סובלת בכאב חד ומציק מאוד בכתף.
הכאב מורגש בעיקר בזמן נשימה, צחוק, עיטוש ותנועה.
אין לי קושי להניע את היד, אבל כשיש תנועה של הגוף או מעבר מישיבה לשכיבה וכו'- זה כואב ממש- כאב חד.
אתמול הצטרף גם כאב בטן, ואי נוחות ככלית בצד שמאל של בית החזה.
הרופאה אמרה שהיא חושבת שזה דלקת, ושלחה אותי לנוח עם משכחי כאבים.
האם כדאי לפנות לבירור מעמיק יותר?
או להמתין?
תודה רבה.
מעין (המודאגת...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף לב? דלקת בכתף? - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר10/03/2014שלום רב
לפי דעתי אין סיבה לדאגה לפי דבריך לא נראה שהכאבים שלך נגרמים כתןצאה מבעיה לבבית אלה כתוצאה מבעיה בכתף.
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לח"דיוסי06/03/2014
שלום
בן 40, לא ברור אם סובל מלחץ דם גבוה, לעיתים הוא גבוה, לעיתים בנורמה, הולטר לחץ דם גבולי (בלילה תקין, ביום הרבה מדידות גבוהות),לא מטופל בתרופות ללחץ דם.
ברצוני לשאול האם יש דרך לדעת אם יש בעיה של לחץ דם גבוה ו/או אף נזקים כתוצאה מהלחץ דם מעבר למדידות לחץ דם?
בהנחה ויש לחץ דם גבוה אלו איברים נפגעים בשלב ראשון?
אלו בדיקות מומלץ וניתן לעשות בכדי לתפוס את הנזקים בזמן מוקדם ככל האפשר?
בדיקות דם ושתן? איזה חשוב לעשות?
עיניים? אקו לב?
תודה על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לח"ד - תגובה
ד``ר רוברט הפנר07/03/2014אתה שואל ועונה לעצמך נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוזדור שמאלי M-MODEhbw06/03/2014
בן 60, לפני 5 שנים עברתי ניתוח להחלפת מסתם אורטלי במסתם ביולוגי.
אני עובר כל שנה בדירת אקו דופלר ושמתי לב כי הערך פרוזדור שמאלי ירד במהלך השנים מ 43 ל 34.
מה המשמעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוזדור שמאלי M-MODE - תגובה
ד``ר רוברט הפנר07/03/2014טעות ברישום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הערך הזה מודד?
hbw07/03/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הערך הזה מודד? - תגובה
ד``ר רוברט הפנר07/03/2014את הקוטר של הפרוזדור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידה בקוטר זה סימן טוב ?
hbw09/03/2014אושעלי לפנות לקרדיווג שעוקב אחרי ולהפנות את תשומת לבו לנתון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידה בקוטר זה סימן טוב ? - תגובה
ד``ר רוברט הפנר09/03/2014אחת המדידות אינה נכונה כנראה ה 34. אבל שתיהן בסדר לכן חבל לך על הזמן בכל מקרה תחזור על האקו בעוד חצי שנה, שנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה בלבשני06/03/2014
שלום,
אני בת 25, ללא מחלות ברקע (יש רק מחסור בברזל במשך שנים).
בשבוע האחרון התחלתי להרגיש מעין חולשה בצד שמאל בלב, בדקתי דופק ואני חושבת שהוא היה סדיר.
לפעמים זה מלווה במעין חולשה בכתף שמאל, תחושה דומה לשריר תפוס. אני לא יודעת להגדיר במדויק כי זה לא כאב חד או שורף בלב. זה מציק לי בכל מני שעות ביום ובעיקר בלילה מפריע לי לישון ומלחיץ אותי.
יש לציין שעשיתי בדיקת אקו לב לפני חודש והיא יצאה תקינה.
האם יש מה לדאוג ולבדוק?..
תודה מראש!
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה בלב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר06/03/2014לא קשור ללב. אגב, למה החלטת שהחולשה בלב ולא בראה השמאלית למשל? למה את מתכוונת כשאת כותבת ״חולשה בלב״? לב חלש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)