מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אתופן ותרופה לדילול הדם בו-זמניתניר09/08/2011
שלום רב,
אבא שלי, בן 49, מלא עם כרס גדולה! ומעשן, נוטל באופן יומיומי TEVAPIRIN לעיכוב הצמתת טסיות דם (פעמיים ביום) וסימבקסון להפחתת כמות הכולסטרול LDL. (גם פעמיים ביום). כמוכן לפעמים הוא נוטל כדורי שינה ...
לפני כמה ימים החלו להופיע אצלו כאבים עזים בברכו הימנית (בדיוק במפרק), כאבים שבאים בלי קשר למאמץ כלשהו של הברך, עדיין הרופא לא סגור מה הסיבה המדויקת לכאבי תופת אלו (לפי הגדרת אבי) אבל לפי הבדיקות במיון ואצל רופא המשפחה, מתברר שיש לו דלקת קטנה באזור ושיש לו כמות קטנה של נוזל (שלא ניתן לנקז אותה מהגוף כי היא קטנה מדי ). לכן הרופא רשם לו אתופן 400 פעמיים ביום.
בתור בוגר שנה א' לרפואה התעניינתי בתופעות הלוואי של תרופה זו. ומתברר שתרופה זו מעלה אצל מעשנים את הסיכון לייצור כיב במע' העיכול וכמוכן רשום שם במפורש בתור אחת מהאזהרות כי תרופה זו "ממשפחת הNSAIDs עלולה להעלות את הסיכון להתקף לב, לשבץ, וכמוכן עלולה לגרום לדימום בקיבה במיוחד אצל אנשים הנוטלים בו-זמנית תרופות לדילול הדם."
וכעת אני מודאג ומוטרד מאוד, ולא יודע מה צריך לעשות
אני לא מתכוון לתת לאבא שלי מחר לקחת את התרופה עד שאקבל תשובה מאיש מוסמך, האם אני פועל נכון ? מה עליי לעשות?
אשמח לתשובה מהירה, תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתופן ותרופה לדילול הדם בו-זמנית - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר09/08/2011ניר שלום
טיפול לזמן קצר ע״י NSAID לא גורם בעיות לעומת טיפול כרוני
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש באיבופרופן לטיפול ב plantar fזיו08/08/2011
שלום רב
לפני חצי שנה עברתי ניתוח להחלפת מסתם אורטלי למסתם מכני
לפני שבוע בעקבות כאבים בכף רגל כנראה בשל plantar fasciitis
רופא המשפחה רשם לי איבופרופן אך המליץ להתייעץ בקרדיולוג לפני השימוש.
אציין כי אני נוטל קומדין.
האם יש סיכון בשימוש באיבופרופן במצבי?
תודה
זיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש באיבופרופן לטיפול ב plantar f - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר08/08/2011זיו שלום
לפי דעתי הסבירות נמוכה
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל מועט בקרום הלבעומרי06/08/2011
שלום,
מזה כ4 חודשים אני סובל מכאבים בעוצמה משתנה באזור החזה.
עברתי בדיקות מיפוי עצם ובדיקות דם לשלילת בעיות בעצמות.
לאחרונה הרופא שלי (שהוא מומחה פנימית) הפנה אותי לאקו לב.
בבדיקה נמצא נוזל מועט בקרום הלב, אך בבדיקת הדם מדדי הדלקת היו תקינים.
הרופא טען כי המקרה מעט מוזר, מכיוון שהנוזל מעיד ככל הנראה על דלקת בקרום הלב, אך מדדי דלקת תקינים מעידים אחרת.
הוא הפנה אותי לבדיקות לשלילת מחלות נוספות שעלולות לגרום להיווצרות הנוזל.
ובנתיים נתן לי קולכיצין ונקסין לטיפול בדלקת קרום הלב.
עד כמה הממצאים של הבדיקות שציינתי באמת מעידים על דלקת קרום הלב?
האם יש בדיקות נוספות, או שהאבחנה שאליה הגיע הרופא שלי היא הגיונית על סמך האקו לב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזל מועט בקרום הלב - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר09/08/2011שלום רב
הטיפול הוא נכון וגם הגישה של הרופא שלך.
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדמה כלליתיונתן06/08/2011
שלום רב,
אימי בת 54 צריכה לעבור ניתוח לכריתת כיס המרה, וכמו כן היא חולת לב סובלת מDCM, ידוע על LV ירוד באופן קשה, דרגה תפקודית 1-2. LVEF של כ-20 % עם הרחבה של חדר שמאל, תיפקוד של חדר ימין שמור. אוטם בגודל קטן פלוס בטריטורי של LAD . הולטר לארונה ללא אריתמיה חדרית.
שאלתי היא, האם ניתן לעבור ניתוח לכריתת כיס המרה עם ממצאים אלו של מחלת לב. האם הניתוח שהוא בסיכון לבבי מוגבר ניתן יהיה לבצעו בהצלחה? האם לפי דעתך יש צורך בקרדיאולוג מומחה שיהיה נוכח בזמן הניתוח.
כאשר מדובר בניתוח בסיכון מוגבר למה הכוונה? מה הסיכונים המיוחדים לניתוח בסיכון מוגבר? אשמח לקבל פרטים נוספים, וכמו כן להשיב על שאלותיי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמה כללית - תגובה
צריך לגשת לקרדיולוג ולקבל אישור לפני הניתוח.
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- vt vfתמר טלמון05/08/2011
שלום לרופאים,
הבת בת 37 עברה עפ' הכותרת בזמן הרדמה ולקראת ניתוח פוליפ? עי' א.א.ג בזמן שלפני הניתוח הוזרק לה אדרנלין (למניעת דימום לקראת הניתוח )כבר הייתה רדומה ואז ארע ונטרולר טכיקרדיה וונטריקולר פבריליישן ,כמובן שכבר לא נותחה עברה החייאה עי' אלקטרודות (אני מבינה שמזל שהיה מרדים עם תושיה)נשארה בביהח' בטיפול נמרץ.
בברור עם רופא לב , נמצאה בריאה , כל הבדיקות שעשתה אחכ' ,אקו לב, CT, בדיקת לב 24 ש' ופיענוח ,נאמר שהכל תקין , לא נעשה MRI, לא נתנו לה למרות המלצת הרופא.
הרופא לא ידע להסביר למה ומדוע קרה האירוע ,לשאלתי האם כמות אדרנלין מרובה שהוכנסה לוריד ? או רגישות לאדרנלין ,כך הוסבר לאחר האירוע בטיפול נמרץ.
כעת רופא הלב (רופא שלא הכיר אותה)אומר שאין רגישות לאדרנלין גם בזריקה לוריד ,כך לא מגיבים.
הציע עם "קריצה" אבל אמר שרציני ,להשתיל לה דפיברילטור ,או לקחת קרידיאולוק לפני ניתוחים וכו'.
במחשבה שנייה אמר שצריכה לקחת כל יום 1/2 כדור בבקר ,כי בערב ממילא הדופק ולחץ הדם יורדים.
תשובות אלה הכניסו את הילדה הבריאה שלי למצב חדש, ובעיקר לא ברור לא לנו ולא לרופא, מה אפשר לעשות.
אגב תמיד הייתה לה איוושה פונקציונלית,אבל חשוב לציין שעברה בצהל קורס מדריכי כושר קרבי כולל "אסון טבע".
הגב' הצעירה מורה לחינוך גופני בוגרת ונגייט.
אשמח לשמוע דעתכם ודרך הטיפול המקובלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר vt vf - תגובה
קשה ולא רציני לפי דעתי לתת לך המלצות בפורום על מקרה שלה,לכן אני ממליץ לגשת לרופא קרדיולוג מומחה להפרעות קצב.
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלכות הפרעת קצב מולדת על לידהדנה05/08/2011
בת 32, הריון ראשון (שבוע 37) תקין.
בעברי, הפרעת קצב (טאכידקריה) WPW אשר טופלה באבלציה לפני כשלוש וחצי שנים.
באבלציה לא צרבו את כל המסלול היות והוא היה על הביפורקציה עם ה- AV node (בצד ימין) ועל אף שאינני חווה יותר התקפים, בעת פעילות גופנית אירובית אינטנסיבית, אני חשה ברע (לכאורה התחלה של התקף, אך אין לו "לאן להמשיך" שכן המסלול צרוב).
ברצוני לדעת האם במצב כזה ההמלצה היא מראש לבקש אפידורל, או שממליצים על ניתוח קיסרי? שהרי המעמסה האדירה על הגוף בלידה 'טבעית' עלולה להוות טריגר דומה לפעילות אירובית אינטנסיבית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השלכות הפרעת קצב מולדת על לידה - תגובה
בשעה טובה ואין התנגדות לאפידורל
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי הבדיקה מיפוי לבשמן הדסה05/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מהי הבדיקה מיפוי לב - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר09/08/2011בודק תיפקוד הלב וסתימות בעורקי הלב
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופת אונגליזה לחולה באי ספיקת לבאביגדור05/08/2011
אני בן 74 סכרתי מטופל ב 3 גלוקופז ליום. HbA1C 7.1. סובל מהשמנה. הוצע לי לקחת אונגליזה
כדור ביום. בעברי הרחוק (לפני יותר מ- 20 שנה) שני התקפי לב וניתוח מעקפים. כיום סובל מאי ספיקת לב דרגה 2-3.
בעלון לצרכן רשום בין היתר שאין להשתמש בתרופה זו באי ספיקת לב. בעבר הוצע לי לקחת ג'נוביה.
שאלתי: האם אני יכול לקחת אונגליזה או ג'נוביה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופת אונגליזה לחולה באי ספיקת לב - תגובה
צריך לפני שממליצים על תרופה לבדוק ולהכיר אותו.
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופניתנירה04/08/2011
למה הכוונה בבטוי "פעילות גופנית אירובית בעצימות בינונית" האם הליכה עונה להגדרה הזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוגה
נירה04/08/2011תוספת לשאלה -האם יוגה נחשבת לפעילות אירובית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות גופנית - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר09/08/2011כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפור פרוזדוריםב04/08/2011
שלום,
קשישה שסובלת מהתקפי פרפור פרוזדורים מטופלת בריתמקס שמפחיתה מאד את תכיפות ההתקפים. היא אינה נוטלת מדלל דם. האם יש משהו שהיא יכולה לקחת בעת התקף (אם יופיע) על מנת להוריד את הסיכון להתפתחות קריש דם? לדוגמה, אספירין, או אפילו זריקת קלקסאן שמישהו בבית יכול להזריק לה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרפור פרוזדורים - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר09/08/2011יעל שלום
יש מספר אפשרויות כולל Asa,plavix,pradaxa. אבל צריך לגשת לרופא שלה ולבדוק את כל האופציות.
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ בחזהחיה04/08/2011
שלום,
אני בת 59 בריאה ללא בעיות מלבד כולסטרול שאני מטופלת בעזרת ליפיטור.
אתמול כאשר נהגתי הרגשתי כאב בחזה שהקרין לגב בין השכמות וגם הרגשתי כאב בחלל הפה בחיך. אני רוצה לציין כי אבי נפטר מאי ספיקת לב וראות.
איני רוצה לרוץ לרופאה שלי בהיסטריה ואשמח לקבל תשובה. אני בכל זאת מעט מוטרדת מכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ בחזה - תגובה
ממליץ לגשת לרופא שלך
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לבמידד ברכה03/08/2011
מבקשת לברר לגבי תוצאות אקו לב.
אני בת 63 בדכ בריאה.לא נוטלת שום תרופות.
מרגישה טוב.
ביצעתי אקו לב ליפני שבועיים, כנידרש ליפני ניתוח של תרומת כליה לאחי.
בפענוח האקו הודגמה אי ספיקה מיטרלית אאורטלית וטריקוספידלית מיזערית עם מפל לחצים בן 17 ממכ על פני המסתם הטריקוספידלי.,ממצא המתאים ללחץ ריאתי מוערך של 25 ממכ.
ניצפה תפליט פריקרדיאלי אחורי מיזערי.
האם תוצאה זו יכולה לפסול אותי מבחינה בריאותית לעבור ניתוח זה?.
מה אומרת התוצאה?
מה עלי לעשות?
אני לא מרגישה שום דבר גופני חריג.
בתודה.
ברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו לב - תגובה
אקו לב בגדר הנורמה
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אב סרבן בדיקותאריק03/08/2011
שלום, אבי יליד 1951 בעל עבר רפואי כגון סכרת (מזריק 5 זריקות אינסולין ביום ) לאחר 2 התקפי לב וצינתורים, לא עושה ספורט, שמן, מזניח את עצמו ולא מוכן להקשיב לדבר, סובל בימים האחרונים מסתמינים של התקף חדש האורב לו מעבר לפינה . הוא מתלונן על כאבי רגליים, אינו יכול לצעוד כמה מטרים מבלי להתלונן על כאבים ובכל זאת..לא מעוניין להגיע לבדיקות , מסרב בכל תוקף לדבר על מצבו הבריאותי, קשה עם עצמו ועקשן כמו פרד .
מה משפחתי אמורה לעשות עם אב כזה סרבן ..אנחנו אוהבים אותו מאוד הוא איש נפלא וסבא מקסים וכואב לנו מאוד.
מחכה לתשובה
אריק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אב סרבן בדיקות - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר03/08/2011אריק שלום רב
אי אפשר בכוח לקחת אותו לרופא לכן אין לך מה לעשות .
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אקושמן הדסה01/08/2011
עשיתי אקו היום וכתוב שיש הפרעה ברלקסציה של החדר שמאל דרגה 1 ועליה שמאלית מורחבת במידת קלה מה הדבר אומר ובתבנית זרימה מיטרלית גל A גבוה מגל E
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אקו - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר01/08/2011שלום רב
יכול לסמן יתר לחץ דם בדרגה קלה,אבל רצוי לגשת לרופא שלך להמשך מעקב.
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה -הרגעת אותי
שמן הדסה02/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אקו לבדליה31/07/2011
שלום
רציתי לדעת האם הבדיקה מתבצעת עם חלק עליון עירום?
האם יש הכנות מיוחדות לפני הבדיקה? ( זוהי בדיקה רגילה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אקו לב - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר31/07/2011שלום דליה
אקו לב במנוחה לא דורש שום הכנה מיוחדת
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
דליה01/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)