מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פענוח בדיקת מאמץ..סיון25/08/2011
שלום,
ברצוני לקבל הסבר על ממצאים אשר קיבל אבי לאחר בדיקת מאמץ. כך נכתב:
significant st depression w/o symptoms-suggestive of silent ischemia
without effort induced arrhythmia/conduction defects
normotensive response to exercise
poor aerobic capacity
הדופק שהושג:153 אחוז מהדופק המקסימלי:95.0 הבדיקה נמשכה:3 דקות.
אבי הינו חצי שנה לאחר ניתוח לב עקב הרחבה של אאורטה.
אשמח לקבל תשובה במהרה.
לילה טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקת מאמץ.. - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר26/08/2011סיון שלום
רצוי לגשת לקרדיולוג שלו ולהמשיך בירור ע"י מפוי לב או אקו לב במאמץ.
לא רציני לתת המלצה נוספת בלי להכיר את החולה.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ביקשתי המלצה אלא הסבר על הממצאים
סיון26/08/2011שלום ד"ר
א. תודה על התגובה המהירה.
ב. לא ביקשתי שתתן לי המלצה על המשך טיפול אלא אם תוכל להסביר את הממצאים ההלו בשפה שאוכל להבין מה לא בסדר...
יש לו תור לקרדיולוג רק עוד שבוע ואנחנו בלחץ כי אנחנו לא מבינים את אשר נכתב.
תודה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצבת נכותעודד25/08/2011
היי,
בעוד כשבועיים אעבור ניתוח במסתם הלב,רציתי לדעת אם מגיע לי קצבת נכות בזמן הניתוח ההחלמה ובעתיד תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצבת נכות - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר26/08/2011עודד
בירור לא אצלנו.
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אקו לב מאמץיהודה25/08/2011
שלום
בן 31
עשיתי בדיקת אקו לב במאמץ באסותא תא ולהלן התשובות:
ממצאים אקו מנוחה- גודל ותפקוד של חדרי הלב 41/24 LV מ"מ.
ללא עדות להפרטרופיה- דפנות 9/8 מ"מ. מבנה ותפקוד המסתמים
ללא הפרעה משמעותית.
לחץ דם במנוחה 130/90 לחץ דם בשיא מאמץ 160/80
המאמץ הופסק אחרי 7.06 דקות בעומס 8 METS
עקב השגת דופק מטרה.
תגובה קלינית- ללא תסמינים במהלך הבדיקה
תגובה אלקטרוקרדיוגרפית- לא נראו סימנים איסכמיים באקג במאמץ.
אכות הדמיה- טובה.
סיכום: הודגם שיפור גלובלי בתפקוד החדר השמאלי במאמץ בינוני ובדופק מטרה ללא עדות לאיסכמיה.
ואם הבדיקה הזאת אמינה בדרך כלל?
אשמח לשמוע את חוות דעתך.
תודה על הכול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אקו לב מאמץ - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר25/08/2011יהודה שלום רב
הבדיקה הזאת כן אמינה בדרך כלל,לכן לפי דעתי אין סיבה לדאגה.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר שמאלי מורחביוליה24/08/2011
שלום רב ,
בני בן ה-20 אובחן ב-"חדר שמאלי מורחב גבולי"(58 מ"ל) רציתי לדעת האם מותר לו להתאמן בחדר כושר (אימון אינטנסיבי, אגב מבנה הגוף רזה) כולל הרמת משקולות,האם זה מזיק ללב...ועוד שאלה למה האבחנה הזאת גורמת בהמשך החיים האם זה משהו שאמור להזהיר אותנו ,מה ההשלכות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדר שמאלי מורחב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר25/08/2011רק על סמך גודל חדר שמאל אני לא יכול להמליץ על ההווה ולנבא את העתיד.
צריך להתיעץ עם קרדיולוג שיבדוק את בנך ואת מכלול הבדיקות שעשה.
כנראה שהנתון הנ"ל נמצא בבדיקת אקו לב, אם כן ישנם נתונים חשובים נוספים בבדיקה שאת אינך מציינת. ולמה עשה אקו לב? מה הדרגה התפקודית שלו כעת? ועוד המון שאלות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם נמוך וסבלשני24/08/2011
אני סובלת מלחץ דם נמוך ולרוב הירידה היא דרסטית ופתאומית דבר הגורם לי לתחושת סחרחורות קשות, כאב ראש, בחילות, ראייה לא תקינה וחוסר יכולת לעמוד ולתפקד עד כדי תחושת עילפון. הדבר מציק לי מאוד ומשפיע על כל אורך חיי כי בעקבות המצב אני מפסידה ימי עבודה ולימודים ושוכבת משותקת למיטה. כבר הייתי אצל רופאים רבים וכולם פסקו אותו דבר שמדובר בצעה גנטית (גם אימי סובלת מכך) וכולם אומאים שאין תרופות או כדורים רק לאכול הרבה מלח וסוכר לשתות הרבה מים לנוח עם רגליים למעלה ולהימנע מחום כבד. אני עושה את הדברים הללו אך הם לא מונעים ובקושי מקלים ובדרך כלל התחושות חולפות כעבור מספר ימי מנוחה אך אני מפסידה הרבה ימי עבודה וסובלת מתחושות נוראיות. מה עוד אפשר לעשות???? ממש רע לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם נמוך וסבל - תגובה
ד``ר רוברט הפנר25/08/2011ההמלצות לאכילת מלח (לא סוכר) ושתיה מרובה נכונות, ישנו גם טיפול תרופתי שמעלה את לחץ הדם ועוזר במיקרים דומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיםוי לב באמצעות Thallium עם ברוסאבי24/08/2011
שלום רב
עברתי את הבדיקה מעלה והתוצאות לסיכוםם הם:
תגובה קלינית: לא איסכמית.
תגובה אלקטרוקרדיוגרפית: חשודה לאיסכמית.
פרפוזיה מיאוקרדיאלית לא תקינה במידה קשה לאחר מאמץ גופני בינוני.
איסכמיה קשה באזורים:
אינפרולטרלי, אנטרולטרלי, אפיקלי - לטרלי,
הסגמנטים האיסכמיים בגודל נרחב.
תפקוד גלובלי של חדר שמאל תקין, מקטע הפליאה: 54% LVEF במאמץ.
ברצוני לקבל חוות דעת והמלצות
בתודה מראש אבי פרוכטמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיםוי לב באמצעות Thallium עם ברוס - תגובה
ד``ר רוברט הפנר24/08/2011מר פרוכטמן נכבד,
הבדיקה אומרת ששריר הלב שלך מתכווץ מצויין כי הוא תקין אבל במאמץ הוא מאוד סובל כתוצאה מחוסר הספקת דם קרוב לוודאי בגלל הצרויות משמעותיות/קריטיות בלפחות עורק אחד (כנראה קדמי שמאלי + ענפים).
המלצות אייני יכול לתת לך מבלי להכיר אותך אבל ללא ספק אתה צריך לפגוש קרדיולוג בהקדם.
אין לי התנגדות שתפנה למרפאתי מחר בערב או שישי בבוקר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל בין ליפיטור לסטטורליי23/08/2011
ד"ר .
אבקש לדעת מה ההבדל בין 2 התרופות .
מתי יש לקחת לפיטור ומתי סטטור .
האם לפיטור טובה גם להורדת שומנים וגם להגנה בפני אוטם חדש וססטור רק להורדת שומנים .
האם סטטור 10 מ"ג = ל:20 מ"ג לפיטור .
האם לכדור סטטור יש תופעות לוואי .
האם סטטור טובה יותר מליפיטור .
האם התרופה סטטור היא התרופה המקורית .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדל בין ליפיטור לסטטור - תגובה
ד``ר רוברט הפנר23/08/2011מבחינתך אין הבדל בין סטטור לליפיטור.
שתי התרופות נמכרות גם כמקור (קרסטור וליפיטור) או גנריקה (סטטור, אטורבסטטין)
הקרסטור חזק בהפחתת כולסטרול LDL בפי 2 לפחות באותו מינון.
תופעות לוואי אפשריות - ללא הבדל.
האינדיקציות (מניעת טרשת) זהות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב לסת במאמץמיקי23/08/2011
ד"ר שלום,
אני בחור בן 33, רזה לא מעשן ובריא בסה"כ.
אני רץ 3 ק"מ כ-3 פעמים בשבוע ומוסיף לזה לפעמים גם חדר כושר או רכיבה על אופניים. אין לי כאבים או לחצים מיוחדים.
עם זאת היו לי כפעמיים בעבר (כמו השבוע בעת רכיבה על אופניים)
הרגשה מוזרה בלסת בעת מאמץ בתוספת של צוואר בצד ימין וכתף ימין.
אני רוצה לציין כי כבר הרבה שנים יש לי בעייה של שכמות תפוסות שמקרינות על זרוע שמאל. זו בעייה ידועה אצלי ולכן אני עושה פזיותרפיה כל השנים האלו ואני מרגיש הרבה יותר טוב (וגם השבוע אני מרגיש שהשכמות ממש תפוסות).
בגלל בעייה זו ובגלל שאבי קיבל ארוע לב בגיל 40 לערך, כל כשנה אני מבצע א.ק.ג (לעתים בשביל אישור למכון כושר). גם לפני כחודשיים ביצעתי והוא יצא תקין, כמו גם אקו לב, ובדיקות דם של
CPK ו- CRP.
מה זה יכול להיות ? יכול להיות שהכאב נובע איכשהו גם מהשרירים התפוסים שבאותו מאמץ היה להם קשה יותר ? גם עכשיו השכמות שלי תפוסות ואני קצת מרגיש את הלסת . הפחד שלי נובע מזה שהרגשתי גם את הצוואר ומשום שזה היה במאמץ
תודה מראש
מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב לסת במאמץ - תגובה
ד``ר רוברט הפנר23/08/2011כנראה הבעיה אורטופדית ולא קרדיאלית אבל בגלל גורם הסיכון המשפחתי של האבא אני מציע שתעשה בדיקה במאמץ כמו אקו לב במאמץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן ההחלמה אחרי צינתורחיה22/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
כמה זמן ההחלמה אחרי צינתור - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר23/08/2011מספר שעות או יום -יומים תלוי אם הצינתור בוצע דרך היד או רגל
ד"ר תוב רריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HDL נמוךבני20/08/2011
שלום רב
אני בן 25, גובה 180 משקל 70, לא מעשן, ומבצע פעילות ספורט בתדירות של פעם-פעמיים בשבוע.
בשנת 2005 עשיתי בדיקת דם, רמת ה HDL הייתה 52.
השנה, עשיתי שתי בדיקות דם.
בבדיקה הראשונה רמת ה HDL הייתה 46, שזה סביר.
לאחר חודשיים ביצעתי עוד בדיקה, ורמת ה HDL הייתה 31
רציתי לשאול האם ישנה סיבה לדאגה? מה יכול להיות הגורם לנפילה כזאת דרסטית ואיך זה יכול להשפיע?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HDL נמוך - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר21/08/2011בני שלום רב
אין כעת סיבה לדאגה ותמשיך לבצע פעילות ספורטיבית.
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן פלאביקס לאחר ACSלילך20/08/2011
שלום,
האם בד"כ פלאביקס לאחר ACS ניתן במקום טיפול באספירין או בנוסף לו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתן פלאביקס לאחר ACS - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר21/08/2011לילך שלום
פלביקס מומלץ בנוסף לאספירין בACS
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת ליפיטורליי19/08/2011
שלום.
רציתי לשאול תוך כמה זמן מרגע הפסקת לקיחת ליפיטור השפעת התרופה לא קיימת בדם יותר .
האם זה יום למחרת או מספר ימים או חודש .
עלי מבקש לבדוק את העלמות תופעות הלוואי של הכדור שאני לוקח שנים שיש לי .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת ליפיטור - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר21/08/2011גבי שלום
תוך מספר ימים.
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר שלום,אבקש עזרה...קובי18/08/2011
זה בקשר לסבתא שלי,יש לה תופעות מטרידות ומלחיצות במשך כמה שנים,והן כאלה :
פתאום,כל כמה חודשים,חצי שנה בערך,פעם יותר פעם פחות היא מקבלת מעין התקף של האצת דופק מאד מהיר ודפיקות לב מאד חזקות שהיא מרגישה שהלב עוד רגע קופץ החוצה
זה בא בלי שום התראה מוקדמת,היא מרגישה טוב ועוסקת בשיגרת החיים הרגילים,ופתאום היא רואה שחור בעיניים מרגישה מאד רע...
נותנים לה עוד חצי כדור דרלין של 40 מ"ג ועוד תרופות הרגעה טבעיות מתחת ללשון,שכחתי את שמם,נראה לי וולידול...
היא לוקחת דרלין חצי כדור כל בוקר,פעם אחת,והדופק שלה עומד על 62 בערך,ואם היא תיקח כדור שלם,הדופק יהיה חלש מידי לדעתה 52..לכן היא לוקחת חצי כדור פעם ביום
היא עשתה בדיקות דם מקיפות כולל שתן,והכל יצא תקין,פלוס לפני כמה שנים היא נבדקה במכשיר כזה שרואים את הלב על המוניטור והכל היה תקין,וגם אז היו לה את התופעות הללו,אומנם בתדירות נמוכה.
יש משהו שתוכל להמליץ? לעשות? לבדוק? לקחת תרופות?
האם הינך מכיר תופעה כזו?
זה מטריד ומלחיץ ומאד מדאיג,אשמח אם תוכל לייעץ בעניין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר שלום,אבקש עזרה... - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר21/08/2011קובי שלום
למה לא לגשת לקרדיולוג בק״ח ולבצע בדיקות לשלילה בעיות לב.
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחזה באיזור שמאלטל18/08/2011
שלום,
שמי טל בן 30, שוקל 90 גובהי 184, עושה ספורט בד"כ (הליכות/ריצות/יוגה) בעל עבר עשיר יותר של ספורט (כדורסלן+ריצות ארוכות)
לחץ דם 120/80 דופק 65-75 בד"כ.
בשבוע האחרון החלו כאבים בחזה באיזור השמאלי העליון, לכן הלכתי לעשות א.ק.ג ולהלן התוצאות:
nonspecific intraventricular delay
st elevation early repolarization
מה דעתכם? האם עליי לעשות משהו? האם יש צורך בשינוי התנהגות/תזונה/ספורט.
האם יש צורך במעקב? או שזהו עיניין פיזיולוגי?
מה גם שקבעתי תור לאקו לב ומבחן מאמץ בעוד מספר שבועות לכן כרגע אין בידי עוד מידע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד מידע
טל18/08/2011עוד מידע רלוונטי:
לא מעשן, ללא תרופות.
אוסיף גם את ניתוח הא.ק.ג של הרופא משפחה:
סינוס ללא עדות לאיסכמיה או הפרעות קצב
גל T שלילי ב III, TAKEOFF בלידים של החזה V2-3
הפרעת הולכה לא ספציפית קלה מאוד ב V1 ללא משמעות
ציר תקין
PR תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד מידע - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר21/08/2011טל שלום
תיגש טם תוצאות בדיקות לקרדיולוג שלך?
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
טל21/08/2011יש לי רק עוד 3 שבועות תור לקרדיולוג - לכן העלתי את השאלה בפורום - מה דעתכם בנושא.
כמובן שאגיע עם כל החומר לתור שנקבע לי, אך זאת בדיוק הסיבה שפניתי אליכם כאן כדי להתכונן ולשמוע עוד עצה.
מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר22/08/2011לפי דעתי אין לך סיבה לדאגה.
בהצלחה
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחת STאלי17/08/2011
שלום רב
אני בן 40,שוקל 70 ק"ג, לא מעשן, ל.ד תקין, ללא מחלות, מתאמן קבוע (אירובי/כוח) .
לפני כשבוע ביצעתי בדיקת ארגומטריה . נתוניי טרם הבדיקה היו א.ק.ג תקין במנוחה, ל.ד : 130/80 , דופק 56 .
בבדיקה בוצע מאמץ של 9 דקות במהירות 7 מייל ושיפוע מירבי של 6% בדופק מירבי של 174 ול.ד מרבי של 170/70 .
בתוצאות עלה כי יש לי צניחות ST עד 3.5 מ"מ ב II,III . בהמשך נכתב AVF V6-V4 .
בהתאוששות לאחר 5 דקות הדופק הגיע ל 92 ול.ד 130/80 . א.ק.ג בהתאוששות הראה על היפוך גלי VT ב II III ו AVF V^-V4 .
הרופאה ציינה כי זה יכול להיות חשד לטרשת עורקים והפנתה למיפוי לב.
האם מדובר בממצאים חריגים ומה משמעותם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צניחת ST - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר18/08/2011אלי שלום רב
אתה צריך לגשת לקרדיולוג עם תשובת ארגומטריה או לאחר מפוי לב.
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)